*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Οκτωβρίου

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΣΕΒΑΘ

31 Οκτωβρίου
ΟΙ ΣΠΙΝΘΗΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΛΟΤΕ ΚΡΑΤΑΙΑΣ ΣΕΒΑΘ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ Η ΑΙΤΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ.ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΑΣΑΝ ΕΞΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΟΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΠΛΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΓΥΡΩ ΧΩΡΟ.ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 13.10 Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΕΘΗΚΕ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ.ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ.


31 Οκτωβρίου

«Οχι στο Ναι των υποταγμένων, Ναι στο Οχι των γενναίων»

31 Οκτωβρίου
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΖΩΤΙΚΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΛΑΟΥΤην παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, για «να σταματήσει η ουσιαστικά πραξικοπηματική δράση της παρούσης κυβέρνησης», ή ακόμη και την παραίτησή του ζητεί ο Μίκης Θεοδωράκης.
Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:
Το Οχι του 1940 είναι μία από τις ιερότερες παρακαταθήκες του ελληνικού έθνους. Ενα ιδεώδες που θα πρέπει να το σεβόμαστε, όχι μόνο με γιορτές και παράτες, αλλά με την καθημερινή μας στάση και συμπεριφορά και που κυρίως θα πρέπει να το σέβεται και να το τιμά με τη στάση της και κάθε της πράξη η εξουσία. Το Οχι είναι κανόνας ζωής για τους κοινούς θνητούς και μέτρο αξίας και εντιμότητας για τους αξιωματούχους. Κυρίως όταν πρόκειται για θέματα και περιπτώσεις που αφορούν την τιμή και τα συμφέροντα του λαού.

Οχι στην εξαπάτηση του λαού.

Οχι στο ψέμα και στη διαφθορά.

Οχι στην ατιμωρησία υπουργών και άλλων ισχυρών.

Οχι στην παραβίαση του Συντάγματος.

Οχι στην εθελοντική παράδοση μέρους της εθνικής μας ακεραιότητας σε ξένους.

Οχι στην εξόντωση των εργαζομένων.

Οχι στην ερήμωση της χώρας.

Οχι στο πρόσφατο «Ναι σε όλα», που καθιστά τη χώρα υποτελή, αναγκασμένη να ξεπουλήσει τον εθνικό μας πλούτο.

Και τέλος,

Οχι στην προσβολή ενός ολόκληρου λαού. Γιατί προσβολή είναι το να τολμούν να του λένε «σε πήραμε από το 120% του ΑΕΠ και αφού σου αλλάξαμε τα φώτα, σε ρεζιλέψαμε στους ξένους, σε φτωχύναμε, σε διαλύσαμε και σε εξοντώσαμε ολοκληρωτικά, μετά είπαμε το Ναι στη Μέρκελ, γιατί υποτίθεται ότι θα μας βοηθήσει να σε οδηγήσουμε στο σημείο απ' όπου σε παραλάβαμε, δηλ. στο 120% του ΑΕΠ».

Δηλαδή σε βασανίζουμε δώδεκα ολόκληρα χρόνια (κι αν τελικά θα είναι δώδεκα), χωρίς κανένα λόγο. Εκτός φυσικά κι αν μέσα σ' αυτό το διάστημα καταφέρουν να μας ξεπουλήσουν και πάλι ολοκληρωτικά και να μας μεταβάλουν στο υπ' αριθμόν 1 προτεκτοράτο του Δ' Ράιχ. Μας τύλιξαν μέσα σε ένα «Μηδενικό», για ποιο λόγο; Ασφαλώς αυτοί και τα αφεντικά τους θα γνωρίζουν το λόγο, όμως δεν μας τον λένε, με την ελπίδα ότι έως τότε θα μας έχουν μεταβάλει σε φυτά...

Οχι, κύριε Πρόεδρε, να ανέχεστε να μας κυβερνά και να δεσμεύει το μέλλον της χώρας μια ομολογουμένως κυβερνητική μειοψηφία. Και εάν ακόμα το Σύνταγμα, μετά την αναθεώρησή του από τον Ανδρέα Παπανδρέου δεν σας δίνει το δικαίωμα να διαλύσετε τη Βουλή και να προκηρύξετε εκλογές, εν τούτοις έχετε το ηθικό - προσωπικό σας ανάστημα και λόγω του ανωτάτου αξιώματος που κατέχετε και λόγω της προσωπικής σας ιστορίας, να παρέμβετε για να σταματήσει η ουσιαστικά πραξικοπηματική δράση της παρούσας κυβέρνησης. Και στο κάτω κάτω, ως έσχατη λύση, υπάρχει πάντα ο έντιμος δρόμος της παραίτησης, που θα ήταν ένα ηχηρότατο ράπισμα στο πρόσωπο όλων αυτών που καταστρατηγούν το Σύνταγμα οδηγώντας τη χώρα στην καταστροφή της.

Πώς είναι δυνατόν να ζητούν οι σημερινοί κυβερνώντες να τους σεβαστεί ένας λαός που περιμένει το παράδειγμά τους, όταν όλοι ανεξαιρέτως οι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος και του κράτους αρνούνται να εφαρμόσουν και να επιβάλουν το ζωτικό Οχι σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή και την τιμή του λαού και του έθνους; Οταν τον εμπαίζουν έχοντας καταντήσει αυτό το μεγάλο Οχι μια τυπική φιέστα, όταν η καθημερινή τους συμπεριφορά βρίσκεται σε μια συνεχή διάσταση μαζί του;

Σέβομαι τους θεσμούς, όταν και εκείνοι σέβονται τα ιερά και τα όσια του λαού αναγνωρίζοντάς τον -με πράξεις και όχι μόνο με λόγια- ως υπέρτατη αξία ανώτερη κι από τον ανώτατο αξιωματούχο. Και ο λαός θέλει ειδικά οι κυβερνήτες του να είναι πιστοί θεματοφύλακες της εθνικής τιμής και ακεραιότητας και όχι φορείς τού Ναι και της υποταγής που μας επιβάλλεται εδώ και δύο χρόνια. Οσοι δεν κατάλαβαν ακόμα ότι αυτοί είναι οι λόγοι που μας κατεβάζουν στους δρόμους, θα είναι άξιοι της τύχης τους.

Η οργή του λαού οφείλεται στο γεγονός ότι η στάση τους απέναντι στα συμφέροντα του λαού και του έθνους βρίσκεται σε ριζική αντίθεση με το νόημα τού Οχι.

Εκείνοι τότε είπαν Οχι αψηφώντας τις θυσίες και το θάνατο. Αυτοί σήμερα υποτάσσονται με δειλία και ανικανότητα στο Ναι. Επομένως δεν έχουν σχέση με το Οχι του λαού των γενναίων αλλά εκφράζουν το Ναι των δειλών και των συμβιβασμένων.

Εκείνοι αρνήθηκαν να δώσουν έστω και ένα τετραγωνικό εκατοστό ελληνικής γης. Αυτοί τους προσφέρουν το σύνολο της εθνικής επικράτειας.

Ανήκουν στο Ναι και όχι στο Οχι.

Το Οχι ανήκει στους ελεύθερους και ανεξάρτητους Ελληνες.
Αθήνα, 29.10.2011
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

31 Οκτωβρίου

Ο Πάγκαλος, η κολυμβήτρια και το απλήρωτο εισιτήριο

31 Οκτωβρίου
*Μια ηλικιωμένη χειμερινή κολυμβήτρια βγήκε εκτός εαυτού όταν είδε τον Θ. Πάγκαλο να εισέρχεται στη λίμνη της Βουλιαγμένης δωρεάν χωρίς να πληρώνει το ανάλογο αντίτιμο. Αποτέλεσμα ήταν τα πνεύματα να οξυνθούν
Ποιος είδε την ηλικιωμένη κολυμβήτρια και δεν τη φοβήθηκε στη λίμνη της Βουλιαγμένης όταν κατά την είσοδο του αντιπροέδρου Θ. Πάγκαλου παρατήρησε ότι δεν πλήρωσε εισιτήριο.
Το απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου και σύμφωνα με το vimaonline.gr, το οποίο επικαλείται ρεπορτάζ τηλεοπτικού καναλιού, ο κ. Πάγκαλος δεν κατέβαλε το αντίτιμο του εισιτηρίου που του αναλογούσε, κατά την είσοδό του στη λίμνη της Βουλιαγμένης ενώ την ίδια στιγμή μαζί με τον Αντιπρόεδρο εισερχόταν στη λίμνη και μια χειμερινή κολυμβήτρια, η οποία διαμαρτυρήθηκε έντονα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ακολούθησε έντονο φραστικό επεισόδιο ανταλλάσσοντας εκατέρωθεν ύβρεις και ο κ. Πάγκαλος, στην προσπάθειά του να την αποφύγει, την έσπρωξε και δε δίστασε να ζητήσει από τις αρχές να τη συλλάβουν, απειλώντας τη παράλληλα ότι θα της κάνει μήνυση.
Μάλιστα η ηλικιωμένη στην προσπάθειά της να αποφύγει τους αστυνομικούς, ώστε να μην τη συλλάβουν, έπεσε στα παγωμένα νερά της λίμνης.
Το επεισόδιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ θεωρήθηκε λήξαν, οι δυο πλευρές αποχώρησαν.

31 Οκτωβρίου

ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ή ΓΙΑ...ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ!

31 Οκτωβρίου
Σιγά μη παραιτηθεί ο Χρήστος Μούρκας μετά από τον τόσο «κόπο» που έκανε να τον χρίσει Αντιδήμαρχο ο Δήμαρχος Ξάνθης....
Πήγε στην φίλη του την Αλεξάνδρα κι έκανε μια δήλωση κατά τα γνωστά για τις ταμπέλες (όλοι οι άλλοι φταίνε πλην του ιδίου...), απόφυγε αυτή τη φορά λέξη να πει για τον Τσεγγελίδη και άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!
-Τι λένε οι πολίτες για τον Μούρκα;
-Ας όψεται ο.....Κοντός που έκανε παρέμβαση και «πίεσε» τον Δήμαρχο να τον κάνει Αντιδήμαρχο κι ας «ευγνωμονεί» Παράσχο και σία που τρέχανε και πιέζανε...
Μέχρι στιγμής πάντως δουλειά δεν έχει τελειώσει κι αφήστε βέβαια τα ψέματα που μας έλεγε για τις αυθαιρεσίες και παρανομίες του Τσέπελη στο πρώην «Αρχόντισσα»....
Και για τα οποία ήδη έπρεπε να έχει διωχτεί για παράβαση καθήκοντος, διότι εν γνώσει των παρανομιών που έγιναν εκεί, «κάλυψε» την όλη ιστορία...!
Αλλά έχουν γνώσει οι φύλακες...Πολύ σύντομα θα έχουμε μια μεγάλη νέα αποκάλυψη για τον Μούρκα που ΚΑΛΥΠΤΕΙ τις παρανομίες και έτερου δημοτικού συμβούλου και συναδέλφου του.....

31 Οκτωβρίου

«ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ 60.000 «ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ» ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ!!!

31 Οκτωβρίου
Σοκ προκαλεί η είδηση ότι περίπου 60.000 συνταξιούχοι αγνοούνται από το ΙΚΑ. Παρά το ότι έχουν περάσει 4 ολόκληροι μήνες από τον Ιούλιο, που άρχισε η απογραφή του, 60.000 συντάξεις παραμένουν στα αζήτητα.
Οι δικαιούχοι τους δεν έχουν πάει όλους αυτούς τους μήνες στα ταμεία τους να τις διεκδικήσουν κι ο νοών νοείτω....
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ταμείο χάνει από «συνταξιούχους- φαντάσματα» 700.000.000 κάθε χρόνο!!!! Έτσι για την ιστορία..

31 Οκτωβρίου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

31 Οκτωβρίου
ΣΤΙΣ 28/10 ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ
ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΑΝ...ΑΣΤΑΚΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ
ΔΥΟ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΙΧ ΤΟΥΣ
Συνελήφθησαν την Παρασκευή (28-10-2011) το βράδυ, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 31 και 43 ετών, για παράβαση του Νόμου περί Όπλων .
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο ΙΧΕ αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- ένα (1) πιστόλι κρότου
- μία (1) γεμιστήρα
- δύο (2) φυσίγγια
- ένα (1) μαχαίρι, συνολικού μήκους 22 εκατοστών
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Ανεύρεση δίκυκλης μοτοσικλέτας
Την Παρασκευή (28-10-2011) το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, εντόπισαν, σε συνοικιακή οδό της Καβάλας, δίκυκλη μοτοσικλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 6-09-2011 στο Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του
νόμου περι όπλων και κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη την Πέμπτη (27-10-2011) το πρωί, σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 34χρονος ημεδαπός, για παράβαση του νόμου περι όπλων και κατοχή ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή του 34χρονου ένα μαχαίρι, με μήκος λάμας 8 εκατοστών, ενώ στην οικία του βρέθηκε φούντα κάνναβης, βάρους 0,2 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

Σύλληψη 53χρονου για παράβαση του Νόμου περί Όπλων
Συνελήφθη την Παρασκευή (28-10-2011) το πρωί, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ορεστιάδας, 53χρονος ημεδαπός, για παράβαση του Νόμου περί Όπλων .
Συγκεκριμένα, ο 53χρονος μετέβη στο σημείο εκκίνησης της παρέλασης κρατώντας μία (1) κυνηγετική καραμπίνα την οποία κατείχε νόμιμα. Εκεί σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή του:
- ένα (1) πιστόλι κρότου λάμψης
- τέσσερα (4) φυσίγγια κρότου λάμψης
- μία (1) γεμιστήρα
τα οποία και κατασχέθηκαν
Ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας.

Συνελήφθη 16χρονος για παράβαση
της Νομοθεσίας περί ραδιοσταθμών
Συνελήφθη την Πέμπτη (27-10-2011) το βράδυ, στην Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας 16χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της Νομοθεσίας περί ραδιοσταθμών.
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 16χρονο, ο οποίος το τελευταίο 3ήμερο, με την χρήση παρανόμως κατεχόμενου ραδιοεξοπλισμού (φορητού ασυρμάτου), παρενέβαινε στην ραδιοσυχνότητα, που χρησιμοποιεί το Κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, δημιουργώντας προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 16χρονος είχε προμηθευτεί τον παραπάνω φορητό ασύρματο από 21χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε επίσης δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ραδιοσταθμών.
Κατασχέθηκε ένας φορητός ασύρματος.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δύο (2) δραστών θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας

Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε
στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη την Πέμπτη (27-10-2011) το βράδυ, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, 41χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 41χρονο να επιβιβάζει τους έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προκειμένου να τους προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας.
Κατασχέθηκαν το Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα (1) κινητό τηλέφωνο
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Σύλληψη ημεδαπού για ανθρωποκτονία
Συνελήφθη την Παρασκευή (28-10-2011) το απόγευμα, στις Σάπες Νομού Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης 58χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία 57χρονης ημεδαπής.
Από την νεκροψία – νεκροτομή προέκυψε ότι ο θάνατος της 57χρονης προήλθε από εγκεφαλική αιμορραγία, συνεπεία πολλαπλών χτυπημάτων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

29 Οκτωβρίου

«ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ» Η SKODA ΞΑΝΘΗ! Τι συμβαίνει κύριε Ουζουνίδη;

29 Οκτωβρίου

*Κακές επιλογές παιχτών, πειραματισμοί, παίχτες «μικροί» να σηκώσουν τη φανέλα της Ξάνθης....Ήταν ομάδα αυτή που παρουσίασες σήμερα στο Αγρίνιο;

Είναι εμφανές ότι κάτι «έχει» ο προπονητής. Αυτός ο Ουζουνίδης που βλέπουμε στα τελευταία παιχνίδια, δεν έχει καμία σχέση με τον Ουζουνίδη των πρώτων αγωνιστικών....Η σημερινή SKODA Ξάνθη σε τίποτα δεν «θύμιζε» την ομάδα μοντέλο που βλέπαμε...Παίχτες μικροί και ανήμποροι να σηκώσουν την φανέλα της Ξάνθης κι ένας προπονητής που λειτουργεί με στείρους εγωϊσμούς και λάθη λαθών....
Τι είναι αυτό που «βλέπει» ο Ουζουνίδης και δεν βλέπουμε εμείς, ώστε ο καλύτερος παίχτης που διαθέτουνε ο Βλαχοδήμος να μη ξεκινάει ποτέ στη πρώτη ενδεκάδα; Τι είναι αυτό που έκανε τον προπονητή να προτιμήσει χθες τον αργό και μετριότατο Κομεσίδη για το δεξί άκρο, προτιμώντας τον από τον Μπέρτο που στο παιχνίδι από την Τρίπολη ήταν από τους καλύτερους της άμυνας; Ή επιμονή του στον Εντιμάρ που «χαρίζει» σχεδόν σε κάθε παιχνίδι γκολ ή πέναλτι στους αντιπάλους μας; Τι είναι αυτό που κάνει τόσο προβλέψιμο τον προπονητή της ομάδας μας; Και το κυριότερο όλων...
Γιατί ήταν τόσο ΚΑΚΙΑ ΣΗΜΕΡΑ η SKODA Ξάνθη κύριε Ουζουνίδη;

