*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαΐου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ.

31 Μαΐου
ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ:ΕΛΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
Είναι προφανές ότι ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης ενοχλήθηκε σφόδρα από τις ερωτήσεις μου στη Βουλή, με τις οποίες ζητώ απαντήσεις από την κυβέρνηση για τα στρατόπεδα που κλείνει στο Νομό μας, για τις δημόσιες υπηρεσίες που συνεχώς υποβαθμίζει, για το εισόδημα των συμπατριωτών μας που συρρικνώνεται δραματικά, για την ανεργία που προσλαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις στον Τόπο μας, για την ΣΕΚΑΠ που η πολιτική της κυβέρνησής του οδηγεί σε αδιέξοδες καταστάσεις, για τον αγροτικό κόσμο που εγκατέλειψε στην τύχη του, για τους εμπόρους και επαγγελματίες που βιώνουν οδυνηρές στιγμές κ.α..
Για όλα αυτά από τον ίδιο, φυσικά, δεν ακούμε και δε θα ακούσουμε ούτε λέξη!
Ως υποταγμένος υπηρέτης του Μνημονίου, δε λέει τίποτα για την «ταμπακιέρα», αλλά αναμασά παλιές και ανυπόστατες συκοφαντίες σε βάρος μου, με τρόπο που όμως ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης και καταδεικνύει το προσωπικό μένος του για το πρόσωπό μου, τις οποίες δε μπορώ να αφήσω αναπάντητες.
Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι τολμά να αναφέρεται στο Βατοπαίδι, ενώ γνωρίζει ότι έχω δύο φορές ζητήσει, με επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της Βουλής, να συσταθεί ειδική Επιτροπή από ανώτατους δικαστικούς για να διερευνηθεί αντικειμενικά η υπόθεση και να λάμψει η αλήθεια.
Ενώ γνωρίζει ότι είμαι ο μόνος πρώην υπουργός, στα μεταπολιτευτικά χρονικά της χώρας, που δεν κρύβομαι πίσω από καμία παραγραφή και ζητώ να ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη διάταξη του Συντάγματος.
Ενώ η κυβέρνησή της οποίας είναι μέλος ακόμα αρνείται να απαντήσει στο αίτημά μου, παρά τη δημόσια αναγνώριση που προσωπικά για την πράξη μου έχω λάβει από όλα τα κόμματα, ακόμα και πρωτοκλασάτους συναδέλφους σας υπουργούς.
Προκαλεί, επίσης, εντύπωση το γεγονός ότι με πολιτικά ανήθικο και άδικο τρόπο αναφέρεται στην οικογένειά μου.
Εάν επιθυμεί, όμως, τέτοιου είδους αντιπαράθεση, γιατί δεν τολμά μία δημόσια συζήτηση μαζί μου, στη διάρκεια της οποίας θα μιλήσουμε για τους αγώνες που έχει κάνει η δική μου οικογένεια και τους αγώνες της δικής του για τη δημοκρατία στον Τόπο μας;
Δυστυχώς για τον κ. Ξυνίδη προσωπικά μπορώ και κοιτάω τους συμπολίτες μου στα μάτια.
Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι είμαι αλάθητος, όλοι όμως γνωρίζουν και μου αναγνωρίζουν ότι είμαι πάντα στην «πρώτη γραμμή» κάθε προσπάθειας στήριξης για τον Τόπο μου.
Βρίσκομαι καθημερινά στην Ξάνθη και πράγματι, πέρα από τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα, επέστρεψα στην εργασία μου, τη ΣΕΚΕ, άνευ μισθού για όσο διαρκούν τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα.
Επίσης, αισθάνομαι υπερήφανος που επί των ημερών μου ως Υφυπουργός και Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στήριξα τους αγρότες της Ξάνθης αλλά και όλης της Ελλάδας με δίκαιες και αντικειμενικές αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, με χάραξη σημαντικών έργων υποδομής, με χρηματοδότηση επενδύσεων , με «μάχες» που έδωσα με επιτυχία στην Ε.Ε. κ.λ.π.
Όλοι γνωρίζουν, εξ άλλου, ότι προσωπικά, δεν μπήκα στην πολιτική ως κομήτης και έχω πολλές φορές νιώσει τη χαρά και την τιμή της δημόσιας αναγνώρισης του έργου μου σε όλη την Ελλάδα.
Εσείς, κ. Ξυνίδη;
Για ποια απόφασή ή πρωτοβουλία σας αισθάνεστε υπερήφανος;
Με τη δική σας εμπλοκή στην υπόθεση Βατοπαιδίου τι γίνεται;
Εσείς πότε θα δώσετε εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη για την υπογραφή που βάλατε ως μέλος και άτυπος Νομικός σύμβουλος της Λιμενικής Επιτροπής Λάγους, με βάση την οποία άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση των επιδιώξεων της Μονής σε βάρος της θρακικής γης και των Θρακιωτών αγροτών;
Τα δημοσιεύματα για το μισό εκατομμύριο που διαθέσατε ως Αναπληρωτής Υπουργός από τα «μυστικά κονδύλια» του Υπουργείου σας, μία εβδομάδα προ των αυτοδιοικητικών εκλογών προς άγνωστή κατεύθυνση, αληθεύουν;
Θα μας αποκαλύψετε ποτέ τι συζητήσατε με τον ψευδομουφτή , στη συνάντησή σας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ξάνθης, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών;
Πότε, αλήθεια, έλληνας Υπουργός τόλμησε να μπει σε πολιτικές συναλλαγές με ψευδομουφτή για κομματικό όφελος;
Αλήθεια, εσείς, το μήνυμα των εκλογών το πήρατε;
Θα είναι πράγματι τόσο εύκολο για σας - όπως κυνικά ομολογείτε - να συμβιβαστείτε με την αποτυχία σας και απλά να γυρίσετε στο δικηγορικό σας γραφείο αν δεν εκλεγείτε βουλευτής;
Διερωτηθήκατε αλήθεια αν το αποτέλεσμα της δικής σας αδράνειας το «πληρώνει» ο τόπος και οι συμπολίτες μας;
Εκτός κι αν ήδη επιλέξατε άλλο τόπο διαμονής, οπότε κατανοητή η στάση σας.

31 Μαΐου

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ! «Σικέ παιχνίδι» Λάκη και Πούλιου με την πεζοδρόμηση της Ορφέως!

31 Μαΐου
ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ... «ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ»!
Καθαρή θέση από τον «Μαχητή», γιατί έτσι μάθαμε να λειτουργούμε! Προσέξτε κύριοι του Δημοτικού συμβουλίου γιατί όλοι μαζί θα καθίσετε στο σκαμνί!!!Πρόκειται στην ουσία για «σικέ παιχνίδι» ανάμεσα στον Δήμαρχο (την δημοτική αρχή δηλαδή) και την Αξιωματική αντιπολίτευση...
Αναφερόμαστε για την ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ της οδού ΟΡΦΕΩΣ από την πλατεία Αντίκα μέχρι την Μητρόπολη, ώστε οι μεν... κάτοικοι να πηγαίνουν στα σπίτια τους με... ελικόπτερα ή κόβοντας κύκλους, με αποκλειστικό σκοπό και στόχο, να κερδίζουν... περισσότερα, από τη μια οι στενοί συνεργάτες του Δημάρχου Ξάνθης (π.χ. ο γνωστός Τσέπης που πρώτος το πρότεινε μάλιστα...) και εν συνεχεία, ψηφοφόροι επαγγελματίες της παράταξης Πούλιος.
Επί της ουσίας.
Είναι εμφανής η περίεργη «συμφωνία» Δημάρχου και παράταξης Πούλιου για την τη διέλευση των οχημάτων ανάμεσα σε –χωρίς σχετική άδεια τοποθετημένα- τραπεζοκαθίσματα στην οδό Ορφέως!!!
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τέθηκε από τους Δημήτρη Βορίδη και Μαζαράκη της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών, το αίτημα για περιοδική απαγόρευση εισόδου των οχημάτων στην οδό Ορφέως, όπου βρίσκονται τα τραπεζοκαθίσματα των καφέ. Η πρόταση αφορά στο τμήμα από την Πλατεία Αντίκα μέχρι το Λαογραφικό Μουσείο για τις ώρες 8.30 μ.μ. – 1.30 π.μ. τους καλοκαιρινούς μήνες.
Σύμφωνα λοιπόν με το Δήμαρχο Ξάνθης, η Υπηρεσία μελετά την απαγόρευση στο συγκεκριμένο τμήμα για την Παρασκευή και το Σάββατο σε συγκεκριμένους μήνες και ώρες, για να... οικονομάνε οι εκεί καφετέριες περισσότερα και να γίνουν και τα... χατίρια του «υπαρχηγού» του Μανώλη Τσέπελη!!!
Ωστόσο κάτι τέτοιο εκτός από αντιδημοκρατικό, είναι και παντελώς ανελεύθερο, αφού ο δήμαρχος ήδη με την περιβόητη πλατεία-ΤΕΡΑΣ έχει κυκλοφοριακά «πνίξει» τους πολίτες... ενώ δεν υπάρχει κανείς σεβασμός, ούτε προς τους κατοίκους της Π. Πόλης, ούτε και προς τους πολίτες...
Εμείς θα συστήσουμε σε όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να σταματήσουν να λειτουργούν με τέτοιες σκοπιμότητες και συμφέροντα γιατί... υπάρχει και Εισαγγελέας! Χωρίς με τη θέση μας αυτή να εκφράζουμε τον περιβόητο Σύλλογο Προστασίας Παλιάς Πόλης που λειτουργεί με καθαρά «ελίστικι» δυστυχώς λογική και αντίλληψη...
-Προσέξτε κύριοι του Δημοτικού συμβουλίου γιατί όλοι μαζί θα καθίσετε στο σκαμνί!!!
Και σταμάτα επιτέλους Δήμαρχε να νοιάζεσαι τόσο πολύ για τον φίλο σου τον Τσέπελη που σε... πρόλαβε και τα... προανήγγειλε προ μηνών.
Ενδεικτική και η δήλωση του Αντιδημάρχου Ξάνθης Νίκου Φωτιάδη στην συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής. «Όλοι οι επαγγελματίες παρανομούν και παρατυπούν, λόγω της κρίσης, δεν πρέπει να υπάρχουν εκπτώσεις στην αστυνόμευση...».
Φαίνεται όμως ότι άλλα λέτε δημόσια κι άλλα... σκέφτεστε τελικά και κάνετε!

31 Μαΐου

ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Αφού ομολογείς ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ, είναι καλύτερα να… σιωπείς…!

