*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Φεβρουαρίου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

29 Φεβρουαρίου
Γύρω στις 6 σήμερα το απόγευμα εκδόθηκε η απόφαση του 5μελούς Εφετείου Θράκης

ΜΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΕΚΑΣΤΟΣ!
Ένοχη για παράβαση καθήκοντος η Ψάλτη και για ηθική αυτουργία οι Εφραίμ-Αρσένιος


*Αρχικά στο δικαστήριο επικρατούσε ένα κλίμα αισιοδοξίας μετά τα νομικά δεδομένα που παρουσίασαν οι δέκα συνήγοροι υπεράσπισης υποστηρίζοντας ότι η απαλλαγή «ήταν ο μονόδρομος». Δεν αποδείχθηκε κάτι τέτοιο

Αργά σήμερα το απόγευμα γύρω στις 6 η ώρα, βγήκε η απόφαση του 5μελούς εφετείου Θράκης πουν αφορούσε την διπλή κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την εφέτη κυρία Μαρία Ψάλτη και την ηθική αυτουργία σε αυτή των μοναχών Εφραίμ και Αρσένιου.
Η ετυμηγορία των δικαστών. ΕΝΟΧΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!
Συγκεκριμένα σε φυλάκιση 6 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν όλοι κατηγορούμενοι, ενώ αθωώθηκαν για την διαρροή σκεπτικού διάσκεψης δικαστηρίου και τις υπόλοιπες πράξεις του κατηγορητηρίου.
Την απόφαση άκουσε ψύχραιμη η δικαστής που σύμφωνα με τον ΧΡΟΝΟ Κομοτηνής και την Μελαχρινή Μαρτίδου, είχε στο πλευρό της τον αδελφό και του συνηγόρους της καθηγητές πανεπιστημίου ενώ ο πατήρ Νήφων του μετοχίου της μονής Βατοπαιδίου στην Βιστωνίδα ενημέρωσε τον καθηγούμενο Εφραίμ για την εξέλιξη.
Σημειώνεται ότι αρχικά στο δικαστήριο επικρατούσε ένα κλίμα αισιοδοξίας μετά τα νομικά δεδομένα που παρουσίασαν οι δέκα συνήγοροι υπεράσπισης υποστηρίζοντας ότι η απαλλαγή «ήταν ο μονόδρομος». Δεν αποδείχθηκε κάτι τέτοιο. Μιλώντας στον «ΧΡΟΝΟ» Κομοτηνής ο κ. Αλεξανδρής τόνισε ότι για την απόφαση θα ασκηθεί νέα αναίρεση στον Άρειο Πάγο.
Υπάρχουν και δικαστές στην Αθήνα ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ όταν ζήτησε διευκρινήσεις για το επίδικο χρονικό διάστημα που καθορίζει την καθυστέρηση έκδοσης απόφασης και συνιστά παράβαση καθήκοντος ο πρόεδρος του εφετείου του είπε ότι είναι το διάστημα του ενός μηνός ενώ η πράξη υπολογίζεται από τις 21 Μαίου μέχρι την υποβολή της δηλώσεως.
Το ίδιο δικαστήριο αθώωσε την δικαστή και τους μοναχούς για την πράξη της διαρροής διάσκεψης του δικαστηρίου και την ηθική αυτουργία σε αυτή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την δίκη παρακολούθησαν ανελλιπώς και μουσουλμάνοι δικηγόροι που ήθελαν να δουν την αντιμετώπιση τίτλων ιδιοκτησίας, χρυσοβούλων κλπ από τα ελληνικά ποινικά δικαστήρια.
Πολλοί νέοι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα στην Μονή Βατοπεδίου ήταν και χθες περιμένοντας καρτερικά την έκδοση αποφάσεως, σύμφωνα πάντα με τα όσα μας είπε η κυρία Μελαχρινή Μαρτίδου που από το πρωϊ βρίσκονταν στο δικαστήριο αναμένοντας την απόφαση....και την ευχαριστούμε πολύ για το σημερινό μας ρεπορτάζ.

29 Φεβρουαρίου

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

29 Φεβρουαρίου
Μήνυση και αγωγή κατά Σγουρίδη από τον βουλευτή Μάντατζη Τσετίν
Την προσφυγή του στη δικαιοσύνη ανακοίνωσε χθες με δελτίο τύπου ο κύριος Τσετίν Μάντατζη, καταθέτοντας μηνύσεις και αγωγές σε βάρος του Παναγιώτη Σγουρίδη.
Αναφέρει σχετικά το δελτίο τύπου του ανεξάρτητου βουλευτή Ξάνθης.
«Ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής επέλεξε τις ύβρεις έναντι της πολιτικής επιχειρηματολογίας.
Η προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη ήταν η ύστατη λύση προς αποκατάσταση της αλήθειας, της τιμής και της υπόληψης μου.
Ο κος. Σγουρίδης, πλέον, θα κληθεί να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη για όσα ψευδή, ανυπόστατα και δυσφημιστικά ανέφερε προς το πρόσωπό μου».
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ήδη ο δικηγόρος του κυρίου Μάντατζη Τσετίν Μπάρκας Ιωάννης κατέθεσε -εκπροσωπώντας τον κύριο Τσετίν- μήνυση κατά του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Παναγιώτη Σγουρίδη για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου αλλά και αγωγή απαιτώντας χρηματική αποζημίωση ύψους 500.000 Ευρώ.

29 Φεβρουαρίου

Στις 14.30 η απόφαση του Εφετείου για το Βατοπαίδι!

29 Φεβρουαρίου
Στο Εφετείο Θράκης αναμένεται σήμερα στις 14.30 το μεσημέρι, η απόφαση για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και συγκεκριμένα εάν η καθυστέρηση απο το Πρωτοδικείου Ροδόπης για την έκδοση απόφασης για την κυριότητα της Βιστωνίδας λειτούργησε έτσι ώστε οι κατηγορούμενοι να κερδίσουν χρόνο.
«Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σε 24 μέρες ήταν πολλά. Λέχθηκε ότι υπήρξε στάδιο κατακράτησης της υπόθεσης και τότε η ενάγουσα Μονή κινήθηκε όχι δικαστικά αλλά με άλλους τρόπους να λύσει τις διαφορές της. Αφού απευθύνθηκε στην κοσμική δικαιοσύνη διατύπωσε δια του νομικού της εκπροσώπου τη νέα θέση «η διαφορά να λυθεί καλή τη πίστη», δήλωσε ο εισαγγελέας κ. Σιώπης, αναφερόμενος στο 2003, όπου και πρωτοεμφανίστηκε η Μονή Βατοπαιδίου ως ενάγουσα για την υπόθεση.
Ο εισαγγελέας, ως γνωστόν, ζήτησε την Παρασκευή την ενοχή και των τριών κατηγορουμένων, δηλαδή της δικαστού Μαρίας Ψάλτη, του ηγουμένου Εφραίμ και του μοναχού Αρσενίου. ως γνωστόν η σικαστής τότε εκδίκαζε την υπόθεση και κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και παραβίαση δικαστικού απορρήτου, ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά.
Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί και οι τρεις όπως και στο πενταμελές Εφετείο, ωστόσο η υπόθεση επέστρεψε στα δικαστήρια της Κομοτηνής μετά από αναίρεση που έκανε ο Άρειος Πάγος. Η απόφαση αναμένεται με ενδιαφέρον...Σε λίγο λοιπόν η απόφαση του Εφετείου Κομοτηνής.

29 Φεβρουαρίου

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ

29 Φεβρουαρίου
Παράταση μέχρι 15 Μαρτίου πήρε το Elisso Hotel για την λειτουργία του Παγοδρομίου. Σημειώνεται ότι το σκέπαστρο είναι αυτό που κάνει παράνομη την όλη κατασκευή. Έτσι το ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του.

29 Φεβρουαρίου

ΦΙΑΣΚΟ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ Με… Τεκτονικό μυστήριο και μυσταγωγία!

29 Φεβρουαρίου
ΑΔΕΙΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ!
Τραγελαφικά πράγματα στην παρέλαση με τους... τελευταίους συλλόγους να γίνονται... μεσαίοι και κάποιους να μη θέλουν να... φύγουν από τη πλατεία!
*Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Τσεγγελίδης με μια άνευ προηγουμένου Τεκτονική «μυσταγωγία», γελοιοποίησε το Ξανθιώτικο Καρναβάλι που δεν είναι τίποτε άλλο από το ανθρώπινο μήνυμα του κεφάτου και Ονειροπόλου Θρακιώτη Καρνάβαλου!
*«Η ζωή είναι ωραία... αρκεί να την βλέπει κανείς από τη καλή της όψη και διάθεση»!

*Δεν έφερα το Βυζάντιο, αλλά την... Βαβυλωνία έλεγε χθες στο δημοτικό συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος μετά τον αρνητικό θόρυβο σε βάρος του Δήμου Ξάνθης και της πόλης!

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ
*Τα άρματα πέρασαν με... τρακτέρ το ένα πίσω από το άλλο, χωρίς να καταλάβει κανείς τι συνέβαινε...!
*Υποβαθμίστηκαν οι θεσμοί, στις 20 καρέκλες των επισήμων, ο Μπατιάνης, η Δημαρχίνα με τον Τζόλα και οι δημοτικοί υπάλληλοι.
*Σύλλογοι που από τις τελευταίες θέσεις, βρέθηκαν ξαφνικά στη μέση...! Τι κλήρωση και αηδίες...
*Η μουσική ανύπαρκτη μέχρι την πλατεία Ελευθερίας! Ο Μίλκογλου φέτος «κορόϊδεψε» όχι μόνο τους συλλόγους και το Καρναβάλι, αλλά την ίδια την Ξάνθη!
*Σύλλογοι που «άραξαν» στη πλατεία και δεν φεύγανε... Βίστωνες, Σπάρτακοι και Δρυς, έκαναν ότι ήθελαν

Στην πλέον δεινή και δύσκολη θέση βρίσκεται πλέον ο κορυφαίος θεσμός της Ξάνθης, το Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2012. Ποτέ στην ιστορία του δεν παρουσίασε τόσο φτηνό, φτωχό, άγευστο και κάκιστο θέαμα στον πολύ λίγο κόσμο που ήρθε φέτος στην παρέλαση...
Κοντά σε όλα αυτά, τραγική πλέον είναι η κατάσταση στον ξενοδοχειακό κλάδο, αφού τα περισσότερο ξενοδοχεία δεν γέμισαν ούτε το Σάββατο. Μιλήσαμε με τον Γιάννη Λαφτσόπουλο του Z’ Palace που μας διηγήθηκε με τα πλέον μελανά λόγια πως έχει η κατάσταση, σημειώνοντας ότι «πληρότητα 100% δεν υπήρξε παρά το Ιατρικό συνέδριο που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο, ούτε το Σάββατο...», ενώ ακόμη πιο τραγική είναι η κατάσταση στα ξενοδοχεία που βρίσκονται πέριξ της πόλης, καθώς ο Γιάννης Λαφτσόπουλος του ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ μας περιέγραψε τραγική τη κατάσταση όσο ποτέ...

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ!
Ελάχιστος ήταν ο κόσμος και στη παρέλαση, καθώς η 28ης Οκτωβρίου μέχρι σχεδόν την πρώην Αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης, ήταν τελείως άδεια από κόσμο. Τραγελαφικά πράγματα ωστόσο σημειώθηκαν στην παρέλαση και με τους... τελευταίους συλλόγους να γίνονται...μεσαίοι και κάποιους να μη θέλουν να... φύγουν από τη πλατεία!
Ωστόσο το ΦΙΑΣΚΟ και η ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ολοκλήρωσε η ενεργός συμμετοχή του Αντιδήμαρχου Ξάνθης Γιάννη Τσεγγελίδη που μετέτρεψε ένα γνήσιο λαϊκό πανηγύρι σε... Τεκτονικό μυστήριο και μυσταγωγία με... σιδηρόφρακτους ιππότες!
Στην ουσία του πράγματος. Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Τσεγγελίδης με μια άνευ προηγουμένου Τεκτονική «μυσταγωγία», γελοιοποίησε το Ξανθιώτικο Καρναβάλι που δεν είναι τίποτε άλλο από το ανθρώπινο μήνυμα του κεφάτου και Ονειροπόλου Θρακιώτη Καρνάβαλου!
*«Η ζωή είναι ωραία... αρκεί να την βλέπει κανείς από τη καλή της όψη και διάθεση»!
Και το φινάλε της όλης παρωδίας...
-Δεν έφερα το Βυζάντιο, αλλά την... Βαβυλωνία έλεγε χθες στο δημοτικό συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Τσεγγελίδης μετά τον αρνητικό θόρυβο σε βάρος του Δήμου Ξάνθης και της πόλης και το ερέθισμα που του έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Βασιλούδης...

ΑΓΡΙΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ
Στο ρεπορτάζ. Σε άγριο σαμποτάζ σε βάρος του Προέδρου Μανώλη Φανουράκη, εξελίχτηκε η φετινή παρέλαση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού. Ποιοι μπορεί να βρίσκονται από πίσω; Συνάδελφοί του ή υπάλληλοι ή και αυτούς που εμπιστεύτηκε για διάφορες δουλειές; Θα φανεί σύντομα... Σε αυτό συνετέλεσαν βεβαίως και μερικές «πρωτοτυπίες» και «επιλογές» του ίδιου του Φανουράκη που λειτούργησαν ακόμη πιο αρνητικά στην παρέλαση που αποτελεί στην ουσία και την «ψυχή» του Καρναβαλιού...
Κι όμως, παρά την κρίση και τα προβλήματα, θα μπορούσαν πολλά από αυτά να είχαν εκλείψει αν οι αδυναμίες φέτος δεν ήταν τόσο τρανταχτές.
Οι πιο χτυπητές αδυναμίες.
*Υποβαθμίστηκαν τελείως οι θεσμοί. Στήθηκαν 20 καρέκλες στην εξέδρα των επισήμων στην οποία κάθισαν η σύζυγος του Δημάρχου Ξάνθης, η κυρία Σούλα Τζόλα, ο... Μπατιάνης και κάποιοι δημοτικοί υπάλληλοι. Ο Περιφερειάρχης κ.Γιαννακίδης ήρθε για λίγα λεπτά στην αρχή και με το που έδωσε συνέντευξη στην ΕΤ3 στη συνέχεια έγινε άφαντος...καπνός στη κυριολεξία!
*Έλαμψαν δια τους απουσίας τους ακόμη και οι Αντιδήμαρχοι ή οι δημοτικοί σύμβουλοι.
*Εξαίρεση ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης που πιστός στο δόγμα το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, κάθισε δίπλα δίπλα με τον... Μανώλη Τσέπελη επάνω σε μια εξέδρα και μοίραζαν μαζί χαμόγελα! Την ίδια ώρα που το «γιαπί» του «υπαρχηγού» του Δημάρχου Ξάνθης, με την πλήρη κάλυψη της Διεύθυνσης Υγιεινής και του Καραλίδη χωρίς καμία άδεια λειτουργίας, κερδοσκοπούσε σε βάρος του Καρναβαλιού και του θεσμού!
-Το «γιαπί» ανήκει στον κύριο Τσέπελη!!!! Που για μια ακόμη χρονιά, έβαλε χιλιάδες Ευρώ στη τσέπη του, έχοντας πλήρη κάλυψη από παντού! Και στην υγεία φυσικά των κορόϊδων... Η απληστία της, σε όλο της το μεγαλείο!
*Τα άρματα πέρασαν με... τρακτέρ χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα και να έχουν την ζωντάνια των περασμένων ετών, όταν συνοδεύονταν από πληρώματα! Άχρωμα, άοσμα, χωρίς ψυχή και ζωντάνια... Κι όταν μπορούσαν να μπουν τζιπάκια και τα άρματα να «ζωντανέψουν» κάπως ανάμεσα στους συλλόγους... Πλήρης «κατάρρευση» φέτος!!! Και κρίμα...
*Κι όσο για τον κύριο Στυλιανίδη; Ο Δήμαρχος στο δικό του κόσμο! Λες και στη Ξάνθη παρουσιαζόταν το... Βραζιλιάνικο καρναβάλι, όλα ωραία, όλα καλά, τραλα-τραλαλά... Κι η πόλη με τα χίλια χρώματα, με τη διαφορά ότι τα τελευταία χρόνια της θητείας του, μόνο το ΜΑΥΡΟ κυριαρχεί...
*Καρναβαλικοί σύλλογοι που από τις τελευταίες θέσεις, βρέθηκαν ως «δια μαγείας» στη μέση...!!! Ούτε κληρώσεις δηλαδή, ούτε τίποτα!!! Στην υγεία των κορόϊδων...
*Η μουσική ανύπαρκτη μέχρι την πλατεία Ελευθερίας! Δεν ακούγονταν καθόλου τα ηχεία παρά το υπερβολικά μεγάλο κόστος τους! Υπεύθυνος ο κύριος Μίλκογλου κι ας πήρε τα ίδια χρήματα με... πέρσι! Αν δεν μπορεί να καλύψει την παρέλαση, ας το πει ευθέως...
*Σύλλογοι «άραξαν» στη πλατεία και δεν φεύγανε... Τρεις συγκεκριμένοι σύλλογοι με το που μπήκαν στην πλατεία (Βίστωνες, Σπάρτακοι, ΔΡΥΣ), κάθισαν εκεί και δεν ήθελαν να... φύγουν! Αποτέλεσμα να «κολλήσουν» οι μπροστινοί και οι πισινοί και να γίνεις της κακομοίρας... Φυσικά όλα αυτά, χάλασαν ακόμη περισσότερο την ποιότητα της παρέλασης.
*Σύλλογοι που τελικά δεν έκαναν καθόλου παρέλαση αφού δεν μπόρεσαν να πουλήσουν ούτε 10 στολές... και έμειναν στα αζήτητα!

Η ΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΕΓΓΕΛΙΔΗ
Κοντά σε όλα αυτά τα παραπάνω, δεν έλειψαν τα ευτράπελα με πρωταγωνιστή τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Γιάννη Τσεγγελίδη που έκανε κάθε προσπάθεια ένα λαϊκό πανηγύρι να το μετατρέψει σε μια... μεσαιωνικού και βυζαντινού τύπου παρουσία στο άρμα της βασίλισσας, γελοιοποιώντας τα πάντα...
Με τους ιππότες του και την δική του εμφάνιση και παρουσία που θύμιζαν έντονα… ΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ! Κάποιοι προσπάθησαν να συνδέσουν το «σώου» που έδινε με την Μονή Βατοπεδίου... Καμία σχέση. Ο Σταυρός ήταν Τεκτονικού τύπου και απορούμε πως ο Δήμαρχος Ξάνθης άφησε αυτό το ανοσιούργημα να «ξεφτιλίσει» και «γελοιοποιήσει» τόσο πολύ τον θεσμό!!! Τέτοια παρωδία ποιος την περίμενε...

ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ.
1. Η παρουσία των μαζορετών της Κέρκυρας στην έναρξη της παρέλασης. Όμορφες, χαρούμενες, ζωντανές....αλλά χωρίς μπάντα όπως οι μαζορέτες που έφερνε η Θρακική Σκηνή, αδύναμες, αφού δεν της βοηθούσε και η μουσική με τον ήχο...
2. Η βασίλισσα του Καρναβαλιού 2012 Εμινέ Γεσήρ που έκανε τα αδύνατα να προβάλει το Καρναβάλι μας και έκλεψε τις εντυπώσεις με την ευγένεια, την κουλτούρα και την ομορφιά της. Τι κρίμα μια τόσο λαμπερή παρουσία να την «ξεφτιλίσει» τόσο πολύ ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Γιάννης Τσεγγελίδης... Τι κρίμα...
3. Οι καθαρές και ντόμπρες δηλώσεις του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Μανώλη Φανουράκη κατά του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Κυριακάτικη εμπομπή του Mega. Τούδωσε να καταλάβει ότι δεν σεβάστηκε ούτε τη Μνήμη του Αείμνηστου Φίλιππου Αμοιρίδη.
4. H προσπάθεια του «δικού μας» Ιορδάνη Χασάπουλου από την πρωινή ζώνη του Mega να φέρει κόσμο στη Ξάνθη.
5. Παρά το σαμποτάζ και τις «επιθέσεις» που δέχεται ο θεσμός από γειτονικούς Δήμους (Καβάλα-Αλεξανδρούπολη), αντέχει και μπορεί να προχωρήσει, παρά την κρίση και τα προβλήματα... Αρκετός κόσμος από την Καβάλα, την Χρυσούπολη, την Κομοτηνή κλπ ήρθε για μια μέρα στη Ξάνθη. ΚΑΙ συγκεκριμένα την Κυριακή της παρέλασης...
Ο θεσμός πνέει τα λοίσθια. Μπορεί ωστόσο μέσα από την φετινή παταγώδη αποτυχία να σταθεί όρθιος, αρκεί να θέλει και ο Δήμος Ξάνθης και ιδίως ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Μανώλης Φανουράκης. Και βέβαια να γίνουν οι απαραίτητα ριζικές αλλαγές...
Να φύγει δηλαδή ο θεσμός από τα στενά όρια της κυρίας Αριστέας... και ο Πρόεδρος να μάθει να σέβεται και τις απόψεις των άλλων, πριν χάσει εντελώς το «παιχνίδι»...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ
Η κατάσταση φέτος ήταν τόσο χάλια και τα αρνητικά τόσα πολλά, που πολύ σωστά ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής την ερχόμενη Παρασκευή αποφάσισε και θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση της Οργανωτική Επιτροπή των συλλόγων. Κι ίσως εκεί επιτέλους ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους...
Κατά τα άλλα... Και του χρόνου με υγεία!
Π.Π.

29 Φεβρουαρίου

ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ 12% ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

29 Φεβρουαρίου
Ερώτηση του πρώην Υπουργού και βουλευτή Ξάνθης προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Κουτρουμάνη


Ερώτηση του πρώην Υπουργού και βουλευτή Ξάνθης προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Κουτρουμάνη για το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης της επιδότησης 12% στις επιχειρήσεις της Ξάνθης.
Ο πρώην Υπουργός ζητάει να καταβληθεί όσο το ταχύτερο δυνατό η επιδότηση του 12% στις επιχειρήσεις, τονίζοντας τα παρακάτω:
Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΟΥ
Προς:
Τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη
ΘΕΜΑ: «Καθυστέρηση στην καταβολή επιδότησης εργασίας 12 % στις επιχειρήσεις του Νομού Ξάνθης»
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ Ξάνθης, λόγω έλλειψης προσωπικού, αδυνατούν να καταβάλουν έγκαιρα τις ενισχύσεις που αφορούν την επιδότηση εργασίας 12 % προς τις επιχειρήσεις του Νομού. Δεδομένου ότι λόγω της κρίσης οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα ρευστότητας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, καθίσταται αναγκαία η όσο το δυνατόν ταχύτερη καταβολή της ενίσχυσης αυτής.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί άμεσα έτσι ώστε να ενισχυθεί το προσωπικό του ΟΑΕΔ Ξάνθης για να καταβληθεί το ταχύτερο δυνατό η επιδότηση του 12 % στις επιχειρήσεις του Νομού Ξάνθης;
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012
Ο Ερωτών Βουλευτής
Αλέξανδρος Κοντός
Βουλευτής Ξάνθης

29 Φεβρουαρίου

Ο ρόλος Αθήνας και CIA στην υπόθεση Οτζαλάν

29 Φεβρουαρίου
Αποκαλυπτικά στοιχεία για το πώς παρέδωσε η CIA στη ΜΙΤ τον αρχηγό των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτζαλάν. Διαβάστε τις λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το βιβλίο Τούρκου δημοσιογράφουΛεπτομέρειες για τη μεταφορά του ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτζαλάν από την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα στο νησί φυλακή Ιμραλί αποκαλύπτονται στο βιβλίο "Τελευταίο πραξικόπημα – 28 Φεβρουαρίου" του Τούρκου δημοσιογράφου Μεχμέτ Αλί Μπιράντ.
"Ο Οτζαλάν έμεινε 13 ημέρες στην ελληνική πρεσβεία στην Κένυα και ό,τι έγινε, έγινε εκεί", αναφέρει ο δημοσιογράφος σύμφωνα με αποσπάσματα του βιβλίου που δημοσιεύουν "Τα Νέα".
Στις 4 Φεβρουαρίου του 1999, όπως γράφει ο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, ο προϊστάμενος της CIA στην Άγκυρα ζήτησε συνάντηση με τον αρχηγό της ΜΙΤ Σενγκάλ Ατάσαγουν. Όταν έφτασε, είχε στα χέρια του ένα χαρτί χωρίς υπογραφή και τίτλο.
"Η Ουάσιγκτον πήρε την απόφασή της. Θα σας βοηθήσουμε να συλλάβετε τον Οτζαλάν", είπε, δίνοντας το χαρτί στον Ατάσαγουν. Εκεί έγραφε τι τύπου αεροσκάφος θα ενοικίαζαν μέχρι και τι είδους χειροπέδες θα έπαιρναν οι Τούρκοι.
Από τη στιγμή που ο Οτζαλάν θα έμπαινε στο αεροσκάφος θα λάμβαναν εικόνες με κάμερα, ενώ κατά τη διαδρομή έπρεπε να υπάρχει γιατρός στο αεροσκάφος. Δεν ξέχασαν να δώσουν οδηγίες ούτε για τα φάρμακα που έπρεπε να έχουν στο αεροσκάφος.
Για να προσφέρουν αυτή τη βοήθεια, οι Αμερικανοί έθεταν έναν όρο στο τέλος του χαρτιού. Ο Λευκός Οίκος ζητούσε να μην συμβεί "κανένα" ατύχημα στον Οτζαλάν, να μην εκτελεστεί και να δικαστεί με "δίκαιη δίκη".
"Δέχεστε;", ρώτησε ο προϊστάμενος της CIA τον Ατάσαγουν. Ο επικεφαλής της MIT είπε ότι πρέπει να δει τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο. "Θα με περιμένετε;", ρώτησε τον προϊστάμενο της CIA. "Περιμένω", του απάντησε. Ύστερα από δύο ώρες, ο Ατάσαγουν επέστρεψε και έδωσε το χέρι στον προϊστάμενο της CIA.
Το ίδιο βράδυ έγινε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο της Άγκυρας με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων. Αποφασίστηκε να αφήσουν την επιχείρηση στη ΜΙΤ, η οποία θα έπαιρνε τον Οτζαλάν, θα τον πήγαινε στην Τουρκία και θα τον παρέδιδε στον Στρατό.
Στη σύσκεψη εκείνη συζήτησαν και για το μέρος, όπου θα τον φυλάκιζαν. Συμφώνησαν να είναι το νησί Ιμραλί. Στη συνέχεια ενοικιάστηκε αεροσκάφος για 250.000 δολάρια. Εκτός από τους πιλότους θα επιβιβάζονταν και έξι στελέχη της ΜΙΤ, γιατρός, κάποιος που θα γνώριζε ξένες γλώσσες και τρεις σωματοφύλακες.
Το αεροσκάφος της ΜΙΤ έφυγε στις 15 Φεβρουαρίου από την Αττάλεια, προσγειώθηκε στην Ουγκάντα για ανεφοδιασμό και συνέχισε για το αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι, όπου περίμενε για πέντε ώρες μέχρι οι Αμερικανοί να κινητοποιήσουν τις μυστικές υπηρεσίες της Κένυας. "Η Αθήνα ούτε μπορούσε ούτε ήθελε να αντισταθεί", αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος.
Ο Έλληνας πρεσβευτής είπε στον Οτζαλάν ότι είχε καλά νέα: θα τον μετέφεραν στην Ολλανδία. "Η CIA δεν υπήρχε, δεν φάνηκαν ποτέ. Εκεί γύρω υπήρχαν μόνο Κενυάτες", λέει στο βιβλίο ο τότε υπουργός των Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος.
"Οι Κενυάτες ήρθαν στην πρεσβεία μας λέγοντας: "Υπάρχει αεροσκάφος, πρέπει ο άνθρωπος αυτός να επιβιβαστεί, δεν μπορείτε να τον κρατάτε εδώ". Τον επιβίβασαν μόνο του στο αυτοκίνητο, ο οδηγός ήταν Κενυάτης, που δούλευε για την πρεσβεία. Ακολουθούσαν μέλη της αντιπροσωπείας. Μόλις μπήκαν στον χώρο του αεροδρομίου, το αυτοκίνητο του Οτζαλάν που βρισκόταν μπροστά αποσπάστηκε από την αυτοκινητοπομπή και επιταχύνοντας, χάθηκε από τους υπολοίπους".
Ο Οτζαλάν, σύμφωνα με τον Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, περπατούσε προς το αεροσκάφος έχοντας στο ένα χέρι τη βαλίτσα και στο άλλο το κομπολόι χωρίς να υποψιάζεται τίποτα. Είχε την πεποίθηση ότι θα μεταβεί στην Ολλανδία. Μόλις μπήκε έπεσαν τρία άτομα πάνω του και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Κατάλαβε τότε ότι η περιπετειώδης διαδρομή του, που είχε αρχίσει από τη Συρία πριν από τέσσερις μήνες, είχε φτάσει στο τέλος της.

29 Φεβρουαρίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

29 Φεβρουαρίου
*ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ έβγαλε τον... εαυτό του ο βαφτισιμιός του Δημάρχου Ξάνθης κύριος Γιώργος Σκορδούλης.Ο οποίος ντύθηκε όπως ακριβώς τον βλέπετε, αλλά το ερώτημα είναι...
-Ποιος τον... αγοράζει!
......

*Με άλλον σύλλογο κι όχι με τη Θρακική Σκηνή έκανε παρέλαση η Μιμίκα του Κώστα Γαλάτη, θέλοντας προφανώς να δείξει τον εξαίσιο....τσαμπουκά της! Κι ας δούλεψε και πήρε το καλοκαίρι μεροκάματο στο στέκι της στα θερινά «Ολύμπια»...
Μετά από αυτό έφαγε... «πόρτα» και καθάρισε! Καθότι το αλλού να πίνεις κι αλλού να το...δίνεις, δεν είναι Μιμίκα μου και τόσο μεγάλη μαγκιά... όπως νομίζεις!
......

*Όχι μόνο είναι μαζί αλλά είναι ευτυχισμένοι και το καλύτερο από όλα, το δείχνουν και δεν το κρύβουν...
Η ωραία Ελένη Φερεσιάδου με τον αγαπημένο της Λεωνίδα τον «Κύπριο» στο Kyttaro Ελληνάδικο...
.......

*Άλλοι λένε ότι όσο η Αριστέα παραμένει στο Καρναβάλι, αυτό θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο... Ωστόσο υπάρχουν και οι εξαιρέσεις τύπου Φανουράκη που ως Τσέπελης Νο 2, την θεωρεί αναντικατάστατη...
Όποια κι αν είναι η αλήθεια... η Αριστέα Αλατά ήταν πανταχού και στο φετινό Καρναβάλι. Και του χρόνου...
......

*Με τη Θρακική Σκηνή έκαναν και φέτος παρέλαση Κώστας Γαβριηλίδης και Κυριάκος ο Στρούμφ...
Μάλιστα ο τελευταίος είχε και μια... μακριά κόμη, ως γνήσιος Πορτορικανός! Από τους πιο ανεβασμένους στην παρέλαση της φετινού Καρναβαλιού...
......

*Τον... Ινδιάνο έκανε ο Κώστας Σπυριάδης το βράδυ του Σαββάτου στο KYTTARO ελληνικάδικο αλλά τις κακές συνήθειες δεν τις άλλαξε...
Με νοήματα προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τους.... Ινδιάνους της πλατείας!
.......

*Με... φούστα αλλά... Sakis Rouvas ο δημοφιλής Παναγιώτης του Xanthi channel, δεν άφηνε σημείο της βραδινής παρέλασης που να μη το καλύπτει με την κάμερά του...
......

*Με σφυρίχτρα στο στόμα ο Μανώλης Φανουράκης παρακολουθεί από τον χώρο των d.j (όπως και πάλι φέτος προώθησε τους κολλητούς του...), την βραδινή παρέλαση του Καρναβαλιού το Σάββατο το βράδυ...
-Πάλι καλά που δεν φόρεσε κι αυτός καμιά... σιδηρόφρακτη πανοπλία! Πάλι καλά...
.......

*Κι ένας ταλαιπωρημένος καρναβαλιστής με την αφίσα στο στήθος, διαμαρτύρεται γιατί με τα Μνημόνια τον κατάντησε η Πατρίς... αφγανό πολίτη! Ο καθένας με τον πόνο του...

29 Φεβρουαρίου

Φειγ βολάν της... Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν στους βροχερούς δρόμους της Κομοτηνής!

29 Φεβρουαρίου
Καθαρή Δευτέρα στην Κομοτηνή και στους βροχερούς δρόμους της πόλης, έχουν κάνει κατά χιλιάδες την εμφάνιση τους τα φέιγ βολάν της Χρυσής Αυγής … κατά του Μνημονίου, τα οποία υπογράφονται από την Τ.Ο. Πειραιά!!!

29 Φεβρουαρίου

Δημοκρατία δεν έχουμε;

Δημοκρατία δεν έχουμε;

29 Φεβρουαρίου
Σε περιόδους κρίσης, ο δήθεν «πατριωτισμός» ορισμένων ευνοεί τα … άκρα, όπως σημειώνει και η piazzadelpopolo, που προσθέτει:
-Στους δρόμους διακρίναμε και φειγ βολάν της ομάδας του Αντιφωνητή, όπου καλούνε τον κόσμο να βγάλει τις ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια του και να δείξουν την αντίθεση τους μ’ αυτόν τον τρόπο, σ’ αυτό που συντελείται στην Ελλάδα!
(Σ. Σ. Ερώτηση της στήλης....Επίσημο κόμμα που διεκδικεί την είσοδό του στη Βουλή και μάλιστα αγγίζει το 3% είναι. Γιατί τόσος τρόμος και τόσο....άγχος! Όποιος δεν θέλει να στηρίξει τους φασίστες, τους καταψηφίζει και τους διαγράφει....Δημοκρατία δεν έχουμε;

29 Φεβρουαρίου

Ούτε τα προσχήματα κρατάει πλέον ο φίλος μου ο Θανάσης Ξυνίδης...

Ούτε τα προσχήματα κρατάει πλέον ο φίλος μου ο Θανάσης Ξυνίδης...

29 Φεβρουαρίου
Χθες ψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο εν όψει των εκλογών για τη νέα διοίκηση στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων και ως... εκ θαύματος!
Έμεινε από έξω ο Τσεγγελίδης και εκλέχθηκαν οι εξής:
Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης, Δημήτρης Μπένης, Κώστας Γιαγντζόγλου, Τάσος Θεοδωρίδης και... Θανάσης Ξυνίδης που εκτός από δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης είναι ειδικός σύμβουλος του Χατζηευαγγέλου!!! Προσθέστε δηλαδή και τον Δημήτρη Μπένη... δύο έβγαλε η αντιπολίτευση (Χατζηευαγγέλου) και τρεις ο Δήμαρχος Ξάνθης! Ζητώώώώ...

29 Φεβρουαρίου

ΨΕΜΑΤΑ ΕΙΠΕ ΠΑΛΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΓΚΟΡΤΣΑΣ... ΔΕΝ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ 3ΗΜΕΡΟ!

29 Φεβρουαρίου
Ακούστε τι τερατώδη ψέματα είπε ο γνωστός Απόστολος Αγκόρτσας για την επισκεψιμότητα στα ξενοδοχεία της πόλης στο 3ήμερο του Καρναβαλιού....
«Υπήρχε πληρότητα στα ξενοδοχεία μόνο βέβαια για το Σάββατο και την Κυριακή της Αποκριάς. Με δύο βραδιές όμως δεν καλύπτεις τα έξοδα δύο μηνών, γιατί από τα Χριστούγεννα δεν είχαμε κίνηση».
-Που βρίσκεται λοιπόν το ψέμα...
Μίλησα λοιπόν με δύο ξενοδόχους και συγκεκριμένα τον Γιάννη Λαφτσόπουλο του Ζ’ Palace που δέχεται και τον πόλεμο του Δήμου Ξάνθης, αφού ούτε για... πλάκα πήγαν εκεί έναν καλλιτέχνη ή κάποιο γκρουπάκι... καθώς επίσης και με τον Γιάννη Ιερόπουλο...
Το Ζ’ Palace ευτυχώς που είχε Ιατρικό συνέδριο για την... κατάθλιψη το Σάββατο αλλά και πάλι δεν γέμισε, στο 3ήμερο, καθώς δωμάτια άδεια υπήρχαν πολλά άδεια και κυρίως Παρασκευή και Κυριακή, το δε ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ του Γιάννη Ιερόπουλου γέμισε στο μισό το Σάββατο...
-Δεν ξέρω γιατί ωραιοποιεί έτσι ο Αγκόρτσας την κατάσταση για τα ξενοδοχεία της πόλης, αλλά μάλλον δεν θα έχει μάθει φαντάζομαι ότι αυτές τις μέρες βάζει λουκέτο κεντρικό ξενοδοχείο της 28ης Οκτωβρίου, ενώ το Κέντρο Πολιτισμού για μια ακόμη φορά αντί να μοιράσει καλλιτέχνες και γκρουπ, τα έστειλε εκεί που «γουστάρουν»... Δήμαρχος και Φανουράκης!

29 Φεβρουαρίου

Προσπάθησαν να κλέψουν το εργοστάσιο της Dianna στην Ξάνθη

29 Φεβρουαρίου
Το εργοστάσιο της DIANA στα Μάγγανα Ξάνθης, επιχείρησαν να κλέψουν το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας τέσσερα συνολικά άτομα.
Άμεση και έγκαιρη ήταν η αντίδραση της αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης σε έκκληση των φυλάκων στις εγκαταστάσεις της χαρτοβιομηχανίας Dianna στα Μάγγανα Ξάνθης κι αυτό προφύλαξε το εργοστάσιο από τα χειρότερα...
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiToday, λευκό κλειστό φορτηγάκι με τέσσερεις επιβαίνοντες παραβίασε τον χώρο του εργοστασίου το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, “φορτώνοντας” κλοπιμαία από το εργοστάσιο.
Αστυνομικές δυνάμεις καταδίωξαν το όχημα και μετά από έλεγχο στο όχημα πραγματοποίησαν προσαγωγές.

29 Φεβρουαρίου

ΠΑΡΑΒΗΚΑΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ...

