*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουνίου

2.900.000 Ευρώ!!! Για την υπό… «διάλυση» Αναπτυξιακή εταιρεία Ξάνθης!

30 Ιουνίου
ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Απρόβλεπτη εξέλιξη που δικαιώνει και στο θέμα αυτό τον Α. ΚΟΝΤΟ αλλά και τους ΜΩΡΑΪΤΗ - ΔΑΔΑΛΙΑΡΗ που το πάλεψαν ΔΥΝΑΤΆ με τους εργαζόμενους!
ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
*Θα πρέπει τώρα οι Μέτοχοι να «τρέξουν» και να… φτάσουν, για να αποφασίσουν ως ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ εταιρεία αν θα δεχτούν την δράση ή όχι αλλιώς θα χαθούν τα λεφτά για την Ξάνθη!!!
-Εκτεθειμένοι Δήμαρχος - Μπένης, που στράφηκαν κατά Κοντού και «συμφώνησαν» με τους πράσινους μετόχους στη ΔΙΑΛΥΣΗ της εταιρείας!
Απρόβλεπτη εξέλιξη που δικαιώνει και στο θέμα αυτό τον ΑΛΕΚΟ ΚΟΝΤΟ αλλά και τους ΜΩΡΑΪΤΗ - ΔΑΔΑΛΙΑΡΗ που το πάλεψαν ΔΥΝΑΤΆ με τους εργαζόμενους, είχαμε στο θέμα της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ.
Ενώ δηλαδή ως εφημερίδα από την αρχή αγωνιστήκαμε για να μη κλείσει η συγκεκριμένη εταιρεία και μάλιστα ήρθαμε σε σκληρή κόντρα με αυτούς που επεδίωκαν να «κλείσουν» την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ για κομματικούς και προσωπικούς σκοπούς και όχι μόνο...
Σύμφωνα με το υπ’ αριθ.1945 ΦΕΚ με ημερομηνία 15 Ιουνίου 2012 και μόλις «κατέρρευσε» το καθεστώς ΠΑΣΟΚ, με απόφαση του Υπηρεσιακού Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Νεπολέοντα Μαραβέγια, (Ημερομηνία 12 Ιουνίου 2012), εγκρίθηκαν 2.900.000 Ευρώ για τον Φορέα (Ομάδα Τοπικής Δράσης) που λέγεται Αναπτυξιακη Ξάνθης, Ανώνυμη εταιρεία ΟΤΑ, για τοπικά προγράμματα των ΟΤΔ!!!
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά... 2.900.000 Ευρώ!!!
Φυσικά από την εξέλιξη αυτή, εκτεθειμένοι είναι και οι: Δήμαρχος - Μπένης, που στράφηκαν κατά Κοντού και «συμφώνησαν» με τους πράσινους μετόχους στη ΔΙΑΛΥΣΗ της εταιρείας! Διότι αποδεικνύεται περίτρανα ότι η εταιρεία συμμετείχε σε προγράμματα, θα είχε πόρους έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει αλλά και να προσφέρει χρήματα σε Ξανθιώτες επενδυτές αλλά και σε δημόσια ωφέλιμα για τον τόπο έργα!!!
Μετά την ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτή και την εξέλιξη που παρουσιάζουμε σήμερα από τις στήλες της εφημερίδας μας...
-Θα πρέπει τώρα οι Μέτοχοι να «τρέξουν» και να… φτάσουν, για να αποφασίσουν ως ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ εταιρεία αν θα δεχτούν την δράση ή όχι αλλιώς θα χαθούν τα λεφτά για την Ξάνθη!!!
Σύντομα λοιπόν και η συνέχεια στο θέμα που ανοίγουμε σήμερα ως εφημερίδα...

30 Ιουνίου

Εισαγγελέας... Εδώ και τώρα!

30 Ιουνίου
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!
Τι έλεγαν έναν χρόνο πριν οι «Πολίτες για την Αλλαγή» και τα ερωτήματα που συνεχίζουν και παραμένουν αναπάντητα από τον Δήμαρχο για την «αμαρτωλή» ΕΑΠΑΞ...
*Δημήτρης Γαλανόπουλος και απολυόμενοι εργαζόμενοι της ΕΑΠΑΞ, «ματαίωσαν» την γεν. συνέλευση των Μετόχων, μην επιτρέποντας την είσοδο στο κτίριο... ενώ σε νέες σκληρές καταγγελίες προέβη ο Χρίστος Πούλιος μιλώντας για ΚΑΘΕΣΤΩΣ 35 ΧΡΟΝΩΝ στο Δήμο Ξάνθης.
ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ η χθεσινή γεν. συνέλευση της ΕΑΠΑΞ μετά τις χθεσινές δυναμικές κινητοποιήσεις των υπό απόλυση εργαζομένων αλλά και του Σωματείου Δημοτικών υπαλλήλων (Δημήτρης Γαλανόπουλος), αφού δεν επετράπη στους μετόχους - εκπροσώπους να μπουν στο κτίριο...
Την ίδια ώρα η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ του Χρίστου Πούλιου έδινε στην δημοσιότητα έγγραφη-καταγγελία της πριν ακριβώς έναν χρόνο (29-6-2011) που παρά την σοβαρότητα των καταγγελιών παραμένει ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ σε όλα τα ερωτήματα που είχε καταθέσει!!!
Με το ερώτημα.
-Θα λογοδοτήσει επιτέλους ΚΑΝΕΙΣ;;;
Μάλιστα ο Χρίστος Πούλιος μιλώντας στο Xanthi channel και τους δημοσιογράφους, κατήγγειλε καθεστωτικές πρακτικές και αντιλήψεις 35 χρόνων της σημερινής δημοτικής αρχής, ενώ επανέλαβε ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών έδειξε ότι οι δημότες της Ξάνθης, ψήφισαν τον ίδιο για Δήμαρχο της πόλης» ενώ «η Σταυρούπολη ήταν αυτή που εξέλεξε Δήμαρχο τον κύριο Στυλιανίδη με ελάχιστη διαφορά...».

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Το ιστορικό. Εχθές στις 1 το μεσημέρι επρόκειτο να συνέλθουν σε Γενική Συνέλευση οι μέτοχοι της ΕΑΠΑΞ με κύριο θέμα συζήτησης τη λύση της εταιρείας. Στις 1 η ώρα κι ενώ στα γραφεία της ΕΑΠΑΞ βρίσκονταν μόνο ο πρόεδρος της εταιρείας Αλέξανδρος Κυριακίδης, οι εργαζόμενοι της ΕΑΠΑΞ και μέλη του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων, η Γενική Συνέλευση μετατέθηκε για τις 2 η ώρα το μεσημέρι. Όμως οι εργαζόμενοι του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων κατέλαβαν την είσοδο του κτηρίου, μην επιτρέποντας την είσοδο των μετόχων στο κτήριο που είχε ως αποτέλεσμα να μη γίνει τελικά η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση.
Στο κτίριο προσήλθαν ο κος Μπένης Δημήτριος ο οποίος εκπροσωπούσε τις μετοχές του Δήμου Ξάνθης και ο κος Θωμάς Ηλιάδης δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΞ που εκπροσωπούσε τις μετοχές της ΔΕΥΑΞ και τον έστειλε στη θέση του ο Πρόεδρος Μανώλης Τσέπελης για ευνόητους λόγους. Από την άλλη απουσίαζαν εργαζόμενοι των άλλων μετόχων, δηλαδή του ΕΒΕ Ξάνθης, του ΔΠΘ και της Μητρόπολης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΠΘ απαιτεί την αξία των μετοχών που κατέχει προσαυξανόμενο με τους νόμιμους τραπεζικούς τόκους (!), σύνολο 15.000 Ευρώ!!!
Κι ενώ η ονομαστική αξία των μετοχών τους ανέρχεται στο ποσό των 9.000 ευρώ...
Με την ματαίωση της χθεσινής γεν. συνέλευσης της ΕΑΠΑΞ οι εργαζόμενοι ελπίζουν σε μετάταξη τους σε κάποια υπηρεσία του Δήμου αποφεύγοντας την απόλυση τους, χωρίς όμως αυτό να μπορεί κάποιος να το βεβαιώσει με σιγουριά.
Στο χώρο έξω από την ΕΑΠΑΞ προσήλθε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης κος Χρίστος Πούλιος και με την ιδιότητα, επανέλαβε τις καταγγελίες του για την «αμαρτωλή» ΕΑΠΑΞ δίνοντας μάλιστα στους δημοσιογράφους την...περσινή καταγγελία τους, που ωστόσο παραμένει επί 12 μήνες αναπάντητη στα ερωτήματα που έθεσε!!
Δηλώσεις στα ΜΜΕ έκανε και ο πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων και εργαζομένων στο Δήμο Ξάνθης κος Γαλανόπουλος Δημήτριος που τόνισε ότι «για τη σημερινή ΚΑΤΑΝΤΙΑ της ΕΑΠΑΞ δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, τους οποίους αφού χρησιμοποίησαν τόσα χρόνια, τώρα τους πετάνε σαν «στυμμένες λεμονόκουπες».
Μάλιστα τόνισε ότι το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου Ξάνθης προτίθεται να πληρώσει τις 15.000 ευρώ στο Πανεπιστήμιο ώστε να περιέλθουν οι μετοχές τους στο Δήμο Ξάνθης, αρκεί να σωθούνε οι εργαζόμενοι. Τέλος σημείωσε ότι την ευθύνη καταστροφής φέρουν εξ’ ολοκλήρου οι διοικήσεις της ΕΑΠΑΞ και οι πολιτικοί του Δήμου τόσων χρόνων και όχι οι εργαζόμενοι!!!! (Σ.,Σ. Δηλαδή δεν χαρίστηκε και αυτός στις διοικήσεις της ΕΑΠΑΞ επί Αειμνήστου Φ. Αμοιρίδη και μετά επί Στυλιανίδη)
Δημοσιεύουμε παρακάτω όλη την χθεσινή ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Ξάνθης (ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ) και τα σχόλια για σας:

Πολίτες για την Αλλαγή
ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ...
Φίλοι και φίλες
Ακολουθεί δημόσια ανοικτή επιστολή που στείλαμε στους μετόχους της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ Α.Ε (ΕΑΠΑΞ) στις 29 Ιουνίου του 2011, ένα χρόνο πριν. Η εταιρία σήμερα ετοιμάζεται να κλείσει...
Τα ερωτήματα συνεχίζουν να παραμένουν αναπάντητα!
Θα λογοδοτήσει επιτέλους ΚΑΝΕΙΣ;

