*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Σεπτεμβρίου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕ ΓΟΝΤΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΪ Νέα πρόταση για αγορά της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ , ενδιαφέρεται να την αγοράσει Άραβας

30 Σεπτεμβρίου
Ο Γιώργος Γεωργίου εκπροσωπεί το γραφείο που δούλεψε για την αγοραπωλησία της Μάντσεστερ Σίτι από τον Σεϊχη Μανσούρ!**Ο Γιώργος Γεωργίου εκπροσωπεί την εταιρεία Άρμπορις Κάπιταλ με έδρα το Αμπουντάμπι. που δούλεψε για την αγοραπωλησία της Μάντσεστερ Σίτι από τον Σεϊχη Μανσούρ!
Μετά τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ, εκπρόσωπος του γραφείου που μεσολάβησε στην αγοραπωλησία της Μάντσεστερ Σίτι, κατέθεσε φάκελο εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αγορά όλων των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Ο άνθρωπος που επισκέφθηκε τα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι ο κ. Γεωργίου και εκπροσωπεί το γραφείο που δούλεψε για την αγοραπωλησία της Μάντσεστερ Σίτι από τον Σεϊχη Μανσούρ.
Ο κ. Γεωργίου συναντήθηκε χθες το πρωί στις 11:30 στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τον κ. Δημήτρη Γόντικά και τον Αλέξανδρο Παπαδοσπυριδάκη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, Άραβας ενδιαφέρεται για να αγοράσει όλες τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο.

30 Σεπτεμβρίου

30 Σεπτεμβρίου

Στις 21/10/2011 ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΕΚΑΠ

30 Σεπτεμβρίου
Πράτσος «πιέζει» Πανταλάκη με… παραίτηση, ζητώντας
νέα χρηματοδότηση λόγω εγγυητικών που έδωσε η εταιρεία

Νέα έκτακτη γεν. συνέλευση στη ΣΕΚΑΠ στις 21 Οκτωβρίου 2011!!! Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Διοίκηση της ΣΕΚΑΠ με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να «πιέσει» την Διοίκηση της ΑΤΕbank για πρόσθετη χρηματοδότηση, εξ’ αιτίας των εγγυητικών επιστολών που έχει δώσει σε τρίτους, εν όψει του νέου επενδυτή - αγοραστή της εταιρείας, που θα προκύψει από αυτούς που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μέσα στον Νοέμβριο..
Ωστόσο το «αγκάθι» της όλης ιστορίας είναι ότι, «ζητήθηκε από την Διοίκηση της ΣΕΚΑΠ να ελεγχθούν φορολογικά και να κλείσουν μέχρι τη χρήση και του 2010». Διότι μέχρι στιγμής η εταιρεία φορολογικά έχει κλείσει μέχρι το 2003!!!
Παράλληλα υπάρχουν και καθυστερήσεις στους μισθούς, ενώ υπάρχει φόβος η εταιρεία να χάσει ποσοστό εσωτερικής αγοράς και να εκπέσει η συνολική τιμή της αξίας της εταιρείας προς όφελος του νέου αγοραστή και εις βάρος των σημερινών μετόχων… γεγονός που προβληματίζει και την ΣΕΚΕ αλλά και τους λοιπούς μετόχους.
Η Διοίκηση της ΣΕΚΑΠ λοιπόν με νέα πρόσκληση, καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση τους μετόχους (δημοσιεύεται παραδίπλα) που θα γίνει στην Ξάνθη, έδρα της εταιρείας, στις 21 Οκτωβρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11 π.μ. στα γραφεία της έδρας στη Βιομηχανική Περιοχή Ξάνθης, 6ο χιλ/τρο Εθνικής οδού Ξάνθης – Καβάλας, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων πάνω στα ακόλουθα θέματα της ημερησίας διάταξης:
1. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των προβλημάτων της εταιρείας.
2. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
(Σ.Σ. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Πράτσος «απειλεί» με παραίτηση την Διοίκηση της ATEbank μπροστά στα τεράστια αυτά προβλήματα… προκειμένου ο κ. Πανταλάκης να δώσει νέα χρηματοδότηση).

30 Σεπτεμβρίου

Τα αναλυτικά προβλήματα των Εμπορικών Συλλόγων της Θράκης

Τα αναλυτικά προβλήματα των Εμπορικών Συλλόγων της Θράκης

30 Σεπτεμβρίου
Αναλυτική καταγραφή που έγινε πρόσφατα από το «ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» για Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα

*Έχει ανοίξει ένας καινούργιος δρόμος για Βουλγαρία και αναμένουν τεράστιες απώλειες. Αλλά μέχρι σήμερα δεν είναι μετρήσιμες

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
Υπάρχει μία κίνηση καταναλωτών από 20% έως 40% κυρίως προς υπηρεσίες (γιατρούς, ξενοδοχεία), οπότε η απώλεια του τζίρου κυμαίνεται στο 10%. Δεν ψωνίζουν καταναλωτικά αγαθά από την Βουλγαρία, γιατί σύμφωνα με όσα μας δήλωσε, οι Βούλγαροι ιδρύουν επιχειρήσεις στην Ξάνθη και πουλούν πολύ φτηνά (είτε στεγασμένο εμπόριο είτε πλανόδιο – νόμιμο/παράνομο).
Το φλέγον ζήτημα της περιοχής είναι η παράνομη διακίνηση εμπορευμάτων και προϊόντων τροφίμων από τη Βουλγαρία σε λαϊκές αγορές και σε πλανόδιους μικροπωλητές.
Οι προτάσεις του τοπικού εμπορικού συλλόγου συνοψίζονται στην πανελλαδική απογραφή πλανόδιων μικροπωλητών, με ελέγχους για την νομιμότητά τους φορολογικά και ασφαλιστικά από την ΕΛΑΣ και το ΣΔΟΕ σε συνεργασία με εντεταλμένους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Εμπορίου. Στην επιβολή διοδίων σε όσους εισέρχονται την συνοριογραμμή, όπως κάνει η Βουλγαρία, στην τοποθέτηση καμερών κυκλοφορίας και καταγραφής οχημάτων σε ηλεκτρονικό αρχείο. Τέλος, στη δημιουργία υπηρεσιακού κλιμακίου συστηματικής παρακολούθησης και ελέγχου για παράνομη διακίνηση εμπορευμάτων τις νυκτερινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ο Εμπορικός Σύλλογος δεν μπορεί να υπολογίσει την απώλεια τζίρου από την καταναλωτική μετανάστευση, ωστόσο η Αλεξανδρούπολη «διασώζεται» από τις υψηλές τιμές που υπάρχουν σε γαλακτοκομικά και κρέατα στην Τουρκία καθώς και από τους υψηλούς δασμούς που επιβάλλονται στα επώνυμα προϊόντα.
Από την άλλη πλευρά, ιδιαίτερα επιβαρυμένος είναι ο Βόρειος Έβρος με μεγάλο αριθμό καταναλωτών που πηγαίνουν στη Βουλγαρία. Ο Εμπορικός Σύλλογος έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος και την υποδοχή καταναλωτών από τρίτες χώρες. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκε η πρωτοβουλία Alexandroupolis Shopping Festival και επίσης στις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η αδελφοποίηση ανάμεσα στον Εμπορικό Σύλλογο της Αλεξανδρούπολης και τον αντίστοιχο της Ανδριανούπολης.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
30% - 40% των καταναλωτών και αντίστοιχη απώλεια τζίρου. Στη Βουλγαρία προμηθεύονται κυρίως καύσιμα, πετρέλαιο κίνησης, αλλά πηγαίνουν και για καταναλωτικά αγαθά λόγω πολύ χαμηλότερων τιμών.

30 Σεπτεμβρίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

30 Σεπτεμβρίου
*Δεν έχουν σταματημό οι αλλαγές του Τάκη Αλεξούδα στο Kyttaro ελληνάδικο, σε σημείο μάλιστα….ανατροπών!!!
Ωστόσο τα νεότερα που σας αποκαλύπτω σήμερα, σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τους φίλους του μαγαζιού…
Γιατί το λέω αυτό;Μα γιατί ο Τάκης το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, έκλεισε μια ακόμη μεταγραφή και τον βλέπετε μαζί της, μετά το τέλος της συνάντησης που είχαν…
-Σήμερα Παρασκευή λοιπόν στο κεντρικό μπαρ θα δουλέψει το αστέρι της Κεραμωτής και της Χρυσούπολης, η ξανθιά και πανέμορφη Στέλλα Μίγγου!!!
…..

*Μάλιστα η Στέλλα για να εντυπωσιάσει τους παριστάμενους πελάτες του Kyttaro, έδωσε το δικό της σώου όταν ανέβηκε στο μπαρ και χόρεψε…
Και ιδού στο προσωπικό της σώου!
Η νέα bar woman λοιπόν του Kytraro ελληνάδικο είναι όλα τα λεφτά και απόδειξη αυτό που βλέπετε!
……

*To πιο ωραίο από όλα; Στο Kyttaro ελληνάδικο λοιπόν έκανε…σπέσιαλ εμφάνιση με το δικό του σώου και ο γνωστός Memos που προηγουμένως διασκέδασε στο ΑΔΙΕΞΟΔΟ…
Και πήγε εκεί, για να συνεχίσει το ποτό του…..Απολαύστε τον!
……

*Να δώσω τα….συλλυπητήριά μου στον δημοφιλή Ρωμανό Κοντογιαννίδη διότι έμαθα ότι έπαθε σοβαρή ζημιά η παλιά μηχανή του και αναγκάστηκε να την ανταλλάξει με νέα…μοτοσικλέτα!
Καλορίζικη να είναι αλλά και προσοχή…Μην την «ξαναπάθει» παρόμοια ζημιά…
…..

*Σε εκκρεμότητα συνεχίζει και παραμένει το ιδιοκτησιακό του «Κυβερνείου», αφού ακόμη δεν έχει κλείσει όπως μαθαίνω το ιδιοκτησιακό….
Άλλωστε τη περίοδο αυτή ο Μανώλης Φανουράκης ασχολείται με ομιλίες περί…εθελοντισμού στον πολιτισμό!
Οπότε….αναμενόμενη η καθυστέρηση…
…….

*»Σκορποχώρι» φαίνεται πως κατάντησε τελικά το αξιόλογο «τρίο» των νεαρών που είχαν κάνει και συγκρότημα όλο το καλοκαίρι, παίζοντας σε διάφορα καφέ…
Μετά τον 17χρονο Γιώργο Καρυπίδη που έκλεισε με το Rich live clubbing και αναμένεται με ανυπομονησία η πρεμιέρα του….
Μαθαίνω ότι έκλεισε με την δημοφιλή BAND SYMVANT του Μάριου Κιοσσέ και η εκπληκτική Γεωργία Ταχτσόγλου! Για σειρά μάλιστα εμφανίσεων στο πλευρό του δημοφιλή τραγουδιστή Γιώργου Κουμουλίδη….
Γεωργία που φέτος κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θρακικής Σκηνής και είναι μόλις 16 χρονών!!!
…..

*Θ’ ανοίξει τελικά σήμερα το Beer House ο Γρηγόρης ή όχι; Πάντως οι 130 διαφορετικές μπύρες παραμένουν παγωμένες στα ψυγεία και απλά… περιμένουν την άδεια του μαγαζιού για να ξεκινήσουν και οι πρώτοι… μπυρο - διαγωνισμοί!
……

*Τι γίνεται με την όμορφη Χρύσα από την Αλεξνδρούπολη που ενώ έκλεισε για το χειμώνα στο Kytrtaro, ξαφνικά είδαμε να εμφανίζονται άλλα (και μάλιστα νέα…) αστέρια στο πόσο της;
Μάλωσε με τον Τάκη ή απλά την «κουράζει» το πήγαινε έλα;
……
*Σήμερα ξεκινάει και το περίφημο Lolabar στο πρώην Chilly και φυσικά να δώσω τις ευχές μου στον Ντορόζ, στον Γιώργο και τον Μπάμπη…
Η αρχή άλλωστε –και να μη το ξεχνάνε- το ήμιση της επιτυχίας που εγώ προσωπικά την θεωρώ αυτονόητη και αναμενόμενη.
Ο ΓΥΦΤΟΣ

30 Σεπτεμβρίου

ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ

30 Σεπτεμβρίου
Αύριο Σάββατο ο δημοφιλής Xάρης Κωστόπουλος (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ), εμφανίζεται για μια και μοναδική live βραδιά στο Rich live clubbing με το συγκρότημά του. Σε παλιές και νέες επιτυχίες που θα ξεσηκώσουν την ατμόσφαιρα.
......

Με δύο πτήσεις εβδομαδιαίως, συνδέεται από τις 30 Οκτωβρίου η Αλεξανδρούπολη με τη Μυτιλήνη, σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων που ανακοίνωσε η εταιρεία Sky Express.
Τα δρομολόγια θα γίνονται με αεροσκάφος 30 θέσεων, κάθε Παρασκευή και Κυριακή, χωρίς άλλους ενδιάμεσους σταθμούς, και το κόστος του εισιτηρίου για απλή μετάβαση θα είναι 85 ευρώ, μαζί με τους φόρους.
......

Σήμερα μετά τις 10 το βράδυ ξεκινάει το lolabar (πρώην Chilly) στην Χασιρτζόγλου 7 στη Π. Πόλη με την ιστορική «συμμαχία» του Ντορόζ με τους πρώην επιχειρηματίας του Jackson Γιώργο Μουσμουλίδη και Μπάμπη Δαργανάκη. Ένα... lolabar μόνο γι’ αυτούς που αγαπάν τον εαυτό τους και θέλουν να ζουν!
.......

BAZZAR του Φιλοζωϊκού Σωματείου ΣΩΖΩ Ζωοφίλων Ξάνθης, για να ενημέρωση πολιτών και πουλώντας ημερολόγια, κούπες, μπλουζάκια, τετράδια και κοσμήματα, για την ενίσχυση του Σωματείου. Βοηθήστε μας, να τα βοηθήσουμε. Σας περιμένουμε όλους εκεί! Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί στις 10 το πρωί.
......

Το Σάββατο, 22 Οκτώβριος στις 9:00 μ.μ. στο Κέντρο διασκέδασης «Πολιτεία» (4ο χιλιόμετρο Ξάνθης - Ιάσμου), θα εμφανιστεί ο δημοφιλής Πόντιος τραγουδιστής Στάθης Νικολαϊδης. Μαζί το Ατματζίδης και Ζώης. Τιμή εισόδου 15 Ευρώ με φαγητό και άφθονο ποτό.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΕΑΣ ΑΜΙΣΣΟΥ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 6937341865
.........

Η BAND SYMVANT σε μουσική ενορχήστρωση και επιμέλεια προγράμματος του Μάριο Κιοσσέ και ο Γιώργος Κουμουλίδης εμφανίζονται αυτήν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο Cammeo στις Σέρρες και την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στο Da Vinci στην Ξάνθη. Με παλιές και νέες επιτυχίες.

30 Σεπτεμβρίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

30 Σεπτεμβρίου
*Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΗΜΕΡΑ, ήταν το θέμα της ομιλίας του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Μανώλη Φανουράκη στη χθεσινή εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Ξάνθης.
......

*Η «Πλατφόρμα γυναικών μειονότητας Θράκης» διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου φιλανθρωπικό παζάρι στον οικισμό των Σαπών. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 11 το πρωί και το παζάρι θα είναι επισκέψιμο καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ μέχρι 1η Οκτωβρίου στο πάρκο Σαπών κοντά στο δημαρχείο.
……
*Έως και αύριο Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011 θα βρείτε στο MAKRO Ξάνθης (3ο χλμ. Ξάνθης - Πετεινού) τις ακόλουθες προσφορές... ευκαιρίες που δεν πρέπει να χάσετε!
Μελιτζάνες Φλάσκες Φιλιατρών χαρτοκιβώτιο: το κιλό 0,59 ευρώ.
Πορτοκάλια Βαλέντσια - Χυμού, Λακωνίας χαρτοκιβώτιο: το κιλό 0,51 ευρώ.
Σολομός φρέσκος σε φέτες, Νορβηγίας: το κιλό 6,50 ευρώ.
Χοιρινό Σουβλάκι 60-100gr. φρέσκο Ολλανδίας συσκευασία περίπου 4kg: το κιλό 3,29 ευρώ. Σπεύσατε...
……
*Η κατασκευή καταφυγίου τουριστικών σκαφών στα Λιμενάρια της Θάσου, συνολικού προϋπολογισμού 7.500.000 εκ. ευρώ, εντάχθηκε στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Το έργο, η κατασκευή του οποίου θα διαρκέσει 36 μήνες, περιλαμβάνει την δημιουργία μαρίνας 70 τουριστικών σκαφών με παράλληλη εκβάθυνση του λιμένα. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Άρης Γιαννακίδης δήλωσε πως «τόσο το έργο αυτό όσο και της πλωτής μαρίνας στο λιμάνι της Καβάλας που σύντομα θα εντάξουμε, αποτελούν την έμπρακτη εφαρμογή του σχεδιασμού μας για μία περιφέρεια τουριστικό προορισμό υψηλών απαιτήσεων με διεθνή και αναγνωρίσιμη ταυτότητα».
......
*Ενημερωτική συνάντηση που θα αφορά την Ευρωπαϊκή καλλιτεχνική κινητικότητα , θα πραγματοποιήσουν σήμερα στη μία το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής ο Ευρωπαϊκός Πολιτιστικός Οργανισμός Κοινωνικής Εκπαίδευσης (ECOSE), το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και η Περιφέρεια Αν.Μ-Θ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Εκ/σης Αν.Μ-Θ.
Η ενημέρωση εντάσσεται στην διαδικασία διασποράς της δράσης με τίτλο «ART FARTS», η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ».
......
*Στη δράση αυτή τέσσερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ισπανία, Σλοβενία., Λετονία και Ελλάδα) ενέπλεξαν 20 έμπειρους και αρκετά αναγνωρισμένους καλλιτέχνες από διάφορους τομείς της τέχνης, οι οποίοι αποδέχθηκαν να διδάξουν σε εθελοντική βάση το αντικείμενο της τέχνης τους σε απλούς πολίτες (παιδιά, νέοι, ηλικιωμένοι, φυλακισμένοι) και τοπικούς φορείς (σχολεία, χορωδίες, πνευματικά κέντρα, κέντρα περίθαλψης ηλικιωμένων, φυλακές, κ.ά.).
……
*Hμερίδα με θέμα «Πράσινες θέσεις εργασίας στη Θράκη» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη στις 19:00 το απόγευμα. Την ημερίδα διοργανώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.
……
*Μια φορά κι έναν καιρό, στη Μαρώνεια της Θράκης γεννιέται η Θεοδώρα, ένα κορίτσι διαφορετικό από τα άλλα.
Η διαφορετικότητά της ξεκινά από το γεγονός ότι είναι τυφλή. Αυτό όμως την κάνει να αντιλαμβάνεται και να αισθάνεται τον κόσμο με τρόπο μοναδικό, μέσα από τις άλλες αισθήσεις της, και κυρίως μέσα από την ακοή. Έτσι, αποκτά ιδιαίτερη σχέση με τους ήχους και τη σιωπή. Η σχέση της με τους ήχους την οδηγεί στην αγάπη για τη μουσική. Η σχέση της με τη σιωπή με τον καιρό θα την κάνει σοφή. Η φήμη της εξαπλώνεται σε όλη την Ανατολή, ώσπου κάποτε έρχεται η ώρα να παντρευτεί...
-Το παιδικό βιβλίο της Βασιλικής Νευροκοπλή παρουσιάζουν το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με το Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Ξάνθης , το βιβλιοπωλείο «ΠΥΡΓΕΛΗ» και τον εκδοτικό οίκο «ΛΙΒΑΝΗ». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, στις 19:30 στην Καπναποθήκη.

30 Σεπτεμβρίου

-Η ανάθεση, της ανάθεσης, ω....απευθείας ανάθεση! Μέχρι 60.000 Ευρώ, αναθέτουν ότι θέλουν...

30 Σεπτεμβρίου
Τι είπε ο Αγκόρτσας στην προκειμένη περίπτωση; Ότι η δενδροφύτευση έγινε, ότι ο ίδιος δεν έκανε καμία ανάθεση και ότι ο δήμος δεν ζημίωσε, καθότι διαχειρίστηκε ξένα λεφτά για την γνωστή υπόθεση… Εκτός κι αν πρέπει να τον «σταυρώσουμε» γιατί είπε και κάποιες άλλες αλήθειες… Ότι το ποσό των 7.500 ευρώ είναι μικρό μπροστά σε κάποιες άλλες αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ που κάνει για άλλους λόγους ο δήμος!
(Ο Τένης Καμαρίδης στη «Θράκη»).

30 Σεπτεμβρίου

O Σταύρος Βλαχόπουλος στη «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ»

30 Σεπτεμβρίου
Ξέχασες βέβαια φίλτατε Σωκράτη, πως αρκετοί συνάδελφοί σου, Ξανθιώτες Δικηγόροι, έχουν επιδοτηθεί μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων για εξοπλισμούς γραφείων , όπως επίσης και πολλές από τις επιχειρήσεις που επιδοτήθηκαν και δεν βρίσκονται πλέον σε λειτουργία στον Νομό μας ή κατά ΠΑΣΟΚ Καλλικρατική Περιφερειακή Ενότητα, χρόνια ολόκληρα απασχολούσαν εργαζόμενους, εκ των οποίων κάποιοι κύριε Σωράτη Ξυνίδη, ίσως να ήταν και πελάτες στο δικηγορικό σου γραφείο, πληρώνοντάς σου τις υπηρεσίες που τους παρείχες.

30 Σεπτεμβρίου

«ΝΑΙ» ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ & Ο ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΤΣΕΤΙΝ

«ΝΑΙ» ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ & Ο ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΤΣΕΤΙΝ

30 Σεπτεμβρίου
Με επιτυχία στέφθηκε το ασφυκτικό πρέσινγκ του κοινοβουλευτικού επιτελείου της κυβέρνησης της εκείνους της βουλευτές που αντιδρούσαν με την επιβολή του ειδικού τέλους στα ακίνητα καθώς η ψηφοφορία της σχετικής τροπολογίας πέρασε χωρίς απώλειες. Αναλυτικά, υπέρ του ειδικού τέλους ψήφισαν οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καθώς και η κυρία Ελσα Παπαδημητρίου, ενώ οι βουλευτές της αντιπολίτευσης την καταψήφισαν.
Να σημειωθεί ότι μέχρι τελευταία στιγμή ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος είχε αναλάβει προσωπικά την συνέτιση των «ύποπτων» βουλευτών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν οι κ.κ. Γιάννης Βούρος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Βασίλης Τόλκας, Τσετίν Μάνταζη και η κυρία Ολγα Τέντε Ρενταρή . Εκ του αποτελέσματος η αποστολή του κ. Πετσάλνικου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς δεν υπήρξε καμία «διαρροή».
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε ότι με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής εξαιρούνται από την επιβολή του τέλους οι κοινόχρηστοι χώροι των ξενοδοχείων ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε να εξαιρεθούν και τα τουριστικά καταλύματα.
-Τι δήλωσε ο Μάντατζη Τσετίν αποκλειστικά στον «Μ», μετά το…»κράξιμο» που τρώει από τη μειονότητα για το ΝΑΙ στο νέο…χαράτσι;
-Έδωσε μια ακόμη …ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ, για ποιο λαϊκό πρόσωπο στη κοινωνία!!!
(Σ. Σ. Για να δούμε θα πειστούν οι μειονοτικοί με τη νέα άποψή του..;;)

30 Σεπτεμβρίου

Συνεχίζει το….»έργο» του ο Απόστολος Αγκόρτζας!

30 Σεπτεμβρίου
Δεν καταλαβαίνει τίποτα ο Απόστολος Αγκόρτζας. Και προκειμένου να «ξεχαστεί» το νέο σήριαλ που προέκυψε με το νέο….»ξεδόντιασμα» που έκανε στον Δήμαρχο Ξάνθης με τις δηλώσεις του ότι, «ο Δήμαρχος ήταν πλήρως ενήμερος ότι θα καταθέσει κατά του Δήμου Ξάνθης και υπέρ του αναδόχου», τι έκανε λέτε;
-Έσπευσε χθες να διασκεδάσει τις διάφορες «φήμες» περί…αποπομπής του από το αντιδημαρχιακό αξίωμα, με δελτίο τύπου προκειμένου να μας γνωστοποιήσει….τις ευαισθησίες του για το….περιβάλλον! Ιδού και το δελτίο τύπου που έστειλε στον Τύπο.
«Επειδή πιστεύουμε ότι το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας , το Τμήμα Πρασίνου της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου Ξάνθης , μαζί με τον Οικολογικό Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ευμοίρου Ν. Ξάνθης την Κυριακή στις 2/10/2011 και ώρα 10 π.μ. θα προβεί στον καθαρισμό του Δασυλλίου του Ευμοίρου»
-Οπότε….Σσσους! Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου δουλεύει για το περιβάλλον και μην…τον ενοχλείται!....

30 Σεπτεμβρίου

Ευχόμαστε καλό έργο.

Ευχόμαστε καλό έργο.

30 Σεπτεμβρίου
Πληροφορίες μας λένε ότι τελικά -και αφού παρέδωσε- έφυγε για τη Ρόδο ο Εισαγγελέας Εφετών κ.Καντζίδης (Εφετείου Δωδεκανήσου) προκειμένου να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.
Έτσι από την περασμένη Δευτέρα ανέλαβε και επίσημα πλέον τα καθήκοντά της ως νέα Εισαγγελέας Ξάνθης η κυρία Αικατερίνη Μάτση.

30 Σεπτεμβρίου

Τα 1.000 Ευρώ όμως τα ζήτησε και τα…πήρε! ΟΜΙΛΙΑ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ…ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!

30 Σεπτεμβρίου
Κανέναν δεν παραξένεψε η επιλογή του κυρίου Μανώλη Φανουράκη από τον Ροταριανό Όμιλο Ξάνθης ως κεντρικού ομιλητή στη χθεσινή εκδήλωσή του….
Αυτό ωστόσο που προβλημάτισε, ήταν το θέμα της ομιλίας του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης που χαρακτηρίζεται το λιγότερο ως….ατυχές!
Ποιο ήταν αυτό;
-Ο εθελοντισμός στη πόλη της Ξάνθης και η προσφορά του στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ σήμερα!
-Γεννιέται λοιπόν το ερώτημα πως ο κύριος Φανουράκης επέλεξε ένα τέτοιο θέμα για την χθεσινή εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου, όταν εθελοντισμός σημαίνει και ΔΩΡΕΑΝ παροχή υπηρεσιών προς χάρη του κοινωνικού συνόλου…
Ενώ ο ίδιος απαίτησε να παίρνει (και με σχεδόν ομόφωνη απόφαση του το ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο…) μηνιαία χρηματική αντιμισθία 1000 Ευρώ!
Ποιο σωστό θα ήταν το θέμα του κυρίου Φανουράκη χθες στους Ροταριανούς της πόλης να ήταν άλλο…
-Το κόλπο για να γίνεται δημοτικός και να εισπράττετε μηνιαίως από 1.000-2.500 Ευρώ! Συν τα τυχερά…και αναφέρομαι στα «τιμολόγια» που ….ανεβοκατέβαιναν, όπως είπε και ο κύριος Πούλιος την ημέρα εκείνη στο δημοτικό συμβούλιο.

30 Σεπτεμβρίου

Γιατί «σιώπησε» για τον Μούρκα ο Τσεγγελίδης;

30 Σεπτεμβρίου
Πριν λίγε μέρες δήλωσε ο κύριος Τσεγγελίδης και μάλιστα αγέρωχα ότι… δεν φοβάται τις στοές και τους Μασόνους της Ξάνθης και εν πάση περιπτώσει, θα δώσει την κατάλληλη απάντηση στο δημοτικό συμβούλιο στον αντιδήμαρχο Χρήστο Μούρκα που τον κατηγόρησε για… λαϊκισμό και άφησε σοβαρές αιχμές σε βάρος του (ούτε λίγο, ούτε πολύ τον χαρακτήρισε ανημέρωτο και άσχετο με τα εκτός έδρας των μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας στη Σταυρούπολη…)!
Το «χαρήκαμε» λίγο, γιατί είπαμε ότι είναι… «τσαμπουκάς» και τολμηρός…
Ωστόσο πριν αλέκτωρ λαλήσει, «τουμπεκί» μέσα στο δημοτικό συμβούλιο απέναντι στον αγέρωχο Μούρκα, παρά τις προσβολές εις βάρος του…
Οπότε και δικαίως την επομένη της Δευτέρας πανηγύριζε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ότι, «έτρεψε σε φυγή και άτακτη οπισθοχώρηση τον παντοδύναμο… Τσεγγελίδη!».
-Οπότε και εύλογο το ερώτημα…
-Γιατί «σιώπησε» για τον Μούρκα ο Τσεγγελίδης; Τι φοβήθηκε; Ή μάλλον, μήπως τους… «φοβάται» τελικά και δεν το… θυμόταν;

30 Σεπτεμβρίου

ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ «ΚΟΥΜΑΝΤΟ»... Ο «ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ» ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

30 Σεπτεμβρίου
Πολύ καλά του κάνει του Δημάρχου Ξάνθης ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Απόστολος Αγκόρτζας, αφού δεν είναι η....πρώτη φορά που τον εκθέτει! Και στη προηγούμενη θητεία αλλά και στην τωρινή, ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος έχει κατά καιρούς εκθέσει όχι μόνο τον Δήμαρχο αλλά και συναδέλφους του όπως ο πρώην αντιδήμαρχος Στάμος Τριμίτζιος, η πρώην αντιδήμαρχος Σοφία Καραγιαννίδου, ο πρώην Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Νίκος Παπαδόπουλος κ.ά.
Αφού δεν μπορεί να τον ελέγξει κανείς και να τον βάλει στη θέση του, λογικό είναι λοιπόν να έχει αποθρασυνθεί ο άνθρωπος και να λέει το ένα ψέμα πίσω από το άλλο...
-Όπως για παράδειγμα η τελευταία του ατάκα ότι «δήθεν προσκλήθηκε να πάει στο δικαστήριο να καταθέσει για να....λάμψει η Δικαιοσύνη», ενώ στις πολιτικές υποθέσεις ή αντιδικίες πλευρών, οι μάρτυρες προσκομίζονται από τον ενάγοντα ή τον εναγόμενο...
Συμπέρασμα: Ο «κουρασμένος» Δήμαρχος Ξάνθης δεν μπορεί να κάνει πλέον κουμάντο στον Δήμο, παραπαίει καθημερινά και κανείς πλέον δεν μπορεί να σταματήσει την κατήφορό του... αφού και οι συνεργάτες που έχει επιλέξει, είναι «διαλεγμένοι» ένας ένας... να τον εκθέτουν.

30 Σεπτεμβρίου

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «Μ» ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΚΟΡΤΖΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ

30 Σεπτεμβρίου
Άλλη μια δικαίωση για τον «Μ» ωστόσο, ήταν η αποκάλυψη που έκανε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή. Τι είπε; Μα επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της εφημερίδας που έλεγε ότι «ο Δήμαρχος Ξάνθης, γνώριζε εκ των προτέρων ότι θα καταθέσει ο Αντιδήμαρχός του κατά του Δήμου Ξάνθης και υπέρ του Βαγγέλη Βασιλειάδη»...
Ο Απόστολος λοιπόν διέψευσε τον Δήμαρχο Ξάνθης που στο δημοτικό συμβούλιο έκανε τον...ανήξερο (!) και γράφανε τα φιλικά του έντυπα ότι δήθεν έπαθε... ΣΟΚ όταν τα έμαθε από τον Θανάση Ξυνίδη, λέγοντας ότι «ήδη τον είχε εκ των προτέρων ενημερώσει...»!
Με απλά λόγια... Πάλι ψέματα είπε ο Λάκης στο δημοτικό συμβούλιο, ισχυριζόμενος ότι είχε... άγνοια για όλα!!! Ο Απόστολος Αγκόρτζας τον «άδειασε» αυτή τη φορά εντελώς...

30 Σεπτεμβρίου

ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ... ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΙ ΑΥΤΟΣ! ΠΟΛΥ ΤΟΝ... «ΛΥΠΗΘΗΚΑ» ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ!

30 Σεπτεμβρίου
Ειλικρινά πολύ τον «λυπήθηκα» τον Πάγκαλο που είναι αναγκασμένος να πουλήσει ένα σπιτάκι για να μπορέσει να πληρώσει τον φόρο των 12.500 Ευρώ που του ζητάνε για το τέλος ακινήτων...
Τόσο πολύ, που ευχαρίστως θα συνέβαλα να κάνουμε έρανο όλοι μαζί να μαζέψουμε κανένα Ευρωλάκι να του στείλουμε... ως βοήθημα!
Με αληθινό εισόδημα κοντά στο μισό εκατομμύριο Ευρώ το χρόνο, που να περισσέψει ο άνθρωπος 12.500 Ευρώ να πληρώσει;
(Σ.Σ. Διαβάστε ο άνθρωπος τι εισόδημα διαθέτει στο ΕΝΘΕΤΟ ΙΙΙ του σημερινού Μαχητή και θα με δικαιώσετε πλήρως γιατί αισθάνομαι τέτοια... λύπηση για τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης!).