31 Μαΐου
ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ «ΚΑΥΓΑ» ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΟΝΤΟΥ ΠΟΥ «ΕΝΟΧΛΟΥΝ» ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Καταπέλτης απάντηση του πρώην Υπουργού και βουλευτή Ξάνθης στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη
ΣΩΚΡΑΤΗΣ:
Δεν είναι δυνατόν να διακινούνται διαρκώς σενάρια καταστροφολογίας μέσω ερωτήσεων του κυρίου Κοντού…

ΑΦΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!
*Εγώ ούτε συμβουλές μπορώ να δώσω στον κύριο Ξυνίδη γιατί μεγάλο παιδί είναι, ούτε θα του συνιστούσα σεμνότητα και απλότητα, απέναντι στους πολίτες που τον ψάχνουν και ποτέ δεν τον βρίσκουν. Είτε εντός, είτε εκτός Facebook…

Απάντηση καταπέλτης του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή Ξάνθης Αλέκου Κοντού στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη, ανοίγει νέο «πεδίο» προσωπικής και πολιτικής αντιπαράθεσης των δύο τοπικών πολιτικών, καθώς όλα δείχνουν… «πρόωρες» εκλογές!
Αιτία του ξαφνικού «καυγά» που ξέσπασε, οι ερωτήσεις στη Βουλή των Ελλήνων του βουλευτή Ξάνθης Αλέκου Κοντού που «ενόχλησαν» σφόδρα όπως φάνηκε την Κυβέρνηση του ΠΑΟΚ και τον κύριο Σωκράτη Ξυνίδη…
Παρακάτω αναλύουμε όλο το ιστορικό της νέας ρήξης καρέ - καρέ…

Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΟΝΤΡΑΣ
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΚΟΝΤΟ
«ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ» ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ!
Η νέα «κόντρα» μεταξύ Σωκράτη Ξυνίδη και Αλέκου Κοντού, ξεκίνησε από τον Αναπληρωτή Υπουργό του ΠΑΣΟΚ με προσωπική επίθεση κατά Κοντού μέσα από τα γνωστά επιλεγμένα φιλικά του Μ.Μ.Ε στα οποία αναζητεί κάθε φορά που βρίσκεται στη Ξάνθη την ανάλογη προβολή…..
Το κείμενο «αλιεύσαμε» από το XanthiPress που ανέφερε επί λέξει τα παρακάτω:

Ξυνίδης εναντίον Κοντού για Στρατολογία - Κέντρο Φύλαξης
Σοβαρή κόντρα μεταξύ του Σωκράτη Ξυνίδη και του Αλέξανδρου Κοντού, ξεσπά μετά την ερώτηση που κατέθεσε ο τελευταίος, όπου κάνει λόγο για μετατροπή του στρατοπέδου της Σταυρούπολης σε Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών και την μετακίνηση του Στρατολογικού Γραφείου Ξάνθης.
Σε δήλωση που κάνει στο Κανάλι 6 ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης αναφέρει ότι δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να γίνουν όσα περιγράφονται (έχουν προηγηθεί σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργείου Άμυνας για τα θέματα)
«Θα μπορούσε να σταματήσει ο κύριος Κοντός το καταστροφικό του έργο. Δεν είναι δυνατόν να διακινούνται διαρκώς σενάρια καταστροφολογίας μέσω ερωτήσεων» είπε ο Σωκράτης Ξυνίδης που σχολίασε ότι σύμφωνα την αξιωματική αντιπολίτευση «όλα κλείνουν αλλά όλως περιέρχως δεν κλείνει τίποτα», απαριθμώντας τις περιπτώσεις του Νοσοκομείου της Ξάνθης, του Στρατιωτικού Νοσοκομείου, της Αστυνομικής Σχολής και άλλων φημών που κυκλοφόρησαν χωρίς να επιβεβαιωθούν.

«ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ»
«Αποδεικνεείται ποιοι είναι οι διακινητές αυτών των σεναρίων», είπε μεταξύ αλλων.«Αυτά τα οποία αναφέρει ο κύριος Κοντός στην ερώτησή του είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας . Θα έπρεπε να ξέρει ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα κλεισίματος του Στρατολογικού Γραφείου ούτε και ίδρυσης Κέντρου υποδοχής μεταναστών στη Σταυρούπολη.»
Τέλος ο Αν. Υπουργός συνέστησε στον Βουλευτή της Ν.Δ. «να βρει τρόπο να βοηθήσει τον τόπο και να αφήσει αυτούς τους λεονταρισμούς»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΝΤΟΥ
Οι πολίτες δεν σε βρίσκουν πουθενά…
Είτε εντός, είτε εκτός Face book!
Ο βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας και πρ. υπουργός, Αλέξανδρος Κοντός, με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του κ. Σωκράτη Ξυνίδη δήλωσε τα εξής:
Ο κύριος Ξυνίδης δυστυχώς για την Ξάνθη και τους Ξανθιώτες, μάλλον εξακολουθεί και ζει σε άλλο τόπο και χρόνο…Δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν ενημερώνεται για τα τοπικά δρώμενα… Αυτό όμως δεν αποτελεί άλλοθι στο δεν «μπορώ»…
Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνει πως αντί να δίνει «μάχη» για να στηρίξει τον Τόπο μας αυτή τη δύσκολη περίοδο, αντί να δίνει «μάχη» για να προλάβει δυσμενείς εξελίξεις που κανείς, πλην του ιδίου, δε διαψεύδει μετά βεβαιότητας ότι θα δρομολογηθούν, περιορίζεται στο ρόλο του υποταγμένου υπηρέτη του Μνημονίου και της καταστροφικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπανδρέου, χωρίς να τολμά φυσικά να αντισταθεί σε αποφάσεις που είτε ήδη έχουν ληφθεί, είτε δρομολογούνται σε βάρος της περιοχής μας. Δηλώνει ότι απορεί, γιατί προσπαθώ να προλάβω επερχόμενες δυσμενείς εξελίξεις, γνωρίζοντας ο ίδιος καλά πως σε όσα μέχρι τώρα ανέφερα με τις ερωτήσεις μου, δυστυχώς επιβεβαιώθηκα κι επαληθεύθηκα.
Θυμίζω, ενδεικτικά, στον κ. Ξυνίδη ότι η αρχική απάντηση στην ερώτησή μου για το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Σταυρούπολης ήταν «μελετούμε το θέμα» και… το κέντρο έκλεισε.
Η αρχική απάντηση που έλαβα στο θέμα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Σταυρούπολης ήταν «μελετούμε το θέμα» και ο… σταθμός έκλεισε.
Η αρχική απάντηση στην ερώτησή μου για το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης ήταν ότι θα μείνει ως έχει και… το Νοσοκομείο υποβαθμίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Σε συνεχείς ερωτήσεις μου λαμβάνω διαβεβαιώσεις ότι το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης λειτουργεί στην εντέλεια, αλλά για την πραγματική κατάσταση, απλά τον παραπέμπω πρώτα στους πολίτες και μετά στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.
Οι απαντήσεις που λαμβάνω στις ερωτήσεις μου για το θέμα της ΣΕΚΑΠ είναι ότι «το μελετούμε», αλλά ο χρόνος περνά και το μέλλον της επιχείρησης γίνεται αβέβαιο.
Δυστυχώς, είναι πολλά τα θέματα, για τα οποία προφανώς ο κ. Ξυνίδης δε θέλει να βλέπει και να ακούει την αλήθεια, αλλά κυρίως δε θέλει να αναλάβει τις τεράστιες προσωπικές ευθύνες του.
Εγώ ούτε συμβουλές μπορώ να δώσω στον κύριο Ξυνίδη γιατί μεγάλο παιδί είναι, ούτε θα του συνιστούσα σεμνότητα και απλότητα, απέναντι στους πολίτες που τον ψάχνουν και ποτέ δεν τον βρίσκουν. Είτε εντός, είτε εκτός Facebook.
Απλά όσο υπάρχει ακόμη χρόνος, να αποκαταστήσει στη μνήμη του τις υποχρεώσεις του απέναντι στον λαό της Ξάνθης, -στον οποίο όλοι μας χρωστάμε τα πάντα – κι αφού τουλάχιστον ομολογεί ότι ΔΕΝ μπορεί, είναι καλύτερα να σιωπεί….
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Η ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΩΚΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΝΤΟΥ
Έχετε δίκιο κ. Κοντέ... ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ
Παρότι ο τόπος έχει ανάγκη για δημόσιο διάλογο και συνεννόηση σε πολύ πιο σοβαρά ζητήματα οφείλω μια απάντηση στην σημερινή ανακοίνωση του κ. Κοντού. Με απόλυτη λοιπόν ειλικρίνεια του απαντώ ότι πράγματι «δεν μπορώ».
Δεν μπορώ να εμπορεύομαι την ανάγκη των πολιτών για δουλειά και μεροκάματο.
Δεν μπορώ να είμαι συγχρόνως και Βουλευτής και Γεν. Διευθυντής στη ΣΕΚΕ και υλοτόμος και αντιπρόσωπος δασικού συνεταιρισμού στην ΕΑΣ.
Δεν μπορώ να μοιράσω αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.
Δεν μπορώ να διορίσω τον γιό μου ως μετακλητό υπάλληλο στο υπουργείο που υπηρετώ.
Δεν μπορώ να μετατρέψω το προσωπικό του πολιτικού μου γραφείου σε δημόσιους υπάλληλους και στη συνέχεια να τους κάνω Προέδρους στην Αναπτυξιακή και να φτάσουν τα χρέη της μέχρι το λαιμό.
Δεν μπορώ να διορίσω Πρόεδρο της ΣΕΒΑΘ τον άνθρωπό μου και αφού την κλείσει να τον στείλω στη ΣΕΚΑΠ για να συνεχίσει το «επιτυχημένο» έργο του.
Δεν μπορώ προσποιούμαι ότι το Βατοπέδι το γνώρισα ως θέμα από τις εφημερίδες και δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό.
Και πολλά άλλα τέτοια δεν τα μπορώ αλλά κυρίως και δεν θέλω κ. Κοντέ. Αν είναι τα πράγματα όπως τα λέτε και είμαι απών, αποτυχημένος, μακριά από τα προβλήματα του τόπου και ανήμπορος να τα αντιμετωπίσω, εκ των πραγμάτων θα γυρίσω μετά την θητεία μου, στο δικηγορικό μου γραφείο. Εσείς άραγε ως ικανός, ως προσιτός, ως παρών θα συνεχίσετε να βρίσκεστε στις ίδιες καρέκλες που ήδη στρογγυλοκάθεστε εδώ και δέκα χρόνια;
Διερωτηθήκατε ποτέ αλήθεια, αν όλα τα παραπάνω που εσείς μπορέσατε κι εγώ δεν μπορώ υπηρέτησαν τους πολίτες της Ξάνθης και όχι τον εαυτό σας;
Διερωτηθήκατε αν το αποτέλεσμα των εκλογών σας έστειλε κάποιο μήνυμα;
Ξάνθη, 30-05-2011

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΝΤΟΥ
Καθ’ οδόν προς Θεσσαλονίκη, ο βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός πληροφορήθηκε την «ανταπάντηση» του Αναπληρωτή Υπουργού Σωκράτη Ξυνίδη, σχολιάζοντας με χιούμορ…
«Ο κύριος Ξυνίδη, διερωτήθηκε που «πάει» η Ξάνθη; Διερωτήθηκε ποτέ γιατί το αποτέλεσμα της δικής του αδράνειας και αδιαφορίας, να το «πληρώνει» ο τόπος και οι πολίτες; Πρώτα λοιπόν ας ξεπεράσει τον πανικό και την ανασφάλειά του και μετά συζητάμε όλα τα υπόλοιπα που τον απασχολούν…». Καληνύχτα!...

31 Μαΐου

ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Η Σταυρούπολη έχει μέλλον!

31 Μαΐου
Για 4η φορά ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης επισκέφθηκε την Ορεινή περιοχή της Σταυρούπολης και παραβρέθηκε σε σύσκεψη που έγινε στο πρώην Δημαρχείο*Η συνάντηση είχε ως θέμα την παραγωγή καπνού ποικιλίας βιρτζίνια. Ένα εγχείρημα το οποίο ξεκίνησε πριν από περίπου 20 χρόνια , με Πρόεδρο τότε στην ΣΕΚΕ τον Βαγγέλη Κουρτίδη.
*Ήταν μια κίνηση που είχε φέρει πολύ καλά αποτελέσματα, αφού πάνω από 20 οικογένειες της περιοχής , απέκτησαν ένα πολύ καλό εισόδημα και ακόμη εισπράττουν επιδοτήσειςΑποφασισμένη να αντιμετωπίσουν την «κρίση» , με δημιουργικότητα και δουλειά, είναι οι κάτοικοι της Σταυρούπολης.
Νέοι και νέες , με όνειρα και αγάπη για τον τόπο τους αγωνίζονται για αυτόν, χαράσσοντας μια νέα πορεία για το μέλλον τους.
Για τέταρτη φορά , έπειτα από πρωτοβουλία του Βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρου Κοντού, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο της περιοχής, το πρωί της Κυριακής, με νέους αγρότες, συζητώντας θέματα που έχουν να κάνουν με την αγροτική ανάπτυξη της Σταυρούπολης.
Το παρόν έδωσαν , ο Βουλευτής Ξάνθης και Διευθυντής της ΣΕΚΕ Αλέξανδρος Κοντός, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης, ο διευθυντής της ΣΕΚΕ κ. Καραπαπάζογλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχοπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης Παπαδόπουλος Κυριάκος και αρκετοί νέοι άνθρωποι της περιοχής.
Ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι υπάρχει μέλλον για την περιοχή της Σταυρούπολης. « Πριν από δύο μήνες πολίτες και πολιτικοί , αναλάβαμε μια πρωτοβουλία . Να κάνουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάδειξη της περιοχής σε όλους τους τομείς, την γεωργία , την κτηνοτροφία , την μελισσοκομεία, τον αγροτουρισμό, την στήριξη του πολιτισμού» είπε ο κ. Κοντός και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες προτάσεις του, αλλά και τον σχεδιασμό ανάπτυξης. .
Η συνάντηση είχε ως θέμα την παραγωγή καπνού ποικιλίας βιρτζίνια. Ένα εγχείρημα το οποίο ξεκίνησε πριν από περίπου 20 χρόνια , με Πρόεδρο τότε στην ΣΕΚΕ τον Βαγγέλη Κουρτίδη. Ήταν μια κίνηση που είχε φέρει πολύ καλά αποτελέσματα, αφού πάνω από 20 οικογένειες της περιοχής , απέκτησαν ένα πολύ καλό εισόδημα και ακόμη εισπράττουν επιδοτήσεις.
Τα βιρτζίνια ξεκίνησαν να παράγονται και πάλι στη χώρα μας σε περιοχές όπως η Αιτωλοακαρνανία και η Θεσσαλία.
«Σκεφτήκαμε στη ΣΕΚΕ με τους συνεργάτες μου, τον Ταρενίδη Παναγιώτη, τον κ. Καραπαπάζογλου , τον Χρήστο τον Κεμανετζή, να ξεκινήσουμε καλλιέργειες στην Ξάνθη. Να παραχθούν πάνω από 1.000.000 κιλά (περίπου 3.000 στρέμματα) , καπνά στην Ξάνθη», είπε ο κ. Κοντός και συνέχισε: «Αμέσως σκεφτήκαμε την Σταυρούπολη γιατί την αγαπούμε ως περιοχή αλλά και γιατί έχει την σχετική εμπειρία παραγωγής καπνού Βιρτζίνια. Βρήκαμε νέους ανθρώπους και την επόμενη εσοδεία ξεκινάμε καλλιέργειες καπνών , που μπορούν να δώσουν ένα πολύ σημαντικό εισόδημα , κρατώντας τους νέους ανθρώπους στον τόπο τους».
Αξίζει να σημειωθεί, πως ο κ. Κοντός συναντήθηκε με υλοτόμους με σκοπό να αρχίσουν να υλοποιούνται αυτά τα οποία έχει αποφασίσει με τους συνεργάτες του.
«Πιστεύω στην περιοχή. Έχει πολλές δυνατότητες. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να στηρίξουν αυτές τις προσπάθειες», κατέληξε ο κ. Κοντός, εκφράζοντας την ικανοποίηση για την ανταπόκριση της πρωτοβουλίας του από νέους ανθρώπους, αλλά και την θερμή υποδοχή του –για μια ακόμη φορά- από τους κατοίκους.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ και στο XANTHI CHANNEL , ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης.
«Θέλουμε να ξεκινήσουμε την επανακαλλιέργεια της Βιτζίνια. Στόχος της ΣΕΚΕ είναι να διπλασιαστεί η ποσότητα σε σχέση με την περσινή χρονιά που ήταν 2.000 στρέμματα. Εκτός από αυτό υπάρχουν και άλλα θέματα, όπως η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας , της γεωργίας , της δενδροκαλλιέργειας κ.α. Όλοι είμαστε ενωμένοι. Είμαστε λίγοι και γι αυτό πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε αυτούς τους νέους που θέλουν να μείνουν εδώ», είπε ο κ. Ταρενίδης.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Θετική χαρακτήρισε την κίνηση του κ. Κοντού και των συνεργατών του , την δημιουργία δηλαδή μονάδας καπνού Βιρτζίνια , ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης Παπαδόπουλος Κυριάκος.
«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Σταυρούπολη. Την περιοχή την αγαπάω και την πονάω. Νομίζω πως οι νέοι αντιλαμβάνονται και με την κρίση που έχουμε σήμερα στην χώρα μας , πως όλες αυτές οι κινήσεις οι προτάσεις , είναι για καλό του τόπου μας. Θα τα καταφέρουμε και θα πάμε μπροστά».

31 Μαΐου

«ΠΕΤΑΞΕ» ΤΟ «ΓΑΝΤΙ» ΣΤΟΝ ΤΣΕΤΙΝ!

31 Μαΐου
Ο ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΣ ΜΕΤΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ
ΚΟΜΜΑ ΣΑΔΙΚ ΚΑΙ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥΓια μια ακόμη φορά ο «ψευτομουφτής» Ξάνθης Μέτε επισκέφτηκε τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του κόμματος Φιλία - Ισότητα-Ειρήνη (DEB) στην Ξάνθη, πετώντας το «γάντι» στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ.Τσετίν. Ο μουφτής Αχμέτ Μέτε στις 21-5 μαζί με τον βοηθό του Αχμέτ Χράλογλου και τον Σεντάτ Κιουτσούκ που εργάζεται στην μουφτεία, επισκέφτηκαν τα γραφεία του κόμματος DEB στην Ξάνθη και συναντήθηκαν εκεί με τον αντιπρόεδρο του κόμματος και υπεύθυνο της τοπικής οργάνωσης Οζάν Αχμέτογλου καθώς και με μέλη της κεντρικής επιτροπής.
Ο αντιπρόεδρος του κόμματος και υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης Οζάν Αχμέτογλου ευχαρίστησε τον μουφτή Μέτε για την επίσκεψη του και για το ενδιαφέρον που έδειξε για το κόμμα. Ο Αχμέτογλου υπενθύμισε πως είναι το πρώτο πέραν των κεντρικών, γραφείο που ανοίγει το κόμμα και είπε: «Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε ως τοπική οργάνωση τον πρώτο μας επισκέπτη από τους διοικούντες της περιοχής. Είναι σημαντικό ότι ο πρώτος μας αυτός καλεσμένος είναι ο μουφτής Ξάνθης και οι εκπρόσωποι της μουφτείας. Το ταξίδι μας ως κόμμα DEB θα είναι μακρύ. Εμείς επιθυμούμε να κινηθούμε μαζί με όλους όσους θέλουν να μετάσχουν στον αγώνα για τα δικαιώματα, μαζί με όσους θέλουν να συμβάλουν και να βοηθήσουν».
Ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε κατά τη ομιλία που έκανε κατά την επίσκεψη του στα γραφεία του DEB, ευχήθηκε επιτυχίες στο κόμμα DEB. Ο μουφτής Μέτε δήλωσε τα εξής: «Είναι ωραίο πράμα να υπηρετείς την μειονότητα μέσα σε ενότητα, ομοψυχία και αρμονία. Είμαστε δίπλα στο κόμμα DEB και το στηρίζουμε. Αρκεί να εργάζεται προς όφελος της κοινωνίας, της περιοχής, της πατρίδας και των ανθρώπων. Εύχομαι να φανούνε επωφελείς και να έχουν επιτυχίες».
Μετά από την αμοιβαία ανταλλαγή δώρων τραβήχτηκαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

31 Μαΐου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ

31 Μαΐου
Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ καλημέρα σας
Θα ήθελα να σας πληροφορήσω για κάτι που υπέπεσε στην αντίληψη μου το Σάββατο το βράδυ.
Στην κεντρική πλατεία και δίπλα στην πιτσαρία ROMA υπάρχει το κέντρο τουριστικής ενημέρωσης της ¨ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ¨
Εκτιμώ ότι ο χώρος ενοικιάζεται απο κάποιον ιδιώτη και ότι πληρώνονται, εκτός από το <καλό ενοίκιο> και λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΞ.
Μήπως στις δύσκολες μέρες που περνάμε, θα ήταν καλό για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης να δει το θέμα της μεταστέγασης του κέντρου σε χώρο
του κεντρικού της κτιρίου, όπου εκτιμώ ότι υπάρχουν ελεύθεροι χώροι μετά την αποχώρηση των ΔΟΥ, ώστε να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα της το λιγότερο από
τις παραπάνω δαπάνες.
Η τοποθέτηση 2-3 καλαίσθητων πινακίδων οι οποίες θα πληροφορούν τους επισκέπτες για την ύπαρξη του γραφείου, σε συνδυασμό με τον ενοποιημένο χώρο
που έχει δημιουργηθεί από την ¨ΝΟΜΑΡΧΙΑ¨ μέχρι την κεντρική πλατεία, εκτιμώ ότι δεν θα δημιουργούσαν πρόβλημα στην προβολή του τόπου μας,
αλλά σίγουρα θα εξοικονομούσαν ένα σεβαστό ποσό για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας που θα διαθέσετε για να διαβάσετε το μήνυμά μου.
Ένας αναγνώστης

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «Μ»
1 .Η πρώην Νομαρχία αλλά και η νυν Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, δεν πληρώνουν ενοίκιο στο ΕΒΕ Ξάνθης για την ενοικίαση των συγκεκριμένων γραφείο στο ισόγειο της Πίτσας ΡΟΜΑ. Συνεπώς δεν τίθεται θέματα «καλού» ή «κακού ενοικίου» ή εξοικονόμησης ενός «σεβαστού ποσού»…
2. Το γραφείο χρησιμοποιούν όπως έμαθα ταυτόχρονα τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης, όσο και το Σωματείο Λογιστών Ν. Ξάνθης. Συνεπώς οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και του ΟΤΕ… λογικά θα πρέπει να πληρώνονται ισομερώς.
3. Θεωρώ ότι η πρώην Νομαρχία δεν είναι προσβάσιμη (ιδίως τα Σαββατοκύριακα) για τους επισκέπτες. Ωστόσο είναι εμφανές ότι τα συγκεκριμένα γραφεία επί θητείας Φώτη Καραλίδη παντελώς έχουν «αδρανοποιηθεί»… Προφανώς ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης ή βλέπει με άλλο «μάτι» και «πρίσμα» την Τουριστική Ανάπτυξη του Νομού μας ή απλά δεν την… «βλέπει» καθόλου, αρκούμενος στις… νέες τουριστικές διανοίξεις του Συντονιστή του ΠΑΣΟΚ Αχιλλέα Τσαρτσάρα από το Δημάριο.
Π.Π.