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΑΠΑΞ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Ξάνθη, 29/06/2011
«Έπρεπε να φτάσουμε λίγες ώρες πριν από την τακτική συνέλευση των μετόχων της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ Α.Ε., της γνωστής ΕΑΠΑΞ για να μπορέσουμε επιτέλους, ακόμη και εμείς, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ξάνθης να θαυμάσουμε για τα έργα και τις ημέρες της οικονομικής διαχείρισης των διοικήσεων της.
Έτσι με οδηγό τα οικονομικά στοιχεία που οι ελεγκτές παρουσιάζουν και το διοικητικό συμβούλιο εισηγείται απευθύνουμε στους μετόχους της εταιρείας αυτής, τον Δήμο Ξάνθης, τη Δ.Ε.Υ.Α.Ξ., την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ, την ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, το ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ και την ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ δημόσια τα παρακάτω ερωτήματα:
Πως γίνεται μια εταιρεία διαχείρισης προγραμματικών συμβάσεων, που στην ουσία εξελίχθηκε από εταιρεία αναβάθμισης της παλιάς Ξάνθης σε εταιρεία εκτέλεσης προγραμματικών συμβάσεων για την παροχή εργασίας κύρια στο Δήμο Ξάνθης να παρουσιάζει ζημίες που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ (κατά παραδοχή του κ. Δημάρχου Ξάνθης στο δημοτικό συμβούλιο);
Πως γίνεται μόνο το έτος 2010, ο κύκλος εργασιών να μειώνεται στο 55% του προηγούμενου έτους και να περιορίζεται από 1.356.541 ευρώ σε 747.952 ευρώ και οι ζημίες μόνο το έτος αυτό να φτάνουν το ποσό των 727.838 ευρώ, δηλαδή στο 97,31% του κύκλου εργασιών;
Πως γίνεται να εγκρίνετε απολογισμό και να απαλλάξετε ένα συμβούλιο που δεν διεκδίκησε και οδήγησε σε παραγραφή απαιτήσεις της ΕΑΠΑΞ από οφειλέτες τρίτους όπως ο Δήμος Πιερέων, μην ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά του, ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων, ζημιώνοντας έτσι τους μετόχους της;
Πως γίνεται να εγκρίνετε απολογισμό και να απαλλάξετε ένα διοικητικό συμβούλιο που το 2009 οφείλει στο Δημόσιο 206.000 ευρώ, το 2010 141.958 ευρώ και επιβαρύνθηκε λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών 214.126 ευρώ;
Πως γίνεται να εγκρίνετε απολογισμό και να απαλλάξετε ένα συμβούλιο που καταβάλει το 2010 στον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΞΟΔΑ!!!! προηγουμένων χρήσεων ύψους 152.459 ευρώ; Τι είδους έξοδα είναι αυτά;
Πως γίνεται μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα οικονομικών ζημιών το 2010 ο πρόεδρος του ΔΣ να εισπράττει παρόλα αυτά τις αμοιβές του ύψους 12.320 ευρώ;
Αλήθεια τι γίνεται με τα πορίσματα των οικονομικών ελέγχων της εταιρείας και των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης που φημολογείται ότι εντόπισαν θέματα πλαστών βεβαιώσεων αποδοχών και προϋπηρεσίας; Τι γίνεται με την υπόθεση της πλαστογράφησης των υπογραφών των οικονομικών ελεγκτών προηγουμένων χρήσεων; Τι γίνεται με την ποινική διερεύνηση τους;
Πως γίνεται οι μέτοχοι της εταιρείας, που πολλοί από αυτούς διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, να αποδέχονται χωρίς κανέναν έλεγχο το γεγονός ότι η ΕΑΠΑΞ τους ζητά να χαρίσουν τις μετοχές τους, χωρίς τίμημα, στο Δήμο Ξάνθης, γιατί η εταιρεία χρεοκόπησε δηλαδή να μην ελέγξουν πως η ΔΕΥΑΞ θα χάσει 26.100 ευρώ, η Εταιρεία Αξιοποίησης Περιουσίας του ΔΠΘ 9.000 ευρώ, η ΤΕΔΚ Ξάνθης 4.500 ευρώ, το ΕΒΕ Ξάνθης 2.700 ευρώ και η Μητρόπολη 4.500 ευρώ;
Και τέλος πως θα δεχθούμε ο Δήμος Ξάνθης να επιβαρυνθεί ποσό που υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ, αναλαμβάνοντας τα χρέη της ΕΑΠΑΞ μόνος αυτός, και το ποσό αυτό να καταβάλουν πάλι οι δημότες της Ξάνθης;
Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει η απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Εμείς ενυπόγραφα θέτουμε τα ερωτήματα αυτά και θα τα στηρίξουμε όπου και αν κληθούμε να το κάνουμε. Δεν μπορεί οι δημιουργοί αυτής της κατάστασης να συνεχίσουν να μένουν ατιμώρητοι».
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ

30 Ιουνίου

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ: Έχουμε έναν Δήμαρχο που είναι απόν!

30 Ιουνίου
Ως Φαραωνικά χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης, κος Σωτήρης Τσιακίρογλου, έργα που δρομολογούνται από τον Δήμο Ξάνθης, μεταξύ των οποίων η κυκλοφοριακή μελέτη, η μελέτη για τη δυτική είσοδο της πόλης!
*Πρέπει ο δήμαρχος να βγει στην αγορά, έχουμε ένα δήμαρχο που είναι απών, ας βγει να δει τι γίνεται. Τα πάντα τρέχουν με ρυθμούς πολύ γρήγορους και εμείς με ρυθμούς χελώνας!!!!
*Oι αιρετοί είναι παρείσακτοι και εμείς τα μυρμήγκια που τα πατούν κάθε στιγμή. Πρέπει οι πολιτικοί να εφαρμόσουν στην πράξη αυτά τα οποία λένε προεκλογικά
Ως Φαραωνικά χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης, κος Σωτήρης Τσιακίρογλου, έργα που δρομολογούνται από τον Δήμο Ξάνθης, μεταξύ των οποίων η κυκλοφοριακή μελέτη, η μελέτη για τη δυτική είσοδο της πόλης καθώς και ο ποδηλατοδρόμος στη γέφυρα του Κόσυνθου, και τα οποία αγγίζουν όπως ανέφερε ο ίδιος το ένα εκατομμύριο ευρώ.
«Έχουμε τον Δήμο να εκτελεί έργα όπως ο ποδηλατοδρόμος, η κυκλοφοριακή μελέτη και μελέτη για την είσοδο στην πόλη, που όλα μαζί κάνουν 1 εκατομμύριο ευρώ. Το να κάνουμε φαραωνικά έργα όπως αυτά των οποίων την ανταποδοτικότητα δεν γνωρίζουμε δεν νομίζω ότι βοηθάει» τόνισε ο κος Τσιακίρογλου, ο οποίος ανέφερε πως δεν ζητείται από τη δημοτική αρχή η γνώμη των εμπλεκόμενων με τα κατά τόπους έργα που υλοποιεί φορέων. «Είναι πάγια τακτική του δήμου αυτή. Η μόνη διαφορά έγινε τώρα με την κυκλοφοριακή μελέτη, όπου ελπίζουμε πως οι θέσεις μας έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη» συμπληρώνει ο κος Τσιακίρογλου.
Σχολιάζοντας την κυκλοφοριακή μελέτη του δήμου Ξάνθης και την παράταση που αυτή έλαβε μέχρι και τον Ιανουάριο του 2013, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ επισήμανε πως «το πρόβλημα του κέντρου της πόλης είναι πολύ μεγάλο και η κυκλοφοριακή μελέτη πήρε παράταση για το 2013. Όλη η αγορά περιμένει την κυκλοφοριακή μελέτη για να απαλλαγεί από τον φόρτο, το ότι απέτυχε η πλατεία οφείλεται στην κυκλοφοριακή μελέτη που δεν υπήρχε. Πρέπει ο δήμαρχος να βγει στην αγορά, έχουμε ένα δήμαρχο που είναι απών, ας βγει να δει τι γίνεται. Τα πάντα τρέχουν με ρυθμούς πολύ γρήγορους και εμείς με ρυθμούς χελώνας», για να συμπληρώσει πως χρειάζονται πρωτοβουλίες από τους πολιτικούς που έχουν εκλεγεί στην ελληνική βουλή και θα εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα της περιοχής, λέγοντας πως «οι αιρετοί είναι παρείσακτοι και εμείς τα μυρμήγκια που τα πατούν κάθε στιγμή. Πρέπει οι πολιτικοί να εφαρμόσουν στην πράξη αυτά τα οποία λένε προεκλογικά.
ThrakiToday

30 Ιουνίου

Είπες ΨΕΜΑΤΑ κύριε Μετέ! Ποτέ ο Αντώνης Σαμαράς δεν είπε, «Σκοτώστε τους Τούρκους!»

30 Ιουνίου
Όλη η συνέντευξη του ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ στην «Heberturk» σε μετάφραση του ΧΡΟΝΟΥ, με ΨΕΜΑΤΑ κατά του Αντώνη Σαμαρά
Αναδημοσιεύουμε σε μετάφραση του «Χρόνου» Κομοτηνής την συνέντευξη του ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ για να έχουν γνώση όσοι παρακολουθούν τα θέματα αυτά και τις ανερυθρίαστες δηλώσεις αυτοαποκαλούμενων θρησκευτικών λειτουργών που κάνουν το μαύρο άσπρο!
Ενώ λέει ασύστολα ΨΕΜΑΤΑ σε βάρος του Προέδρου της Ν.Δ. και σημερινού Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όπως το ότι δήθεν ως Υπουργός Εξωτερικών είχε πει, «Σκοτώστε τους Τούρκους»! Και ζητάμε από τον ΜΕΤΕ να αποκαταστήσει την αλήθεια, διότι το ΨΕΜΑ δεν το θέλει ούτε ο Μωάμεθ@