30 Σεπτεμβρίου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

30 Σεπτεμβρίου
*Έγραφα ότι η μεγαλύτερη... απορία μου, ήταν το να... απορεί δήθεν και να έχει πάθει σοκ ο Δήμαρχος, μαθαίνοντας ότι ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Απόστολος Αγκόρτζας, προσήλθε αυθόρμητα στο Ειρηνοδικείο και κατάθεσε υπέρ του αναδόχου και κατά του Δήμου Ξάνθης, στην γνωστή αντιδικία του με τον ανάδοχο για τα έξοδα της δενδροφύτευσης.
.......
*Και κει που απορούσα , πριν αλέκτωρ λαλήσει, μου έφυγε κάθε... απορία!
-Όταν έμαθα ότι ο Απόστολος βγήκε ευθέως και ξεμπρόστιασε εκ νέου τον Λάκη, λέγοντας δημόσια ότι «και τον Δήμαρχο είχα ενημερώσει πριν καταθέσω στο δικαστήριο...» αλλά και ότι πιστεύει ακράδαντα πως, «ο Δήμος όφειλε να πληρώσει τον Βαγγέλη Βασιλειάδη...»!
Κι όχι να τον «σέρνει» στα δικαστήρια...
......
*Τώρα γιατί ο Δήμαρχος Ξάνθης για μια ακόμη φορά είπε «ψέματα» στο δημοτικό συμβούλιο....;
Μα για να αποποιηθεί τυχόν ποινικών ευθυνών στην συγκεκριμένη υπόθεση!!!
-Την οποία αν κυνηγήσει η αντιπολίτευση, πάλι θα τον καλεί για ανάκριση η Εισαγγελική αρχή, διότι δεν μπορεί να λές άλλα στην Οικονομική Επιτροπή κι άλλα να κάνεις στο παρασκήνιο.
......
*Διότι το να στέλνεις έναν ιδιώτη στα δικαστήρια να διεκδικεί τα λεφτά του από τον Δήμο Ξάνθης κι εσύ από τη μια να κάνεις τον...οργισμένο και να αντιδικείς μαζί του κι από την άλλη, να στέλνεις τον... αντιδήμαρχό σου... μάρτυρα υπεράσπισής του αντίδικου κατά του Δήμου Ξάνθης!!!
Ε, δεν είναι κι ότι καλύτερο...
-Χώρια που μπορεί να σου επισυνάψει κανείς και «πονηριά» αλλά και σκοπιμότητα...!!! Ότι ΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ διπλά ο Δήμος από όλη αυτή την ιστορία.
......
*Ο Θανάσης Ξυνίδης άλλωστε μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα, ευθέως μέσα στο δημοτικό συμβούλιο κατηγόρησε τον Αγκόρτζα ότι έχει διαπράξει το αδίκημα της απιστίας...
Και τα λόγια του δεν ήταν στο βρόντο!
Στόχευαν και στο πρόσωπο του Δημάρχου Ξάνθης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν... πλήρως ενημερωμένος για όλα! Κι ας το έπαιζε δήθεν… έκπληκτος και ξαφνιασμένος! Ούτε για Όσκαρ ηθοποιείας να πήγαινε!
......
*Σήμερα στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει τελικά υπό την Προεδρία του Παναγιώτη Ταρενίδη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Σκουπιδιών στην είσοδο της Σταυρούπολης...
Κι όλα δείχνουν ότι ακόμη και με τον Κολάρο αριστερό... εξαπτέρυγο της παράταξής του Δημάρχου, δύσκολα θα περάσει το θέμα!
Το πιο πιθανό να γίνει «μπαλάκι» στο δημοτικό συμβούλιο κι εκεί θα φανεί και το ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα το... καταψηφίσουν!!!
Περισσότερα, σήμερα το μεσημέρι…
.......
*Καθαρές κουβέντες ωστόσο... Αστέρια έχει πολλά στη παράταξή του ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης, δύο όμως ξεχωρίζουν και... «λάμπουν» περισσότερο από όλα...
Οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Μούρκας και Απόστολος Αγκόρτζας.
-Οι οποίοι παράλληλα είναι και αφανές... «δίδυμο» με πολλά κοινά σημεία. Ψάξτε βρείτε τα και θα καταλάβετε τι εννοώ... αλλά και θα καταλάβετε γιατί ο Μούρκας στηρίζει τον Αγκόρτζα στις αποκαλύψεις μου για τις καραμπινάτες παρανομίες του στο ξενοδοχείο του…
......
*Και φυσικά θα πω και κάτι για τον Λάκη. Τόσες απευθείας αναθέσεις έργων περνάν και ξαναπερνάν κάθε τόσο από την Οικονομική Επιτροπή και δεν κινείται φύλλο...
Κι αναφέρομαι σε αναθέσεις έως και 60.000 Ευρώ... Της Μανά, της Τεχνικής Υπηρεσίας κλπ.
Και πέσανε όλοι να τον «φάνε» τον Βαγγέλη για μια απλή ανάθεση δεντροφύτευσης 7.327.08 Ευρώ!!!;;;
-Φιρί φιρί το πάει ο Δήμαρχος... να βγάλει στο μείντάνι ο αντιδήμαρχος Απόστολος Αγκόρτζας όλες αυτές τις «πονηρές» απευθείας αναθέσεις και να γελάσει ακόμη περισσότερο το παρδαλό κατσίκι...!

29 Σεπτεμβρίου

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕΚΑΠ Πριν την πώληση της εταιρείας, ΑΠΑΙΤΟΥΝ νέα Σ.Σ.Ε. από τους νυν!

29 Σεπτεμβρίου
Απειλούν ΑΤΕbank-Πράτσο με κινητοποιήσεις, δυναμιτίζουν το κλίμα με στόχο να «εκφοβίζουν» τους επίδοξους αγοραστές της εταιρείας, ρίχνουν λάσπη στη ΣΕΚΕ …προφάσεις εν αμαρτίες!

ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΣΕΚΑΠ;;;«Κουβέντα» δεν λένε τα σωματεία για τους ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ και τα ΠΡΟΝΟΜΙΑ που απολαμβάνουν τόσα χρόνια στην ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ εταιρεία… Περίεργα «παιχνίδια» σε βάρος των απλών εργαζομένων.

«Περίεργα» παιχνίδια εξακολουθούν δυστυχώς να παίζουν οι γνωστοί «συνδικαλιστικοί»κύκλοι που οι ενέργειές τους εξακολουθούν να υπαγορεύεται από κομματικούς παράγοντες του ΠΑΣΟΚ και έχουν ως απώτερο στόχο και σκοπό την στήριξη συντεχνιακών συμφερόντων και κυρίως να δυναμιτίσουν το κλίμα με στόχο να «εκφοβίσουν» τους επίδοξους αγοραστές της καταχρεωμένης ΚΡΑΤΙΚΗΣ εταιρείας που ακούει στο όνομα ΣΕΚΑΠ…!
Κύκλοι της Τράπεζας μάλιστα μας έδωσαν «τελεσίγραφο» των δύο σωματείων που ενώ η εταιρεία είναι αυτή τη στιγμή «προς πώληση», διότι χρειάζεται ΡΕΥΣΤΟ χρήμα για να μπορέσει να κινηθεί, αυτοί απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις και απεργίες, απαιτώντας η νυν διοίκηση, να τους… διασφαλίσει την επόμενη 2ετία και όλα τα κεκτημένα… επιδόματα και προνόμια που είχαν μέχρι σήμερα!!!
Στον χορό των μεθοδεύσεων κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αντί να ασχοληθούν μάλιστα με το πρόβλημα ή τους… υψηλόμισθους της εταιρείας (των οποίων επίσης τα συμφέροντα κινδυνεύουν φυσικά, καθώς τους βολεύει η όλη κατάσταση…), ρίχνουν μάλιστα και… «λάσπη» στη ΣΕΚΕ, επειδή η διοίκησή της προέβη σε περικοπές και προσπαθεί να κρατηθεί όρθια! Χαρακτηριστική ήταν χθες στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» η θέση που διατύπωσε ο δημοσιογράφος Κυριάκος Κεσίσογλου μεταφέροντας απόψεις συνδικαλιστών της ΣΕΚΑΠ που κατά πάγια τακτική και «προφάσεις εν αμαρτίες…», προσπαθούν πλέον να μεταφέρουν ένα κλίμα εκφοβισμού και ανασφάλειας, με απώτερο σκοπό να μη μπει ο στρατηγός επενδυτής στην εταιρεία…
-Τι ακριβώς θέλουν οι συνδικαλιστές των σωματείων;
-Απαιτούν από την Διοίκηση της ΑΤΕbank νέα Συλλογική Σύμβαση ΠΡΙΝ την πώληση της εταιρείας, ώστε να δεσμεύσουν τον νέο αγοραστεί για την επόμενη 2ετία!
-Αποτέλεσμα; Να κινδυνεύει φυσικά να «κλείσει» η ΣΕΚΑΠ αφού η ΑΤΕbank δεν δέχεται να δώσει νέες χρηματοδοτήσεις…
Επίσης εντύπωση προκαλεί ότι, ««Κουβέντα» δεν λένε τα σωματεία για τους ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ και τα ΠΡΟΝΟΜΙΑ που απολαμβάνουν τόσα χρόνια στην ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ εταιρεία…!!!
-Ποιος όμως αγοραστής θα επένδυε 25 εκατομμύρια Ευρώ σε μια εταιρεία, όταν δεν θα είχε την δυνατότητα να κάνει κουμάντο αυτός, αλλά θα βρίσκονταν προ τετελεσμένων γεγονότων;
Ο «Μαχητής» αποκαλύπτει και δίνει σήμερα στη δημοσιότητα το ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-έγγραφο που απέκρυψαν να κοινοποιήσουν στον Τύπο και τα ΜΜΕ τα δύο σωματεία, προκειμένου να μη ξεσηκώσουν την κοινή γνώμη για τις πρωτόγνωρες απαιτήσεις τους!!!

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ
ΑΙΤΗΣΗ
1) Του σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος ΣΕΚΑΠ Α.Ε. Ξάνθης
2) Του Σωματείου Υπαλλήλων- Εργαζομένων Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος ΣΕΚΑΠ Α.Ε.
ΠΡΟΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΕΚΑΠ Α.Ε., η οποία εδρεύει στην Ξάνθη και εκπροσωπείται νόμιμα
ΘΕΜΑ: Κατάρτιση Επιχειρησιακής ΣΣΕ
Παρακαλώ να πρωτοκολληθεί η παρούσα, να διανεμηθεί σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και να συζητηθεί προ ημερησίας διατάξεως
Ξάνθη, 5.9.2011

Αξιότιμε Πρόεδρε του ΔΣ, αξιότιμα μέλη,
Όπως γνωρίζετε, εμείς και τα μέλη μας στηρίξαμε και στηρίζουμε την επιχείρηση, ενόψει των διαφόρων δυσκολιών που διήλθαμε τα τελευταία έτη.
Παράλληλα γνωρίζετε ότι η επιχείρηση σας, ανέκαθεν και έως και σήμερα, τόσο ως συνεταιριστική οργάνωση, όσο και εν συνεχεία ως Ανώνυμη Εταιρία, εφήρμοζε, ως προς τις εργασιακές και μισθολογικές σχέσεις της με το προσωπικό, την Συλλογική Σύμβαση εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας του εν γένει Προσωπικού των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων. Παράλληλα δε, και συμπληρωματικά, με αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου, χορηγούσε και χορηγεί κάποια πρόσθετα επιδόματα, τα οποία άρμοζαν στην ΣΕΚΑΠ. Μάλιστα, εξαιτίας της μακροχρόνιας εφαρμογής, οι πρόσθετες αυτές παροχές, έχουν καταστεί επιχειρησιακή συνήθεια.
Και ενώ μέχρι σήμερα η εφαρμογή της εκάστοτε ισχύουσας ΣΕΕ Αγροτικών Συνεταιρισμών ήταν αυτονόητη, εν όψει της αλλαγής της μετοχικής σύνθεσης της εταιρίας δια της πωλήσεως σε τρίτο επενδυτή, έχει δημιουργηθεί σοβαρή ανησυχία στο σύνολο των εργαζομένων- μελών μας. Επικρατεί και είναι βάσιμος ο φόβος να υπάρξει απόπειρα τροποποίησης των υφιστάμενων και δεδομένων όρων εργασίας και αμοιβής μας, αλλά και κατάργηση των επιχειρησιακών συνηθειών. Όπως αντιλαμβάνεσθε, η βάσιμη αυτή ανησυχία είναι πλέον πιθανό να δυναμιτίσει το εργασιακό κλίμα, σε μια περίσταση κρίσιμη για την επιχείρηση.
Στα πλαίσια αυτά, και προκειμένω να διατηρηθεί η εργασιακή ειρήνη, καλούμε την Διοίκηση της Εταιρείας όπως συνυπογράψει με τα Σωματεία μας, που αντιπροσωπεύουμε το σύνολο των εργαζομένων της εταιρίας, Επιχειρησιακή ΣΕΕ η οποία να αντανακλά τους υφιστάμενους όρους εργασίας μας, όπως προβλέπονται από την κλαδική ΣΣΕ ΠΑΣΕΓΕΣ που όλα αυτά τα χρόνια εφαρμόζεται, παράλληλα με τις αποφάσεις ΔΣ που έχουν δημιουργήσει επιχειρησιακή συνήθεια. Παράλληλα, και προκειμένω να στηρίξουμε και πάλι την εταιρία, δεν αιτούμαστε μισθολογικές αυξήσεις με την επιχειρησιακή ΣΣΕ, όμως ζητούμε- και είμαστε ανυποχώρητοι σ’ αυτό- διασφάλιση των ελαχίστων όρων εργασίας μας, και των αμοιβών μας.
Σας καλούμε δια να αρχίσουμε άμεσα διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση Επιχειρησιακής ΣΣΕ, η οποία αν μη τι άλλο θα διασφαλίσει την εργασιακή ειρήνη, οι οποίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν από την πώληση της εταιρίας. Αντιλαμβανόσαστε δε τις ειδικότερες κοινωνικές προεκτάσεις και αντιδράσεις που μπορεί να συνοδεύει μια άρνηση στο δίκαιο και εύλογο αίτημα μας, τόσο στην κοινωνία της Ξάνθης, όσο και ευρύτερα.
Τέλος, σας καλούμε να μας γνωστοποιήσετε εγγράφως, βάσει του διεθνούς διαγωνισμού τον οποίο έχετε προκηρύξει, τι έχει προβλέψει η εταιρία σας, σε σχέση με το υπάρχον και μέλλον μισθολογικό κόστος και σε σχέση με τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού. Αντιλαμβανόσαστε ότι έχουμε προφανές έννομο συμφέρον να λάβουμε γνώση των στοιχείων αυτών, ώστε να γνωρίζουμε με ποιους όρους θα αναλάβει την εταιρία ο αγοραστής που τελικώς θα επιλεγεί.

Με απόφαση Δ.Σ.

1) ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΕΚΑΠ Α.Ε.
Ο Πρόεδρος
Γαβριηλίδης Κων/νος
Ο Γενικός Γραμματέας
Σταυρίδης Στέργιος

2) ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝ/ΚΗΣ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕΚΑΠ Α.Ε.
Ο Πρόεδρος
Ζαπτής Ιωάννης
Ο Γενικός Γραμματέας
Καρακάσης Βασίλειος

29 Σεπτεμβρίου

Θα τα… κάψω, τα ρημάδια τα… χαράτσια!

29 Σεπτεμβρίου
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα παρατηρήθηκε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.
Σε τοπικό επίπεδο, μέλη του ΠΑΜΕ, της Π.Α.Σ.ΕΒΕ και του Μ.Α.Σ, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης έξω από το κτήριο της Α και Β Δ.Ο.Υ Ξάνθης, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης για τις περικοπές μισθών και την εργασιακή εφεδρεία.
Με σύνθημά τους : «Μια διέξοδος υπάρχει. ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ» επιδιώκουν να ξεσηκώσουν και να κινητοποιήσουν μαζικά τους εργαζόμενους στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στις υπηρεσίες, καθώς και τους συνταξιούχους.
Ο Κώστας Βογιατζής, μέλος της Γραμματείας του Π.Α.Μ.Ε, έκανε λόγο για τη φοροκαταιγίδα, τα χαράτσια που φέρνουν όλο τον εργαζόμενο κόσμο σε απόγνωση. Ο κόσμος δεν έχει και δεν θέλει να πληρώσει.Ο κ. Βογιατζής αναφέρει ότι «όσο πιο μαζική είναι η συμμετοχή των εργαζομένων και γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων στις κινητοποιήσεις, τόσο πιο σημαντικά αποτελέσματα θα προκύψουν. Ο στόχος των λαϊκών συσπειρώσεων είναι τα βασικά μέσα παραγωγής όπως τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, βιομηχανίες, ορυκτός πλούτος της Ελλάδας, να γίνουν περιουσία του λαού».Παράλληλα,, ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Ξάνθης αποφάσισε τη συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Ξάνθης, το πρωί της Τετάρτης από τις 11 έως και τη λήξη του ωραρίου, εκφράζοντας την αντίθεσή του στα εξοντωτικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόϊκα και με το εκβιαστικό δίλημμα της εκταμίευσης της έκτης δόσης του δανείου.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ξάνθης Δημήτρης Γαλανόπουλος αναφέρθηκε στην πανελλαδική κατάληψη των δημαρχείων, τονίζοντας ότι συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις τους τις προσεχείς ημέρες, αφού θα απέχουν από τις εργασίες τους το Σαβ/κο, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη αποχή για το «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» και θα κλιμακωθούν από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου με κλείσιμο όλων των ΧΥΤΑ και γκαράζ της χώρας μέχρι και την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου που θα πραγματοποιηθεί η Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Ο κ. Γαλανόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης στηρίζει την απόφαση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων του Ν. Ξάνθης να απέχουν από την εργασία τους διότι είναι ενάντια στις απολύσεις των υπαλλήλων, δεδομένου ότι ο Δήμος της Ξάνθης δεν είχε πλεονάζον προσωπικό. Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο Δήμος Ξάνθης έχει το λιγότερο προσωπικό σε σχέση με τους όμορους δήμους!!!
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε πως η κυβέρνηση εξήγγειλε ότι η εργασιακή εφεδρεία θα επέλθει και στους ΟΤΑ με ποσοστό 5%, αλλά όσον αφορά το Δήμο Ξάνθης πρέπει να σημειωθεί πως δεν είναι χρεοκοπημένος και θεωρείται από τους πιο εύρωστους οικονομικά δήμους της Βόρειας Ελλάδας. Τέλος ο κ. Γαλανόπουλος κάλεσε όλους τους εργαζόμενους και μη, από όλους τους κλάδους, σε έναν δίκαιο κοινό αγώνα.
Στις 12 το μεσημέρι, όλα τα μέλη του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Ξάνθης καθώς και τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης, παραβρέθηκαν στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης όπου προχώρησαν σε κάψιμο των ειδοποιητηρίων του Υπουργείου Οικονομικών για τον κεφαλικό φόρο, τα γνωστά «χαράτσια» για την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης…

29 Σεπτεμβρίου

Θόδωρος Καλλιοντζής: Κόλαφος η αθώωσή μου για όσους με πολέμησαν!

29 Σεπτεμβρίου
Αντεπίθεση του τ. Νομάρχη Καβάλας κατά των αντιπάλων του*Όλοι θυμούνται τις πολλαπλές κομματικές τοπικές συσκέψεις, συμμετέχοντος και του κ. Σιμιτσή, για το αν και πότε θα τεθώ σε αργία, ώστε αυτό να αξιοποιηθεί κατά την προεκλογική περίοδο, εφόσον ήμουν υποψήφιος δήμαρχος
Η αθώωση του Θεόδωρου Καλλιοντζή την Δευτέρα στο Εφετείο Κομοτηνής, από την κατηγορία παράβασης καθήκοντος για την υπόθεση της «ελληνοποίησης» αμνοεριφίων με ευθύνη υφισταμένων του κτηνιάτρων, έδωσε το έναυσμα αντεπίθεσης του τέως νομάρχη Καβάλας κατά των πολιτικών του αντιπάλων, στους οποίους καταλόγισε «χυδαιότητα» και «άγρια εκμετάλλευση» επικεντρώνοντας ιδίως στον δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, νωρίς την Τρίτη το μεσημέρι (27/9), ο κ. Καλλιοντζής δήλωσε δικαιωμένος από τη δικαστική εξέλιξη, αλλά υπογράμμισε το πόσο του κόστισε η όλη εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ηθικά, οικονομικά και πολιτικά.
Υπενθυμίζοντας πως η πρώην περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης Θεοδώρα Κόκλα τον έθεσε για ένα εξάμηνο σε αργία (αφήνοντάς τον χωρίς μισθό), υιοθετώντας τις εις βάρος του κατηγορίες, ο τέως νομάρχης και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Καβάλας έστρεψε τα πυρά του στον δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή:
«Όλοι θυμούνται τις πολλαπλές κομματικές τοπικές συσκέψεις, συμμετέχοντος και του κ. Σιμιτσή, για το αν και πότε θα τεθώ σε αργία, ώστε αυτό να αξιοποιηθεί κατά την προεκλογική περίοδο, εφόσον ήμουν υποψήφιος δήμαρχος. Κατηγορήθηκα γιατί δεν άσκησα ποινική δίωξη εις βάρος τεσσάρων κτηνιάτρων για κάποιες παραβάσεις, δεν τους αφαίρεσα το συγκεκριμένο αντικείμενο από τις αρμοδιότητές τους. Αυτό είναι αναληθές, ψευδές, πλαστό και πραγματικά ήθελε πολύ μεγάλη φαντασία και από την τότε αντεισαγγελέα και από όσους προώθησαν αυτή τη δίκη με κατηγορούμενο εμένα και άλλους εννέα συγκατηγορουμένους. Εγώ είχα πράξει το καθήκον μου, στέλνοντας και τους τέσσερις κτηνιάτρους με αυστηρό τρόπο, κατηγορούμενους για παράβαση καθήκοντος στο πειθαρχικό συμβούλιο. Κατηγορία η οποία μπορούσα να επισύρει ακόμα και την παύση τους από δημοσίους υπαλλήλους» τόνισε χθες ο κ. Καλλιοντζής.
Επισημαίνοντας τη βεβαιότητα που είχε πάντα για την αθώωσή του, ο τέως νομάρχης εξέφρασε την πικρία του για τις συνέπειες της εμπλοκής του στην υπόθεση:
«Ήταν αναμενόμενο ότι θα ήμουν ομόφωνα αθώος. Όμως αυτό πληρώθηκε πάρα πολύ ακριβά. Έγινα αντικείμενο χυδαίας και άγριας εκμετάλλευσης από τον Σιμιτσή, από συνυποψηφίους του, από τοπικά κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και από την κυρία Κόκλα…».
Ο Θεόδωρος Καλλιοντζής απέδωσε ουσιαστικά την ήττα του στις δημοτικές εκλογές του 2010 στην εκμετάλλευση της υπόθεσης της παραπομπής του σε δίκη για την υπόθεση των αμνοεριφίων από τους κομματικούς του αντιπάλους:
«Μου είχαν αποδοθεί κατηγορίες για θέματα που είχαν σχέση με τη διοίκηση της νομαρχίας Καβάλας. Όλες αυτές οι υποθέσεις εκδικάστηκαν πρωτόδικα και ήταν πανηγυρικά και παμψηφεί θετικές. Κατά έναν ιδιαίτερα περίεργο τρόπο βρέθηκα κατηγορούμενος και κατά έναν ιδιαίτερα περίεργο τρόπο που προκαλεί ερωτηματικά, με ειδική διαδικασία παραπέμφθηκα κατηγορούμενος, ώστε να έχει το δικαίωμα η τότε Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. κ. Κόκλα οποιοδήποτε στιγμή, να αξιοποιήσει σύμφωνα με τα δικαιώματα που είχε το να με θέσει ή όχι σε αργία.
Με λύπησε το γεγονός γιατί 12 ολόκληρα χρόνια ως νομάρχης έδωσα πάρα πολλά και έκλεισα τη θητεία μου ευρισκόμενος σε αργία και μάλιστα με ένα τρόπο που με έβλαπτε ηθικά…».

«Μία συγγνώμη»
Ο τέως νομάρχης εξέφρασε το παράπονό του για το ότι μετά την αθώωσή του οι πολιτικοί του αντίπαλοι απέφυγαν να του ζητήσουν συγγνώμη:
«Ουδείς από όσους μίλησαν για «βρόμικα χέρια», που μίλησαν με βαριές κουβέντες για τόσα πολλά εις βάρος μου, δεν βρέθηκε αυτές τις τρεις μέρες να πει μια συγγνώμη για όσα μου είχε απευθύνει με τόση ελαφρότητα, με τόση ευκολία. Αυτή η «Καλημέρα», που και ο κ. Σιμιτσής επικαλείται ότι όταν τη λέει την εννοεί, αποδεικνύεται ότι ούτε και κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν είχε το θάρρος να πει μια κουβέντα για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης. Η υπόθεση αυτή έγινε μπούμερανγκ εις βάρος του, η αθώωσή μου είναι ένας κόλαφος για όλους αυτούς τους κατήγορους, οι οποίοι εκμεταλλεύθηκαν με βρόμικο τρόπο μια υπόθεση διοικητικής φύσεως».
Τέλος, ευχαρίστησε όσους πολίτες δεν αμφέβαλαν πως ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια έκανε το καθήκον του και δεν πίστεψαν αυτούς που «με καθαρά χέρια» κατηγορούσαν τον ίδιο με «τα βρόμικα χέρια».
Η αθώωση του Θεόδωρου Καλλιοντζή από κάθε κατηγορία μπορεί να είναι μια ηθική δικαίωση για τον ίδιο, όμως ταυτόχρονα φαίνεται να λειτουργεί ως προθάλαμος για το επόμενο πολιτικό βήμα του. Τη βουλευτική υποψηφιότητα –όποτε διεξαχθούν οι επόμενες γενικές εκλογές.
Αν και απαντώντας σε χθεσινή ερώτηση ο τέως νομάρχης προτίμησε να παρακάμψει τον «σκόπελο», με την φράση «δεν είναι του παρόντος», είναι κοινό μυστικό πως οι βλέψεις του Θεόδωρου Καλλιοντζή στρέφονται πλέον προς το Κοινοβούλιο. Και χωρίς τα βαρίδια εμπλοκών με τη Δικαιοσύνη, ο δρόμος δείχνει ακόμα περισσότερο ανοιχτός γι’ αυτόν…

29 Σεπτεμβρίου

Μήπως υπάρχουν και στην Ξάνθη; «Μαϊμού» ανάπηροι, έπαιρναν τα προνοιακά επιδόματα!

29 Σεπτεμβρίου
Ο Δήμος Καβάλας ζητάει την επιστροφή 165.330,75 ευρώ από κοινωνικά επιδόματα που ελήφθησαν από 27 άτομα που δεν τα δικαιούνται
Μετά από εκτεταμένο έλεγχο που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Καβάλας μέχρι και τις αρχές καλοκαιριού διαπιστώθηκε ότι συνολικά είκοσι επτά άτομα από ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας λάμβαναν κοινωνικό επίδομα ενώ δε θα έπρεπε.
Συγκεκριμένα, στις πλειονότητες των περιπτώσεων πρόκειται για ζευγάρια όπου το επίδομα το λάμβανε ο σύζυγος ή η σύζυγος που είχε αποδεδειγμένα αναπηρία άνω των 67% και δεν ελάμβανε σύνταξη από κανέναν ασφαλιστικό φορέα. Η καταβολή του επιδόματος σταματάει όταν αποβιώσει το άτομο που το λάμβανε. Οι συγγενείς δεν δήλωναν στην υπηρεσία το θάνατο ώστε να σταματήσει η καταβολή, με αποτέλεσμα το επίδομα να συνεχίζουν να το λαμβάνουν είτε ο άλλος σύζυγος, είτε τρίτα συγγενικά πρόσωπα.
Μέχρι σήμερα περισσότερα από τα μισά άτομα έχουν αποδεχθεί την οφειλή προς τον δήμο Καβάλας και καλούνται να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν είτε με εφάπαξ καταβολή αν το ποσό είναι μέχρι 500 ευρώ, είτε σε έξι μηνιαίες δόσεις αν το ποσό είναι μέχρι 3000 ευρώ, είτε σε δώδεκα μηνιαίες δόσεις αν το ποσό είναι άνω των 3000 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι με την εφαρμογή του νόμου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και την κατάργηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Πρόνοια) πέρασε στη δικαιοδοσία του Δήμου Καβάλας. Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής είχε δηλώσει τότε πως θα ξεκινήσει έλεγχος προκειμένου να εξακριβωθεί η νόμιμη καταβολή των επιδομάτων σε όσους τα δικαιούνται. Μάλιστα εξ αυτού του ελέγχου είχε καθυστερήσει για κάποιους μήνες η καταβολή των κοινωνικών επιδομάτων στους δικαιούχους.
Ο κ. Σιμιτσής δήλωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι οι έλεγχοι της υπηρεσίας θα συνεχιστούν ώστε να υπάρχει απόλυτη νομιμότητα στην καταβολή των επιδομάτων.

ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ;
Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη με βάση τους ελέγχους που συνεχίζονται στον Δήμο Καβάλας για τους «μαϊμού-αναπήρους»....
-Παρόμοιοι έλεγχοι γίνονται στον Δήμο Ξάνθης; Όπου μπορεί να προκύψουν τα ίδια και... χειρότερα;

29 Σεπτεμβρίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

29 Σεπτεμβρίου
*Αύριο Παρασκευή λοιπόν ξεκινάει η πιο …ανατρεπτική πρόταση του φετινού χειμώνα με την πρεμιέρα του lolabar στο πρώην Chilly και τον συνεταιρισμό του Ντορόζ με το Jackson του Γιώργου και του Μπάμπη…Μετά τις 9 το βράδυ ξεκινάει το lolabar και προσωπικά το…φαντάζομαι το μαγαζί κάπως έτσι!
Με όλη τη χλιδή και τη μαγεία ενός αυθεντικού….lolabar!
……

*Στα αποκλειστικά μου. Στον πρώτο λοιπόν που αποκάλυψε τα σχέδιά του ο Ντορόζ για το lolabar που ξεκινάει όπως γράφω και πιο πάνω αύριο, ήταν ο πρώην συνέταιρός του Ανδρέας Ιντζές…
Που του έδωσε και τις κατάλληλες «συμβουλές» καθότι μια…φιλία δεν «πεθαίνει» με έναν χωρισμό!
…..

*Τι ήταν όμως αυτό που έπεισε τον Ντορόζ να επιστρέψει στη μαγεία της νύχτας του πρώην Chilly σε συνδυασμό με το καινούργιο που έρχεται; Μα αυτό που εμπνέει όλους τους άνδρες με όνειρα…Μια γυναίκα!
(Κι όχι απαραίτητα αυτή που σε αγκαλιάζει…)
…..

*Σήριαλ με το ανοίγει σήμερα, ανοίγει αύριο το Beer House του Γρηγόρη….αφού η γραφειοκρατία του έχει αλλάξει τα φώτα στη κυριολεξία…
Καθότι ο άνθρωπος αυτή τη φορά δεν έχει και τη στήριξη του Τσέπελη ή του Ανδρικόπουλου…Οπότε, λίγο πολύ αναμενόμενη η καθυστέρηση!
…..

*Τι τρέχει με τον δημοφιλή συνθέτη και τραγουδιστή Γιάννη Χατζόπουλο και τον τελευταίο καιρό τον βλέπω συνήθως μόνο;
Χώρισε ή…ένα σωστός καλλιτέχνης, δεν είναι ποτέ δεσμευμένος;
……

*Δεν ξέρω τι τρέχει, αλλά πολύ συχνά βλέπω ο δημοφιλής Γιάννης Φλωρινιώτης να τηλεφωνεί στον Τόρη Παπαδήμα και να τον ρωτάει τι κάνει η Ξάνθη και πως πότε θα πάει στην Αθήνα….
Μεγάλη η φιλία που άνοιξε αναμεταξύ τους!
…..

*Όλο τον παίρνει τηλέφωνο τον Σάκη Βέρο για το τελικό «ΝΑΙ» ο Ηλίας Χαραλαμπίδης κι όλο…..θα οριστικοποιήσει την συμφωνία!
Ο Σάκης όπως είναι γνωστό, θα τραγουδήσει στο Rich live clubbing την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου (την επομένη μέρα είναι αργία, αφού γιορτάζει η πόλη…), αλλά οι πληροφορίες επιμένουν ότι το τελικό ΝΑΙ τελικά θα το πει σήμερα…
-Καθότι ο Βέρος που ξέρατε, θεωρείται ένα από τα Νο 1 στη νύχτα της συμπρωτεύουσας!!! Οπότε κι όσοι πάτε την Δευτέρα στο Rich live να είστε έτοιμοι να απολαύσετε έναν τραγουδιστή, πολύ καλύτερο από αυτόν που ακούγαμε επί χρόνια στις «Χάντρες» ή στο πρώην Rodon…
……

*Γιατί του έχει γυρίσει έτσι τη πλάτη του Γιώργου Καρυπίδη ο Πάνος Παπαδόπουλος και αδιαφορεί για το τραγούδι του 17χρονου στ’ αυτί; Μήπως ο νεαρός τραγουδιστής ολίγον…ανέβηκε το καλάμι
Γεγονός που δικαίως κάνει και την ξαδέρφη του Μαρία Παπαδοπούλου να τον βλέπει με τέτοιο…χαμόγελο;
….

*Αληθεύει ότι τον μοναδικό Χάρη Κωστόπουλο θα συνοδεύει με το τύμπανο και το τουμπερλάκι της το Σάββατο στο Rich live clubbing και η ξεχωριστή Γεύση; Ποιος από τους δύο Ηλίες θα μου δώσει….ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ; Και σήμερα;