29 Φεβρουαρίου
Γιατί καλύψατε εν γνώσει σας την παρανομία του Τσέπελη με το «γιαπί», κύριε Γιαννακίδη και κύριε Φώτη Καραλίδη;
Ήταν εμφανές σε όλους τους πολίτες ότι ο γνωστός Τσέπελης ήθελε να δείξει όπως και πέρσι... εξουσία κα παράλληλα ισχυρή «προστασία» από την Περιφέρεια στη Κεντρική πλατεία τη Κυριακή το μεσημέρι στη παρέλαση...
-Συνομιλώντας συνεχώς με τους Άρη Γιαννακίδη και Φώτη Καραλίδη, την ίδια ώρα που καμιά 100αριά μέτρα πιο πάνω (στην πλατεία Αντίκα) ο «υπαρχηγός» του Δημάρχου Ξάνθης και πάλι παρανομούσε ασύστολα, μετατρέποντας εν μία νυκτί το... «γιαπί» της πρώην Αρχόντισσας χωρίς καμιά οικοδομική άδεια ή έγκριση από το Υγειονομικό και τον Δήμο, σε... καφέ μπυραρία, μόνο και μόνο για να βγάλει μερικές χιλιάδες Ευρώ παραπάνω το Σαββατοκύριακο!
(Σ.Σ. Καλά βρε Δήμαρχε πότε θα «χορτάσει» ο υπαρχηγός σου;)
Και βέβαια ο Τσέπελης είναι γνωστό πως λειτουργεί...
-Οι κύριοι Άρης Γιαννακίδης και Φώτης Καραλίδης όμως δεν γνωρίζουν ότι αν παρέμβει ο Νόμος ή κάποιος Εισαγγελέας ή τους μηνύσει κάποιος ενεργός πολίτης, υπάρχει το ενδεχόμενο να πάνε κατηγορούμενοι μαζί με τον «υπαρχηγό» του Δημάρχου Ξάνθης κι αυτοί για... παράβαση καθήκοντος;;;
-Διότι και γνώριζαν ότι εκείνη την ώρα παρανομούσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ αλλά και ότι οι πολίτες που τους έβλεπαν όλους μαζί μια... «παρέα», δεν έκρυβαν την οργή και αγανάκτησή τους... και έκαναν ότι είχαν άγνοια των πάντων!!!;
-Για να δούμε όμως, αυτές οι αγάπες των κυρίων Γιαννακίδη-Φώτη Καραλίδη με τον Τσέπελη, πόσο θα «διαρκέσουν» ακόμη!!! Για να δούμε...

29 Φεβρουαρίου

«ΦΑΚΕΛΑΚΙΑΣ» Ελεύθερος με όρους ο προϊστάμενος  της Κτηματικής Υπηρεσίας Έβρου

«ΦΑΚΕΛΑΚΙΑΣ» Ελεύθερος με όρους ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Έβρου

29 Φεβρουαρίου
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο προϊστάμενος υπηρεσίας που κατηγορείται για παθητική δωροδοκία και εκβίαση. Στον ανώτερο υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών και Προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, με την σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση δέκα χιλιάδων ευρώ και του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα. Συγχρόνως δόθηκε εντολή και για την διερεύνηση των περιουσιακών του στοιχείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.
Σε έφοδο που έκαναν στο γραφείο του δημοσίου υπαλλήλου άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, βρήκαν και κατέσχεσαν φάκελο που περιείχε 3.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που προηγουμένως και σε συνεννόηση με την αστυνομία, του είχε δώσει ο επιχειρηματίας.

29 Φεβρουαρίου

ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ

29 Φεβρουαρίου
Μια ακόμη επιτυχία για την Ελλάδα στη μεγάλη βραδιά του παγκόσμιου κινηματογράφου, με τον Αλεξάντερ Πέιν να κερδίζει αγαλματίδιο και να μιλά παραλαμβάνοντας τον θεό όσκαρ στην μητρική γλώσσα
-Τι ακριβώς είπε;
Σ' αγαπώ Μαμά!!! Απευθυνόμενος προς την ΕΛΛΗΝΙΔΑ μητέρα του, καθώς το Αλεξάντερ Πέιν στην πραγματικότητα είναι Αλέξανδρος Παπαδόπουλος.
Αυτή λοιπόν η μαγική ελληνική φράση ακούστηκε ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! Χίλια μπράβο και πολλά συγχαρητήρια.
Ο Πέιν μαζί με τους Νατ Φάξτον, Τζιμ Ρας πήραν το όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου για την ταινία "Οι απόγονοι".
...........

Μπράβο στην ταβέρνα ο ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ (απέναντι από την Εθνική Τράπεζα), που με νέα πλέον διεύθυνση δύο πρώην σερβιτόρους από τα ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ, (πεθερός και γαμπρός), κράτησαν χαμηλά τις τιμές την Κυριακή και πραγματικά ενθουσίασαν τους επισκέπτες τους όχι μόνο για την υψηλή ποιότητα της κουζίνας τους, αλλά τον χαμηλό τιμοκατάλογό τους...
.......

Καλά πήγε η συναυλία της Ελεονώρας Ζουγανέλη το μεσημέρι του Σαββάτου στη κεντρική πλατεία. Συγκέντρωσε αρκετό κόσμο (παρά το κρύο...) και κυρίως νεαρόκοσμο, που χειροκρότησε θερμά την δημοφιλή τραγουδίστρια σε παλιές και νέες επιτυχίες της. Βέβαια μόνη της ακόμη δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας μεγάλης λαϊκής συναυλίας, ωστόσο δεν ήταν και άσχημη... Και του χρόνου.
Μίλησε πάντως στο Xanthi channel κι είχε μόνο καλά λόγια για την πόλη μας.
........

«Οι Μικρές Ιστορίες της Ξάνθης, είναι οι οκτώ θεματικοί, δίγλωσσοι, κατάλογοι του Λαογραφικού Μουσείου. Γιατί οκτώ κατάλογοι θα αναρωτηθείτε. Επειδή οι διοργανωτές θέλησαν να καταγράψουν πολλές Μικρές Ιστορίες της Ξάνθης, που αν τις προσθέσουμε, μας φτιάχνουν μια μεγαλύτερη.»
«... Όμως τι είναι ένα σπίτι, ή μια πόλη χωρίς τους κατοίκους της; Χωρίς την καθημερινότητά της; Αφιερωμένος στη λαογραφία της περιοχής ο τρίτος θεματικός κατάλογος ...» Επιμέλεια: Κική Χριστοδούλου, ιστορικός τέχνης Μουσειολόγος. Στο Λαογραφικό Μουσείο και στον πολυχώρο του βιβλιοπωλείου «+ Βιβλία Καφετζή». Το πρόγραμμα αναλυτικά τις Τετάρτες (7- 14– 21 - 28 ) Μαρτίου και ώρα 17.00 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, 2-3 πράγματα που ξέρω για τη φωτογραφία.
........

Εκδρομή στο Max Planck
Ένας από τους βασικούς στόχους του σχολείου ΑΞΙΟΝ στην Ξάνθη είναι και οι επισκέψεις σε διεθνή και εγχώρια ερευνητικά κέντρα. Πέρσι επισκέφτηκαν οι μαθητές του το φημισμένο ερευνητικό κέντρο CERN στην Ελβετία. Φέτος η Γ΄ Λυκείου επισκέφθηκε το εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας SCODA στη Τσεχία και οι μαθητές των Α΄- Β΄Λυκείου επισκέπτονται τρία ερευνητικά κέντρα στη Γερμανία. Στο μέλλον σχεδιάζουν οι υπεύθυνοι επισκέψεις σε μεγάλα ιατρικά, φαρμακευτικά, πολιτιστικά και οικονομικά κέντρα. Με τις επαφές που έχουν οι μαθητές στα ινστιτούτα, ενημερώνονται και δημιουργούν πρότυπα. Έτσι, από αύριο 29 Φεβρουαρίου μέχρι τις 3 Μαρτίου θα επισκεφτούν: Το Ινστιτούτο Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Julich, το Ερευνητικό κέντρο Max Planck και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αεροδιαστημικής DLR- ESA.
........

Το αριστούργημα του Γεωργίου Βιζυηνού «ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙΟΝ» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Μαρτίου στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Πρόκειται για το αυτοβιογραφικό «Ταξείδιον» που έκανε ο ίδιος ο συγγραφέας, ορφανός από πατέρα, το 1859 στην ηλικία των δέκα χρόνων, πηγαίνοντας στην Κωνσταντινούπολη παραγιός σ’ ένα σκληρό και τυραννικό ράφτη. Ο εγκλεισμός του στο ραφτάδικο, οι φόβοι και οι προσδοκίες του, η φαντασία του μικρού παιδιού, όταν μαθαίνει την ύστατη επιθυμία του παππού του, να ταξιδέψει μέσα στη νύχτα, πάνω σ ένα άλογο, για να του κλείσει τα μάτια, ενορχηστρώνονται με ποίηση, ρεαλισμό και στοχασμό, σε ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα που γράφτηκαν ποτέ στην παγκόσμια ιστορία της λογοτεχνίας.

29 Φεβρουαρίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

29 Φεβρουαρίου
*Το χειρότερο Καρναβάλι των τελευταίων τουλάχιστον 30 χρόνων! Πολύ λίγος κόσμος, μουσική ανύπαρκτη σε όλη τη παρέλαση, ρυθμός και κέφι ελάχιστος, στην κεντρική πλατεία ποτέ τα πράγματα δεν έγιναν τόσο... τραγικά, ο σύλλογός μου (η Θρακική Σκηνή), ήθελε να φύγει και γίνονταν της κακομοίρας, χωρίς να μπορεί να «διώξει» κανείς κάποιους καρναβαλιστές που πήγαν εκεί για να μείνουν, η ιδέα τα άρματα να κάνουν παρέλαση μόνα τους, δηλαδή με τα τρακτέρ αποδείχτηκε ότι χειρότερο μπορούσε να γίνει...
Και τελικά το φετινό καρναβάλι θα μείνει σαν το χειρότερο που όμοιό του ας ευχηθούμε να μη... ξαναγίνει!
.......
*Δεν θέλω βέβαια να σχολιάσω ούτε τις δηλώσεις του Δημάρχου Ξάνθης που ούτως ή άλλως ήταν ευτυχής... γιατί μιλούσε στα κανάλια, ούτε τις δηλώσεις του κυρίου Γιαννακίδη που ήρθε, μίλησε στην ΕΤ3 και αμέσως μετά… καπνός! Δεν τον ξανάδαμε...
.......
*Ο δικός μας σύλλογος, της ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ, δεν έκανε βέβαια και την καλύτερη παρέλαση στην ιστορία του, αλλά κατάφερε τουλάχιστον με ένα θέμα πολύ όμορφο, «Πορτορικανοί» να κάνει μια αξιοπρεπή εμφάνιση με 110-120 περίπου Καρναβαλιστές. Του χρόνου πολύ καλύτερα... Είμαι προσωπικά πολύ αισιόδοξη σε αυτό!
.......
*Ήδη με πρωτοβουλία του μέλους μας Μιχάλη Σπανίδη και δασκάλα την Σοφία Μπασματζή θα ξαναστηθεί το γκρουπ των μαζορετών όπως έμαθα και ελπίζω του χρόνου οι Ξανθιώτισσες μαζορέτες (οι της Κερκύρας που μας ήρθαν πάντως ήταν υπέροχες...) να ξανακάνουν παρέλαση! Μακάρι...
Σημειώνω ότι φέτος η Σοφία Μπασματζή έντυσε... μαζορετάκι την κόρη της!
.......
*Πως πήγε γενικά το φετινό Καρναβάλι η Ξάνθη μας. Έχω την εντύπωση ότι αρκετό κόσμο είχαν τα μαγαζιά μόνο το Σαββατοκύριακο που γέμισαν σχεδόν όλα τα μαγαζιά.
Πάντως πολύ χειρότερα από άλλες χρονιές... σύμφωνα τουλάχιστον με την δική μου προσωπική έρευνα.
......
*Στα πολιτικά μας. Σήμερα συνεδριάζουν τόσο το Δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης όσο και το Επιμελητήριο...
Πως τα καταφέρνουν και συνεδριάζουν την ίδια μέρα πάντα αυτοί οι δύο, ομολογώ ότι δεν μπορώ να το καταλάβω...
........
*Αλλάζω θέμα. Με τίτλο «Η γενιά του ΄30 δεν υπήρξε» συνεχίζεται και τον Μάρτη το πρόγραμμα του εξαμήνου στη ΦΕΞ με το τίτλο «η Ξάνθη του μεσοπολέμου» Με διαλέξεις παρουσιάσεις, συναυλίες, προβολές και το αρχείο της Ε.Ρ.Τ. διερευνούμε τη γενιά του ’30. Λίγο μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την ήττα της Μικρασιατικής Καταστροφής εμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα μια γενιά η οποία ανέδειξε την ελληνική ιδιαιτερότητα και στάθηκε απέναντι στη Δύση χωρίς αίσθημα μειονεξίας: η γενιά του ΄30, που έφερε στην Ελλάδα δύο Νομπέλ Λογοτεχνίας, αποθεώθηκε και πολεμήθηκε όσο καμία.
.......
*Είναι για πολλούς η γενιά των αστών, που με υπολογισμένους χειρισμούς του λογοτεχνικού θεσμού φρόντισε για την υστεροφημία της, κατασκεύασε τον μύθο της και επέβαλε μεθοδικά την ηγεμονία της στα νεοελληνικά γράμματα. Ήρθε σε ρήξη με το παρελθόν, ευαγγελίστηκε τον μοντερνισμό, πάντρεψε την υψηλή τέχνη του λόγιου Έλιοτ με τη λαϊκή αφήγηση του αγράμματου Μακρυγιάννη, κατηγορήθηκε για φραγκολεβαντίνικο κοσμοπολιτισμό αλλά και για ελληνοκεντρισμό. Είναι η γενιά που επισκιάζει με την πολιτισμική αίγλη της κάθε άλλη «γενιά» στον δημόσιο λόγο, γράφει ο νεοελληνιστής Δημήτρης Τζιόβας στη μελέτη του ο μύθος της γενιάς του τριάντα.

29 Φεβρουαρίου

-Ποιοι Δήμαρχοι; Για κατονόμασέ τους....

29 Φεβρουαρίου
«Τι σημαίνει «δυτική Θράκη», που χρησιμοποιείται κατά κόρον από γνωστούς κύκλους, που επιθυμούν άλλα «καθεστώτα» στην περιοχή; Θα μου πείτε «ψιλά» γράμματα και ποιος δίνει σημασία… Εδώ δήμαρχοι του Ν. Ξάνθης παρακάθισαν και φωτογραφήθηκαν με φόντο τη ΣΗΜΑΙΑ της «τουρκικής δημοκρατίας της δυτικής Θράκης» κι εγώ μιλάω ακόμη για το προσδιοριστικό που χρησιμοποιεί ένας σύλλογος; ΞΕΦΤΙΛΕΣ!»
(Ο Τένης Καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ»)

29 Φεβρουαρίου

-Και μετά, κοιμήσου ήσυχος....

29 Φεβρουαρίου
Που τις θυμήθηκε τις κάργιες ο φίλτατος Δήμαρχος; Εύστοχο το χιούμορ του και εντυπωσιακό. Αυτό σημαίνει πως ο κ. Λάκης Στυλιανίδης είναι ήπιος και μπορεί ως προς αυτό να μας παραδειγματίσει! Να δούμε την καθημερινότητα μας με άλλο μάτι. Μπράβο Λάκη!
(Ο Σταύρος Βλαχόπουλος στη «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ»)

29 Φεβρουαρίου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

29 Φεβρουαρίου
Συνεδρίασε το Δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης το μεσημέρι της Τρίτης. Η συνεδρίαση ήταν αρχικώς προγραμματισμένη για σήμερα αλλά η προαναγγελθείσα σημερινή κατάληψη του δήμου από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ ανάγκασε τον πρόεδρο να βάλει τη συνεδρίαση εχθές το μεσημέρι, όπως και έγινε. Απόντες από τη χθεσινή συνεδρίαση ήταν οι Ηλιάδης Θωμάς, Καραγιαννίδου Σοφία και Καλογερής Κρίτων. Στην αρχή ο Δήμαρχος αλλά και ο κ. Πούλιος , συνεχάρησαν όλους τους συντελεστές για την οργάνωση των εκδηλώσεων του φετινού καρναβαλιού . Ο κ Πούλιος εξέφρασε παράπονα και δυσαρέσκεια για την μη διάθεση τζιπ για τη μεγάλη παρέλαση. Παίρνοντας και πάλι τον λόγο ο δήμαρχος είπε ότι ο στρατηγός και το Δ΄ σώμα στρατού ήταν θετικοί στο να δοθούν τα τζιπ, όμως ήταν αρνητική η θέση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Δηλαδή αρνήθηκε ο κ. Αβραμόπουλος Επίσης ο Δήμαρχος ευχαρίστησε και τους κυρίους Γιαννακίδη- Καραλίδη ως Περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης , για τη βοήθεια που παρείχαν σε ότι τους ζητήθηκε αλλά και στην οικονομική βοήθεια που παρείχαν στον θεσμό.

29 Φεβρουαρίου

Για κάθε πρόβλημά σας, τηλεφωνείστε 8008002525

29 Φεβρουαρίου
Όπως ενημέρωσε χθες το δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπένης ενημέρωσε το σώμα ότι από 16 Μαρτίου θα αρχίσει και θα λειτουργεί μία νέα τηλεφωνική γραμμή στον Δήμο Ξάνθης στο νούμερο 8008002525 όπου θα μπορεί ο κάθε δημότης να επικοινωνεί δωρεάν, χωρίς να χρεώνεται το τηλεφώνημα, και να θέτει το κάθε πρόβλημα που τον απασχολεί και έχει σχέση με τον δήμο Ξάνθης. Τα αιτήματα στη συνέχεια, θα προωθούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες για επίλυση. Στη συνέχεια, πέρασαν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης που τα περισσότερα πέρασαν ομόφωνα , κάποια πέρασαν κατά πλειοψηφία και ένα θέμα αποσύρθηκε.

29 Φεβρουαρίου

Ο Δήμαρχος «άδειασε» τον Τσεγγελίδη για τον Σύνδεσμο...

29 Φεβρουαρίου
Βγάζει σίγουρα....είδηση το 24ο θέμα που συζητήθηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο. Και δείχνει «καθαρό» άδειασμα του Γιάννη Τσεγγελίδη από τον Δήμαρχο Ξάνθης για τις εκλογές του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων, όπου διακαής ήταν ο πόθος του να «ρίξει» τον Χατζηευαγγέλου από Πρόεδρο...
Στο 24ο θέμα λοιπόν όπου ζητήθηκε η εκλογή αιρετών αντιπροσώπων του δήμου Ξάνθης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης εξελέγησαν οι: Στυλιανίδης Μιχάλης- Δήμαρχος, Μπένης Δημήτρης, Γιαντζόγλου Κων/νος , Θεοδωρίδης Αναστ και.... Ξυνίδης Αθανάσιος από την αντιπολίτευση! Δηλαδή ο Ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Τοπείρου συν την εκλογή του Δημήτρη Μπένη βέβαια....
-Ζήτωωωωω!
(Σ. Σ. Είπαμε Δήμαρχος, Πούλιος-Θανάσης Ξυνίδης μια καλή...παρέα πλέον, αλλά όχι κι έτσι....Τυχαίο ότι ο ειδικός σύμβουλος του Χατζηευαγγέλου έκανε....αμάν να οριστεί αντιπρόσωπος; Δεν νομίζω....)

29 Φεβρουαρίου

Να γράφονται οι αλήθειες....και να μη διαστρεβλώνονται!

Να γράφονται οι αλήθειες....και να μη διαστρεβλώνονται!

29 Φεβρουαρίου
Γνωστή ιστοσελίδα που εδώ και καιρό έχει βάλει στο στόχαστρο το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ διότι έτσι νομίζει πως κάνει καλό στους...γιαλατζί αριστερούς του Κουβέλη και του Τσίπρα, το έκανε πάλι! Γράφοντας ότι στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο «μπούκαραν» αριστερές δυνάμεις μαζί με τους εργαζόμενους της Εργατικής Κατοικίας, ενώ η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική...Μόνο το ΠΑΜΕ μετά την πρωτοβουλία του Κολλάρου, μπήκαν στο δημοτικό συμβούλιο συμπαραστεκόμενοι τους εργαζόμενους του ΟΕΚ και ΟΕΕ! Να γράφονται οι αλήθειες....και να μη διαστρεβλώνονται!

29 Φεβρουαρίου

Ο ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ...!

29 Φεβρουαρίου
Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, είναι το πρόσωπο που έβγαλε εκτός Ελλάδας το ένα εκατομμύριο ευρώ. Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η οποία χαρακτήρισε το θέμα «φαρσοκωμωδία». Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, τα χρήματα προέκυψαν από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ και στη συνέχεια μέσω εμβάσματος της Τράπεζας της Ελλάδος εστάλησαν στο Λονδίνο για την αγορά πλοίου, την οποία προτίθεται να κάνει ο κ. Κούβελος. Συμπλήρωσε ότι πρόκειται για επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου της, που είναι δηλωμένη στο «πόθεν έσχες» του.
Βέβαια καλές οι κραυγές της Ντόρας, αλλά η κόρη το Αρχιαποστάτη, λίγο δύσκολο να πείσει τους Έλληνες για την αθώωση του άνδρα της...
Αφού αν ήταν έτσι τα πράγματα, όφειλε εξ’ αρχής να βγει και να πει το όνομα του Ισίδωρου...
Κι όχι να… σφυρίζει αδιάφορα!
(Σ.Σ. Κι ύστερα απορεί πως δεν μπορεί να ξεπεράσει το κόμμα της το 2.5% και να πει στη Βουλή...).

29 Φεβρουαρίου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

29 Φεβρουαρίου
*Ωραίος ο Δήμαρχος Ξάνθης...
Κατήργησε λέει την εξέδρα των... επισήμων για την μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού!
-Με απλά λόγια, πρόσβαλε τους θεσμούς κάνοντας στείρο λαϊκισμό χειρίστου είδους που προκαλεί βέβαια μόνο μειδιάματα...
......
*Ποιος; Ο Λάκης Στυλιανίδης που όταν πήγε στην βασιλόπιτα του ΕΒΕ Ξάνθης, ξεσήκωσε τον κόσμο γιατί τον έβαλαν στην... 3η σειρά και απειλούσε να... φύγει!!!
-Αναγκάζοντας τον Στέλιο Μωραϊτη να σηκώσει τον Κριτσίνη, για να καθίσει η... Αυτού Μεγαλειότητά του!
.......
*Οι άνθρωποι του Δήμου (Δήμαρχος, Φανουράκης κλπ) μήπως έπαθαν... Αλτσχάϊμερ και ξεχνάνε ότι στον Κοντό έτρεχαν ως Υπουργό για να τους βγάλει κανένα Ευρώ και να στηρίξει το Καρναβάλι!;
-Για να δούμε σ’ αυτήν την τελευταία θητεία του Λάκη, τι άλλο θα δούμε... πλην της τόσης αχαριστίας και αφιλίας του. Για να δούμε...
......
*Η πιο ωραία εικόνα της παρέλασης;
-Μα οι... «σύντροφοι» Φώτης Καραλίδης και ο γνωστός Τσέπελης δίπλα διπλα να... «καμαρώνουν» στην παρέλαση...
-Την ώρα που στην πλατεία Αντίκα και φέτος ο Υπαρχηγός του Δημάρχου Ξάνθης μετέτρεψε εν μια νυκτί ένα... «γιαπί»... σε καφέ - μπυραρία για να πουλήσει μπύρες και καφέδες με την πλήρη κάλυψη του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης και της Διεύθυνσης Υγιεινής!!!
.......
*Μα τόσο... αχόρταγος βρε Λάκη ο «υπαρχηγός» σου;
-Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια; Για να βγάλει μερικές χιλιάδες Ευρώ σε βάρος όλων των άλλων των κορόϊδων;
-Δεν θα χορτάσει ποτέ βρε Δήμαρχε; Κι εσύ μέχρι πότε θα συνεχίσεις να τον καλύπτεις;
......
*Στα σχόλιά μας. Πώς ήταν η φετινή παρέλαση του Καρναβαλιού μας;
-Μια λέξη αρκεί! ΦΙΑΣΚΟ!!!
-Κι όμως να δείτε εσείς στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τον Πούλιο και σύσσωμη την παράταξη Πολίτες για την Αλλαγή να συγχαίρουν τον Φανουράκη και τον Δήμαρχο για το θέαμα που παρουσίασαν...
-Οι πιο φανατικοί οπαδοί του... «Σερίφη» κυρίου Τσεγγελίδη αναμφίβολα!
......
*Ποιο ερώτημα παραμένει αναπάντητο;
-Μα το αν το Τεκτονικής έμπνευσης σκηνικό που «στήθηκε» για την βασίλισσα, ήταν της έγκρισης του Δημάρχου Ξάνθης...
Γιατί έτσι θα εξηγηθούν και τα υπόλοιπα!
......
*Και στο ρεζουμέ της όλης ιστορίας...
-Ποιος πλήρωσε τις φορεσιές της Εμινέ Γεσήρ; Ποιος πλήρωσε την αμοιβή της; Ποιος πλήρωσε τις...πανοπλίες και την στολή του Γιάννη Τσεγγελίδη;
-Γιατί η αμαρτωλή ΕΑΠΑΞ του Θεολόγου που κάποτε πλήρωνε και τις... στολές συγκεκριμένων Καρναβαλικών συλλόγων, μας τελείωσε...!
-Ποιος λοιπόν πλήρωσε κύριε Δήμαρχε; Και κύριε Φανουράκη; Και κυρίως... πόσα;;;
......
*Προς Φώτη Καραλίδη, Διεύθυνση Υγιεινής, ΣΔΟΕ Ξάνθης...
-Καλά ο Τσέπελης μετέτρεψε ένα... «γιαπί» σε καφέ-μπυραρία, διότι έχει μάθει να παρανομεί, να καταστρατηγεί τα πάντα και να θεωρεί εαυτόν υπεράνω Νόμων...
-Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης... Ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης... η διεύθυνση Υγιεινής Ξάνθης... το ΣΔΟΕ... η αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης! Οι Μπένης, Θανάσης Ξυνίδης, Πούλιος... Ούτε ένας ΔΕΝ ΕΙΔΕ και φέτος ΤΙΠΟΤΑ;;;

28 Φεβρουαρίου

EΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

28 Φεβρουαρίου
«Φαρσοκωμωδία» χαρακτηρίζει το θέμα η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη έβγαλε το ένα εκατ. ευρώ από την Ελλάδα
Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, είναι το πρόσωπο που έβγαλε εκτός Ελλάδας το ένα εκατομμύριο ευρώ. Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η οποία χαρακτήρισε το θέμα «φαρσοκωμωδία». Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, τα χρήματα προέκυψαν από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ και στη συνέχεια μέσω εμβάσματος της Τράπεζας της Ελλάδος εστάλησαν στο Λονδίνο για την αγορά πλοίου, την οποία προτίθεται να κάνει ο κ. Κούβελος.
Συμπλήρωσε ότι πρόκειται για επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου της, που είναι δηλωμένη στο «πόθεν έσχες» του.
Είναι απαράδεκτο μία επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου μου για την αγορά πλοίου να συνδέεται με την πολιτική μου δραστηριότητα και να υπάρχει αυτή η σπίλωση, δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τη διαρροή ότι ο σύζυγός της, Ισίδωρος Κούβελος, είναι το πρόσωπο για το οποίο ο Πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, είχε αναφέρει ότι κατέθεσε σε τράπεζα του εξωτερικού, τον Μάρτιο του 2011, ένα εκατομμύριο ευρώ.
Η κ. Μπακογιάννη, που -όπως είπε- ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομκού Ελέγχου της Βουλής, Βαγγέλη Αργύρη, έκανε επίσης λόγο για «φιάσκο, που μπορεί να έγινε εσκεμμένα» για να βλάψουν την ίδια.

28 Φεβρουαρίου

ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ; Τεκτονικού τύπου η όλη «φιέστα-μυσταγωγία»!

28 Φεβρουαρίου
ΛΕΦΤΑ ΤΕΛΙΚΑ....ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
*Τελικά ποιος πλήρωσε κύριε Δήμαρχε,
τις στολές, την αμοιβή της Βασίλισσας και
τις....πανοπλίες με τους ιππότες του Τσεγγελίδη!Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τελικά....τρία φουστάνια αγοράστηκαν και τέθηκαν στη διάθεση της φετινής Βασίλισσας του Καρναβαλιού 2012 Γεσήρ Εμινέ.....
Και κοντά σε όλα αυτά και η αμοιβή της, κοντά δηλαδή στα 4.000 Ευρώ περίπου όλα μαζί! Συν τις πανοπλίες των ιπποτών και του ιδίου του Αντιδήμαρχου Δημοτικής Αστυνομίας Γιάννη Τσεγγελίδη που θύμιζαν....Τεκτονική «φιέστα-μυσταγωγία» με το ύφος και τον Τεκτονικού τύπου Σταυρό του.....»Σερίφη» του Βυζαντίου!!!
-Αλήθεια ποιος ενέκρινε αυτήν την γελοιοποίηση της πόλης; Και του κορυφαίου θεσμού;
-Που από ένα λαϊκό πανηγύρι, εξελίχτηκε σε κάτι.....που «θύμιζε» .....«μυσταγωγίες» και τελετές που μας παραπέμπουν σε ταινίες στυλ….DA VINCI;
Τώρα που το Καρναβάλι βέβαια πέρασε και η Ξάνθη στη κυριολεξία γελοιοποιήθηκε με το «φιάσκο» της φετινής παρέλασης και τα καμώματα του κυρίου Τσεγγελίδη (αυτά συμβαίνουν όταν στη πόλη δεν υπάρχει Δήμαρχος...), , ρωτάμε ευθέως.....
-Ποιοι πλήρωσαν και ποιο το ακριβές κόστος όλης αυτής της Τεκτονικού τύπου φιέστας του Τσεγγελίδη; Που είμαι σίγουρος ότι αποδοκιμάζει και η Μονή Βατοπεδίου, το όνομα της οποίας επιχειρούν «κάποιοι» να αναμίξουν, προσπαθώντας να βρουν άλλοθι για τα καμώματα του Αντιδημάρχου Ξάνθης;
Ποιοι λοιπόν πλήρωσαν τον «λογαριασμό» και τα χρήματα που απαιτούσε από το Κέντρο Πολιτισμού ο Τσεγγελίδης;
1.Ο Δήμος Ξάνθης και οι δημόσιες σχέσεις του Δημάρχου; Κύριε Στυλιανίδη, κύριε Μπένη....
2.Τα καταστήματα (καφέ μπαρ κλπ) της πόλης; Όπου είχε προστρέξει ο ίδιος κάνοντας....έρανο; Και με τι παράβολα και αποδείξεις έγινε το πάρε-δώσε;
3.Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης; Δηλαδή ο Φανουράκης;
4.Ο ίδιος από τις αντιμισθίες του;
5.Η Μονή Βατοπεδίου (όπως αφήνουν κάποιοι τεχνηέντως να «διαρρεύσει», με αφορμή τις επισκέψεις του Τσεγγελίδη στον Ηγούμενο Εφραίμ; Γεγονός που εμείς αδυνατούμε να πιστέψουμε....
6.Και τέλος.....Υπάρχουν αναλυτικά τιμολόγια για όλα αυτά στη διάθεση του κάθε πολίτη αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών;
Περιμένουμε μια ξεκάθαρη απάντηση.....
Τώρα ειδικά που το πάρτι......τελείωσε!!!!
«Μ»

28 Φεβρουαρίου

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

28 Φεβρουαρίου
Εκτάκτως συγκαλεί για την ερχόμενη Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα έκτακτη συνεδρίαση των συλλόγων στο Δημαρχείο ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και του Κέντρου Μανώλης Φανουράκης προκειμένου να συζητηθούν όλα τα....παρατράγουδα που σημειώθηκαν στην παρέλαση και τα οποία ήδη εμείς εντοπίσαμε και προβάλαμε....
Η συνεδρίαση θα περιστραφεί:
1.Στις αναγκαίες τομές που πρέπει πλέον να γίνουν για το επόμενο Καρναβάλι.
2.Η στάση ορισμένων Καρναβαλικών συλλόγων (κυρίως οι Βίστωνες, οι Σπάρτακοι και ο Δρύς) σε συνδυασμό με συλλόγους που από τελευταίοι, ξαφνικά παρήλασαν στη.....μέση σπρώχνοντας αυτούς που ήταν στη μέση, στο τέλος!
3.Η κάκιστη ηχητική κάλυψη!
4.Τα άρματα που ήταν άχρωμα, άοσμα και χωρίς ψυχή......Μάλλον η παλιά «συνταγή» της Θρακικής Σκηνής που υπάρχει ήδη στο Πατρινό Καρναβάλι, να επανέρθει!
......

28 Φεβρουαρίου

ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΝ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ! Απίστευτες πολιτικές ραδιουργίες! Το κείμενο των «7» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, είχε συνταχτεί μια βδομάδα νωρίτερα!

28 Φεβρουαρίου
Όπως είναι γνωστό, την περασμένη Παρασκευή δημοσιοποιήθηκε κείμενο το οποίο είχε συντάξει η ομάδα των επτά υφυπουργών και αναπληρωτών υπουργών, στην οποία μετέχουν και οι θρακιώτες Ξυνίδης και Πεταλωτής και προσπαθεί να αποκτήσει ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ.
Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η αποκάλυψη από τα "Νέα" ότι το συγκεκριμένο κείμενο, που ζητά έκτακτο συνέδριο για το ΠΑΣΟΚ και κατ' εξαίρεση εκλογή αρχηγού από αυτό, καθώς και παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου, επρόκειτο να δοθεί στη δημοσιότητα μία εβδομάδα πριν από τον χρόνο στον οποίο διέρρευσε!
Τότε όμως, όπως εξηγεί ένας ε της ομάδας των επτά, κρίθηκε σκόπιμο ότι δεν θα εξυπηρετούσε τη χρονική συγκυρία (παραμονές Eurogroup) και η όποια πρωτοβουλία πάγωσε. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το κείμενο-δήλωσή τους οι «7» (Μπόλαρης, Μωραΐτης, Οθωνας, Δριβελέγκας, Πεταλωτής, Σαχινίδης, Ξυνίδης) το άφησαν να διαρρεύσει, ωστόσο δεν φέρει υπογραφές!!!

28 Φεβρουαρίου

Η κόντρα Πάγκαλου και Αργύρη για το ένα εκατομμύριο Ευρώ

28 Φεβρουαρίου
«Ο κ. Αργύρης είναι και αυτός στην ίδια κατηγορία γιατί κάποτε πέταξε στους δημοσιογράφους της βουλής το τι κάποιος βουλευτής πούλησε ένα ακίνητο και 400.000 ευρώ δεν εμφανίζονται στο λογαριασμό του άρα μπορεί να τα έχει βγάλει στην Ελβετία. Και συνέβη το ακίνητο αυτό να το έχω πουλήσει εγώ εκείνη την εποχή και να είχα εισπράξει 400.000» και αφού ο Θ. Πάγκαλος εξήγησε τι ακριβώς είχε συμβεί εκείνη την περίοδο με την πώληση του ακινήτου συμπλήρωσε «γι’ αυτή την απρέπεια ο κ Αργύρης που είναι και αντιπρόεδρος της βουλής όχι μόνο δεν υπέστη καμία κύρωση αλλά και ούτε ίδιος αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει μία συγνώμη. Και θεωρώ ότι είναι ακατάλληλος για να είναι πρόεδρος αυτή της επιτροπής».
«Καθένας μπορεί να έχει την άποψη του. Δεν κρινόμαστε από τον κ. Πάγκαλο από τους πολίτες κρινόμαστε όλοι μας. Πάντως θέλω να θυμίσω ότι δεν είμαι διορισμένος, εκλεγμένος είμαι». Ήταν η απάντηση του Βαγγέλη Αργύρη που μίλησε στον Real Fm 97,8 και Α. Παυλόπουλο και Μ. Νιφλή.
-Σήμερα πάντως αναμένεται η αποκάλυψη του βουλευτή που έβγαλε το ένα εκατομμύριο Ευρώ στο εξωτερικό αμέσως μετά το Μνημόνιο....Σε αναμονή λοιπόν.

28 Φεβρουαρίου

Τα αποτελέσματα στην Δ' Εθνική

28 Φεβρουαρίου
Αγχώθηκε αλλά νίκησε στο τέλος ο Εθνικός Σιδηροκάστρου τον Άρη Ακροποτάμου με 1-0, παραμένοντας στο +7.
Ο Μ. Αλέξανδρος Ν. Ζίχνης επιβλήθηκε 5-0 των Πόντιων Ευμοίρου, ενώ Νέα Χιλή και Ορφέας Ελευθερούπολης έμειναν στο 1-1.
Ο Ορφέας Ξάνθης σταμάτησε το νικηφόρο σερί της Προσοτσάνης, καθώς τη νίκησε 1-0, ενώ η Καβάλα επικράτησε 2-0 της Ελπίδας Σαππών. Τέλος, ο Αετός Αρριανών νίκησε 2-0 την ΑΕ Πιερέων.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Αετός Αρριανών - Α. Ε. Πιερέων 2-0
Εθνικός Σιδηροκάστρου - Άρης Ακροπόταμου 1-0
Ορφέας Ξάνθης - Γ.Σ. Προσοτσάνης 1-0
Μ. Αλέξανδρος Ν. Ζίχνης - Α.Ε. Ποντίων Ευμοίρου 5-0
Α.Ε. Ν. Χηλής - Ορφέας Ελευθερούπολης 1-1
Α.Ο. Καβάλας - Ελπίδα Σαππών 2-0

27 Φεβρουαρίου

«Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ»

27 Φεβρουαρίου
Kάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας στα Άβδηρα, στον Πολύσιτο αλλά και στον υπόλοιπο Νομό Ξάνθης!

ΠΟΛΥΣΙΤΟΣ

Στον Πολύσιτο ο δυνατός αέρας δυσχέραινε τις εκδηλώσεις οι οποίες έλαβαν χώρα με λιγότερο φέτος κόσμο από άλλες χρονιές που απήλαυσε και φέτος το έθιμο της «μουντζουροδευτέρας» που αναβιώθηκε από τους κατοίκους. Παρόντες μεταξύ άλλων στις εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Βιστωνίδας Νίκος Ζλάτκος.





Κ


ΝΙΚΟΣ ΖΛΑΤΚΟΣ: «Θα μπορούσαν να είναι καλύτερες οι εκδηλώσεις»!

Την Δημοτική Αρχή των Αβδήρων κατηγόρησε ο πρώην Δήμαρχος Βιστωνίδας Νίκος Ζλάτκος μιλώντας στο XANTHI CHANNEL, αναφορικά με την διοργάνωση των εκδηλώσεων στα Άβδηρα αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά «θα μπορούσε η Δημοτική Αρχή να διοργανώσει και να αναπτύξει καλύτερα τις εκδηλώσεις στα Άβδηρα που είναι η μεγαλύτερη γιορτή μετά το Ξανθιώτικο Καρναβάλι»

ΑΒΔΗΡΑ

Λιγοστός όμως ήταν ο κόσμος και στα Άβδηρα εξαιτίας της κακοκαιρίας που επικράτησε σήμερα Καθαρά Δευτέρα. Παρά το κρύο και τον αέρα στήθηκε και το μεγάλο καζάνι με τη Φασολάδα, ενώ στην πλατεία του χωριού ντόπιοι και επισκέπτες διασκέδασαν υπό τον ήχο της παραδοσιακής μουσικής απολαμβάνοντας νόστιμα νηστίσιμα εδέσματα. Τις εκδηλώσεις τίμησαν και εκεί τόσο ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης όσο και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Τσιτιρίδης.



Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος στη Σταυρούπολη οι κάτοικοι αναβίωσαν το έθιμο της Σταυρούπολης, στα Μάγγανα ο Σύλλογος των Γυναικών αναβίωσε μοναδικά τον Θρακιώτικο Γάμο όπως επίσης παράλληλες εκδηλώσεις για τα κούλουμα έγιναν και σε άλλα χωριά του Νομού.