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕΤΕ ΣΤΗΝ Haberturk»
H «Haberturk» αναγγέλλει στην πρώτη σελίδα και δημοσιεύει στις εσωτερικές συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ με τον τίτλο «Αυτοί που μας αποκαλούσαν φτωχούς, ανακατεύουν τα σκουπίδια».
Ο Αχμέτ Μετέ αναφέρθηκε στην οικτρή – όπως αναφέρει η εφημερίδα – κατάσταση στην Ελλάδα, λέγοντας: «Αυτοί που μας αποκαλούσαν λαό με πολλούς φτωχούς», τώρα ανακατεύουν τα σκουπίδια».
Η συνέντευξη του Αχμέτ Μετέ στον συνεργάτη της εφημερίδας Κουτλού Εσεντεμίρ δημοσιεύεται στις εσωτερικές σελίδες και στο κείμενο αναφέρεται ότι η Ελλάδα που αντιμετωπίζει βαριά οικονομική κρίση, έγινε το τελευταίο καιρό ο πιο σοβαρός πονοκέφαλος παρασύροντας μαζί της και την Ε.Ε. Στην γείτονα που χάραξε την μοίρα της υπέρ της Ε.Ε. με τις εκλογές που έγιναν την περασμένη εβδομάδα, έχει παραπάνω από 150.000 «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης οι οποίοι αποτελούν ένα μέρος αυτών που πήραν το μερίδιότους από την κρίση. Οι «Τούρκοι» της Δυτικής Θράκης παράλληλα βιώνουν όλες τις αρνητικές επιπτώσεις του να είναι μειονότητα. Επίσης και η Τουρκία, η μητέρα πατρίδα, παίρνει και αυτή από κάθε εξέλιξη αυτό που αναλογεί στο μερίδιό της.
Ο «μουφτής Ξάνθης» Αχμέτ Μετέ, γράφει η εφημερίδα, είναι ο προέχων θρησκευτικός εκπρόσωπος της «τουρκικής» κοινωνίας στην Δυτική Θράκη. Συναντηθήκαμε, γράφει ο δημοσιογράφος, μαζί του, το περασμένο Σάββατο στην Ξάνθη και μιλήσαμε για την ένταση μεταξύ Συρίας – Τουρκίας και για την απήχηση των όσων βιώνονται στην Ελλάδα και στην μητέρα πατρίδα, στην Δυτική Θράκη.
Ερ.: Η Τουρκία για πρώτη φορά μετά την απόβαση στην Κύπρο το 1974 βρίσκεται τόσο κοντά στον πόλεμο με την Συρία. Αυτή η κατάσταση τρομάζει και εσάς;»
Μετέ: Είθε να μην γίνει κάτι τέτοιο μεταξύ ισλαμικών χωρών. Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον παράγοντα του ιμπεριαλισμού και του Ισραήλ και το γεγονός ότι οι διοικούντες την Συρία αποτελούνται από τύπους στους οποίους αρέσει να πίνουν μουσουλμανικό αίμα. Πρόκειται για ενέργειες που γίνονται για να παρουσιάσουν προβλήματα στην Τουρκία και να την παρασύρουν στον πόλεμο. Η Τουρκία είναι ένα μεγάλο κράτος που μπορεί να αντιληφθεί αυτό το παιχνίδι. Υπάρχει και η περίπτωση του ΝΑΤΟ και πιστεύω ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να σπρώξει την Τουρκία σε ένα τέτοιο λάθος. Όμως ορισμένοι παράγοντες μέσα στην Μέση Ανατολή θα προσπαθήσουν να κατεβάσουν την Τουρκία από την θέση στην οποία βρίσκεται.
Ερ.: Τι απήχηση μπορεί να έχει στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης μια αρνητική στάση που θα τηρήσει ο Ε/κ τομέας είτε η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία σε ένα πιθανό πόλεμο;
Μετέ: Κάθε φορά που η Τουρκία με την Ελλάδα είτε η Κύπρος μπουν σε μια ψυχρή σχέση, επηρεάζονται οι μειονότητες. Και εμείς στον πόλεμο της Κύπρου επηρεαστήκαμε τόσο στα Στενά είτε στην Μεσόγειο, από τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν. Και αυτό επειδή η εχθρότητα εναντίον των Τούρκων είναι διαδεδομένη μεταξύ των Ελλήνων. Όμως στην Συρία δεν νομίζω ότι θα βιωθούν μεγάλα προβλήματα λόγω στάσης του Ε/κ τομέα».
Ερ.: Ως ένα άτομο το οποίο γνωρίζει καλά τα εδάφη αυτά, τι σκέπτεστε αναφορικά με τον λόγο που η Ελλάδα οδηγήθηκε σε μια τόσο μεγάλη οικονομική κρίση;
Μετέ: Η Ελλάδα έπρεπε να πάρει διάφορα μέτρα για να μην αντιμετωπίσει την κρίση αυτή. Αλλά δεν έλαβε τα μέτρα αυτά.
Ερ.: Γιατί;
Μετέ: Μιλάμε για έναν λαό ο οποίος θέλει την καλοπέρασή του εντός της Ε.Ε. Είναι ένας λαός που παίρνει υψηλούς μισθούς, που κάνει την σιέστα του, που θέλει το ραχάτι του, που συγκεντρώνει χρήματα, αλλά δεν συμβάλλει καθόλου στην παραγωγή.
Ερ.: Πότε άρχισε να εμφανίζεται η κρίση;
Μετέ: Η κρίση άρχισε να εμφανίζεται σιγά – σιγά μετά το 2010 και έγινε έκδηλη το 2011. Τον τελευταίο καιρό επηρέασε τους πάντες. Εδώ υπάρχει μια κοινωνία που δεν ξέρει να δουλεύει. Είναι αναπόφευκτο μια κοινωνία που ζει σε πολυτέλεια με το μερίδιο που παίρνει από άλλους, στο τέλος να πάθει αυτά τα πράγματα. Γέλαγαν πάντα με τον τουρκικό λαό και με το λαό της Γερμανίας. Λέγανε: «Ένας λαός που δουλεύει πολύ είναι ένας λαός που έχει πολλούς φτωχούς». Τώρα όμως η Ελλάδα περιήλθε σε πολύ χειρότερη θέση.
Ερ: Όπως τι;
Μετέ: Οι ελληνικές τηλεοράσεις παρουσιάζουν τους ρακοσυλλέκτες που έψαχναν ψωμάκι στα σκουπίδια στην Τουρκία και γελούσαν. Όμως τώρα το 90% των σκουπιδιών στην Ελλάδα, τα ανακατεύουν από πείνα οι Έλληνες.
Ερ.: Πώς επηρέασε τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης αυτή η οικονομική κρίση;
Μετέ: Πριν έρθει ακόμα η οικονομική κρίση, εφαρμόστηκε στην Δυτική Θράκη από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του πακέτου μέτρων της Ε.Ε. το θέμα των ποσοστώσεων σε προϊόντα όπως τα καπνά, το καλαμπόκι, οι πιπιριές και το βαμβάκι. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η κοινωνία της Δυτικής Θράκης έφθασε στο σημείο να μην μπορεί να πουλήσει τα προϊόντα της. Όταν δίναμε πολλά προϊόντα, το κράτος δεν μπορούσε να τα πάρει. Άρχισε να γίνεται περιορισμός στις πριμοδοτήσεις. Ακόμα πριν ξεσπάσει η κρίση η Δυτική Θράκη είχε μπει στην κρίση και μπορώ να πω το εξής ξεκάθαρα: Η Δυτική Θράκη επηρεάστηκε διπλάσια από την κρίση. Στην κρίση αυτή ήδη υπάρχει η πίεση του κράτους. Τα προϊόντα άρχισαν να μην φέρνουν χρήματα και τα ζώα πουλήθηκαν πολύ φθηνά. Βλέπετε την κατάσταση της αγοράς. Ερ.: Τι κάνουν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης όταν οι Έλληνες ανακατεύουν τα σκουπίδια για να επιβιώσουν;
Μετέ: Εμείς ποτέ δεν ήμασταν πλούσιοι έτσι ώστε να μας επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό η κρίση αυτή. Οι δικοί μας άνθρωποι βγάζουν μόνοι τους τα κρεμμύδια και τις πατάτες τους και κάνουν την οικονομία τους για τον χειμώνα. Εμείς ζήσαμε και είδαμε οικονομική στενότητα. Η μουσουλμανική τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης δεν θα περιέλθει ότι και αν συμβεί σε θέση επαίτη.
Ερ.: Κατά τη γνώμη σας που θα φθάσει η κρίση;
Μετέ: Μπορεί να συμβούν δύο τινά. Ή η Ε.Ε. θα υποστηρίξει μέχρι ενός σημείου την Ελλάδα και στην συνέχεια θα την εγκαταλείψει στην τύχη της, κάτι το οποίο είναι μικρή πιθανότητα, ή ο ελληνικός λαός θα κάνει την αυτοκριτική του. Θα δει ότι είναι απαραίτητο να δουλεύει. Θα δει τι μπορεί να στοιχίσει το να φορτώνεται πολύ το κράτος. Η έξοδος μπορεί να γίνει με εργασία και παραγωγή.
Ερ.: Πώς εξηγείται το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές που έγιναν πήρε το υψηλότερο ποσοστό 38,6% στην Ξάνθη;
Μετέ: Η τουρκική κοινότητα είδε πιο πιθανό το ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαράς ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος όταν ήταν ΥΠΕΞ είχε πει: «Σκοτώστε τους Τούρκους». Η μειονότητα για αυτόν τον λόγο δεν του έδωσε ψήφους.
Ερ.: Ως ένα θρήσκο άτομο δεν είχατε προκαταλήψεις απέναντι στους κομμουνιστές;
Μετέ: Ο άνθρωπος είναι άνθρωπος παντού.
Ερ.: Ποια είναι αυτήν την στιγμή τα βασικά προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης;
Μετέ: Σε μας υπάρχει πρόβλημα Παιδείας. Σχολεία που θα έπρεπε να είναι αυτόνομα, δυστυχώς είναι στα χέρια του κράτους. Επίσης οι δάσκαλοι και οι μηχανισμοί ελέγχου. Το θέμα των Βακουφίων είναι σημαντικό και δεν έχει κανένας άλλος πιθανότητα παρέμβασης εκτός του κράτους.
Ερ.: Και στην Τουρκία ορισμένοι Κούρδοι πολίτες ζητούν Παιδεία στην μητρική γλώσσα.
Μετέ: Το τουρκικό κράτος είναι μεγάλο. Μπορεί να εκπληρώσει και το αίτημα αυτό. Υπάρχει ένα θέμα που θέλω να επικρίνω. Οι Κούρδοι είναι από τα βασικά στοιχεία που ίδρυσαν την Δημοκρατία. Θέλουν να φέρουν τους Κούρδους στο επίπεδο στοιχείου μειονότητας, αλλά το να είναι κανείς μειονότητα είναι πολύ δύσκολο. Αν θέλουν να καταλάβουν την έννοια της μειονότητας ας ρωτήσουν εμάς. Θα δουν τι δύσκολο είναι. Εάν από εκείνον τον λαό μπόρεσε να βγει ένας πρόεδρος δεν χρειάζεται οραματισμός ανέφικτων πραγμάτων. Όμως το να ζητούν Παιδεία στην μητρική γλώσσα είναι δικαίωμά τους των ανθρώπων.
Ερ.: Τι απήχηση είχε στην Δυτική Θράκη η δήλωση του πρωθυπουργό (Ερντογάν) για «θρησκευόμενη νεολαία;».
Μετέ: Η Δυτική Θράκη ήδη μεγαλώνει θρησκευόμενη νεολαία. Δεν έχουμε δυσκολία στο σημείο αυτό. Μου φαίνεται ότι στην Τουρκία ορισμένοι τομείς διακατέχονται από κάποιους φόβους. Από το να είναι κανείς θρήσκος δεν επιφέρει ζημιά σε κανέναν. Μπορεί να επέλθει ζημία μόνο από οπισθοδρομικούς θρήσκους. Αυτό δεν το δεχόμαστε και εμείς. Στο Ισλάμ δεν υπάρχει η έννοια του θρήσκου με το σκεπτικό χρησιμοποιώντας την θρησκεία να επιφέρουν κάποιοι ζημιά στα κράτη και στις κοινωνίες και αφήνοντας γένια και φορώντας σαρίκια, να κάνουν να πνέει η αναρχία στους δρόμους.
Ερ.: Πώς φαίνεται από εδώ ο τρόπος ζωής της συντηρητικής μπουρζουαζίας που συζητείται συχνά στην Τουρκία;
Μετέ: Εμείς παρατηρούμε και εδώ ότι υπάρχει και στην Τουρκία. Υπάρχει και εδώ. Π.χ. όταν στην Τουρκία αναγνώστηκε το εζάνι (το κάλεσμα του ιμάμη στη προσευχή) στην τουρκική, αναγνώστηκε και εδώ στην τουρκική. Όταν ετέθη σε εφαρμογή ο νόμος να φορούν όλοι καπέλο (ρεπούμπλικο επί εποχής Ατατούρκ) φορέσανε όλοι καπέλο. Ανάλογα με τις συνθήκες της εποχής δεν είναι δυνατόν να μην επικριθούν κάποιοι. Π.χ. και εμείς δεν εγκρίνουμε το να φορούν μαντίλα είτε τουρμπάνι πάνω από ένα ασφυκτικά στενό παντελόνι. Σκεπτόμαστε ότι έχουν ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες και οι άνθρωποι που φορούν πανωφόρι και μαντίλα. Όμως σε εμάς δεν υπάρχει ούτε το πρώτο γράμμα της μπουρζουαζίας. Δίνουμε αγώνα έτσι ώστε να ζούμε σαν άνθρωποι.
Ερ.: Ο πρωθυπουργός (Ερντογάν) συχνά κατά τις ομιλίες του συνιστά στον κόσμο να κάνει τρία παιδιά. Άραγε και εσείς στα κηρύγματα σας ζητάτε το ίδιο από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης;
Μετέ: Εμείς είμαστε μειονότητα και στην ουσία θα έπρεπε να ζητάμε 5 παιδιά. Για να μπορέσουμε να είμαστε δύναμη θα έπρεπε να ζητήσουμε πολλά παιδιά. Βέβαια δεν ξέρω για την Τουρκία.
Ερ.: Ποιες είναι οι δραστηριότητες μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων;
Μετέ: Υπάρχει η θρησκευτική κοινότητα του Σουλεϊμάν Εφέντη, υπάρχει του Φετχουλάχ Χότζα, υπάρχει η κοινότητα των Μουρτζήδων, όμως όποια κοινότητα και αν είναι η ομπρέλα από πάνω είναι η Μουφτεία.
Ερ.: Με την κοινότητα του Γκιουλέν;
Μετέ: Εκείνοι ως χαρακτήρας εργάζονται με το κράτος στο οποίο βρίσκονται. Εδώ, και στην περίπτωση που δεν υπάρχει δραστηριότητες σχολείων προβαίνουν σε εργασίες μαζί με το ελληνικό κράτος.

30 Ιουνίου

Διάβαση του Έβρου με Leopard 2-A4 και Μηχανοκίνητο Πεζικό από το Δ΄.Σ.Σ.

