*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Δεκεμβρίου

ΕΚΤΑΚΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ- ΣΥΛΛΗΨΗ ΗΜΕΔΑΠΗΣ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

ΕΚΤΑΚΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ- ΣΥΛΛΗΨΗ ΗΜΕΔΑΠΗΣ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

31 Δεκεμβρίου

Συνελήφθη προχθές (29-12-2011), το απόγευμα, στο Νοσοκομείο Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 26χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, ενώ αναζητείται ο 30χρονος συνεργός της.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 26χρονη, διότι, με τη βοήθεια του 30χρονου που αναζητείται, αφαίρεσε από δύο ημεδαπές που βρίσκονταν εντός του Νοσοκομείου, ένα ζευγάρι γυαλιά και μια τσάντα, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 120 Ευρώ και διάφορα έγγραφαΜέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκε στην κατοχή της 26χρονης και αποδόθηκε στη δικαιούχο. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

31 Δεκεμβρίου

ΣΥΛΛΗΨΗ ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΣΥΛΛΗΨΗ ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

31 Δεκεμβρίου

Συνελήφθη χθες (30-12-2011) το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, 32χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον 32χρονο εντόπισαν στην κατοχή του δύο (2) δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος SΤEDON, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

31 Δεκεμβρίου

31 Δεκεμβρίου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: 60.000.000 ΕΥΡΩ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 12% ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΕΞΑΜΗΝΑ ΤΟΥ 2009

31 Δεκεμβρίου
*Ανάσα για τις επιχειρήσεις Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης με παρέμβαση του Κομοτηναίου Υφυπουργού Δικαιοσύνης!
O Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, δήλωσε:
"Μετά την πρόσφατη εκταμίευση του Β΄ εξαμήνου του 2008 της επιδότησης μισθολογικού κόστους 12%, το Υπουργείο Ανάπτυξης παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς δημοσιονομικές συνθήκες, ενέγραψε στον ΟΑΕΔ ποσό άλλων 60.000.000 ευρώ, για τα δύο εξάμηνα του 2009 για να καταβληθούν άμεσα.
Αυτό αποτελεί, αναμφισβήτητα, μία μεγάλη ανάσα για την περιοχή μας που αντιμετωπίζει έλλειμα ρευστότητας και στήριγμα στον παραγωγικό κόσμο ώστε να μην χαθούν από τις επιχειρήσεις άλλες θέσεις εργασίας".

31 Δεκεμβρίου

Αλέκος Κοντός: Οι λασπολόγοι μου, φοβούνται τις αγωγές σε βάρος τους!

31 Δεκεμβρίου
«Από τον Ιανουάριο 2011 ζητώ να πάμε σε ειδική επιτροπή με κλήρωση δικαστών και με πρόεδρο έναν εκ των αντιπροέδρων της Βουλής και να ξεκαθαρίσω τη μοναδική κατηγορία σε βάρος μου που είναι συναυτουργία σε απιστία περί την υπηρεσία και δεν μού απαντάει η πρόεδρος της Βουλής».
Ο κ. Κοντός τόνισε ότι δεν θέλουν κάτι τέτοιο γιατί θα καταρρεύσει η κατηγορία σε βάρος του και μετά θα αποκτήσει δικαίωμα αγωγών έναντι των συκοφαντών του. «Δεν θα αποφασίσουν πολιτικοί για τις κατηγορίες μου», δήλωσε στην εκπομπή του SKY το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

31 Δεκεμβρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ        Μ/ΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ         ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Ε.Π.Α.Θ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ Μ/ΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Ε.Π.Α.Θ

31 Δεκεμβρίου

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου Δασκάλων Μειονοτικών Σχολείων Ν. Ξάνθης – Αποφοίτων της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης , εύχονται σε όλους τους συμπολίτες μας χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία.

Ο Γ. Γραμματέας Ο Πρόεδρος

Ομέρ Ταχήρ Αχμέτ Χοτζά Αλή

Τηλεφώνα Επικοινωνίας: 6997254446

Αχμέτ Χοτζά Αλή ( ΠΡΟΕΔΡΟΣ )



31 Δεκεμβρίου

Πρώτο κόμμα και με διαφορά η Νέα Δημοκρατία!

31 Δεκεμβρίου
*Στη δεκαετία του 70' επιστρέφει το ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά τα ποσοστά του, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.
Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σταθερό προβάδισμα 8,8 μονάδων, ωστόσο την πρωτιά έχει η αδιευκρίνιστη ψήφος που αγγίζει το 29,5%.
Συγκεκριμένα, ως προς την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 21,4%, το ΠΑΣΟΚ 12,6%, το ΚΚΕ 9,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,2%, ΛΑΟΣ 5,3%, η Δημοκρατική Αριστερά 5%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,8%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5% και το Άρμα Πολιτών 1%.

Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,4% των ερωτηθέντων.
Σύμφωνα με την έρευνα, αν στις επόμενες εκλογές δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 40,1% θα προτιμούσε για πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο και το 35,4% τον αρχηγό του πρώτου κόμματος.
Ο Λουκάς Παπαδήμος συγκεντρώνει τις περισσότερο θετικές γνώμες των ερωτηθέντων (66%), και ακολουθούν οι Φ.Κουβέλης (51,4%, Αντ.Σαμαράς (35%), Αλ.Τσίπρας (30,6%), Αλ.Παπαρήγα (26%), Γ.Καρατζαφέρης (22,2%), Ντ.Μπακογιάννη (21%) και Γ.Παπανδρέου (18,8%).

Εκλογές τον Απρίλιο
Σε ερώτηση σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, το 56,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον Απρίλιο, ενώ το 37,7% στο τέλος της τετραετίας.
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, το 56,9% θεωρεί πως τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση πρέπει να συντονιστούν για σκληρότερη διαπραγμάτευση ενώ το 34,4% η διαπραγμάτευση να γίνει από κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.
Προβάδισμα Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ
Σχετικά με την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, η συντριπτική πλειοψηφία (72,7%), θεωρεί ότι πρέπει η διαδικασία να ολοκληρωθεί πριν τις εκλογές.
Οι πολίτες πάντως δείχνουν να αδιαφορούν για το ΠΑΣΟΚ, καθώς σε περίπτωση που στηθεί ανοιχτή κάλπη το 77,1% δηλώνει ότι σίγουρα ή μάλλον σίγουρα δεν θα πήγαινε να ψηφίσει.
Σε ερώτηση για το ποιον θα ψήφιζαν για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, αν συμμετείχαν στη διαδικασία, το 29,8%, απαντά τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το 27,4% τον Ανδρέα Λοβέρδο.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 28 και 29 Δεκεμβρίου πανελλαδικά, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, σε 1.004 άτομα με στοιχεία σταθμισμένα με την ψήφο του 2009.

31 Δεκεμβρίου

«Θρησκευτικοί εθνάρχες» οι Μούφτηδες

31 Δεκεμβρίου
«Θρησκευτικοί εθνάρχες» οι Μούφτηδες
Στις εσωτερικές ισορροπίες της κυβέρνησης Παπαδήμου εναποτίθεται πλέον η προώθησπρος ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει τον τρόπο ανάδειξης των μουφτήδων της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Η διαμόρφωση του νέου θεσμικού πλαισίου είχε ξεκινήσει αμέσως μετά τις εκλογές του 2009 και αποσκοπούσε στην απόκρουση των πιέσεων που ασκεί η Τουρκία και οι ακραίοι κύκλοι της μειονότητας αναφορικά με το θέμα των μουφτήδων, αλλά, ταυτόχρονα, ανταποκρινόταν και στις απαιτήσεις μεγάλης μερίδας της μειονότητας, η οποία –όπως έχουν δείξει τουλάχιστον οι δύο τελευταίες εκλογικές διαδικασίες– έχει συμπαγώς μετακινηθεί προς το ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες, η πρόταση νόμου, η οποία έχει διαμορφωθεί κατόπιν πλήθους διαβουλεύσεων και συναντήσεων, με πρωτοβουλία του γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, εισηγείται ένα ανανεωμένο σύστημα ανάδειξης μουφτήδων στη Θράκη. Η συνήθης τουρκική προπαγάνδα, την οποία, δυστυχώς, συμμερίζονται και κορυφαία στελέχη της μειονότητας, υποστηρίζει πως οι μουφτήδες σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Διδυμότειχο [Σ.Σ.: η Συνθήκη της Λοζάνης δεν αφορά στην Κω, όπου υπάρχει παρουσία Ελλήνων μουσουλμάνων, ή στην Αθήνα, όπου υπάρχει παρουσία μουσουλμάνων άλλων εθνικοτήτων] πρέπει να εκλέγονται. Αυτό το αίτημα αποτελεί κατ’ ουσίαν το πρώτο σημαντικό βήμα για τη δημιουργία «θρησκευτικών εθναρχών», οι οποίοι, έχοντας ισχυρή θρησκευτική επιρροή, αποκτούν και «λαϊκή νομιμοποίηση» με τη διαδικασία της καθολικής εκλογής, υποκαθιστώντας έτσι κάθε άλλο πολιτικό παράγοντα –αιρετό ή μη– στην περιοχή Νομοσχέδιο
Το νέο νομοσχέδιο αναμένεται ότι θα προβλέπει τη διεύρυνση της Επιτροπής Θεολόγων που μέχρι τώρα εξέλεγε τον εκάστοτε μουφτή. Με τον ισχύοντα νόμο, όταν εκλείπει ή παραιτείται ο μουφτής, η νομαρχία ορίζει τοποτηρητή, ο οποίος συγκαλεί κατόπιν μια επιτροπή δέκα εξεχουσών προσωπικοτήτων της μειονότητας, που τελικά αποφασίζουν ποιος ανάμεσα στους υποψηφίους θα είναι ο επόμενος μουφτής. Στις μουσουλμανικές χώρες ακολουθείται διαφορετική πρακτική, καθώς εκεί συνέρχεται το Συμβούλιο των Ουλεμάδων –δηλαδή των θεολόγων–, που προτείνουν έναν υποψήφιο και αυτόν διορίζει –εφόσον δεν υπάρχει ένσταση– ο ανώτατος άρχοντας. Η Ελλάδα προχωρά τώρα στη διεύρυνση του εκλεκτορικού σώματος, καθώς σε αυτό συμπεριλαμβάνει πλέον όχι μόνο τους θεολόγους, αλλά και τους εν ενεργεία ιμάμηδες, που, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, δεν ξεπερνούν τα εκατό άτομα. Η νέα διαδικασία προβλέπει ότι θα γίνεται κλήρωση, στην οποία δεν θα παρεμβάλλονται χριστιανοί, ώστε να επιλεγούν οι τριάντα που θα συγκροτήσουν και το τελικό εκλεκτορικό σώμα. Η δε διαδικασία γίνεται σε χώρο που έχει ορίσει η Περιφέρεια, όπου και θα αναγιγνώσκονται τα ονόματα των υποψηφίων και κατόπιν θα αρχίζει η ψηφοφορία…
Στη διαδικασία αυτή, πάντως, η οποία επί του πρακτέου ανατρέπει κάθε πρότερο υπολογισμό, αντιδρά ήδη το τουρκικό προξενείο, καθώς αντιλαμβάνεται πως, λόγω της δυσκολίας των χειρισμών που μέχρι τώρα έχει συνηθίσει να κάνει, ενδέχεται να απωλέσει πλήρως τον έλεγχο των αιρετών στελεχών της μειονότητας και, μάλιστα, του πιο σημαντικού, του μουφτή. Το νέο σύστημα ανάδειξης μουφτή ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στο αίτημα για ανοιχτή δια δικασία, χωρίς ανάμειξη μη μουσουλμάνων, αλλά, παρ’ όλα αυτά, κρύβει ορισμένους κινδύνους, λόγω της ιδιομορφίας της περιοχής και του τρόπου με τον οποίο τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να επεκτείνει την επιρροή του το τουρκικό προξενείο, χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο και, φυσικά, πακτωλό χρημάτων. Ακόμη και η διεύρυνση του εκλεκτορικού σώματος δεν εκμηδενίζει, εντούτοις, τη δυνατότητα του προξενείου να δώσει άτυπα το χρίσμα σε διαφορετικούς υποψηφίους, ώστε να μπορεί να αποκλείσει μη αρεστούς…
..
«Συμφέροντα» και θητεία
Συγχρόνως, ουδείς μπορεί να αποκλείσει τους μέχρι τώρα ψευδομουφτήδες Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μετέ –οι οποίοι κινούνται απροκάλυπτα ως συνήγοροι της τουρκικής πολιτικής στη Θράκη– να είναι υποψήφιοι σε αυτή τη δια δικασία, οπότε είναι προφανές το πρόβλημα που θα προκύψει στη διαχείριση καθημερινών θεμάτων της μειονότητας. Παρά το γεγονός ότι το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπει συγκεκριμένη θητεία, μικρότερη από τη δεκαετή που ισχύει σήμερα, δεν έχει διευκρινιστεί υπό ποίες προϋποθέσεις θα μπορεί να αποκλειστεί κάποια υποψηφιότητα, όπως προβλέπεται, δηλαδή, στις μουσουλμανικές χώρες. Το γεγονός, πάντως, ότι διατηρείται η ιερονομική δικαιοδοσία των μουφτήδων, η οποία είναι ιδιαίτερα επικερδής –λόγω των γάμων, των διαζυγίων κ.ο.κ.–, θα αποτελεί κίνητρο και για προσωπικές επιδιώ ξεις και συμμαχίες, οι οποίες δεν συμβαδίζουν πάντοτε με τη «γραμμή» του προξενείου. Ερώτημα αποτελεί η στάση που θα τηρήσουν οι δύο μειονοτικοί βουλευτές, ο Τσετίν Μάτατζη –ο οποίος, χωρίς συνέπειες από το κόμμα του, δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, τη στιγμή, μάλιστα, που προπαγανδίζει και το κόμμα του Σαδίκ–, καθώς και ο έτερος βουλευτής, Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο οποίος για μια ακόμη φορά προκαλεί ερωτήματα με τη στάση του, εμφανιζόμενος την περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να υποβάλει τα σέβη του στον Ταγίπ Ερντογάν –μετά την ανάρρωση του τελευταίου από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε– ως πρόεδρος της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης».

Η ισχύς της Σαρία
Ένα σημαντικό θέμα που αφορά στη μειονότητα είναι και οι επικρίσεις που ανά περιόδους δέχεται η χώρα μας ως προς την ισχύ της Σαρία από ευρωπαϊκές κυρίως χώρες, που δεν επιθυμούν να υπάρξει τέτοιου είδους πρότυπο και για τους χιλιάδες μουσουλμάνους πολίτες τους. Η Ελλάδα δεν θα είχε, φυσικά, κανένα απολύτως πρόβλημα να καταργηθεί η ιερονομική δικαιοδοσία των μουφτήδων, αλλά υπενθυμίζει στους ξένους συνομιλητές πως δεν πρόκειται για εφαρμογή της Σαρία, αλλά για υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί με τη Συνθήκη της Λοζάνης και απαιτούν το σεβασμό των θρησκευτικών παραδόσεων της μειονότητας. Μια τέτοια πρωτοβουλία από ελληνικής πλευράς στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία πιθανότατα να ερμηνευόταν με διαφορετικό τρόπο από τα ίδια τα μέλη της μειονότητας. Η Πολιτεία σε κάθε περίπτωση, πάντως, αναγνωρίζει και προστατεύει το δικαίωμα των μελών της μειονότητας να επιλέγουν τον πολιτικό γάμο ή και τη δικαστική λύση των γάμων, χωρίς να είναι υποχρεωτική η ανάμειξη του μουφτή. Εξάλλου, και για λόγους πολιτικούς η διατήρηση και ο σεβασμός των θρησκευτικών αισθημάτων και παραδόσεων της μειονότητας αποτελούν συστατικό στοιχείο της συνολικής ελληνικής προσέγγισης στη βάση της Συνθήκης της Λοζάνης περί θρησκευτικής μειονότητας.
Επίκαιρα

31 Δεκεμβρίου

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ... Με υπογραφή Γιαννακίδη το Hotel Elisso άλλαξε... χέρια!

31 Δεκεμβρίου
Κατόπιν εορτής κι αφού ρωτήσαμε και ξαναρωτήσαμε Δήμαρχο Ξάνθης - Θανάση Ξυνίδη αν είναι σύννομο ή όχι, τα... στοιχεία που έδωσε στην αξιωματική αντιπολίτευση ο Δήμος Ξάνθης, μας… επιβεβαιώνουν!
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ!
*Και λέγαμε και ξαναλέγαμε, τι δουλειά έχει ο αφανής εταίρος κ. Τσέπελης με όλο το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ κι έτρεχε στο γραφείο του να του... ευχηθεί χρόνια πολλά!
Κατόπιν εορτής κι αφού ρωτήσαμε και ξαναρωτήσαμε Δήμαρχο Ξάνθης - Θανάση Ξυνίδη αν είναι σύννομη ή όχι η αλλαγή ιδιοκτησίας στο γνωστό Elliso Hotel του αφανούς εταίρου κυρίου Τσέπελη, φαίνεται επιτέλους πως «ευαισθητοποιήθηκε» και η αξιωματική αντιπολίτευση...
Όπως προφανώς... ευαισθητοποιήθηκε (!!!) και για τις «περίεργες» αναθέσεις του «δίδυμου» Τσέπελη - Κάρτη μέσα στις γιορτές σε φιλικό τους ΜΜΕ!!!
Σύμφωνα με πληροφορίες μας λοιπόν και μετά τον θόρυβο και τα πρωτοσέλιδα του «Μ» για το σκάνδαλο που γίνεται πλέον... «σκανδαλάρα» με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στο Elisso Hotel, η παράταξη των Θανάση Ξυνίδη - Χρίστου Πούλιου αποφάσισε να... δράσει!!! Καταθέτοντας αίτηση - επιστολή στον Δήμο Ξάνθης στην οποία ανέφεραν τα παρακάτω:
«Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης μας για την καλύτερη ενημέρωσή τους ζήτησαν και εγγράφως από τον πρόεδρο της Επ. Οικονομικών, Αντιδήμαρχο κ. Μπένη τα παρακάτω:
1. Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία αποφασίστηκε η ανάθεση του Ξενία
2. Αντίγραφο της προκήρυξης του διαγωνισμού για την ανάθεσή του Ξενία.
3. Τα σχετικά μισθωτήρια συμβόλαια
4. Εάν υπάρχουν υπόλοιπα από τα ενοίκια που έχει να λαμβάνει
Ποια ήταν η απάντηση του Δήμου Ξάνθης;;;
Μα χθες έδωσε τα... στοιχεία που της ζητήθηκαν στην αξιωματική αντιπολίτευση και μας… επιβεβαιώνουν για δεύτερη φορά περίτρανα!
Γιατί το αναφέρουμε αυτό;
Μα γιατί για την συγκεκριμένη περίπτωση «καθάρισε» ο καρδιακός φίλος του αφανούς εταίρου και Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης!!! Οπότε δεν πήγαν και... τζάμπα οι επισκέψεις του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ με σύσσωμο το Προεδρείο του, για να του ευχηθούν χρόνια πολλά στην γιορτή του!!!
Με απλά λόγια... ΤΟ ΠΑΣΟΚ (των κυρίων Θανάση Ξυνίδη-Χρίστου Πούλιου κλπ) ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!
-Και με υπογραφή Γιαννακίδη το Hotel Elisso άλλαξε... χέρια! Δηλαδή η Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης είναι αυτή η οποία χωρίς να καταλάβει κανείς, τα βρήκα όλα... ΝΟΜΙΜΑ (;), εγκρίνοντας την μεταβίβαση των μετοχών και την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας!!! Οπότε τι την ψάχνεται;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ!
Φυσικά το πιο πιθανό είναι τώρα που αποκαλύπτεται ότι «πίσω από τις υπογραφές και τον χρόνο-εξπρές που το Elisso Hotel άλλαξε χέρια», ή την λειτουργία του παράνομου προς το παρόν παγοδρόμιου (δεν υπάρχει καμία άδεια για την Τέντα κλπ)» βρίσκεται ο Περιφερειάρχης κ. Άρης Γιαννακίδης...
-Οι κύριοι Θανάσης Ξυνίδης - Χρίστος Πούλιος να δηλώσουν ότι όλα είναι... νόμιμα και σύννομα και να κλείσει η συγκεκριμένη ιστορία!!!
Εμείς ωστόσο θα επιμείνουμε ότι «θα πρέπει να έρθει στη Ξάνθη ο Οικονομικός Εισαγγελέας και να ερευνήσει τις γνωστές υποθέσεις των αυτοδιοικητικών που ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ από την ανάμιξή τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και βρέθηκαν... αφανείς εταίρος σε δημοτικά φιλέτα!!!
Ή τώρα ή... ποτέ!
(Σ.Σ. Και λέγαμε και ξαναλέγαμε, τι δουλειά είχε ο αφανής εταίρος κ. Τσέπελης με σύσσωμο το Προεδρείο της ΔΕΥΑΞ κι έτρεχε στο γραφείο του να του... ευχηθεί χρόνια πολλά του Αγίου Αριστείδη! «Μαγείρευε» πριν πεινάσει...).