31 Μαΐου

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ - ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

31 Μαΐου
Την 30-05-2011 και ώρα 18:00 συνελήφθη στην Ξάνθη από αστυνομικούς της Ομάδας Δ.Ι.Α.Σ της Διεύθυνσής μας ένας 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος σε σωματική έρευνα που του διενεργήθη, κατείχε ένα αναδιπλωμένο στιλέτο συνολικού μήκους είκοσι τριών (23) εκατοστών και μήκους λεπίδας έντεκα (11) εκατοστών και πενήντα (50) χιλιοστών.
Το στιλέτο κατασχέθηκε και ο δράστης, με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία από το Α.Τ. Ξάνθης πού διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

31 Μαΐου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

31 Μαΐου
*Ήταν καυτό….Ήταν…ερωτικό…Ήταν καλοκαιρινό! Το πάρτι του Jagermeister και φέτος (το περασμένο Σάββατο για την ακρίβεια…), εξελίχθηκε όπως κάθε χρόνο σε λαϊκό προσκύνημα των οπαδών και φίλων του My club δημιουργώντας φυσικά αδιαχώρητο…
Και μετά όλοι….φύγαμε με σκούρα γυαλιά!
…….

*Χαμός λοιπόν το περασμένο Σάββατο στο My με το κλουβί των….αστεριών του Jagermeister που τα έδωσαν όλα! Γεγονός που απεικονίζεται και στη φωτογραφία….
Καθώς άπαντες ζητούσαν εναγωνίως μια θέση στο…»κλουβί»!!!
………….

*Φυσικά οι πρώτοι που δοκίμασαν τα σούπερ σφηνάκια του Jagermeister ήταν ο ανανεωμένος Χρήστος Γεντσίδης, ο Αντώνης Τσίτσιος, ο Γιώργος και η….μελαχρινή Θεά που τσούγκρισε μαζί τους!
Σημειώνω ότι το Jagermeister κατασκευάζεται από…βότανα! Οπότε κάθε σχόλιο είναι και περιττό…
…..

*Κι όσο για τον κόσμο; Δείτε την φωτογραφία και θα καταλάβετε τι μεγάλη κοσμοσυρροή είχε το My club και το 2ήμερο (Παρασκευή και Σάββατο) που μας πέρασε, καθώς δέχτηκε «πιστούς» όχι μόνο από Ξάνθης, αλλά και από Κομοτηνή. Καβάλα και φυσικά την….Χρυσούπολη!!!!
……

*Να και μια ακόμη αποκλειστική φωτογραφία από το Σαββατιάτικο σούπερ πάρτι του Jagermeister με Νίκο Πετράκο, Γιώργο και Αντώνη Τσίτσιο….
-Τον Γιάννη Τσαγκάλα δηλαδή πάλι…απ’ έξω τον είχαν όταν πήγε ο «παπαράτσι» μου; Τα πήρα πάλι….
…..

*Η αποκλειστικότητά μου; Παναγιώτης ο συνοδός με την αγαπημένη του Σίσσυ το Σάββατο το βράδυ θεάθηκαν να πίνουν σφηνάκια Jagermeister το ένα πίσω από το άλλο….καθότι τα βότανα εκτός των άλλων, διαθέτουν και ευεργετικές ιδιότητες, ειδικά για τις καυτές καλοκαιρινές νύχτες!!!
Στην υγειά σας παιδιά…
……

*«Αγανακτισμένους» μπορεί να μην είχε πολλούς τη Παρασκευή αργά τη νύχτα στην Κεντρική πλατεία, είχε όμως… Γιάννη Χατζόπουλο που με την κιθάρα του, μας «ταξίδεψε» όλους σε μαγικές γωνιές και ατέρμονα όνειρα…
Ήταν μια βραδιά γλυκιά και όμορφη… όπου πήγαμε ως «Αγανακτισμένοι» και φύγαμε ως… «Οργισμένοι» με τους… εαυτούς μας, που δεν απολαμβάνουμε τις μουσικές… ακόμη κι όταν είναι τόσο «σκόρπιες»!
……

*Ωστόσο μη νομίζετε ότι όταν ο Γιάννης Χατζόπουλος άφησε την κιθάρα, έφυγε από την πλατεία….
Συνέχισε ως… «Αγανακτισμένος» θεατής με τον επίσης… «Αγανακτισμένο» φίλο του, να απολαμβάνουν τον Αλέξη που τον διαδέχτηκε στη κιθάρα για 2-3 τραγούδια…
…..

*Τι τραγούδησε ο Αλέξης με το δικό του προσωπικό στυλ…;
-Νικόλαο Άσιμο…!
-Κι έκανε ακόμη πιο… σημαντική την βραδιά των «Αγανακτισμένων»!
Άντε και σήμερα πλατεία… αρκεί να κυριαρχεί η ίδια μουσική κυριαρχία! (Και Παύλο Σιδηρόπουλο δεν θα με χάλαγε… αρκεί να τραγουδάν με την ίδια ψυχή!)

31 Μαΐου

ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ

31 Μαΐου
Ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργος Σαμπάνης live θα είναι ο σούπερ σταρ στην Ελληνική βραδιά της Τετάρτης 1 Ιουλίου στο My club. Από τους πλέον ανερχόμενους τραγουδιστές, ο Γιώργος Σαμπάνης είχε έρθει και πέρσι 30 Ιουνίου στο My club ενθουσιάζοντας όλο τον κόσμο.





Σταμάτησε την συνεργασία του με τον d.j. Αργύρη Κατσίκα αλλά συνεχίζει...δριμύτερο. Καθημερινά ανοιχτά από τις 4 το απόγευμα, το πανέμορφο Barcode στην είσοδο της Διομήδειας Ξάνθης περιμένει τους φίλους του και το καλοκαίρι. Ενώ τα Σαββατοκύριακα ξεκινάει μετά τις 8.30 το βράδυ με Ελληνικές σούπερ βραδιές.

Τις θερμές μου ευχές στην Sissy Baziana και στον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Βορίδη που χθες είχαν τα γενέθλιά τους. Και τις ίδιες ευχές και για τον πρώην συνεργάτη μας Θανάση Ιμαμίδη που σήμερα συμπληρώνει τα 25....Άντε και γαμπρός, αν και τον τελευταίο καιρό, σπανίως τον βλέπουμε με...ξανθιές υπάρξεις!


Καλεσμένος στην τελευταία εκπομπή του «Μega Star» για τη φετινή σεζόν ήταν ο Ξανθιώτης τραγουδιστής Θάνος Πετρέλης, ο οποίος είπε στην παρουσιάστρια Κατερίνα Στικούδη «Ποια να συγκριθεί μαζί σου», αφιερώνοντας παράλληλα το νέο και πολύ επιτυχημένο του αυτό single σε όλο τον γυναικείο πληθυσμό.
-Μήπως ο Θάνος Πετρέλης τής έκανε πρόταση στον αέρα.

Η ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής είναι η μεγαλύτερη ταυτόχρονη πολιτιστική εκδήλωση, δωρεάν για τους πολίτες σε δρόμους και πλατείες. Φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί και στο Διδυμότειχο στις 21 Ιουνίου σε διάφορους υπαίθριους χώρους όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν την μουσική. Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή άτομα κάθε ηλικίας και εθνικότητας, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες μουσικοί, σολίστες, ερμηνευτές, τραγουδιστές, μπάντες, χορωδίες, ανεξάρτητοι καλλιτέχνες, παραγωγοί μουσικής, DJ κ.α. Διοργάνωση: www.mobilesoundfactory.gr

Την Πέμπτη, 2 Ιουνίου στις 10:00 μ.μ, η rockmadness.gr και η GCA Concerts παρουσιάζουν τον Jared Evan Live Ξάνθη και στο γνωστό καφέ μπαρ ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ. Σπεύσατε και σίγουρα θα περάσετε πολύ όμορφα...

31 Μαΐου

Καμία ενημέρωση για την ΣΕΚΑΠ....Και από κανέναν!

31 Μαΐου
Σκληρές δηλώσεις και για την πορεία και το μέλλον της ΣΕΚΑΠ σε σχέση με την στάση της ΑΤΕbank έκανε ο βουλευτής Ξάνθης μετά την εκδήλωση που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν. Ξάνθης με ομιλήτρια την Ευρωβουλευτή κ.Ρόδη Κράτσα.
«Καμιά ενημέρωση δεν έχουμε απ’ την ΑΤΕ ή τη διοίκηση της ΣΕΚΑΠ, τα πληροφορούμεθα απ’ τις εφημερίδες, κι αυτό είναι πάρα πολύ λυπηρό, δεν αντιμετωπίζεται το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα κι αυτό είναι το χειρότερο και μάλιστα πληροφορούμαι ότι κάθε πέντε λεπτά έχει διαφορετικές θέσεις ο κ. Πανταλάκης για τη ΣΕΚΑΠ. Ζήτησε συνάντηση μαζί του η ΣΕΚΕ και θα ξαναζητήσει ώστε να δει ποιες είναι οι προθέσεις. Το σημαντικότερο και χειρότερο είναι ότι μετά τις 4 αυξήσεις της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την φορολογία στον καπνό κι όπως είναι γνωστό δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα ανακοινώθηκε και 5η αύξηση που θα είναι η χαριστική βολή για την εταιρία»

31 Μαΐου

Έλεος! Λίγη «τσίπα»... .....

Έλεος! Λίγη «τσίπα»... .....

31 Μαΐου
Δηλαδή κύριε Δήμαρχε, αναθέτοντας στην νομική υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης την ανάθεση περαιτέρω ενεργειών, αν χρειαστούν στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στην υπόθεση της προσφυγής του τέως δήμου Σταυρούπολης ακόμη και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια που το....πας; Όταν εσύ ειδικά στην Σταυρούπολη οφείλεις την εκλογή σου; Να συνεχίσουν οι δημότες Ξάνθης να πληρώνουν τα...καπρίτσια του πρώην Γιώργου Καρασακαλίδη;;; Πληρώστε από δικά σας λεφτά τότε κι όχι των δημοτών....