30 Ιουνίου
Με μία εντυπωσιακή άσκηση διάβασης ποταμού στην ακριτική περιοχή απαντούν οι μονάδες του 4ου Σώματος Στρατού στην τουρκική επιθετικότητα στην περιοχή
Με μία εντυπωσιακή άσκηση διάβασης ποταμού στην ακριτική περιοχή του Δέλτα του ποταμού Έβρου απαντούν οι μονάδες του 4ου Σώματος Στρατού στην τουρκική επιθετικότητα στην περιοχή και στις διαρκείς προσπάθειες των Τούρκων πολιτικών να κάμψουν το ηθικό του λαού με υποτιμητικές και εκφοβιστικές δηλώσεις.
Οι τεθωρακισμένες μονάδες και τα μηχανοκίνητα Τάγματα του 4ου Σώματος Στρατού απέδειξαν για μία ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης τους και την ετοιμότητα του στρατιωτικού υλικού που
παρα τι δυσμενή οικονομική συγκύρια με τις ακατάπαυστες προσπάθειες των στελεχών των EΕΔ συνεχίζει να αποτελεί παράγοντα ισχύος για την Ελλάδα.
Με επιθετικό πνεύμα οι τεθωρακισμένες μονάδες του 4ου ΣΣ ασκήθηκαν στην διάβαση υδάτινου κωλύματος στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου αξιοποιώντας κάθε σύγχρονο μέσο που διαθέτουν οι μονάδες αυτές, όπως άρματα μάχης Leopard 2A4, οχήματα VBL, ΤΟΜΠ Μ-113 υπο τις πιο ρεαλιστικές συνθήκες ως αν βρισκόμασταν σε πόλεμο.
Οι άνδρες του μηχανικού κατάφεραν τη ζεύξη του ποταμού μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αποδεικνύοντας ότι η εκπαίδευση αποδίδει ακόμα και υπό συνθήκες πίεσης. Τα άρματα μάχης του ΕΣ με σταθερή ταχύτητα διέσχισαν την γέφυρα που το μηχανικό είχε αναπτύξει ενώ την ίδια ώρα μονάδες του μηχανοκίνητου Πεζικού διέσχιζαν το ποτάμι με τα Μ113.
Η άσκηση αυτή αποτελεί μέρος της γενικότερης εκπαιδευτικής δραστηριότητας του ΕΣ ο οποίος δεν ξεχνά την αποστολή του και ακόμα και υπο τις πιο δυσμενείς οικονομικές συνθήκες διατηρεί το επιθετικό του πνεύμα ανεπηρέαστο στέλνοντας μηνύματα αποτροπής αλλά και αποφασιστικότητας στην άλλη πλευρά του Έβρου
Πηγή: http://www.defencenet.gr/

30 Ιουνίου

Στο Ευρωκοινοβούλιο τα πυρηνικά σχέδια της Τουρκίας

30 Ιουνίου
Θα το απασχολήσουν μετά την γραπτή ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος
Το θέμα που προκύπτει για την Ευρωπαϊκή Ένωση από την υλοποίηση των μεγαλεπήβολων σχεδίων της Τουρκίας για πυρηνικά εργοστάσια φέρνει με γραπτή ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος.
Η κατανάλωση ενέργειας στη γειτονική χώρα αυξάνεται τα τελευταία χρόνια με ιλιγγιώδεις ρυθμούς αφού από 92 Mtoe to 2006 έφτασε σε 126 Mtoe το 2010, ενώ προβλέπεται να φτάσει τους 222 Mtoe το 2020. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο η ηγεσία της Τουρκίας αποφάσισε την ανέγερση πυρηνικών μονάδων σε 3 περιοχές της Τουρκίας παρά το γεγονός ότι τα εδάφη της παρουσιάζουν έντονη σεισμική δραστηριότητα με αποκορύφωμα το σεισμό της Νικομήδειας που κόστισε τη ζωή σε 17.000 ανθρώπους το 1999. Δεδομένου ότι η Τουρκία δεν είναι κράτος μέλος της ΕΕ, δεν υποχρεώνεται σε συμμόρφωση με την Οδηγία 2009/71/Ευρατόμ για την ασφάλεια πυρηνικών εγκαταστάσεων. Αυτό όμως δε σημαίνει πως η πολιτική που ακολουθεί, δεν αποτελεί πολύ σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην ερώτησή του, ο Νίκος Χρυσόγελος επισημαίνει την αντίθεση της σχεδιαζόμενης ενεργειακής πολιτικής της Τουρκίας με τον Ευρωπαϊκό Οδικό Χάρτη για την Ενέργεια 2050 όπου, μεταξύ άλλων τεκμηριώνεται ότι η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών από ΑΠΕ κατά 100% είναι απολύτως εφικτή, αλλά και τις προτάσεις τουρκικών φορέων για μια στρατηγική εξοικονόμησης ενέργειας και στροφής σε 100% ΑΠΕ. Δεδομένου ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται σήμερα θα επηρεάσουν καθοριστικά την ενεργειακή εικόνα του 2050, είναι σαφές ότι η μάχη για αληθινά βιώσιμες επιλογές στον ενεργειακό τομέα πρέπει να δοθεί σήμερα από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε στενή συνεργασία με τις υπό ένταξη χώρες.
«Η τραγωδία της Φουκοσίμα φαίνεται να έδωσε στην Ιαπωνία ένα πολύτιμο μάθημα αφού ένα χρόνο μετά το σεισμό και το τσουνάμι που ισοπέδωσαν την ανατολική ακτή της Ιαπωνίας και προκάλεσαν το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα, σχεδιάζεται η κατασκευή ενός υπεράκτιου αιολικού πάρκου κοντά στη μονάδα Νταΐτσι», δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος. «Η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και η μεγιστοποίηση της διείσδυσης των ΑΠΕ είναι ο δρόμος της βιωσιμότητας και της λογικής αλλά και ο δρόμος που η κεντρική ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαικής Ένωσης προττάσει. Δυστυχώς ο κ. Γιλντίζ και η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους από ένα πυρηνικό ατύχημα όπως ο υπόλοιπος κόσμος, αναπτυγμένος ή μη. Η Τουρκία οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση επενδύοντας στην αύξηση της κατανάλωσης και τη χρήση πυρηνικής ενέργειας για την κάλυψή της. Οι λανθασμένες επιλογές της όμως σε μια σεισμογενή περιοχή δεν μπορούν να αφορούν μόνο την ίδια, τη στιγμή μάλιστα που επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για αλλαγή πλεύσης της ενεργειακής πολιτικής στη γειτονική χώρα. Αλλά και οι γειτονικές κοινωνίες χρειάζεται να συνεργαστούν στενά με την τουρκική κοινωνία των πολιτών που προωθεί ένα διαφορετικό ενεργειακό σχέδιο γιατί ξέρουμε καλά ότι ένα ραδιενεργό νέφος δεν γνωρίζει σύνορα».

ΟΛΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ
Θέμα: «Σχέδια για πυρηνικά εργοστάσια στην Τουρκία»
Κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Ευρασία στην Κωνσταντινούπολη, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ ανακοίνωσε την πρόθεση της Τουρκίας να προχωρήσει στην ανέγερση 23 πυρηνικών μονάδων έως το 2023 σε τρεις περιοχές της, ώστε να αντιμετωπισθούν οι αυξανόμενες ενεργειακές της ανάγκες, οι οποίες από 92 MToe to 2006 έφτασαν σε 126 MToe το 2010, ενώ προβλέπεται να φτάσουν τους 222 MToe το 2020 . Είναι γεγονός ότι η Τουρκία ταλανίζεται από συχνούς σεισμούς με πιο πρόσφατο αυτόν ύψους 5.8 Ρίχτερ που συνοδεύτηκε από 60 τραυματίες και πιο πολύνεκρο αυτόν της Νικομήδειας το 1999 που είχε 17.000 νεκρούς. Εντούτοις και παρά την αναφορά στο ολέθριο ατύχημα της Φουκοσίμα, ο κ. Γιλντίζ συσχέτισε την ανάπτυξη με την πυρηνική ενέργεια. Από την άλλη, σύμφωνα και με τα συμπεράσματα της τεχνικής ανάλυσης που συνοδεύει τον Οδικό Χάρτη για την Ενέργεια 2050 η αξιοπιστία του συστήματος εξασφαλίζεται το ίδιο καλά με το σενάριο 100% ΑΠΕ για την Ευρώπη, Το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει και για την Τουρκία, όπως τονίζουν και επιστημονικοί φορείς της χώρας .
Ερωτάται η Επιτροπή:
1. Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να εξασφαλίσει την ασφάλεια των χωρών μελών της ΕΕ ως προς τον κίνδυνο πυρηνικού ατυχήματος στην Τουρκία, με δεδομένο ότι η Τουρκία δεν είναι κράτος μέλος της ΕΕ και δεν υποχρεώνεται σε συμμόρφωση με την Οδηγία 2009/71/Ευρατόμ για την ασφάλεια πυρηνικών εγκαταστάσεων, πράγμα που σε συνδυασμό με τη γεωγραφική της εγγύτητα σε κράτη μέλη της ΕΕ και το σεισμογενή χαρακτήρα των εδαφών της, καθιστά τα πυρηνικά σχέδια της Τουρκίας ως μια ιδιαίτερη απειλή για την ΕΕ;
2. Έχει ενημέρωση για τυχόν σχέδια της Τουρκίας για εξοικονόμηση ενέργειας και προώθηση των ΑΠΕ καθώς και γενικότερα για την ενεργειακή πολιτική που σκέφτεται να ακολουθήσει η Τουρκία ώστε να μειώσει την ολοένα και αυξανόμενη κατανάλωση ενέργειας;
3. Δεδομένων των κινδύνων πυρηνικού ατυχήματος που αυξάνονται σε μια σεισμογενή χώρα, όπως έδειξε και το ατύχημα στην Φουκουσίμα, είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Τουρκική κυβέρνηση προτείνοντας στην υπό ένταξη αυτή χώρα πάγωμα της εγκατάστασης πυρηνικών εργοστασίων και εναλλακτικά ενεργειακά σχέδια βασισμένα στην εξοικονόμηση και στις ΑΠΕ;

30 Ιουνίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

30 Ιουνίου

*Με ευχές θα ξεκινήσω σήμερα τη στήλη μου....αφού σήμερα έχει τα γενέθλιά του ο καλός d.j. και πρώην συνεργάτης του life Παναγιώτης Σκοπελίτης.
Τα χρόνια του πολλά και κάποτε να φτάσει στον...Τόρη Παπαδήμα! Από πλευράς μουσικών προγραμμάτων μιλάω...
.....

*Επίσης αύριο Κυριακή, τα γενέθλιά της έχει η πρώην τηλεπαρουσιάστρια της ΕΓΝΑΤΙΑ τηλεόραση και καλή φίλη και συνεργάτης, Μαρία Τοπαλίδου.
Επίσης τα χρόνια της πολλά και σύντομα....διπλή και τριπλή!
.....

*Αρίστευσε ως συνήθως η Γεωργία Ταχτσόγλου στην ροκ και ποπ live βραδιά που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Are the bar το βράδυ της Πέμπτης. Με νέο ανανεωμένο λουκ μάλιστα....
Κι ενώ οι κακές γλώσσες λένε ότι, «ούτε χρόνια πολλά είπε στον Γιώργο Καρυπίδη που το ίδιο βράδυ είχε γενέθλια»....
......

*Σημειώνω ότι για μια ακόμη φορά πολύς κόσμος βρέθηκε στο live των νεαρών τραγουδιστών (της Γεωργίας και του Κώστα) στο Are the bar…
…..

*Τα χρόνια μου πολλά στον Πέτρο Ρεϊζη που γιόρταζε χθες.....κι όπως μαθαίνω, ετοιμάζει πλέον το νέο MOOD café bar με τον Καβαλιώτη συνέταιρό του!
Μάλιστα το νέο MOOD θ’ ανοίξει όπως λένε οι πληροφορίες μου την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη και το μετοχικό του σχήμα καθιστά με 70% κυρίαρχο τον Καβαλιώτη επιχειρηματία που ξέρει καλά τη δουλειά και κυριολεκτικά κάνει ένα νέο μαγαζί...
Θα δω ωστόσο το νέο MOOD και θα σας πω την άποψή μου...
....

*Το καλύτερο pop ελληνικό συγκρότημα VEGAS The Show έρχεται την Παρασκευή 6 Ιουλίου στο My club σε μια ακόμη τρομερή φωτογραφία...
Θα γίνει πανικός!!!
.....

*Τούμεινε του Μανώλη Φανουράκη για τα καλά το όνομα, μετά την απροσδόκητη χειρονομία του Ντεβλέτ Μπαχτσελί....
Ο «Γαύρος Λύκος» τάπωσε τον...»Γκρίζο Λύκο»!
(Σ.Σ. Άντε να τον δω τώρα πως θα πηγαίνει στη Πόλη....)
....

*Σήμερα η τελευταία μέρα για το KYTTARO Ελληνάδικο που κλείνει σαιζόν, καθώς από αύριο μπαίνουμε πλέον στον Ιούλιο. Μάλιστα θα γιορταστεί με πολλά σφηνάκια και την... γυάλα την κάβα!
Και ραντεβού για αρχές Σεπτέμβρη...

30 Ιουνίου

SEE THROUGH

30 Ιουνίου
ΣΔΟΕ:
Επιμένει για τον αντιδήμαρχο
Ύστερα από το δημοσίευμα και τη συνέντευξη του πρώην αντιδημάρχου Δομοκού Κώστα Σκριμπόνη στην aftodioikisi.gr και τα λεγόμενά του, ότι οι «διώκτες» του οικονομικού εγκλήματος λένε ψέματα, πηγές του ΣΔΟΕ τόνιζαν στην ιστοσελίδα ότι η έρευνα που έχει κάνει το Σώμα είναι σε βάθος και εμπεριστατωμένη και πως αυτή τη στιγμή το ΣΔΟΕ λειτουργεί ως προανακριτικός υπάλληλος, καθώς υπάρχει εισαγγελική εντολή, και άρα τα στοιχεία αποτελούν μέρος τη δικογραφίας.
Μάλιστα, όπως σημείωναν, από τον εισαγγελέα θα προχωρήσουν όλες εκείνες οι διαδικασίες για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, όπως το «πάγωμα» των λογαριασμών του συγκεκριμένου προσώπου και η ποινική δίωξη.
(Σ.Σ. Εδώ μιλάμε φυσικά για 4-5 εκατομμύρια Ευρώ που βρέθηκαν σε διαφόρους λογαριασμούς για τον πρώην Αντιδήμαρχο Δομοκού..!)
...

Στην 15η Εμπορική Έκθεση της Αλεξανδρούπολης, που θα πραγματοποιηθεί 13-16 Ιουλίου, αποφάσισε να συμμετέχει το Επιμελητήριο Ξάνθης. Στη διοργάνωση μπορούν να πάρουν μέρος επιχειρήσεις με παραγόμενα προϊόντα, είδη σύγχρονης κατοικίας, αυτοκίνητα και υπηρεσίες. Να σημειωθεί ότι το Επιμελητήριο Ξάνθης θα καλύψει όλες τις δαπάνες που αφορούν στην έκθεση των προϊόντων όπως την ενοικίαση χώρου, κατασκευή και βασικό εξοπλισμό περιπτέρου, μεταφορά και ασφάλιση εκθεμάτων.
.......

Πάλι δεν σηκώθηκαν οι χρυσαυγίτες στην ορκωμοσία των μουσουλμάνων
Οπως συνέβη και πριν ένα μήνα, έτσι και την περασμένη Πέμπτη δεν σηκώθηκαν όρθιοι αλλά αντίθετα έμειναν καθιστοί στις θέσεις τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όταν κλήθηκαν να ορκιστούν στο κοράνι οι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές της Θράκης.
Οι Αχμέτ Χατζηοσμάν, Αιχάν Καραγιουσούφ και Χουσειν Ζειμπέκι ορκίστηκαν στο κοράνι ξεχωριστά από τους υπόλοιπους χριστιανούς συναδέλφους τους, ως είθισται. Ωστόσο οι χρυσαυγίτες είναι δύσκολο να αποδεχθούν ότι υπάρχουν μη χριστιανοί έλληνες βουλευτές...
Που ν’ αρχίσουν κάποιοι από αυτούς να λένε ότι είναι... Τούρκοι, τι έχει να γίνει!!! Το φαντάζεστε;;;
.......

ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΜΕ ΞΑΝΘΗΣ 4 ΙΟΥΛΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ
Συζητάμε, οργανωνόμαστε, δρούμε για
Την δραματική κατάσταση σε Υγεία – Πρόνοια (φάρμακα, προνοιακά επιδόματα, καθυστερήσεις υγειονομικών επιτροπών, ελλείψεις προσωπικού – υλικών σε δομές υγείας,κα.)
Την φοροληστεία
Τα κοψίματα ρεύματος στα σπίτια
Τετάρτη 4 Ιούλη στις 8μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο
Θέλουμε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο
Οργάνωση ΠΑΝΤΟΥ να ρθουν τα πάνω κάτω
Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης
(Π.Α.ΜΕ. – ΠΑΣΕΒΕ – ΜΑΣ – Σύλλογος Γυναικών
.............

Μήνυση για την παράνομη χρήση του server της
Περιφέρειας ΑΜΘ θα καταθέσει ο Α. Γιαννακίδης
Μήνυση για το περιστατικό της παράνομης χρήσης του server της περιφέρειας, μέσω του οποίου αναρτήθηκαν sites διαφόρων περιεχομένων και παράνομων παροχών, θα καταθέσει ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Άρης Γιαννακίδης. Παράλληλα, ήδη από την περασμένη Δευτέρα που το θέμα αποκάλυψε blog της Αλεξανδρούπολης, έχει δοθεί εντολή για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ έχει ενημερωθεί και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που θα διερευνήσει το περιστατικό με εντολή εισαγγελέα, μετά την κατάθεση της μήνυσης από τον περιφερειάρχη.
…………….

Μητέρα, αυτά τα γκολ ήταν για σένα!
Στη μητέρα του αφιέρωσε ο Μάριο Μπαλοτέλι τα γκολ που πέτυχε απέναντι στη Γερμανία και οδήγησαν την Ιταλία στον τελικό του Euro 2012. Ο φορ της Μάντσεστερ Σίτι, μετά το τέλος του αγώνα, πήγε στη θετή μητέρα του και την αγκάλιασε.
«Αυτό που κρατάω από αυτό παιχνίδι είναι η στιγμή που πήγα στη μητέρα μου μετά το τέλος του αγώνα με τη Γερμανία. Με αγκάλιασε και της είπα: ''μητέρα, αυτά τα γκολ ήταν για σένα''» δήλωσε ο Μπαλοτέλι και πρόσθεσε:
«Περίμενα για αυτήν τη στιγμή πολύ καιρό. Ειδικά από τότε που ήρθε η μαμά μου, ήθελα πολύ να την κάνω ευτυχισμένη. Ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής μου, ωστόσο ελπίζω την Κυριακή να είναι ακόμη καλύτερα».
Η Σίλβια τον υιοθέτησε σε ηλικία 3 ετών, καθώς οι κανονικοί του γονείς, μετανάστες από την Γκάνα, δεν ήταν σε θέση να τον μεγαλώσουν.

30 Ιουνίου

ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ

30 Ιουνίου
Ένας ξεχωριστός χώρος που σίγουρα θα σας συναρπάσει, αν είστε ερωτευμένος ή... ρομαντικός της εποχής! Ο λόγος για το ΑΠΟΘΗΚΗ open cafe bar bistro του Elisso Hotel που προσφέρει τρομερή δροσιά τα πρωινά και το μεσημέρι, ενώ το βράδυ είναι υπέροχα για ένα ποτό αλλά και φαγητό, δοκιμάζοντας τις υπέροχες γεύσεις και την κουζίνα του σεφ του Elisso Hotel. Δώστε αξία στην έξοδό σας...
.....

H Δημοτική Ενότητα Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης διοργανώνει την Κυριακή 1 Ιουλίου και ώρα 11.30 Φεστιβάλ Graffiti στις Φέρες, απέναντι από το Τουριστικό Κέντρο.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν: NAR από Θεσσαλονίκη, ? από Θεσσαλονίκη, PR3 από Κομοτηνή, FOG από Κομοτηνή, MRNS από Φέρες και PEMAS από Φέρες.
.........

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών της δράσεων, η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης σε συνεργασία με καθηγητές του τμήματος μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του τμήματος λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής του Α.Τ.Ε.Ι. Άρτας, καθώς και του Δήμου Αβδήρων στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αβδήρων, οργανώνουν το 4ο φεστιβάλ λόγιας ανατολικής μουσικής.
Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Ιουλίου στο λαογραφικό μουσείο Ξάνθης.
......

Το Σάββατο 7 Ιουλίου στις 9 το βράδυ διοργανώνεται η συναυλία του καλοκαιριού με τον κορυφαίο Στέλιο Ρόκκο live και όλο το συγκρότημά του live σε παλιές και νέες του επιτυχίες, στο beach bar GOA Μαγγάνων!!!
Να μη λείψει κανείς...
........

Το σεμινάριο της επιτροπής για τη Σχολική Μουσική Εκπαίδευση και την Εκπαίδευση των εκπαιδευτικών (Music in Schools and Teacher Education Commission, για συντομία MISTEC), πραγματοποιείται στην Κομοτηνή, 9-14 Ιουλίου 2012. Το επιστημονικό μέρος του προγράμματος περιλαμβάνει 24 papers και workshops και 7 posters από καθηγητές, ερευνητές και εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο. Το σεμινάριο MISTEC2012 θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 9/7/2012 και θα ολοκληρώσει τις εργασίες του την Παρασκευή 13/7/2012. Ο χώρος διεξαγωγής του συνεδρίου είναι η κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων στο κτίριο της Περιφέρειας (πρώην νομαρχία Ροδόπης).
.......

Μύκονος γίνεται καθημερινά και κυρίως το Σαββατοκύριακο, η υπέροχη πισίνα του Ξενοδοχείο LE Chalet
Κόσμος πολύς, ρακέτες, βόλευ, τάβλι, τέλεια μουσική, σφηνάκια δίπλα στο νερό και γενικά ένας χαμός!!!
Απόλαυση ωστόσο είναι και ένα βραδινό ποτό στο καταπληκτικό POOL BAR του Le chalet που δεν πρέπει να χάσει κανείς Ξανθιώτης.

30 Ιουνίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

30 Ιουνίου
*Σε κοινωνικό λαχείο Ξάνθης μετονομάστηκε φέτος το λαχείο αγάπης του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης διότι από τη διάθεσή του και τα έσοδά του θα ενισχυθούν συνολικά τέσσερις κοινωνικοί φορείς με μεγάλη προσφορά του καθενός στην τοπική κοινωνία και με τα κάτωθι ποσοστά: Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η Αγάπη» με ποσοστό 50% Γηροκομείο Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος» με ποσοστό 25%, Γυναίκες Χωρίς Σύνορα - παράρτημα Ξάνθης με ποσοστό 12,5% και Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα Ξάνθης με ποσοστό 12,5%. Φέτος για άλλη μια χρονιά το λαχείο κυκλοφορεί, με κόστος λαχνού το 1 ευρώ και δώρα, ένα μηχανάκι 125 cc, ένα πίνακα ζωγραφικής αξίας άνω των 1.000 € και τέσσερα ποδήλατα επώνυμων εταιριών. Η κλήρωση θα γίνει με το λαϊκό λαχείο της 30ης Οκτωβρίου του 2012 και κάθε λαχνός έχει πάνω του τυπωμένους δύο νικηφόρους αριθμούς.
......
*Οι όροι της λαχειοφόρου έχουν κατατεθεί στην συμβολαιογράφο Ευμορφία Παπαγιάννη (4ης Οκτωβρίου 1, Ξάνθη) με την υπ’ αριθμ. 31428/25-06-2012 πράξη της. Λαχεία θα διατίθενται από όλο το δίκτυο των εθελοντών μελών των παραπάνω φορέων, από τα γραφεία τους και από επιλεγμένα σημεία όπως: Κατάστημα «The bicycle shop» στην οδό Δημοκρίτου 31, «Sprinter ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΟΥ-Γ.-ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Χ. ΟΕ» στην οδό Δημοκρίτου 6 και κατάστημα Τραπέζης Eurobank στην κεντρική πλατεία Ξάνθης
……
*Εργαστήριο δημιουργικής γραφής θα λειτουργήσει από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιμεναρίων «Το Κάστρο» στα Λιμενάρια της Θάσου από τις 9 ως τις 13 Ιουλίου. Θα διδάξει η Τασούλα Τσιλιμένη, Αν. Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγγραφέας. Το εργαστήριο περιλαμβάνει σύντομη εισαγωγή και αναφορά στο παιδικό βιβλίο και στα λογοτεχνικά είδη της μικρής ιστορίας, του παραμυθιού και του μυθιστορήματος. Στο πενθήμερο της διαμονής θα περιλαμβάνεται επίσης, ξενάγηση στον ιστορικό τόπο των «Μεταλλείων» με τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και των ορυχεία που βρίσκεται σε μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους. Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στο «Θερινό Σχολείο Τέχνης» για παιδιά και νέους που πραγματοποιείται στις «Αποθήκες Μεταλλείων» την ίδια περίοδο και περιλαμβάνει γλυπτική, ζωγραφική, κεραμική, παραμύθι, θέατρο και μουσική, video animation και σκάκι.
.......
*Το cafe-bar «Το Πέτρινο» πρωτοπορεί ξανά (ενάντια στην κρίση) και προσφέρει Κάθε Κυριακή όλα τα ροφήματα (ελληνικό καφέ, γαλλικό καφέ, φραπέ, νες, σοκολάτα απλή, σοκολάτα λευκή, σοκολάτα ανάμεικτη, τσάι, freddo esspresso, freddo cappuccino, esspresso, cappuccino) από το πρωί μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι με μόνο 1 ευρώ.
.......
*Από την Δευτέρα λειτουργεί στο πρώην δημαρχείο Φιλίππων στις Κρηνίδες παράρτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας. Η νέα βιβλιοθήκη έχει ενισχυθεί με 2.500 τίτλους βιβλίων που μεταφέρθηκαν από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας και θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
......
*Με ένα από τα ωραιότερα θεατρικά έργα για παιδιά και όχι μόνο, κάνει πρεμιέρα η παιδική θεατρική ομάδα του Εκπολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου «Τα Δίδυμα Τείχη». Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της παιδικής θεατρικής ομάδας στον Σύλλογο, τα παιδιά της ομάδας ετοίμασαν και μας παρουσιάζουν το έργο «Ματίας ο πρώτος», πλούσιο σε νοήματα και εξαιρετικά επίκαιρο. Ο «Ματίας ο πρώτος» αποτελεί θεατρική διασκευή της πασίγνωστης και αγαπημένης συγγραφέως παιδικών βιβλίων Άλκης Ζέη και σε σκηνοθεσία της Γενοβέφας Κτενίδου. «Τα παιδιά στη Βουλή, οι μεγάλοι στο σκαμνί» και «Ζήτω η παιδοκρατία!», θα φωνάξουν οι μικροί φίλοι του θεάτρου, σήμερα Σάββατο 30 Ιουνίου στις 8 μ.μ στο δημοτικό αμφιθέατρο του Διδυμοτείχου.

30 Ιουνίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

30 Ιουνίου
Δύο πράγματα θέλω να τονίσω ή μάλλον καλύτερα να υπενθυμίσω στους συναδέλφους: α) Όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου… πέφτει μέσα ο ίδιος και β) Μην χαίρεστε για «παθήματα» των άλλων, γιατί αύριο μπορεί να είστε εσείς στη θέση του! Και οι δύο περιπτώσεις, ισχύουν φυσικά σε… κάθε περίπτωση και όχι μόνον μεταξύ των «mediaδων»!
(Ο Τένης Καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ»)
-Ο καθένας τους, θα «πάρει» στο τέλος, αυτό που του αξίζει...
…………..


Φίλοι και φίλες
Ακολουθεί δημόσια ανοικτή επιστολή που στείλαμε στους μετόχους της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ Α.Ε (ΕΑΠΑΞ) στις 29 Ιουνίου του 2011, ένα χρόνο πριν. Η εταιρία σήμερα ετοιμάζεται να κλείσει...
Τα ερωτήματα συνεχίζουν να παραμένουν αναπάντητα!
Θα λογοδοτήσει επιτέλους ΚΑΝΕΙΣ;
(Ο Χρίστος Πούλιος στην καταγγελία του για την αμαρτωλή ΕΠΑΞ)
-Θα λογοδοτήσει ΚΑΝΕΙΣ;;; Αυτό ρωτάμε και ξαναρωτάμε κι εμείς, αλλά ο Δήμαρχος, σε μας κάνει τις....μηνύσεις!
………

Μικρά
Μικρά
-Όταν η ίδια η ζωή σου «διδάσκει» κι εσύ δεν διδάσκεσαι....επιχειρώντας την ανεπάρκεια και τα κόμπλεξ σου, να τα καλύψεις με...μπούρδες! Ε, άστους να «βασανίζονται»...
-Πωλείται εφημερίδα; Πάντως όχι η δική μας! Τα όνειρα δεν πωλούνται! Ή μέσα από τις στάχτες τα ξαναζείς, ή πεθαίνεις μαζί τους...
.....
-Ούτε ένα, ούτε δύο...Αλλά 2.900.000 Ευρώ πρόγραμμα ενέκρινε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ξάνθης. Κι άντε μετά από αυτό να «πείσεις» τον κόσμο ότι....είχαν άδικο οι Αλέκος Κοντός- Μωραϊτης-Δαδαλιάρης ακόμη και ο...Απόστολος Αγκόρτσας!
-Κι είχαν δίκαιο οι Δημήτρης Μπένης-Θανάσης Ξυνίδης-Λάκης Στυλιανίδης...!
......
-Με επέπληξε άγρια φίλος κοινός και των δύο...
Ο Λάκης είναι πάνω απ’ όλα με τον....Λάκη!
-Τι αρλούμπες έγραψες για τον «Λάκη της...ψυχής» σου και τέτοιες αηδίες!;
......
-Πως σχολιάζω τις χθεσινές δηλώσεις του Πούλιου ότι «αυτός βγήκε Δήμαρχος της Ξάνθης.....Κι έριξε όλες τις ευθύνες στην Σταυρούπολη»;
-Τον Χατζηκαλλικράτη πάντως δεν τον έκανε ο Λάκης...Αλλά το δικό Σας κόμμα κι ο δικός Σου Υπουργός!
.......
-Κι επειδή δηλαδή μ’ έστειλε ο Λάκης στα δικαστήρια....θα γίνω κι εγώ...Λάκης ή Μπένης;
-Και την επ’ αύριο ζήτω ο...Πούλος!!!!; Κι ο Τσέπελης;
......

Από 2 έως 4 Ιουλίου, εξαμελής αποστολή
από τον Δήμο του Gifhorn στην Ξάνθη!
Σας κάνουμε γνωστό ότι από 2 έως 4 Ιουλίου 2012, θα επισκεφθεί την Ξάνθη, εξαμελής αποστολή από τον αδελφοποιημένο με την Ξάνθη Δήμο του Gifhorn Γερμανίας. Επικεφαλής της αποστολής είναι ο Δήμαρχος του εν λόγω Δήμου, κύριος Mattias Nerlich.
Κατά την εδώ παραμονή τους θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της αποστολής με τον Δήμαρχο Ξάνθης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 3 Ιουνίου 2012, επίσης θα επισκεφθούν την Παλιά Πόλη, το Λαογραφικό Μουσείο και το αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων.
(Σ.Σ. Καιρός είναι, τώρα που ξεκίνησαν εκ νέου οι Αδελφοποιήσεις, η ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΚΗΝΗ θα πάει και πάλι στο Γκίφχορν...Εκτός αν για τον Δήμαρχο, τον Μπένη και τον Φανουράκη, πολιτισμό κάνει μόνο ο ...ΣΥΡΙΖΑ!)
......

«Ξεσπάθωσε» κατά Αλεξανδρή για το τζαμί...!
Δεν ξέρω τι ακριβώς ρόλο παίζει ο εκδότης της ΖΑΓΑΛΙΣΣΑ Ιμάμ Αχμέτ, αυτές τις μέρες ωστόσο ξεσπάθωσε κατά του Αλεξανδρή και πάλι για το τζαμί, ενώ χθες υπερασπίστηκε για μια ακόμη φορά τον...Σινίκογλου, γιατί λέει «έβαλαν στον ίδιο τεράστιο ΠΡΟΣΤΙΜΟ για το τζαμί της Βελόνης, ενώ δεν έκαναν το ίδιο για το τζαμί της Διομήδειας»....
Το πιο ωραίο ωστόσο είναι το άλλο....
Ότι ο Ιμάμ Αχμέτ από τη μια εμφανίστηκε ως ένας απλός....μεταφραστής της Μουφτείας Ξάνθης που λαμβάνει 30 Ευρώ για την κάθε μετάφραση, αποκάλυψε ωστόσο ότι η βοηθός του κυρίου Αλεξανδρή, η Βερβερίδου, όταν έχασε ένα έγγραφο της Μουφτείας, σε αυτόν απευθύνθηκε, το βρήκε (ή το ξανάκανε...) και της το έστειλε!
Χώρια που μίλησε για «μαύρο χρήμα» χωρίς ωστόσο να μας εξηγήσει, ποιοι το «παίρνανε» αλλά και ποιοι το «έδιναν»...
.....

«Οι Έλληνες πληρώνονται για να κάθονται...», δήλωσε ο «Ψευτομουφτής» Ξάνθης κ.Μετέ (κάποτε ως Ιμάμης, είχε άριστες σχέσεις με τον Σινίκογλου ο συγκεκριμένος κύριος...), σε συνέντευξή του στην «Χουριέτ», λοιδορώντας την χώρα μας που τον ανέχεται δυστυχώς ακόμη, τονίζοντας, «αυτοί που μας αποκαλούσαν φτωχούς, ανακατεύουν τα σκουπίδια»....
-Μακάριοι οι ΦΤΩΧΟΙ τω πνεύματι...γιατί ο μέσος μισθός ενός εργαζόμενου στην Τουρκία (που και τώρα πεινάει...), είναι 200 Ευρώ τον μήνα! Και η λεγόμενη ευμάρεια είναι παντελώς ΠΛΑΣΤΗ!
....

Πάλι τα «μπέρδεψε» ο Σταύρος....!
Πράγματι θα πρέπει ο καθείς να βλέπει με χιούμορ τα όσα γράφει ο Καρυπίδης, αφού αυτόν που επιχειρεί να «υπερασπιστεί» τελικά τον... χαντακώνει!
Με αφορμή λοιπό την «αγία 5άδα» (Μπένης, Δημαρχόπουλος, Στ. Μωραϊτης, Π. Ταρενίδης, Σπυριδόπουλος», που μας έστελνε ο Δήμαρχος την 2η εβδομάδα των εκλογών μην τους... «φυσήξω» λίγο ακόμη γιατί είχαν ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ, έγραψε με αφέλεια...
«Και στην δική μας εφημερίδα, ενδεχομένως και σε κάποιες άλλες γινόταν την «εβδομάδα των παθών» (την δεύτερη Κυριακή) λαϊκό προσκύνημα από δημοτικούς συμβούλους (όχι μόνο του Λάκη αλλά και των άλλων συνδυασμών) για να πιέσουν καταστάσεις!!!».
-Πάλι «μπέρδεψε» λοιπόν ο Σταύρος το «σύρμα» με την... πρίζα!
-Διότι εμείς δεν μιλήσαμε για υποψηφίους που θέλανε... προβολή (!) και μάλιστα κι... άλλων συνδυασμών, αλλά για συγκεκριμένη 5άδα ΦΙΛΩΝ μου που ο Λάκης θεώρησε ότι «με επηρεάζει»!
-Και πράγματι με «επηρέασαν»!
-Αλλά είπαμε... Όταν ο ευεργετηθείς, γίνεται υβριστής σου και η ίδια η ζωή δεν του διδάσκει τίποτα... Απλά, άφες αυτοίς!

