*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Απριλίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΡΑ 13.30

30 Απριλίου
Συνεδριάζει την Δευτέρα 30 Απριλίου η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
ΘΕΜΑ 1ο : Σχετικά με τη λήψη απόφασης για την Ανάκληση της Άδειας Ίδρυσης & Λειτουργίας κατ/τος
Ουζοπωλείο-Ψαροταβέρνα ιδιοκτησίας του ΔΕΡΜΕΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ του Κωνσταντίνου που βρίσκεται στην οδό Αγ. Αθανασίου 2 στην Ξάνθη. (εισηγήτρια: Γκαϊτατζή Ξανθή)
ΘΕΜΑ 2ο:Σχετικά με τη λήψη απόφασης για την παραχώρηση της Κεντρικής Πλατείας στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο στα πλαίσια των Γιορτών Νεολαίας
2012. (εισηγητής: Πρόεδρος ΚΠΔΞ, Εμμανουήλ Φανουράκης)
ΘΕΜΑ 3ο:Σχετικά με τη χορήγηση άδειας επιχειρήσεων προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου στον ΜΕΧΜΕΤ ΑΛΗ ΑΣΗΜ του Τζεμαλή, στην οδό Θερμοπυλών 13 στην Ξάνθη. (εισηγήτρια: Καραμόσχου Ελένη)
ΘΕΜΑ 4ο:Ανανέωση άδειας υπαίθριου πλανοδίου εμπορίου της Παπαδοπούλου Παναγιώτας του Γεωργίου. (εισηγητής: Κηπουρός Κωνσταντίνος)
ΘΕΜΑ 5ο:Σχετικά με τη θέση στάθμευσης ασθενοφόρου ΕΚΑΒ στo κέντρο της πόλης. (εισηγητής: Τερζόγλου Μελέτης)
ΘΕΜΑ 6ο:Προσωρινές Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή που υλοποιείται το έργο: «Διαμόρφωση τμήματος της οδού Μ. Καραολή». (εισηγητής: Τερζόγλου Μελέτης)
ΘΕΜΑ 7ο :Κυκλοφοριακή ρύθμιση εντός του οικισμού Ισαίας.(εισηγητής: Τερζόγλου Μελέτης)
ΘΕΜΑ 8ο: Σχετικά με τη λήψη απόφασης για την παραχώρηση του υπαίθριου Δημοτικού Αμφιθεάτρου της Κεντρικής Πλατείας στον Γεώργιο Μπόσκου,(πρότυπο Παιδικό Σταθμό «Μαγικός Αυλός»). (εισηγήτρια: Ασηξαρίδου Παρθένα)
ΘΕΜΑ 9ο: Σχετικά με τη λήψη απόφασης για τη συμπλήρωση της 395/2007 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με νέους κοινόχρηστους χώρους για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.(εισηγητής: Παπαδόπουλος Μιχαήλ)
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΑΡΕΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

30 Απριλίου

Επίθεση κατά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ, ΠΑΣΟΚ Για φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ μίλησε ο Μιχελάκης

30 Απριλίου
*Απευθείας μετάδοση της ομιλίας του
από Xanthi channel και Radio Kanali 99.3 fm.
Ισχυρή κυβέρνηση και ψήφο στις 7 Μαΐου ζήτησε ο Γιάννης Μιχελάκης, από την Ξάνθη το απόγευμα της Κυριακής, τόσο κατά την συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης, όσο και κατά την κεντρική του ομιλία στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ξάνθης.Η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που με Πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, τόνισε ο κύριος Γιάννης Μιχελάκης με έμφαση, ενώ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κυρίως κατά των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και του Πάνου Καμμένου λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Όσοι ψηφίσουν τις λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις δίνουν φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ»! Μάλιστα αποκάλεσε τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και τον κο Πάνο Καμένο «μεταλλαγμένο Τσίπρα» θέτοντας το ερώτημα: «Αυτή τη στιγμή που η Ευρώπη αλλάζει εμείς δεν μπορούμε να είμαστε έξω από αυτή. Εμείς θα ακούσουμε εκείνους που με την πολιτική τους μας βγάζουν εκτός Ευρώπης;».«Το ερώτημα είναι ποιος είναι αυτός που μπορεί να κυβερνήσει. Το ΠΑΣΟΚ; αυτό είναι αυτό που μας έβαλε στο Μνημόνιο. Τα άλλα κόμματα δεν έχουν κάποιο σχέδιο, δεν παρουσιάζουν κάτι αξιόπιστο, αλλά λένε πράγματα που χαϊδεύουν απλά τα αυτιά των πολιτών κερδίζοντας στο δίκαιο θυμό και τη δίκαιη οργή του κόσμου» επισήμανε ο κος Μιχελάκης, καταθέτοντας και το πρόγραμμα του κόμματος εν όψει των εκλογών της Κυριακής.Στην ομιλία του ο κος Μιχελάκης είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και στον Ε. Βενιζέλο σημειώνοντας ότι «ο κος Βενιζέλος ξέρει ότι ο λαός θα του γυρίσει την πλάτη, μπορεί να λέει ό,τι θέλει γιατί δεν πρόκειται να εκλεγεί.»
Αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους ολόκληρου του πολιτικού συστήματος για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, ο κος Μιχελάκης δήλωσε πως «όταν θέλει να πει κάτι η ΝΔ το λέει ο πρόεδρός της ή τα στελέχη της».
ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΖΗΤΑΝ ΣΥΓΝΩΜΗ....
Στην ομιλία του στο Επιμελητήριο Ξάνθης ο κύριος Γιάννης Μιχελάκης τόνισε με έμφαση:
«Έρχονται τώρα εκ των υστέρων και λένε όλοι ότι το Μνημόνιο ήταν λάθος. Τότε όμως που τα λέγαμε εμείς μας ρίχνανε λάσπη και λέγανε τον Σαμαρά πρωθυπουργό της δραχμής» σημείωσε ο ίδιος εξηγώντας πως έπρεπε «να υλοποιηθούν οι αποφάσεις τις 26 Οκτωβρίου για κούρεμα του χρέους και μείωση του επιτοκίου για να μπορέσουμε να κερδίσουμε χρόνο. Και εκεί ο Σαμαράς κόντρα σε ένα ρεύμα εύκολου λαϊκισμού είπε ότι αυτό πρέπει να γίνει. Είπε ουσιαστικά όχι στη δραχμή και όχι στην έξοδο από την Ευρώπη», εκτιμώντας ο ίδιος πως η ΝΔ μπορούσε να είχε επιλέξει τον εύκολο δρόμο του όχι και να διατηρήσει υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά, όμως «επέλεξε τον δύσκολο δρόμο, την υπεύθυνη στάση για το πώς πρέπει να πορευτεί η χώρα».
Ο κος Μιχελάκης επισήμανε ακόμη πως «ο κόσμος περιμένει συγκεκριμένα πράγματα. Στις 7 Μαΐου περιμένει μια ισχυρή κυβέρνηση η οποία θα κάτσει να δουλέψει και θα δώσει πνοή σε έναν λαό που έχει χάσει την ελπίδα του». Παράλληλα ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά πως «το ζήτημα είναι να υπάρξει βιώσιμη κυβέρνηση, αλλιώς θα καταρρεύσει. Εσείς τι θα επιλέγατε ανάμεσα στην ακυβερνησία και το χάος;»
«Το ζήτημα είναι τι συμφέρει τη χώρα. Ποια είναι η εθνική επιταγή που είναι απαραίτητη για τη χώρα. Η Κυβέρνηση που θα βγάλει ο Ελληνικός λαός πρέπει σε μια συμμαχία και συνεννόηση με την κοινωνία να αναπτύξει το πρόγραμμα που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Η επόμενη ημέρα είναι ένας αγώνας να ξαναφέρουμε τη χώρα εκεί που πραγματικά της αξίζει και όχι εδώ που την έχουν καταντήσει. Το χάος και η ακυβερνησία είναι το τελευταίο που θα ήθελε κανείς σε αυτή τη χρονική στιγμή» συμπλήρωσε ο ίδιος, τονίζοντας πως είναι εθνική επιταγή η ύπαρξη ισχυρής κυβέρνησης και όχι «κομματική μισαλλοδοξία της ΝΔ».
Ωστόσο κος Μιχελάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της συνεργασίας τονίζοντας ότι «η χώρα πρέπει να έχει μια ισχυρή κυβέρνηση. Το ζητούμενο είναι στις 7 Μαΐου να υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση που θα μπορεί να κυβερνήσει και να εφαρμόσει το σχέδιο της. Ο τόπος στις 7 Μαΐου πρέπει να κυβερνηθεί»

30 Απριλίου

Κάηκαν ζωντανοί τρεις μετανάστες

Κάηκαν ζωντανοί τρεις μετανάστες

30 Απριλίου
Τραγική κατάληξη είχε το ταξίδι της αναζήτησης ενός καλύτερου αύριο για έξι παράνομα εισερχόμενους μετανάστες. Όλα ξεκίνησαν όταν στο νότιο κόμβο Λυκόφης, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτ-το να επιβιβάζει λαθρομετανάστες. Ακολούθησε καταδίωξη από περιπολικό του Τ.Σ.Φ. Σουφλίου και κινούμενο στον κάθετο άξονα Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης, λίγο πριν την είσοδο στην Εγνατία Οδό (κόμβος Αρδανίου), το όχημα των δραστών εμβόλισε όχημα του «FRONTEX», στο οποίο επέβαιναν (2) Αξιωματούχοι και (1) αστυνομικός του Τ.Σ.Φ. Σουφλίου, εξετράπη της πορείας του, ανατράπηκε σε παρακείμενη αγροτική έκταση και ανεφλέγη.
Από την προαναφερόμενη σύγκρουση ουδείς τραυματίστηκε από το όχημα του «FRONTEX». Πλησίον του οχήματος των δραστών, βρέθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι (6) λαθρομετανάστες (-4- άνδρες και -2- γυναίκες), οι μεταφέρθηκαν στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος (2) εξ αυτών, ενώ μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς από την Π.Υ., εντοπίσθηκε στη θέση του οδηγού απανθρακωμένο το πτώμα ενός άνδρα (πιθανόν διακινητής). Σοβαρά τραυματίες (-2- άνδρες και -2- γυναίκες), νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο νοσοκομείο.

30 Απριλίου

ΒΗΜΑ: "Κοντά σε διψήφια ποσοστά η Χρυσή Αυγή!"

30 Απριλίου
Όσο τα μεγάλα κόμματα συνεχίζουν να κινδυνολογούν-συκοφαντούν εναντίον των "μικρών" (Χρυσή Αυγή/ΣΥΡΙΖΑ/Ανεξάρτητοι Έλληνες) τόσο ανεβάζουν και τα ποσοστά τους στις κρυφές δημοσκοπήσεις.
Το παραδέχτηκε και το ίδιο το μνημονιακό "ΤΟ ΒΗΜΑ" σήμερα μέσω του διευθυντή του. Δείτε τι έγραψε:
«Αντιθέτως, τα τελευταία ευρήματα εμφανίζουν τη ναζιστική Χρυσή Αυγή ενισχυμένη, σε υπερβολικό βαθμό, κάτι που οι δημοσκόποι δεν θέλουν να πιστέψουν. Ορισμένοι τη βρίσκουν κοντά σε διψήφια ποσοστά κυρίως λόγω της μυθολογίας που έχει αναπτυχθεί και της άγνοιας του εκλογικού σώματος για τον χαρακτήρα, τη μορφή και τις καταβολές του χουντικο – φασιστικού και αντικοινοβουλευτικού αυτού μορφώματος. Ορισμένοι εκτιμούν ότι τα ψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής συνδέονται και με μια νέα τάση των ψηφοφόρων οι οποίοι προτιμούν να ψηφίζουν άγνωστους, πρόσωπα χωρίς προηγούμενη πολιτική παρουσία».
Για την ιστορία οι κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να είναι μεταξύ του 10-15% και την Χρυσή Αυγή να πλησιάζει σε διψήφιο ποσοστό!

30 Απριλίου

ΣΥΛΛΗΨΗ ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ  ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

ΣΥΛΛΗΨΗ ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

30 Απριλίου
Συνελήφθη την Παρασκευή (27-4-2012) το απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αλεξανδρούπολης, 36χρονος ημεδαπός, για παράβαση του νόμου περί όπλων και κατοχή ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, εντόπισαν στην κατοχή του 36χρονου δύο (2) μαχαίρια, μήκους 20 και 22 εκατοστών και μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 1 γραμμαρίου, τα οποία κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

30 Απριλίου

ΣΥΛΛΗΨΗ ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ  ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΓΜΕΝΩΝ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ

ΣΥΛΛΗΨΗ ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΓΜΕΝΩΝ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ

30 Απριλίου
Συνελήφθη χθες (27-4-2012) το βράδυ, σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, 35χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή του 35χρονου μία (1) νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 1 γραμμαρίου και δύο (2) χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, αμφιβόλου γνησιότητας, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

30 Απριλίου

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ (2) ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ  ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ (2) ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

30 Απριλίου
Συνελήφθησαν την (27-4-2012) στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, δύο 21χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας (ένας άνδρας και μία γυναίκα), για απάτες, ενώ αναζητείται ο 22χρονος ομοεθνής συνεργός τους, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα.
Αναλυτικότερα, υπήρξε καταγγελία στο τηλεφωνικό κέντρο της Καβάλας, ότι τρία (3) άτομα, προσποιούμενοι τους κωφάλαλους, εξαπατούν πολίτες προφασιζόμενοι τη δημιουργία διεθνούς κέντρου για άτομα με ειδικές ανάγκες, αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά. Ακολούθως, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν αρχικά τον 21χρονο και μετά από λίγη ώρα την 21χρονη, ενώ ο συνεργός τους δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται.
Στην κατοχή των δύο δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Μία (1) κατάσταση με εντυπωμένα σύμβολα της νοηματικής
• Μία (1) πλαστική κάρτα
• Το χρηματικό ποσό των 160,90 ευρώ
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις (3) δράστες, την 3-11-2011, είχαν επισκεφτεί ξανά την πόλη της Καβάλας, όπου και προέβησαν σε απάτες με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, εξαπατώντας συνολικά και τις δύο φορές, δεκαοκτώ (18) άτομα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

30 Απριλίου

ΚΙ Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ

30 Απριλίου
Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Κοινωνικής Συμφωνίας κος Χάρης Καστανίδης, ο οποίος έδωσε συνέντευξη τύπου και παρουσίασε τον υποψήφιο του κόμματός στην Ξάνθη, Δημήτρη Τριανταφυλλίδη, γιο του πρώην Προέδρου της Κοινότητα Εξοχής Γιάννη Τριανταφυλλίδη που ήταν παρόν κατά την παρουσίαση.
Ο κύριος Καστανίδης τόνισε πως το κόμμα του είναι ανοιχτό στις συνεργασίες, με «προοδευτικές» δυνάμεις, εξηγώντας πως τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα στελέχη της Κοινωνικής Συμφωνίας εξέφραζαν εξ αρχής τις αντιρρήσεις τους στην εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής. «Από τον Ιούλιο του 2010 είχα πει πως πρέπει να πάμε σε εκλογές, καθώς δεν είχαμε τη νομιμοποίηση να προχωρήσουμε στην πολιτική που εφαρμόζαμε» ανέφερε ο κος Καστανίδης, προσθέτοντας πως μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπήρχαν δύο αντίθετα ρεύματα πολιτικής, τα οποία βρίσκονταν σε συνεχή σύγκρουση...
«Εάν σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετά της 6 Μαΐου τότε θα ζούμε μια λαιμητόμο. Οι πολίτες πρέπει να δώσουν τη δική τους πατριωτική απάντηση επιλέγοντας μέσα από την κάλπη δυνάμεις όπως αυτή της Κοινωνικής Συμφωνίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κύριος Καστανίδης καλώντας «όλες τις προοδευτικές δυνάμεις στο τραπέζι για μια προοδευτική κυβέρνηση».

30 Απριλίου

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΪΟΥ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

30 Απριλίου
Σε εκδήλωση του Κέντρου Οικουμενικού Ελληνισμού στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 θα παρευρεθεί ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος.
Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012, Ώρα 21:00 στην Αίθουσα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

29 Απριλίου

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ

29 Απριλίου
SUPER EXTRA
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΛΕΥΚΟΠΕΤΡΑΣ 4-1
ΕΡΜΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΔΟΞΑ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 3-0 (α.α)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ-ΑΣΤΗΡ ΜΑΓΙΚΟΥ 1-3
ΑΤΛΑΣ ΣΕΛΙΝΟΥ ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ 1-1
ΘΡΑΚΗ ΣΥΔΙΝΗΣ-ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ 1-3
ΗΡΑΚΛΗΣ Ν.ΖΥΓΟΥ-ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ 0-1
(Σ.Σ. Μπαράζ του ΑΣΤΕΡΑ Μαγικού με τις πρωταθλήτριες Έβρου, Ροδόπης, Δράμας και Καβάλα για άνοδο στην Δ’ κατηγορία. Πέφτουν κατηγορία Ερμής Μάνδρας, Δόξα Σταυρούπολης, Ατρόμητος Χρύσας και Κένταυρος.

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΗΛΙΟΣ ΗΛΙΟΠΕΤΡΑΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΜΜΕΡΙΩΝ 0-2
ΝΕΣΤΟΣ ΚΥΡΝΟΥ-ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΑΜΙΣΟΥ 3-1
ΑΕΤΟΣ ΤΟΞΟΤΩΝ-Α.Ο. ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ 3-1
ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ-ΚΕΣΣΑΝΗ ΕΡΑΣΜΙΟΥ 4-1
ΚΕΝΤΗΤΗ ΞΑΝΘΗΣ-Α.Ε. ΚΥΨΕΛΗΣ 3-0
ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΕΛΕΡΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΗΣ 6-3
(Σ. Σ. Και μαθηματικά ανεβαίνουν κατηγορία (στην EXTRA) Εθνικός Κιμμέριων, ενώ η 3η ομάδα θα εξαρτηθεί από το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής μεταξύ Κιμμέριων-Νέστου Κύρνου. Ο Κύρνος θέλει έναν βαθμό για να ανέβει, διαφορετικά σε περίπτωση ήττας θα αγωνιστεί με το Σέλερο σε παιχνίδια μπαράζ.)