31 Μαΐου

Αντιπολιτευτική  τακτική ή...»γκάφα»;

Αντιπολιτευτική τακτική ή...»γκάφα»;

31 Μαΐου
Σε...αντιπολιτευτική τακτική «χρέωσε» την μη πληρωμή του ο Βαγγέλης Βασιλειάδης στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, αφού τελικά αυτός την «πλήρωσε» με το θέμα της περιβόητης «δενδροφύτευσης» στη Μνήμη του Λάμπρου Παπαντωνίου μιας και δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα με τον Δήμαρχο Ξάνθης και τους υπηρεσιακούς παράγοντες...
-Ενώ αναφορικά με τον αριθμό των δέντρων που τελικά φυτεύτηκαν εκτίμησε ότι «αντί να δεσμεύσουμε 38 στρέμματα κάπου στο βουνό για να φυτέψουμε 4.000 δέντρα είναι καλύτερα που φυτεύτηκαν 1.000 δενδρύλλια σε ένα πάρκο που θα χρησιμοποιούν οι Ξανθιώτες».
Έντονη ωστόσο ήταν η αντίδραση του κ. Πούλιου στην αναφορά του αναδόχου σε αντιπολιτευτικούς λόγους που ξεσπάθωσε στη κυριολεξία:
-«Δεν φτάνει που παρακολουθούμε δήμαρχο και αντιδήμαρχο να κάνουν «μπαλάκι» τις ευθύνες και να τις πετούν ο ένας στον άλλο, δεν φτάνει που έγινε ολόκληρη φασαρία μέχρι να φτάσουμε στο σημείο γελοιότητας να επιστρέψουμε τα χρήματα, δεν φτάνει που τηρήσαμε μία υπεύθυνη στάση στο θέμα θα κατηγορηθούμε και από πάνω ότι είχαμε αντιπολιτευτική τακτική;…Ρεζίλι έγινε ο Δήμος...».
-Η αντιπολιτευτική τακτική έφταιγε ή...το «από «γκάφα σε γκάφα» που έπεφτε ο «ανεπαρκής» Αντιδήμαρχος Πρασίνου Απόστολος Αγκόρτζας;;;

31 Μαΐου

ΣΗΜΕΡΑ  Η συνάντηση αιρετών  γυναικών Περιφέρειας.

ΣΗΜΕΡΑ Η συνάντηση αιρετών γυναικών Περιφέρειας.

31 Μαΐου
Η Οργανωτική Επιτροπή του 16ου Συνεδρίου διοργανώνει συνάντηση των αιρετών γυναικών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Α’ και Β’ βαθμού του Νομού, την Τρίτη 31 Μαΐου και ώρα 19:00μ.μ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την διεξαγωγή του 16ου πανελλήνιου συνεδρίου εκλεγμένων γυναικών στην τοπική αυτοδιοίκηση Α’ & Β’ βαθμού «H Aθήνα», με θέμα: «Γυναίκες με αποστολή και όραμα στη νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης», το οποίο θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη, από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου 2011.
-Από την Ξάνθη για να δούμε...Ποιες αιρετές γυναίκες απέμειναν κι έχουμε να μας εκπροσωπήσουν σήμερα στην Αλεξανδρούπολη...

31 Μαΐου

Κάλεσαν τον «Ψευτομουφτή Ξάνθης, όχι όμως και τον Σερίφ...

31 Μαΐου
Eριξαν τον Ιμπράμ Σερήφ που… το φυσά και δεν κρυώνει. Δεν πρόλαβε να χαρεί την επίσκεψη της Εμινέ Ερντογάν κι απομονώθηκε, αποκαλύπτει ο «Χρόνος»της Κομοτηνής που σημειώνει με έμφαση:
«Αναχώρησε και βρίσκεται στην Σαουδική Αραβία μετέχοντας στην ισλαμική διάσκεψη που εκτάκτως συγκλήθηκε στην Μεδίνα ο νόμιμος μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί. Στο συνέδριο αυτό μετέχουν ηγεσίες απ’ όλο τον ισλαμικό κόσμο διαρκεί μια εβδομάδα και εκεί ήδη βρίσκονται ο νόμιμος μουφτής που κλήθηκε, όσο και ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ που κατά σύμπτωση ήταν και στην ίδια πτήση.
-Αποκλείστηκε όμως ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπράμ Σερήφ που δεν πρόλαβε ουσιαστικά να χαρεί τα μεγαλεία της υποδοχής στο Κικίδιο της Εμινέ Ερντογάν!!!
-Που διηγώντας τα...κλαίς, όπως λέει κι ο ποιητής....
(Σ. Σ.. Δεν «έμαθα» για τον «δικό» μας τον Σινίκογλου....Τον προσκάλεσαν ή όχι; Διότι ο άνθρωπος έχει πολύ «δουλειά» εδώ...Όπως αποκάλυψε ο Βατοπεδινός Εφραίμ και δεν διαψεύστηκε από την Μητρόπολη Ξάνθης, αγωνίζεται κατά των...Χιλιαστών από κοινού με τον Μητροπολίτη μας. Πίσω μου σ’ έχω Σατανά....)

31 Μαΐου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

31 Μαΐου
*Ως δια «μαγείας», το Σάββατο «εξαφανίστηκαν» άπαντες οι... «Αγανακτισμένοι» από την κ. πλατεία της Ξάνθης. Προφανώς θα προτίμησαν τον τελικό του Champions League Μπαρτσελώνα - Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ.

*Μόνο η παραλία των Μαγγάνων πήγε «Γαλάζια σημαία» στο Νομό μας, γεγονός που σίγουρα δίνει πόντους στο Goa Beach bar του Τάκη Μπέρτου και του «Παναγιώταρου»...
Απόδειξη και ο πολύς κόσμος που το Σαββατοκύριακο προτίμησε Μάγγανα για τις πρώτες βουτιές του...

*Από την άλλη μόνο 13 γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν φέτος στις παραλίες του νομού Καβάλας, στο ηπειρωτικό τμήμα και στη Θάσο, αντί για 16 που είχαν εξασφαλιστεί πέρυσι.
Άντε του χρόνου να δούμε και καμιά άλλη γαλάζια σημαία σε παραλία του Νομού μας...

Τέλος οι ΝΟΤΕΣ αφού λύθηκε η σύμβαση συνεργασία των ιδιοκτητών του μαγαζιού με τον Βασίλη Κυριακίδη από την Χρυσούπολη. Ο τελευταίος φεύγοντας έχει αφήσει πάντως αρκετές εκκρεμότητες, ενώ το μαγαζί θα λειτουργήσει την ερχόμενη χειμερινή σαιζόν σαν club.

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η ανακαίνιση του pool bar του ξενοδοχείου Le chalet με αδιακόσμητη τον Πέτρο Κονταρίδη.
Η επίσημη πρεμιέρα έχει ήδη αναγγελθεί για την Παρασκευή 3 Ιουνίου και θα είναι σίγουρα το γεγονός… ειδικά για τους μικρούς φίλους, με την δημιουργία των πισινών και των παιδότοπων.

*Μετά από 20 χρόνια διοργανώσεων και ακόμη δεν ξεκαθαρίσαμε αν η έκθεση Θράκη είναι διεθνής, πανελλαδική, διαβαλκανική, περιφερειακή, τοπική ή απλώς την βαφτίζουμε ανάλογα με τις συμμετοχές, αναφέρει η εφημερίδα «Χρόνος» Κομοτηνής και συνεχίζει με νόημα:
«Είναι η κλασική αδυναμία των εκθέσεων αυτού του είδους που με ελάχιστο κόστος λόγω υποχρηματοδότησης και με ατομικές προσπάθειες, προσπαθούν να κρατηθούν ζωντανές, παρουσιάζοντας ως επιτεύγματα τον αριθμό των επισκεπτών, περίεργων ή μη, της εντόπιας κατανάλωσης από τους ξένους επισκέπτες και την συμμετοχή των εκθετών που όσο πάει δελεάζονται μόνο με κίνητρα.
-Και συνήθως ακούμε ευχολόγια, σχεδιασμούς από την επόμενη μέρα για τον επόμενο χρόνο, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι όλα γίνονται με την ψυχή στα δόντια για μια μίνιμουμ αξιοπρεπή παρουσία.
-Και προβάλλονται κατά κόρον αυτοί που κόβουν την κορδέλα των εγκαινίων, οι αισιόδοξοι χωρίς αντίκρισμα λόγοι των πολιτικών, αλλά κανείς δεν θυμάται να μας αναλύσει το ανταποδοτικό όφελος, ποιες άραγε επαγγελματικές συμφωνίες κλείστηκαν, ποιο είναι το κέρδος που αποκόμισε ένας επιχειρηματίας που συμμετείχε για να ξανάρθει και του χρόνου και αν οι περισσότεροι επισκέπτες δεν έκαναν απλώς την βόλτα τους από περιέργεια».
Συμφωνούμε απόλυτα και συνυπογράφουμε... Καλοί οι επισκέπτες, αλλά επί της ουσίας, οι συμμετέχοντες στην «Έκθεση ΘΡΑΚΗ», τι κέρδισαν... Αυτό έχει «σημασία»!

*Τον δρόμο για τη Δικαιοσύνη πήρε η υπόθεση του ταξιδιωτικού πρακτορείου «Superior Travel» στη Θεσσαλονίκη, που εξαπάτησε συνολικά 11 σχολεία της βόρειας Ελλάδας, αποκομίζοντας 86.000 ευρώ από προκαταβολές για σχολικές εκδρομές που ουδέποτε έγιναν.
Από το τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο υπεύθυνων του πρακτορείου, ηλικίας 42 και 54 χρόνων, με την κατηγορία της απάτης κακουργηματικής μορφής.

*Τουλάχιστον 11 σχολεία -μέσω εκπροσώπων τους- δελεάστηκαν από τις προσφορές και υπέγραψαν ιδιωτικά συμφωνητικά με τους υπεύθυνους του πρακτορείου, δίνονταν προκαταβολές που έφταναν συνολικά σε 86.000 ευρώ.

31 Μαΐου

-Φιρί φιρί το πας να σου ξαναστείλει ο Δήμαρχος την... Πολεοδομία του Νικολόπουλου στο σπίτι...

31 Μαΐου
Οι «Πολίτες για την Αλλαγή» θα στηρίξουν το αίτημα να γκρεμιστούν οι αυθαίρετες κεραίες, εφόσον το μέτρο εφαρμοστεί σε όλα τα αυθαίρετα του Δήμου όπως για παράδειγμα στα αυθαίρετα της «Αρχόντισσας»...
(Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Δημήτρης Βορίδης στην «Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για τα αυθαίρετα του Τσέπελη).

31 Μαΐου

-Βρε τον Λάκη Στυλιανίδη...

31 Μαΐου
Είσαι εκτός θέματος... Μη τον ακούτε (στα άλλα μέλη). Εκτός θέματος για μια ακόμη φορά... Σου αφαιρώ το λόγο!
(Ο Δήμαρχος Ξάνθης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, προς τον ερωτούντα Δημήτρη Βορίδη σχετικά με τις παράνομες εργασίες του Τσέπελη στην πρώην «Αρχόντισσα»).

31 Μαΐου

«Σβήστε» τα!