31 Δεκεμβρίου

2o θέμα προς συζήτηση η οριστική  αφαίρεση αδείας του «Αδιέξοδου»

2o θέμα προς συζήτηση η οριστική αφαίρεση αδείας του «Αδιέξοδου»

31 Δεκεμβρίου
Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 13:00 συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής με 7 θέματα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη.
Στην συνεδρίαση θα συζητηθεί και το θέμα της Οριστικής Αφαίρεσης της άδειας Λειτουργίας του γνωστού ελληνάδικου ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ που λειτουργεί ως αναψυκτήριο και είναι 2ο θέμα.
ΘΕΜΑ 1ο: Αρχιτεκτονική πρόταση για αντιμετώπιση προβλημάτων καταστημάτων (εισηγητής: Ιωάννης Τσεγγελίδης, Αντιδήμαρχος Ξάνθης)
ΘΕΜΑ 2ο: Σχετικά με τη λήψη απόφασης για την Οριστική Αφαίρεση της Άδειας Λειτουργίας κατ/τος ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ, ιδιοκτησίας του Χατζηγεωργίου Θεόδωρου. που βρίσκεται στην οδό Τσιμισκή 10α στην Ξάνθη.(εισηγήτρια: Γκαϊτατζή Ξανθή)
ΘΕΜΑ 3ο: Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έκδοση κανονιστικής απόφασης για τη δημιουργία μιας θέσης φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Περικλέους 7. (εισηγητής: Τερζόγλου Μελέτης)
ΘΕΜΑ 4ο: Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έκδοση κανονιστικής απόφασης για τη δημιουργία μίας θέσης φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Π. Τσαλδάρη 115.(εισηγητής: Τερζόγλου Μελέτης)
ΘΕΜΑ 5ο: Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έκδοση κανονιστικής απόφασης για τη δημιουργία μιας θέσης ΑΜΕΑ επί της οδού Πλάτωνος 44. (εισηγητής: Τερζόγλου Μελέτης)
ΘΕΜΑ 6ο: Σχετικά με τη χορήγηση άδειας επιχειρήσεων διαδικτύου στον ΚΕΚΕ ΑΔΕΜ του Αχμέτ, στην οδό Βενιζέλου 70 στην Ξάνθη. (εισηγήτρια: Καραμόσχου Ελένη)
ΘΕΜΑ 7ο: Σχετικά με τη χορήγηση άδειας επιχειρήσεων διαδικτύου στην ΚΑΤΣΑΡΙΚΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ του Δημητρίου, στην οδό Μιχ. Καραολή 27 στην Ξάνθη. (εισηγήτρια: Καραμόσχου Ελένη)
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΑΡΕΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

31 Δεκεμβρίου

Θα ψηφίσει τα νέα εκτός έδρας των Μηχανικών  της Τεχνικής υπηρεσίας ο Γιάννης Τσεγγελίδης;

Θα ψηφίσει τα νέα εκτός έδρας των Μηχανικών της Τεχνικής υπηρεσίας ο Γιάννης Τσεγγελίδης;

31 Δεκεμβρίου
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 (13.00)Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 13:00 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Ξάνθης με 10 θέματα στην ημερήσια διάταξη.
ΘΕΜΑ 1ο: Πλειοδοτική και φανερή δημοπρασία για την εκμίσθωση ακινήτου του Δήμου, εκτάσεως 28.555,00 τ.μ. από το αγρόκτημα Ιωνικού της Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρίου.
ΘΕΜΑ 2ο: Εξουσιοδότηση νομικών συμβούλων του Δήμου για την άσκηση έφεσης κατά της υπ’ αριθ. 343/2011 απόφασης του Ειρηνοδικείου Ξάνθης (εισηγητής Λάμπρου Ιωάννης)
ΘΕΜΑ 3ο: Εξουσιοδότηση για παράσταση σε δικαστήριο στις 18-01-2012 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης (εισηγητής Λάμπρου Ιωάννης)
ΘΕΜΑ 4ο: Εξουσιοδότηση για παράσταση σε δικαστήριο στις 22-2-2012 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης (εισηγητής Λάμπρου Ιωάννης)
ΘΕΜΑ 5ο: Εξουσιοδότηση για παράσταση σε δικαστήριο στις 04-04-2012 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης (εισηγητής Χατζηλιάδου Ελένη)
ΘΕΜΑ 6ο: Εξουσιοδότηση για παράσταση σε δικαστήριο στις 05-04-2012 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης (εισηγητής Λάμπρου Ιωάννης)
ΘΕΜΑ 7ο: Εξουσιοδότηση για παράσταση σε δικαστήριο στις 19-9-2012 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης (εισηγητής Λάμπρου Ιωάννης)
ΘΕΜΑ 8ο: Εξουσιοδότηση για παράσταση σε δικαστήριο στις 07-11-2012 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης (εισηγητής Χατζηλιάδου Ελένη)
ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση απόδοσης λογαριασμού εντάλματος προπληρωμής και απαλλαγής υπολόγου από κάθε ευθύνη που αφορά το αριθμ.573/2011 χρηματικό ένταλμα καταβολή επιδομάτων του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης βαριά νοητικά καθυστερημένων ατόμων ηλικίας μέχρι και 25 ετών (εισηγήτρια Μυλωνοπούλου Μαρία)
ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση απόδοσης λογαριασμού εντάλματος προπληρωμής και απαλλαγής υπολόγου από κάθε ευθύνη που αφορά το αριθμ.570/19-9-2011 χρηματικό ένταλμα καταβολή επιδομάτων του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης απροστάτευτων παιδιών Ν.4051/20-5-1960 του Ν. Ξάνθης για το 4ο δίμηνο του 2011 (εισηγήτρια Μυλωνοπούλου Μαρία)
ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση απόδοσης λογαριασμού εντάλματος προπληρωμής και απαλλαγής υπολόγου από κάθε ευθύνη που αφορά το αριθμ.574/8-9-2011 χρηματικό ένταλμα καταβολή επιδομάτων του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης ανασφάλιστοι με βαριές αναπηρίες 67% και άνω για το 4ο δίμηνο του 2011 (εισηγήτρια Μαϊδου Μαρίνα - Πηνελόπη)
ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση απόδοσης λογαριασμού εντάλματος προπληρωμής και απαλλαγής υπολόγου από κάθε ευθύνη που αφορά το αριθμ.394/8-7-2011 χρηματικό ένταλμα καταβολή επιδομάτων του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης στεγαστικής συνδρομής για το 4ο δίμηνο (εισηγήτρια Μαϊδου Μαρίνα - Πηνελόπη)
ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση απόδοσης λογαριασμού εντάλματος προπληρωμής (εισηγητής Πεχλιβάνης Γεώργιος)
ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας μετακίνησης των Στεφανόπουλο Κυριάκο, κλάδου ΠΕ Μηχανικών ειδ. Αρχιτεκτόνων με βαθμό Β’, Μακρή Ελένη, κλάδου ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών με βαθμό Α΄και Παπαδοπούλου Αραβέλα, κλάδου ΠΕ 4 Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με βαθμό Α΄, για το έτος 2011 (εισηγήτρια Πυρνάρη Ελευθερία)
ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας μετακίνησης της Μανά Αικατερίνης υπαλλήλου του Δήμου, κλάδου ΠΕ 6 Τοπογράφων Μηχανικών με βαθμό Α΄, για το έτος 2011 (εισηγήτρια Πυρνάρη Ελευθερία)
ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας μετακίνησης του Κυριακίδη Αναστασίου υπαλλήλου του Δήμου, κλάδου ΠΕ 3 Πολιτικών Μηχανικών με βαθμό Β΄, για το έτος 2011 (εισηγήτρια Πυρνάρη Ελευθερία)
ΘΕΜΑ 17ο: Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας μετακίνησης της α) Παρδάλη Ευμορφίας, κλάδου ΠΕ3 Πολιτικών Μηχανικών με βαθμό Β΄ και β) του Γραμματόπουλου Απόστολου, κλάδου ΤΕ3 Πολιτικών Μηχανικών βαθμού Γ΄ για το έτος 2011 (εισηγήτρια Πυρνάρη Ελευθερία)
ΘΕΜΑ 18ο: Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας μετακίνησης της α) Μακρή ΄Ελένης, κλάδου ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών με βαθμό Α΄ για το έτος 2011 (εισηγήτρια Πυρνάρη Ελευθερία)
ΘΕΜΑ 19ο: Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας μετακίνησης της Πανταζόγλου Αθανασίας, κλάδου ΠΕ 1 Διοικητικού με βαθμό Β΄ για το έτος 2011 (εισηγήτρια Πυρνάρη Ελευθερία)
ΘΕΜΑ 20ο: Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας μετακίνησης του Λάππα Ιωάννη, κλάδου ΠΕ 3 Πολιτικών Μηχανικών με βαθμό Α΄ για το έτος 2011 (εισηγήτρια Πυρνάρη Ελευθερία)
ΘΕΜΑ 21ο: Κατάρτιση όρων δημοπρασίας του έργου: «Βελτίωση των οδών σύνδεσης οικισμών της Δ.Ε. Σταυρούπολης Δήμου Ξάνθης αρ. 14 Εθνική Οδό (εισηγητής Μανά Αικατερίνη)
ΘΕΜΑ 22ο: Έγκριση αποτελέσματος δημοπρασίας του έργου: «Δημιουργία Ποδηλατοδρόμου μεταξύ δύο(2) γεφυρών του Κόσυνθου» (εισηγήτρια Μανά Αικατερίνη)
ΘΕΜΑ 23ο: Έγκριση ΦτΕ της μελέτης: «Μελέτη- Έρευνα για τη δημιουργία προτύπων λυόμενων κατασκευών για τους εκθέτες του παζαριού (λαϊκή αγορά)» και έγκριση τευχών διαγωνισμού (εισηγήτρια Μανά Αικατερίνη)
ΘΕΜΑ 24ο: Έγκριση ΦτΕ της μελέτης: «Μελέτη – Έρευνα αναβάθμισης, αξιοποίησης χώρων μεταβατικής ζώνης» και έγκριση τευχών διαγωνισμού (εισηγήτρια Μανά Αικατερίνη)
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΕΝΗΣ

31 Δεκεμβρίου

Καρατζαφέρης & Αλαφούζος

Καρατζαφέρης & Αλαφούζος

31 Δεκεμβρίου
Από τα απίθανα και εξευτελιστικά του πολιτικού συστήματος. Ο Καρατζαφέρης που κατήγγειλε τον Αλαφούζο από τη Βουλή φιλοξενήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο κανάλι του ΣΚΑΪ για να υπερασπιστεί τον Εφραίμ για τον οποίο το 1998 έλεγε ότι πρέπει να πάει... φυλακή! Πράγματα και θάματα δηλαδή...
Αλαφούζος και Καρατζαφέρης τα βρήκαν για τον Εφραίμ, εκεί που ο δεύτερος υποτίθεται ότι είχε... πρώτο «εχθρό» τον πρώτο, καταγγέλλοντάς τον ως τον «αρχιερέα της διαπλοκής - καναλάρχη στην Ελλάδα».
Κάτι τέτοια βλέπουν οι τηλεθεατές και δίνουν... στο δελτίο της Κοσιώνη 5% τηλεθέαση και στον Καρατζαφέρη 6% στα γκάλοπ. Κι αν δεν συνέρθει λίγο ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ ώστε να σταματήσει να προκαλεί τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού με τα... καραγκιοζλίκια ή την τεράστια περιουσία που διαθέτει (ο πλουσιότερος Αρχηγός κόμματος στην Βουλή των Ελλήνων), θα κατεβαίνει συνεχώς στις δημοσκοπήσεις.
(Σ.Σ. Ευτυχώς υπάρχουν βέβαια στο ΛΑΟΣ και μερικές φωτεινές εξαιρέσεις, όπως ο Θανάσης Πλεύρης που στο «στημένο» θέμα της Πέμπτης για το Βατοπαίδι, όρθωσε καθαρό και έντιμο πολιτικό λόγο... Ευτυχώς!).

31 Δεκεμβρίου

Αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99 που παρέχει προστασία από τους πιστωτές κατέθεσε χθες η διοίκηση της ιστορικής εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99 που παρέχει προστασία από τους πιστωτές κατέθεσε χθες η διοίκηση της ιστορικής εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

31 Δεκεμβρίου
Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας, οι οποίοι από την Πέμπτη 22/12 βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα παραστούν υπέρ της διοίκησης για την υπαγωγή ή κατά.

31 Δεκεμβρίου

Δηλώσεις Γιαννακίδη για τον πρώτο χρόνο «Καλλικράτη»

31 Δεκεμβρίου
«Περίοδο προσαρμογής» χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, σε δηλώσεις του στο “aftodioikisi.gr”, τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του “Καλλικράτη”, τονίζοντας πως «σε αυτό το χρονικό διάστημα όλοι οι περιφερειάρχες βρέθηκαν και βρίσκονται ακόμα αντιμέτωποι με αρκετά προβλήματα». Υποστήριξε ωστόσο ότι όλοι οι αυτοδιοικητικοί οφείλουν να δώσουν στην ελληνική κοινωνία ένα όραμα και να ενεργοποιήσουν ένα καλά συγκροτημένο, αναπτυξιακό, παραγωγικό πρότυπο.
Τις ίδιες διαπιστώσεις κάνουν σε δηλώσεις τους στο ίδιο site και οι άλλοι περιφερειάρχες της χώρας, συμφωνώντας πως τα κύρια προβλήματα του «Καλλικράτη» είναι η διατήρηση της εξάρτησης από το κεντρικό κράτος αλλά και της συναρμοδιότητας στο ΕΣΠΑ, το οποίο οι περιφερειάρχες θεωρούν εργαλείο ανάπτυξης, επισημαίνουν ωστόσο ότι το κράτος παίρνει χρήματα από αυτό και αποφάσεις για τη διαχείρισή του, ερήμην των περιφερειών.

31 Δεκεμβρίου

Στα 601,11 ευρώ ο μισθός των νέων εργαζομένων

Στα 601,11 ευρώ ο μισθός των νέων εργαζομένων

31 Δεκεμβρίου
Με μειωμένους μισθούς κατά 20% θα πληρώνονται οι νέοι κάτω των 25 ετών που θα καταφέρουν να βρουν εργασία το 2012, όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ανεργία θα γιγαντωθεί...
Οι μισθοί τους θα είναι μειωμένοι, καθώς ο μηνιαίος μικτός μισθός θα είναι 601,11 ευρώ, αντί για τα 751,39 ευρώ που προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση.
Ωστόσο, η εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, βάζει εννέα προϋποθέσεις, με τις οποίες θα μπορεί ένας εργοδότης να προσλαμβάνει νέους έως και 25 ετών, βάζοντας "φρένο" σε επιχειρήσεις που θα θελήσουν να υποκαταστήσουν του ήδη απασχολούμενους με φθηνά εργατικά χέρια.

31 Δεκεμβρίου

Ξαφνικά τώρα που θέλουν Μπένης, Ξυνίδης και Βασιλούδης να ξεφορτωθούν τον Αγκόρτσα... «θυμήθηκαν» την οικονομία!

31 Δεκεμβρίου
Φυσικά και είμαστε οι ΠΡΩΤΟΙ που εδώ κι ένα χρόνο ζητούσαμε από τον Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη να μειώσει τους αντιδημάρχους του κι από 6 να τους κάνει το πολύ 3 ή 4 όπως και τους πολλούς ειδικούς συμβούλους ου διαθέτει, αφού από τα χρήματα που εισπράττουν κάθε μήνα και τις αντιμισθίες τους, θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν αρκετά χρήματα για κοινωνικό και πολιτιστικό έργο και όχι μόνο...
Φυσικά τόσο ο Δήμαρχος όσο και η αντιπολίτευση, «σιωπούσαν» υποκριτικά μέχρι σήμερα και δεν μιλούσαν... Τώρα ξαφνικά λοιπόν που θέλουν και οι μεν και οι δε να «ξεφορτωθούν» τον... Απόστολο Αγκόρτσα από το Πράσινο, «θυμήθηκαν» ότι είναι... παραπανίσιος ένας αντιδήμαρχος και θέλουν να καταργήσουν την αντιδημαρχία Πρασίνου!!!
Η πρόταση φυσικά του Ηλία Βασιλούδη (υποψηφίου του Δημήτρη Μπένη την εποχή που κατέβηκε ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης), μόνο τυχαία δεν είναι!
-Θέλουν να «ξεφορτωθούν» τον Αγκόρτσα, Μπένης, Ξυνίδης και Βασιλούδης και το κάνουν δια της... κατάργησης της αντιδημαρχίας πρασίνου, ώστε να μη μπορεί να μιλήσει κανείς!!! Όμορφα πράγματα.... Στυλιανιδικά πλασμένα!!!

31 Δεκεμβρίου

Έως τις 13/1 τα τέλη κυκλοφορίας

Έως τις 13/1 τα τέλη κυκλοφορίας

31 Δεκεμβρίου
Για το χρονικό διάστημα από τις 2-1-2012 έως και τις 13-1-2012, τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας θα χορηγούνται μόνο από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες
Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, η προθεσμία για την εμπρόθεσμη προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας που λήγει 31-12-2011 καθώς και για την θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, παρατείνεται μέχρι και τις 13-1-2012.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, για το χρονικό διάστημα από τις 2-1-2012 έως και τις 13-1-2012, τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας θα χορηγούνται μόνο από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

31 Δεκεμβρίου

ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ

31 Δεκεμβρίου
Μετά το φανταστικό ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, η ΞΑΝΘΙΠΠΗ διοργανώνει σήμερα Σάββατο το εκπληκτικό ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, με ένα εκπληκτικό μενού και ζωντανή ορχήστρα με τους Νίκο Στογιαννίδη (μπουζούκι), Αντώνη Χειμωνίδη και Γιώργο Καρυπίδη, Πλήρες μενού 20 Ευρώ μαζί με ένα κρασί για δύο άτομα. Κλείστε τραπέζι 25410 23627.
.........

Το cafe-bar «Το Πέτρινο» πρωτοπορεί ξανά (ενάντια στην κρίση) και προσφέρει κάθε Κυριακή όλα τα ροφήματα (ελληνικό καφέ, γαλλικό καφέ, φραπέ, νες, σοκολάτα απλή, σοκολάτα λευκή, σοκολάτα ανάμεικτη, τσάι, freddo esspresso, freddo cappuccino, esspresso, cappuccino) από το πρωί μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι με μόνο 1 Ευρώ! Πάμε για... καφέέέέ!!!
.......



Σήμερα Σάββατο παραμονή Πρωτοχρονιάς και Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012, ζήστε δύο ξεχωριστές βραδιές στο Romeo live και καλωσορίστε τον νέο χρόνο με Nίκο Κουρκούλη - Κέλυ Κελεκίδου. Στο καλλιτεχνικό σχήμα και η Μαρία Τζελέπη με τον Πέτρο Ιακωβίδη. Τιμή πρόσκλησης με ποτό 20 Ευρώ...
Ρεζερβέ: 6936730530.
.....



Ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους πολίτες απευθύνει το Οικολογικό Στέκι Καβάλας και ο Σύλλογος Μανοταρόφιλων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, στην κεντρική πλατεία Καβάλας από τις 11 έως τις 3 προκειμένου να δοκιμάσουν μανιταροχορτόσουπα και να μάθουν για την χρησιμότητα των μανιταριών στην διατήρηση της ζωής στον πλανήτη μας, καθώς και για τις δραστηριότητες των δύο συλλογικοτήτων.
Πάντως, οι διοργανωτές ζητούν, αν είναι δυνατό, οι προσκληθέντες να πάρουν μαζί τους τα πιάτα τους και τα κουτάλια τους (σε μία προσπάθεια να μειωθούν τα απορρίμματα που θα δημιουργηθούν από τη δράση).
............

Το καθιερωμένο ρεβεγιόν για την Πρωτοχρονιά ετοιμάζει σήμερα Σάββατο το News ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ με είσοδο 30 Ευρώ και πριβέ όλο το μαγαζί για τους «τυχερούς» που θα υποδεχτούν εκεί τον νέο χρόνο. Πλούσιος μπουφές και άφθονο ποτό συμπεριλαμβάνονται στην πρόσκληση, ενώ ένα άτομο θα κερδίσει σε ειδική κλήρωση ένα 5νθήμερο ταξίδι για δύο άτομα, για την μαγική Αμερική!!!
.........

Dancing on ice και στη Ξάνθη. Μικροί και μεγάλοι καθημερινά, χαίρονται τη μαγεία του ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟΥ στο Elisso Hotel με πέδιλα επάνω στον πάγο...
Η μία ώρα στοιχίζει 9 Ευρώ, η δεύτερη 5 Ευρώ και ένα Ευρώ από τα εισιτήρια πάει για την ενίσχυση των συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης για τους άνεργους και φτωχούς που βρίσκουν θαλπωρή στα γεύματα της Αγάπης...

31 Δεκεμβρίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

31 Δεκεμβρίου
*Φεύγει επιτέλους ο παλιός... κακός ο χρόνος... αλλά χωρίς αισιοδοξία ότι το 2012 θα είναι κι ότι καλύτερο...
Εμείς ωστόσο κρατάμε την διάθεσή μας και δεν μας «ρίχνει» τίποτα...
.......
*Σήμερα παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Να σας ενημερώσω κατ’ αρχή ότι δεν θα γίνει η καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση υποδοχής του νέου χρόνου που κάθε χρόνο συνδιοργάνωναν στην Κεντρική πλατεία, Θρακική Σκηνή και Xanthi channel. Του χρόνου... υγεία να ‘χουμε.
......
Σήμερα στην οδό Πεσόντων πίσω από την Δημοτική Αγορά, το Δ.Σ. της Αυτοκινητιστικής Λέσχης Ξάνθης (Α.ΛΕ.Ξ) σήμερα Σάββατο και από ώρα 12.30 μεσημέρι, προσκαλεί όλους τους φίλους για τον αποχαιρετισμό του γέρου χρόνου 2011 και το καλωσόρισμα του νέου (2012) με μαγκάλι και διάφορες νοστιμιές!
Παιδιά θα είμαστε όλοι εκεί... Βάλτε τα σουβλάκια και τις μπριζολίτσες...
......
*Ρεβεγιόν για την Πρωτοχρονιά ετοιμάζει επίσης σήμερα Σάββατο το Μουσικό Θέατρο «Πολιτεία» με ζωντανή μουσική με την εκπληκτική ορχήστρα της. Και φυσικά πλήρες μενού και απεριόριστο ποσό, κέφι και χορό. Τιμή 20 Ευρώ το άτομο και 10 Ευρώ για τα παιδιά. Κλείστε τραπέζι στο 25410 72423.
.......
*Ακόμη... Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν - πάρτι, διοργανώνει η ΠΥΞΙΔΑ (Ισόγειο) σήμερα Σάββατο τα μεσάνυχτα. Στα Decks ο φοβερός d.j. VnL παίζοντας μόνο επιτυχίες και με ειδικές προσιτές τιμές σε όλες τις φιάλες. Η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς. Μια σαμπάνια κερασμένη από την ΠΥΞΙΔΑ για το κάθε ρεζερβέ τραπέζι! Προσοχή... Η ΠΥΞΙΔΑ θ’ ανοίξει 00.30, δηλαδή με την έναρξη του 2012!!! Ρεζερβέ 25410 63418 & 6976205866. Χρόνια πολλά και διασκέδαση.
.......
*Το cafe - bar «Το Πέτρινο» πρωτοπορεί ξανά (ενάντια στην κρίση) και προσφέρει κάθε Κυριακή όλα τα ροφήματα (ελληνικό καφέ, γαλλικό καφέ, φραπέ, νες, σοκολάτα απλή, σοκολάτα λευκή, σοκολάτα ανάμεικτη, τσάι, freddo esspresso, freddo cappuccino, esspresso, cappuccino) από το πρωί μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι με μόνο 1 Ευρώ!
.......
*Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν διοργανώνει σήμερα Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς, το Ξενοδοχείο Le Chalet, με υπέροχο μπουφέ και ζωντανή μουσική, προσκαλώντας όλους μας να υποδεχθούμε παρέα το νέο έτος 2012.
Τιμή κατ’ άτομο 27 ευρώ. Παιδικό 14 ευρώ.
Στο menu περιλαμβάνεται απεριόριστη κατανάλωση λευκού & κόκκινου κρασιού. Κλείστε τραπέζι σήμερα κιόλας στα τηλέφωνα: 25410 68511-15.
.......
*Πιστός στο ετήσιο ραντεβού του θα φθάσει και φέτος στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας ο Άγιος Βασίλης, πάνω σε μια παλιά ατμομηχανή για να μοιράσει χαμόγελα και δώρα και μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για την καθιερωμένη –τα τελευταία 28 χρόνια- εκδήλωση του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου «Ήφαιστος» των Σιδηροδρομικών υπαλλήλων Δράμας, σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας και τον ΟΣΕ, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στις 11.30 το πρωί.
......
*Δέματα με τρόφιμα, ρουχισμό και παιχνίδια, σε άπορες οικογένειες με την ευκαιρία των εορτών προσφέρθηκαν από την 29η Ταξιαρχία Πεζικού την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου. Επίσης η στρατιωτική μουσική της ΧΧΙ ΤΘΤ έπαιξε ανάλογα μουσικά κομμάτια.
……
*Εκδήλωση για τη βράβευση των παιδιών των δημοτικών υπαλλήλων που εισήχθησαν στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. καθώς και αυτών που αρίστευσαν στο Λύκειο, παρέθεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης με την αρωγή και την ενεργή συμμετοχή της δημοτικής αρχής.
.......
*Η απονομή βραβείων πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία 12ετία με στόχο την οικονομική και ηθική υποστήριξη και επιβράβευση των μαθητών και των οικογενειών του συλλόγου.. Στην τελετή βραβεύτηκαν για την επιτυχή τους προσπάθεια, λαμβάνοντας ένα συμβολικό χρηματικό ποσό και έναν έπαινο προόδου, συνολικά 30 παιδιά, συγκεκριμένα 18 επιτυχόντες σε ΑΕΙ, 4 σε ΤΕΙ και 8 αριστούχοι του λυκείου. Στον Δήμο Ξάνθης; Ζούμε μάλλον στην εποχή του... τίποτα!

31 Δεκεμβρίου

-Οπότε...ΤΙΠΟΤΑ μη περιμένετε!

31 Δεκεμβρίου
«Ο Σωκράτης Ξυνίδης μέσα από το Υπουργείο Ανάπτυξης μπορεί να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο υφυπουργός δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής… Ο λόγος για την καταβολή της επιδότησης κόστους εργασίας (12%) για τα έτη 2009-2010 (ούτε λόγος για τις δύο δόσεις του 2011) για την οποία κινητοποιούνται τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας ΑΜ-Θ… Το θέμα όμως δεν είναι τι «λέει» ο Πεταλωτής , αλλά τι «κάνει» ο Ξυνίδης για τους δικαιούχους συντοπίτες του… Κι αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα, αλλά και από τα «προβλεπόμενα», μάλλον δεν κάνει απολύτως τίποτα!!
(O Τένης Καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ»)

31 Δεκεμβρίου

-Ο Θανάσης πάντως, το «έσωσε» το πτυχίο του...Ευτυχώς!

31 Δεκεμβρίου
Οι χθεσινές μου αναφορές στο πρόσωπό σου, είχαν σχέση μόνο με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησες στην ραδιοφωνική εκπομπή του Γιάννη Γκορόγια περί ηλιθίων που προσπαθούν να παρουσιαστούν πιο ηλίθιοι από ότι είναι. Το να αναρωτιέται κανείς αν θα τηρήσεις τις μεγάλες κουβέντες που χρησιμοποιείς στην επιχειρηματολογία σου, τοποθετούμενος σε ένα θέμα, δεν σημαίνει πως είναι ηλίθιος ή προσπαθεί να γίνει πιο ηλίθιος από ότι είναι, όπως εσύ θεωρείς.
(Από την απάντηση του εκδότη της «Φ» Σταύρου Βλαχόπουλου στον Θανάση Ξυνίδη)

31 Δεκεμβρίου

Πανθεϊσμός ίσον...αθεϊσμός!

Πανθεϊσμός ίσον...αθεϊσμός!

31 Δεκεμβρίου
Πανθεϊστής δήλωσε λοιπόν ο αξιότιμος Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ.Τσεγγελίδης, χθες στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή», δικαιολογώντας την παρουσία του, εν μέσω ....200 περίπου καλογέρων της Μονής Βατοπαιδίου. Τι σημαίνει όμως Πανθεϊσμός;
-Πανθεϊσμός λοιπόν είναι η άποψη κατά την οποία η Φύση και ο Θεός είναι ένα και συμπερασματικά ο κόσμος είναι θείος. Αυτοί που θέτουν ως αίτημα ότι η Αρχή του σύμπαντος είναι υπερβατική και διαχωρισμένη από τον σύμπαν, θεωρούν ότι ο πανθεϊσμός είναι αθεϊσμός. Έτσι, πολλοί Χριστιανοί θεολόγοι και φιλόσοφοι θωρούν ότι ο Ινδουισμός και ο Βουδισμός, καθώς επίσης και η φιλοσοφία του Σπινόζα, είναι αθεϊστικές.
Στο φιλοσοφικό πεδίο ο πανθεϊσμός είναι δοξασία που ταυτίζει τον θεό με τον κόσμο. Δέχεται δηλαδή ότι ο θεός είναι το μόνο πραγματικό ον και ο κόσμος το φανέρωμά του, η απορροή ή η εκπόρευσή του και πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τον Άγγλο Τζον Τόλαντ.»
-Με απλά λόγια, πανθεϊσμός ίσον...αθεϊσμός!
-Άραγε κύριε Γιαλάογλου, οι πελάτες σου Εφραίμ και Αρσένιος, συμφωνούν με τις θρησκευτικές δοξασίες και θέσεις του κυρίου Τσεγγελίδη;

31 Δεκεμβρίου

Ο ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΦΡΑΙΜ Ως Μητροπολίτης αντιστέκομαι, ως κληρικός εύχομαι να αφεθεί ελεύθερος!

31 Δεκεμβρίου
Χωρίς σχόλιο δημοσιεύω την ανακοίνωση-δήλωση του Μητροπολίτη μας για την προφυλάκιση του Εφραίμ.
«Μ ε αφορμή τον θόρυβο που ξέσπασε από την προφυλάκιση του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Αρχιμανδρίτου Εφραίμ, θα ήθελα να σας καταστήσω κοινωνούς των παρακάτω σκέψεων και απόψεων μου.
Ως Έλληνας σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των δικαστηρίων και των θεσμικών οργάνων της Ελληνικής Πολιτείας.
Ως Μητροπολίτης διατηρώ σταθερές και αμετακίνητες απόψεις για την προάσπιση των ιδιοκτησιών του δημοσίου και των κατοίκων της Μητροπόλεως μας.
Ως κληρικός και άνθρωπος εύχομαι να αφεθεί ελεύθερος ο Ηγούμενος Εφραίμ, ιδιαίτερα εν όψει των Αγίων τούτων ημερών.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ»
-Με την ίδια λογική πάντως Σεβασμιώτατε, να αφεθούν ελεύθεροι και οι Μπέος-Ψωμιάδης...Κι αυτοί οικονομικά εγκλήματα έκαναν!

31 Δεκεμβρίου

Σαν την...μύγα μέσα στους...καλόγερους!

31 Δεκεμβρίου
Εντύπωση έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη του Νομού, η παρουσία του Αντιδήμαρχου Ξάνθης της Δημοτικής αστυνομίας Γιάννη Τσεγγελίδη στην Μονή Βατοπεδίοιυ, την ώρα της σύλληψης του Ηγούμενου Εφραίμ από τους αστυνομικούς προκειμένου να οδηγηθεί οδικώς στην Εισαγγελία Εφετών και από εκεί στη ΓΑΔΑ για την προφυλάκισή του.
Εν μέσω καλόγερων της Μονής και δίπλα στον Αρσένιο, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Γιάννης Τσεγγελίδης ξεχώριζε σαν την μύγα μες το γάλα, ενώ όταν ρωτήθηκε για την εκεί παρουσία του, δήλωσε....»πανθεϊστής», δικαιολογώντας την εκεί παρουσία του ως φίλος του Εφραίμ (και ΟΧΙ οπαδός, γεγονός που ξεκαθάρισε), επί 10 χρόνια.
Ο διάλογος με τον Αντιδήμαρχο Ξάνθης μέσα από την εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή», πράγματι είχε μεγάλο ενδιαφέρον, ωστόσο το μόνο που μένει να μάθουμε από δω και πέρα, είναι ένα...
-Αν και η πρώην Δήμαρχος Αβδήρων Εύα Τσακίρη, δηλώνει....πανθεϊστρια!!!!
Έτσι που έχουμε «μπερδευτεί», όλα πλέον είναι πιθανά και τίποτα δεν εκπλήσσει....

31 Δεκεμβρίου

-Εκεί δεν άντεξε και μου... έκλεισε το τηλέφωνο!

-Εκεί δεν άντεξε και μου... έκλεισε το τηλέφωνο!

31 Δεκεμβρίου
Τον ρωτούσα και τον ξαναρωτούσα τον Γιάννη Τσεγγελίδη χθες στην «Ανοιχτή γραμμή» αν θέλει μαζί με τον φίλο του Γιάννη Γκορόγια και τον Παναγιώτη Σγουρίδη να καλέσουμε τους Εφραίμ - Αρσένιο εδώ στη Ξάνθη και να πάνε ως... φίλοι τους να τους... παραδώσουνε την Λίμνη Βιστωνίδας. Ώστε εύκολα να κάνουν τις μπίζνες, τα Βυζαντινά χωριά τους κλπ και να... τελειώνουμε!!! Ωστόσο ούτε «ναι» πήρα» ούτε όμως και «όχι»... Απλά όταν τον ρώτησα γιατί «έδιωξε» ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τον Εφραίμ και τη παρέα του από τη Κύπρο.
-Εκεί δεν άντεξε και μου... έκλεισε το τηλέφωνο!

31 Δεκεμβρίου

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ: Όσο οι δηλώσεις Γιλμάζ παραμένουν αδιερεύνητες, δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη

31 Δεκεμβρίου
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, τον οποίον προκάλεσε στην ετήσια σύνοδο των Τούρκων πρέσβεων, που ολοκληρώνεται σήμερα στην Αδριανούπολη. Ο κ. Δήμας εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την εν λόγω συνάντηση, αλλά δυστυχώς δεν ήταν σε θέση να αποδεχθεί την πρόσκληση λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Με την ευκαιρία της συνομιλίας, οι δύο υπουργοί συζήτησαν το θέμα των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μ. Γιλμάζ. Ο κ. Δήμας υπογράμμισε ότι η διαλεύκανση της υπόθεσης θα έχει θετικό αντίκτυπο στις διμερείς μας σχέσεις. Πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό, ενόσω παραμένει αδιερεύνητο, δηλητηριάζει την κοινή γνώμη και τις προσπάθειες οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο λαών. Οι δύο υπουργοί εξέφρασαν την επιθυμία να συναντηθούν στο προσεχές μέλλον, ανάλογα με το πρόγραμμά τους.

31 Δεκεμβρίου

ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛ..!

31 Δεκεμβρίου
Με διαφορά ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης ήταν ο καλύτερος στο πάνελ της προχθεσινής εκπομπής του SKY με θέμα (τι άλλο;), την υπόθεση Βατοπαιδίου. Σοβαρός, αντικειμενικός, ακριβοδίκαιος και χωρίς ίχνος λαϊκισμού, σίγουρα είναι από τις φωτεινές εξαιρέσεις του κόμματος Καρατζαφέρη...
Οι αλήθειες να γράφονται! Και να λέγονται...

31 Δεκεμβρίου

ΤΟΥΣ «ΤΑΧΩΣΕ» Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ...!

31 Δεκεμβρίου
Έκλεψε φυσικά τις εντυπώσεις ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός για την περίπτωσή του και τάχωσε «χοντρά» στο ΠΑΣΟΚ για την άδικη ταλαιπωρία και την «κατασκευασμένη» ενοχή του...
Η τηλεφωνική του παρέμβαση ανάγκασε και τον δημοσιογράφο, αλλά και όλο το πάνελ να τον συγχαρούν γιατί ήταν ο μόνος πρώην Υπουργός που τόλμησε να ζητήσει από μόνος του να δικαστεί από το ειδικό δικαστήριο προκειμένου να λάμψει η αθωότητά του....Ο μόνος!!!

31 Δεκεμβρίου

ΣΥΝΝΟΜΗ ή ΟΧΙ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΕΛΙΚΑ;;;

31 Δεκεμβρίου
Ακόμη περιμένουμε μια απάντηση τόσο από τον Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη, όσο και από την αντιπολίτευση (Θανάσης Ξυνίδης κλπ) να μας απαντήσουν αν ήταν σύννομη ή όχι η μεταβίβαση του Elisso Hotel σε άλλη ιδιοκτησία....
Επί μέρες το ερώτημά μας, αλλά ιδιαίτερα από τον Δήμο Ξάνθης, άκρα του «τάφου» σιωπή....Για να δούμε, πόσο ακόμη θα περιμένουμε;

31 Δεκεμβρίου

ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΦΡΑΙΜ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ.... ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ;

31 Δεκεμβρίου
Το να βγαίνει και να δηλώνει ο Γιάννης ο Γκορόγιας ότι είναι με τη πλευρά του Ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου του Εφραίμ, δικαίωμά του.....Με όποιον θέλει μπορεί να είναι...
Ωστόσο θα θέλαμε να του κάνουμε κι ένα απλό ερώτημα.....Μήπως είναι και υπέρ της θέσης ότι στους καλόγερους της Μονής ανήκει και η.....λίμνη Βιστωνίδας μαζί με τα ψάρια και τις παραλίμνιες εκτάσεις της;
Αυτό ας βγει να δηλώσει δημόσια και τότε θα πάρει και σκληρές τις απαντήσεις του....

31 Δεκεμβρίου

ΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ  ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ;

ΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ;

31 Δεκεμβρίου
Αρκετά ονόματα ενταύθα πολιτικών φημολογούνται ότι έχουν καταθέσεις σε τράπεζες της Ελβετίας. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό ακούγονται ονόματα αυτοδιοικητικών πολιτικών, αλλά και υπαλλήλων με καίριες θέσεις στις Τεχνικές υπηρεσίες, Πολεοδομίες κλπ
Φυσικά ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο, ωστόσο δεν αποκλείεται ν’ ανοίξουν οι «ασκοί» του Αιόλου, ιδίως για «μεγάλο» όνομα σε Δήμο του Νομού μας....
Ας περιμένουμε λίγο λοιπόν, διότι ουδέν κρυφό υπό τον ήλιο....

31 Δεκεμβρίου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

31 Δεκεμβρίου
*O Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης μίλησε στην «Ανοιχτή γραμμή» για... «ευθυνόφοβο» υπάλληλο, την ώρα που εγώ επέμενα ότι από τη Ξάνθη έγινε η... «δουλειά»!
-Δηλαδή τον εν λόγω υπάλληλο, κάποιοι από εδώ την Ξάνθη τον «τρόμαξαν» και τον «φόβισαν»για το εκ των... υστέρων πρακτικό της γεν. συνέλευσης της Αναπτυξιακής!
-Με αποτέλεσμα να «χαλάσει» η δουλειά!!!
.......
*Τώρα ποιοι... «κάρφωσαν» από τη Ξάνθη στον αρμόδιο... «ευθυνόφοβο» υπάλληλο ότι, «κάτι τρέχει με το απόσπασμα της Γεν. συνέλευσης της Αναπτυξιακής και την εξουσιοδότηση στον Δαδαλιάρη, «χαλώντας» την «εκταμίευση» των 88.000 Ευρώ και διαλύοντας κάθε ελπίδα για την επιβίωση της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ;;; Ποιοι;
-Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει...
......
*Όπως δεν χρειάζεται πολλά για να καταλάβει κανείς γιατί ο Ηλίας Βασιλούδης «ανακάλυψε» μετά από έναν χρόνο ότι... δεν χρειάζεται αντιδήμαρχος Πρασίνου και ζητεί την κατάργηση του, για να «φαγωγθεί» ο Απόστολος Αγκόρτσας...
......
*Με απλά λόγια...
-Με ποιόν υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης κατέβηκε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2002 ο Ηλίας Βασιλούδης;
Με τον... Δημήτρη Μπένη!
Οπότε όλα εξηγούνται!
......
*Διότι οι κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τώρα... ΞΥΠΝΗΣΑΝ για τον «παραπανίσιο» Αντιδήμαρχο, μέχρι σήμερα όλα καλά τους φαίνονταν...
-Και το χιλιάρικο της αντιμισθίας για Παπασταματίου - Φανουράκη το ψήφισαν και για τους 6 αντιδημάρχους και 4 ειδικούς συμβούλους του Λάκη, κουβέντα δεν λέγαν...
-Παρά τα σχόλια της στήλης.
-Με το που ο Απόστολος όμως «ξέφυγε» της γραμμής, όλοι Μαζί (Μπένης, Ξυνίδης, Βασιλούδης, Πούλιος κλπ), ενωμένοι πλέον να τον «καθαρίσει» ο Δήμαρχος από αντιδήμαρχο!!!
Τουτέστιν τώρα ο αγώνας ΤΟΥΣ δικαιώνεται!
.......
*Αναζητεί ξένο επενδυτή για το εμπορικό κέντρο στην Ξάνθη η Αθωνική Τεχνική, σύμφωνα με δημοσίευμα του VORIA.GR
-Με απλά λόγια, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η οικονομική κρίση και κυρίως η κρίση στις μεγάλες εργολαβικές εταιρείες, «βοηθάει» τον... Μωραϊτη και το Επιμελητήριο, στο να καθυστερήσει κι άλλο το Εμπορικό Κέντρο στο πρώην «Δέρας», στο σημείο να θέλουν να... «εγκαταλείψουν» τις προσπάθειες πλέον για την δημιουργία του, οι υπεύθυνοι της εταιρείας...
.......
*Κλείνει το Τελωνείο Πόρτο Λάγος και σταματάει η λειτουργία του από 1.2.2012 σύμφωνα με αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της χθεσινής «Αδέσμευτης»!
Ποιος μπορεί να ακυρώσει την απόφαση που ήδη έχει έρθει στην Περιφέρεια και δεν απομένει από το να την κοινοποιήσει στο Λιμενικό Ταμείο του Πόρτο Λάγος;
Μα ο αναπληρωτής Υπουργός Ανταγωνιστικότητας Σωκράτης Ξυνίδης που είναι και ο αρμόδιος Υπουργός!!!
......
*Ποιοι επωφελούνται τα ΜΕΓΙΣΤΑ σε βάρος της Ξάνθης και του Πόρτο Λάγος, αν κλείσει το τελωνείο του Πόρτο Λάγος;
Μα η Καβάλα και η Αλεξανδρούπολη που έχουν τελωνεία Α΄ Τάξης στα λιμάνια τους και εκεί πλέον θα εκτελωνίζονται τα πάντα!!! Θέλει κι ερώτημα;

30 Δεκεμβρίου

ΕΦΡΑΙΜ: Απαγορεύεται η «συμμαχία» Μητροπολίτη - Μουφτή!

30 Δεκεμβρίου
Τι είχε πει για την «συνεργασία» του Μητροπολίτη Ξάνθης με τον γνωστό Σινίκογλου κατά των Χιλιαστών ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου τον περασμένο Μάϊο;

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΕΠΙ ΛΕΞΗ!
*Η Μητρόπολη Ξάνθης μαθαίνω κάνει λέει συμμαχία με τον Μουφτή και εναντιώνεται κατά των χιλιαστών. Είναι δυνατόν να συνεργαστεί η Μητρόπολη Ξάνθης με το Μουφτή σε πνευματικό επίπεδο; Απαγορεύεται, δεν είναι σ’ ένα κοινωνικό ζήτημα να μπορείς να συνεργαστείς».
Πολλά ερωτηματικά εξακολουθεί να προκαλεί στη κοινή γνώμη, η επιμονή του Μουφτή Ξάνθης κ.Σινίκογλου κάθε φορά που δίνει επί πληρωμή ευχετήρια στα τοπικά ΜΜΕ, να υπάρχει εκτός από τη δική του φωτογραφία και φωτογραφία του... Μητροπολίτη Ξάνθης κ.Παντελήμονα!!!!
Τον οποίο ουσιαστικά εκθέτει με τον τρόπο αυτό στη κοινή γνώμη, αφού όλοι γνωρίζουν ότι ο συγκεκριμένος κύριος Σινίκογλου, δεν εκφράζει κανέναν παρά μόνο τον...εαυτό του και τον πρέσβη κύριο Αλεξανδρή λόγω...»πορτοκαλλιών»!!!
Βεβαίως είναι εμφανής η προσπάθεια του Σινίκογλου με τον τρόπο αυτό να «περάσει»στη κοινή γνώμη την αντίληψη ότι, «έχει την στήριξη του Μητροπολίτη Ξάνθης, ο οποίος έχει βάλει και πάμπολλες φορές πλάτη για την στήριξή του και μάλιστα με παρεμβάσεις να μην τον «διώξει» το Υπουργείο Εξωτερικών, ωστόσο η «κοινή» εικόνα και φωτογράφιση των «δύο» προκαλεί μόνο ποικίλες αρνητικές αντιδράσεις, τόσο στους Χριστιανούς όσο και στους Μουνουσουλμάνους, αφού γίνεται και σε θρησκευτικό επίπεδο.....
Υπενθυμίζεται ότι τη σχέση Μητροπολίτη Ξάνθης και Σινίκογλου είχε καυτηριάσει σε συνέντευξή του στον ΧΡΟΝΟ πρώτος ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου κ.Εφραίμ, τονίζοντας τότε με έμφαση, «Συμμαχία» Παντελεήμονα με Σινίκογλου εναντίον των χιλιαστών!; Απαγορεύεται!!!
Συγκεκριμένα και με τη φράση, «Δεν θα κλείσουμε το στόμα, φτάνει πια. Θα το ανοίξουμε», ο Εφραίμ στις τότε αποκαλύψεις του (τέλη Μαϊου 2011), δήλωνε στο ΧΡΟΝΟ τα παρακάτω.
Έδωσα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης 10% από τον τζίρο των 3 δις που θα είχαμε τον χρόνο αξιοποιώντας την Λίμνη Βιστωνίδας, με οδηγίες Ευρωπαϊκές να παράγουμε παστό οικολογικό ψάρι χαβιάρι...Μου είπε «ΟΧΙ» και αρνήθηκε!
«Επισκέφθηκα και τον κ. Παυλίδη ως νομάρχη Ξάνθης. Του στείλαμε επαλειμμένα γράμματα και του εξήγησα ότι η μονή δεν θα πειράξει κανένα που πήρε μέρος της περιουσία μας, αλλά μέχρι εδώ, ότι πήρατε, πήρατε. Ήταν ανένδοτος. «Να φύγουν οι καλόγεροι από εδώ» έλεγε. Ε τότε κι ας έρθουν αυτοί με το κόκκινο το φέσι εδώ», είπε ο Εφραίμ και συνέχισε: «Τώρα η Μητρόπολη Ξάνθης μαθαίνω κάνει λέει συμμαχία με τον Μουφτή και εναντιώνεται κατά των χιλιαστών. Είναι δυνατόν να συνεργαστεί η Μητρόπολη Ξάνθης με το Μουφτή σε πνευματικό επίπεδο; Απαγορεύεται, δεν είναι σ’ ένα κοινωνικό ζήτημα να μπορείς να συνεργαστείς».

30 Δεκεμβρίου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΑΤΣΟΣ: Ο νέος επενδυτής της ΣΕΚΑΠ ζήτησε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

30 Δεκεμβρίου
Τόσο η ΣΕΚΕ όσο και οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να συμμετέχουν στην όποια συζήτηση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, εάν δεν υπάρξουν πρώτα οι απαραίτητες επαφές και συζητήσεις ώστε να διασφαλιστεί το μέλλον της εταιρίας και των εργαζομένων

Αλέκος Κοντός:
«Εάν δεν υπάρξει επικοινωνία πρώτα δεν θα γίνει η Γενική Συνέλευση»
«Μετά την υπογραφή των δεσμευτικών προσφορών για τη ΣΕΚΑΠ και πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης του μεριδίου της ΑΤΕ πρέπει να γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό είναι κάτι που επέβαλε τόσο η εταιρία που ανέλαβε τον διαγωνισμό όσο και ο επενδυτής» ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα και τον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ κος Δημήτρης Πράτσος, απαντώντας σε ερώτημα αναφορικά με το γιατί γίνεται το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, κατά 30 εκατομμύρια ευρώ. Ο Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚΕ ωστόσο κος Αλέξανδρος Κοντός διακρίνει χρονική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών πώλησης του μεριδίου της ΑΤΕ η οποία τώρα οδηγεί σε βεβιασμένες κινήσεις, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως τόσο η ΣΕΚΕ όσο και οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να συμμετέχουν στην όποια συζήτηση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, εάν δεν υπάρξουν πρώτα οι απαραίτητες επαφές και συζητήσεις ώστε να διασφαλιστεί το μέλλον της εταιρίας και των εργαζομένων.

Δημήτρης Πράτσος
Όπως έγινε γνωστό στις 20 Ιανουαρίου του 2012 και λίγο πριν πέσουν οι τελικές υπογραφές με τον Ινδό επενδυτή για την απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ το Δ.Σ. της εταιρίας προχωρά σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρίας με μοναδικό θέμα συζήτησης την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 30 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά αναφορικά με τον χρόνο που επιλέγεται, καθώς πρακτικά θα δοθεί αβάντα στον νέο επενδυτή για να αποκτήσει μεγαλύτερο, ενδεχομένως, ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας.
«Είναι μια κλασική διαδικασία για να μπουν νέοι μέτοχοι στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας» επισημαίνει ο κος Πράτσος για να συμπληρώσει πως «ο νέος επενδυτής ζητάει ανάμεσα στη δεσμευτική προσφορά και τις τελικές υπογραφές να έχει τελειώσει το ζήτημα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Κανείς δεν έρχεται να ρίξει τα λεφτά του έτσι».

Αλέξανδρος Κοντός
Από τη μεριά του ο Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚΕ, κος Αλέξανδρος Κοντός, μιλώντας στην ίδια εκπομπή ανέφερε δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει καμία συμφωνία και καμία πώληση της εταιρίας εάν δεν υπάρξουν πρώτα οι απαραίτητες συζητήσεις τόσο με τη ΣΕΚΕ όσο και με τους εργαζόμενους. «Καμία επικοινωνία δεν υπήρξε μεταξύ της ΣΕΚΕ και του ενδιαφερόμενου αγοραστή. Οι διαπραγματεύσεις έγιναν αποκλειστικά και μόνο με την ΑΤΕ» σημειώνει ο κος Κοντός για να προσθέσει πως «η ΣΕΚΕ μαζί με το σωματείο των πρώην εργαζομένων μπορούν να μπλοκάρουν τη γενική συνέλευση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και θα το κάνουν εάν δεν υπάρξουν πρώτα επικοινωνίες με τη ΣΕΚΕ και τους εργαζόμενους, δεν πρόκειται να δεχτούμε να υποστεί ζημία η εταιρία και οι εργαζόμενοι».

Είναι ή δεν είναι ΔΕΚΟ;
«Υπάρχει απόφαση του Αρείου Πάγου ότι η ΑΤΕ δεν είναι ΔΕΚΟ, η κυβέρνηση βέβαια λέει ότι είναι. Η κυβέρνηση θεωρεί την ΑΤΕ κράτος, δεν βρίσκεις άκρη με αυτό το θέμα» τονίζει ο κος Πράτσος απαντώντας στο ερώτημα για το εάν μπορεί η ΑΤΕ να εντάξει τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ σε καθεστώς ΔΕΚΟ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μισθοδοσία τους. Οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ έχουν πάρει ήδη τον δρόμο της δικαιοσύνης προσβάλλοντας την πρόθεση της ΑΤΕ να τους εντάξει σε καθεστώς ΔΕΚΟ, με τον κ. Πράτσο να συμπληρώνει πως «o επενδυτής στην πρότασή του λέει ότι οι μισθοί θα πρέπει να προσαρμοστούν στις συνθήκες της χώρας. Αυτός διαφωνούσε βέβαια με το να μειωθούν οι μισθοί. Η ΑΤΕ αυτό που έκανε το έκανε με βάση του νόμου που ψηφίστηκε στη βουλή, και σύμφωνα με τον οποίο όλες οι εταιρίες στις οποίες έχει μετοχές η ΑΤΕ πρέπει να εφαρμόσουν το μισθολογικό καθεστώς των ΔΕΚΟ, όχι μόνο η ΣΕΚΑΠ».
THRAKItoday

30 Δεκεμβρίου

ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών του Ν. Ξάνθης

30 Δεκεμβρίου
Ερώτηση του βουλευτή Ν. Ξάνθης προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας
Το σοβαρό θέμα της μεταφοράς των μαθητών του Νομού Ξάνθης επανέρχεται και πάλι στην επικαιρότητα με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Ν. Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας, Αλέκανδρος Κοντός, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Αναστάσιο Γιαννίτση και Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Ο κ. Κοντός στην ερώτησή του αναφέρει ότι από την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012 το κόστος μεταφοράς τους να επιβαρύνει τους ίδιους τους μαθητές και τις οικογένειές τους μέσα σε ένα γενικά δυσμενές οικονομικό κλίμα και ζητάει από τους αρμόδιους Υπουργούς την παράταση των ισχυουσών συμβάσεων μέχρι την λήξη της σχολικής χρονιάς των Ιούνιο του 2012 και την επανεξέταση και βελτίωση των συντελεστών του μαθηματικού τύπου ώστε να προκύψουν ανάδοχοι σε νέες διαγωνιστικές διαδικασίες.
Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή Ξάνθης:

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: 1.Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αναστάσιο Γιαννίτση
2.Την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κα. Άννα Διαμαντοπούλου
Θέμα: Σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών του Ν. Ξάνθης
Έντονο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί μαθητές και γονείς του Ν. Ξάνθης, μεταξύ αυτών και άτομα με ειδικές ανάγκες, μετά τους άγονους διαγωνισμούς που διενέργησαν οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης για την μεταφορά τους από και προς τις σχολικές μονάδες τους.
Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα από την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012 το κόστος μεταφοράς τους να επιβαρύνει τους ίδιους και τις οικογένειές τους μέσα σε ένα γενικά δυσμενές οικονομικό κλίμα.
Αιτία είναι η μη προσέλευση των ιδιοκτητών ταξί στους εν λόγω διαγωνισμούς αφού με το νέο μαθηματικό τύπο που εισήχθη για τον υπολογισμό των δρομολογίων, η νέα τιμή που διαμορφώνεται είναι μειωμένη κατά 50 έως 70% σε σχέση με την παλαιότερη, γεγονός που καθιστά ασύμφορη την ανάληψη οποιουδήποτε έργου μεταφοράς μαθητών από μέρους τους εφόσον είναι χαμηλότερο του κόστους λειτουργίας τους.
Επισημαίνουμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών που μετέφεραν έως τώρα τα ταξί είναι άτομα με ειδικές ανάγκες ή μαθητές δυσπρόσιτων περιοχών , των οποίων η μεταφορά με λεωφορεία , είναι αδύνατη.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Είναι στις προθέσεις σας η παράταση των ισχυουσών συμβάσεων μέχρι την λήξη της σχολικής χρονιάς των Ιούνιο του 2012;
2. Προτίθεστε να προβείτε σε επανεξέταση και βελτίωση των συντελεστών του μαθηματικού τύπου ώστε να προκύψουν ανάδοχοι σε νέες διαγωνιστικές διαδικασίες;
Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2011
Αλέξανδρος Κοντός
Βουλευτής Νομού Ξάνθης