30 Ιουνίου

ΒΟΛΙΔΕΣ

30 Ιουνίου
ΜΕ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΥΣ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ...
Τι διάλογο να κάνει κανείς με τους ανώνυμους και θρασύδειλους υβριστές και συκοφάντες που βγαίνουν στο blog του «Μ» και βγάζουν τα προσωπικά τους απωθημένα...γράφοντας ότι τους κατέβει;
Το έχουμε πει κι άλλη φορά ότι είναι πολύ εύκολο να τους «βρούμε», άσε που λίγο πολύ οι περισσότεροι είναι «γνωστοί» και ανήκουν στην....αντίπερα όχθη κάποιων ανταγωνιστών!
Διάλογο ωστόσο με τους ανώνυμους θρασύδειλους σκώληκες, δεν πρόκειται να κάνουμε....
.........

ΘΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΛΑΚΗΣ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΈΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ...
Όποιον κι αν συναντήσεις, ακόμη και τους πιο φανατικούς μέχρι πρότινος φίλους του, τα ίδια σου λέει....
-Τι περιμένεις δηλαδή να κάνει ο Λάκης...Ο άνθρωπος «κουράστηκε» και περιμένει πως και πως να τελειώσει τη θητεία του και να πάει σπίτι του. Αυτό μόνο τον ενδιαφέρει. Δεν βλέπεις ότι τα έχει αναθέσει όλα στους αντιδημάρχους του; Δεν ασχολείται με τίποτα σχεδόν;
-Καλά τα λέτε, αλλά....Θα φύγει ο Λάκης από Δήμαρχος κι ο κόσμος της Ξάνθης δεν θα έχει ούτε μια καλή ανάμνηση να θυμάται από την θητεία του!
(Σ.Σ Ή μάλλον θα «θυμάται» τους ύμνους του για τον «υπαρχηγό» του...Ότι ένας Τσέπελης ίσον ένας...Δήμος!)
......

ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ;
Αυτό δεν είναι «καινούργιο», αλλά πολύ...παλιό, για το κτίριο του Δικαστηρίου Ξάνθης, το οποίο όπως και άλλα κρατικά κτίρια, κατασκευάστηκε χωρίς οικοδομική άδεια...
Έτσι λοιπόν, ήταν περιττή η αποκάλυψη του Χρήστου Μούρκα στον FM100, αφού αυτό έχει γραφτεί και ειπωθεί πολλές φορές την τελευταία 15ετία! Εδώ κοτζάμ υπόγειο πάρκινγκ το 1998, παραμονές Νομαρχιακών εκλογών εγκαινίαζαν επί της οδού Ηρώων, ο παντοδύναμος τότε Σγουρίδης με τον τότε πράσινο Περιφερειάρχη και τον Αείμνηστο Δήμαρχο Ξάνθης Φίλιππα Αμοιρίδη κι εμείς αποκαλύπταμε ότι είχε κατασκευαστεί...ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ άδεια! Και το εγκαινίαζε ο ίδιος ο τότε πράσινος Περιφερειάρχης, επαναλαμβάνω...
.......

ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Φυσικά και διαφωνούμε με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ν. Ξάνθης Σωτήρη Τσιακίρογλου (ακόμη δεν μας είπε, έχει άδεια για τα τραπεζάκια που βγάζει στο πεζοδρόμιο;) να γίνει...δημοσκόπηση για την νέα είσοδο της πόλης, αφού με την μελέτη που έβγαλε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ ο Δήμος, ζημιώνονται ανεπανόρθωτα δεκάδες επαγγελματίες...
Και διαφωνώ με τον Σωτηράκη, διότι αν επρόκειτο για το δικό του μαγαζί, θα ξεσήκωνε τον κόσμο και θα έλεγε τα μύρια όσα για ένα ακόμη έργο του Δήμου που γίνεται ΕΡΗΜΗΝ του λαού....
Ενώ την Δευτέρα το βράδυ, άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε! Ήξεις-αφίξεις...

30 Ιουνίου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

30 Ιουνίου
*Και τώρα τι θα κάνουν Δήμαρχος Ξάνθης και Δημήτρης Μπένης που αυτή η «εξέλιξη» τους φέρνει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση για την μη λειτουργία της «Αναπτυξιακής», θέμα το οποίο τόσο πάλεψαν Αλέξανδρος Κοντός, Στέλιος Μωραϊτης και ΕΑΣ Ξάνθης;
.......
*Συμφώνησαν άπαντες λοιπόν οι μέτοχοι της Αναπτυξιακής με προεξέχοντες τους Δημήτρη Μπένη - Θανάση Ξυνίδη και Χατζηευαγγέλου, στην «διάλυση» της Αναπτυξιακής, όταν φώναζαν Στέλιος Μωραϊτης και Αντώνης Δαδαλιάρης λέγοντας ότι «η Αναπτυξιακή» μπορεί να ζήσει...
-Αλλά επειδή οι μέτοχοι θεώρησαν ότι αυτό το λέει... ο Κοντός, προχώρησαν ακάθεκτοι! Τα χρήματα που ήρθαν για το ΚΕΚ τελικά δεν τα πήραν και εκεί που όλοι είπαμε «τέλος» και ασχολούμασταν με τις μηνυτήριες αναφορές του Θανάση για τα απερχόμενα συμβούλια...
-Έρχεται ο υπηρεσιακός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Μαραβέγιας και υπογράφει με ημερομηνία 15-6-2012 απόφαση στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ Ξάνθης (ως φορέα), 2.900.000 Ευρώ!!!
-Και τώρα Δημήτρη Μπένη; Που εκτέθηκες τόσο πολύ εκείνη την περίοδο και έφτασες στο σημείο να επιτίθεσαι στον Μωραϊτη και στον Αντώνη Δαδαλιάρη γιατί είχαν διαφορετικές θέσεις...
-Τι θα βγεις να πεις; Απορία το έχω... Μεγάλη απορία!
.......
*Άστραψε και βρόντηξε χθες ο Χρίστος Πούλιος, για την αμαρτωλή ΕΑΠΑΞ μιλώντας στους δημοσιογράφους κι έχοντας μάλιστα δίπλα του αυτή τη φορά και την Μπέτυ Πατσίδου!
-Μιλώντας ευθέως για ευθύνες της σημερινής Δημοτικής Παράταξης που είχε ιδρύσει την συγκεκριμένη εταιρεία για τους δικούς της καθαρά σκοπούς και επί 35 χρόνια αποτελεί ΚΑΘΕΣΤΩΣ για τον τόπο!!!
......
*Εγώ είμαι Δήμαρχος Ξάνθης, εμένα εξέλεξε η πόλη και να ‘ναι καλά η Σταυρούπολη και έγινε Δήμαρχος ο κ. Στυλιανίδης...
-Ξεσπάθωσε χθες ο Χρίστος Πούλιος στους δημοσιογράφους και τις κάμερες!!!
-Σταύρε Καρυπίδη βγες αμέσως και... «ξεδόντιασέ» τον! Του χρειάζεται έτσι που προκαλούσε χθες τον Λάκη ενώπιον των εργαζομένων της ΕΑΠΑΞ...
......
*Ποιοι ήταν και χθες «άφαντοι» έξω και μέσα απο την ΕΑΠΑΞ; Μανώλης Τσέπελης (έστειλε τον Ηλιάδη στην γεν. συνέλευση), Γιώργος Παπασταματίου και φυσικά... Θεολόγος Καλαϊτζής!!! Άφαντοι... από παντού!!!
-Με τον Αλέκο Κυριακίδη «κλειδωμένο» στο γραφείο του να προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις για τα... ανεξήγητα και να απολογείται για τους άλλους!!!
-Αλεκάρα, ο Δήμαρχός σου που ήταν; Γιατί δεν βρίσκονταν δίπλα σου να σε συμπαρασταθεί και να... αποστομώσει τους εργαζόμενους σε αυτά που σε καταμαρτυρούσαν;
......
*Διδάσκουμε δημοσιογραφία. Και φάνηκε και στο χθεσινό μας ρεπορτάζ για το θέμα της ΣΕΚΑΠ, υπενθυμίζοντας χωρίς εμπάθεια και προκαταλήψεις ότι το «χεράκι» να εγκριθεί η χρηματοδότηση του επενδυτικού σχεδίου της ΣΕΚΑΠ σε συνεδρίαση γνωμοδοτικής επιτροπής του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έβαλε και ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης. Το επενδυτικό σχέδιο της ΣΕΚΑΠ ΑΕ βρίσκονταν σε εκκρεμότητα από το 2007 και η χρηματοδότηση του κατέστη εφικτή μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών, στην οποία βεβαίως και συνέβαλε αποφασιστικότητα και ο Σωκράτης. Διότι απλά είμαστε ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ!
-Κι αρκεί κανείς να πάρει κάθε μέρα τα πρωτοσέλιδα και να συγκρίνει...

29 Ιουνίου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

29 Ιουνίου
Απρόβλεπτη εξέλιξη που δικαιώνει και στο θέμα αυτό τον Α. ΚΟΝΤΟ αλλά και τους ΜΩΡΑΪΤΗ - ΔΑΔΑΛΙΑΡΗ που το πάλεψαν ΔΥΝΑΤΆ με τους εργαζόμενους!

2.900.000 Ευρώ!!!
Για την υπό… «διάλυση»
Αναπτυξιακή εταιρεία Ξάνθης!



ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
*Θα πρέπει τώρα οι Μέτοχοι να «τρέξουν» και να… φτάσουν, για να αποφασίσουν ως ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ εταιρεία αν θα δεχτούν την δράση ή όχι αλλιώς θα χαθούν τα λεφτά για την Ξάνθη!!!


-Εκτεθειμένοι Δήμαρχος - Μπένης, που στράφηκαν κατά Κοντού και «συμφώνησαν» με τους πράσινους μετόχους στη ΔΙΑΛΥΣΗ της εταιρείας!

Απρόβλεπτη εξέλιξη που δικαιώνει και στο θέμα αυτό τον ΑΛΕΚΟ ΚΟΝΤΟ αλλά και τους ΜΩΡΑΪΤΗ - ΔΑΔΑΛΙΑΡΗ που το πάλεψαν ΔΥΝΑΤΆ με τους εργαζόμενους, είχαμε στο θέμα της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ.
Ενώ δηλαδή ως εφημερίδα από την αρχή αγωνιστήκαμε για να μη κλείσει η συγκεκριμένη εταιρεία και μάλιστα ήρθαμε σε σκληρή κόντρα με αυτούς που επεδίωκαν να «κλείσουν» την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ για κομματικούς και προσωπικούς σκοπούς και όχι μόνο...
Σύμφωνα με το υπ’ αριθ.1945 ΦΕΚ με ημερομηνία 15 Ιουνίου 2012 και μόλις «κατέρρευσε» το καθεστώς ΠΑΣΟΚ, με απόφαση του Υπηρεσιακού Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Νεπολέοντα Μαραβέγια, (Ημερομηνία 12 Ιουνίου 2012), εγκρίθηκαν 2.900.000 Ευρώ για τον Φορέα (Ομάδα Τοπικής Δράσης) που λέγεται Αναπτυξιακη Ξάνθης, Ανώνυμη εταιρεία ΟΤΑ, για τοπικά προγράμματα των ΟΤΔ!!!
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά... 2.900.000 Ευρώ!!!
Φυσικά από την εξέλιξη αυτή, εκτεθειμένοι είναι και οι: Δήμαρχος - Μπένης, που στράφηκαν κατά Κοντού και «συμφώνησαν» με τους πράσινους μετόχους στη ΔΙΑΛΥΣΗ της εταιρείας! Διότι αποδεικνύεται περίτρανα ότι η εταιρεία συμμετείχε σε προγράμματα, θα είχε πόρους έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει αλλά και να προσφέρει χρήματα σε Ξανθιώτες επενδυτές αλλά και σε δημόσια ωφέλιμα για τον τόπο έργα!!!
Μετά την ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτή και την εξέλιξη που παρουσιάζουμε σήμερα από τις στήλες της εφημερίδας μας...
-Θα πρέπει τώρα οι Μέτοχοι να «τρέξουν» και να… φτάσουν, για να αποφασίσουν ως ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ εταιρεία αν θα δεχτούν την δράση ή όχι αλλιώς θα χαθούν τα λεφτά για την Ξάνθη!!!
Σύντομα λοιπόν και η συνέχεια στο θέμα που ανοίγουμε σήμερα ως εφημερίδα...

ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ



29 Ιουνίου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!

29 Ιουνίου
Τι έλεγαν έναν χρόνο πριν οι «Πολίτες για την Αλλαγή» και τα ερωτήματα που συνεχίζουν και παραμένουν αναπάντητα από τον Δήμαρχο για την «αμαρτωλή» ΕΑΠΑΞ...



Εισαγγελέας...
Εδώ και τώρα!



*Δημήτρης Γαλανόπουλος και απολυόμενοι εργαζόμενοι της ΕΑΠΑΞ, «ματαίωσαν» την γεν. συνέλευση των Μετόχων, μην επιτρέποντας την είσοδο στο κτίριο... ενώ σε νέες σκληρές καταγγελίες προέβη ο Χρίστος Πούλιος μιλώντας για ΚΑΘΕΣΤΩΣ 35 ΧΡΟΝΩΝ στο Δήμο Ξάνθης.

ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ η χθεσινή γεν. συνέλευση της ΕΑΠΑΞ μετά τις χθεσινές δυναμικές κινητοποιήσεις των υπό απόλυση εργαζομένων αλλά και του Σωματείου Δημοτικών υπαλλήλων (Δημήτρης Γαλανόπουλος), αφού δεν επετράπη στους μετόχους - εκπροσώπους να μπουν στο κτίριο...
Την ίδια ώρα η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ του Χρίστου Πούλιου έδινε στην δημοσιότητα έγγραφη-καταγγελία της πριν ακριβώς έναν χρόνο (29-6-2011) που παρά την σοβαρότητα των καταγγελιών παραμένει ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ σε όλα τα ερωτήματα που είχε καταθέσει!!!
Με το ερώτημα.
-Θα λογοδοτήσει επιτέλους ΚΑΝΕΙΣ;;;
Μάλιστα ο Χρίστος Πούλιος μιλώντας στο Xanthi channel και τους δημοσιογράφους, κατήγγειλε καθεστωτικές πρακτικές και αντιλήψεις 35 χρόνων της σημερινής δημοτικής αρχής, ενώ επανέλαβε ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών έδειξε ότι οι δημότες της Ξάνθης, ψήφισαν τον ίδιο για Δήμαρχο της πόλης» ενώ «η Σταυρούπολη ήταν αυτή που εξέλεξε Δήμαρχο τον κύριο Στυλιανίδη με ελάχιστη διαφορά...».


Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Το ιστορικό. Εχθές στις 1 το μεσημέρι επρόκειτο να συνέλθουν σε Γενική Συνέλευση οι μέτοχοι της ΕΑΠΑΞ με κύριο θέμα συζήτησης τη λύση της εταιρείας. Στις 1 η ώρα κι ενώ στα γραφεία της ΕΑΠΑΞ βρίσκονταν μόνο ο πρόεδρος της εταιρείας Αλέξανδρος Κυριακίδης, οι εργαζόμενοι της ΕΑΠΑΞ και μέλη του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων, η Γενική Συνέλευση μετατέθηκε για τις 2 η ώρα το μεσημέρι. Όμως οι εργαζόμενοι του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων κατέλαβαν την είσοδο του κτηρίου, μην επιτρέποντας την είσοδο των μετόχων στο κτήριο που είχε ως αποτέλεσμα να μη γίνει τελικά η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση.
Στο κτίριο προσήλθαν ο κος Μπένης Δημήτριος ο οποίος εκπροσωπούσε τις μετοχές του Δήμου Ξάνθης και ο κος Θωμάς Ηλιάδης δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΞ που εκπροσωπούσε τις μετοχές της ΔΕΥΑΞ και τον έστειλε στη θέση του ο Πρόεδρος Μανώλης Τσέπελης για ευνόητους λόγους. Από την άλλη απουσίαζαν εργαζόμενοι των άλλων μετόχων, δηλαδή του ΕΒΕ Ξάνθης, του ΔΠΘ και της Μητρόπολης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΠΘ απαιτεί την αξία των μετοχών που κατέχει προσαυξανόμενο με τους νόμιμους τραπεζικούς τόκους (!), σύνολο 15.000 Ευρώ!!!
Κι ενώ η ονομαστική αξία των μετοχών τους ανέρχεται στο ποσό των 9.000 ευρώ...
Με την ματαίωση της χθεσινής γεν. συνέλευσης της ΕΑΠΑΞ οι εργαζόμενοι ελπίζουν σε μετάταξη τους σε κάποια υπηρεσία του Δήμου αποφεύγοντας την απόλυση τους, χωρίς όμως αυτό να μπορεί κάποιος να το βεβαιώσει με σιγουριά.
Στο χώρο έξω από την ΕΑΠΑΞ προσήλθε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης κος Χρίστος Πούλιος και με την ιδιότητα, επανέλαβε τις καταγγελίες του για την «αμαρτωλή» ΕΑΠΑΞ δίνοντας μάλιστα στους δημοσιογράφους την...περσινή καταγγελία τους, που ωστόσο παραμένει επί 12 μήνες αναπάντητη στα ερωτήματα που έθεσε!!
Δηλώσεις στα ΜΜΕ έκανε και ο πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων και εργαζομένων στο Δήμο Ξάνθης κος Γαλανόπουλος Δημήτριος που τόνισε ότι «για τη σημερινή ΚΑΤΑΝΤΙΑ της ΕΑΠΑΞ δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, τους οποίους αφού χρησιμοποίησαν τόσα χρόνια, τώρα τους πετάνε σαν «στυμμένες λεμονόκουπες».
Μάλιστα τόνισε ότι το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου Ξάνθης προτίθεται να πληρώσει τις 15.000 ευρώ στο Πανεπιστήμιο ώστε να περιέλθουν οι μετοχές τους στο Δήμο Ξάνθης, αρκεί να σωθούνε οι εργαζόμενοι. Τέλος σημείωσε ότι την ευθύνη καταστροφής φέρουν εξ’ ολοκλήρου οι διοικήσεις της ΕΑΠΑΞ και οι πολιτικοί του Δήμου τόσων χρόνων και όχι οι εργαζόμενοι!!!! (Σ.,Σ. Δηλαδή δεν χαρίστηκε και αυτός στις διοικήσεις της ΕΑΠΑΞ επί Αειμνήστου Φ. Αμοιρίδη και μετά επί Στυλιανίδη)
Δημοσιεύουμε παρακάτω όλη την χθεσινή ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Ξάνθης (ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ) και τα σχόλια για σας:

Πολίτες για την Αλλαγή
ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ...
Φίλοι και φίλες
Ακολουθεί δημόσια ανοικτή επιστολή που στείλαμε στους μετόχους της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ Α.Ε (ΕΑΠΑΞ) στις 29 Ιουνίου του 2011, ένα χρόνο πριν. Η εταιρία σήμερα ετοιμάζεται να κλείσει...
Τα ερωτήματα συνεχίζουν να παραμένουν αναπάντητα!
Θα λογοδοτήσει επιτέλους ΚΑΝΕΙΣ;


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΑΠΑΞ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Ξάνθη, 29/06/2011
«Έπρεπε να φτάσουμε λίγες ώρες πριν από την τακτική συνέλευση των μετόχων της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ Α.Ε., της γνωστής ΕΑΠΑΞ για να μπορέσουμε επιτέλους, ακόμη και εμείς, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ξάνθης να θαυμάσουμε για τα έργα και τις ημέρες της οικονομικής διαχείρισης των διοικήσεων της.
Έτσι με οδηγό τα οικονομικά στοιχεία που οι ελεγκτές παρουσιάζουν και το διοικητικό συμβούλιο εισηγείται απευθύνουμε στους μετόχους της εταιρείας αυτής, τον Δήμο Ξάνθης, τη Δ.Ε.Υ.Α.Ξ., την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ, την ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, το ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ και την ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ δημόσια τα παρακάτω ερωτήματα:
Πως γίνεται μια εταιρεία διαχείρισης προγραμματικών συμβάσεων, που στην ουσία εξελίχθηκε από εταιρεία αναβάθμισης της παλιάς Ξάνθης σε εταιρεία εκτέλεσης προγραμματικών συμβάσεων για την παροχή εργασίας κύρια στο Δήμο Ξάνθης να παρουσιάζει ζημίες που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ (κατά παραδοχή του κ. Δημάρχου Ξάνθης στο δημοτικό συμβούλιο);
Πως γίνεται μόνο το έτος 2010, ο κύκλος εργασιών να μειώνεται στο 55% του προηγούμενου έτους και να περιορίζεται από 1.356.541 ευρώ σε 747.952 ευρώ και οι ζημίες μόνο το έτος αυτό να φτάνουν το ποσό των 727.838 ευρώ, δηλαδή στο 97,31% του κύκλου εργασιών;
Πως γίνεται να εγκρίνετε απολογισμό και να απαλλάξετε ένα συμβούλιο που δεν διεκδίκησε και οδήγησε σε παραγραφή απαιτήσεις της ΕΑΠΑΞ από οφειλέτες τρίτους όπως ο Δήμος Πιερέων, μην ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά του, ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων, ζημιώνοντας έτσι τους μετόχους της;
Πως γίνεται να εγκρίνετε απολογισμό και να απαλλάξετε ένα διοικητικό συμβούλιο που το 2009 οφείλει στο Δημόσιο 206.000 ευρώ, το 2010 141.958 ευρώ και επιβαρύνθηκε λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών 214.126 ευρώ;
Πως γίνεται να εγκρίνετε απολογισμό και να απαλλάξετε ένα συμβούλιο που καταβάλει το 2010 στον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΞΟΔΑ!!!! προηγουμένων χρήσεων ύψους 152.459 ευρώ; Τι είδους έξοδα είναι αυτά;
Πως γίνεται μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα οικονομικών ζημιών το 2010 ο πρόεδρος του ΔΣ να εισπράττει παρόλα αυτά τις αμοιβές του ύψους 12.320 ευρώ;
Αλήθεια τι γίνεται με τα πορίσματα των οικονομικών ελέγχων της εταιρείας και των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης που φημολογείται ότι εντόπισαν θέματα πλαστών βεβαιώσεων αποδοχών και προϋπηρεσίας; Τι γίνεται με την υπόθεση της πλαστογράφησης των υπογραφών των οικονομικών ελεγκτών προηγουμένων χρήσεων; Τι γίνεται με την ποινική διερεύνηση τους;
Πως γίνεται οι μέτοχοι της εταιρείας, που πολλοί από αυτούς διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, να αποδέχονται χωρίς κανέναν έλεγχο το γεγονός ότι η ΕΑΠΑΞ τους ζητά να χαρίσουν τις μετοχές τους, χωρίς τίμημα, στο Δήμο Ξάνθης, γιατί η εταιρεία χρεοκόπησε δηλαδή να μην ελέγξουν πως η ΔΕΥΑΞ θα χάσει 26.100 ευρώ, η Εταιρεία Αξιοποίησης Περιουσίας του ΔΠΘ 9.000 ευρώ, η ΤΕΔΚ Ξάνθης 4.500 ευρώ, το ΕΒΕ Ξάνθης 2.700 ευρώ και η Μητρόπολη 4.500 ευρώ;
Και τέλος πως θα δεχθούμε ο Δήμος Ξάνθης να επιβαρυνθεί ποσό που υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ, αναλαμβάνοντας τα χρέη της ΕΑΠΑΞ μόνος αυτός, και το ποσό αυτό να καταβάλουν πάλι οι δημότες της Ξάνθης;
Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει η απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Εμείς ενυπόγραφα θέτουμε τα ερωτήματα αυτά και θα τα στηρίξουμε όπου και αν κληθούμε να το κάνουμε. Δεν μπορεί οι δημιουργοί αυτής της κατάστασης να συνεχίσουν να μένουν ατιμώρητοι».
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