TO ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Με εξαιρετικό ποδόσφαιρο, χαμένες ευκαιρίες, δοκάρι και δύο γκολ ο Παναιτωλικός επέστρεψε στις νίκες κόντρα στην κάκιστη και κακοστημένη SKODA Ξάνθη επικρατώντας 2-0.
Ο Μπάμπης Τεννές έστησε εξαιρετικά την ομάδα του, η οποία έφτασε πλέον τους δέκα βαθμούς και με τέτοιες εμφανίσεις αρχίζει να... ξεχνάει την υπόθεση παραμονή από νωρίς, ενώ αντίθετα ο Μαρίνος Ουζουνίδης για μια ακόμη αγωνιστική μας εξέπληξε...αρνητικά και πλέον σε κάθε αγωνιστική η Skoda Ξάνθη εμφανίζεται και...χειρότερη!
Ο Μητρόπουλος το πρώτο γκολ για το Αγρίνιο ενώ ο Ρότσα, ο οποίος είχε και δοκάρι, διπλασίασε τα τέρματα των «καναρινιών». Λίγα πράγματα για την SKODA Ξάνθη -σε τίποτα δεν θύμιζε την Ξάνθη που περίμεναν οι φίλαθλοι του Αγρινίου- η οποία αγωνίστηκε και με δέκα λόγω αποβολής του Εντιμάρ.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την SKODA Ξάνθη να είναι πιο «φλύαρη» και τον Παναιτωλικό, του οποίου έλειπε ο Θεοδωρίδης, να ψάχνει τα πατήματά του. Οι Ξανθιώτες κυνηγούσαν το γκολ με τις κόντρες και με τους Μαρσελίνιο και Πόι να βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση.
Από την άλλη πλευρά ο Παναιτωλικός έψαχνε τρόπους για να σπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της SKODA Ξάνθης είτε με τον ταχύτατο Καμαρά (έκανε πάρτι με τον Κομεσίδη και γενικά όλη την άμυνα), είτε με τον Μπουμάλ. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για τους γηπεδούχους με Κεφαλιά του Κούσα. Το γκολ δεν άργησε να έρθει, όταν για ένα ακόμα παιχνίδι μίλησε η… ποιότητα που έχει ο Άγγελος Χαριστέας. Ο «Χάρι» σέντραρε από αριστερά και ο Μητρόπουλος μόνος του, στο ντεμπούτο του, άνοιξε με κεφαλιά το σκορ. Ο παίχτης ήταν τελείως μόνος με τον....Εντιμάρ και όλη την άμυνα να έχει κοιμηθεί.
Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε διαφορετική εικόνα. Ο Παναιτωλικός ήταν λίγο καλύτερος και η Skoda Ξάνθη γύρισε περισσότερο στα καρέ της. Οι ισορροπίες άλλαξαν όταν ο Καμαρά, μπήκε στην περιοχή στο 65’ ανατράπηκε από τον Εντιμάρ και ο διαιτητής Βοσκάκης έδωσε το πέναλτι και την κόκκινη στον αμυντικό της Ξάνθης.
Ο Ρότσα ανέλαβε την εκτέλεση, παρά την εντολή του Τεννέ να το χτυπήσει ο Θεοδωρίδης, και με ωραία εκτέλεση διπλασίασε τα τέρματα. Από εκεί και πέρα η Ξάνθη είχε να ανέβει… ένα βουνό, καθώς βρισκόταν ήδη με δύο τέρματα πίσω στο σκορ αλλά έπαιζε και με δέκα παίκτες.
Οι χώροι ήταν πολλοί για τον Παναιτωλικό, αφού η SKODA Ξάνθη ανοίχτηκε για να φτάσει στο γκολ, και έτσι τα «καναρίνια» είχαν το χώρο να βρουν και άλλο γκολ. Αυτό δεν ήρθε στην υπόλοιπη διάρκεια της αναμέτρησης και το τελικό 2-0 που διαμορφώθηκε δίνει την ευκαιρία στον Παναιτωλικό να ελπίζει πως η υπόθεση παραμονή θα τελειώσει από… νωρίς.
Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές 8): Μπλάζιτς 8, Κουτρουμάνος 7, Κούσας 5, Ρότσα 7 (82’ Σιόντης), Μπουμάλ 7 (56’ Θεοδωρίδης 6), Χαριστέας 7 (86' Μπαμόγκο), Εντζεγκουέλε 5, Ντολεζάι 6, Μητρόπουλος 8, Άντι, Καμαρά 8.
-Στον πάγκο οι: Τσενάμο, Αναστασιάδης, Μουμίν, Παλαιολόγος.
SKODA Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης 3): Βιβιανί 4, Εντιμάρ 3, Πόι 6 (70’ Καζάκης 3), Μαρκόφσκι 5, Μαρσελίνιο 7, Μάρα 4 (53’ Βλαχοδήμος 7), Κομεσίδης 2, Βάλλας 3, Στάσιακ 7, Ντάνι 5, Ντίκα 5 (59’ Βασιλακάκης 4)
-Στον πάγκο οι: Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Σουάνης, Φλίσκας.
Διαιτητής: Βοσκάκης. Μέτριος.
Βοηθοί: Μποζατζίδης, Σταματόγλου. Καλοί.

28 Οκτωβρίου

το ηρωικό ΟΧΙ και τα προδοτικά ΝΑΙ!.....

28 Οκτωβρίου

το ηρωικό ΟΧΙ και τα προδοτικά ΝΑΙ!.....


Εξέφρασαν, λέει, τη λύπη τους και τη θλίψη τους!…

Ποιοι;

Οι εκπρόσωποι της αξιολύπητης και αξιοθρήνητης μειοψηφίας της τροϊκανής χούντας!

Τη στιγμή, που γράφει και ψηφίζει και υπογράφει νόμους, με τους οποίους, ενώ κουκουλώνουν τα δικά τους πολλαπλά σκάνδαλα, κατακλέβουν και καταληστεύουν και υποδουλώνουν το λαό και ξεπουλούν τη χώρα.

Που μέσα στο αμόκ της διαστροφής τους χαρακτηρίζουν μειοψηφία τη συντριπτική πλειοψηφία του δικαίως διαμαρτυρόμενου λαού…

Και λένε οι φαρισαίοι και τα φερέφωνά τους ότι ο διαμαρτυρόμενος λαός αμαύρωσε την εθνική επέτειο και πλήγωσε την εθνική μας περηφάνια! Και μίλησαν και για ντροπή οι ξεδιάντροποι…

Γεγονός, που δείχνει ότι, εκτός από την καταφανέστατη και πανθομολογούμενη εμπρόθετη και προσχεδιασμένη προδοσία τους, είναι ουρανομήκης και αβυθομέτρητη και η ανοησία τους.

Φαρισαίοι υποκριτές, ποιοι αμαύρωσαν την εθνική επέτειο και τους θεσμούς! Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες; Των οποίων οι διαμαρτυρίες δείχνουν ακριβώς το σεβασμό στο έθνος και τους θεσμούς! Όπως επιβάλλει και το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος….

Ή οι δικές σας προδοτικές και αμοραλιστικές αποφάσεις,οι ιδιοτελείς για τις τσέπες σας, αβανταδόρικες για τους τοκογλύφους και καταστροφικές για το λαό και τη χώρα; Με τις οποίες αμαυρώσατε την τρισχιλιόχρονη ιστορία μας και τον τρισένδοξο πολιτισμό μας! Και μας εξευτελίσατε παγκοσμίως…

Ποια σχέση μπορεί να έχουν με το ΟΧΙ του σαράντα για την ελευθερία της πατρίδας τα αλλεπάλληλα δικά σας ΝΑΙ στην προδοσία και υποδούλωση και το ξεπούλημα της χώρας!

Ποια σχέση μπορεί να έχει με τη δημοκρατία, που σημαίνει κράτος του δήμου, η δική σας ΔΗΜΙΟκρατία, που είναι στην πραγματικότητα κράτος ΔΗΜΙΩΝ σε βάρος του λαού και της χώρας!

Ποιοι, λοιπόν αμαύρωσαν την εθνική επέτειο και τους θεσμούς; Και ποιοι θα πρέπει να ντρέπονται; Και να κρυφτούν για πάντα!

Αντί, με τις προκλητικές τους ενέργειες, να πυροδοτούν την ιερή αγανάκτηση του χιλιοπρπρομένου λαού …

π. Ηλίας

28 Οκτωβρίου

ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ, ΠΟΤΕ ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ

28 Οκτωβρίου


Φύγετε!!! ΦΥΓΑΔΕΥΤΗΚΕ Ο ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ!
*Έντονες αποδοκιμασίες κατά της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Δραμινού Υφυπουργού Υγείας!!! Επεισόδια εργαζομένων και συνδικαλιστών με τα ΜΑΤΑ

ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Εδώ και τώρα εκλογές, να φύγει αυτή η επικίνδυνη Κυβέρνηση με αυτόν τον ανίκανο Πρωθυπουργό!


ΦΥΓΕΤΕ!!! Δεν σας θέλει ο κόσμος!
Με έντονες αποδοκιμασίες ο λαός της Ξάνθης αποδοκίμασε τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης στη παρέλαση της Ξάνθης Υφυπουργό Υγείας κ.Τιμοσίδη αναγκάζοντας την αστυνομία να τον φυγαδεύσει, προκειμένου να μην υπάρξουν χειρότερα...
Τα σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν όταν αγανακτισμένοι πολίτες και συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ με υβριστικά συνθήματα θέλανε να βάλουν τα πανό τους στη πρώτη γραμμή της παρέλασης, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.
Δημιουργήθηκαν έντονες συμπλοκές, ενώ κατά την παρέλαση δεκάδες μαθητές γυρνούσαν αριστερά τα κεφάλια αντί δεξιά, δηλαδή προς την εξέδρα των επισήμων.
Τα επεισόδια χειροτέρεψαν μετά το τέλος της παρέλασης όταν συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ και αγανακτισμένοι πολίτες συνεπλάκησαν με τα ΜΑΤ όταν οι πρώτοι επεχείρησαν να περάσουν τον δρόμο με πανό ενώ Αστυνομικοί προσπάθησαν να τους σταματήσουν ακόμη και προπηλακίζοντας τους μάταια όμως αφού τίποτα δεν τους σταματούσε τον οργισμένο κόσμο. Παράλληλα ο κόσμος αποδοκίμαζε συνεχώς τον Δραμινό Υφυπουργό που φυγαδεύτηκε «τρέχοντας» και υπό την συνοδεία αστυνομικών.
Επίσης και κατά την κατάθεση στεφάνων ο Μ. Τιμοσίδης δέχθηκε «τα πυρά» των πολιτών με γιούχου και ερωτήματα όπως «σε ποιον καταθέτεις στεφάνι» και «ποιανής κοινωνικής αλληλεγγύης είσαι Υπουργός». Στεφάνι κατέθεσαν ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γκοδοσίδης, ο Διευθυντης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Την παρέλαση παρακολούθησε και ο βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός που ζήτησε «εκλογές εδώ και τώρα» και «να φύγει αυτή η επικίνδυνη Κυβέρνηση κι αυτός ο ανίκανος Πρωθυπουργός».

28 Οκτωβρίου

Η πλατεία - έκτρωμα διώχνει τους τουρίστες!

28 Οκτωβρίου
ΤΣΕΓΓΕΛΙΔΗ, ΤΖΑΜΠΑ ΠΑΙΔΕΥΕΣΑΙ!
Σκληρές αποκαλύψεις του Μπάμπη Ελληνίδη χθες στην «Ανοιχτή γραμμή», Τουριστικό Πρακτορείο της Θεσσαλονίκης ΑΚΥΡΩΣΕ όλες τις εκδρομές της για την Ξάνθη μετά τη χθεσινή ταλαιπωρία
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΧΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΞΑΝΘΗ!
*8 πούλμαν που ήρθαν για 3ήμερο χθες το πρωί στη Ξάνθη, μη μπορώντας ν’ αφήσουν τον κόσμο στο κέντρο, τους έστειλαν στο… Lidl να παρκάρουν (!) κι από εκεί την έκαναν για Αλεξανδρούπολη και διανυκτέρευση στο Σουφλί!Η πλατεία - ΤΕΡΑΣ στερεί στην αγορά της Ξάνθης
χιλιάδες Ευρώ! Κι όμως αισθάνεται… υπερήφανος!
Χιλιάδες ΕΥΡΩ στερεί πλέον σε όλη τη πόλη το «τερατούργημα» ενοποίησης πλατειών που κόστισε 4 εκατ. Ευρώ και αντί να κάνει πιο ελκυστική τη πόλη της Ξάνθης, καθημερινά πλέον «διώχνει» κόσμο που έρχεται εδώ για 2ήμερα και 3ήμερα και «μπλέκοντας» στο κυκλοφοριακό και την ταλαιπωρία, τελικά σηκώνεται και όπου φύγει-φύγει!!!
Σκληρές αποκαλύψεις του βετεράνου δημοσιογράφου Μπάμπη Ελληνίδη χθες στην «Ανοιχτή γραμμή», ύστερα από αυτό που βίωσε ο ίδιος, όταν τον ενημέρωσαν γνωστοί του ότι «έρχονται για 3ήμερο στη Ξάνθη με εκδρομή τουριστικού γραφείου της Θεσσαλονίκης» και πήγε πρωϊ πρωϊ να τουςυποδεχτεί.
Ο Μπάμπης Ελληνίδης όρισε ραντεβού με το πούλμαν χθες το πρωϊ έξω από τη Στρατιωτική Λέσχη, όπου όμως σημειώθηκαν τραγελαφικά πράγματα, αφού ήρθαν τελικά 8 πούλμαν μαζί να ξεφορτώσουν τον κόσμο προκειμένου να κατέβει στην αγορά και να ψωνίσει, δεν είχαν όμως που να παρκάρουν και παράλληλα δυσκολεύονταν να…στρίψουν στη πλατεία, λόγω των αυτοκινήτων που ήταν παρκαρισμένα απέναντι αλλά και της διαχωριστικής νησίδας που υπάρχει ανάμεσα από τα φανάρια.
Το κυκλοφοριακό αλαλούμ που προκλήθηκε και η ταλαιπωρία ξεναγού, οδηγού και επιβατών ήταν τόσο μεγάλη, ώστε τελικά τα πούλμαν που πάρκαραν για λίγο με χίλια ζόρια κατάφεραν να φύγουν από την Μιχαήλ Καραολή και να καταλήξουν ύστερα από οδηγίες πολιτών και τροχονόμων στο Lidl!!!
Εκεί οι οδηγοί του Τουριστικού πρακτορείου διεμήνυσαν στο κόσμο να κατέβει αν θέλει να επισκεφθεί τη πόλη, λέγοντας στους επιβάτες: «Αυτό που ζήσαμε σήμερα στη Ξάνθη, δεν το έχουμε ξαναζήσει σε άλλη πόλη….Πηγαίνετε αν θέλετε με ταξί ή με τα πόδια, εμείς δεν ξαναμπαίνουμε στη πόλη»!
Ωστόσο από τη μια το κρύο και ο αέρας κι από την άλλη η ταλαιπωρία, οι επιβάτες ζήτησαν εξηγήσεις από την ξεναγό, εκφράζοντας την οργή και αγανάκτησή τους για το περπάτημα….
Τελικά η ξεναγός που ωρύονταν στη κυριολεξία, επικοινώνησε με το Τουριστικό γραφείο της Θεσσαλονίκης, μετέφερε τις εικόνες που έζησε, την όλη κατάσταση που ζει και τα παράπονα των επιβατών και το γραφείο σε συνεννόηση με τον κόσμο, «ματαίωσε» τις δυο διανυκτερεύσεις στη Ξάνθη!!!! Αποτέλεσμα; Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν εκ νέου στα λεωφορείο και αναχώρησαν για την Αλεξανδρούπολη, ενώ οι διανυκτερεύσεις της Ξάνθης μετατοπίστηκαν στο….Σουφλί!

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Η απάντηση του Τουριστικού γραφείου Θεσσαλονίκης στον Μπάμπη Ελληνίδη με τον οποίο μίλησαν, καθώς ο γνωστός δημοσιογράφος προσπαθούσε να τους κρατήσει στη Ξάνθη και προσφέρθηκε ακόμη και να μεσολαβήσει στον Δήμαρχο προκειμένου να διευκολυνθούν στην εδώ παραμονη τους.
-Από δω και πέρα δεν πρόκειται να οργανώσουμε ξανά εκδρομές για την Ξάνθη. Φτιάξτε πρώτα την πόλη σας ώστε να υποδέχεται τον ξένο κόσμο χωρίς ταλαιπωρίες και βάσανα και βλέπουμε…
Με απλά λόγια….
Η πλατεία – έκτρωμα του σημερινού Δημάρχου, διώχνει πλέον τους τουρίστες και οι οδηγοί των λεωφορείων μπροστά στη πρωτοφανή ταλαιπωρία που υφίστανται αρνούνται πλέον να μπουν στην πόλη με αποτέλεσμα αγορά και μαγαζιά να στερούνται χιλιάδες Ευρώ και ιδίως σε μια τόσο δύσκολη εποχή.

ΤΖΑΜΠΑ ΠΑΙΔΕΥΣΑΙ ΤΣΕΓΓΕΛΙΔΗ
Και θα πούμε κι ένα τελευταίο για τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού Γιάννη Τσεγγελίδη. «Τζάμπα παιδεύεσαι και δουλεύεις, τζάμπα θέλεις και τις πινακίδες που να δείχνουν τους δρόμους, αφού αν ένα «λεωφορείο»εγκλωβιστεί στο κέντρο της πόλης, χρειάζεται… πυξίδα ή προπομπό για να φύγει προς την Σταυρούπολη ή τον Εχίνο! (Σ.Σ. Κύριε Τσεγγελίδη αν ένα πούλμαν ξεχαστεί και μπει στο κέντρο της πόλης και θέλει να πάει προς τη Σταυρούπολη, μπορείτε να μας πείτε από πού μπορεί να πάει;;; Θα είχε ενδιαφέρον…)
Χθες λοιπόν τελικά ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 8 πούλμαν ματαίωσαν τις διανυκτερεύσεις τους στη Ξάνθη εξ’ αιτίας της κατάστασης που υπάρχει στο κέντρο όπου ελλείψει πάρκινγκ και κατασκευής της νέας πλατείας-Τέρας, ακυρώνουν τη μια πίσω από την άλλη επισκέψεις τους στη πόλη μας
-Κι όμως ο σημερινός Δήμαρχος αισθάνεται… υπερήφανος για το συγκεκριμένο έργο Του και αρνείται δυστυχώς να δει που οδηγεί τη πόλη, αρνείτε να κάνει ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ κι ας χάνονται λεφτά για την αγορά μας! Κρίμα…

28 Οκτωβρίου

ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Ουδέποτε η κ. Κιούση επικοινώνησε μαζί μου!

28 Οκτωβρίου
Επιτρέπεται η Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης να λέει ψέματα; Αντί να έχει ήδη παραιτηθεί, να προκαλεί κι όλας τη νοημοσύνη μας;!

ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ «ΑΓΩΝΑ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑ ΜΑΣ… ΚΡΙΤΙΚΗ!
*Η κυρία Κιούση ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ζήτησε τη συνδρομή όλων των βουλευτών της Περιφέρειας, αλλά η λιτή δήλωση του Αλέκου Κοντού την διαψεύδει! Ζήτησε τη συνδρομή μόνο των βουλευτών του… Μνημονίου και του κόμματός της!!!
Επιτρέπεται η Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης κ. Κιούση να λέει ψέματα; Αντί να έχει ήδη παραιτηθεί, να προκαλεί κιόλας τη νοημοσύνη μας;!
Κι όμως χθες το είδαμε κι αυτό…


Συγκεκριμένα η κυρία Κιούση, αν και την κριτική για την απαράδεκτη στάση της άσκησε ο «ΜΑΧΗΤΗΣ» -προκειμένου να μη «δυσαρεστήσει» το ΠΑΣΟΚ στο οποίο ανήκει ή τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σωκράτη Ξυνίδη, σιώπησε όχι μόνο για την φημολογούμενη κατάργηση του Στρατοδικείου, αλλά και γενικότερα τα καυτά προβλήματα και θέματα που απασχολούν τον δικηγορικό κόσμο της Ξάνθης.
Τι έκανε χθες η κυρία Κιούση;
Έδωσε λοιπόν συνέντευξη στην εφημερίδα «Αγώνας» που πρόσκειται στο ίδιο κόμμα με την ίδια, ισχυριζόμενη ψευδώς ότι «ζήτησε τη συνδρομή όλων των βουλευτών της Περιφέρειας στα αιτήματα των δικηγόρων», ωστόσο η λιτή δήλωση του Αλέκου Κοντού την διαψεύδει! Ζήτησε τη συνδρομή μόνο των βουλευτών του… Μνημονίου και του ΠΑΣΟΚ και είπε ΨΕΜΑΤΑ στους πολίτες της Ξάνθης!!!
Δημοσιεύουμε το επίμαχο απόσπασμα της εφημερίδας «Αγώνας» που ζητεί από την κυρία Κιούση να σχολιάσει τις βολές και την κριτική του «Μ» απέναντί της. Απολαύστε το μαζί με την ερώτηση του δημοσιογράφου:
ΑΓΩΝΑΣ: Δημοσιεύματα σας «έστησαν στον τοίχο» (κ. Κιούση) για το θέμα του Στρατοδικείου της Ξάνθης. Που βρίσκεται το θέμα;
ΚΙΟΥΣΗ: «Στα πλαίσια της εξοικονόμησης των πόρων από την πλευρά της πολιτείας, υπήρξε κάποια σκέψη να κλείσουν ορισμένα στρατοδικεία. Σε αυτές τις σκέψεις όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι του εφετείου Θράκης αντέδρασαν δυναμικά. Με δικιά μου πρωτοβουλία κλήθηκαν οι δικηγορικοί σύλλογοι του Εφετείου στην Ξάνθη και δώσαμε όπως θα θυμάστε κοινή συνέντευξη τύπου. Εγώ προσωπικά έστειλα επιστολή στον κ. Μπεγλίτη. Ζητήσαμε τη συνδρομή των κομμάτων και όλων των βουλευτών της Περιφέρειας»…!!

ΚΑΙ Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΚΟΝΤΟΥ
Ο βουλευτής Ξάνθης κ. Αλέξανδρος Κοντός με αφορμή τις δηλώσεις της Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου έκανε την εξής δήλωση:
Υπενθυμίζω στην κα. Κιούση ότι το θέμα για το κλείσιμο του Στρατοδικείου Ξάνθης αναδείχτηκε έπειτα από την παρέμβασή μου στη Βουλή και παρότι πήρε σημαντική δημοσιότητα στο Νομό Ξάνθης, ουδεμία επικοινωνία είχε μαζί μου προκειμένου να ζητηθεί η συνδρομή μου!!!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΙΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτη
ΘΕΜΑ: Κατάργηση του στρατοδικείου Ξάνθης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως τις 1 Αυγούστου, θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην κατάργηση του Στρατοδικείου Ξάνθης.
Με την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ παρατηρούμε τη συστηματική αποψίλωση των στρατιωτικών υπηρεσιών του νομού Ξάνθης, όπου εδρεύει και το Δ΄ΣΣ, μη λαμβάνοντας υπόψη το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην διατήρηση του κοινωνικοοικονομικού ιστού μιας ευαίσθητης και ακριτικής περιοχής.
Ενδεικτικά αναφέρουμε πως ήδη καταργήθηκε το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στην Σταυρούπολη, υποβαθμίστηκε το Στρατιωτικό Νοσοκομείο και πρόκειται να μεταφερθεί η έδρα του Στρατολογικού Γραφείου στην Κομοτηνή.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Θα καταργηθεί το Στρατοδικείο Ξάνθης συνεχίζοντας την αποδυνάμωση του Δ΄.Σ.Σ.;
2. Η κάθε μορφή υπηρεσιακής αποδυνάμωσης δεν οδηγεί παράλληλα και σε διάτρηση της αμυντικής θωράκισης της περιοχής;
Αθήνα, 26 Ιουλίου 2011
Ο Ερωτών Βουλευτής
Αλέξανδρος Κοντός
Βουλευτής Ξάνθης
-Τα σχόλια φίλοι αναγνώστες για σας…

28 Οκτωβρίου

ΕΡΩΤΗΣΗ Α. ΚΟΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΗ Λήστεψαν με την απειλή όπλων ζευγάρι ηλικιωμένων στο Άνω Ιωνικό Σταυρούπολης!

28 Οκτωβρίου
Τρομοκρατημένοι και φοβισμένοι είναι οι κάτοικοι της Σταυρούπολης μετά τη νέα ληστεία που σημειώθηκε στην περιοχή τους, καθώς η εγκληματικότητα δυστυχώς αυξάνεται και πληθύνεται…Εγκληματικά στοιχεία με μαύρες κουκούλες, πιστόλια & δίκαννα ληστεύουν τα γερόντια στη μοναξιά τους, εισβάλλοντας στο σπίτι τους οπλισμένοι αργά τη νύχτα!!! Κι αφού ληστεύουν και παίρνουν ότι βρουν, στη συνέχεια εξαφανίζονται…
Η ληστεία σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο χωριό ΑΝΩ ΙΩΝΙΚΟ (12 χιλιόμετρα από την Σταυρούπολη) όπου ζουν περίπου 20 οικογένειες ηλικιωμένων κυρίως κατοίκων.Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, έρευνες διεξάγονται από τις Αστυνομικές Αρχές, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) αγνώστων δραστών, οι οποίοι, χθες (26-10-2011) το βράδυ σε χωριό της Ξάνθης, εισήλθαν στην οικίας ενός ζευγαριού (ηλικίας 78 και 69 ετών) φορώντας μαύρες κουκούλες και με την απειλή όπλων (πιστολιού και δίκαννου) αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διάφορα κοσμήματα. Οι παραπάνω δράστες, κατά την έξοδο τους από την οικία, τραυμάτισαν τον 78χρονο ημεδαπό (πιθανόν με τα χέρια) και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σταυρούπολης Ξάνθης.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΝΤΟΥ
Πληροφορηθείς την ληστεία και την εγκληματική πράξη των δύο κουκουλοφόρων, έντονη ήταν η οργή και αντίδραση του βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρου Κοντού που συχνά για να τονώσει τους κατοίκους πηγαίνει και διανυκτερεύει με την οικογένειά του στο Καρυόφυτο. .
Ο βουλευτής Ξάνθης με δηλώσεις του στον «Μ» κατήγγειλε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Παπουτσή και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την αποψίλωση της Ορεινής περιοχής, δηλώνοντάς μας τα παρακάτω: «Άφησαν τους γέροντες κατοίκους στην περιοχή της Σταυρούπολης αφύλακτους απέναντι σε αδίστακτους κακοποιούς, ενώ αποψίλωσαν όλες τις υπηρεσίες και τα αποτελέσματα τα ζούμε πλέον κάθε μέρα. Η ειρωνεία είναι ότι θέλουν λόγω τρόϊκας να κλείσουν και το Αστυνομικό Τμήμα της Σταυρούπολης, όπου ήδη υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού και το έχουν υποβαθμίσει τελείως. Εκφράζω στους κατοίκους την οργή και αγανάκτησή μου, το Σαββατοκύριακο θα βρεθώ στη Σταυρούπολη και θέλω να τους στείλω ένα μήνυμα. Να μη φοβούνται και να κρατήσουν τη Σημαία ψηλά. Θέλω να πιστεύω ότι ο αρμόδιος Υπουργός θα δει το πρόβλημα και θα στελεχώσει με επιπλέον προσωπικό για καλύτερη αστυνόμευση τον Αστυνομικό Τμήμα. Αν δεν το πράξει και μάλιστα γρήγορα, τον καθιστώ υπεύθυνο από δω και πέρα».

28 Οκτωβρίου

Συνεδριάζει την Δευτέρα 31/10 στις 14:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου

28 Οκτωβρίου
Με 18 θέματα ημερήσιας διάταξηςΣυνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα στις 14:00 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Εύλαλο, το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου με τα παρακάτω 18 θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Έγκριση της μελέτης «Μελέτη Συνολικής Θεώρησης Αισθητικής και Λειτουργικής Αναβάθμισης και Ανάδειξης των ορεινών Οικισμών Δήμου Τοπείρου»
2. Υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013»
3. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής έργων του Δήμου
4. Εφαρμογή ορίων στον οικισμό Γαλάνης
5. Έγκριση εξόδων κίνησης και διαμονής Δημάρχου
6. Απόδοση επιχορήγησης για λειτουργικές δαπάνες σχολίων – 3η κατανομή του 2011
7. Έγκριση δαπανών Εθνικών Εορτών
8. Τροποποίηση Προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2011
9. Αντικατάσταση μελών διοικητικού συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τοπείρου»
10. Αντικατάσταση μελών διοικητικού συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τοπείρου»
11. Έγκριση συγκρότησης Σχολικών Συμβουλίων
12. Έγκριση δεύτερης τροποποίησης προϋπολογισμού οικ. έτους 2011 του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΠΦΑ Δήμου Τοπείρου»
13. Σύσταση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών στο Δήμο Τοπείρου
14. Συγκρότηση Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας
15. Λήψη απόφασης για την ονομασία δρόμου οικισμού Τοξοτών
16. Λήψη απόφασης για το αίτημα της Wind Hellas για την τροποποίηση και ανανέωση μίσθωσης ακινήτου
17. Συναίνεση για παραχώρηση κοινόχρηστων εκτάσεων
18. Απόφαση για τη μεταφορά του εξοπλισμού του πρώην αναψυκτηρίου «ΚΑΡΟΤΟ» και των χημικών τουαλετών στο χώρο του Θερινού Πολιτιστικού Κέντρου Ερασμίου

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΥΡΟΣΤΙΑΝΗΣ ΦΩΤΗΣ

28 Οκτωβρίου

Συνεδριάζει την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 18:30 το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

28 Οκτωβρίου
Με 37 θέματα ημερήσιας διάταξηςΤην ερχόμενη Τετάρτη 2 Νοεμβρίου και ώρα 18:30, συνεδριάζει σε τακτική συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης με 37 θέματα ημερήσιας διάταξης τα οποία είναι τα παρακάτω:01ο ΘΕΜΑ: Κοινή εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης των επικεφαλείς των παρατάξεων σχετικά με την τρέχουσα οικονομική συγκυρία.
02ο ΘΕΜΑ: Ορισμός δύο (2) δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας που ορίζονται από αυτήν στην Εκτελεστική Επιτροπή Δήμου Ξάνθης. (Εισηγήτρια Τζανόγλου Καλλιόπη)
03ο ΘΕΜΑ: Ακύρωση άδειας υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου (Εισηγητής Κηπουρός Κωνσταντίνος).
04ο ΘΕΜΑ: Ανανέωση άδειας υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου (Εισηγητής Κηπουρός Κωνσταντίνος).
05ο ΘΕΜΑ: Έγκριση των αιτήσεων για μεταβίβαση αδειών λαϊκών αγορών (εισηγητής Ζήσης Ιωάννης).
06ο ΘΕΜΑ: Κατανομή πιστώσεων για λειτουργικές δαπάνες σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξάνθης (εισηγήτρια Ταραρά Χρυσούλα).
07ο ΘΕΜΑ: Ορισμός Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή και του αναπληρωτή του για τον έλεγχο οικονομικών καταστάσεων του Δήμου έτους 2011. (εισηγήτρια Ταραρά Χρυσούλα).
08ο ΘΕΜΑ: Τροποποίηση της αριθ. 65/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης που αφορά την επιτροπή εξέτασης ενστάσεων για την επιβολή προστίμων από τη Δημοτική Αστυνομία (Εισηγήτρια Τσαπαδίκου Αικατερίνη).
09ο ΘΕΜΑ: Ορισμός ενός (1) Δημοτικού Συμβούλου ως αναπληρωτή Προέδρου της Επιτροπής χορήγησης βεβαιώσεων σε παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών (Εισηγήτρια Τσαπαδίκου Αικατερίνη).
10ο ΘΕΜΑ: Οικονομική ενίσχυση δημότη (Εισηγήτρια Τσαπαδίκου Αικατερίνη).
11ο ΘΕΜΑ: Οικονομική ενίσχυση Σκοπευτικού Ομίλου Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης (Εισηγήτρια Τσαπαδίκου Αικατερίνη).
12ο ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης για την συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης ως συνδιοργανωτή για την διοργάνωση έκθεση Τροχαίας 2011 (Εισηγήτρια Τσαπαδίκου Αικατερίνη).
13ο ΘΕΜΑ: Έγκριση εκτός έδρας μετακίνησης του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης και ημερήσιας αποζημίωσης (εισηγήτρια Τσαπαδίκου Αικατερίνη).
14ο ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης για την παραχώρηση τμήματος της κεντρικής πλατείας στον Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Κομοτηνής, στα πλαίσια εορτασμού της παγκόσμιας εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού. (Εισηγήτρια Ασηξαρίδου Παρθένα)
15ο ΘΕΜΑ: Επιβολή προστίμου για παράνομη αφισοκόλληση. (Εισηγήτρια Πανταζόγλου Αθανασία)
16ο ΘΕΜΑ: Σχετικά με την έκδοση κανονιστικής απόφασης για την τοποθέτηση ν ΕΛΤΑ σε αντίστοιχα σημεία της πόλης (εισηγητής Ταρενίδης Παναγιώτης Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
17ο ΘΕΜΑ: Σχετικά με την έκδοση κανονιστικής απόφασης για θέση στάθμευσης ασθενοφόρου επί της οδού Πλάτωνος 18 & Τρικούπη στην Ξάνθη (εισηγητής Ταρενίδης Παναγιώτης Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
18ο ΘΕΜΑ: Σχετικά με την έκδοση κανονιστικής απόφασης για την απαγόρευση στάσης & στάθμευσης μπροστά από τη ράμπα εισόδου – εξόδου επί της οδού Δράμας του υπόγειου χώρου στάθμευσης της οικοδομής επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 321 και Δράμας (εισηγητής Ταρενίδης Παναγιώτης Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
19ο ΘΕΜΑ: Σχετικά με την κυκλοφοριακή ρύθμιση επί της παρόδου Αβδήρων με την έκδοση κανονιστικής απόφασης για την απαγόρευση στάσης & στάθμευσης έναντι του parking οικοδομής επί της οδού 12 Αποστόλων 18 (εισηγητής Ταρενίδης Παναγιώτης Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
20ο ΘΕΜΑ: Σχετικά με την τροποποίηση της αριθμ.214/2010 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στη μετατόπιση της θέσης του περιπτέρου της κ. Τριανταφύλλου Παρασκευής στην οδό Τριανταφ. Μιχαηλίδη έμπροσθεν της Λαχαναγοράς (εισηγητής Ταρενίδης Παναγιώτης Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
21ο ΘΕΜΑ: Σχετικά με την έκφραση σύμφωνης γνώμης ή μη του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης αναφορικά με τον προσδιορισμό χρήσης γης του ΒΚ3984 Δημόσιου Ακινήτου (εισηγητής Ταρενίδης Παναγιώτης Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
22ο ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης για την επιλογή δικαιούχων για την απευθείας εκποίηση οικοπέδων σε άστεγους δημότες του Δήμου Ξάνθης (σχετική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 164/2011) (Εισηγήτρια Ασικίδου Μαρία).
23ο ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης σχετικά με την παραχώρηση κατά χρήση στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Ξάνθης (ΔΕΥΑΞ) τμήματος ακινήτου ιδιοκτησίας του Δήμου Ξάνθης (Εισηγήτρια Οκταποδά Μαρία).
24ο ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης για την δωρεάν παραχώρηση της χρήσης των σχολικών συγκροτημάτων των οικισμών Άνω και Κάτω Ιωνικού της Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρίου Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης Δήμου Ξάνθης στην ΛΑ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Ξάνθης (Εισηγήτρια Οκταποδά Μαρία).
25ο ΘΕΜΑ: Έγκριση υποβολής Προτεινόμενων Πράξεων Έργων στην Πρόσκληση 28 του Προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση για τα έργα: «Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών Δήμου Ξάνθης» και «Επέκταση Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών Δήμου Ξάνθης» (εισηγητής Παυλίδης Πέτρος).
26ο ΘΕΜΑ: Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος & Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011 (Εισηγήτρια Μανά Αικατερίνη).
27ο ΘΕΜΑ: Έγκριση απολογισμού του πρώην Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Άθλησης Δήμου Ξάνθης» για το χρονικό διάστημα από 1/1/1011 έως 16/6/2011 ( ημερομηνία κατάργησης του σύμφωνα με το ΦΕΚ 1337/16-6-2011) και ανάληψη ανεξόφλητων υποχρεώσεων από το Δήμο Ξάνθης, ο οποίος ως καθολικός διάδοχός του το υποκαθιστά αυτοδικαίως σε όλες τις υποχρεώσεις και δικαιώματα. (Εισηγήτρια Μεταξά Βασιλική)
28ο ΘΕΜΑ: Καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών μεταφερθέντος προσωπικού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (Εισηγήτρια Σπανού Μαρία)
29ο ΘΕΜΑ: Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011 ((Εισηγητής Χατζηβασιλείου Βασίλειος).
30ο ΘΕΜΑ: Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου και του αναπληρωτή του ως μέλους της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ αφενός του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών & Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και αφετέρου της (πρώην) ΤΕΔΚ Ν. Ξάνθης Δήμου Ξάνθης και της Ανώνυμης Εταιρείας Ε.Α.Π.Α.Ξ. Α.Ε. για την υλοποίηση ειδικού προγράμματος απασχόλησης έως 29 απολυμένων προς συνταξιοδότηση από τις εταιρείες ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ. (Εισηγήτρια Τσαπαδίκου Αικατερίνη)
31ο ΘΕΜΑ: Προμήθεια ενός καινούργιου επιβατικού οχήματος (Εισηγητής Πετρόπουλος Δημήτρης)
32ο ΘΕΜΑ: Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Ανάπλαση οδού ΙΧ Μεραρχίας» (Εισηγήτρια Μανά Αικατερίνη)
33ο ΘΕΜΑ: Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Διαμορφώσεις Αποκαταστάσεις & Ασφαλτοστρώσεις Οδών» εργολαβία: «Διάνοιξη δρόμου στον οικισμό Υδροχωρίου» (Εισηγήτρια Μανά Αικατερίνη)
34ο ΘΕΜΑ: Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Κατασκευή πεζοδρομίων οδών Δήμου Ξάνθης» (Εισηγήτρια Μανά Αικατερίνη)
35ο ΘΕΜΑ: Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ & ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ» ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΡΗΜΗΣ-ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ» (Εισηγήτρια Μανά Αικατερίνη)
36ο ΘΕΜΑ: Έγκριση 1ου Α.Π. του έργου: «Επέκταση παραδοσιακού φωτισμού στον οικισμό Κάτω Καρυοφυτου Δήμου Σταυρούπολης Νομού Ξάνθης» (Εισηγήτρια Μανά Αικατερίνη)
37ο ΘΕΜΑ: Έγκριση 2ου Α.Π. του έργου: «Ανάπλαση οδού ΙΧ Μεραρχίας» (Εισηγήτρια Μανά Αικατερίνη)
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

28 Οκτωβρίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

28 Οκτωβρίου
*Αποκλειστικές και αποκαλυπτικές οι φωτογραφίες που δημοσιεύω σήμερα στη στήλη και νομίζω ότι σίγουρα θα ενθουσιαστείτε*Ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργος Κουμουλίδης λοιπόν μαζί με τους Band Symvant στο φανταστικό Cosi club στη Πεντέλη Αθήνας, σε ένα ακόμη live τους που άφησε εποχή…
Κι έγινε αφορμή το συγκρότημα να δεχτεί άλλες δύο προτάσεις για δύο νέες εμφανίσεις σε μαγαζιά της Αθήνας…
……
*Ήταν λοιπόν τόσος ο κόσμος και τέτοιο το κέφι που επικρατούσε στο Cosi club που ο κόσμος όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, συνεχώς χόρευε… λέγοντας το δικό του ΒΡΟΝΤΕΡΟ «ΟΧΙ» στη τρόϊκα με τσιφτετέλι και τραγούδι…
Κι έπεται και συνέχεια…
……
*Η δημοφιλής τηλεπαρουσιάστρια της ΕΓΝΑΤΙΑ τηλεόραση Ρένα Καραγιάννη, θα πρέπει να διανύει περίοδο καυτού νέου… έρωτα, αν λάβει κανείς υπόψη τα καυτά της μηνύματα στο Face book. Το πρόσωπο βέβαια προς το παρόν αγνοείται… ωστόσο οφείλω να ομολογήσω ότι θα πρέπει αυτή τη φορά να της ράγισε τη καρδιά! Ποιήτρια την έκανε… με τα άφθονα στιχάκια στον τοίχο της.
……
*Σπάνια πλέον έρχεται η όμορφη αθλητικογράφος η Ελβίνα στη Ξάνθη κι αυτό γιατί μπορεί να τελείωσε την ΕΠΑΘ (Ελληνική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσσολονίκης), για να βγει όμως το μεροκάματο μέχρι να διοριστεί, θα πρέπει να εργαστεί για να ζήσει…
Οι πληροφορίες μου λοιπόν λένε ότι δουλεύει σε καφέ της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα θα διδάξει Τούρκικα σε φροντιστήριο που ήδη της έκανε δελεαστική πρόταση.
Τα συγχαρητήριά μου…
……
*Μέχρι και ο Κώστας Πηλαδάκης, Πρόεδρος της Λάρισας, θα βρίσκεται όπως μαθαίνω στην αυριανή βραδιά με τον Αντώνη Ρέμο στο ΡΟΜΕΟ live…Όπως και ο Ηλιόπουλος αλλά και άλλα μεγάλα ονόματα!
Τα ρεζερβέ σκίζουν και γίνονται ανάρπαστα και όλα δείχνουν ότι θα γίνει του… Ρέμου αύριο! Προλάβετε και κλείστε τραπέζι εδώ και τώρα…
……
*Πολύ ανεβασμένο είδα χθες τον Μανώλη Φανουράκη και οι λόγοι ήταν απλοί. Πρώτον το ενοίκιο θα πέφτει πλέον στο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ χειμώνα καλοκαίρι και δεύτερον ήδη έχει προτάσεις πολλές για τον ΒΑΤΡΑΧΟ, του οποίου τα σχέδια αναμένονται από μέρα σε μέρα…
-Πάντα τα καινούργια πράγματα άλλωστε, έχουν την δική τους μαγεία!
......
*Τον άφησαν στα κρύα του λουτρού τον Ηλία Ταληκριάδη οι δύο χορεύτριες όπως σας αποκάλυψα και η μια βρίσκεται ήδη στο Παρίσι (λέτε να την κάλεσαν στο Μουλέν Ρουζ), οπότε στο σημερινό πρόγραμμα του RICH live θα έχουμε πιθανότατα νέο μπαλέτο…
Ελπίζουμε να είναι πάντως σαν το παλιό, που ήταν εξαιρετικό από πλευράς εμφάνισης. Μετά έρχεται ο χορός

28 Οκτωβρίου

ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ

28 Οκτωβρίου
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης «η Γέφυρα» σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης διοργανώνει φέτος το δεύτερο φεστιβάλ Graffiti, το οποίο θα λάβει χώρα το Σάββατο 29/10 στο κτίριο του συλλόγου, στις φοιτητικές εστίες Κιμμέριων. Καλλιτεχνικές ομάδες Graffiti από την Ξάνθη και την Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιώντας ως καμβά τους τοίχους του κοινόχρηστου χώρου της γέφυρας, θα επιδείξουν αυτή την σύγχρονη μορφή τέχνης, ενώ παράλληλα δεν θα λείπει η μουσική και οι προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ σχετικών με το θέμα του Graffiti. Η μέρα του φεστιβάλ θα κλείσει με μια live συναυλία στον χώρο από τους Burning city soundsystem. Συμμετέχουν οι: FF, OUTOPIA, JNB, REB. Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 19.00.
......

Καλά πάνε τα ρεζερβέ για την μεγάλη βραδιά με τον Αντώνη Ρέμο αύριο Σάββατο 2 Οκτωβρίου. Ήδη τα τηλέφωνα στο 2ήμερο που απομένει είναι συνεχή και οι Οργανωτές πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να έχουν την αναμενόμενη επιτυχία που σημαίνει τουλάχιστον 1000 προσκλήσεις στην είσοδο... Άλλωστε ένας είναι ο Ρέμος.
……..

Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΛΒΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ RICH LIVE Clubbing ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΟΥ ΜΑΣ. Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΦΙΑΛΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ TOY RICH ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΤΟΥ ΟΛΒΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗ. ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΟΣΩΝ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΒΙΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΑΣ.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!
...........

Επιτέλους άνοιξε και ήδη συγκεντρώνει τους φίλους της Μπύρας και όλους όσους επιθυμούν μια καλή έξοδο με άφθονη μπύρα και άριστο πιάτο. Ο λόγος για το ξεχωριστό Beer House στη πλατεία Αντίκα με την διεύθυνση του ΓΡΗΓΟΡΗ. Αρκετός κόσμος ήδη γεμίζει καθημερινά το Beer House που διαθέτει 140 ειδών μπύρες!!! Σήμερα ευνοεί η μέρα... Πάμε για μπύρα;
......

Ένα νέο μοντέρνο εστιατόριο στην καρδιά της Ξάνθης σας περιμένει για να γευτείτε πλούσιες και λαχταριστές γεύσεις ζυμαρικών.
Ανοιχτά καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ. Μακαρονάδες όλων των ειδών με φρέσκα ζυμαρικά για όλα τα γούστα.
Υπεύθυνος Καταστήματος: Σάκης Ζαϊτίδης. Στην οδό Βενιζέλου 84 σε ένα φανταστικό περιβάλλον. DELIVERY 25410 65555
.......

Σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, το Rich live clubbing με αστέρια τους: Βασίλη Σιδέρη, Χριστίνα Γεράνη, Δημήτρη Καραδήμο, Ειρήνη Σταυριανίδου και Γιώργο Καρυπίδη σας περιμένει όλους για μια ξεχωριστή διασκέδαση. Χορεύτριες και σώου και 90 έως 110 Ευρώ το μπουκάλι. Ρεζερβέ 25410/77.447

28 Οκτωβρίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

28 Οκτωβρίου
*Aύριο Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ, ο Δημοτικός Κινηματογράφος OSCAR Καβάλας θα προβάλλει την αριστουργηματική όπερα «Don Giovanni» του Mozart, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Καβάλας με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, για την απευθείας δορυφορική μετάδοση ορισμένων από της σημαντικότερες λυρικές παραγωγές που θα ανεβάσει η φημισμένη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε στην Καβάλα από το περίπτερο τουριστικών πληροφοριών του Δήμου Καβάλας, στην πλατεία Κονσουλίδη.
......
*Σήμερα Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου από τις 10:00 π.μ. - 4:00 μ.μ. στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ, το Σώζω Σωματείο Ζωοφίλων Ξάνθης καλεί όλους τους Ξανθιώτες για ενημέρωση του κόσμου με έντυπο υλικό –BAZAAR να αγαπήσουν τα ζώα. Δηλώστε συμμετοχή όσοι θέλετε να βοηθήσετε το σωματείο και να συμμετέχετε κι εσείς στο BAZAAR! ΤΗΛ.:698590116.
.......
*Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011, ώρα 16:00 – 18:30, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης (παλιά πόλη - Ορφέως και Πινδάρου) οργανώνεται το δεύτερο σεμινάριο- εργαστήρι με θέμα: «Λέσχες ανάγνωσης: Οργάνωση και λειτουργία, βιωματικά- επικοινωνιακά εργαστήρια με και για το βιβλίο, η γλώσσα και η εικόνα εν δράσει. Επιλογή βιβλίου». Εισηγήτριες θα είναι οι: η Κούλα Καφετζή πτυχιούχος Ιταλικής γλώσσας και λογοτεχνίας, μεταφράστρια, συντονίστρια τριών ομάδων ανάγνωσης στο νομό Έβρου, υπεύθυνη των εκδηλώσεων για την προώθηση του βιβλίου στα βιβλιοπωλεία του Ανδρέα Καφετζή στη Θράκη και η Αθανασία Χρυσανίδου συντονίστρια των προγραμμάτων φιλαναγνωσίας των νομών Έβρου και Ξάνθης, πτυχιούχος της σχολής Καλών Τεχνών με ειδικότητα στη σκηνογραφία ενδυματολογία, εμψυχώτρια Πολιτισμού.
Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «προώθηση της ανάγνωσης - εκσυγχρονισμός των βιβλιοθηκών στο νομό Ξάνθης» που υλοποιείται από το υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.
......
*Έκκληση αλληλεγγύης για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη ακόμη και είδη διατροφής, έκαναν την Τετάρτη στην Καβάλα, οι Γιατροί του κόσμου (ΓτΚ) μιλώντας για σοβαρή ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. «Ζητάμε βασικά τρόφιμα για να φτιάξουμε οικογενειακά πακέτα ώστε διακριτικά να μπορούν να τα παίρνουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους διατηρώντας την αξιοπρέπειά τους χωρίς σισίτια», τόνισε ο διευθυντής των ΓτΚ Νικήτας Κανάκης σε συνέντευξη τύπου στην έδρα της ανθρωπιστικής οργάνωσης.
......
*«Το «μαμά πεινάω» επέστρεψε, όσο κι αν φαίνεται δύσκολο να το πιστέψει κανείς», τόνισε ο διευθυντής των ΓτΚ, Νικήτας Κανάκης, εξηγώντας ότι «υπάρχουν σήμερα πολλές οικογένειες που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σε αυτό, με αποτέλεσμα να απαιτείται άμεση ανάληψη κοινωνικής δράσης ώστε να στηριχθούν οι πιο ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».
......
*Η ανάγκη για τρόφιμα προέκυψε στα τέσσερα πολυατρεία της οργάνωσης -Αθήνα, Πέραμα, Θεσσαλονίκη και Χανιά- όταν με έκπληξη οι εθελοντές γιατροί είδαν αφενός να αλλάζει η ανθρωπογεωγραφία στα ιατρεία τους και αφετέρου να γίνεται επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης τροφίμων
......
*Ενάμισι μήνα έχουν μπροστά τους οι αρχές της Δράμας και η Περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ώστε να επαναλειτουργήσουν μετά από δύο σχεδόν χρόνια το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού Δράμας. Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η συμμετοχή του οργάνου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 300 χιλιάδες ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον συμμετέχει στο μετοχικό σχήμα με ποσοστό 31%. Εκτός από την Περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέτοχοι είναι ο δήμος Νευροκοπίου με ποσοστό 34,9%, ο δήμος Προσοτσάνης με ποσοστό 27,8% η αναπτυξιακή εταιρία Δράμας με 4,7%, η ΕΑΣ Δράμας με ποσοστό 0,94 και η ΕΟΣ Δράμας με 0,47%.
Περιμένουμε πως και πως ν’ ανοίξει...

28 Οκτωβρίου

ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Ο ΜΙΚΗΣ

28 Οκτωβρίου
Στην Καβάλα πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 1ο Συνέδριο της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών που ηγείται ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Όπως ανακοινώθηκε μάλιστα από τους εκπροσώπους της κίνησης στην Καβάλας, το συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 2 ως τις 4 Δεκεμβρίου σε χώρο και χρόνο που θα γνωστοποιηθούν σύντομα. Στα πλαίσια του συνεδρίου αναμένεται να φιλοξενηθούν στην Καβάλα περί τα 400 άτομα μεταξύ των οποίων θα είναι φυσικά και ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης
Όλα αυτά βέβαια εκτός απροόπτου και εφόσον δεν προκηρυχθούν πρόωρες Εθνικές εκλογές όπως έντονα φημολογείται από χθες το πρωί και μάλιστα προσδιορίζονται στις ίδιες ημερομηνίες...

28 Οκτωβρίου

Από την ερχόμενη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, λειτουργούν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας δύο νέα ιατρεία

Από την ερχόμενη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, λειτουργούν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας δύο νέα ιατρεία

28 Οκτωβρίου
Το Γαστρεντερολογικό ιατρείο κάθε Τετάρτη από τις 10 έως τη 1 και το Ηπατολογικό ιατρείο φλεγμονωδών εντεροπαθειών κάθε Δευτέρα από τις 11 έως τη 1 . Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να καλούν το τετραψήφιο νούμερο 1535 όλο το 24ωρο, προκειμένου να προγραμματίσουν ραντεβού για τα παραπάνω ιατρεία.

28 Οκτωβρίου

ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΠΑΠ Συνελήφθη αρχιφύλακας για ληστεία

ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΠΑΠ Συνελήφθη αρχιφύλακας για ληστεία

28 Οκτωβρίου
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ληστεία σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ, στον Αγιο Δημήτριο, διέπραξε αρχιφύλακας που υπηρετεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ο οποίος και συνελήφθη.
Ο επίορκος αξιωματικός, με την απειλή όπλου, απέσπασε ποσό 300 ευρώ από τον ιδιοκτήτη του πρακτορείου και στη συνέχεια διέφυγε.
Αμέσως μετά τη ληστεία, ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ειδοποίησε την Αμεση Δράση, αστυνομικοί της οποίας έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν τον αρχιφύλακα, σε λαϊκή αγορά της περιοχής.

28 Οκτωβρίου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

28 Οκτωβρίου
Η δημιουργία προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας για την εναλλακτική έκτιση των ποινών κρατουμένων, ήταν το κεντρικό θέμα της συνάντησης εργασίας που είχε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, στα γραφεία του Δήμου.
Ο κ. Πεταλωτής, ο οποίος συνοδευόταν από τον ειδικό γραμματέα Μαρίνο Σκανδάμη, ενημέρωσε τον δήμαρχο Αθηναίων για όλα τα τρέχοντα θέματα της Δικαιοσύνης, με έμφαση στα ζητήματα απονομής της και ειδικά στην Αθήνα. Ακόμη, ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, τονίζοντας ιδιαίτερα τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την αναβάθμιση των φυλακών, αλλά και των προγραμμάτων επανένταξης των αποφυλακιζόμενων στην κοινωνία και την οικονομική ζωή.

28 Οκτωβρίου

Μην ξεχάσετε να γυρίσετε τα ρολόγια σας μία ώρα πίσω την Κυριακή

28 Οκτωβρίου
Στους χειμερινούς ρυθμούς επανέρχεται από την προσεχή Κυριακή η ζωή των Ελλήνων αλλά και των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συγκεκριμένα, στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 3.
Η χειμερινή ώρα θα διαρκέσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2012.

28 Οκτωβρίου

Η Λάρισα «πρωτεύουσα» των Porsche Cayenne!

28 Οκτωβρίου
Εμπρηστικό άρθρο με τίτλο «Το χρέος και τα κροκοδείλια δάκρυα» δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου του Warwick, ο καθηγητής και σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ηρακλής Πολεμαρχάκις για την ελληνική κρίση χρέους και τα αίτιά της, αναφέροντας ως παράδειγμα τις Porsche Cayenne!
Το εμπρηστικό του θέματος έγκειται στο ότι ο κ. Πολεμαρχάκις ούτε λίγο ούτε πολύ ανακηρύσσει την… Λάρισα των 250.000 κατοίκων ως “πρωτεύουσα” των Porsche Cayenne, αφού, σύμφωνα με το άρθρο, η θεσσαλική πόλη κατέχει την παγκόσμια πρωτιά σε κατά κεφαλή πωλήσεις του πανάκριβου μοντέλου Cayenne, της ναυαρχίδας της Porsche.
O κ. Πολεμαρχάκις τονίζει ότι οι μεγάλες πωλήσεις Cayenne στη Λάρισα συγκριτικά με τον πληθυσμό είναι “αξιοπερίεργο” γεγονός αφού η γεωργία στην Ελλάδα δεν γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη. Το 2009, σημειώνει, η γεωργία συνεισέφερε μόνο κατά 3,2% στο ΑΕΠ της χώρας, πέφτοντας στο μισό σε σχέση με το 2000, ενώ σχεδόν το μισό του αγροτικού εισοδήματος προέρχεται από κοινοτικές επιδοτήσεις.