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΣ ΦΙΛΙΩΝ-ΣΜΙΝΘΗ ΞΑΝΘΗΣ 0-1
ΕΝΩΣΗ ΕΛΠΙΣ ΣΟΥΝΙΟΥ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ Π. ΚΑΤΡΑΜΙΟΥ 4-2
ΑΠΟΚ ΘΕΡΜΩΝ-ΔΟΞΑ ΜΥΡΩΔΑΤΟΥ 2-1
ΚΟΣΥΝΘΟΣ ΞΑΝΘΗΣ 2005-ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΓΓΑΝΩΝ 1-2
(Σ.Σ. Ανεβαίνει κατηγορία η ομάδα της ΘΥΕΛΛΑΣ Μαγγάνων, ενώ πέφτουν κατηγορία ΣΑΜΑΚΩΒ και ΓΛΑΥΚΗ).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ 2011-2012


SUPER EXTRA ΤΕΛΙΚΗ
Α/Α Ο Μ Α Δ Ε Σ ΑΓ. ΒΑΘ.
1.ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΙΚΟΥ 30 77
2.ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ 30 76
3.Π. ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ 30 63
4.ΑΝΑΓENNHΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ 30 44
5.ΘΡΑΚΗ ΣΥΔΙΝΗΣ 30 43
6.ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ 30 41
7.ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ 30 41
8.ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ 30 40
9.ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΛΕΥΚΟΠΕΤΡΑΣ 30 40
10.ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ 30 39
11.ΗΡΑΚΛΗΣ Ν. ΖΥΓΟΥ 30 38
12.ΑΤΛΑΣ ΣΕΛΙΝΟΥ 30 37
13.ΕΡΜΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ 30 36
14.ΔΟΞΑ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 30 33
15.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΡΥΣΑΣ 30 07
16.ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 30 00

Α2
Α/Α Ο Μ Α Δ Ε Σ ΑΓ. ΒΑΘ.
1.ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΜΜΕΡΙΩΝ 23 46
2.ΑΕΤΟΣ ΤΟΞΟΤΩΝ 23 45
3.ΝΕΣΤΟΣ ΚΥΡΝΟΥ 23 43
4.ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΕΛΕΡΟΥ 23 40
5.ΑΠΟΞ SKODA 23 39
6.ΚΕΣΣΑΝΗ ΕΡΑΣΜΙΟΥ 23 39
7.Α.Ο. ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ 23 35
8.ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΑΜΙΣΣΟΥ 23 29
9.ΗΛΙΟΣ ΗΛΙΟΠΕΤΡΑΣ 24 25
10.ΟΡΦΕΑΣ 2005 23 20
11.ΑΕΚ ΚΥΨΕΛΗΣ 23 20
12.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΗΣ 23 17
13.ΚΕΝΤΗΤΗ 23 17

Το ερχόμενο Σάββατο 5 Μαΐου ολοκληρώνεται και η Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης με τον Εθνικό Κιμμερίων και τον Αετό Τοξοτών να έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά την επάνοδό τους στην μία καινούργια μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης, ενώ την 3η προνομιούχο θέση διεκδικούν ο Νέστος Κύρνου και ο Ερ. Αστέρας Σελέρου με την ομάδα του κάμπου να βρίσκεται πιο κοντά στην κατάκτησή της αφού θέλει ένα βαθμό στα Κιμμέρια ενώ η ομάδα του Σελέρου εκτός από δική της νίκη στο Εράσμιο δεν θα πρέπει να κερδίσει και η ομάδα του Κύρνου. Πάντως σε περίπτωση ισοβαθμίας θα έχουμε αγώνα μπαράζ.

Β΄ ΤΕΛΙΚΗ
Α/Α Ο Μ Α Δ Ε Σ ΑΓ. ΒΑΘ.
1.ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΓΓΑΝΩΝ 20 52
2.ΑΠΟΚ ΘΕΡΜΩΝ 20 45
3.ΠΑΣ ΦΙΛΙΩΝ 20 36
4.ΕΛΠΙΔΑ ΣΟΥΝΙΟΥ 20 35
5.ΔΟΞΑ ΜΥΡΩΔΑΤΟΥ 20 32
6.ΚΟΣΥΝΘΟΣ 2005 20 29
7.ΑΟ ΣΜΙΝΘΗΣ 20 25
8.ΚΕΡΑΥΝΟΣ Π. ΚΑΤΡΑΜΙΟΥ 20 21
9.ΑΟ ΣΑΜΑΚΩΒ 20 20
10.ΣΗΜΑΝΤΡΑ ΣΠΟΡ 20 11
11ΚΑΣΤΡΟ ΓΛΑΥΚΗΣ 20 00

Γ΄ ΤΕΛΙΚΗ
Α/Α Ο Μ Α Δ Ε Σ ΑΓ. ΒΑΘ.
1.ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΙΣΕΑΣ 16 42
2.ΚΟΤΥΛΗ 16 36
3.ΡΕΜΒΙΑΚΟΣ 16 29
4.Π. ΧΡΥΣΑ 16 27
5.ΟΡΦΑΝΟ 16 26
6.ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΛΒΙΟΥ 16 19
7.ΑΟ ΚΑΣΚΑΝΕΣ 16 09
8.ΔΗΜΑΡΙΟ 16 07
9.ΦΙΛΙΠΠΟΣ 2005 16 03
Ο ΑΟ ΚΑΣΚΑΝΕΣ έχει ένα μηδενισμό και -3β


Δ’ ΕΘΝΙΚΗ
Εντός ήττας βαριά ήττα του ΟΡΦΕΑ Ξάνθης
Ελπίς Σαπών – Έβρος Σουφλίου 0-2
Καβάλα – Ορφέας Ελευθερούπολης 3-0
Μ. Αλέξανδρος Ν. Ζίχνης – Προσοτσάνη 0-1
Ορφέας Ξάνθης – Άρης Ακροποτάμου 0-3
Εθνικός Σιδηροκάστρου – Α.Ε. Πιερρέων 9-0
Νέα Χιλή - Πόντιοι Ευμοίρου 3-0 α.α.
ΑΕ Αμπελοκήπων - Αετός Αρριανών 0-3 α.α.
(Σ.Σ. Ο Ορφέας Ξάνθης επιστρέφει από του χρόνου στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ)

28 Απριλίου

28 Απριλίου

ΣΥΛΛΗΨΗ ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΓΜΕΝΩΝ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ

ΣΥΛΛΗΨΗ ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΓΜΕΝΩΝ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ

28 Απριλίου


Συνελήφθη χθες (27-4-2012) το βράδυ, σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, 35χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή του 35χρονου μία (1) νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 1 γραμμαρίου και δύο (2) χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, αμφιβόλου γνησιότητας, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

28 Απριλίου

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

28 Απριλίου


* Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη αλλοδαπού για το ίδιο αδίκημα

* Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι εξαπάτησαν δεκαοκτώ (18) άτομα
Συνελήφθησαν χθες (27-4-2012) στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, δύο 21χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας (ένας άνδρας και μία γυναίκα), για απάτες, ενώ αναζητείται ο 22χρονος ομοεθνής συνεργός τους, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα.

Αναλυτικότερα, υπήρξε καταγγελία στο τηλεφωνικό κέντρο της Καβάλας, ότι τρία (3) άτομα, προσποιούμενοι τους κωφάλαλους, εξαπατούν πολίτες προφασιζόμενοι τη δημιουργία διεθνούς κέντρου για άτομα με ειδικές ανάγκες, αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά. Ακολούθως, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν αρχικά τον 21χρονο και μετά από λίγη ώρα την 21χρονη, ενώ ο συνεργός τους δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται.

Στην κατοχή των δύο δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Μία (1) κατάσταση με εντυπωμένα σύμβολα της νοηματικής
• Μία (1) πλαστική κάρτα
• Το χρηματικό ποσό των 160,90 ευρώ

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις (3) δράστες, την 3-11-2011, είχαν επισκεφτεί ξανά την πόλη της Καβάλας, όπου και προέβησαν σε απάτες με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, εξαπατώντας συνολικά και τις δύο φορές, δεκαοκτώ (18) άτομα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

28 Απριλίου

ΣΥΛΛΗΨΗ ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΤ ΠΕΡΙ ΟΠΛΩ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΣΥΛΛΗΨΗ ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΤ ΠΕΡΙ ΟΠΛΩ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

28 Απριλίου


Συνελήφθη χθες (27-4-2012) το απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αλεξανδρούπολης, 36χρονος ημεδαπός, για παράβαση του νόμου περί όπλων και κατοχή ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, εντόπισαν στην κατοχή του 36χρονου δύο (2) μαχαίρια, μήκους 20 και 22 εκατοστών και μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 1 γραμμαρίου, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.


28 Απριλίου

ΑΔΥΝΑΜΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Ο Σαμαράς για να... «ευνοήσει» τον Κοντό!

28 Απριλίου
ΕΙΧΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ!
Επίθεση Τσαλίδη κατά Αντώνη Σαμαρά, σε... επιστολόχαρτο του Δ.Π.Θ. με εμφανή στόχο να «μειώσει» το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. λόγω Κριτσίνη (απόφοιτος Δημοτικού) και Ανδρέου (λόγω διδακτορικού)..

*Πρώτα ωστόσο περίμενε να δει αν θα τον βάλει στο Επικρατείας ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κι όταν τον άφησε απ’ έξω ο Σαμαράς... «θυμήθηκε» να ξεσπάσει κατά πάντων και να αποχωρήσει από τη Ν.Δ!

ΠΡΑΓΜΑΤΙ σκληρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε ο Φίλιππας Τσαλίδης κατά του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, σε... επιστολόχαρτο του Δ.Π.Θ. με εμφανή στόχο –κατά την δική μας πολιτική εκτίμηση- να «μειώσει» το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. λόγω Σάκη Κριτσίνη (απόφοιτος Δημοτικού) και Γεωργίας Ανδρέου (λόγω της γνωστής υπόθεσης πλαστογραφίας με το διδακτορικό της και την μηνυτήρια αναφορά του Πανεπιστημίου σε βάρος της....)

ΕΙΧΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΠΑΝ. ΘΡΑΚΗΣ !
Αντικειμενικοί κύκλοι σχολιάζοντας την επιστολή Τσαλίδη τόνιζαν χθες ότι καθόλου «τυχαία» δεν ήταν η επιλογή του πρώην αντιπρύτανη και καθηγητή του ΔΠΘ να επιλέξει...χαρτί με το λογότυπο ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ προκειμένου να στείλει την επιστολή του στα τοπικά ΜΜΕ
Απεναντίας ήταν μια συνειδητή ΠΟΛΙΤΙΚΗ κίνηση που έγινε για τους παρακάτω λόγους:
1.Να στείλει μήνυμα στον Σαμαρά (και στους Νεοδημοκράτες) ότι «ο Πρόεδρος του κόμματος επέλεξε έναντι ενός καθηγητή και αντιπρύτανη (έστω και πρώην) του ΔΠΘ τον....Σάκη Κριτσίνη με μόρφωση αποφοίτου Α’ Τάξης του Εκκλησιαστικού γυμνασίου...
2.Να υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και την απόφαση του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά, θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι «δεν έλαβε υπ’ όψη ούτε το αποτέλεσμα και το πόρισμα της Ε.Δ.Ε του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών (δηλαδή του Πανεπιστημίου) που έστελνε στον Εισαγγελέα την πολιτευτή της Ν.Δ Γεωργία Ανδρέου με την σοβαρή κατηγορία της παραποίησης δημοσίων εγγράφων που εκλάπησαν μέσα από τον φάκελό της από την ίδια ώρα μάλιστα, που απουσίαζε η αρμόδια υπάλληλος κυρία Παπαευαγγέλου από το γραφείο της......»
3.Επέλεξε επίσης ο κύριος Τσαλίδης να στείλει την επιστολή του με το λογότυπο του ΔΠΘ στον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά και σε σχέση με τον «άγνωστο συνδικαλιστή κ.Πετράκη, πρώην της ΠΑΣΚΕ» που επιλέχτηκε τελικά και μπήκε στη θέση ενός....καθηγητή, πρώην αντιπρύτανη κλπ στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΒΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΚΟΝΤΟ
Ωστόσο ο πρώην αντιπρύτανης προέβη σε μια ακόμη πολιτική κίνηση που δεν έγινε κατά την άποψή μας τυχαία....
Επετέθη στον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά για πρώτη φορά, όχι γιατί στη θέση του τοποθέτησε τον Σάκη Κριτσίνη ή την Ανδρέου, αλλά γιατί –όπως είπε στην εκπομπή του Γιάννη Γκορόγια- «ο Σαμαράς δεν ήθελε εμένα στην κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά τον....Αλέκο Κοντό»!!!
-Εμφανίζοντας έτσι ηγέτη του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. τον πρώην Υπουργό....αλλά και απαξιώνοντας τους άλλους υποψήφιους, ωσάν να μην υπάρχουν καν, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να πει ότι, «χωρίς αυτόν, είναι αδύναμο το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο Νομό Ξάνθης....!»

ΟΙ ΓΚΑΦΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑ ΤΣΑΛΙΔΗ...
Κι ενώ με χιούμορ χθες σκεφτήκαμε πριν σχολιάσουμε πολιτικά την κίνηση του πρώην αντιπρύτανη να συντάξει την επιστολή του σε κόλλα του Δ.Π.Θ. με το λογότυπο του Πανεπιστημίου και να του στείλουμε «έναν πάκο χαρτί για τις μελλοντικές επιστολές του από το βιβλιοπωλείο του Μιχάλη Σπανίδη....», ο ίδιος ασυνείδητα έπεσε σε νέα πολιτική ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΚΑΦΑ!!!
Αντί ο κύριος Τσαλίδης να κατηγγείλει εξ’ αρχής την απουσία του από το ψηφοδέλτιο Ξάνθης, πρώτα μετέβη στην Αθήνα, φαίνεται πως εκεί κάποιοι του υποσχέθηκαν ότι θα τον βάλει υποψήφιο βουλευτή στο Επικρατείας ώστε με τον τρόπο αυτό να λάμβανε σε περίπτωση νίκης του κόμματος έναν νέο διορισμό γραμματέα σε κάποιο Υπουργείο, όταν του δείξανε «πόρτα», μετά από λίγα λεπτά.....συναντήθηκε με την Ντόρα Μπακογιάννη χωρίς βέβαια να αποτολμήσει να κατέβει υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμμαχία, αφού γνώριζε ότι «αν το αποτολμούσε δεν θα έπαιρνε πάνω από τριψήφιο αριθμό ψήφων...»
Την πολιτική γκάφα ολκής- επιβεβαιώνει ο ίδιος ο κύριος Τσαλίδης στην επιστολή του προς στον Αντώνη Σαμαρά με την παρακάτω φράση απευθυνόμενος μάλιστα στον Ενικό προς τον Πρόεδρο της Ν.Δ.
«Και, αλήθεια, με ποια πολιτικά κριτήρια συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, που υποτίθεται ότι δίνει το στίγμα της παράταξης, ένας άγνωστος συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ από την Ξάνθη, ενώ αποκλείστηκε αντίστοιχα πρώην βουλευτής, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας και αντιπρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης; Όταν τα ποσοστά της ΝΔ έχουν κατρακυλήσει τόσο χαμηλά, έχει την πολυτέλεια να αποκλείει στελέχη της;»
Στο ρεζουμέ της ιστορίας. Όλο αυτό το «ξέσπασμα» δηλαδή του κυρίου Τσαλίδη έγινε για έναν απλό λόγο....Τον απόκλεισε ο Αντώνης Σαμαράς ΚΑΙ από το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. κι εκεί.....το ποτήρι «ξεχείλησε» τελείως!!!
Και παραιτήθηκε!!! Φάσκοντας και αντιφάσκοντας ωστόσο....αφού άλλα στην ουσία έλεγε στην επιστολή του κι άλλα χθες στην εκπομπή του Γιάννη Γκορόγια

ΤΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ......
Χθες ωστόσο ο Φίλιππας Τσαλίδης στην παρέμβασή του στην εκπομπή του Γιάννη Γκορόγια στο ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, δέχτηκε κι ένα ερώτημα που τον έφερε σε εμφανώς δύσκολη θέση....
-Ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν αληθεύει η φήμη ότι έχει βγάλει χρήματα στο Εξωτερικό...
Τότε ο κύριος Τσαλίδης κάλεσε «όποιον τα λέει αυτά, να βγει εκείνη την ώρα και να τα καταγγείλει στον αέρα...»
Ωστόσο ουδέν κρυπτό υπό τον ήλιο. Το ποια είναι ακριβώς η αλήθεια, θα το δείξει ο χρόνος...
Το ρεζουμέ της όλης ιστορίας;
-Πρώτα ο κύριος Τσαλίδης περίμενε να δει αν θα τον βάλει στο Επικρατείας ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κι όταν τον άφησε απ’ έξω ο Σαμαράς... «θυμήθηκε» να ξεσπάσει κατά πάντων και να αποχωρήσει από τη Ν.Δ. Κι ως συνήθως να κατηγορήσει πρώτο το αντίπαλο δέος που λέγεται Κοντός και δεύτερον αυτούς που δεν «ενέσκηψαν» στις προσωπικές του φιλοδοξίες...
«Μ»

28 Απριλίου

ΜΠΑΜΠΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ: Σε ποια κρατικά σαλόνια κατοικοέδρευες κ.Πετράκη;

28 Απριλίου
Σκληρή επίθεση του υποψηφίου βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Προέδρου του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, στον «βουλευτή Επικρατείας» της Ν.Δ. Γιώργο Πετράκη
ΝΕΑ σκληρή επίθεση του υποψηφίου βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Προέδρου του Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης Μπάμπης Ευστρατίου, στον «βουλευτή επικρατείας» της Ν.Δ. Γιώργο Πετράκη.
«Σε ποια κρατικά σαλόνια κατοικοέδρευες κ.Πετράκη...», ρωτάει τον πρώην συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ που ξαφνικά από τις πράσινες συνάξεις, βρέθηκε στα...γαλάζια «σαλόνια»!

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
e-mail : xaralamposeystratioy@gmail.com
τηλ. : 6942434142

Ξανθιώτες και Ξανθιώτισσες,
Μετά την ανακοίνωση του υποψηφίου Βουλευτή επικρατείας με την Ν.Δ. κ. Γιώργου Πετράκη μένω έκπληκτος! Καλεί τους συναδέλφους Δημοσίους υπαλλήλους και όχι μονό, να δώσουν την ψήφο τους σε ένα κόμμα το οποίο έχει συνταχθεί υπέρ του Μνημονίου, υπέρ των μειώσεων των μισθών και συντάξεων, υπέρ των δανειστών μας.
Με έκπληξη διαπιστώνω πως το μόνο που κατάφερε ο κος Πετράκης ως συνδικαλιστής εκπροσωπώντας δημοσίους υπαλλήλους, είναι να εμφανιστεί τώρα προεκλογικά μετά την εισπήδησή του στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. προσπαθώντας να προτείνει συναδέλφους του να συνταχθούν με τις πρόσκαιρες επιλογές του. Που ήταν; σε ποια κρατικά σαλόνια κατοικοέδρευε ο κος Πετράκης μέχρι τώρα και δεν “ευκαιρούσε” να αγωνιστεί μαζί με τους άλλους συνδικαλιστές και συναδέλφους του στις Δ.Υ.; όταν αυτοί, τα τελευταία χρόνια αγωνιούν για το αύριο το δικό τους και των οικογενειών τους;
Τις τελευταίες μέρες, κυρίως, τα μεγάλα κόμματα έχουν καταντήσει σαν τις ποδοσφαιρικές ομάδες και ασχολούνται με τις μεταξύ τους «μεταγραφές» έχοντας ως κύριο σκοπό να υφαρπάξουν την ψήφο σας.
Κόμματα που από την επόμενη μέρα της εκλογής τους, θα κόψουν το επίδομα παραμεθορίων περιοχών στην περιοχή μας και την επιδότηση κατοικίας στην ακριτική μας περιοχή. Κόμματα και εκπρόσωποί τους στον συνδικαλιστικό χώρο, σαν τον κο Πετράκη που κατά δήλωσή του παραμένει στον συνδικαλιστικό χώρο του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚΕ), που δεν ξεχνάμε ότι το 2006 έπαιζαν σε ομόλογα στα ξένα χρηματιστήρια, και τώρα ζούμε με το άγχος και την αγωνία μετά την δραματική μείωση του εισοδήματός μας, πως θα αποπληρώσουμε τα δάνεια που με πόνο και κόπο έχουμε πάρει για να στεγάσουμε τις οικογένειας μας.
Αναρωτιέμαι που ήταν τότε ο κ. Πετρακης και πότε παραβρέθηκε σε τέτοιες συζητήσεις με την τοπική ΑΔΕΔΥ, παρόλο που είχε καλεστεί επανειλημμένα ποτέ δεν συμμετείχε, τουλάχιστον, σ’ αυτές.
Νιώθω πικραμένος, απογοητευμένος και αγανακτισμένος όταν βλέπω πως συναδέλφους, εργαζόμενους, συνδικαλιστές να υιοθετούν αυτές τις θέσεις.
Ξανθιώτες και Ξανθιώτες,
Σας καλώ όλους να καταψηφίσετε τα δυο μεγάλα κόμματα τα οποία προσπαθούν, απροκάλυπτα πιά να μας κοροϊδέψουν και που ευθύνονται για την κατάσταση της Ελλάδας μας σήμερα. Με την ψήφο σας να εκλέξετε ανθρώπους οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά μαζί σας. Το έχουν αποδείξει άλλωστε με τους καθημερινούς αγώνες και διεκδικήσεις από το αθηνοκεντρικό Κράτος, για μας και τα παιδιά μας.
Χαράλαμπος Νικ. Ευστρατίου
Προεδρος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ
Υπ. Βουλευτής «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

28 Απριλίου

ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕ ΧΘΕΣ ΤΑ....EMAIL ΤΗΣ!

28 Απριλίου

ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕ ΧΘΕΣ ΤΑ....EMAIL ΤΗΣ!
ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΕΛΑΚΗ, ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ,
ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;;;


Πράγματι απίστευτοι αλλά και ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ είναι ορισμένοι πολιτικοί μας, αφού ενώ επί χρόνια δημοσιεύεις εντελώς ΔΩΡΕΑΝ τα άρθρα ή τις ανακοινώσεις που μας έστελναν με την υπογραφή....»πολιτευτές», εμφανίζονται τώρα να μας ζητάν και τα...ρέστα από πάνω, ενώ «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάν για....σκοινί»!
Παράδειγμα η κυρία Γεωργία Ανδρέου, πολιτευτής της Ν.Δ. και από πολέμια του Αντώνη Σαμαρά ξαφνικά....υποψήφια βουλευτής, η οποία –προσέξτε το αυτό!- αφού μέχρι πρότινος μας λιβάνιζε και μας έφερε δώρα...κρασιά τα οποία φυσικά ουδέποτε ήπιαμε, ξαφνικά άρχισε να ΑΠΕΙΛΕΙ (!) φίλους μας ότι μαζί με μας θα τους...οδηγήσει κι αυτούς στα δικαστήρια και πολλές άλλες φαιδρότητες, όταν «η ίδια μας ευχαριστούσε πολύ και δήλωσε την...εκτίμησή της απέναντί μας», την Πέμπτη 29 Μαρτίου μας έστελνε επιστολή με αφορμή έγγραφο του Δ.Π.Θ. το οποίο είχαμε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να αποκαλύψουμε από ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, αφού «αφορούσε παράνομη συμπεριφορά ενός δημόσιου προσώπου, μιας δηλαδή υποψηφίας κόμματος» και μάλιστα σε μια εποχή που γενική απαίτηση αποτελούν τα ΚΑΘΑΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ!!!
Στην επιστολή εκείνη λοιπόν, ενώ η ίδια η Ανδρέου μας....ευχαριστούσε για το πρωτοσέλιδό μας και επιβεβαίωνε ότι «πράγματι υπάρχει σε εκκρεμότητα η υπόθεση που αποκαλύψαμε» καταλήγοντας με τη φράση, «ελπίζω τουλάχιστον τα παιδιά των παιδιών» μου, «με την βοήθειά σας» να με ιδούν διδάκτορα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων της Πολυτεχνικής Σχολής και ενώ το ρεπορτάζ μας αφορούσε έγγραφο του ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών υπολογιστών του ΔΠΘ» που εστάλη στον Εισαγγελέα για πειθαρχικά παραπτώματα όπως αυτά που αναφέρονται στο άρθρο 107 τουθ Ν. 3528.2007, αυτή άρχισε να....απειλεί φίλους και συνεργάτες μας που έβλεπε στο δρόμο!!! Αντί των καθηγητών και μελών του Πανεπιστημίου που εξέδωσαν και το πόρισμα....
Και παράλληλα βγήκε και στην εκπομπή του Γιάννη Γκορόγια και επανέλαβε τις ίδιες επακριβώς απειλές!!!!!!

ΤΑ EMAIL ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
Κι ενώ θα περίμενε κανείς η κυρία Ανδρέου να σεβαστεί τουλάχιστον τους τύπους και την ιδιότητας της υποψηφίας βουλευτή ενός μεγάλου κόμματος όπως η Ν.Δ., η συγκεκριμένη κυρία τι έκανε λέτε;
Στη συνέχεια και σαν να μη συνέβαινε τίποτα, άρχισε να μας «βομβαρδίζει» με email με φωτογραφίες της και δελτία τύπου της προεκλογικής της εκστρατείας και μάλιστα χωρίς καν την....ένδειξη γραφείο τύπου, ευχαριστώντας μας για την....συνεργασία και εν γνώσει της ότι αυτά αποτελούν υποχρεωτικές ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ!!!!

ΤΑ 3-4 ΠΡΩΤΑ EMAIL
Διαβάστε επακριβώς τι ανέφερε το συνοδευτικό στα πρώτα 3-4 email που έστειλε στον «Μ» η κυρία Γεωργία Ανδρέου και εμείς φυσικά δημοσιεύσαμε:

Σας αποστέλλουμε συνημμένα το Δελτίο Τύπου με τις δραστηριότητες της υποψήφιας Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Ξάνθης Ανδρέου Γεωργίας Μιχαηλίδη
Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία

ΜΗ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙΣ EMAIL ΚΥΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ...
Ωστόσο ενώ εμείς αποδείξαμε για μια ακόμη φορά ότι δεν είμαστε μικρόψυχοι και δημοσιεύαμε τα δελτία τύπου της Γεωργίας Ανδρέου όπως ακριβώς μας τα έστελνε, διότι ο «Μ» ανοίγει πρωτίστως στους αναγνώστες του, η συγκεκριμένη κυρία από την μια «μας ευχαριστούσε για την συνεργασία», από την άλλη όμως, «μας κατηγορούσε στον Κεσίσογλου....», αντί ενός ευχαριστώ γιατί αποδεικνύαμε στη πράξη ότι δεν είμαστε εμπαθείς απέναντί της.
Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε και στο φύλλο της Πέμπτης 26 Απριλίου είπαμε στην κυρία Ανδρέου, να πληρώσει τις ανακοινώσεις που μας έστειλε αλλά να μη μας ξαναστείλει νέα email….
Πανικόβλητη λοιπόν η υποψήφια της Ν.Δ. από την καθαρή μας θέση, ξέρετε τι έκανε; Ενώ ήδη πληρώνει αδρά και διαφημίζεται στα φιλικά της έντυπα «Εμπρός», «Xanthi News» και δικαίωμά της, μας έστειλε νέα...δελτία τύπου (!) για την προεκλογική της καμπάνια, με την σημείωση όμως....προαιρετική δημοσίευση, που βεβαίως....θυμήθηκε εκ των υστέρων!!!

ΙΔΟΥ ΚΑΙ TO EMAIL ΤΗΣ 26/4/2012
Σας αποστέλλουμε συνημμένα το Δελτίο Τύπου με τις δραστηριότητες της υποψήφιας Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Ξάνθης Ανδρέου Γεωργίας Μιχαηλίδη
Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία
Υ.Γ. Η καταχώρηση –ή δημοσίευση στην εφημερίδα σας ή στο ραδιόφωνο ανακοίνωση ή μετάδοση είναι προαιρετική.

ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΙΧΕΛΑΚΗ
Με αφορμή λοιπόν την σημερινή επίσκεψη στη Ξάνθη του κυρίου Μιχελάκη, ρωτάμε, διατυπώνουμε ένα καθαρό ερώτημα στον εκπρόσωπο τύπου του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά και περιμένουμε μια καθαρή απάντηση:
«ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΕΛΑΚΗ, ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ,
ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;;;»

28 Απριλίου

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ - ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ - ΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ - ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ - Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

28 Απριλίου
*Γράφει ο γιατρός Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος.
Με την δημοσίευση των ψηφοδελτίων των κομμάτων μπήκαμε στη τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση. Εκλογές -σταθμός για τη πορεία της χώρας στα βαθειά της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης ,που δοκιμάζει τα θεμέλια της κοινωνίας και τις αντοχές μας.

1. Τα δεδομένα
Δυο χρόνια τώρα βιώνουμε τις συνέπειες της εφαρμογής των οριζόντιων μέτρων των μνημονίων που συμφωνήθηκαν από τη τρόικα και τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου. Οι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους και στερούνται ακόμη και τα απαραίτητα για την επιβίωση τους. Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο και αυτό δεν είναι παιχνίδι αλλά καταστροφή οικογενειών. Οι τρελές οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων οδηγούν σε πραγματική εξαθλίωση τους πολίτες.
Τα μέτρα έχουν οδηγήσει στην ύφεση την οικονομία και φως στο τούνελ δεν φαίνεται από πουθενά. Αντίθετα το σκοτάδι γίνεται πιο πυκνό και η απελπισία του κόσμου όλο και πιο ψυχοπλακωτική.
Η διαρκώς επαναλαμβανόμενη σωτηρία όχι μόνο δεν έρχεται, αλλά αντίθετα ο εκτροχιασμός των μέτρων και των προβλέψεων στη πράξη, οδηγεί κάθε φορά σε νέα μέτρα, όλο και πιο καταστροφικά για τη κοινωνία και τους πολίτες και σε παραπέρα επιδείνωση της κρίσης και της ύφεσης.
Μεταρρυθμίσεις ακούμε και στη πράξη τίποτε δεν κουνιέται. Τα κλειστά επαγγέλματα μένουν επτασφράγιστα. Οι ψεύτικες συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα μαϊμού μας κλείνουν επιδεικτικά το μάτι. Το πολιτικό σύστημα διεφθαρμένο μέχρι μυελού των οστέων, καλά κρατεί με όλα τα προνόμια του να κληρονομούνται στους γιούς και τις θυγατέρες.
Ζούμε και βιώνουμε την αποτυχία όχι μόνο του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας την περίοδο της μεταπολίτευσης ,αλλά και την βαθειά κρίση θεμελειακών θεσμών και αξιών της κοινωνίας.
Διεθνώς και παγκόσμια γίναμε ως χώρα το κακό παράδειγμα προς αποφυγή και οι Έλληνες στο εξωτερικό σαν τα μαύρα πρόβατα της οικουμένης. Όλα αυτά δεν προέκυψαν έτσι από μόνα τους ξαφνικά ένα πρωινό. Ήταν αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών ,πράξεων και ενεργειών του πολιτικού συστήματος. Κυρίως δε των ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ και των ΚΟΜΜΑΤΩΝ που κυβέρνησαν τη χώρα τη περίοδο αυτή, αλλά και των ΠΡΟΣΩΠΩΝ που για λογαριασμό τους διαχειρίστηκαν τα πράγματα. Και έχουν όλα και όλοι τους ΤΙΤΛΟ και ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ. Οι κυβερνήσεις λοιπόν του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τα ΠΡΟΣΩΠΑ που διαχειρίστηκαν τα αξιώματα και τους θεσμούς ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ με τα όποια θετικά και αρνητικά της πολιτείας τους. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ. Τώρα πια είναι αργά. Είναι η φάση της αξιολόγησης και της κρίσης των πεπραγμένων τους. Εκείνο που δικαιούνται είναι η νηφάλια κρίση. Πάντως δεν μπορούν να την αποφύγουν όσο κι αν το προσπαθούν.
Έχουν τίτλους και ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι που λιβάνιζαν καθημερινά αυτές τις κυβερνήσεις και τους υπουργούς με τις καταστροφικές επιλογές τους και οι ευθύνες τους είναι ανάλογες.

2. Τα αδιέξοδα
Μέρες τώρα γινόμαστε θεατές και κοινωνοί μιας συστηματικής προσπάθειας τόσο από τους εκπροσώπους των κομμάτων-διαχειριστών της εξουσίας (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - ΛΑΟΣ)όσο και από ένα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ(οι συνήθεις λιβανιστές του συστήματος)με αφορμή αποτελέσματα δημοσκοπήσεων ,ότι οι εκλογές υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσουν την χώρα στην ακυβερνησία ,στο χάος, στην έξοδο από το ΕΥΡΩ, στη πτώχευση και στη χρεοκοπία. Τίποτε πιο ψευδές και συνεπώς πιο αναληθές. Αυτά δεν είναι ούτε για μικρά παιδιά. Η χώρα μας είναι μια χώρα της ζώνης του ΕΥΡΩ δεσμεύεται με συμβάσεις και σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και τίποτε από αυτά δεν πρόκειται να συμβούν γιατί απλά δεν μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν προκύψει μετεκλογικά. Το παράδειγμα της Κύπρου με Χριστόφια και ΑΚΕΛ απαντά σε όλες τις ενστάσεις. Καιρός λοιπόν να αφήσουν τα φοβικά και εκβιαστικά διλήμματα και να παρουσιάσουν θέσεις και προτάσεις εξόδου απο την κρίση. Γιατί αυτό είναι το άμεσο και πρωταρχικό διακύβευα αυτών των εκλογών χώρα χρειάζεται επειγόντως ένα ρεαλιστικό ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ. Ας το καταθέσουν οι πολιτικές δυνάμεις. Να μας φανερώνουν επιτέλους τι ΘΕΛΟΥΝ και τι ΜΠΟΡΟΥΝ. Χορτασαν οι πολίτες από κούφια συνθήματα ,ανέξοδες υποσχέσεις και φθηνά παραμύθια.

3. Τα διλήμματα
Το υπερκαταναλωτικό μοντέλο,μέσω των παροχών του πελατειακού πολιτικού συστήματος και της λεηλασίας του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, μας τελείωσε. Επιτακτικη κατά συνέπεια η αναγκαιότητα α) της διαμόρφωσης ενός νέου σχεδίου για το παραγωγικό μοντέλο της οικονομίας με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που οδηγούν στην ανάκτηση της ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑΣ,στο τσάκισμα του πελατειακού κράτους,να βαδίσομε σταθερά σε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης ούτως ώστε να αρχίσει η απορρόφηση της ανεργίας το 2013 β) της θέσπισης και εφαρμογής των κατάλληλων υποστηρικτικών θεσμικών μηχανισμών προκειμένου να στηριχθεί και να αναπτυχθεί. Αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές συνεπάγονται σκληρές κοινωνικές και πολιτικές συγκρούσεις με το μπλοκ των δυνάμεων της συντήρησης. Κάποιοι, ελάχιστοι ευτυχώς, μιλάνε ακόμη για αυτοδύναμη κυβέρνηση, πρόκειται σίγουρα για ανέκδοτο. Στις σημερινές συνθήκες το ζητούμενο για τη χώρα είναι η πολιτική αυτοδυναμία της Ελλάδας του ΕΥΡΩ και των μεταρρυθμίσεων απέναντι στο ισχυρό μπλοκ της κρατικοδίαιτης παρασιτικής επιχειρηματικότητας, του διεφθαρμένου τμήματος του πολιτικού προσωπικού και των μέσων(δήθεν ενημέρωσης) με τους δορυφόρους τους. Όλοι αυτοί που κατορθώνουν να κρατούν καθηλωμένες τις παραγωγικές δυνάμεις της πατρίδας μας.
Το δίλημμα λοιπόν τώρα δεν είναι Δεξιά η Αριστερα,μνημονιο η αντιμνημονιο,ευρο η δραχμη.ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΒΑΖΟΜΕ ΡΟΤΑ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΈΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ για όλους τους πολίτες.Αυτο είναι το δεύτερο ουσιαστικό διακύβευα των εκλογών.
Το ζήτημα είναι απλό ,αν θέλουμε να συνεχίσουμε ,όπως μέχρι τώρα και μάλιστα χωρίς δάνεια,τοτε ψηφίζουμε αυτούς που ξέρουμε,αυτούς που μας έφεραν εδώ. Αν όχι τότε χρειάζεται να το σκεφτούμε καλα.Να ζυγίσουμε προτάσεις και αξιοπιστία προσώπων προκειμένου να επιλέξουμε πορεία,κομμα και πρόσωπα. Κι αν διαπιστώσουμε ότι δεν έχουμε επιλογή ,τότε ας σκεφτούμε ότι μπορεί η νέα βουλή να αποτελέσει το μεταβατικό στάδιο για το καινούργιο ,που συνήθως δύσκολα γεννιέται κι ας το βοηθήσουμε.

4. Οι ευθύνες
Έχει υποστηριχθεί από ορισμένους ότι οι εκλογές είναι φενάκη για τους πολίτες. Δεν θα συμφωνήσω. Αντίθετα πιστεύω, πως αποτελούν σπουδαίο εργαλείο του πολίτη στο πλαίσιο της κοινωνικής οργάνωσης και της συλλογικής του δράσης. Το προνόμιο της εκλογής περιέχει όμως ταυτόχρονα και το χρέος ανάληψης της ΕΥΘΥΝΗΣ των αποτελεσμάτων της.
Πριν συμβούν αυτά που βιώνουμε σήμερα ,πολλοί ισχυρίζονται ότι ψήφιζαν είτε γιατί δεν ήξεραν είτε γιατί δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ,ότι θα φθάναμε εδώ, που φθάσαμε.
ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ .ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ.ΤΙ ΕΦΤΑΙΞΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ.ΠΟΣΟ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.ΜΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΜΕ.
Είναι η καθοριστική στιγμή ο καθένας μας να αναλάβει το μέρος της ΕΥΘΥΝΗΣ που του αναλογεί. Έχει τη δυνατότητα να διορθώσει,όχι να αποκαταστήσει. Να συνεπιλεξει τη πορεία της χώρας και της κοινωνίας από την 7η Μαΐου και ύστερα. Να επιβάλλει με την θετική του ψήφο την ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ, ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΛΗΣΕΙΣ, αποτελεσματική ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, που θα οδηγήσει τους πολίτες στην έξοδο από τη κρίση και τη χώρα σε μια νέα δημιουργική ανασυγκρότηση.

5. Η προοπτική
Είναι γεγονός ότι ως χώρα και κοινωνία βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι και οι συνθήκες του περιβάλλοντος (ΕΕ - Ζώνη ΕΥΡΩ - παγκόσμιος οικονομία)δεν είναι και οι καλύτερες,γιατι ζούμε την ανακατανομη του πλούτου και της εργασίας σε επίπεδο οικουμένης. Ολοι γνωρίζουμε τις δυσκολιες και ποσό δυσεπίλυτα είναι τα προβλήματα ψυχραιμία και η νηφαλιότητα που επιδεικνύουν πολίτες και κοινωνία στην αντιμετώπιση των δυσκολιών είναι δείκτες της ωριμότητας για επιλογές επώδυνες για μερικούς,αλλα σημαντικές για μια νέα όντως ΕΛΠΙΔΟΦΌΡΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για όλους μας.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
χειρουργός ΩΡΛ

28 Απριλίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

28 Απριλίου

*Αυτό κι αν είναι είδηση!!! Η diva της dance μουσικής σκηνής στην Ελλάδα Shaya θα βρίσκεται για ένα μοναδικό live στο EMBARGO απόψε!!! Παρέα με τους Slick Beats έρχονται να σας χαρίσουν μια υπέροχη βραδιά σε ενα dance πρόγραμμα!!! Τα δυνατά vibes και η εκρηκτική εμφάνιση της Shaya είναι μερικά από τα στοιχεία που δεν θα λείπουν απο αυτο το live . Με μία σειρά από hit «Far From Everything», «Your Eyes», «If Only» και το τωρινό «Λένε» η Shaya είναι έτοιμη να δώσει τον καλύτερό της εαυτό σε μία δυναμική εμφάνιση! Εσείς θα λείπετε; Όχι;; Για αυτό στις 22.00 να είστε εκεί για να περάσετε σούπερ!!!
Ερχόμαστέέέέ....
......


*Απορίας άξιο τι συμβαίνει με τα μηχανάκια του Παναγιώτη του Χατζημίσιου....Τον πήρανε «χαμπάρι» και τα κλέβουνε έξω από το σπίτι του, ή κάποιος θέλει να τον...εκδικηθεί, επειδή του έκανε «καμάκι» την γκόμενα;
-Διότι κάτι τέτοιο διαδίδει κάποιος «κολλητός» του!
-Ενώ το μηχανάκι μάρκας LONCIN χρώματος μαύρου παραμένει άφαντο......κι όποιος το βρει κερδίζει μακαρονάδα από το Spaggeti company…
Ποια είναι η αλήθεια;
……


*Αληθεύει ότι η δημοφιλής παραγωγός του Life 921 fm Μαρία Ιακωβίδου δέχτηκε πρόταση γάμου από το αμόρε της και οι «κολλητές» της έχουν ζηλέψει τόσο πολύ που προσπαθούν να την πείσουν να μην «ενδώσει» και να πει...όχι;
-Για να μην την χάσουν από παρέα...
...........


*Ελληνική βραδιά με την καταπληκτική ορχήστρα του Πασχαλίδη, διοργανώνει την Δευτέρα το ΠΕΤΡΙΝΟ.
Θα περάσουμε σίγουρα πολύ όμορφα όσοι προτιμήσουμε ένα ποτό στο «Πέτρινο» από τις ιαχές των βαρβάρων που μας λένε τι κόμμα να ψηφίσουμε στις εκλογές της 6ης Μαϊου...
........


*Μεγάλη σούπερ ευκαιρία στο Le Chalet
BAZZAR ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 29/04/2012 ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ HUMMEL KAI NIKE!!! MHN TO ΧΑΣΕΤΕ!!!! 10:00 - 15:00!!!!!!!
Τρέξτε μην εξαντληθούν....
.....


*Τι τρέχει με τον Μάκη Αρίφογλου και θεάθηκε και πάλι το περασμένο Σάββατο μαζί με την κουμπάρα του (;) την Κωνσταντίνα να διασκεδάζει στο ελληνάδικο KYTTARO και μάλιστα απόντος του δημοφιλούς Τόρη....;
-Μήπως τον «παρηγορεί» ως φίλη μετά τον χωρισμό του, ή κάτι άλλο τρέχει; Διότι εκτός των άλλων, ο Μάκης είναι και πονηρός...
.....


*Κάτι ετοιμάζει ο Μανώλης Φανουράκης πυρετωδώς, αλλά δεν το γνωρίζω. Κάτι καινούργιο (σαν μαγαζί...), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει εγκαταλείψει τελείως και την ίδρυση και λειτουργία του «Βάτραχου»....
Μόλις μάθω, τάχιστα και θα το μάθετε....
......


*Στη πανέμορφη Θάσο θεάθηκε προχθές το μεσημέρι ο Μιχάλης Αμοιρίδης καθότι επιβλέπει εκεί μια νέα οικοδομή και όπως μου είπε, ήδη οι πρώτοι τουρίστες άρχισαν να έρχονται....
Επιτέλους, άνοιξη κι άντε....ν’ ανοίξει και το My club να πούμε όλοι μαζί καλώς ήρθες My club!
.......


*Στο live της Λευκόπετρας θεάθηκε χθες το βράδυ ο δημοφιλής Θανάσης Ιμαμίδης με την παρέα του, προκειμένου να γιορτάσει την άνοδο του Εθνικού Κιμμερίων...
Και μετά συνέχισε στο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ μέχρι πρωϊας!
Άλλες λεπτομέρειες μη ρωτάτε...

28 Απριλίου

SEE THROUGH

28 Απριλίου
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ:
ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10 ΜΑΪΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΣΤΙΣ 13 ΜΑΪΟΥ, ΟΡΙΣΤΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Μετά από παρακλήσεις συμπολιτών και λόγω των εκλογών της 6ης Μαίου που, η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης κάνει γνωστό ότι θα δέχεται παραγγελίες για την διανομή ελαιολάδου εξαιρετικά παρθένου, απευθείας από παραγωγό, μέχρι τις 10 Μαΐου στην ιστοσελίδα http://thraki.selfip.com/
Η σχετική φόρμα παραγγελίας βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση ενώ όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, ούτε μέσω συγγενικών και φιλικών προσώπων, μπορούν να απευθύνονται στα εξής τηλέφωνα για να δώσουν την παραγγελία και να καταχωριστεί ηλεκτρονικά από τους εθελοντές της Κίνησης: 6944173010 - 6947261417 - 6944729569 - 6944413976 - 6973824308
Οι δημότες του Δήμου Αβδήρων, μπορούν να δίνουν τις παραγγελίες τους στο τηλέφωνο 2541352400 (κα Βαμβακίδου Άννα), του Δήμου, που συνεργάζεται και διευκολύνει την όλη πρωτοβουλία προκειμένου να συμμετάσχουν κάτοικοι της περιοχής του Δήμου.
Πρόκειται για Ελαιόλαδο Έξαιρετικά Παρθένο, δηλαδή ανήκει στην ανώτερη ποιοτική κατηγορία και διασφαλίζεται από όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά ενώ παράγεται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς της Ε.Ε. Η διακίνηση και διάθεση θα γίνει με όλα τα απαιτούμενα παραστατικά
Την ίδια ημέρα θα δοθεί η δυνατότητα, χωρίς παραγγελίες, για διάθεση πατάτας από την Άνω Βροντού. Περισσότερα, στην ανακοίνωση που θα εκδοθεί λίγες μέρες πριν την παράδοση.
.......

Την ερχόμενη Δευτέρα στις 10 το βράδυ μιλάει στο Xanthi channel ο βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός στην εκπομπή «Καθαρά & Σταράτα» του Πάνου Παπαδόπουλου. Μιλάνε για την Νέα Δημοκρατία, τις εκλογές, την οικονομική κρίση και την πρόταση ανάπτυξης του βουλευτή Ξάνθης. Την Δευτέρα στις 10 το βράδυ στο Xanthi channel η πιο αποκαλυπτική συνέντευξη της εβδομάδας. Καθίστε και δείτε...
...........


ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΡΕΞ ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΜΙΛΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Ανοικτή πολιτική εκδήλωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΣΟΚ στην Κομοτηνή, με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του Κινήματος Βαγγέλη Βενιζέλο, σήμερα Σάββατο 28 Απριλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία που ήταν αρχικά να πραγματοποιηθεί σε αίθουσα ξενοδοχείου, θα γίνει στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην Κινηματογράφος ΡΕΞ).
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρόκειται και για καμιά σοβαρή επιτυχία να βρεθεί κόσμος από όλη την Θράκη για να γεμίσει την αίθουσα, αφού και πάλι αυτή δεν χωράει πάνω από 700-800 άτομα.
Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 7.00 το απόγευμα, ώστε με την γνωστή ώρα... ΠΑΣΟΚ να ξεκινήσει λίγο πριν τις 8.00 και να πέσει δηλαδή πάνω στα δελτία των καναλιών...
.......

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΚΑΙ 7 ΜΑΪΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΩΣ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Κλείνουν θα παραμείνουν τα σχολεία στις 4 και 7 Μαΐου λόγω των εκλογών, καθώς τα σχολικά κτίρια θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Αυτό αναφέρεται σε εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Β. Κουλαϊδή, που εστάλη στις περιφερειακές διευθύνσεις και τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να κανονίσουν οι εκπαιδευτικοί τα σχετικά με την μετάβασή τους στο τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, λαμβάνοντας ειδική άδεια.
.......


Προεκλογική επίθεση Άνθιμου στο Προξενείο Κομοτηνής, αβάντα σε Καμμένο, Καρατζαφέρη και Χρυσή Αυγή
Μιλώντας στην εκπομπή «Αποκαλύπτω» του Κ. Χαρδαβέλλα, είπε ότι οι μουσουλμάνοι ζουν κάτω από καταπίεση και βία. «Υποχρεώνονται να δηλώνουν ότι είναι Τούρκοι», είπε ο ίδιος.
«Είναι συμπατριώτες μας, τους γνωρίζουμε και τους αγαπάμε», σημείωσε ο μητροπολίτης Άνθιμος και χαρακτήρισε έγκλημα τη Σαρία. «Πρέπει να καταργηθεί» τόνισε.
Υπογράμμισε ότι έχουν γίνει εγκλήματα από τους πολιτικούς στη Θράκη και αποκάλυψε ότι «το 89% των γυναικών στη ψυχιατρική κλινική είναι μουσουλμάνες. Από το ξύλο και την καταπίεση», όπως είπε.
Και κατέληξε με έμφαση ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος: Το πρόβλημα της Θράκης το δημιουργεί το προξενείο της Κομοτηνής!
Πηγή: http://www.newsbomb.gr/
.....

Διαμαρτυρήθηκαν για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Πρίνου
Παρέδωσαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις περικοπές στο Κέντρο Υγείας Πρίνου,του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, ο Δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ μαζί με τον αντιδήμαρχο Βασίλη Ραπτόπουλο και τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας του Πρίνου Δημήτρη Έλληνα,στον διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας Κώστα Παπαδόπουλο.
Το ψήφισμα αφορά στον κίνδυνο υποβάθμισης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που παρέχει το Κέντρο Υγείας Πρίνου, αφού σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα εφημεριών στερείται παιδιάτρου κατά τις απογευματινές ώρες καθώς και σε κάθε εφημερία της λειτουργίας του.
Επιπλέον η εφημερία του Κέντρου Υγείας καθίσταται επισφαλής αφού οι γιατροί εφεξής θα αναγκάζονται να διακομίζουν τους ασθενείς έως το Νοσοκομείο Καβάλας με αποτέλεσμα να επιβάλλεται η διανυκτέρευσή τους στους χώρους του εφημερίου του Νοσοκομείου, στερώντας με τον τρόπο αυτό τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους ασθενείς του Κέντρου Υγείας Πρίνου.
O κ. Χατζηεμμανουήλ ειπε στον διοικητή,«ήρθαμε εδώ για να μπορέσουμε να σας μεταπείσουμε προκειμένου να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω η ποιότητα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στη Θάσο» αναφερόμενος στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στο ΚΥ του Πρίνου και έχουν να κάνουν με τις διακομιδές των ασθενών αλλά και την έλλειψη παιδιάτρου ,ζήτησε να διατηρηθούν τα κεκτημένα.Από πλευράς του διοικητή υποστηρίχθηκε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται υπό το πρίσμα των μεγάλων περικοπών στα ποσά των εφημεριών, σε μια προσπάθεια να υπάρξει η καλύτερη δυνατή διευθέτηση στο σύνολο των υπηρεσιών του νοσοκομείου.

28 Απριλίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

28 Απριλίου

*ΜΕ κάτι πολύ ενδιαφέρον ξεκινάω σήμερα τη στήλη μου.
Το εργαστήρι Tai Chi Chuan της Φ.Ε.Ξ. διοργανώνει εκδήλωσή του για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Tai Chi 2012 αύριο Κυριακή 29 Απριλίου 2012 στο γήπεδο της Χρύσας στη Ξάνθη στις 11 το πρωί.
Tο παιδικό τμήμα Tai Chi και τα τμήματα ενηλίκων του εργαστηρίου συμμετέχουν στην ετήσια εκδήλωση που οργανώνεται κάθε χρόνο με την πρωτοβουλία του παγκόσμιου δικτύου Tai Chi που δημιουργήθηκε και συντονίζεται από τον Αμερικανό Tai Chi δάσκαλο Bill Douglas με σκοπό τη διάδοση της κινεζικής κινητικής τέχνης και την προαγωγή της υγείας του σύγχρονου ανθρώπου.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε όσους θέλουν να ασκηθούν και να γνωρίσουν το Tai Chi.
.......
*Η θεατρική ομάδα του «Εργαστηρίου λόγου και τέχνης» της μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως, παρουσιάζει στο πνευματικό κέντρο της μητρόπολης (παραπλεύρως του αγίου Νικολάου) την κωμωδία του Γουίλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο νύχτας του μεσοκαλόκαιρου». Θα δοθούν οι εξής παραστάσεις: Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Απριλίου και την Παρασκευή 4, το Σάββατο 5 και την Δευτέρα 7 Μαΐου 2012. Η ώρα έναρξης των παραστάσεων είναι 8.30΄ μ.μ. και η τιμή εισιτηρίου 7 €, για φοιτητές 5€ και για μαθητές και ΑμεΑ δωρεάν.
.......

*Η θεατρική ομάδα στεγάζεται στο ενοριακό κέντρο αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως και λειτουργεί στα πλαίσια του «Εργαστηρίου λόγου και τέχνης». Συστήθηκε το 2003 στα πλαίσια της ενοριακής πνευματικής διακονίας των νέων και της προαγωγής του πολιτισμού. Την διδασκαλία και την καλλιτεχνική ευθύνη της ομάδος έχει ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Νικόλαος Ζερβόπουλος, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια προσφέρει στο κοινό της Αλεξανδρουπόλεως και ευρύτερα αξιόλογες και υψηλού επιπέδου θεατρικές παραστάσεις.
......
*Τη 2η Γιορτή Παραδοσιακών Σπόρων διοργανώνει την Κυριακή 13 Μαΐου, στις 11 το πρωί, στον πευκώνα της πόλης, η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας. Η γιορτή θα ξεκινήσει με ενημερωτική ομιλία για τη διατήρηση των παραδοσιακών σπόρων και την καλλιέργεια φυτών και θα ακολουθήσουν διάφορα εργαστήρια, όπως παραγωγής τυριού, ψωμιού και κεραλοιφής αλλά και κατασκευής ηλιακού φούρνου. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι με τη διανομή φυντανιών ντόπιων και παραδοσιακών ποικιλιών διαφόρων κηπευτικών.
.......

*Οι Transistor πραγματοποιούν συναυλία στην Καβάλα για την προώθηση του νέου τους άλμπουμ “Resting In The Shade Of The Family Tree” την Κυριακή 29 Απριλίου: στο Jazz Rock.
Στα πλαίσια της περιοδείας τους, που ξεκινάει στις 21 Απριλίου από το Βόλο, οι Transistor κάνουν μία στάση στο Gagarin για να ανηφορήσουν την επομένη προς τον Μύλο της Θεσσαλονίκης και να περάσουν έπειτα από Καβάλα, Γιάννενα, Τρίκαλα, Πάτρα και άλλες πόλεις, που αναμένεται να επισκεφτούν έως το τέλος περίπου του Μαΐου.
……

*Μουσική εκδήλωση στο βόρειο πευκώνα Νέας Ορεστιάδας, δίπλα στα γήπεδα του τένις, διοργανώνει την Πρωτομαγιά ο Σύλλογος Μουσικών και Φίλων Μουσικής «Δημητρός Αραμπατζής». Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που θα ξεκινήσει από τις 9 το πρωί, θα εμφανιστούν τοπικά μουσικά σχήματα, ενώ θα παρουσιαστεί και μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Παπάζογλου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του. Στο χώρο θα λειτουργήσουν και ψησταριές.
......

*Την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012, στις 18:00, στο Bar-Restaurant «Clochard», το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Πατάκη» και την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου «Σπανίδη», σας προσκαλούν σε μια συνάντηση με τον συγγραφέα Κώστα Καβανόζη, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου «Όλο το φως απ’ τα φεγγάρια».

28 Απριλίου

-Αλήθεια μ’ εκείνη την προκαταρκτική της Εισαγγελίας Ξάνθης στο θέμα που ο «Μ» πρώτος κατήγγειλε, τι γίνεται κυρία Εισαγγελέας;

28 Απριλίου

«ΑΡΧΙΣΕ Η ΒΡΩΜΙΚΗ μάχη για τους ψηφοφόρους του Δροσερού και άλλων «ευπαθών» ομάδων σε διάφορες περιοχές του νομού. Πρόκειται για μια βρώμικη «μάχη» που έχει να κάνει με την εξαγορά συνειδήσεων και η οποία επαναλαμβάνεται χρόνια τώρα χωρίς διακοπή και χωρίς ντροπή από μερίδα πολιτευτών δυστυχώς…»
( Από την εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ)

28 Απριλίου

-Εννοεί Τένη μου ότι αν ήταν Σούλα, ή Γιάννης Χρηστίδης ή Τέντσιος, θα την είχε κάνει!

28 Απριλίου

«Τελικά δεν κατάλαβα τι ήθελε να πει ο «ποιητής»… Ο λόγος για τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Μπένη, ο οποίος δήλωσε χθες στον ραδιοφωνικό αέρα και στην εκπομπή του Γιάννη Γκορόγια πως: «Αν ήμουν κομματικό στέλεχος θα παραιτιώμουν», εξηγώντας την θέση του για τις επιλογές Σαμαρά στο ψηφοδέλτιο επικρατείας… Δηλαδή φίλτατε Δημήτρη, δεν θεωρείς τον εαυτό σου πολιτικό στέλεχος ή έστω απλά μέλος της Ν.Δ.;».
( Ο ΤΕΝΗΣ ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ ΣΤΗ «Θ»)