31 Μαΐου
Το ότι είμαστε σε «ρήξη» με το σύστημα Τσέπελη και γενικά με την «εξουσία» όλων αυτών των πλουτισάντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν σημαίνει και το ότι θα μπορούσαμε να υϊοθετήσουμε το οποιοδήποτε σύνθημα γράφεται σε έναν δημόσιο τοίχο και πόσο μάλλον στο «Ψηλό μας»το ρολόι, το σύμβολο της πόλης…
Καλούμε λοιπόν πρώτα τον Δήμαρχο και μετά τους «υπαρχηγούς» Δημήτρη Μπένη, Φανουράκη και Δημαρχόπουλο, να στείλουν πάραυτα συνεργείο και να «σβήσει»τα βρωμοσυνθήματα για τον Τσέπελη και οποιοδήποτε άλλο από το ρολόϊ ή τα μάρμαρα του νέου δημαρχιακού μεγάλου…
Κι αν δεν βρίσκετε συνεργείο, «επιστρατεύστε» κύριε Δήμαρχε τάχιστα τα… «συνεργεία» της «Αρχόντισσας» προκειμένου να σβήσουν τα όποια απειλητικά «βρωμο-συνθήματα» στοχοποιούν τον οποιοδήποτε πολιτικό ή πολίτη…
Φαντάζομαι ότι η λογική μου, δεν βρίσκεται βέβαια… ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ φίλτατε Λάκη Στυλιανίδη!
Αλλά κι αυτό να συμβαίνει, ουδείς έχει δικαίωμα να «ασελγεί» επάνω στο ψηλό μας ρολόι…
Ας επιλέξει άλλα «ντουβάρια»… γεμάτος είναι ο τόπος!

31 Μαΐου

Είναι δυνατόν ένας πολιτικός να απαντάει σε κάθε ανοησία;;;

31 Μαΐου
Άστραψε και βρόντηξε ο Αλέκος Κοντός, όταν πληροφορήθηκε ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης ευρισκόμενος στη Ξάνθη, κάλεσε επιλεκτικά -ως συνήθως- τα 2-3 φιλικά του Μ.Μ.Ε και εξαπέλυσε φραστική επίθεση εναντίον του, επειδή καταθέτει ερωτήσεις στη Βουλή για καυτά τοπικά προβλήματα...
Η πρώτη αντίδρασή του Αλέκου Κοντού
«Γιατί ασκώ τον θεσμικό μου ρόλο; Κακώς κάνω ερωτήσεις στη βουλή; Πρέπει ένας πολιτικός ν’ απαντά σε κάθε ανοησία; Γιατί έχουμε φτάσει να απαντάμε σε ανοησίες, το αυτονόητο θεωρείται κατακριτέο από ορισμένους που ενώ βλέπουν ότι παίρνονται μέτρα σε βάρος της περιοχής μας, συνεχώς η κυβέρνηση δρα κατά της περιοχής μας κι αυτοί δεν κάνουν καμιά παρέμβαση ώστε να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί και λένε ότι φταίει η ΝΔ γιατί προσπαθεί ν’ αναδείξει τα προβλήματα και πιέζει να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα.;; Κάποιοι νομίζουν ότι είναι ακόμη στην αντιπολίτευση». Πρόκειται για διαφορετική θεώρηση δε μπορώ να πω τίποτε άλλο».
-Για διαφορετική θεώρηση, ή μήπως εδώ και καιρό ο φίλτατος Σωκράτης ζει πράγματι σε άλλο... τόπο και πόλη και διυλίζει τον... «κώνωπα»;

31 Μαΐου

Τα... «πουλία»... παίζειν στο Δήμο Αβδήρων;!

31 Μαΐου
Ή εκεί στον Δήμο Αβδήρων εξ’ αιτίας της παντελώς ανεπαρκούς αντιπολίτευσης δεν ξέρουν τι να κάνουν οι κύριοι Βασίλης Τσολακίδης-Γιώργος Παραστατίδης με αποτέλεσμα να... αντιπολιτεύονται τον εαυτό τους, ή έχουν λύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα...
Γιατί δεν είναι σοβαρά πράγματα στα καλά καθούμενα να θέλουν ν’ αλλάξουν το έμβλημα του Δημόκριτου από τον Δήμο Αβδήρων και να το αντικαταστήσουν λέει με το... αρχαίο «πουλί»... Γρύπας και τέτοιες αρλούμπες, δημιουργώντας πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει...
-Ας κοιτάξουν λίγο να βελτιώσουν την ποιότητα στις παραλίες του Δήμου, να λειτουργήσουν ξανά τον Αϊ Γιάννη γιατί είναι «αμαρτία» που για φέτος δεν «λειτούργησαν» η συγκεκριμένη παραλία... κι ας αφήσουν λίγο την παλιά... «έπαρση» και τις... μεγάλες «ιδέες», γιατί μόνο μειδιάματα αρχίζουν και προκαλούν όλα αυτά στους Δημότες... Κι ακόμη μισό χρόνο δεν συμπλήρωσαν!

31 Μαΐου

Συμφωνώ, πριν αρχίσουν να σας «τρέχουν» οι Ελληνοαμερικάνοι στα δικαστήρια όπως «προσβάλατε» και τη Μνήμη του Λάμπρου με τα καμώματά σας...

Συμφωνώ, πριν αρχίσουν να σας «τρέχουν» οι Ελληνοαμερικάνοι στα δικαστήρια όπως «προσβάλατε» και τη Μνήμη του Λάμπρου με τα καμώματά σας...

31 Μαΐου
Είναι θετικό στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τη περασμένη Παρασκευή το ότι από την πλευρά του ο δήμαρχος Ξάνθης αναγνώρισε τις ευθύνες όλων στον δήμο Ξάνθης, μαζί και τις δικές του φυσικά, για την εξέλιξη που είχαν τα πράγματα, προτείνοντας παράλληλα το συμβιβασμό, δηλαδή ότι «η καλύτερη λύση είναι να επιστραφούν τα χρήματα στους χορηγούς και να εξοφλήσουν αυτοί τον ανάδοχο και να λήξη εκεί η υπόθεση!!!

31 Μαΐου

Απλά... «ανεπαρκής» ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου...

31 Μαΐου
Το ελάχιστο «ανεπαρκής» για τον ίδιο τον Δήμο Ξάνθης κι όχι μόνο για την παράταξη του Δημάρχου Ξάνθης, θα πρέπει να χαρακτηριστεί ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Απόστολος Αγκόρτζας...
Ο οποίος στη δεύτερη κατά χρονική σειρά, συνεδρίαση που έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι στην Οικονομική Επιτροπή, ανήγγειλε στην ουσία την... «διάλυση» της άτυπης 3μελούς επιτροπής, αφού Παπασταματίου και Βασιλούδης, που προτίμησαν και εν δικαίω να μην ξανασυμμετάσχουν σε αυτήν, αφού τους ο εν λόγω κύριος τους ήθελε απλά και μόνο για να νομιμοποιήσουν τις δικές του... «μαλ...»!!!
Εύλογο και το «καρφί» από τον Γιώργο Παπασταματίου στην ίδια συνεδρίαση.
Δήλωσε ότι «δεν ήταν υπερβολικό το κόστος ανά μονάδα για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην εκδήλωση, όμως δεν είμαστε σε θέση να υπολογίσουμε τον συνολικό αριθμό αυτών που δόθηκαν τελικά, άρα και το συνολικό κόστος που εκτιμά ο ανάδοχος»!!! Κι ο νοών νοείτω... (Σ. Σ. Βαγγέλη, μήπως αυτός θα πρέπει να σου πληρώσει από τη τσέπη του το χρήμα που σου οφείλουν; Διότι είναι και ο κυρίως υπεύθυνος;).

31 Μαΐου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

31 Μαΐου
*Αντί τις παραλίες και την θάλασσα, την Σταυρούπολη προτίμησε τη Κυριακή το πρωί ο βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός, προκειμένου να κάνει συνάντηση σύσκεψη στο Δημαρχείο με θέμα την παραγωγή καπνού ποικιλίας Βιρτζίνια που θα δώσει ένα σοβαρό εισόδημα σε νέους καπνοπαραγωγούς αγρότες.
......
*Ένα εγχείρημα το οποίο ξεκίνησε πριν από περίπου 20 χρόνια , με Πρόεδρο τότε στην ΣΕΚΕ τον Βαγγέλη Κουρτίδη, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε στην συνάντηση ο Αλέκος Κοντός, δίνοντας τα εύσημα στον πρώην βουλευτή Ξάνθης και «μέντορά» του κατά πολλούς...
.......
*Ήρθε στη Ξάνθη (όποιος τον είδε κερδίζει... συνέντευξη), κάλεσε τα φιλικά του M.M.E (XanthiPress & Κανάλι 6) να πει τα «δικά» του και κατά προσφιλή συνήθεια να επιτεθεί στον... Κοντό γιατί καταθέτει ερωτήσεις στην Βουλή και συνεχίζει να αποτελεί καθώς φαίνεται το αντίπαλο δέος, -ενώ ο πιο «μεγάλος» αντίπαλός του είναι ο... εαυτός του!!!- και απήλθε χωρίς να τον πάρει χαμπάρι κανείς!
Πως το καταλάβατε ότι εννοώ... τον Σωκράτη Ξυνίδη;
......
*Ο οποίος κατά το Thraki Live δεν πήγε καν στα εγκαίνια της Εμπορικής Έκθεσης «Θράκη 2011», αφού λογικά έπρεπε να την εγκαινιάσει αυτός ως αρμόδιος Υπουργός κι όχι... Υφυπουργός του Πεταλωτή...
-Κι αν πράγματι ισχύει αυτό, να κι ένας λόγος να του πούμε «ΜΠΡΑΒΟ»!!! Άργησε λίγο... αλλά μας ικανοποίησε που στο συγκεκριμένο θέμα, δεν του «χαρίστηκε» τουλάχιστον του «διπλανού» μας Υφυπουργού που τα θέλει όόόόλα για τον εαυτό του!
......
*Και βέβαια δεν είμαι εγώ αυτός που θα σχολιάσω τις επιθέσεις του Σωκράτη κατά του Αλέκου Κοντού, έχω όμως την εντύπωση ότι η καλύτερη διαφήμιση για τον πρώην Υπουργό, αποτελεί ο... νυν!
Καθότι ο πρώην και γραφείο έβρισκε χρόνο να κάνει τουλάχιστον 2 φορές τον μήνα στη Ξάνθη και ο οποιοσδήποτε να κλείσει ένα ραντεβού μαζί του στο Υπουργείο, ούτε... γραπτές αιτήσεις ζητούσε, ούτε πρωτόκολλα...
Αλλά ένα τηλέφωνο στο κινητό του και τέλος!
-Φίλος (;) και ο Σωκράτης αλλά φίλτατη η αλήθεια...
......
*Κι όσο για τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, μάλλον ο αναπληρωτής Υπουργός θα υπονοεί τον ατυχή συντονιστή της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Αχιλλέα Τσαρτσάρα ο οποίος... ολόκληρο σενάριο έκανε ερχόμενος στη Ξάνθη μετά την συνάντησή του με τον Βαγγέλη Βενιζέλο προκειμένου να μας πείσει ότι «δεν τρέχει τίποτα με την κατάργηση του κέντρου νεοσύλλεκτων Σταυρούπολης...» και πριν αλέκτωρ λαλήσει... το ΚΕΝΤΡΟ καταργήθηκε!!!
......
*Τον «υπαρχηγό» του Μανώλη Τσέπελη ανταγωνίζεται ο «αρχηγός» Δήμαρχος Λάκης Στυλιανίδης σε καταθέσεις μετρητών και εισοδήματα (500.000 Ευρώ), αλλά έχω την εντύπωση ότι στα ακίνητα προηγείται ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ ο οποίος δεν κάνει πουθενά αναφορά στο ότι παράλληλα με την τεράστια περιουσία που διαθέτει....
-Είναι και «αφανής εταίρος» του Elisso Hotel.
......
*Δήμαρχε της Ξάνθης (και μην τολμήσεις να μου πεις κι εμένα ότι είμαι ΕΚΤΟΣ θέματος όπως έκανες με τον Βορίδη...), κάποια στιγμή δεν πρέπει να μάθουμε; Όλοι μας; Το... ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του «υπαρχηγού» σου;
......
*Διότι αυτή η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ του κυρίου Τσέπελη όπως σωστά επεσήμανε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και ο Θανάσης Ξυνίδης, είναι από τη στιγμή που μπήκε κι άρχισε να «μαθαίνει» καλά (επί Αειμνήστου του οποίου επίσης ήταν «υπαρχηγός»...), τα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Ξάνθης φίλτατε Λάκη Στυλιανίδη!!! Δηλαδή μετά το 1991-92...

30 Μαΐου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:ΚΛΟΠΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

30 Μαΐου
Την 28.05.2011 και ώρα 19.45 στην Ξάνθη συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, 26χρονος ημεδαπός κάτοικος Ξάνθης, διότι εισήλθε από ανασφάλιστη πόρτα στην οικία 19χρονου ημεδαπού την ώρα που κοιμόταν και αφήρεσε με πρόθεση να ιδιοποιηθεί μία τηλεόραση και ένα D.V.D. player.
Δράστης με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ξάνθης.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης.

29 Μαΐου

ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Αφού τουλάχιστον ομολογείς ότι ΔΕΝ μπορείς, είναι καλύτερα να σιωπείς….!

29 Μαΐου
Καταπέλτης απάντηση του πρώην Υπουργού και βουλευτή Ξάνθης στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης

ΑΦΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!
*Εγώ ούτε συμβουλές μπορώ να δώσω στον κύριο Ξυνίδη γιατί μεγάλο παιδί είναι, ούτε θα του συνιστούσα σεμνότητα και απλότητα, απέναντι στους πολίτες που τον ψάχνουν και ποτέ δεν τον βρίσκουν. Είτε εντός, είτε εκτός Facebook….
Ο βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας και πρ. υπουργός, Αλέξανδρος Κοντός, με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του κ. Σωκράτη Ξυνίδη δήλωσε τα εξής:
Ο κύριος Ξυνίδης δυστυχώς για την Ξάνθη και τους Ξανθιώτες, μάλλον εξακολουθεί και ζει σε άλλο τόπο και χρόνο…Δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν ενημερώνεται για τα τοπικά δρώμενα… Αυτό όμως δεν αποτελεί άλλοθι στο δεν «μπορώ»….
Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνει πως αντί να δίνει «μάχη» για να στηρίξει τον Τόπο μας αυτή τη δύσκολη περίοδο, αντί να δίνει «μάχη» για να προλάβει δυσμενείς εξελίξεις που κανείς, πλην του ιδίου, δε διαψεύδει μετά βεβαιότητας ότι θα δρομολογηθούν, περιορίζεται στο ρόλο του υποταγμένου υπηρέτη του Μνημονίου και της καταστροφικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπανδρέου, χωρίς να τολμά φυσικά να αντισταθεί σε αποφάσεις που είτε ήδη έχουν ληφθεί, είτε δρομολογούνται σε βάρος της περιοχής μας. Δηλώνει ότι απορεί, γιατί προσπαθώ να προλάβω επερχόμενες δυσμενείς εξελίξεις, γνωρίζοντας ο ίδιος καλά πως σε όσα μέχρι τώρα ανέφερα με τις ερωτήσεις μου, δυστυχώς επιβεβαιώθηκα κι επαληθεύθηκα.
Θυμίζω, ενδεικτικά, στον κ. Ξυνίδη ότι η αρχική απάντηση στην ερώτησή μου για το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Σταυρούπολης ήταν «μελετούμε το θέμα» και ….το κέντρο έκλεισε.
Η αρχική απάντηση που έλαβα στο θέμα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Σταυρούπολης ήταν «μελετούμε το θέμα» και ο… σταθμός έκλεισε.
Η αρχική απάντηση στην ερώτησή μου για το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης ήταν ότι θα μείνει ως έχει και …το Νοσοκομείο υποβαθμίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Σε συνεχείς ερωτήσεις μου λαμβάνω διαβεβαιώσεις ότι το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης λειτουργεί στην εντέλεια, αλλά για την πραγματική κατάσταση, απλά τον παραπέμπω πρώτα στους πολίτες και μετά στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.
Οι απαντήσεις που λαμβάνω στις ερωτήσεις μου για το θέμα της ΣΕΚΑΠ είναι ότι «το μελετούμε», αλλά ο χρόνος περνά και το μέλλον της επιχείρησης γίνεται αβέβαιο.
Δυστυχώς, είναι πολλά τα θέματα, για τα οποία προφανώς ο κ. Ξυνίδης δε θέλει να βλέπει και να ακούει την αλήθεια, αλλά κυρίως δε θέλει να αναλάβει τις τεράστιες προσωπικές ευθύνες του.
Εγώ ούτε συμβουλές μπορώ να δώσω στον κύριο Ξυνίδη γιατί μεγάλο παιδί είναι, ούτε θα του συνιστούσα σεμνότητα και απλότητα, απέναντι στους πολίτες που τον ψάχνουν και ποτέ δεν τον βρίσκουν. Είτε εντός, είτε εκτός Facebook.
Απλά όσο υπάρχει ακόμη χρόνος, να αποκαταστήσει στη μνήμη του τις υποχρεώσεις του απέναντι στον λαό της Ξάνθης, -στον οποίο όλοι μας χρωστάμε τα πάντα – κι αφού τουλάχιστον ομολογεί ότι ΔΕΝ μπορεί, είναι καλύτερα να σιωπεί….
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

29 Μαΐου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Η Σταυρούπολη έχει μέλλον!

29 Μαΐου
Για 4η φορά ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης επισκέφθηκε την Ορεινή περιοχή της Σταυρούπολης και παραβρέθηκε σε σύσκεψη που έγινε στο πρώην Δημαρχείο*Η συνάντηση είχε ως θέμα την παραγωγή καπνού ποικιλίας βιρτζίνια. Ένα εγχείρημα το οποίο ξεκίνησε πριν από περίπου 20 χρόνια , με Πρόεδρο τότε στην ΣΕΚΕ τον Βαγγέλη Κουρτίδη.*Ήταν μια κίνηση που είχε φέρει πολύ καλά αποτελέσματα, αφού πάνω από 20 οικογένειες της περιοχής , απέκτησαν ένα πολύ καλό εισόδημα και ακόμη εισπράττουν επιδοτήσεις

Αποφασισμένη να αντιμετωπίσουν την «κρίση» , με δημιουργικότητα και δουλειά, είναι οι κάτοικοι της Σταυρούπολης.
Νέοι και νέες , με όνειρα και αγάπη για τον τόπο τους αγωνίζονται για αυτόν, χαράσσοντας μια νέα πορεία για το μέλλον τους.
Για τέταρτη φορά , έπειτα από πρωτοβουλία του Βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρου Κοντού, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο της περιοχής, το πρωί της Κυριακής, με νέους αγρότες, συζητώντας θέματα που έχουν να κάνουν με την αγροτική ανάπτυξη της Σταυρούπολης.
Το παρόν έδωσαν , ο Βουλευτής Ξάνθης και Διευθυντής της ΣΕΚΕ Αλέξανδρος Κοντός, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης, ο διευθυντής της ΣΕΚΕ κ. Καραπαπάζογλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχοπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης Παπαδόπουλος Κυριάκος και αρκετοί νέοι άνθρωποι της περιοχής.
Ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι υπάρχει μέλλον για την περιοχή της Σταυρούπολης. « Πριν από δύο μήνες πολίτες και πολιτικοί , αναλάβαμε μια πρωτοβουλία . Να κάνουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάδειξη της περιοχής σε όλους τους τομείς, την γεωργία , την κτηνοτροφία , την μελισσοκομεία, τον αγροτουρισμό, την στήριξη του πολιτισμού» είπε ο κ. Κοντός και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες προτάσεις του, αλλά και τον σχεδιασμό ανάπτυξης. .
Η συνάντηση είχε ως θέμα την παραγωγή καπνού ποικιλίας βιρτζίνια. Ένα εγχείρημα το οποίο ξεκίνησε πριν από περίπου 20 χρόνια , με Πρόεδρο τότε στην ΣΕΚΕ τον Βαγγέλη Κουρτίδη. Ήταν μια κίνηση που είχε φέρει πολύ καλά αποτελέσματα, αφού πάνω από 20 οικογένειες της περιοχής , απέκτησαν ένα πολύ καλό εισόδημα και ακόμη εισπράττουν επιδοτήσεις.
Τα βιρτζίνια ξεκίνησαν να παράγονται και πάλι στη χώρα μας σε περιοχές όπως η Αιτωλοακαρνανία και η Θεσσαλία.
«Σκεφτήκαμε στη ΣΕΚΕ με τους συνεργάτες μου, τον Ταρενίδη Παναγιώτη, τον κ. Καραπαπάζογλου , τον Χρήστο τον Κεμανετζή, να ξεκινήσουμε καλλιέργειες στην Ξάνθη. Να παραχθούν πάνω από 1.000.000 κιλά (περίπου 3.000 στρέμματα) , καπνά στην Ξάνθη», είπε ο κ. Κοντός και συνέχισε λέγοντας. « Αμέσως σκεφτήκαμε την Σταυρούπολη γιατί την αγαπούμε ως περιοχή αλλά και γιατί έχει την σχετική εμπειρία παραγωγής καπνού Βιρτζίνια. Βρήκαμε νέους ανθρώπους και την επόμενη εσοδεία ξεκινάμε καλλιέργειες καπνών , που μπορούν να δώσουν ένα πολύ σημαντικό εισόδημα , κρατώντας τους νέους ανθρώπους στον τόπο τους».
Αξίζει να σημειωθεί, πως ο κ. Κοντός συναντήθηκε με υλοτόμους με σκοπό να αρχίσουν να υλοποιούνται αυτά τα οποία έχει αποφασίσει με τους συνεργάτες του.
«Πιστεύω στην περιοχή. Έχει πολλές δυνατότητες. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να στηρίξουν αυτές τις προσπάθειες», κατέληξε ο κ. Κοντός, εκφράζοντας την ικανοποίηση για την ανταπόκριση της πρωτοβουλίας του από νέους ανθρώπους, αλλά και την θερμή υποδοχή του –για μια ακόμη φορά- από τους κατοίκους.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ και στο XANTHI CHANNEL , ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης.
« Θέλουμε να ξεκινήσουμε την επανακαλλιέργεια της Βιτζίνια. Στόχος της ΣΕΚΕ είναι να διπλασιαστεί η ποσότητα σε σχέση με την περσινή χρονιά που ήταν 2.000 στρέμματα. Εκτός από αυτό υπάρχουν και άλλα θέματα, όπως η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας , της γεωργίας , της δενδροκαλλιέργειας κ.α. Όλοι είμαστε ενωμένοι. Είμαστε λίγοι και γι αυτό πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε αυτούς τους νέους που θέλουν να μείνουν εδώ», είπε ο κ. Ταρενίδης.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Θετική χαρακτήρισε την κίνηση του κ. Κοντού και των συνεργατών του , την δημιουργία δηλαδή μονάδας καπνού Βιρτζίνια , , ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης Παπαδόπουλος Κυριάκος.
« Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Σταυρούπολη. Την περιοχή την αγαπάω και την πονάω. Νομίζω πως οι νέοι αντιλαμβάνονται και με την κρίση που έχουμε σήμερα στην χώρα μας , πως όλες αυτές οι κινήσεις οι προτάσεις , είναι για καλό του τόπου μας. Θα τα καταφέρουμε και θα πάμε μπροστά».

28 Μαΐου

ΟΡΓΗ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ» Έξω τα κομματόσκυλα από την πλατεία της Ξάνθης!

28 Μαΐου
«Ξέσπασμα» Ξανθιώτικου λαού στο blog του «Μ» κατά Μπένη και Φανουράκη αλλά και σκληρές δηλώσεις τους στο Xanthi channel και τον Life 92.1 fmΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ!
*Οι «Αγανακτισμένοι» απειλούν ότι θα «ξεσπάσουν» στους γνωστούς «κομματικούς», αν επιχειρήσουν να «καπελώσουν» τις κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις τους! Άλλαξε δρόμο για να πάει στα γραφεία της ΝΟΔΕ η Πρόεδρος Σούλα Ιακωβίδου…«Ξέσπασμα» Ξανθιώτικου λαού στο blog του «Μ» κατά Μπένη και Φανουράκη αλλά και σκληρές δηλώσεις τους στο Xanthi channel και τον Life 92.1 fm για όσους επιχειρούν να «καπηλευτούν» την… οργή και «αγανάκτησή» τους!
«Έξω τα κομματόσκυλα από την κεντρική πλατεία»!!! Ήταν Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή το σύνθημα της μεγάλης πλειοψηφίας, ενώ το ίδιο επαναλάμβαναν και στις δηλώσεις τους…
Μάλιστα την Πέμπτη στα μηνύματά τους επισκέπτες του blog του «Μ» με αφορμή την εκεί…εμφάνισή τους, έγραφαν τα εξής ειρωνικά:
27 Μάι 11, 12:04
-ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ: ΑΦΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΠΕΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΝ, ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!!!!

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ!
Να σημειώσουμε ότι οι «Αγανακτισμένοι» που κάθε βράδυ αυξάνονται, ανοιχτά πλέον απειλούν ότι θα «ξεσπάσουν» στους γνωστούς «κομματικούς», αν επιχειρήσουν να «καπελώσουν» τις κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις τους! Μάλιστα όπως είπαν χθες, άλλαξε δρόμο για να πάει στα γραφεία της ΝΟΔΕ η Πρόεδρος Σούλα Ιακωβίδου αυτές τις μέρες, προκειμένου να μη «πέσει» επάνω τους την γνωρίσουν κι αρχίσουν να διαμαρτύρονται

ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ
Χθες το βράδυ μάλιστα οι «Αγανακτισμένοι» επισκέφθηκαν τα γραφεία του «Μ» και μας επέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωσή τους, που ανέφερε επί λέξει τα εξής:
«ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Η ειρηνική διαμαρτυρία που ξεκίνησε απ’ το facebook και δεν έχει σχέση με κόμματα ή οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα συνεχίζεται…
Όλοι σήμερα στην κεντρική πλατεία στο Ρολόι από τις 8μ.μ.»
Τα σχόλια για σας…

28 Μαΐου

«ΑΦΡΟΥΣ» ΕΒΓΑΖΕ ΠΑΛΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΕΠΕΛΗ!

28 Μαΐου
Όταν «τόλμησε» ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βορίδης στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να ρωτήσει χθες για τα
αυθαίρετα του ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ στο πρώην «Αρχόντισσα»!Με την φράση «Είσαι εκτός θέματος» ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, έκοψε με οργή την παρέμβαση του Δημήτρη Βορίδη (κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας ζωής του Δήμου) για την εφαρμογής της νομιμότητας σε κάθε αυθαίρετο κτίριο της Ξάνθης. Η παρέμβαση του κ. Βορίδη αφορούσε τις εργασίες που τελούνται στην πρώην Ταβέρνα «Αρχόντισσα», τη στιγμή που υπάρχει μόνον άδεια κατεδάφισης και όχι… ανακατασκευής, θέμα που έχει γίνει σήριαλ και καθώς φαίνεται «εξοργίζει» έντονα τον Δήμαρχο, διότι αφορά τον πλέον στενό συνεργάτη του και «υπαρχηγό» του κατά γενική παραδοχή!!!
Το θέμα της κατεδάφισης αυθαιρέτων κτιρίων, που αφορά κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Παλιά Πόλη, αλλά και οι καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων, κυριάρχησε της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης, ωστόσο η παρέμβαση του Δημήτρη Βορίδη ηλέκτρισε την «ατμόσφαιρα», καθώς ο ήρεμος συνήθως Δήμαρχος, άρχισε στη κυριολεξία να βγάζει… «αφρούς» και να φωνάζει ενώπιον και των… δημοσιογράφων ότι «είναι εκτός θέματος ο Δημήτρης Βορίδης», προκαλώντας εκτός από πολλά ερωτήματα για την στάση του και τα… μειδιάματα των περισσοτέρων! Ακόμη και δημοτικών συμβούλων της παράταξής του!!!
-Τι είναι αυτό που «δένει» τόσο πολύ τον Δήμαρχο ώστε να «υπερασπίζεται» με τόσο φανατισμό των κύριο Τσέπελη, διαρωτήθηκαν για μια ακόμη φορά όλοι χθες… χωρίς ωστόσο να μπορούν να δώσουν απάντηση στο ερώτημά τους.
«Μ».
Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ»
ΜΟΝΟ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ
Εκτός ημερήσιας διάταξης, ένταση επικράτησε ανάμεσα στον Δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη και τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Βορίδη για το θέμα των αδειοδοτήσεων των Περιπτέρων.
Σύμφωνα με τον κ.Βορίδη πολλοί ιδιοκτήτες Περιπτέρων φέρεται να εξαπατήθηκαν από το Νόμο και «αναπτύχθηκαν» με περισσότερα τ.μ., με αποτέλεσμα να θεωρούνται από το Νόμο… παράνομοι και να μην μπορούν να λάβουν τη σχετική άδεια. Ο κ. Βορίδης ζήτησε την επιείκεια της Δημοτικής Αρχής, ώστε να μην χάσουν τη δουλειά τους οι Περιπτερούχοι.
Ωστόσο, στην απάντησή του, ο Δήμαρχος, υποστήριξε ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του Δήμου η επιείκεια ως προς τα τ.μ. Ξεκαθάρισε λέγοντας ότι μόνο βάσει των όρων που θέτει η σχετική νομοθεσία θα γίνονται δεκτές οι σχετικές αιτήσεις.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΦΕΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ
Την προσωρινή πεζοδρόμηση της Οδού Ορφέως στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης έως το ύψος της Δημοτικής Πινακοθήκης, πρότεινε προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης, ο Δημήτρης Βορίδης.
Πιο συγκεκριμένα πρότεινε την πεζοδρόμηση του εν λόγω δρόμου από τις 8 το βράδυ και έπειτα για ορισμένους μήνες και μέρες, ώστε να κινηθεί από κόσμο η Παλιά Πόλη και να διευκολυνθούν και οι καταστηματάρχες της περιοχής, που έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα εξαιτίας των τραπεζοκαθισμάτων που αναπτύσσουν παραπλεύρως των καταστημάτων τους.
Η πρόταση έγινε δεκτή από την Οικονομική επιτροπή, η οποία θα την εξετάσει λεπτομερώς και θα αποφανθεί στη συνέχεια.

ΒΟΡΙΔΗΣ: ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Το πρώτο εντός ημερήσιας διάταξης θέμα που αφορούσε την εισήγηση στο Δημοτικό στο Δημοτικό Συμβούλιο για προτεραιότητα κατεδαφίσεων τελεσίδικων αυθαιρέτων, εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Χρήστος Μούρκας.
Ο κ. Μούρκας, ξεκαθάρισε ότι η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να βάλει οριστικό τέλος στις αυθαιρεσίες που τελούνται στην πόλη. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην κεραία κινητής τηλεφωνίας της οδού Μαυρομιχάλη.
Άμεση ήταν η παρέμβαση του Δημήτρη Βορίδη, που υποστήριξε ότι η νομιμότητα πρέπει να ισχύσει για όλους. Αναφέρθηκε μάλιστα στο κατάστημα Αρχόντισσα που διαθέτει μόνο άδεια κατεδάφισης, ενώ συνεχίζει τις εργασίες του.
Στο σημείο αυτό τα πνεύματα οξύνθηκαν και ο Δήμαρχος Ξάνθης επιτέθηκε στον κ. Βορίδη επί προσωπικού, λέγοντας του ότι είναι εκτός θέματος, στην ατυχή προσπάθειά του να «υπερασπιστεί» για μια ακόμη φορά τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Μανώλη Τσέπελη, όταν όμως ο τελευταίος δεν προστατεύει καθόλου τον… εαυτό του!!!
«Δεν μπορείς να έρχεσαι εδώ και να λες ότι σου κατέβει! Κάποτε πρέπει να σεβαστείτε το όργανο! Τέλος! Επί του θέματος! Δεν σας αφήνω να ολοκληρώσετε», είπε χαρακτηριστικά και… δημοκρατικότητα ο κ. Στυλιανίδης και έκλεισε το θέμα με τις παράνομες κεραίες που εγκρίθηκε ομόφωνα.

28 Μαΐου

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΝΤΟΥ Στην Ξάνθη σήμερα η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής ΝΔ Ρόδη Κράτσα

28 Μαΐου
Στην ακριτική Θράκη θα βρεθεί σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 28-29 Μαΐου η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Ρόδη Κράτσα.
Η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος εθελοντισμού 2011 θα επισκεφθεί το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής και θα συζητήσει με νέους εθελοντές, φοιτητές και μαθητές σχετικά με το θέμα «Εθελοντισμός, Νεολαία και Ευρωπαϊκή Ένωση».
Παράλληλα θα έλθει σε επαφή μέσω SKYPE με παλαιότερους εθελοντές ώστε να της μεταφέρουν πώς αξιοποίησαν την εμπειρία τους σε δράσεις και προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην Ξάνθη η κα Κράτσα θα επισκεφτεί την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα των αγροτών ενώ θα έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους των τοπικών αρχών, αυτοδιοικητικούς παράγοντες, τους προέδρους ΝΟΔΕ αλλά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Το βράδυ του Σαββάτου 28 Μαΐου η Αντιπρόεδρος θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Διονυσίας Αλεξιάδη με θέμα «Ταξιδεύοντας από Ανατολή σε Δύση» που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης.