*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Ιανουαρίου

«Φούσκα» ο Bommidala;

31 Ιανουαρίου
Γιατί ο Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ ήταν μόνο στην ξενάγηση των ανθρώπων (Βούλγαροι - Έλληνες) της Ινδικής εταιρείας στη Ξάνθη και «σνόμπαρε» τις επισκέψεις του Κορεάτικου Ομίλου και των άλλων υποψηφίων επενδυτών;

ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ;

Ο Πράτσος πίσω από την «πρόσληψη» υπόδικου Λειβαδίτη, δεν «γνωρίζαμε» ότι είχε προσληφθεί, λένε οι «5» παραιτηθέντες, ενώ Πούλιος και Σωματείο εργαζομένων «σφυρίζουν» ως «Πόντιοι Πιλάτοι» και ο Σωκράτης Ξυνίδης δεν κρύβει την οργή του

«Φούσκα» τελικά ο Bommidala; Τι ρόλο στην όλη υπόθεση «παίζει» ο νυν Διοικητής της ΑΤΕbank κύριος Πανταλάκης με τους «διορισμένους» στη διοίκηση ανθρώπους του (Πράτσος κλπ) και τι συμβαίνει τελικώς με τον Ινδό Bommidala καθώς τον τελευταίο καιρό υπάρχουν έντονες φήμες πως «Έλληνες και Βούλγαροι επιχειρηματίες», κρύβονται στην ουσία πίσω από την πρότασή του, που ωστόσο είναι πολύ... χαμηλή κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο!!!
Η αξία της ΣΕΚΑΠ έπεσε στην ελληνική αγορά από την ώρα που η ΑΤΕbank και στο πιο κρίσιμο σημείο της μεταπώλησής της, σταμάτησε παντελώς τη χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα σε κάποια φάση να μην υπάρχουν ούτε καν...τσιγάρα για την τροφοδότηση των περιπτέρων!!!
Τι ακριβώς συμβαίνει λοιπόν; Πάντως παρά τα συνεχή ερωτηματικά του «Μαχητή» προς την Διοίκηση της ΑΤΕbank αλλά και προσωπικά στον Πράτσο, η προσφορά του ομίλου Bommidala φυλάσσεται ως… επτασφράγιστο μυστικό στα συρτάρια της ΑΤΕ, καθώς οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη είναι πολύ ΧΑΜΗΛΗ σε σχέση με το αρχικό της ενδιαφέρον, όταν ωστόσο υπήρχαν στην ουρά άλλοι 6 υποψήφιοι επενδυτές!!! Που ως δια... μαγείας στη συνέχεια απέσυραν το ενδιαφέρον τους, όταν «κάποιοι» κατάφεραν να... «ρίξουν» όσο πιο ΚΑΤΩ γίνεται την αξία της μετοχής και της εταιρείας... με συνεχή ολέθρια λάθη σε βαθμό ακόμη και... «απιστίας» κατά της εταιρείας!!!
«Φούσκα» λοιπόν ο Bommidala ή όχι;
-Γιατί ο Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ Δημήτρης Πράτσος παρέστη ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ μόνο στην ξενάγηση των ανθρώπων «του» κατά την επίσκεψή στη ΣΕΚΑΠ (Βούλγαροι - Έλληνες) της Ινδικής εταιρείας στη Ξάνθη και «σνόμπαρε» τις επισκέψεις του Κορεάτικου Ομίλου και των άλλων υποψηφίων επενδυτών; Στην οποία αν και Πρόεδρος, απαξίωσε ακόμη και να... εμφανιστεί;;;
-Στηρίζει ο Πανταλάκης τον σημερινό συνταξιούχο της ATEbank και Πρόεδρο της ΣΕΚΑΠ; Κι αν τον στηρίζει, τότε γιατί παρουσία των ανθρώπων της ΣΕΚΕ που του έθεσαν τους προβληματισμούς τους για την μη χρηματοδότηση της εταιρείας στη πιο κρίσιμη καμπή της πώλησής της, απευθυνόμενος στους κυρίους Πράτσο (Πρόεδρο) και Μπίτο (διευθύνων σύμβουλος), τους ρώτησε έντονα, «γιατί δεν με ενημερώσατε;».

Ο ΔΗΜ. ΠΡΑΤΣΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ» ΤΟΥ ΥΠΟΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ!!!
Ο Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ Δημήτρης Πράτσος ωστόσο -όπως αποκαλύφθηκε και από τις «παραιτήσεις» Εγγλεζάκη και των «4» μελών της Διοίκησης της ΣΕΚΑΠ (άνθρωποι του Σωκράτη Ξυνίδη), βρίσκεται πίσω και από την «επαναπρόσληψη» του υπόδικου συνταξιούχου Βασίλη Λειβαδίτη!!!! Είδηση που αποκάλυψε ο «Μαχητής» και που δίνει τη διάσταση ενός άλλου εσωτερικού προβλήματος (μέσα στο ΠΑΣΟΚ), αφού η συγκεκριμένη είδηση είναι εξ’ διαμέτρου αντίθετη με τα όσα διαδήλωνε δημόσια ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανταγωνιστικότητας Σωκράτης Ξυνίδης!!!
Επίσης ερωτηματικό αποτελεί και η στάση των Χρίστου Πούλιου, Βασίλη Λειβαδίτη, Μπαϊρακτάρη κλπ που ήταν εν γνώσει της επαναπρόσληψης στην ΣΕΚΑΠ του «συνταξιούχου» Βασίλη Λειβαδίτη (πρώην Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων), για τον οποίο μάλιστα φημολογείται ότι ήδη έχει την διαβεβαίωση των ανθρώπων του Ινδού ότι «θα τον κρατήσουν στη ΣΕΚΑΠ...» και ο Πράτσος τοποθέτησε Πρόεδρος της τελευταίας έκτακτης γεν. συνέλευσης της εταιρείας, ρίχνοντας ουσιαστικά το «γάντι» στον Σωκράτη Ξυνίδη τον οποίο φάνηκε καθαρά ότι «δεν υπολογίζει καν!!!»

ΚΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ AGRONEWS ΠΟΥ ΜΑΣ... ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ
Για ζωηρό παρασκήνιο και βουνό τα ερωτηματικά για τη ΣΕΚΑΠ, μιλάει ωστόσο και το AGRONEWS!!! Που αναφέρει για τελευταία τεκτενόμενα στη ΣΕΚΑΠ τα παρακάτω, επιβεβαιώνοντας σε πολλά σημεία τους, τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «Μ»:
H προσφορά του ομίλου Bommidala φυλάσσεται ως… επτασφράγιστο μυστικό στα συρτάρια της ΑΤΕ.
Ζωηρό παρασκήνιο και βουνό τα ερωτηματικά για τη ΣΕΚΑΠ
Έντονο παρασκήνιο και πλήθος ερωτηματικών συνοδεύουν την υπόθεση πώλησης της ΣΕΚΑΠ η οποία, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις μέσω των σχετικών «διαρροών», εξακολουθεί να βρίσκεται στον «αέρα». Η αναβολή της γενικής συνέλευσης της 20ης Ιανουαρίου και η μετάθεσή της για τις 7 Φεβρουαρίου αποτελούν το πιο πρόσφατο και, όπως όλα δείχνουν, όχι το τελευταίο επεισόδιο ενός σίριαλ που εκτυλίσσεται εδώ και μερικούς μήνες.
Διαθέτει δε όλα εκείνα τα δραματουργικά συστατικά (σασπένς, υπόγειες διεργασίες, πρόσωπα με ρόλο - κλειδί που περιβάλλονται από μυστήριο κ.α. ) που προϊδεάζουν και για μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέχεια, ανεξαρτήτως μάλιστα της κατάληξής της…
Αν και η προσφορά του ομίλου Bommidala φυλάσσεται ως… επτασφράγιστο μυστικό στα συρτάρια της ΑΤΕ, όλες οι πληροφορίες συντείνουν ότι είναι χαμηλότερη από εκείνη με την οποία είχε προσέλθει το καλοκαίρι στην πρώτη φάση της διαδικασίας. Ο ίδιος ο Ινδός «προτιμητέος υποψήφιος» επενδυτής ήλθε, είδε, συζήτησε και… απήλθε αθόρυβα αφήνοντας πίσω του ένα κλιμάκιο εκπροσώπων που διαμηνύει ότι θα συνεχίσει τις επαφές.
Κατά κύριο λόγο με τη διοίκηση της Αγροτικής η οποία (ως κατέχουσα το 50,36% των μετοχών) έχει τον πρώτο λόγο. Η στάση της τράπεζας, όμως, όλο αυτό τον καιρό αν μη τι άλλο προσφέρει… τροφή για σκέψη. Από τη μια πλευρά, «καίγεται» -ελέω τρόικας- να απεμπλακεί από τη ΣΕΚΑΠ και, μάλιστα, το συντομότερο δυνατό. Από την άλλη, όμως, δείχνει να «τρενάρει» τη διαδικασία παρά το γεγονός ότι εν προκειμένω ο «χρόνος είναι χρήμα» και κάθε μέρα που περνά συμβάλει στην επιδείνωση των όρων πώλησης. Στα «μυστήρια» της στάση της ΑΤΕ συγκαταλέγεται και η απροθυμία της αν όχι να συνδράμει κεφαλαιακά την ΣΕΚΑΠ τους τελευταίους μήνες που βρέθηκε σε δυσχερή θέση, τουλάχιστον να την διευκολύνει ταμειακά (αντί π.χ. να της δεσμεύει λογαριασμούς), κάτι που σίγουρα συνέβαλε στην απαξίωση της εταιρείας στα μάτια των επενδυτών.
Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι η ΣΕΚΕ στην ανακοίνωσή της (όπου αναλύει τους λόγους που ζήτησε και αυτή αναβολή της Γ.Σ.) προεξοφλεί ουσιαστικά τη δυσμενή κατάληξη του διαγωνισμού αλλά, παράλληλα, σημειώνει ότι είναι έτοιμη «ανά πάσα στιγμή και με καλή πρόθεση να διαπραγματευτεί μαζί της και εφόσον υπάρξει θετική ανταπόκριση από την πλευρά της, να διευκολύνει τις εξελίξεις στην εταιρεία».
Η ίδια η διοίκηση της ΣΕΚΑΠ πετάει το «μπαλάκι» στην πλευρά Πανταλάκη τονίζοντας ότι αυτή είναι που έχει στα χέρια της «τόσο το καρπούζι όσο και το μαχαίρι». Ωστόσο, περαιτέρω διερεύνησης χρήζει ο ρόλος πρώην ανώτατων στελεχών της τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έπαιξαν το καλοκαίρι το ρόλο του ενδιάμεσου «προξενεύοντας» την καπνοβιομηχανία στον όμιλο Bommidala.
Αλλά και ο ίδιος ο Ινδός επιχειρηματίας δε στερείται «μυστηρίου». Επισήμως, φέρεται να εκπροσωπεί τη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου της στην Ινδία και μια από τις μεγαλύτερες στην Ασία. Το ενδιαφέρον του δε για τη ΣΕΚΑΠ είναι τόσο έντονο που εμφανίζεται διατεθειμένος να προχωρήσει στο deal (με τους δικούς της όρους, φυσικά) έστω και με ίδια κεφάλαια, αφού, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι ξένες τράπεζες θεωρούν μια επένδυση στην Ελλάδα την παρούσα στιγμή «υψηλού ρίσκου» ενώ και ο οίκος Moody’s απειλεί την πιστοληπτική του αξιολόγηση λόγω της σχεδίων του για δραστηριοποίηση στη χώρα μας (!)

31 Ιανουαρίου

ΛΟΓΩ ΤΟΥ... «ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ»! Κατά 93.000 ευρώ μείον το Επιμελητήριο Ξάνθης!

31 Ιανουαρίου
Δυναμικές και καθαρές εισηγήσεις του Προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιου Μωραϊτη στη προχθεσινή συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης, ομόφωνα αποδεκτή η παραίτηση του Γ. Αθανασιάδη
*Θα μειωθούν κατά 22% οι συνδρομές των μελών λόγω της κρίσης, αφού το «κούρεμα» δεν αφήνει άλλα περιθώρια...ωστόσο δεν πάρθηκε προχθές η τελική απόφαση
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ «ΕΛΕΓΧΟΣ» ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!
Το ΕΒΕ Ξάνθης κλείνει το δρόμο για τη Βουλγαρία!

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ...
*Με αντιπολίτευση, για την... αντιπολίτευση ξεκίνησε ο επικεφαλής Σωτήρης Τσιακίρογλου, χωρίς να πείσει όμως ούτε τον... εαυτό του, αφού δεν μας «φτάνει» η μία δίοδος, έτρεχε με τον Αθανασιάδη και τον Τσαρτσάρα και για... 2η δίοδο από το χωριό Δημάριο!

Πολύ ενδιαφέρουσα αποδείχτηκε η προχθεσινή συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης που καλύφθηκε και μεταδόθηκε ζωντανά τόσο από το Xanthi Channel όσο και από τον ραδιοσταθμό Life 92.1 fm.
Εκτός ημερήσιας διάταξης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραίτης ενημέρωσε τα μέλη του Επιμελητηρίου για την εκταμίευση της Β΄δόσης του 12%. Ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις τράπεζες, ωστόσο θα καταβληθούν οι δέουσες προσπάθειες για την απεμπλοκή του θέματος.
Το δεύτερο εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα αφορούσε το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Ανθρώπινες δραστηριότητες.
Το πρόγραμμα αφορά όλο τον επιχειρηματικό κόσμο και κυρίως όσους ασχολούνται στο τομέα της ένδυσης. Χρηματοδοτείται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα.
Τέλος, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ ενημέρωσε τα μέλη για την λήξη της προθεσμίας στις 28 Φεβρουαρίου που αφορά την τακτοποίηση του κτιρίου του ΕΒΕ.
Το πρώτο εντός ημερήσιας διάταξης, αφορούσε την εκλογή Προέδρων των τμημάτων του Επιμελητηρίου.
Ο Σινάνογλου Μπιρόλ τοποθετήθηκε στο μεταποιητικό, ο κ.Χακάν στο Εμπορικό και ο Στέλιος Μωραϊτης στο υπηρεσιών.
Ομόφωνα αποδεκτή έγινε η παραίτηση του Γιάννη Αθανασιάδη, στο δεύτερο εντός ημερήσιας διάταξης θέμα.
Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος του ΕΒΕ πρότεινε στον κ.Τσιακίρογλου την προεδρία στο τμήμα Υπηρεσιών. Όμως ο κ.Τσιακίρολγου δεν αποδέχθηκε την πρόταση λόγω φόρτου εργασίας.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ – ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Το θέμα της επικύρωσης πρακτικού αποσφράγισης οικονομικής προσφοράς για το ανοιχτό διαγωνισμό του προγράμματος Ψηφιακό Επιμελητήριο – Ψηφιακή Διαχείριση Επιμελητηρίου Ξάνθης.
Βάσει των όρων του αρμόδιου υπουργείου, ο διαγωνισμός ξεκινά από τις 191.000 ευρώ. Δεν υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον και εν τέλει μία μόνον εταιρεία πληρούσε τις προϋποθέσεις, στην οποία και δόθηκε το πρόγραμμα.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, η Χρυσούλα Γρηγορίου, εξέφρασε ενστάσεις. Τόνισε ότι τέτοιου είδους συστήματα δεν ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ. Ο Συνδυασμός Τσιακίρογλου μειοψήφησε με το αιτιολογικό ότι έφτασε μόνον μία οικονομική προσφορά, όπως επίσης και για το γεγονός ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον από εταιρίες της Ξάνθης.
(Σ. Σ. Γιατί κυρία Γρηγορίου δεν διαμαρτύρεστε προς το αρμόδιο Υπουργείο και τελικά μειοψηφείτε σε ένα θέμα που η αρμοδιότητά του είναι εκτός...Επιμελητηρίου Ξάνθης;;; Περίεργη πράγματι λογική....)

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΒΕ
Αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση, το 4ο εντός ημερήσιας διάταξης θέμα που αφορούσε τον ορισμό συνδρομών των μελών του Επιμελητηρίου.
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ αναφέρθηκε στο «κούρεμα» που κάνει η Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος στα ταμεία των ΕΒΕ, με αποτέλεσμα να μειώνεται η οικονομική δύναμη των επιμελητηρίων. Έτσι από τις 152.000 ευρώ, τα ταμεία των ΕΒΕ περιορίζονται στις 93.000 ευρώ.
Προτάθηκε μείωση των συνδρομών και καταβολή σε δύο δόσεις όσων καταβάλλουν συνδρομή άνω των 100 ευρώ..
Στο θέμα παρενέβη ο Νίκος Επιτρόπου, καλώντας τη διοίκηση του ΕΒΕ να δει τις πραγματικές ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου. Πρότεινε μάλιστα να ορίζεται η συνδρομή βάσει του τζίρου κάθε επιχείρησης. «Πρέπει να δείτε το θέμα εκ νέου. Πληρώνουμε αδίκως χρήματα. Όταν οι επιχειρήσεις δεν πηγαίνουν καλά δεν μπορούν να καταβάλλουν υψηλές συνδρομές και μάλιστα στην ίδια στάθμη με τις Τράπεζες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Επιτρόπου.
Ο Γραμματέας του ΕΒΕ Νίκος Κουτσουρίδης, πρότεινε να αναβληθεί το θέμα και να εξεταστούν όλες οι προτάσεις για τον ορισμό των συνδρομών.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟΝ «ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ» -ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
Το φλέγον θέμα του παραεμπορίου, τέθηκε εκ νέου προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Ξάνθης.
Στην εισήγηση του, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ αναφέρθηκε στην ανύπαρκτη δράση των ΚΕΛΑΥΕ, που εξήγγειλε προ μηνών από τη Ξάνθη το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. «Πρέπει να ξεκινήσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις και πιέσουμε την κρατική μηχανή να ελέγξει επιτέλους τα σύνορα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Μωραϊτης. Πρότεινε επίσης να οριστεί ημερομηνία μεταξύ των μελών που θα κλείσει ο δρόμος.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο Μιχάλης Σπανίδης κατηγόρησε το Προεδρείο του ΕΒΕ, γιατί δεν εξέφρασε όλους τους προβληματισμούς του για το παραεμπόριο τη στιγμή που κατασκευαζόταν ο δρόμος.
Τον φόβο ότι θα επιβληθεί πρόστιμο στη χώρα και θα επιβληθούν κυρώσεις, στην περίπτωση που κλείσει ο δρόμος, εξέφρασε στην τοποθέτηση του, ο Σωτήρης Τσιακίρογλου. Αναφέρθηκε επίσης σε όλες τις προσπάθειες που κατέβαλλε μέσω της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και στις συσκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς στη Ξάνθη.
Τέλος, πρότεινε να εξεταστούν όλες οι νομικές παράμετροι μιας τέτοιας κίνησης.
Αγκόρτζας και Κοσμίδης, αναφέρθηκαν στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και στο θέμα του ελέγχου. Ωστόσο, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ επέμεινε στην αρχική του πρόταση και ανέλαβε το κόστος της κινητοποίησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος ας πάει κατηγορούμενος, προέχουν τα συμφέροντα της αγοράς και των επαγγελματιών!!!
(Σ.Σ. Στην ουσία δηλαδή, αντιπολίτευση, για την... αντιπολίτευση έκαναν προχθές στο συγκεκριμένο θέμα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σωτήρης Τσιακίρογλου με τους συνεργάτες του, , χωρίς να πείσει όμως ούτε τον... εαυτό του, αφού δεν μας «φτάνει» η μία δίοδος, έτρεχε με τον Αθανασιάδη και τον Τσαρτσάρα και για...2η δίοδο από το χωριό Δημάριο!!!! Και τολμάει και ζητάει και τα ρέστα από πάνω...)

«ΚΟΛΛΗΣΕ» ΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΔΕΡΑΣ
Σε νομοθεσία που όρισε η πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, κωλύεται η υπόθεση που αφορά το βιοτεχνικό πάρκο του Δέρας. Για το θέμα ενημέρωσε τα μέλη του Επιμελητηρίου ο Γιάννης Σιούτας, ζητώντας τη θερμή υποστήριξη του ΕΒΕ.
Ειδικότερα, ζητείται έγγραφο για τον αποχαρακτηρισμό γης.
Τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης ήταν υπηρεσιακού χαρακτήρα.

ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Ζούμε ένα γύρισμα των καιρών. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να σταματήσουμε το ξήλωμα στην πλέξη της δημιουργίας, και να βάλουμε πίσω στη θέση του το μαχαίρι που κόβει δεσμούς.
Χρειαζόμαστε λιγότερους εντυπωσιακούς λόγους, και περισσότερο ρεαλιστικά υλοποιήσιμα σχέδια.
Θέλω ένα ΕΒΕ πιο αληθινό και από την αλήθεια, πιο ζοφερό από το σκοτάδι, πιο πικρό από το φαρμάκι.
Η νοοτροπία της κλειστής κοινότητας πρέπει να πάψει.
Εμείς εδώ. Οι παραγωγοί, οι δημιουργοί έξω. Αυτό είναι. Και σε όποιον αρέσει. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
Αυτό είναι το σοβαρότερο, από τα κυβερνητικά σας καθήκοντα. Η υπέρβαση είναι δυνατή. Αρχίστε να την κάνετε πράξη.
Οι Σέρρες έξω, η Δράμα έξω. Εμείς δέκα χρόνια μέσα, εδώ, κουφάρι σε φέρετρο.
Βαφτίσαμε ανάπτυξη την οπισθοδρόμηση, με απολύτως νεκρωμένα τα αισθητήρια αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας.
Η ιδιωτική αλλά ταυτόχρονα συλλογική προσπάθεια, είναι αυτή που θα δώσει στην Πόλη-Αγορά της Ξάνθης, τον χαμένο της βηματισμό, ώστε να μπορέσει να επιχειρήσει μερικά άλματα.
Η αλλαγή νοοτροπιών και η συνεργασία τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο να επιτευχθούν.
Τα πρόσωπα είναι εδώ. Προχωράνε, εξελίσσονται, διορθώνονται, βρίσκουν λύσεις, δημιουργούν προοπτικές και ορίζουν εκ νέου το στίγμα της Πόλης-Αγοράς της Ξάνθης.
Σε καιρούς δύσκολους και αιματοβαμμένους, που ο καθένας πολίτης της Πόλης-Αγοράς καλείται να σκεφτεί έξω από το συμβατικό πλαίσιο, το οποίο έθεταν οι συνθήκες εργασίας του, οι δημιουργοί οινοπαραγωγοί της Ξάνθης: Κτήμα Σγουρίδη, Κτήμα Βουρβουκέλη, Ανατολικός Αμπελώνας, εδώ και χρόνια, με ευφάνταστες ιδέες, καλή διάθεση και κέφι, κάνουν πρωτοποριακά βήματα με τον ολόδικό τους τρόπο. Αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.
Με την τόλμη τους , διαφημίζουν την Πόλη-Αγορά της Ξάνθης διεθνώς.
Ήρθε η ώρα που ο θεσμός του ΕΒΕ πρέπει να γίνει η αμαξοστοιχία τους.
Σας ευχαριστώ
Μιχάλης Σπανίδης (30/01/2012)

31 Ιανουαρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ: Συνεχίζει Πρόεδρος ο δραστήριος Γιάννης Παπαχρόνης.

31 Ιανουαρίου
Σε σώμα συστήθηκε το νέο Δ.Σ. το Συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης η «ΑΓΑΠΗ» μετά τις αρχαιρεσίες της 30/1/2012 με το υπ’ αριθ. 324 πρακτικό ως εξής:
Πρόεδρος : Παπαχρόνης Χαρ. Ιωάννης
Α’ Αντιπρόεδρος: Καράνταη Χουσ. Χαλήλ
Β’ Αντιπρόεδρος: Παπαευστρατίου Δημ. Γεώργιος
Γεν. Γραμματέας: Μαθιουδάκης Αριστ. Γεώργιος
Ταμίας: Φωτιάδης Δημ. Πολύκαρπος
Ειδ. Γραμματέας: Κηπουρός Χρηστ. Κωνσταντίνος
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Τσάκατου Γεωργ. Αλεξάνδρα

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΤΟ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝ Δ.Σ.
«Το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο, αποτελούμενο από παλιά και νέα στελέχη της τοπικής εθελοντικής αιμοδοσίας, αναλαμβάνει σε μια δύσκολη περίοδο για την Ξάνθη και τη χώρα μας και μέσα σε μια έντονη οικονομική κατάσταση και δυσπραγία να συνεχίσει το έργο των παλιότερων διοικήσεων. Να συνεχίσει, να συμπληρώσει, να ενισχύσει αλλά και να βάλει και τη δική του σφραγίδα σε αυτό το μεγάλο οικοδόμημα που έχει γερά θεμέλια από το 1975. Σε αυτές τις εποχές είναι ακόμη πιο σημαντική, επιτακτική και απαραίτητη η παρουσία του συλλόγου της «αγάπης» και η συνεχής δραστηριοποίηση των μελών του. Το Δ.Σ. θα προσπαθεί μέσα από τις διάφορες δυσκολίες να πράττει το αυτονόητο, συνήθως και συχνά μόνο του, χωρίς τη βοήθεια της Πολιτείας και των διαφόρων ανευθυνουπεύθυνων, αλλά με βασικές και αταλάντευτες επιδιώξεις, την ανακούφιση των πασχόντων συνανθρώπων μας και τη συνεχή παρότρυνση και ενημέρωση των υγιών συμπολιτών μας να γίνουν εθελοντές αιμοδότες. Ευχόμαστε να μας δίνει ο Θεός δύναμη, υγεία και να χαλυβδώνει τη θέλησή μας ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο υψηλό καθήκον που αναλαμβάνουμε»
Με αδελφικούς χαιρετισμούς
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης
Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Αριστ. Μαθιουδάκης

31 Ιανουαρίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

31 Ιανουαρίου
*Οριστικά χθες τελειοποιήθηκε σε χρώματα και ύφος η στολή της Θρακικής Σκηνής που φέτος έχει ιδανική σειρά στην παρέλαση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού… και οι πληροφορίες μου λένε πως το γκρούπ της θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 500 καρναβαλιστές!!!
Η παρέλαση όπως είναι γνωστό θα γίνει τη Κυριακή 26 Φεβρουαρίου και ιδού η στολή, γυναικεία και ανδρική!
Δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα 25410/20.670 και 25410/62.222.
.......
*Η είδηση; Η ειδική καραμούζα-σφυρίχτρα της Θρακικής Σκηνής που θα μοιραστεί σε όλα τα μέλη του Carnival club και είναι εκπληκτική...
Ρωτήστε και τον Μιχάλη Σπανίδη που την «δοκίμασε» την απόδοσή της... και θα κάνει όπως κάθε χρόνο παρέλαση με τη Θρακική Σκηνή, συντροφιά με το... Στελλάκι του!
......

*Μαζί και δίπλα δίπλα, κάθισαν στη προχθεσινή συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Ξάνθης η ειδική σύμβουλος Ανθή Παναγιώτου (τρομερή η δουλειά της στο ΕΒΕ όπως παλιότερα στην Αναπτυξιακή κατά γενική ομολογία...) και η των δημοσίων σχέσεων Ελένη Κίτσου.
Και οι δύο, ομόρφαιναν την αίθουσα του Επιμελητηρίου...
.......

*Αποκλειστικό. Με το γκρούπ της Θρακικής Σκηνής θα κάνει φέτος παρέλαση για το Καρναβάλι ο εκπληκτικός νεαρός τραγουδιστής Γιώργος Καρυπίδης... η είδηση ωστόσο βγαίνει αλλού!
Όπως έμαθα μαζί με τον Αντώνη Χειμωνίδη θα τραγουδήσουν δωρεάν σε φιλανθρωπική εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων... Μπράβο και στους δύο!
......

*Αρνητική ήταν η απάντηση του Μανώλη Φανουράκη να αναλάβει τα καφέ του Ηotel Elisso αφού θα σκέφτηκε ο άνθρωπος πολύ σοβαρά πριν καταλήξει κάπου....
-Δεν γίνεται από Δήμαρχος (αφεντικό) στο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ να «καταντήσει»... «κλητήρας» και μάλιστα στον ξάδερφο του Τσέπελη...
-Τι σημαίνει ωστόσο αυτή η άρνηση;
-Ότι ο «βάτραχος» παραμένει τελικά ο πρώτος στόχος του και το νέο μεγάλο όνειρό του...
.......

*Και μια και μιλάω για το ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ να σας ενημερώσω με ένα ακόμη αποκλειστικό...
Διοργανώνει βραδιά ΕΡΩΤΑ την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου (του Αγίου Βαλεντίνου) και δεν αποκλείεται να φέρει μέχρι και την....Ναταλία Γερμανού να παίξει μουσική!!!
Αν φυσικά είναι ελεύθερη...!
(Σ.Σ. Εννοώ από την επαγγελματική άποψη, αφού στη προσωπική της ζωή δηλώνει ελεύθερη....).
.......

*Τι γίνεται μ’ εκείνον τον φοβερό χορό που θέλουν να διοργανώσουν οι τρομεροί XANTHI FANS στη κοπή της βασιλόπιτάς τους, σύμφωνα με την αποκάλυψη του Δημήτρη Αντωνιάδη στην «Ανοιχτή γραμμή»...
Θα τον κάνουν ή δεν θα τον κάνουν τελικά;
-Γιατί και 12.000 Ευρώ που ζήτησε ο Μαργαρίτης σε τέτοιες δύσκολες εποχές, δεν είναι λίγα ρε παιδιά...
......

*Και κλείνω τη στήλη με κάτι το μοναδικό... Ιδού λοιπόν ο Μάκης Τοπαλίδης με την φανέλα της Skoda Ξάνθη με τις υπογραφές όλων των ποδοσφαιριστών, που έγινε ΘΕΜΑ συζήτησης στους αθλητικούς, κοσμικούς, δημοσιογραφικούς και καλλιτεχνικούς κύκλους, προκαλώντας τις «ζήλιες» ακόμη και του Αρβανιτίδη...
-Κύριε Ουζουνίδη ανακαλύψαμε επιτέλους τον εγχώριο Μέση, αφού ο Βλαχοδήμος φιλοδοξεί να γίνει μόνο... Ρονάλντο!
Ιδού...
Ο ΓΥΦΤΟΣ

31 Ιανουαρίου

Οι Έλληνες μπορούν να μας πάρουν και τα σώβρακα!!!

Οι Έλληνες μπορούν να μας πάρουν και τα σώβρακα!!!

31 Ιανουαρίου
Ο Γερμανός οικονομολόγος Albrecht Ritschl, παραχωρώντας συνέντευξη στο Spiegel χαρακτήρισε την Γερμανία ως τον μεγαλύτερο αμαρτωλό του 20ου αιώνα ενώ τόνισε πως «η Ελλάδα μπορεί να μας πάρει ακόμα και τα σώβρακα!!!» εάν διεκδικούσε η χώρα μας τις πολεμικές αποζημιώσεις.
Τα είπε δηλαδή ντόμπρα και σταράτα ο Γερμανός οικονομολόγος...
Μάλιστα σημείωσε πως αν έκανε κάτι τέτοιο τότε η Γερμανία θα αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα, καθώς το οικονομικό της θαύμα οφείλεται στην μη διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από τις ΗΠΑ για τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.
Η Γερμανία έχει χρεοκοπήσει τουλάχιστον τρεις φορές κατά την διάρκεια του προηγούμενου αιώνα, σημειώνει μεταξύ άλλων ο οικονομολόγος.
Όσον αφορά την Ελλάδα, ο καθηγητής είπε πως «είναι φυσικό επόμενο η Γερμανία να πληρώσει τα περισσότερα από τα χρήματα που οι πιστωτές έχουν δανείσει στην χώρα μας, καθώς το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας, όπως λέει, βασίζεται στη μη πληρωμή των αποζημιώσεων».
Τόνισε δε πως «οι Έλληνες ξέρουν τα εχθρικά άρθρα στα γερμανικά ΜΜΕ πολύ καλά. Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πολύ πιο επιθετική, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις, αρχίζοντας από την Ελλάδα, και αν η Γερμανία ποτέ αναγκαστεί να πληρώσει, θα μας «πάρουν ακόμη και τα σώβρακα».
«Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε ευγνώμονες να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας».
Κι ο νοών νοείτω...!

31 Ιανουαρίου

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ! Στο τέλος της εβδομάδας  ο Παπουτσής στον Έβρο.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ! Στο τέλος της εβδομάδας ο Παπουτσής στον Έβρο.

31 Ιανουαρίου
Αναβολή πήρε η επίσκεψη του υπουργού προστασίας του πολίτη Χρήστου Παπουτσή στον Έβρο ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου θα επισκεφθεί την περιοχή στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. Η κατασκευή του φράχτη θα αποτελέσει τον κύριο λόγο της επίσκεψης του υπουργού ωστόσο όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης συνοριακών φυλάκων Έβρου Χαράλαμπος Παντελίδης θα προηγηθεί συνάντηση με τον κύριο Παπουστή στην Αθήνα προκειμένου να του υποβληθεί υπόμνημα με τα αιτήματα των συνοριοφυλάκων.
Είναι πλέον εμφανές ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επιταχύνει έντονα την κατασκευή του Φράχτη...

31 Ιανουαρίου

Σήμερα η παρουσίαση της κίνησης Ε.ΛΑ.Δ.Α.

31 Ιανουαρίου
Σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 στις 18.30 θα γίνει η παρουσίαση της νέας κίνησης Ε.ΛΑ.Δ.Α., στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη από τους Μανώλη Γλέζο, Μίκη Θεοδωράκη και Γιώργο Κασιμάτη.
Με δήλωσή τους, καλούν «να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τη συγκρότηση ενός Παλλαϊκού Κινήματος Αλληλεγγύης και Αντίστασης, ενάντια στην καταστροφή της Ελληνικής Οικονομίας και Κοινωνίας από την κυβέρνηση της τρόικα και όσους την υποστηρίζουν».
Πρόκειται για την «Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση», στο πρώτο κείμενο της οποίας που υπογράφει ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες είμαστε όλοι φορτωμένοι με την ίδια ευθύνη, ανεξάρτητα από επαγγελματικές, οικονομικές, μορφωτικές και άλλες ιδιότητες. Έχουμε το ίδιο χρέος και τα ίδια δικαιώματα για την οργάνωση ενός αγώνα που θα είναι ουσιαστικά μια καθολική αντίσταση απέναντι στο σημερινό Σύστημα Εξουσίας, με σκοπό να απαλλάξουμε τη χώρα μας από την παρουσία του και στη θέση του να προσφέρουμε στον Λαό μας αξιοπρέπεια, ευημερία, κοινωνική πρόοδο. Να του προσφέρουμε τη δυνατότητα να πάρει τη Μοίρα του στα δικά του χέρια μέσα στα πλαίσια μιας όσο γίνεται περισσότερο πραγματικής και Δίκαιης Δημοκρατίας».

31 Ιανουαρίου

Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλλε ο Εφραίμ

31 Ιανουαρίου
Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλλε την περασμένη Δευτέρα ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ ενώπιον της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού στην οποία και απολογήθηκε επικαλούμενος λόγους υγείας αλλά και ζητήματα ουσίας, αφού όπως δηλώνει είναι αθώος.
Ο ηγούμενος που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος πριν από περίπου ένα μήνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ζητεί να αντικατασταθεί η κράτηση του αφού όπως αναφέρει ούτε ύποπτος φυγής είναι, ενώ είναι γνωστής διαμονής.
Αναφέρεται δε τόσο στα στοιχεία που -κατά την άποψη του- καταδεικνύουν την αθωότητα του, καθώς επίσης και στα προβλήματα υγείας τα οποία επιτείνει η φυλάκισή του.
Την αίτηση θα κρίνει η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού η οποία είχε ταχθεί υπέρ της προφυλάκισης του Εφραίμ, αφού προηγουμένως εισηγηθεί σχετικά εισαγγελέας Εφετών.
Υπενθυμίζεται ότι, μετά την πολύωρη απολογία του Εφραίμ είχε ανακύψει διαφωνία μεταξύ της ανακρίτριας κυρίας Καλού και του εισαγγελέα Εφετών Π. Ματζούνη, καθώς ο τελευταίος είχε προτείνει να παραμείνει ελεύθερος ο κατηγορούμενος με εγγυοδοσία 200.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά δύο εβδομάδες σε αστυνομικό τμήμα. Τελικά, το Συμβούλιο Εφετών, με βούλευμά του διέταξε την προφυλάκιση του Εφραίμ.

31 Ιανουαρίου

Συνεχίζεται το παραεμπόριο του χαλκού από Βούλγαρους

Συνεχίζεται το παραεμπόριο του χαλκού από Βούλγαρους

31 Ιανουαρίου
Τον «τσάκωσαν» να μεταφέρει πάνω από έναν τόνο καλώδια χαλκού. Ο λόγος για έναν Βούλγαρο, ο οποίος συνελήφθη, κοντά στον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι άνδρες της αστυνομίας στη νταλίκα που οδηγούσε.
Σέρρες: Συνεχίζεται το παραεμπόριο του χαλκού από Βούλγαρους
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν μπρούτζινα αντικείμενα και καλώδια χαλκού που ξεπερνούσαν τον έναν τόνο βάρος και περισσότερες από 1.000 παλιές μπαταριές αυτοκινήτων.
Ο νεαρός οδηγός που δήλωσε άγνοια για το παράνομο φορτίο που μετέφερε κρυμμένο πίσω από λαχανικά και φρούτα, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Σερρών, ενώ το ΙΧ φορτηγό κατασχέθηκε.

31 Ιανουαρίου

Απαγόρευσαν τα φορτηγά στην Εγνατία Οδό, στο ύψος Ιάσμου λόγω ανέμων!

31 Ιανουαρίου
Πολλά και σήμερα τα προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο. Δείτε αναλυτικά που έχει διακοπεί η κυκλοφορία και που είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.
A΄ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΩΝ – ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ
Γ. Α. Δ. ANATOΛIKHΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Α.Δ. ΡΟΔΟΠΗΣ
Λόγω αυξημένης στάθμης του νερού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη διάβαση του ποταμού Λισσού (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου), διάβαση ποταμού Ποντικόρεμα οικισμού Αρριανών και διάβαση ποταμού μεταξύ Εβρένου – Ιασίου.
Εγνατία Οδός απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων από κόμβο Ιάσμου έως κόμβο Βαφεϊκων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας λόγω ισχυρών ανέμων.

31 Ιανουαρίου

ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ

31 Ιανουαρίου
Αυτήν την Παρασκευή το συγκρότημα «ΜΩΒ ΟΝΕΙΡΑ» θα πραγματοποιήσει ένα ακόμη φανταστικό live στο CAFE-BAR «GOLDEN ΠΥΞΙΔΑ. Μια μοναδική βραδιά που θα θυμάστε για καιρό!!! Παρασκευή 3/2/2012 και ώρα 22.30 «ΜΩΒ ΟΝΕΙΡΑ» και… καλή σας διασκέδαση!!! Είσοδος ελεύθερη!
.......



Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 21.00 στο Κέντρο διασκέδασης «ΝΕΡΑΙΔΑ» στο 3ο χλμ Ξάνθης- Λάγος θα πραγματοποιηθεί ο χορός της ομάδας Ηρακλή Ζυγού σε μια αξέχαστη ποντιακή & λαϊκή βραδιά. Τιμή πρόσκλησης: 20 ευρώ με πλήρες μενού & απεριόριστο ποτό. Να μη λείψει κανείς...
...........





Όταν ο Καρράς σου μιλάει με λόγια φιλικά και ο Οικονομόπουλος σου δίνει δώρα.
Όταν ο ολοκαίνουριος Κιάμος τραγουδάει για σένα και ο Μακρόπουλος είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Όταν είσαι το πρώτο θέμα στα live του Κωστόπουλου και ο Καλίδης σε χαιρετά.
Τότε σίγουρα θα πρέπει να βρεθείς αυτό το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στο cafe-bar «Το Πέτρινο» για το πρώτο DOGGY NIGHT του 2012.
Στα deck ο DJ TORIS!!!
Σας περιμένουμε όλους (σκυλιά και μη)
Φρί Έντρανς
.............

Από αυτήν την Κυριακή, μπαίνουμε στο κλίμα του Καρναβαλιού... Τα πάρτι λοιπόν στην ΠΥΞΙΔΑ café bar (ισόγειο) θα έχουν πολλές εκπλήξεις, ενώ θα ξεκινάνε το απόγευμα της Κυριακής 5/2/2012 στις 6 το βράδυ. Αυτή τη Κυριακή η ΠΥΞΙΔΑ διοργανώνει σε συνεργασία με την Corona το party της νέας της μπύρας την CORONITA που θα κοστίζει μόνον 3 € !!! GUEST DJs TEO SGOURAKIS & VnL... Μπορείτε να κλείσετε τραπέζι στο 25410 63418 & 6976205866 ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!
…………..

Το ξενοδοχείο Le Chalet καλεί τους συλλόγους και τους φορείς να διοργανώσουν την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτάς τους στον υπέροχο χώρο τους εστιατορίου του με μπουφέ και κόστος 13 ευρώ κατ’ άτομο συμπεριλαμβανομένου και του ποτού.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 25410 68511 -15
........

*Το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης και τα Τμήματα Latin, προσκαλούν τους φίλους τους, στο αποκριάτικο Party τους, την Παρασκευή, 24/02/2012, στην αίθουσα ΞΕΝΙΑ του Ξενοδοχείου EΛΙΣΣΩ και ώρα 21:30.
Ελάτε να χορέψουμε σε ρυθμούς Latin ( SALSA CUBANA και L.A. , BACHAIATA ), ZUMBA, καθώς και HIP – HOP και REGGAETON παρουσία των δασκάλων του .
Tιμή εισόδου 10 ευρώ με ποτό.

31 Ιανουαρίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

31 Ιανουαρίου
*Συνεχίζεται η λειτουργία των Τμημάτων Αρχαίων Ελληνικών (για ενήλικες) και Ιστορίας/Λαογραφίας Θράκης με διδάσκοντα καθηγητή τον Θανάση Μουσόπουλο, Φιλόλογο - Συγγραφέα.
Σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου οι μαθητές που παρακολουθούν τα μαθήματα θα συνεχίσουν να ασχολούνται με τη Γλώσσα και την Γραμματεία, την Ιστορία και τον Πολιτισμό κατά τη λεγόμενη Βυζαντινή Περίοδο.
.......
*Η γενέθλια μουσική παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη “55” ετοιμάζει για 2η φορά, τις αποσκευές της για την Κομοτηνή. Όπως είναι γνωστό, ο Σταμάτης Κραουνάκης μάγεψε το κοινό με την έξοχη 1η εμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής στις 25 Ιανουαρίου, σε μια παράσταση sold out με μεγάλη λίστα αναμονής από τις πρώτες μέρες της προπώλησης των εισιτηρίων.
......
*Ο Σταμάτης Κραουνάκης θέλοντας λοιπόν να ζεστάνει τις καρδιές όλων των φίλων του στην Θράκη, θα μας ταξιδέψει για 2η φορά με την καλύτερη κατά γενική ομολογία παράσταση του, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 21.00 σε ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι 2,5 ωρών με συνοδοιπόρους την Ελευθερία Πάτση και την ορχήστρα Banda di Stelle.
......
*O Κραουνάκης ρολάρει δύο ώρες στη σκηνή σε δημιουργικό οίστρο, εκθέτει και αποδεσμεύει όλο το μηχανισμό του, δημιουργώντας το καινούργιο του παιχνίδι και καλεί τους φίλους του να μοιραστούν μαζί του τραγούδια, λόγια και μικρόφωνο με ένα πιάνο γεμάτο από τα τραγούδια που εδώ και τρεις δεκαετίες παρακολούθησαν και συντρόφεψαν τις ζωές των Ελλήνων. Το «55» είναι η κατά Σταμάτη περιπέτεια της ζωής, της τέχνης, της καταγωγής, του Έρωτα, η κωμωδία του ζην και του ευ ζην.
.......
*Το νέο έτος φέρνει ένα καινούριο θεσμό στο cafe-bar «Το Πέτρινο». Αυτή την Πέμπτη και κάθε Πέμπτη Rock Nights με εκπλήξεις, live concerts και πολύ μα πάρα πολύ ροκ μουσική για τους λάτρεις του είδους.
Ακόμα μία έκπληξη: στις δύο βαρελίσιες 500ml μπύρες η τρίτη δώρο (η τιμή της μίας βαρελίσιας 500ml μπύρας είναι 3euro).
Απολαύστε ένα μουσικό ταξίδι με πολύ ροκ διάθεση!!!
There are no strangers in Petrino, only friends you haven't met yet!!!
……
*Συνάντηση με θέμα την ενημέρωση για τις εκθέσεις τουριστικής προβολής που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό κατά το έτος 2012, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Δήμο Παγγαίου με την συμμετοχή των εκπροσώπων ενοικιαζομένων δωματίων, ξενοδοχείων και οικοδομικών επιχειρήσεων, του Προέδρου Συνδέσμων Ξενοδόχων κ, Μιτσάλη καθώς και άλλων φορέων του Δήμου. Στόχος είναι η τουριστική ανάπτυξη του Δήμου, η συνεργασία μεταξύ των φορέων, του Δήμου και της Περιφέρειας καθώς και η προσέγγιση και προσέλευση μέσω προβολής, τουριστών και επισκεπτών στο Δήμο Παγγαίο.
……
*Το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης φιλοξενεί στο χώρο του, από 24-26/2/2012, στο ισόγειο , τις εκθέσεις Πυρογραφίας του κ. Χονδρού Περικλή και Κοσμήματος της κ. Παρασκελίδου Αθηνάς.
Ένα πρωτότυπο πάντρεμα τεχνών από Ξανθιώτες Δημιουργούς.
Ώρες Λειτουργίας την Παρασκευή (24/2/2012) από ώρα 10:00- 14:00 και 16:00 – 22:00 και το Σάββατο – Κυριακή ( 25-26/2/2012) από ώρα 10:00 – 22:00.
Είσοδος ελεύθερη.
.......
*Το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης προσκαλεί όλους τους φίλους του στον μεγάλο ετήσιο αποκριάτικο χορό του, το Σάββατο, 18/2/2012, στην Αίθουσα Δεξιώσεων «ΑΠΟΛΛΩΝ», στο 4ο χλμ Ξάνθης - Λάγος και ώρα 21:00.
Ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα που δεν πρέπει να χάσει κανείς, με σύντομο αφιέρωμα σε παραδοσιακούς χορούς και στο ρεμπέτικο τραγούδι που άνθισε στα Καφέ Αμάν.
Τιμή εισόδου 18 ευρώ με πλήρες menu και ποτό.

31 Ιανουαρίου

-Με απλά λόγια.... κατάφεραν όλοι μαζί να «κλείσουν» το...τελωνείο του Λάγος!!! Ανδραγάθημα...

31 Ιανουαρίου
Συντροφικά μαχαιρώματα από Σωκράτη Ξυνίδη σε Α. Γιαννακίδη και Β. Τσολακίδη για το Τελωνείο του Πόρτο Λάγος… Αιτία, η κάθοδος του Δημάρχου Αβδήρων με τον Περιφερειάρχη, στον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών, για ένα θέμα για το οποίο λίγο πριν τον επισκέφθηκαν οι Ξυνίδης - Καραλίδης! Τα «πήρε» λοιπόν ο ημέτερος υπουργός και τα «έχωσε» στους αμφισβητίες περί των ικανοτήτων του...
(Ο Τένης Καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ»)

31 Ιανουαρίου

-Δημαρχόπουλε, αφού πήρες τις «εντολές» από τον εκδότη… ναι ικανοποιηθεί πάραυτα το αίτημα!!!

31 Ιανουαρίου
Εύλογη η απορία του Δημήτρη Βορίδη αλλά θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικός στις διατυπώσεις του αφού το μόνο που κατάφερε στο θέμα του Μουζαφέρ Μπέη ήταν να πετάξει μία πολιτική φωτοβολίδα κατά της δημοτικής αρχής η οποία όμως έσβησε πολύ γρήγορα.. Φυσικά μετά και την δημοσιοποίηση των τελευταίων στοιχείων οφείλει και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να επαναφέρει το θέμα της έγκρισης προσωρινής παραλαβής του έργου για το συγκεκριμένο κτίριο....
(Ο Σταύρος Καρυπίδης στην «XANTHI NEWS»)

31 Ιανουαρίου

ΠΡΑΤΣΟΣ  & ΜΠΙΤΟΣ

ΠΡΑΤΣΟΣ & ΜΠΙΤΟΣ

31 Ιανουαρίου
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΝΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝΕ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ(ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ) ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ.
ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ
ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΜΕ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ (Η ΣΕΚΑΠ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΤΗ ΗΠΕΙΡΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Ο ΣΕΙΤΑΝΙΔΗΣ).
ΟΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΞΑΝΑ-ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ-ΓΝΩΣΤΟΤΑΤΟ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ.
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΑΙΜΟΥ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑ ΣΑΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΡΙΞΕ ΣΤΟ ΛΑΚΚΟ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΚΟΡΜΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ
(Σ. Σ. Από μήνυμα αναγνώστη σε τοπική ιστοσελίδα...Τα είπαμε πρώτοι εμείς, και μας ακολουθούνε πλέον όλοι....Η δράση του «δίδυμου» Πράτσου-Μπίτου στη ΣΕΚΑΠ και ο τρόπος που λειτούργησαν όσο καιρό ήταν στην ηγεσία της εταιρείας, χρήζει πλέον πολύς συζήτησης και πολύς έρευνας. .Διαβάστε και πρωτοσέλιδό μας και θα καταλάβετε καλά τι εννοώ.)

31 Ιανουαρίου

ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ; Ο Πράτσος πίσω από την «πρόσληψη» Λειβαδίτη!

31 Ιανουαρίου
Αίσθηση από τις τελευταίες αποκαλύψεις του «Μ» για την λειτουργία του Προέδρου της ΣΕΚΑΠ Δημήτρη Πράτσου και την περίεργη «επαναπρόσληψη» του «συνταξιούχου» με πλαστά ένσημα Λειβαδίτη στην εταιρεία και μάλιστα χωρίς να ρωτήσει κανέναν στο Δ.Σ και να καλείται τώρα να πληρώσει τα ένσημα η εταιρεία σε έναν εργαζόμενο που επαναπροσλήφθηκε ναι μεν....(παρά τον ντόρο που προκλήθηκε) αλλά επί μήνες δεν πατούσε στη δουλειά του!!!
Φτάνοντας μάλιστα στο προκλητικό σημείο να τον κάνει ο Πράτσος ακόμη και....Πρόεδρο της Γεν. συνέλευσης!!!
Το ερώτημα βέβαια είναι ΚΑΙ η κάλυψη της Διοίκησης της ΑΤΕ bank στο πρόσωπο του Προέδρου....
-Ο Πανταλάκης που σίγουρα θα ενημερώθηκε από τις εξελίξεις στη διοίκηση της ΣΕΚΑΠ και τις παραιτήσεις των «5» για έναν ανεξήγητο λόγο, στηρίζει τον....Πράτσο, γνωρίζοντας αυτό δημιουργεί πρόβλημα στις σχέσεις του και με τον Αναπληρωτή Σωκράτη Ξυνίδη...αλλά και τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί. Το γιατί....είναι κι αυτό ένα μέγα ερώτημα...

31 Ιανουαρίου

Με «μπέρδεψε» χθες το δικηγορικό «δίδυμο»...

31 Ιανουαρίου
Ειλικρινά με «παραμπέρδεψε» υπερβολικά χθες στο Τριμελές το γνωστό δικηγορικό «δίδυμο» που τείνει να γίνει πλέον και κατεστημένο για τους γνωρίζοντες...
Ο «αντιβατοπεδινός» Θανάσης Ξυνίδης και «πρώτος»της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο να υπερασπίζεται με τόσο φανατισμό τους... Μανώλη Φανουράκη - Δημήτρη Πετρόπουλο, δηλαδή τον Δήμο Ξάνθης και ο «βατοπεδινός» Στέργιος Γιαλάογλου από τη δική του πλευρά, αν και δικηγόρος του Δημάρχου Ξάνθης, Νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΞ, του Τσέπελη κλπ να υπερασπίζεται τους... αντιδίκους του Δήμου Ξάνθης (η ίδια σχεδόν υπόθεση θα κριθεί και στο αστικό δικαστήριο).
(Σ.Σ. Λεπτομέρειες για τη δίκη Φανουράκη-Πετρόπουλου με τον ανεψιό του Μπουδούρ), στη τελευταία σελίδα και στη στήλη «Δεν είναι όλα μαύρα»... Και σχόλιο ουδέν).

31 Ιανουαρίου

Μήπως είδατε εσείς;

Μήπως είδατε εσείς;

31 Ιανουαρίου
«Είδατε κανένα ΚΕΛΑΥΕ να λειτουργεί; Είδατε κανέναν έλεγχο; εγώ δεν είδα. Για αυτό θα ήθελα να σας παρακαλέσω να ξεκινήσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να σταματήσει αυτή η πληγή του παραεμπορίου» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης στη συνεδρίαση της Δευτέρας που μετέδωσαν ζωντανά και πάλι το Xanthi channel αλλά και ο ραδιοσταθμός Life 92.1 fm.
-Κύριε Τσιακίρογλου; Μήπως είδατε εσείς; Γιατί ήσασταν προχθές ο μόνος αντιδρών στις κινητοποιήσεις του ΕΒΕ για την «πληγή» που λέγεται παραεμπόριο...!

31 Ιανουαρίου

Με δικαστικές ή όχι αρμοδιότητες οι Μουφτήδες; Ποια η θέση του Τσετίν; Συμφωνεί με Χατζηοσμάν;

31 Ιανουαρίου
Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ. Ν. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, με δελτίο τύπο που εξέδωσε αναφέρεται στο θέμα των Μουφτήδων και τονίζει : «Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθώ μια εκλογή μουφτήδων που θα έχει ως σκοπό να οδηγήσει στην κατάργηση του Ισλαμικού Δικαίου.
Σε περίπτωση που το νέο νομοσχέδιο οδηγήσει στην οριστική κατάργηση των δικαστικών αρμοδιοτήτων, εγώ δεν πρόκειται να το αποδεχθώ».Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ροδόπης ο κ. Χατζηοσμάν, δηλώνει ότι υποστηρίζει ένα είδος εκλογής που θα είναι αποδεκτό από τη μειονότητα και υπό την προϋπόθεση αυτό να συνάδει με τη συνέχιση του ισχύοντος Ισλαμικού Δικαίου.
-Ερώτηση της στήλης....
Συμφωνεί με τον Χατζηοσμάν ο ημέτερος μειονοτικός βουλευτής Μάντατζη Τσετίν; Θα τοποθετηθεί και θα πάρει θέση στις παραπάνω δηλώσεις; Θα αποδεχτεί ή δεν θα αποδεχτεί την οριστική κατάργηση των δικαστικών αρμοδιοτήτων των Μουφτήδων;
Περιμένουμε την απάντησή του...

31 Ιανουαρίου

ΒΟΛΙΔΕΣ

31 Ιανουαρίου
Ας καθαρίσουν το ρολόι...
Δυστυχώς οι αναρχικοί και αριστεριστές, εξακολουθούν να μη σέβονται το ψηλό μας το ρολόι με αποτέλεσμα εδώ και λίγες μέρες το έχουν και πάλι... φορτωμένο με συνθήματα όπως αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία.
Ας βάλει ένα συνεργείο ο Δήμος Ξάνθης να το καθαρίσει γιατί ήδη το σύνθημα... πάλιωσε! Και δεν προκαλεί πλέον ούτε καλαμπούρι...


Κατά 93.000 ευρώ «φτωχότερο» το ΕΒΕ!
Μειωμένα κατά 93.000 ευρώ παρουσιάζονται πλέον τα αποθεματικά του ΕΒΕ Ξάνθης, όπως αποκαλύφθηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας.
Με απλά λόγια, εκεί που τα αποθεματικά ήταν 152.000 ευρώ με το «κούρεμα» αφαιρέθηκαν 93.000 ευρώ, κάτι που συνέβη σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας μιας και τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος υπέστησαν μαζικό κούρεμα, επειδή έχουν μετατραπεί σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.
Με απλά λόγια, δεν θα μπορεί το ΕΒΕ Ξάνθης να πληρώσει σε λίγο, ούτε τους υπαλλήλους!
Και εκτός αυτού, η Διοίκηση του ΕΒΕ Ξάνθης δεν μπορεί να μειώσει ακόμη περισσότερο τις συνδρομές των μελών, παρά την επιθυμία της...
Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν...

Και αποδεκτή η παραίτηση του Γ. Αθανασιάδη
Ομόφωνα αποδεκτή έκανε το Δ.Σ. του ΕΒΕ Ξάνθης την παραίτηση του κ. Γιάννη Αθανασιάδη, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του μετά την επανεκλογή του συνδυασμού του στις πρόσφατες εκλογές του Επιμελητήριου, όταν τέσσερα από τα πέντε εκλεγμένα μέλη του συνδυασμού του μεταπήδησαν στον συνδυασμό του κ. Στέλιου Μωραΐτη.
Ούτε ο... «φίλος» του ο Τσιακίρογλου δηλαδή τον στήριξη στο να προτείνει να μη γίνει αποδεκτή η παραίτησή του...
(Σ.Σ. Δρυός πεσούσης τελικά, πας ανήρ ξηλεύεται...).


Κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους χιλιάδες Έλληνες!
Με το 94% των Ελλήνων να έχει υποστεί δραματική μείωση του εισοδήματος και μόνην η αύξηση των αντικειμενικών αξιών αρκεί για να...
επέλθει κραχ στα οικονομικά τους με αποτέλεσμα ολόκληρη η σειρά των φόρων που συνδέεται με τις αντικειμενικές αξίες να απειλεί και το ίδιο τους το σπίτι. Ουσιαστικά με τη νέα φορολογία το ακίνητο κάθε πολίτης το έχει... μισιακό με την εφορία. Οι φόροι επί φόρων και τα χαράτσια έχουν δέσει τη θηλιά γύρω από το λαιμό των ιδιοκτητών που πλέον σε ποσοστό 60% καθυστερούν τη δόση του στεγαστικού δανείου, ενώ ο ένας στους δύο λέει πως στο μέλλον δεν θα μπορεί καν να αποπληρώσει το δάνειο αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση.
Στην έρευνα της Κάπα Research το 50,8 % των ιδιοκτητών δηλώνουν ότι «μάλλον ή σίγουρα» δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν εντός του έτους τους φόρους στα ακίνητα.
Το 16,5 % των ιδιοκτητών που έχουν δάνειο δηλώνουν ότι δεν εξοφλούν κανονικά και έγκαιρα τις δόσεις ενώ οι μισοί (48,2 %), στην ερώτηση αν θα μπορούν στο μέλλον να καταβάλουν κανονικά τις δόσεις, απαντούν «όχι» και «μάλλον όχι».
Οι Έλληνες και η ελληνική κοινωνία πάνε από το κακό στο χειρότερο...

31 Ιανουαρίου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

31 Ιανουαρίου
*Αθώοι χθες στο Τριμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης οι Μανώλης Φανουράκης και Δημήτρης Πετρόπουλος, ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη σε ατύχημα με τραυματισμό που συνέβη στον ανεψιό του Μπουδούρ στα Κιμμέρια τον Μάρτιο του 2007 και θεωρήθηκαν ως υπεύθυνοι για το συγκεκριμένο ατύχημα...
-Καθότι τα σύρματα που ήταν στο στύλο θεωρήθηκε ότι ήταν αμέλεια της ΔΕΑΞ και γενικότερα του Δήμου Ξάνθης.
.....
*Ωστόσο παρά το μικρό ποινικό ενδιαφέρον της συγκεκριμένης δίκης (όπου οι μηνυτές καταγγέλλοντες τα «μπέρδεψαν» λίγο λέγοντας ότι τα σύρματα ήταν εκεί είτε από την διακόσμηση των Χριστουγέννων, είτε από τα Καρναβάλια....) το πολιτικό σίγουρα ήταν εντυπωσιακό και διαβάστε παρακάτω το γιατί.
.....
*Δικηγόρος και υπεράσπιση των Φανουράκη-Πετρόπουλου (δηλαδή του Δήμου Ξάνθης..) ήταν ο «αρχηγός» της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θανάσης Ξυνίδης!
-Και πολιτική αγωγή (δηλαδή κατά του Δήμου Ξάνθης και των υπευθύνων του), ο δικηγόρος του Δημάρχου Ξάνθης και του Τσέπελη (και νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΞ), Στέργιος Γιαλάογλου...!
-Τρελαίνεσαι ή δεν τρελαίνεσαι;
Το αντίθετο!
-Όλα κύλησαν φυσιολογικά και απλά τον Θεολόγο διαδέχτηκε ο Στέργιος! Άλλωστε στο διάλλειμα της δίκης αν έβλεπε κανείς τα χαμόγελα και τα φιλοφρονήματα ανάμεσα σε Θανάση και Στέργιο, θα αντιλαμβάνονταν αμέσως ότι εδώ πρόκειται για μια υψηλής ποιότητας φιλία.
Πού τον συνειρμό της δεν μπόρεσε να «διακόψει» ούτε το βατοπαίδι!
Τυχαία; Δεν νομίζω...
......
*Η υπόθεση. Τον Μάρτιο 2007 έπαιζε στη πλατεία των Κιμμερίων ο 16χρονος τότε ανεψιός του Μποδούρ και σκάλωσε σε ένα σύρμα που ήταν στη κολώνα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Ξάνθης επί 4ήμερο....
Ο αδελφός του Μπουδούρ λοιπόν στοχεύει σε αστική αποζημίωση από τον Δήμο Ξάνθης και χθες εκδικάστηκε το ποινικό, αφού ακολουθεί στη συνέχεια το αστικό δικαστήριο....
Κι ο νοών νοείτω.
Της μόδας έγινε άλλωστε ο καθείς να καταφεύγει αστικά κατά του Δήμου και μόνο εγώ ο «μαλ....», παρά την τρομερή ζημία που υπέστην στο υπόγειο του σπιτιού μου από τρεις συνεχόμενες βλάβες της ΔΕΥΑΞ, δεν στράφηκα εναντίον τους....
.......
*Στο ρεζουμέ της ιστορίας....Αθώος ο Μανώλης Φανουράκης καθώς αποδείχτηκε ότι η ΔΕΑΞ δεν είχε καμία σχέση με το συγκεκριμένο ατύχημα και αθώος με αμφιβολίες ο Δημήτρης Πετρόπουλος....
.........
*Αντιμέτωπο με πρόβλημα επιβίωσης πλέον το ΠΑΣΟΚ, τα ποσοστά του οποίου «έπιασαν» μονοψήφιο ποσοστό σε δημοσκόπηση της εταιρίας «To The Point» και για ποιο ΜΜΕ λέτε; Την Κρατική ΕΤ 3!!!
-Σημειώστε επιγραμματικά... ΝΔ 18,6%, ΠαΣοΚ 7%!
-Ζήτω ο... Κουβέλης, δηλαδή η... πολυτελείας... αριστερά!!! Όπου αν ψάξετε λίγο, εκεί θα βρείτε τα... νέα κότερα και τις βίλες!
.......
*Συγκεκριμένα - από εκείνους που δήλωσαν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες -ποσοστό 18,6% απαντά ότι θα ψηφίσει ΝΔ, το 8,7% ΚΚΕ, το 8,2% ΣΥΡΙΖΑ, το 7,5% «Δημοκρατική Αριστερά», το 7% ΠΑΣΟΚ, το 4,3% ΛΑΟΣ, το 3,5% Οικολόγους Πράσινους, το 1,7% «Χρυσή Αυγή», «άλλο κόμμα» απαντά ότι θα ψηφίσει το 9%, ενώ αναποφάσιστοι είναι το 24,2%.
-Το κόμμα της Ντόρας για μια ακόμη φορά μένει απ’ έξω!!!
Η έρευνα καταγράφει επίσης έντονη απογοήτευση και για την κυβέρνηση Παπαδήμου. Δηλαδή και πάλι... ΠΑΣΟΚ! Άντε και στην επόμενη...

31 Ιανουαρίου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

31 Ιανουαρίου
ΚΙ ΟΧΙ ΠΕΝΤΕ!
Σύλληψη δύο (2) ημεδαπών στο Σέλερο για παράβαση του νόμου περι παιγνίων
Συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας (30-1-2012) το βράδυ, σε χωριό της Ξάνθης (Σέλερο), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 41 και 46 ετών (κι όχι πέντε όπως γράφεται σε άλλο μέσον...), κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, σε κατάστημα, συνέλαβαν τον 46χρονο ιδιοκτήτη του, διότι είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, δύο (2) παιγνιομηχανήματα, με το απαγορευμένο τυχερό παίγνιο (ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ), επιτρέποντας στον 41χρονο τη διενέργεια του παραπάνω παιγνίου.
Κατασχέθηκαν δύο (2) παιγνιομηχανήματα και το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

31 Ιανουαρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

31 Ιανουαρίου
Δημοσκόπηση ΕΤ3:
ΠαΣοΚ 7%!
Αντιμέτωπο με πρόβλημα επιβίωσης το ΠΑΣΟΚ, τα ποσοστά του οποίου "έπιασαν" μονοψήφιο ποσοστό σε δημοσκόπηση της εταιρίας "To The Point" για την ΕΤ 3.
Συγκεκριμένα - από εκείνους που δήλωσαν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες -ποσοστό 18,6% απαντά ότι θα ψηφίσει ΝΔ, το 8,7% ΚΚΕ, το 8,2% ΣΥΡΙΖΑ, το 7,5% "Δημοκρατική Αριστερά", το 7% ΠΑΣΟΚ, το 4,3% ΛΑΟΣ, το 3,5% Οικολόγους Πράσινους, το 1,7% "Χρυσή Αυγή", "άλλο κόμμα" απαντά ότι θα ψηφίσει το 9%, ενώ αναποφάσιστοι είναι το 24,2%.
Η έρευνα καταγράφει έντονη απογοήτευση από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Το 55,4% αξιολογεί αρνητικά το έργο της, ενώ θετικά μόνο το 16,7%. Ούτε θετικά, ούτε αρνητικά απαντά το 24,7%, ενώ σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011 οι αρνητικές απόψεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και οι θετικές απόψεις έχουν μειωθεί κατακόρυφα.
Ενδεικτικό του κλίματος στην κοινωνία είναι ότι στην ερώτηση «τι περιμένετε από την κυβέρνηση» ένας στους τρεις (το 32,3%) απαντά ότι «δεν περιμένει τίποτα». Ένα 10,8% περιμένουν από την κυβέρνηση να μειώσει την ανεργία, ίδιο ποσοστό περιμένουν από την κυβέρνηση Παπαδήμου «να σώσει τη χώρα», το 8,2% να αυξήσει τους μισθούς, το 6,6% να μειώσει τους φόρους, το 5,3% περιμένει ανάπτυξη και ένα ποσοστό 4,3% περιμένει «αντίσταση στο ΔΝΤ.

31 Ιανουαρίου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

31 Ιανουαρίου
ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΩΤΗ ΚΑΡΑΛΙΔΗ
Μια ώρα αργότερα θα πάνε την Τετάρτη οι μαθητές των σχολείων, γυμνασίων και Λυκείων στο Νομό Ξάνθης

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012, η προσέλευση των μαθητών όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ξάνθης θα γίνει στις 9:30 π.μ., λόγω των εκτάκτων καιρικών συνθηκών, που δημιουργήθηκαν και θα επιδεινωθούν με βάση τις προβλέψεις της ΕΜΥ, από τον παγετό, το ψύχος και τους βόρειους ανέμους, συνθήκες που εγκυμονούν κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και τη μετακίνηση των μαθητών κατά τις πολύ πρωινές ώρες.
Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέλθουν στην κανονική ώρα λειτουργίας του σχολείου τους.
Οι Δ/ντες των σχολικών μονάδων θα ενημερώσουν τους μαθητές και τα μέσα μεταφοράς των μαθητών για την αλλαγή στην ώρα προσέλευσης και θα προσαρμόσουν το ωρολόγιο πρόγραμμα σύμφωνα με την ώρα έναρξης των μαθημάτων.
Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη
Π.Ε. Ξάνθης

31 Ιανουαρίου

31 Ιανουαρίου

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ «ΕΛΕΓΧΟΣ» ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ! Το ΕΒΕ Ξάνθης κλείνει το δρόμο για τη Βουλγαρία!

31 Ιανουαρίου
Με δυναμική εισήγηση του Προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης στη προχθεσινή συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης
ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
*Με αντιπολίτευση, για την....αντιπολίτευση ξεκίνησε ο επικεφαλής Σωτήρης Τσιακίρογλου, χωρίς να πείσει όμως ούτε τον....εαυτό του!
Κινητοποιήσεις και μάλιστα δυναμικές για το θέμα παραεμπορίου δια μεσω τΑγ. Κωνσταντίνου προανήγγειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Στέλιος Μωραΐτης στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης περιγράφοντας με τα πλέον μελανά χρώματα το πρόβλημα στα μέλη.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στις μέρες μας λόγω της κρίσης και απαιτούνται πλέον δυναμικές αντιδράσεις. Ο σχεδιασμός προβλέπει “ξαφνικό” αποκλεισμό του μεθοριακού σταθμού στις επόμενες μέρες και πριν από το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, προκειμένου να «ταρακουνηθούν» οι αρχές....!
«Είδατε κανένα ΚΕΛΑΥΕ να λειτουργεί; είδατε κανέναν έλεγχο; εγώ δεν είδα. Για αυτό θα ήθελα να σας παρακαλέσω να ξεκινήσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να σταματήσει αυτή η πληγή» τόνισε ο κος Στέλιος Μωραΐτης αναφερόμενος στις δεσμεύσεις των αρμοδίων που ωστόσο δεν υλοποιήθηκαν ποτέ για την πάταξη του παρεμπορίου, προτείνοντας να προχωρήσει το ΕΒΕ στο κλείσιμο της «Τουριστικής Διόδου Αγίου Κωνσταντίνου», που αποτελεί τη βασική πύλη εισόδου παράνομων προϊόντων από τη Βουλγαρία στην περιοχή της Ξάνθης λόγω ανυπαρξίας ελέγχου!!!
«Ο δρόμος αυτός είχε σχεδιαστεί ως τουριστική δίοδος αλλά δεν λειτουργεί σήμερα ως κάτι τέτοιο» σημείωσε ο κος Μωραΐτης. Από τη μεριά τους τα μέλη της αντιπολίτευσης επισήμαναν το αδόκιμο του όρου «τουριστική δίοδος», τονίζοντας πως εξαρχής θα έπρεπε να είχε τεθεί υπόψη των εμπνευστών αυτής της διόδου οι επιπτώσεις της στην τοπική οικονομία. «Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και ως εκ τούτου κανένα παραστατικό. Αυτή τη στιγμή γίνεται πλιάτσικο στην τουριστική δίοδο» επέμενε Μωραΐτης, πως Αντινομάρχης Ξάνθης τη χρονική περίοδο που άνοιγε ο δρόμος είπε χαρακτηριστικά «θεωρήσαμε δεδομένο τότε ότι θα εφαρμοστούν οι νόμοι και δεν θα έχουμε τέτοια προβλήματα σήμερα».
«Ο δρόμος αυτός δεν άνοιξε ποτέ με ευθύνη της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, παρόλα αυτά όταν λειτουργούσαν οι μηχανισμοί της νομαρχίας δεν υπήρχε πρόβλημα» ανέφερε ο κος Μωραΐτης συμπληρώνοντας πως «εάν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι εμείς θα κλείσουμε τον δρόμο».
«Πρέπει να βγουν τα ΚΕΛΑΥΕ σε πρώτη φάση και εάν δεν βγούνε πρέπει να δούμε νομικά τι γίνεται με το κλείσιμο της διόδου» ανέφερε από τη μεριά του ο κος Σωτήρης Τσιακίρογλου, εξηγώντας πως ακόμη και σήμερα δεν έχουν συγκροτηθεί τα ΚΕΛΑΥΕ παρά τις διαρκείς κρούσεις.
Τελικά το Δ.Σ. του ΕΒΕ Ξάνθης αποφάσισε να προχωρήσει στο συμβολικό κλείσιμο της Τουριστικής Διόδου του Αγίου Κωνσταντίνου τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να πιέσει τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενεργοποιηθούν ώστε να πραγματοποιούνται έλεγχοι και να ενισχυθεί με το κατάλληλο προσωπικό το ελληνικό φυλάκιο.

ΠΟΛΥ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ
Να σημειωθεί ότι στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι δεν υπήρξε πρόβλεψη από το Επιμελητήριο και την πρώην Νομαρχία , ο Στέλιος Μωραΐτης ανέφερε ότι ο δρόμος είχε σχεδιαστεί ως τουριστική δίοδος και εγκαινιάστηκε εσπευσμένα -και πριν υπάρξει η ανάλογη προετοιμασία- από τον Γ. Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι μεσολάβησε το Σχέδιο Καλλικράτης, καθώς νωρίτερα δούλευαν κανονικά οι υπηρεσίες της Νομαρχίας που, από πέρυσι, έχουν αποδιοργανωθεί. “Θα τους αναγκάσουμε να εφαρμόσουν τους νόμους, αν δεν το κάνουν, θα κλείσουμε το δρόμο” είπε και ζήτησε την εξουσιοδότηση του Δ.Σ. ώστε να συγκαλέσει έναν απροειδοποίητο αποκλεισμό, ώστε να αναγκαστεί ο κρατικός μηχανισμός να ασχοληθεί με το πρόβλημα. “Ας έρθουν να με βάλουν μέσα” είπε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου χαρακτηριστικά απαντώντας στις ενστάσεις του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σωτήρη Τσιακίρογλου που έκανε πολιτική.....ΠΑΣΟΚ!!!
Επισημαίνεται επίσης ότι με διάταξη που προβλέπεται στο πρόσφατο Πολυνομοσχέδιο η αρμοδιότητα για τη σύσταση και τη λειτουργία των Κλιμακίων Ελέγχου για τα ΚΕΛΑΥΕ περνά πλέον στην αιρετή Περιφέρεια.
Πιο συγκεκριμένα το Πολυνομοσχέδιο προβλέπει ότι η αρμοδιότητα περνά στον Αιρετό Περιφερειάρχη και αυτός με τη σειρά του έχει τη δυνατότητα να τη μεταβιβάζει στον αρμόδιο κατά τόπο Αντιπεριφερειάρχη.
Σημειώνεται ότι την συνεδρίαση μετέδωσαν ζωντανά τόσο το XANTHI Channel όσο και ο ραδιοφωνικός σταθμός Life 92.1 fm.

31 Ιανουαρίου

ΛΟΓΩ ΤΟΥ.....«ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ»!  Κατά 93.000 ευρώ μείον   το Επιμελητήριο Ξάνθης!

ΛΟΓΩ ΤΟΥ.....«ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ»! Κατά 93.000 ευρώ μείον το Επιμελητήριο Ξάνθης!

31 Ιανουαρίου
*Μειώθηκαν κατά 20% οι συνδρομές των μελών λόγω της κρίσης, αφού το «κούρεμα» δεν αφήνει άλλα περιθώρια....
Μειωμένα κατά 93.000 ευρώ παρουσιάζονται τα αποθεματικά του ΕΒΕ Ξάνθης, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. του οργάνου, το απόγευμα της Δευτέρας. Δηλαδή το «ταμείον» είναι μείον και το Επιμελητήριο θα δυσκολευτεί να πληρώσει ακόμη και τους υπαλλήλους του.
Όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης από τις 152.000 ευρώ που υπήρχαν στο αποθεματικό του ΕΒΕ αφαιρέθηκαν 93.000 ευρώ, κάτι που συνέβη σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας μιας και τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος υπέστησαν μαζικό κούρεμα επειδή έχουν μετατραπεί σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.
Το θέμα έγινε ευρύτερα γνωστό βέβαια στη τοπική κοινωνία πριν λίγες μέρες από την εφημερίδα μας, ωστόσο στη προχθεσινή συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε πλήρως από τον ίδιο τον Πρόεδρο.
«Θα έχουμε πρόβλημα, θα χαθούν πολλά χρήματα από το Επιμελητήριο γιατί δεν θα έχουμε χρήματα πλέον να δίνουμε ως προκαταβολές» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης σχολιάζοντας την συγκεκριμένη εξέλιξη που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την μείωση των εισφορών των μελών αφού ήδη το Επιμελητήριο είναι μείον 93.000 Ευρώ!!! Και θα πρέπει να αναζητήσει νέους πόρους.

ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ
Ένα από τα σοβαρά θέματα που συζητήθηκαν προχθές, ήταν η μείωση των συνδρομών των μελών του ΕΒΕ Ξάνθης με τον κ. Μωραΐτη να προτείνει τη μείωση των συνδρομών κατά 20% λόγω της οικονομικής κρίσης και την οικονομική διευκόλυνση των μελών στην αποπληρωμή των συνδρομών για όλα τα ποσά που είναι άνω των 100 Ευρώ.
Αναλυτικά η πρόταση αναφέρει
ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ: Από 60 η συνδρομή θα μειωθεί στα 50 ευρώ
ΟΜΟΡΡΥΘΜΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ: Από 120 η συνδρομή μειώθηκε στα 100 ευρώ.
ΑΕ με Μ/Κ μέχρι 145.000 : Από 225 μειώνεται στα 203
ΑΕ με Μ/Κ μέχρι 293.000 : Από 301 μειώνεται στα 271
ΑΕ με Μ/Κ μέχρι 1 εκατ. ευρώ: Από τα 601 ευρώ μειώνεται στα 500 ευρώ
ΑΕ με Μ/Κ άνω του 1 εκατ. ευρώ: Από τα 900 ευρώ μειώνεται στα 700 ευρώ
Τελικά το θέμα για τον καθορισμό των συνδρομών των ΑΕ με βάση το τζίρο και όχι το μετοχικό κεφάλαιο, αποφασίστηκε να συζητηθεί εκ νέου στη Διοικητική Επιτροπή και να επανέλθει με βελτιωμένη πρόταση. Ωστόσο από τον Πρόεδρο έγινε σαφές ότι με βάση του “κούρεμα” και με τα γνωστά προβλήματα που υπάρχουν περαιτέρω μειώσεις δεν είναι δυνατές.
«Μακάρι να μπορούσαμε να μειώσουμε στο 1/3 τις συνδρομές, αλλά μετά και το κούρεμα στα αποθεματικά μας αυτό δεν είναι εφικτό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Μωραΐτης.
ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ!
Ομόφωνα αποδεκτή έκανε το Δ.Σ. του ΕΒΕ Ξάνθης την παραίτηση του κ. Γιάννη Αθανασιάδη, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του μετά την επανεκλογή του συνδυασμού του στις πρόσφατες εκλογές του Επιμελητήριου, όταν τέσσερα από τα πέντε εκλεγμένα μέλη του συνδυασμού του μεταπήδησαν στον συνδυασμό του κ. Στέλιου Μωραΐτη.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ
Στην εκλογή των προέδρων των τριών τμημάτων του Επιμελητηρίου προχώρησε το σώμα στη προχθεσινή συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Ξάνθης, ορίζοντας τον κύριο Σινάπογλου Μπιρόλ ως πρόεδρο του Μεταποιητικού Τμήματος, τον κ. Χακάν πρόεδρο του Εμπορικού Τμήματος και τον κ. Στέλιο Μωραΐτη πρόεδρο του Τμήματος Υπηρεσιών, μετά την άρνηση του κ. Σωτήρη Τσιακίρογλου να δεχθεί τη συγκεκριμένη θέση λόγω υψηλού φόρτου εργασίας.
(Σ.Σ. Καλά κοτζάμ Πρόεδρος θα εκλέγονταν παραλίγο...Τότε δεν θα είχε φόρτο εργασίας;)

ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Για ακόμη μια φορά το πρόγραμμα του Ψηφιακού Επιμελητηρίου απασχόλησε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, με τα τελευταία να εγκρίνουν κατά πλειοψηφία την επικύρωση του πρακτικού αποσφράγισης οικονομικής προσφοράς για τον ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό του προγράμματος Ψηφιακό Επιμελητήριο.
Τα μέλη του συνδυασμού του κ. Σωτήρη Τσιακίρογλου αποφάσισαν να μην ψηφίσουν υπέρ της επικύρωσης, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις της για την όλη διαδικασία, μόνο που σε λάθος....πόρτα διαμαρτύρονται!!!! Πιο συγκεκριμένα η κα Χρυσούλα Γρηγορίου, ανέφερε πως έκανε προσωπική έρευνα από την οποία προέκυψε πως η προμήθεια των συστημάτων που περιγράφονται στον διαγωνισμό κοστίζουν πολύ λιγότερα χρήματα απ’ όσα τα κοστολογεί η εταιρία ανάδοχος του προγράμματος. Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κος Μωραΐτης απάντησε και πάλι πως ο ρόλος του Επιμελητηρίου δεν είναι να εξετάζει κατά πόσο ένας διαγωνισμός «φωτογραφίζει» συγκεκριμένες εταιρίες αλλά «αυτό που εμάς μας ενδιαφέρει είναι να προλάβουμε τις ημερομηνίες ώστε να μην χαθούν τα χρήματα και όχι να ελέγχουμε τη νομιμότητα των προγραμμάτων αυτών που είναι θέματα των Υπουργείων»
Και μάλιστα των Υπουργείων ΠΑΣΟΚ θα προσθέσουμε εμείς...Αν λοιπόν η κυρία Γρηγορίου βρήκε αποκλίσεις να βγει δημόσια να τις καταγγείλει και μαζί και τους αρμόδιους υπαλλήλους και Υπουργούς της δικής της Κυβέρνησης...!
Επίσης στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης έγινε μακροσκελής ενημέρωση για το θέμα των βιοτεχνιών στο ΔΕΡΑΣ και το βιοτεχνικό πάρκο και υπήρξε διαβεβαίωση για υποστήριξη των βιοτεχνών ενώ εξελέγησαν ως εκπρόσωποι στο ΚΕΕ οι Σ. Μωραιτης και Ν. Δεληπάλλας

30 Ιανουαρίου

Θα πάρουμε τις καραμπίνες! ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ

30 Ιανουαρίου
Οργή, θυμός και αγανάκτηση στη κοινή γνώμη, ξεσηκώνονται οι επαγγελματίες...
*Πριν 10 μέρες περίπου λήστεψαν καφέ της οδού Βενιζέλου και προχθές το βράδυ καφέ μπαρ στο παζάρι! Οπλισμένοι σαν αστακοί οι ληστές, χτύπησαν στις 8.30 το βράδυ!
Οργή, θυμός και αγανάκτηση στη κοινή γνώμη από τις συνεχείς ληστείες στη πόλη μας, οι περισσότερες από τις οποίες δεν βλέπουν καν το φως της δημοσιότητας από την Περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση!!!
Με τηλεφωνήματά τους χθες στην εφημερίδα μας οι επαγγελματίες απειλούν με αντίποινα κι ότι θα πάρουν οι ίδιοι τα όπλα στα χέρια για να προστατέψουν τις περιουσίες και τον εαυτό τους.
-Θα πάρουμε τις καραμπίνες! Δεν γίνεται διαφορετικά, μας είπαν χθες δεκάδες επαγγελματίες που επικοινώνησαν μαζί μας, μετά την αποκλειστική είδηση που βγάλαμε στο blog του «Μαχητή» για τη ληστεία που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής γύρω στις 20.00-20.30 σε καφέ μπαρ στο παζάρι, ενώ παράλληλα διέρρεαν και νέες ληστείες...
Άγνωστα άτομα σταμάτησαν στη διαδρομή της Νέας με τη Παλιά Χρύσα ΙΧ αυτοκίνητο και υπό την απειλή καραμπίνας ανάγκασαν τους επιβάτες να τους δώσουν ότι χρήματα είχαν επάνω τους (30 Ευρώ) και το κινητό τους, ενώ αποκάλυψαν ότι υπάρχουν επαγγελματίες που έχουν χτυπήσει οπλισμένοι ληστές με καραμπίνες, δύο και τρεις φορές...
Οι τρεις ληστές που εικάζεται ότι μπορεί να είναι οι ίδιοι, 10 μέρες πρίν λήστεψαν καφέ - Ιντερνέτ της οδού Βενιζέλου ενώ τη Κυριακή το βράδυ λήστεψαν καφέ μπαρ στο παζάρι! Οπλισμένοι σαν αστακοί οι ληστές, «μπήκαν», χτύπησαν και... εξαφανίστηκαν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τους είδαν αρκετοί περίοικοι. !

ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ
Θρασύτατη ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής σε καφέ μπαρ παζάρι, όταν τρεις άγνωστοι γύρω στις 20.30 εισέβαλαν το μαγαζί οπλισμένοι και με απειλές και άγριες διαθέσεις, λήστεψαν εν ψυχρώ τους θαμώνες για να διαφύγουν σε χρόνο ρεκόρ και πριν προλάβει να παρέμβει η αστυνομία που ειδοποιήθηκε και έφτασε κατεπειγόντως. Αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες εξ’ αρχής έγιναν αντιληπτοί για τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν από τους ενοίκους της πολυκατοικίας και η όλη σκοινί εξελίχθηκε σε ελάχιστα λεπτά.
Μπήκαν μέσα, απείλησαν την υπάλληλο του καταστήματος και τους πελάτες, πήραν τσάντες και ότι χρήματα βρήκαν επάνω στους πελάτες και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι με ΙΧ αυτοκίνητο που τους περίμενε με αναμμένη την μηχανή.
Πρόκειται για το 2ο κρούσμα ληστείας σε διάστημα 10 ημερών περίπου, αφού με παρόμοιο τρόπο δράστες έκλεψαν καφέ μπαρ της οδού Βενιζέλου και εικάζεται μάλιστα ότι οι δράστες μπορεί να είναι οι ίδιοι.
Σημειώνεται ότι η αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης δεν έδωσε κανένα στοιχείο για την ληστεία στην οδό Βενιζέλου.
Τα συνεχή πάντως κρούσματα αυτών των ληστειών έχουν πανικοβάλει τους καταστηματάρχες που ζητούν την άδεια είτε να οπλοφορούν, είτε να αυξηθεί η αστυνομική φύλαξη. Ήδη κάποιοι από αυτούς παίρνουν πλέον αυξημένα μέτρα προστασίας αλλά και κλειστό κύκλωμα με κάμερες για την εντοπισμό των δραστών.

30 Ιανουαρίου

ΟΜΟΦΩΝΑ Δύο «ΝΑΙ» για ενέργεια και συμμετοχή σε ξένες εταιρείες!

30 Ιανουαρίου
Έκτακτη γεν. συνέλευση της ΣΕΚΕ χθες το πρωϊ παρουσία και του Προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ κ.Καραμίχα, άλλαξε σελίδα η κορυφαία συνεταιριστική Οργάνωση
Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε χθες η ΣΕΚΕ παρόντων των μετόχων της ενώ παρόντες ήταν ήταν και ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κος Τζανέτος Καραμίχας και ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κος Αλεξιάδης. Τα θέματα που απασχόλησαν την έκτακτη Γενική Συνέλευση ήταν η πρόταση που κατέθεσε η Διοίκηση της ΣΕΚΕ και είχε να κάνει με την αλλαγή των σκοπών δραστηριότητας της ΣΕΚΕ που μέχρι τώρα ήταν μόνο η επεξεργασία και εμπορία φύλλων καπνού και γενικά ό,τι έχει σχέση με τον καπνό. Τώρα οι νέες δραστηριότητες που θέλει να αναπτύξει η ΣΕΚΕ είναι η δυνατότητα να ασχοληθεί με την ενέργεια όπως Φωτοβολταϊκά- παραγωγή pellet κλπ- πρόταση που πέρασε ομόφωνα.
Άλλο ένα θέμα που συζητήθηκε και πέρασε και αυτό ομόφωνα ήταν να δοθεί η δυνατότητα στη ΣΕΚΕ, ώστε να συμμετέχει και σε εταιρείες εκτός Ελλάδος, δηλαδή στο Εξωτερικό. Όπως προαναφέρω δεν υπήρξε αντίρρηση από πλευράς των μετόχων και η ΣΕΚΕ πλέον βλέπουμε να προχωρά σε νέους ορίζοντες αλλάζοντας σελίδα, ώστε να μπορέσει να βγει όσο το δυνατόν αλώβητη από την οικονομική κρίση.
Ο Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚΕ κος Αλέξανδρος Κοντός παρουσίασε τις προτάσεις αιτιολογώντας τες και έπεισε όλους τους μετόχους που ψήφισαν ομόφωνα θετικά, βάζοντας την ΣΕΚΕ σε νέα τροχιά ανάπτυξης.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι εδώ και ένα χρόνο που έχει αναλάβει την Γενική Διεύθυνση της ΣΕΚΕ ο Αλέξανδρος Κοντός, βλέπουμε να γίνονται από πλευράς της εταιρείας βήματα ανάπτυξης και δραστηριοτήτων και σε άλλους τομείς, γιατί κακά τα ψέματα, η κρίση έχει χτυπήσει πολύ άσχημα τον καπνό και αν η ΣΕΚΕ δεν προχωρήσει δυναμικά σε νέες επενδύσεις, τότε θα μπει σε δύσκολους δρόμους και η ίδια. Ήδη έγιναν κάποια θετικά βήματα μέχρι αρχής γενομένης με την συγκέντρωση όλων της εταιρείας στις εγκαταστάσεις της Ξάνθης, με την δημιουργία φυτωρίου, καλλιέργεια καπνού «VIRGINIA» στην περιοχή Σταυρούπολης (Ιωνικό) και τη δημιουργία των ανάλογων μηχανολογικών εγκαταστάσεων και τώρα βλέπουμε να αναπτύσσεται η εταιρεία και σε άλλες δραστηριότητες του μέλλοντος όπως η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κλπ
Δικαίως λοιπόν η ΣΕΚΕ αποτέλεσε την ναυαρχίδα και την αρχή του Συνεταιριστικού Κινήματος στη χώρα μας από τον αείμνηστο Αλέξανδρο Μπαλτατζή, η δε θετική της πορεία μέχρι σήμερα και για πολλές δεκαετίες έδωσε χιλιάδες μεροκάματα σε καπνοκαλλιεργητές και καπνοπαραγωγούς.
Σήμερα επιπλέον η ΣΕΚΕ με την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της υπό τη Γενική Διεύθυνση του Αλέξανδρου Κοντού και την προεδρία του Παναγιώτη Ταρενίδη, αλλάζει σελίδα και βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον, προκαθορίζοντας πλέον και νέους στόχους και δραστηριότητες που δεν θα την αφήσουν να «πνιγεί»στη γενική καταπολέμηση της καπνοκαλλιέργειας και στην Ελλάδα και στο ΕΞΩΤΕΡΙΚO.
Επιπλέον στα παραπάνω να σημειώσουμε πως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαία η παρουσία της ΠΑΣΕΓΕΣ στην χθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση διά του Προέδρου της κου Καραμίχα Τζανέτου και του Αντιπροέδρου της κου Αλεξιάδη.
Το ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ γενικότερα εκσυγχρονίζεται και ανοίγει τα φτερά σε νέους πλέον δρόμους βλέποντας αισιόδοξα το μέλλον.

30 Ιανουαρίου

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

30 Ιανουαρίου
Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου το Σάββατο 28 Ιανουαρίου
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012, τα μέλη μας είχαμε μια ακόμα ευκαιρία να ανταλλάξουμε μεταξύ μας ευχές για την καινούργια χρονιά , να ευχηθούμε τα καλλίτερα για τον σύλλογο και να βραβεύσουμε τα παιδιά των μελών μας που αρίστευσαν στα σχολεία η πέρασαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Την εκδήλωσε τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων ο οποίος ευλόγησε και έκοψε την πίτα του συλλόγου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Δήμαρχο Ξάνθης, εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητή Δ’.Σ.Σ., εκπρόσωπος του Βουλευτή και π. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρου Κοντού, ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χαϊτίδης Δημήτριος ως εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Καραλίδη Φώτη, ο επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης Γεώργιος, ο εκπρόσωπος του επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου της Ξάνθης κ. Πούλιου Χρήστου, οι πολιτευτές κ. Τσαλίδης Φίλιππος και κ. Ανδρέου Γεωργία, σύσσωμο το Δ.Σ., πολλά μέλη και παιδιά μελών του συλλόγου.Στην αρχή της εκδήλωσης η χορωδία του συλλόγου τραγούδησε τραγούδια του Πόντου.
Στην προσφώνηση του ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Ρωμανίδης Θεόδωρος, μετά το καλωσόρισμα, αναφέρθηκε στην εορτή των Τριών Ιεραρχών σημειώνοντας μεταξύ των άλλων «Οι Τρεις Ιεράρχες τάραξαν τα νερά της εποχής τους και άφησαν παρακαταθήκες με αιώνια αξία για τις οποίες δυστυχώς έχουμε άγνοια ενώ ταυτόχρονα υπάρχει απαξίωση γι’ αυτούς στην πατρίδα μας.Άνθρωποι με ανοιχτούς πνευματικούς ορίζοντες, οι Πατέρες της Εκκλησίας τονίζουν κατ’ επανάληψιν στα κείμενά τους την αξία της αρχαίας ελληνικής παιδείας.
Η παιδεία κατά τους Τρεις Ιεράρχες πρέπει να αποτελεί δρόμο απελευθέρωσης προσωπικής και κοινωνικής, όχι διαδικασία εξαναγκασμού και ανελευθερίας.»Στην συνέχεια αναφέρθηκε επιγραμματικά στην εκπαίδευση στον Πόντο σημειώνοντας «Η αγάπη και ο σεβασμός που έδειχναν οι Πόντιοι στα γράμματα και η προτεραιότητα που έδιναν στις σπουδές των παιδιών τους φαίνεται από το γεγονός ότι κάθε ελληνική κοινότητα που αριθμούσε πάνω από 10 οικογένειες διατηρούσε ελληνικό σχολείο».
Τέλος απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους και ιδίως στα παιδιά διάβασε , ως ευλαβικό μνημόσυνο για την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων αποδημίας του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, κείμενο από ομιλία –προτροπή Του προς τον Ελληνικό λαό «Κράτα γερά μέσα σου τα ζώπυρα της πίστεως που παρέλαβες από τους γονείς σου. Η Ελλάδα είναι η χώρα των μεγάλων αγώνων για την κατίσχυση των μεγάλων ιδανικών. Μην αφήσεις τη χώρα σου να χάσει το χαρακτήρα της και να μετατραπεί σε μάζα ανθρώπων, χωρίς συνείδηση, χωρίς εθνικότητα και χωρίς ταυτότητα. Μέσα σ' αυτή τη μάζα κινδυνεύεις να γίνεις ένα νούμερο, ένας αριθμός, να χάσεις την ελευθερία της προσωπικότητάς σου. Αδελφοί, μείνατε εδραίοι και αμετακίνητοι σε όσα μάθατε και σε όσα επιστώθητε. Μείνατε σταθεροί στην πίστη και στα ιδανικά του Γένους. Αυτό είναι το χρέος μας.»
Στους χαιρετισμούς τους οι εκλεκτοί παρόντες εξήραν το έργο του συλλόγου, συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία αυτή και ευχήθηκαν τα καλλίτερα για τον σύλλογο.
Ακολούθησε η πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία της Προέδρου του Σ.Πο.Σ. Ανατ. Μακ- Θράκης κ. Χρύσας Μαυρίδου με το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα για του Ποντίους «Η ποντιακή διάλεκτος εκπέμπει SOS»

Βραβεύθηκαν συνολικά 18 μαθητές και μαθήτριες.
Ιωαννίδου Γεωργία Άνθιμος 7ο Γυμνάσιο
Καραβασιλειάδου Γεωργία Αχιλλέας 3ο «»
Κατσούλης Πέτρος Γεώργιος 3ο «»
Κυρλίδου Ραφαέλα Χρήστος 2ο «»
Λελεκίδου Κωνσταντινιά Απόστολος 1ο «»
Μακρίδου Χρυσούλα Ιωάννης Ι. Γ.΄ ΑΞΙΟΝ»
Παπαδοπούλου Ελισάβετ Γεώργιος 1ο Γυμνάσιο
Παπαδόπουλου Παναγιώτα Γεώργιος 3ο «»
Παπαδόπουλος Σπυρίδων Κωνσταντίνος 3ο «»
Γκουδίνα Αναστασία Γεώργιος 2ο Λύκειο
Κυρλίδου Αναστασία Χρήστος 2ο «»
Κωνσταντινίδου Σόνια Ευδοκία Γεώργιος 1ο «»
Χαϊτίδης Ευστράτιος Δημήτριος 3ο «»

Επιτυχόντες σε ΑΕΙ ΤΕΙ
Γιώρας Κωνσταντίνος Πασχάλης
Ιωαννίδης Μιχαήλ Άνθιμος
Λάϊτσα Ραφαηλία Λεωνίδας
Λελεκίδης Γεώργιος Απόστολος
Στεφανίδου Γενοβέφα Χαράλαμπος
Ακολούθησε η κοπή βασιλόπιτας , στην αίθουσα της Λέσχης, όπου οι κυρίες του Συλλόγου δεξιώθηκαν τους συμμετέχοντες με ποντιακά εδέσματα. Στους τυχερούς της βραδιάς, μεταξύ των οποίων και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, δόθηκε αναμνηστικό δώρο.
Και του χρόνου.
Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης