*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαρτίου

Εκβιαστές & «νονοί»! Πίσω από τους εμπρησμούς…

31 Μαρτίου
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!
Έκαψαν δύο beach bar στην παραλία του Φαναρίου, πριν λίγες μέρες πήγαν να κάψουν και το… My club! Τι κάνει η αστυνομία;;;*Τον τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί πολλοί εμπρησμοί και κλοπές που «περιέργως» δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας…
Απόπειρα εμπρησμού του My ckub σημειώθηκε την Παρασκευή 25 Μαρτίου στις 10 το βράδυ από άγνωστους προς το παρόν δράστες…
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας μας, οι δράστες «χτύπησαν» μέσα στο club επιχειρώντας να κάψουν την είσοδο και το επάνω μπαρ του μαγαζιού με εύφλεκτα υλικά και βενζίνη και ως από θαύμα εκείνη την ώρα τους καπνούς είδε από μακριά ο επιχειρηματίας και μέτοχος του μαγαζιού Γιάννης Τσαγκάλας που ειδοποίησε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία με αποτέλεσμα η φωτιά να μη μπορέσει να επεκταθεί σε όλο το μαγαζί και να σβήσουν οι φωτιές που προκλήθηκαν και είναι της τάξης των 15.000 Ευρώ περίπου.

ΠΑΡΟΜΟΙΟΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
Το ανησυχητικό της υπόθεσης όμως είναι άλλο… Του εμπρησμού του My club προηγήθηκαν εμπρησμοί πριν λίγο καιρό σε δύο πασίγνωστα beach bar του Φαναρίου. Τo Hacienda cafe bar και το DELMAR cafe bar! Τα δύο δηλαδή πρώτα μαγαζιά μπαίνοντας στην παραλία του Φαναρίου.
Το ένα μαγαζί «χτυπήθηκε» τον Δεκέμβριο και το άλλο τον Φλεβάρη, για να ακολουθήσει στις 25 Μαρτίου ο εμπρησμός του My club!
Ωστόσο εκτός από την «επιδημία» των εμπρησμών στα συγκεκριμένα μαγαζιά (ειδικά στα δύο καφέ του Φαναρίου η φωτιά τα κατέστρεψε ολοσχερώς), είχαμε πρόσφατα σύμφωνα με πληροφορίες μας εμπρησμό και σε φορτηγάκι βενζίνας γνωστού Ξανθιώτη πρατηριούχου (Χαραλαμπίδης, στο ξενοδοχείο Σίσσυ), για τον ίδιο «άγνωστο» λόγο…

ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ;
Το περίεργο όλων των παραπάνω υποθέσεων.
1.Η Αστυνομία Ξάνθης δεν ανέφερε λέξη στα δελτία τύπου που στέλνει στα Μ.Μ.Ε Και προς το παρόν ουδείς γνωρίζει τι προέκυψε από την έρευνά της, αφού «σιωπά» και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφέρει τίποτα…
2.Ιδιαίτερα εδώ στη Ξάνθη, οι επιχειρηματίες του My club είναι τόσο αγαπητοί που ούτε σχέση με την «κακιά νύχτα» έχουνε, ούτε όμως και «εχθρούς»….
Ποιος ή ποιοι λοιπόν προσπάθησαν εν όψει καλοκαιριού να ΚΑΨΟΥΝ το μαγαζί τους; Και ποιος ήταν ο στόχος τους, αφού έκαναν τον εμπρησμό χωρίς προηγουμένως ν’ αφήσουν κάποιο απειλητικό μήνυμα ή έστω κάποια προειδοποίηση;

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ «ΝΟΝΟΙ»!
Η δική μας εκτίμηση. Τα γεγονότα των εμπρησμών στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεν μπορεί να είναι… συμπτωματικά ή τυχαία, αλλά να συνδέονται αναμεταξύ τους.
-Νονοί και εκβιαστές που με τέτοιο προειδοποιητικό τρόπο θέλουν να πάρουν τον ΕΛΕΓΧΟ ΦΥΛΑΞΗΣ των μαγαζιών στις παραλίες και στη νύχτα, είναι οι πιο πιθανοί ένοχοι, αφού εμείς και πέρσι που είδαμε τέτοιες «κινήσεις» συμμοριών και «προστασίας» τις καταγγείλαμε…
-Το θέμα είναι τι κάνει η αστυνομία Ξάνθης και γενικά η αστυνομία της Περιφέρειας, το θέμα είναι πως μπορούν να εντοπιστούν οι δράστες που επιχειρούν να μεταφέρουν μεθόδους του υπόκοσμου στα μεγάλα αστικά κέντρα και στη πόλη μας…
Στο συγκεκριμένο όμως θέμα, θα επανέρθουμε.

31 Μαρτίου

ΜΑΣ «ΠΙΕΖΑΝ», ΠΗΓΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ… ΚΑΛΟ, ΛΕΝΕ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ! ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ «ΜΑΪΜΟΥ» ΕΝΣΗΜΑ!

31 Μαρτίου
Και πρωτοκλασάτα στελέχη της ΠΑΣΚΕ και του συνδικαλισμού, πρωταγωνιστούν στο σκάνδαλο με τα «μαϊμού» ένσημα, σύμφωνα με πληροφορίες μας…
Μάλιστα καθημερινά και νέες λεπτομέρειες έρχονται για το στήσιμο της «κομπίνας» που έχει δύο σκέλια…
Το ένα αφορά Νόμο του ΠΑΣΟΚ για την πρόωρη συνταξιοδότηση εργαζομένων με 25ετία και το άλλο για Νόμο της Ν.Δ. που απλά όταν η ΑΤΕbank «έκλεισε» ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ «εφευρέθηκε» για να μη χάσουν εργαζόμενοι την σύνταξή τους…
Ποια είναι η διαφορά;
-Ότι το θέμα των ΠΛΑΣΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ ήταν κάτι που γνώριζαν σχεδόν… όλοι οι εργαζόμενοι και ο καθένας για δικούς του σκοπούς το χρησιμοποίησε, με την συνεργασία φυσικά λογιστών που είχαν στα χέρια τους ένσημα άλλων εργαζομένων που απλά δεν τα διεκδίκησαν ποτέ, όπως για παράδειγμα κάποιοι εποχιακοί στη ΣΕΒΑΘ!
Επίσης ΠΛΑΣΤΑ ΕΝΣΗΜΑ αγόρασαν και δεκάδες οικοδόμοι για να μπορέσουν με τον τρόπο αυτό να πάρουν τουλάχιστον την ασφάλεια του ΙΚΑ! Και κινήθηκαν με άλλους… λογιστές από αυτούς χρησιμοποίησαν εργαζόμενοι στα συνεταιριστικά εργοστάσια.
Ήδη μάλιστα τα νομικά επιτελεία των δύο πλευρών (λογιστές και εργαζόμενοι), επιχειρούν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, εκ διαμέτρου αντίθετες υπερασπιστικές γραμμές, όπου…
Οι μεν λογιστές λένε με νόημα, «μας πιέσανε, εμείς καλό πήγαμε να κάνουμε…», οι δε εργαζόμενοι φυσικά δεν δέχονται κάτι τέτοιο.
Πάντως αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις για το συγκεκριμένο θέμα…

31 Μαρτίου

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Με το πολυτελές τζιπάκι του πρώην Δημάρχου τσάρκες στην Κ. Πλατεία ο αντιδήμαρχος Σταυρούπολης!

31 Μαρτίου
Να μου ζήσεις Κυριάκο Παπαδόπουλε…*Αντί να βάζει αυξήσεις στο λαουτζίκο ο Δήμαρχος, ας «κόψει» μερικά πολυτελή… «χούγια» των αντιδημάρχων του! Δεν είναι καλύτερα;Σκηνές απείρους κάλλους διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό -και μάλιστα σε περίοδο κρίσης- από τους Καλλικρατικούς αντιδημάρχους Ξάνθης!
Την ίδια ώρα δηλαδή που ο Δήμαρχος Ξάνθης βάζει αυξήσεις 50% σε παρκόμετρα και πρόστιμα ή 100% στα παράβολα για τους πολιτικούς γάμους, αποτελεί πραγματική πρόκληση να βλέπουμε κάθε μέρα σχεδόν στη Ξάνθη να κάνει τσάρκες και βόλτες με το πολυτελές τζίπ Μπε Εμ Βε 2.000 κυβικών του πρώην Δημάρχου Σταυρούπολης, ο νυν Καλλικρατικός Αντιδήμαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος!!!
Οδηγώντας μάλιστα ο ίδιος το αυτοκίνητο του Δήμου το οποίο βέβαια καίει ιδιαίτερα υψηλά καύσιμα!
Αγανακτισμένος πολίτης χθες μας έφερε μάλιστα και φωτογραφίες την ώρα που ο αντιδήμαρχος Σταυρούπολης Κυριάκος Παπαδόπουλος κάνει βόλτες στη Κεντρική πλατεία, θαυμάζοντας τον… εαυτό του για τα νέα του μεγαλεία!!!
(Δεν θα μπορούσε δηλαδή να οδηγεί ένα πιο μικρό αυτοκίνητο με λιγότερα κυβικά να κάνει λίγη οικονομία;…).
Να μας ζήσεις Κυριάκο Παπαδόπουλε!
-Διότι και στη πράξη αποδεικνύεις περίτρανα ότι, «λεφτά υπάρχουν», αλλά μόνο για τους υψηλόμισθους νέους Καλλικρατικούς αντιδημάρχους, που εκτός από το μισθό των 2.500 μηνιαίως έχουν και ΤΖΑΜΠΑ πολυτελές αυτοκίνητο και βενζίνες, συν Κινητά κλπ έξοδα παράστασης!!!
Ζήτω το…Μνημόνιο!

31 Μαρτίου

Δική σου η «ντροπή» κύριε Δήμαρχε που αύξησες τα παράβολα των πολιτικών γάμων από τα 50 Ευρώ στα 100 Ευρώ γιατί δεν… βγαίνετε!

31 Μαρτίου
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «Μ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟΕΠΙΘΕΣΗ κατά του «Μαχητή» εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Ξάνθης με αφορμή τις καθαρές θέσεις που πήρε στο θέμα των νέων αυξήσεων από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή για όλους τους πολίτες.
Όπως είναι γνωστό, την περασμένη Τρίτη στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ με προτάσεις μάλιστα του ιδίου του Δημάρχου, υπήρξαν αυξήσεις 50-100% στα παρκόμετρα, στους πολιτικούς γάμους αλλά και στα…πρόστιμα κατά των πολιτών, καθώς με εισπραχτικούς όρους επιχειρεί ο Δήμαρχος να «λύσει»το κυκλοφοριακό στη πόλη!!!
Συγκεκριμένα η τιμή της ωριαίας στάθμευσης καθορίζεται πλέον στα 70 λεπτά (προσαυξημένα κατά 10 λεπτά), ενώ καταργήθηκε η δυνατότητα αγοράς μηνιαίας κάρτας που κόστιζε 60 ευρώ καθώς κρίθηκε ασύμφορη!!!
Τέλος η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε και την αύξηση 100% στα ποσά που καταβάλλουν όσοι παντρεύονται με πολιτικό γάμο στο Δήμο Ξάνθης. Έτσι από δω και πέρα, το ειδικό τέλος (παράβολο) που θα πρέπει καταβάλλουν στο Δήμο Ξάνθης οι νεόνυμφοι από τα 50 αυξάνεται στα 100 ευρώ!!! (Σ. Σ. Μπορούν πάντως στη περίπτωση αυτή οι νεόνυμφοι να πάνε να παντρευτούν στον Δήμο Αβδήρων όπου το παράβολο στοιχίζει 30 Ευρώ συν ένα δωράκι από την ΕΝΔΥΩ ή στον Δήμο Τοπείρου όπου τα παράβολα είναι 36 Ευρώ!).

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ…!»
Ωστόσο τα δημοσιεύματα του «Μαχητή» προκάλεσαν την περίεργη οργή του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη ο οποίος χωρίς λόγο επετέθη στην εφημερίδα μας, μιλώντας για… ΝΤΡΟΠΗ (δική μας), επειδή υποστηρίξαμε τους πολίτες!
Συγκεκριμένα μιλώντας στην εφημερίδα «ΘΡΑΚΗ» και αναφερόμενος στα δημοσιεύματά μας, ο κ. Στυλιανίδης ήταν ιδιαίτερα καυστικός απέναντί μας, θεωρώντας ότι, καλύψαμε με… μελανά χρώματα την είδηση και τονίζοντας ότι «είναι ντροπή αυτό που συνέβη…»!
Μάλιστα για τον ίδιο τον Δήμαρχο «οι αυξήσεις που αποφασίστηκαν στα τέλη στάθμευσης, στο κόστος χρήσης του δημοτικού πάρκινγκ και στα πρόστιμα είναι… αμελητέες (!!!) ενώ ακόμη και με τα έσοδα από τις αυξήσεις στο κόστος των πολιτικών γάμων δεν αγγίζουν καν το ένα χιλιοστό των εσόδων του δήμου από τους δημότες του!!!
Και κατέληξε ο Δήμαρχος Ξάνθης νομίζοντας ότι απευθύνεται προφανώς σε….Καρδιτσιώτες πολίτες!
«Για τους τελευταίους (πολιτικούς γάμους) μάλιστα πρέπει να πω ότι μια τέτοια αύξηση ήταν και επιβεβλημένη δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν, μόνο για την υπάλληλο του δήμου που θα παραβρίσκεται στην διαδικασία τέλεσης ενός πολιτικού γάμου ο δήμος να πληρώνει 60ή 70 ευρώ, απασχολώντας την ακόμη και υπερωριακά, απογεύματα ή Σάββατα, ενώ από την άλλη να εισπράττει μόλις 50 ευρώ!!!»
Και κατέληξε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις κατά του «Μαχητή»:
«Το να κάνουμε όμως ολόκληρο θέμα για την στάθμευση και τους πολιτικούς γάμους στερείται απλά σοβαρότητας, όταν μάλιστα υπάρχουν τόσα άλλα σοβαρά ζητήματα που «τρέχουν» παράλληλα…»!!!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΜΑΧΗΤΗ»
1. Ο προνομιούχος και υψηλόμισθος Καλλικρατικός Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης εξ’ ιδίων κρίνει τα αλλότρια. Θεωρεί το ποσόν των 100 Ευρώ για ένα νέο ζευγάρι… μηδαμινό! Για τον ίδιο ή τον «υπαρχηγό»του κύριο Τσέπελη, μπορεί πράγματι αυτό να ισχύει… Για τα περισσότερα φτωχαδάκια που παντρεύονται με πολιτικό γάμο όμως, όχι!!!
2. Σε μια εποχή που η Ελλάδα τείνει να γίνει χώρα των γερόντων και η Εκκλησία επιδοτεί ζευγάρια να κάνουν παιδιά ώστε η χώρα μας να μην γίνει χώρα… μεταναστών, Πακιστανών κλπ αντί ο Δήμαρχος Ξάνθης αντί να δει ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ το θέμα και να παντρεύει τα ζευγάρια ΔΩΡΕΑΝ δίνοντας ένα επί πλέον κίνητρο να κάνουν παιδιά για την Ελλάδα, αυτός επέβαλε αύξηση 100% στα παράβολα!!!
-«Αποκαλύπτοντας» ότι οι υπάλληλοι παίρνουν υπερωρίες των….60-70 Ευρώ και δεν βγαίνει ο Δήμος Ξάνθης!!!
3. Δηλαδή πως «βγαίνουν»οι Δήμοι Αβδήρων και Τοπείρου που έχουν τα παράβολα των πολιτικών γάμων 30 και 36 ευρώ αντίστοιχα και δεν μπορεί να βγει ο Δήμος Ξάνθης; Εκεί δεν πληρώνουν υπερωρίες;
4. Γιατί ο Δήμαρχος Ξάνθης δεν κόβει τις «σπατάλες» των κινητών της ΔΕΥΑΞ ή τις μετακινήσεις αντιδημάρχων και υπαλλήλων με τα πολυτελή τζιπ του Δήμου; Ασκώντας κοινωνική πολιτική απέναντι στα νέα ζευγάρια; Εμπαίζοντας με τον τρόπο αυτό τη νοημοσύνη όλων;
5. Δηλαδή ποια είναι τα… σοβαρά ζητήματα κύριε Δήμαρχε που «τρέχουν» κι εμείς δεν ασχολούμαστε; Και σε ενοχλεί που κάναμε ολόκληρο θέμα για την στάθμευση όταν σε παρκόμετρα και πρόστιμα οι αυξήσεις αυτές είναι της τάξης του 50%;
6. Είναι λίγο δηλαδή το πρόστιμο των 20 Ευρώ να γίνεται ως… δια μαγείας 30 Ευρώ; Δηλαδή τι άλλο πρέπει να κάνεις για να ΔΙΩΞΕΙΣ όλους τους πολίτες από το κέντρο της πόλης και να τους στείλεις στα εμπορικά κέντρα, όταν μετά την πλατεία-ΤΕΡΑΣ τους «βομβαρδίζεις» τώρα με ακόμη ποιο υψηλά πρόστιμα;
7. Όταν μιλάς για «Ντροπή» κύριε Δήμαρχε για μας, οφείλεις πρώτα να κάνεις τη δική σου αυτοκριτική… και να μη προκαλείς τη νοημοσύνη των πολιτών με τέτοιες δηλώσεις.
8. Και στο φινάλε, ΝΤΡΟΠΗ δική σου κύριε Δήμαρχε να βάζεις συνεχώς αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΞ, στα παρκόμετρα, τα πρόστιμα και στους πολιτικούς γάμους και να «κλείνεις» τόσα χρόνια τα μάτια για τα αστικά λεωφορεία που δεν έχουν δώσει ΔΡΑΧΜΗ στον Δήμο για τα τέλη κινητής διαφήμισης… επειδή μεγαλομέτοχος εκεί είναι ο στενός συνεργάτης σου και «υπαρχηγός» σου κύριος Τσέπελης!!!!
«Μ»

31 Μαρτίου

ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ; Πρόδρομε, την «έκλεισαν» την βιβλιοθήκη της Μύκης!

31 Μαρτίου
Ακόμη να απαντήσει η Υπουργός Παιδείας κ. Aννα Διαμαντοπούλου στην πρόταση του Προέδρου της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣΑκόμη να απαντήσει η Υπουργός Παιδείας κ.Διαμαντοπούλου στην επιστολή του Προέδρου της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ Πρόδρομου Εμφιετόγλου για την ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ της Μύκης!!!
Όπως είναι γνωστό στις 23 Φεβρουαρίου 2011 ο Πρόεδρος της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ με αφορμή τις φήμες που υπήρχαν, έστειλε στην Υπουργό Παιδείας κ.Διαμαντοπούλου επιστολή στην οποία της έλεγε επί λέξει:
«Μαρούσι 23 Φεβρουαρίου 2011-03-02
Κυρία Υπουργέ,
Πληροφορήθηκα από τον Τύπο ότι κλείνει η βιβλιοθήκη Μύκης- η μόνη Ελληνική Βιβλιοθήκη στα Πομακοχώρια της Ξάνθης – για λόγους οικονομικούς. Σας γνωρίζω ότι αναλαμβάνω τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης της βιβλιοθήκης για όσο διάστημα απαιτείται, μέχρι και 10 χρόνια,
Εν αναμονή της απαντήσεως σας.
Με τιμή,
Πρόδρομος Εμφιετζόγλου».

ΜΠΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΟΜΩΣ..
Ωστόσο αντί η Υπουργός να απαντήσει στην επιστολή Εμφιετζόγλου, προτίμησε την… «ένοχη σιωπή» με αποτέλεσμα όπως αποκαλύψαμε πριν λίγες μέρες, να μπει οριστικό ΛΟΥΚΕΤΟ στη Βιβλιοθήκη της Μύκης και κανείς να μην ευαισθητοποιηθεί ούτε από τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες!!!
-Για το λόγο αυτό λοιπόν σήμερα αποφασίσαμε να ρωτήσουμε εμείς τον Πρόεδρο της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ τι προτίθεται να κάνει, από την ώρα που η Υπουργός εξακολουθεί την «σιωπή» της…
-Πρόδρομο, την «έκλεισε» την Βιβλιοθήκης της Μύκης τελικά!!! Γιατί ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ μόνο για… τζαμιά κι εκεί που θέλουν!
-Θα το αφήσουμε έτσι να περάσει; Κι αυτό το θέμα;

31 Μαρτίου

Στην Θράκη οι μεγαλύτερες ενδοπεριφερειακές ανισότητες στην Ε.Ε.

31 Μαρτίου
Οι κοινοτικές ενισχύσεις αντί να τις αμβλύνουν, τις διεύρυνανΠανευρωπαϊκό ρεκόρ ανισοτήτων λαμβάνει η ελληνική περιφέρεια σε νέα έκθεση της Κομισιόν. Έχει τον μόνο νομό της Ε.Ε., την Ευρυτανία, που φτώχυνε την προηγούμενη δεκαετία, αλλά και περιοχές που υπερδιπλασίασαν το εισόδημά τους, κυρίως μεγάλα τουριστικά νησιά.
Οι αριθμοί της μελέτης, που στόχο έχει να καταγράψει το όφελος των κοινοτικών κονδυλίων στην ανάπτυξη, δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν κατάφερε να χρησιμοποιήσει τα κονδύλια για να στηρίξει τόπους που τα είχαν ανάγκη. Απλά το (κοινοτικό) χρήμα έφερε χρήμα στις πιο εύρωστες περιοχές της χώρας, με όχημα τις γνωστές επιδοτήσεις.
Σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ΑΕΠ της Ελλάδας διπλασιάστηκε τα 10 χρόνια που προηγήθηκαν της κρίσης (δηλαδή έως το 2008) με τη συμβολή των κοινοτικών κονδυλίων. Η επίδοση είναι από τις καλύτερες μεταξύ των μελών της ευρωζώνης.
Μόνο που τα κέρδη δεν μοιράστηκαν ισόποσα. Κάποιοι νομοί συγκέντρωσαν τον πλούτο, ενώ κάποιοι άλλοι καρπώθηκαν ελάχιστα ή και φτώχυναν.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι συνολικά το ΑΕΠ μέσα σε 10 χρόνια αυξήθηκε κατά 98%. Το ζήτημα είναι -αναφέρει η Επιτροπή- ότι μόνο στη χώρα μας παρουσιάζονται τόσο μεγάλες αποκλίσεις: κάποιοι νομοί και περιοχές ορεινές ή νησιωτικές αναπτύσσονται είτε πολύ γρήγορα είτε παράδοξα αργά, δεδομένων των κονδυλίων που υπήρχαν διαθέσιμα.
Η μελέτη εξετάζει την αποδοτικότητα των κοινοτικών ενισχύσεων ειδικά σε ορεινές, νησιωτικές και περιοχές με υστέρηση. Ερευνά αν σε κάθε περιφέρεια όλοι οι νομοί αναπτύσσονται παράλληλα ή αν κάποιοι μένουν πίσω.
Όπως αναφέρεται, «ενδιαφέρον είναι ότι η ελληνική περίπτωση είναι μοναδική στην Ε.Ε. καθώς περιφέρειές της υπάρχουν και στις ομάδες των "πρωταθλητών" αλλά και των... τελευταίων σε ενδοπεριφερειακή ανάπτυξη και ευημερία».
Στην Ελλάδα οι αριθμοί δείχνουν ότι τα κατάφεραν σε συνοχή τα νησιά του Αιγαίου και η Στερεά Ελλάδα. Άσχημα είναι τα αποτελέσματα για την Κρήτη, τη Δυτική Ελλάδα, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου εντοπίζονται κάποιες από τις μεγαλύτερες ενδοπεριφερειακές ανισότητες όλης της Ε.Ε.
Είναι χαρακτηριστικό της «ψαλίδας» ότι ενώ 8 ελληνικές περιφέρειες καταγράφουν κάποιους από τους υψηλότερους ρυθμούς σύγκλισης, ένας νομός, η Ευρυτανία, αποτελεί τη μόνη αρνητική εξέλιξη πανευρωπαϊκά:
Έχει κατά κεφαλήν ΑΕΠ το 2007 χαμηλότερο από ό,τι το 1996. Παρά την πολύ χαμηλή εκκίνηση με κατά κεφαλήν εισόδημα στα 10.042 ευρώ το ΑΕΠ την προηγούμενη δεκαετία στην Ευρυτανία μειώθηκε κατά 1,77%. Χαμηλές ήταν οι πτήσεις στη Φθιώτιδα (28,70%), στη Φωκίδα (21,19%), αλλά και στη Λέσβο (43,30%).
Στο νομό Καστοριάς το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 46,8% και στο νομό Αιτωλοακαρνανίας κατά 41,46%.
Αντιθέτως, στη Χίο το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 120,83% και στις Κυκλάδες κατά 102,75%.
Στο νομό Θεσπρωτίας η άνοδος ήταν κατά 114%, στα Ιωάννινα καταγράφηκε αύξηση κατά 109%, ενώ πολύ καλά τα πήγαν και κάποια από τα νησιά του Ιονίου με την αύξηση στο νομό Ζακύνθου στο 141%, Κεφαλονιάς στο 120% και Λευκάδας στο 102%.
Η μελέτη που βρίσκεται σε εξέλιξη προς το παρόν βασίζεται σε στοιχεία του 2007. Τώρα έστειλε η ΕΛΣΤΑΤ στοιχεία για το 2008 που μπορεί να αλλάξουν την εικόνα σε βάρος της χώρας μας: επαναϋπολογίζει το ΑΕΠ ανά νομό και ενδεχομένως κάποιους πιο φτωχούς νομούς να τους «πλουτίσουν» περιορίζοντας τον πλούτο άλλων (π.χ. Αττικής), κάτι που αν επικυρωθεί θα μας κοστίσει πολύτιμα κοινοτικά κονδύλια, χωρίς να είναι καν βέβαιο ότι τα στοιχεία αποτυπώνουν την πράγματικότητα.

31 Μαρτίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

31 Μαρτίου
*To ωραίο φύλλο, έλαμψε δια της παρουσίας του χθες στο γήπεδο του ΑΟΞ για τον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης, ανάμεσα στον Ορφέα Puma και τον Ατρόμητο Χρύσας που έληξε 4-0 υπέρ της ομάδας του Μπάμπη Χατζημεστή…
Δείτε και θα καταλάβετε τι εννοώ…
…..

*Μάλιστα κάποιες από τις τρυφερές υπάρξεις κόσμησαν τις εξέδρες του γηπέδου, θεάθηκαν με…παγωτό στα χέρια να προσπαθούν να κρύψουν την αγωνία τους! Καθότι από το βλέμμα τους, μάλλον οπαδοί του Ατρόμητου Χρύσας μου φάνηκαν….
…..

*Αυτός που πραγματικά πάντως απόλαυσε τον χθεσινό τελικό, ήταν ο Πρόεδρος της Skoda Ξάνθη Άρης Πιαλόγλου που ήταν συνεχώς με το κινητό στο αυτί…..
Για τέτοια προσήλωση στο θέαμα μιλάμε!
……..

*Με γραβάτα και κουστούμι παρακολούθησε τον χθεσινό τελικό του κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σπυριδόπουλος.
-Η είδηση; Στο πλευρό του κάθονταν το μέλος της νέας Διοίκησης της ΕΠΣ Ξάνθης Παναγιώτης Ελευθεριάδης. Και ουχί ο κύριος Υφαντίδης…
Τυχαίο; Δεν νομίζω…
……

*Άλλη είδηση…Τον χθεσινό τελικό του κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης παρακολούθησε από ψηλά και ο πρώην Πρόεδρος της ΑΣΠΙΔΑΣ Ξάνθης Γιάννης Γεωργανάς…
Που από τότε που έφυγε από την ομάδα του, οι τελικοί έγιναν πλέον…απατηλό και άπιαστο όνειρο!
…..

*Με το κινητό στο χέρι στον χθεσινό κινητό θεάθηκε και ο γνωστός αθλητικογράφος Γιάννης Τσιλιγγιρίδης, έχοντας όμως αυτή τη φορά στο πλευρό του όχι τον Χρήστο Δομτσίδη αλλά τον Νεκτάριο Χρυσοστομίδη….!
Επίσης…τυχαίο; Δεν νομίζω…
…..

*Στην μοναξιά της….εξέδρας με φόντο τις άδειες καρέκλες χθες και ο μεγαλομέτοχος του Ορφέα Ξάνθης Μπάμπης Χατζημεστής…
Ο οποίος αν και η ομάδα του προηγήθηκε στο σκορ από την αρχή κερδίζοντας τελικά 4-0 τον Ατρόμητο Χρύσας, εξακολουθούσε σκεφτικός…
-Μάλλον τον «καίει» το παιχνίδι της Κυριακής στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας, αφού ο Μπάμπης θέλει να ανέβει ο ΟΡΦΕΑΣ στην Γ’ Κατηγορία, άσχετα αν κάποιοι άλλοι λένε τα «δικά τους»…
…..
(Κυριάκος Κεσίσογλου)
*Για καφέ στον «Μαχητή» θεάθηκε χθες ο δημοφιλής «παπαράτσι» Κυριάκος Κεσίσογλου και δεν μπορούσε να κρύψει τον προβληματισμό του για το μνημόνιο αλλά και που τελικά οδηγείται η Ξάνθης…
Καθότι τη νύχτα που γυρνάει στα μπαράκια, όλο και λιγότερο κόσμο βλέπει να διασκεδάζει και οι περισσότεροι χωρίς…χαμόγελο!
…..

*Το σημερινό αποκλειστικό μου; Καφέ μπαρ άνοιξε στο Εμπορικό ο Γιάννης Τσαγκάλας και ιδού σας το δείχνω από τη στήλη, για να πάτε αμέσως για καφέ, καθότι έχει υπέροχη πράγματι διακόσμηση….
….
*Κουϊζ. Γνωστή πρώην ξανθιά και νυν μελαχρινή ύπαρξη που διαδίδει όλο ότι….χωρίζει (!) και το «παίζει» από δω κι από εκεί, θεάθηκε να παίζει….τάβλι με τον πρώην της στην «Πυξίδα»! Ντόρτια….!

31 Μαρτίου

ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ

31 Μαρτίου
Αγαπητοί φίλοι, σας ενημερώνουμε ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας και Α΄ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) κ. Ιωάννης Παπαχρόνης θα εκπροσωπήσει και πάλι τη χώρα μας μετά από απουσία τριών ετών, στη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας των Εθελοντών Αιμοδοτών που θα πραγματοποιηθεί από τις 1 έως τις 3 Απριλίου 2011 στο Παρίσι, την πρωτεύουσα της Γαλλίας.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης Κωνσταντίνος Αθ. Σιωπίδης

*Αντιμετωπίζουμε κάποια μικρά προβλήματα με τον νέο τρόπο με τον οποίο θέλουμε να φέρουμε τον «Μαχητή» στο χώρο σας, ήδη όμως κυκλοφορούσε σε διπλάσια φύλλα και παράλληλα εφόσον αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα τηλεφωνήστε στο 25410/244.64 και ενημερώστε μας.

*Τρεις από τις συνολικά 28 παιδικές και εφηβικές βιβλιοθήκες σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας λειτουργούν στη Θράκη και μια εξ αυτών στις Φέρες. Μέχρι πέρυσι, δεκάδες παιδιά περνούσαν δημιουργικές ώρες στη βιβλιοθήκη, η οποία όμως την Τρίτη παρέμεινε κλειστή (όπως και αυτή της Μύκης), ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτή προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, καθώς δεν πληρώνονται. Ο θεσμός των παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών, έχει συμβάλλει στα μέγιστα στην επιμόρφωση των νέων και έχει αγαπηθεί από την τοπική κοινωνία.

The Artion Galleries παρουσίασαν τον Κομοτηναίο ζωγράφο Paschalis (Πασχάλης Αγγελίδης) στην Art Expo της Νέας Υόρκης από 25 έως 27 Μαρτίου 2011. Ο καλλιτέχνης παρουσίασε έργα μεγάλων διαστάσεων των δύο τελευταίων χρόνων δουλείας του με τίτλο «υπό το βλέμμα του Αλέξανδρου», εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες του.

*Ξεκίνησαν στις 22 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιουλίου, τα μαθήματα εκπαίδευσης εθελοντών νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο, από το τοπικό παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Με την ολοκλήρωση της πρακτικής εκπαίδευσης στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, απονέμεται πτυχίο Εθελόντριας ή Εθελοντή Νοσηλευτικής. Την ίδια ώρα, το παράρτημα Διδυμοτείχου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ξεκίνησε εκστρατεία βοήθειας των απόρων συμπολιτών της περιοχής εμβέλειας του, συγκεντρώνοντας μεταχειρισμένα αλλά χρήσιμα αντικείμενα.

Από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2011 ξεκινούν εργασίες για τη συντήρηση των Η/Μ κυκλωμάτων στις σήραγγες Παληού, C&C 7 και C&C 9 Καβάλας, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από Α/Κ Παληού έως Α/Κ Αγ. Σύλλα.
Για τις ανάγκες της εν λόγω εργασίας, θα γίνει ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ του ενός ρεύματος και εκτροπή της κυκλοφορίας στο άλλο με ΑΜΦΙΔΡΟΜΗΣΗ ( contraflow ) και μείωση λωρίδων.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2011 και εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011.

31 Μαρτίου

Στο πλαίσιο του Δικτύου Λόγου και Πράξης. Ένα μικρό θαύμα συντελέστηκε στην περιοχή "Νησάκι" της Ξάνθης.

31 Μαρτίου
Πρόκειται για ένα μοναδικό θεατράκι και ένα εντυπωσιακό χώρο περιπάτου, δίπλα στον ποταμό Κόσυνθο, που αποτελεούν το αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς 50 περίπου εθελοντών και χορηγών της Ξάνθης στο πλαίσιο του Δικτύου Λόγου και Πράξης.
Μια έκταση που ήταν παρατημένη μέχρι πριν από ένα χρόνο, είναι πλέον ένα εξαιρετικός χώρος πολιτισμού, ένα πραγματικό στολίδι της πόλης πίσω από το γνωστό «Νησάκι», στον παλαιό Μύλο. Στο εξής ο χώρος, που είναι πια έτοιμος, θα λειτουργεί ως χώρος περιπάτου αλλά κυρίως ως χώρος πολιτισμού καθώς το πετρόκτιστο θεατράκι μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 170 θεατές για μουσικές παραστάσεις ή κινηματογραφικές προβολές, κάτω από τα δέντρα και δίπλα στο ποτάμι.
Όλο το μέρος έχει δεντροφυτευτεί, έχουν γίνει αρκετά έργα αντιστήριξης και άρδευσης των φυτών, έχει σκεπταστεί με ειδικές πλάκες όλο το παλιό αυλάκι του μύλου και έχουν τοποθετηθεί μέχρι και τουαλέτες, μπροστά από την εντυπωσιακή είσοδο που έγινε.

ΓΛΥΠΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ.
Οι εμπνευστές και εθελοντές του Δικτύου Λόγου και Πράξης που μετέτρεψαν μια αναξιοποίητη δημοτική έκταση σε μοναδικό χώρο πολιτισμού, έχουν διασπείρει όλη την περιοχή με γλυπτά του Θάνου Μαυροδή, σχετικά με την ιστορία της πόλης αλλά και εμπνευσμένα από μια άγνωστη, σε πολλούς, ερωτική ιστορία της δεκαετίας του ’30:
Πρόκειται για την ιστορία της κόρης του καπνοβιομήχανου Σιγάλα, η οποία πέρασε από το συγκεκριμένο μονοπάτι προς την Παναγία Καλαμού μαζί με τον αγαπημένο της, προκειμένου να παντρευτούν αλλά επειδή αυτό δεν έγινε, αυτοκτόνησε πέφτοντας στο ποτάμι και ξεψύχησε μόλις ο σύντροφός της την έφερε στα χέρια, μέχρι την πόλη. Αυτός ο απαγορευμένος έρωτας θα γίνει τραγούδι από τους καλλιτέχνες, μέλη του δικτύου.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ.
Πρόκειται για μια φιλόδοξη προσπάθεια από ιδιώτες συντελεστές, μέλη του Δικτύου Λόγου και Πράξης που είχε πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα. Την άνοιξη αναμένεται ότι θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό και θα παραδοθεί προς χρήση. Τότε θα βραβευτούν και οι εθελοντές που κατέβαλαν τεράστια προσωπική εργασία και έξοδα για να ολοκληρωθεί το έργο.

31 Μαρτίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

31 Μαρτίου
*Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποιεί την Τετάρτη 6 Απριλίου η Επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ξάνθης.
Πρόκειται για την επίσημη έναρξη νέου θεσμού της Επιτροπής Διαβούλευσης, που προβλέπεται από τον Καλλικράτη, η σύνθεση της οριστικοποιήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.

*Η πρώτη τακτική συνεδρίαση πρόκειται να γίνει την Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 18:30, αίθουσα του Ε.Β.Ε. Ξάνθης. Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης, την οποία συγκαλεί και προεδρεύει ο Δήμαρχος Ξάνθης είναι η «Έκφραση γνώμης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης
Στην Επιτροπή διαβούλευσης συμμετέχει ως εκπρόσωπος της Θρακικής Σκηνής ο Πρόεδρος Γιάννης Γεωργανάς.

*Τελικά σε βλάβη στον τοπικό υποσταθμό της ΔΕΗ οφείλεται το μπλακ-άουτ διάρκειας μιας ώρας που επικράτησε σε όλη την πόλη της Ξάνθης από τις 2.15 μετά το μεσημέρι της Τρίτης και διήρκεσε μέχρι και 15.40

*Νέα ρύθμιση Κυκλοφορίας στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από Ανισόπεδο Κόμβο Παληού έως Ανισόπεδο Κόμβο Αγίου Σύλλα Καβάλας ανακοίνωσε η Εγνατία Οδός ΑΕ:
«Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2011 ξεκινούν εργασίες για τη συντήρηση των Η/Μ κυκλωμάτων στις σήραγγες Παληού, C&C 7 και C&C 9 Καβάλας, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από Α/Κ Παληού έως Α/Κ Αγ. Σύλλα.
Για τις ανάγκες της εν λόγω εργασίας, θα γίνει ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ του ενός ρεύματος και εκτροπή της κυκλοφορίας στο άλλο με ΑΜΦΙΔΡΟΜΗΣΗ (contraflow ) και μείωση λωρίδων.

*Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2011 και εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011.
«Ζητούμε την κατανόηση των οδηγών για την προσωρινή όχληση και συστήνουμε την ιδιαίτερη προσοχή τους, στο να ακολουθούν την εγκατεστημένη σήμανση των κυκλοφοριακών διευθετήσεων και να τηρούν τα όρια ταχύτητας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΕΓΝΑΤΙΑ οδός.

*Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 (ώρα 19:00 – 21:00), στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Καπναποθήκης «Π», το Τμήμα Ιστορίας / Λαογραφίας Θράκης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης οργανώνει Ημερίδα με θέμα : «Βυζαντινών Τέχνη και Πολιτισμός», κατά την οποία μέσα από εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων και καλλιτεχνών θα προσεγγίσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό, τη φιλοσοφία, την λογοτεχνία, τη ζωγραφική και τη μουσική των Ρωμιών της βυζαντινής οικουμένης. Επιπλέον, θα απολαύσουμε με οπτικοακουστικά μέσα και ζωντανή μουσική τη δημιουργία αυτής της παρεξηγημένης περιόδου.

Ξεκίνησε και λειτουργεί ο εκθεσιακός χώρος του Δικτύου Αγροτουριστικών Συνεταιρισμών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο 8ο χλμ Ξάνθης - Σταυρούπολης, που απαρτίζεται από αγροτουριστικούς συνεταιρισμούς όλης της Περιφέρειας με σκοπό την προώθηση των τοπικών προϊόντων της περιοχής μας.
Ακόμη, τον χώρο ομορφαίνουν περίτεχνα υφαντά, τερλίκια, κεντητές πετσέτες και μάλλινες τσάντες, φτιαγμένες με την τεχνοτροπία, τα χρώματα, την κουλτούρα και τη δεξιοτεχνία των γυναικών της Ορεινής Ξάνθης.
Το χώρο μπορείτε να επισκέπτεστε και να προμηθεύεστε τοπικά προϊόντα από Πέμπτη έως Δευτέρα 12 μμ- 6 μμ. Τα σαββατοκύριακα ανοιχτά από 11πμ έως 6μμ.

*Με 4ωρες στάσεις εργασίας κάθε Κυριακή, θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του το Σωματείο εργαζομένων ΚΑΖΙΝΟ Ξάνθης, διαμαρτυρόμενο για τις απολύσεις των καθαριστριών και κάποιων εργαζομένων.


*Ιατρικό συνέδριο διοργανώνεται την Παρασκευή, 1 Απριλίου • 7:00 μ.μ. - 10:00 μ.μ. στο HOTEL Z-PALACE*****

*Την ώρα που κηδευόταν (τη περασμένη Δευτέρα) το 18μηνο αγγελούδι στο Νομό Ξάνθης έδινε απολογία ο 25χρονος παιδοκτόνος πατέρας στην Δ' ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η οποία τον έκρινε προφυλακιστέο με σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως ποινικής διώξεως.

*Κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην ανακρίτρια ο 25χρονος Ρομά παραδέχτηκε ότι σκότωσε και βίασε τη 18μηνη κόρη του επειδή του έριξε κάτω την ηρωίνη, κατά τη διάρκεια της παρασκευής, και δεν μπόρεσε να κάνει χρήση.
Φέρεται πως είχε συνείδηση των πράξεών του παρά το γεγονός ότι παραδέχτηκε πως βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικού χαπιού κατά τη διάρκεια του εγκλήματος.

31 Μαρτίου

-Δεν θα βάλετε φρένο….αλλά για καλό και για κακό….έχετε έτοιμο το…χειρόφρενο!

31 Μαρτίου
Η ΣΕΚΕ δε θα βάλει «φρένο» σε οποιαδήποτε διαδικασία ή επιλογή συνεταίρου - στρατηγικού επενδυτή προταθεί, με την προϋπόθεση η πρόταση αυτή να διασφαλίζει το μέλλον της επιχείρησης, τα δικαιώματα των εργαζομένων της και τα συμφέροντα της ίδιας της μετόχου εταιρείας.
(Από την ανακοίνωση της Διοίκησης της ΣΕΚΕ για το θέμα της ΣΕΚΑΠ).

31 Μαρτίου

-Ελλάδα είναι μόνο η….Πελοπόννησος!

31 Μαρτίου
……η σημερινή Κυβέρνηση αγνοώντας όλα τα ανωτέρω αποφάσισε, όπως ισχυρίζεται, για οικονομικούς λόγους και παραβλέποντας τους εθνικούς λόγους για την δημιουργία του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στην Σταυρούπολη Ξάνθης, να προχωρήσει σε διακοπή της λειτουργίας του.
(Από την ερώτηση του βουλευτή Ξάνθης Αλέκου Κοντού για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Βενιζέλο).

31 Μαρτίου

Δική σου  η ντροπή,  κ.Δήμαρχε

Δική σου η ντροπή, κ.Δήμαρχε

31 Μαρτίου
Είναι ντροπή… ξέσπασε ο Δήμαρχος Ξάνθης κατά του «Μαχητή», επειδή γράψαμε ότι επέβαλε αύξηση 100% στους πολιτικούς γάμους και πήγε το παράβολο από τα 50 Ευρώ στα 100 Ευρώ, με τη λογική ότι…δεν «βγαίνουν» λόγω υπερωριών, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις αυξήσεις και…μικρές, προφανώς γιατί τόσο ο ίδιος όσο και ο «υπαρχηγός» του κύριος Τσέπελης «τα έχουν», σε αντίθεση βέβαια με τα περισσότερα φτωχαδάκια που παντρεύονται….
Κι εμείς του απαντάμε.
-Δική σου η ΝΤΡΟΠΗ κύριε Δήμαρχε, γιατί ο Δήμος του λαού, αντί να κάνει κοινωνική πολιτική ενισχύοντας τα νέα ζευγάρια και την υπογεννητικότητα στο Νομό μας, διπλασίασε το παράβολο στους πολιτικούς γάμους!!!!
-Δική σου η ΝΤΡΟΠΗ φίλτατε Λάκη, γιατί ενώ το παράβολο για τους πολιτικούς γάμους στους Δήμους Αβδήρων και Τοπείρου είναι 30 και 36 Ευρώ αντίστοιχα, εσύ το πήγες τρεις φορές (!) παραπάνω για τους πολίτες που θα παντρευτούν στο Δημαρχείο Ξάνθης!
-Και δική σου η ντροπή κύριε Δήμαρχε, γιατί ενώ «σιωπάς» για τα 40 κινητά του Τσέπελη στη ΔΕΥΑΞ ή τις δικές Σας υψηλές αντιμισθίες λόγω Καλλικράτη, αύξησες παρκόμετρα, πρόστιμα και γάμους από 50-100%!!!!

31 Μαρτίου

Κάθε συνεδρίαση 90 ή 45 ΕΥΡΩ!

31 Μαρτίου
Καθόλου άσχημα δεν είναι τελικά τα δημοτικά συμβούλια ή οι συνεδριάσεις των μελών της Οικονομικής Επιτροπής ή της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αφού οι σύμβουλοι που συμμετέχουν λαμβάνουν:
α.90 Ευρώ για κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
β.45 Ευρώ για κάθε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ή της Οικονομικής Επιτροπής.
Κάντε πολλαπλασιασμό επί 18-20 συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, συν άλλες τόσες για επιτροπές και θα διαπιστώστε ότι και απλός δημοτικός σύμβουλος να είσαι, δεν είναι καθόλου άσχημα...
Πόσο μάλλον που αν είσαι Αντιδήμαρχος ή Πρόεδρος σε κάποια δημοτική εταιρεία όπως η ΔΕΥΑΞ, όλο αυτό το χρήμα είναι συν...στις άλλες αντιμισθίες σου!
-Λεφτά υπάρχουν….αλλά….για τους επαγγελματίες» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης….

31 Μαρτίου

Πρώτη συνεδρίαση για την Επιτροπή Διαβούλευσης! Αλλά και οι πρώτες αιχμές από Γιάννη Γεωργανά….

31 Μαρτίου
Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποιεί όπως είναι γνωστό την Τετάρτη 6 Απριλίου η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ξάνθης.
Πρόκειται για την επίσημη πρεμιέρα του νέου θεσμού της Επιτροπής Διαβούλευσης, που προβλέπεται από τον Καλλικράτη, η σύνθεση της οριστικοποιήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.
Στην συγκεκριμένη λοιπόν επιτροπή των Φορέων όπως είναι γνωστό, είναι και η Θρακική Σκηνή με τον Πρόεδρό της Γιάννη Γεωργανά…
Η πρώτη λοιπόν διαπίστωση του κυρίου Γεωργανά και οι πρώτες απορίες του……αφορούν τις πολλές απευθείας αναθέσεις που υπάρχουν στο Τεχνικό πρόγραμμα!!!
Λεπτομέρειες στην πρώτη τακτική συνεδρίαση που πρόκειται να γίνει την Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Ε.Β.Ε. Ξάνθης, με μοναδικό θέμα της συνεδρίασης, την οποία συγκαλεί και προεδρεύει ο Δήμαρχος Ξάνθης την «Έκφραση γνώμης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης.

31 Μαρτίου

Τα διόδια ήρθαν και στη Θράκη….

Τα διόδια ήρθαν και στη Θράκη….

31 Μαρτίου
Μια απόφαση ρύθμισης της κυκλοφορίας από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, επισημοποιεί ότι ξεκινά η κατασκευή των πρώτων σταθμών διοδίων στην περιοχή των Αμαξάδων, στα όρια των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης!!!
-Φωνάξτε τους…δεν πληρώνω, δεν πληρώνω! Τα διόδια ήρθαν και στη Θράκη….κάνοντας την περιοχή μας ακόμη πιο…μη ελκυστική στους επισκέπτες της!

31 Μαρτίου

Για επαναλειτουργία των εργοστασίων Ζαχάρεως Ξάνθης - Λάρισας μιλάει ο Σκανδαλίδης!

31 Μαρτίου
Η επαναλειτουργία των δύο μονάδων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης σε Ξάνθη και Λάρισα και όχι το κλείσιμο των εργοστασίων της είναι η πρόθεση της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης, μιλώντας την περασμένη Τρίτη στο περιθώριο της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τις θυγατρικές της ΑΤΕ
«Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι κάτω από τον έλεγχο» της ΑΤΕBank, σημείωσε ο υπουργός, αναφερόμενος στην πρόθεση της ΑΤΕ απεμπλακεί από τη συμμετοχή της σε κάποιες βιομηχανικές μονάδες», πρόσθεσε με νόημα ο Υπουργός…
Τονίζοντας πως η κυβέρνηση επιδιώκει να επαναλειτουργήσουν τα ζαχαρουργεία στην Ξάνθη και στη Λάρισα, λέγοντας όμως πως «αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι κάτω από τον έλεγχο της τράπεζας».
-Κύριε Υπουργέ… για την ΣΕΚΑΠ δεν ισχύουν τα παραπάνω;

30 Μαρτίου

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Ο ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ!

30 Μαρτίου
Ο ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ ΣΚΟΡ 4-0 ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΧΡΥΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΟΞ.Οι παίχτες του ΟΡΦΕΑ Ξάνθης πανηγυρίζουν με τον Ρούλη Δημητριάδη το ΚΥΠΕΛΛΟ που πήραν χθες, νικώντας στον τελικό τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ Χρύσας με το ευρύ σκορ 4-0!
Μια ζωή…Ορφέας!

30 Μαρτίου

Του… Δεν πληρώνω! Τα αστικά λόγω Τσέπελη στο Δήμο

30 Μαρτίου
ΝΕΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ
Ενώ οι ταξιτζήδες πλήρωναν και πληρώνουν κανονικά τα τέλη διαφήμισης στον Δήμο Ξάνθης, τα αστικά λεωφορεία που εισέπρατταν μπόλικο ζεστό χρήμα όλα αυτά τα χρόνια δεν έδωσαν δραχμή!!!

ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΙ…
*Στα «παλιά τους υποδήματα έγραψαν οι μέτοχοι των αστικών λεωφορείων τον Δήμο Ξάνθης όταν και τους 2008 τους έστειλε ειδοποιητήρια να περάσουν από τον Δήμο και να πληρώσουν ΤΕΛΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ! Κυκλοφορούν εδώ και χρόνια στους δρόμους της πόλης με κινητή διαφήμιση χωρίς… καμία άδεια!

ΚΑΙ TO ΣΔΟΕ «ΨΑΧΝΕΙ» ΤΟ ΘΕΜΑ!
*Με εντολές Δημάρχου, έγγραφο του Δήμου χθες στους μετόχους των αστικών λεωφορείων «να πληρώσουν και… αναδρομικά (!) τις κινητές διαφημίσεις τους!» Χιλιάδες Ευρώ εισπράχτηκαν μόνο την τελευταία 10ετία!!!

ΝΕΑ καραμπινάτη παρανομία, αυτή τη φορά στα τέλη κινητής διαφήμισης, αποκαλύφθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης!!!!
Συγκεκριμένα, ενώ οι ταξιτζήδες πλήρωναν και πληρώνουν κανονικά τα τέλη διαφήμισης στον Δήμο Ξάνθης (ως ορίζει ο Νόμος…), τα αστικά λεωφορεία που εισέπρατταν μπόλικο ζεστό χρήμα όλα αυτά τα χρόνια δεν έδωσαν δραχμή μέχρι σήμερα!!! Και πολλοί εκτιμούν ότι αυτό συνέβη, χάρις στις «παρασκηνιακές» παρεμβάσεις και προσβάσεις που έχει στον Δήμο Ξάνθης, ο ισχυρός «υπαρχηγός» του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης που είναι ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ και στα αστικά λεωφορεία!!! (Σ.Σ. Ήδη κάνουμε έρευνα στο θέμα για να δούμε πόσα αστικά διαθέτει και τι ποσοστά στις αστικές συγκοινωνίες…)
Όλα ξεκίνησαν όταν στα προχθεσινά θέματα ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροποής, περιλαμβανόταν κι ο ορισμός ποσού που πρέπει να εισπράττει ο δήμος από διαφήμιση, στατική και κινούμενη. Όσον αφορά την στατική ο νόμος είναι συγκεκριμένος κι εγκρίθηκε ομόφωνα η απόφαση ενώ για την κινούμενη απεδείχθη ότι εισπράττεται μόνο απ’ τα ταξί, όχι όμως από τα….αστικά λεωφορεία για ευνόητους λόγους που ο καθείς μπορεί να υποθέσει!
Μετά λοιπόν από ερωτήσεις που τέθηκαν στην υπάλληλο που εισηγήθηκε το θέμα, αποδείχτηκε ότι τα ΑΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ για την κινητή τους διαφήμηση, δεν έχουν δώσει δραχμή στον Δήμο, μολονότι υπάρχει και σχετική επιστολή που τους είχε σταλεί το 2008!!!
Και από τότε μέχρι σήμερα, δεν έγιναν φυσικά οι απαραίτητες ενέργειες από τον Δήμο, ώστε να εισπραχτούν τα συγκεκριμένα τέλη όπως όφειλαν να κάνουν τα αστικά, καθότι στα «παλιά τους υποδήματα έγραψαν οι μέτοχοι των αστικών λεωφορείων τον Δήμο Ξάνθης, αφού θεώρησαν ότι είχαν οι άνθρωποι λόγω Τσέπελη «ασυλία» και της λογικής του, «Δεν πληρώνω….αφού ο Δήμος είναι δικός μας και κάνουμε ότι θέλουμε»!!!

ΚΑΙ TO ΣΔΟΕ «ΨΑΧΝΕΙ» ΤΟ ΘΕΜΑ!
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη το συγκεκριμένο θέμα των διαφημίσεων στα αστικά λεωφορεία Ξάνθης «ψάχνει» και το ΣΔΟΕ, αφού τουλάχιστον επί μια 10ετία ασκούν ακίνητη διαφήμιση και ουδείς γνωρίζει με τι «άδεια» κυκλοφορούσαν έτσι τα αυτοκίνητά τους, αφού δεν είχαν κάνει ούτε καν…αίτηση στον Δήμο Ξάνθης, όπως ορίζει ο Νόμος!
Αποκλειστικές πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ήδη από χθες με εντολές Δημάρχου και υπογραφή του αρμόδιου αντιδημάρχου, εστάλη χθες έγγραφο του Δήμου Ξάνθης στους μετόχους των αστικών λεωφορείων «να πληρώσουν και… αναδρομικά (!) τις κινητές διαφημίσεις τους!»
-Εικάζεται πάντως ότι χιλιάδες Ευρώ εισπράχτηκαν μόνο την τελευταία 10ετία από τα αστικά λεωφορεία της πόλης, αλλά χωρίς στη συγκεκριμένη περίπτωση να τηρηθεί η νομιμότητα!!!
Ο «Μ» ακόμη και μετά τις εντολές του Δημάρχου Ξάνθης που εμφανίστηκε και στο συγκεκριμένο θέμα να μη… γνωρίζει για την παράνομη λειτουργία των αστικών λεωφορείων στο θέμα της κινητής διαφήμισης, θα παρακολουθήσει το συγκεκριμένο θέμα στο οποίο θα επανέρθουμε με ακόμη πιο τρανταχτές λεπτομέρειες αφού χθες παρά την προσπάθειά μας, το «κουβάρι» της συγκεκριμένης υπόθεσης, παράμενε «μπλεγμένο»…

30 Μαρτίου

Γιατί ανεστάλη το πρόγραμμα; Πότε θα τους πληρώσετε τα οφειλόμενα;

30 Μαρτίου
Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ Άγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας & Σοφία Καλαντίδου για την αναστολή των προγραμμάτων για τους ΡΟΜ*Νέα κατάληψη έκαναν χθες οι ΡΟΜ στα γραφεία του ΟΑΕΔ Ξάνθης.
Όπως ήδη από προχθές είχαν ανακοινώσει, σε κατάληψη του κτιρίου του ΟΑΕΔ Ξάνθης προχώρησαν χθες το πρωί, μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ρομ Ξάνθης και των γύρω Νομών που διαμαρτύρονται για τη διακοπή του προγράμματος επιδότησης νέων επαγγελματιών ΡΟΜ του Οργανισμού, με επικεφαλής τον Πρόεδρό τους Ηλία Συμεών.
Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν από το πρωί όλες τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ διαμαρτυρόμενοι για την αναστολή των προγραμμάτων που τους αφορούν και έχουν διακοπεί χωρίς λόγο από 13-4-2010, αφού ελάχιστοι ΡΟΜ πρόλαβαν να πάρουν ακόμη και την πρώτη δόση…
Αφού λοιπόν επί ένα χρόνο τους εμπαίζουν, οι ΡΟΜ αποφάσισαν χθες να προχωρήσουν σε κατάληψη των γραφείων, μπας και τους προσέξουν οι αρμόδιοι και βρεθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημά τους.
Ωστόσο όπως είπε και ο διευθυντής του τοπικού καταστήματος Σπύρος Μαζαράκης το μεν πρόβλημα είναι γνωστό, ωστόσο λύση σε αυτό μπορεί να δοθεί μόνο σε κεντρικό επίπεδο. Από τη πλευρά του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΡΟΜ Ηλίας Συμεών επανέλαβε ότι οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν διότι πρόκειται για έσχατο μέτρο πίεσης, μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και να σταματήσει ο εμπαιγμός της Κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στους ΡΟΜ.

ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο μεταξύ ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης & Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Άγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας & Σοφία Καλαντίδου για την αναστολή του προγράμματος επιχορήγησης 1000 Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών και Επιτευδηματιών ατόμων με πολιτισμικές ιδιαιτερότητες (ΡΟΜ), στην Ανατολι–κή Μακεδονία και Θράκη. που χθες προκάλεσε την για μία ακόμη φορά κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΔ Ξάνθης από οργισμένους ΡΟΜ.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών
Θέμα: Σχετικά με την αναστολή του προγράμματος επιχορήγησης 1000 Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών και Επιτευδηματιών ατόμων με πολιτισμικές ιδιαιτερότητες (ΡΟΜ), στην Ανατολι–κή Μακεδονία και Θράκη.
Εξακολουθεί να απασχολεί έντονα το θέμα της αναστολής του προγράμματος επιχορήγησης 1000 Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών και Επιτευδηματιών ατόμων με πολιτισμικές ιδιαιτερότητες (ΡΟΜ), στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, καθώς δεν έχει γίνει καμία σχετική ενέργεια για την επίλυση του προβλήματος.
Το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει από τον Ιούλη του 2009 και οι δικαιούχοι του, αφού δραστηριοποιήθηκαν επαγγελματικά σύμφωνα με τις προβλέψεις του, ανέλαβαν και τις αντίστοιχες οικονομικές υποχρεώσεις όπως την αγορά εξοπλισμού, αλλαγή ασφαλιστι–κού φορέα και εγγραφή τους στον ΟΑΕΕ, έναρξη της επιχείρησης ώστε να τους δοθεί η πρώτη δόση της επιχορήγησης. Η δεύτερη δόση θα τους δινόταν αργότερα, μετά και από την παρουσίαση τιμολογίων.
Ένα μικρό μόνο μέρος των δικαιούχων κατάφεραν να λάβουν την πρώτη δόση και τον Φλεβάρη του 2010 το πρόγραμμα ανεστάλη για επανεξέταση των όρων και προϋποθέσεων. Μάλιστα ζητήθηκε από όλους να καταθέσουν ξανά τα χαρτιά τους, όπως και έγινε, αλλά μέχρι και σήμερα τα δικαιολογητικά παραμένουν στα κεντρικά του ΟΑΕΔ και το θέμα παραμένει παγωμένο.
Παρόλα αυτά όμως οι δικαιούχοι του προγράμματος υποχρεούνται από το κράτος να καταβάλουν τις συνδρομές τους στον ΟΑΕΕ, μάλιστα πρόσφατα έλαβαν και σημείωμα περαίωσης. Επιπλέον πολλοί από αυτούς δεν έχουν πια ούτε ασφάλιση, αφού αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στο ταμείο τους.
Η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς τίθεται θέμα επιβίωσης των δικαιούχων. Παρ’ όλες τις κινητοποιήσεις τους, αλλά και την ερώτηση που έχει καταθέσει το κόμμα μας (13183/15.07.2010) τον περασμένο Ιούλιο, οι αρμόδιοι Υπουργοί όχι μόνο δεν έδωσαν καμία απάντηση, αλλά δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια επίλυσης του προβλήματος.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Γιατί ανεστάλη το πρόγραμμα;
2. Τι προτίθενται να κάνουν για την άμεση επανεξέταση του προγράμματος και την άμεση καταβολή των οφειλόμενων στους δικαιούχους, ώστε να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις;
Οι βουλευτές
Άγγελος Τζέκης
Γιάννης Ζιώγας
Σοφία Καλαντίδου

30 Μαρτίου

«Δεν πληρώνω...!» και στα σύνορα!

30 Μαρτίου
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Υπόμνημα - αίτηση, μουσουλμάνου κατοίκου του οικισμού Κίδαρης Θερμών Ξάνθης στον Αναπληρωτή Υπουργό και τους βουλευτές του Νομού
Καρά Αχμέτ Χουσνή:
Γιατί εμείς να πληρώνουμε τους Βουλγάρους κι αυτοί
να....ΜΗΝ πληρώνουν όταν μπαίνουν στην Ελλάδα;;;ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ «ΧΟΝΤΡΑ» ΚΑΙ ΣΕ Γ. ΠΑΥΛΙΔΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ.....ΤΣΑΡΤΣΑΡΑ!
*Εάν είναι κι από το Δημάριο να κατασκευάσουμε ένα παρόμοιο δρόμο με τα υπάρχοντα του Αγίου Κωνσταντίνου... θα ήταν καλύτερα εκεί που θα κινδυνεύουμε οι κάτοικοι κάθε μέρα, να κλείσει ο δρόμος πριν συμβεί το μοιραίο, διότι θα είναι πολύ αργά!!!

«Δεν πληρώνω... Δεν πληρώνω» και για τους Έλληνες υπηκόους που χρησιμοποιούν τον Τουριστικό δρόμο από τον Άγιο Κωνσταντίνο για την Βουλγαρία, κάτι ανάλογο που συμβαίνει με τους Βούλγαρους υπηκόους που μπαίνουν στην χώρα μας, ζητάει με υπόμνημα - αίτηση που έστειλε στον αναπληρωτή Υπουργό κ. Σωκράτη Ξυνίδη και τους βουλευτές του Νομού, μουσουλμάνος κάτοικος του χωριού Κίδαρης Θερμών Ξάνθης.
Ο ίδιος κάτοικος μάλιστα τα ρίχνει «χοντρά» και σε Γιώργο Παυλίδη (πρώην Νομάρχη) αλλά και Αχιλλέα Τσαρτσάρα, τονίζοντας με νόημα στο υπόμνημά του, «Εάν είναι κι από το Δημάριο να κατασκευάσουμε ένα παρόμοιο δρόμο με τα υπάρχοντα του Αγίου Κωνσταντίνου... θα ήταν καλύτερα εκεί που θα κινδυνεύουμε οι κάτοικοι κάθε μέρα, να κλείσει ο δρόμος πριν συμβεί το μοιραίο, διότι θα είναι πολύ αργά!!!»Κι ο νοών νοείτω...

ΥΠΟΜΝΗΜΑ –ΑΙΤΗΣΗ
Καρά Αχμέτ Χουσνή του Μεχμέτ και της Κιουρσέ , κατοίκου Κίδαρης Θερμών Ξάνθης.
ΠΡΟΣ: Γενικό Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας Θράκης Κύριο Άρη Γιαννακίδη.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:
1) Τον Αναπληρωτή Υπουργό Αν. Μακεδονίας Και Θράκης κ. Σωκράτη Ξυνίδη.
2) Βουλευτής Ξάνθης κ. Μάνταζτη Τσετίν,
3) Βουλευτή Ξάνθης κ. Αλέξανδρο Κοντό.
4) Δήμαρχο Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ.
Αφορμή αυτής της επιστολής μου είναι, ότι στις 23-3-2011 και ημέρα Τετάρτη στη ραδιοφωνική εκπομπή του 3ου προγράμματος (αναζητήσεις του Γιάννη Γκορόγια), άκουσα τον Κύριο Σωτήρη Τσιακίρογλου, ο οποίος είχε πάρει μέρος σε μια αποστολή στην Βουλγαρία την οποία την διοργάνωσε η νομαρχιακή επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ Νομού Ξάνθης και συγκεκριμένα ο Κύριος Αχιλλέας Τσαρτσάρας να εξηγεί ότι σκοπός αυτής της επίσκεψης στη Βουλγαρία ήταν να γίνουν κάποιες ενέργειες για μια καινούρια διάνοιξη δρόμου από το Δημάριο προς Ροντοζέμ μετά την πρώτη διάνοιξη του Αγίου Κωνσταντίνου Ζλατογκράτ, η οποία λειτουργεί αυτή τη στιγμή.
Με μεγάλη μου έκπληξη άκουσα τον Κύριο Τσακίρογλου να υποστηρίζει πως τα οφέλη θα ήταν πάρα πολλά για την Ξάνθη και γενικότερα για την ευρύτερη περιοχή μας εάν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η διάνοιξη. Βεβαίως πιστεύω πως κανένας κάτοικος δεν θα ήταν αντίθετος με κάτι τέτοιο όπως και εγώ, αρκεί όμως να υπάρχουν πράγματι οφέλη. Αυτό που γίνεται να γίνεται σωστά, καλά και όχι επικίνδυνα για τους κατοίκους της περιοχής και γενικότερα για όλο τον κόσμο. Αν είναι να ανοίξουμε μια κάθετη οδό παρόμοια με αυτή του Αγίου Κωνσταντίνου κατά την γνώμη μου ας μην γίνει ποτέ, διότι θα έχουμε κάνει ένα δεύτερο δρόμο (μονοπάτι) «σκοτώστρα» και θα σας εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους αναφέρω τα παραπάνω.
Ανεβαίνω καθημερινά το χωριό μου. Φτάνοντας στην διασταύρωση Λουτρά- Θερμών, Κίδαρις- Βουλγαρίας από εκεί και πάνω το υπάρχον κομμάτι του δρόμου είναι τόσο μα τόσο επικίνδυνο που από θαύμα και μόνο και από μεγάλη προσοχή των κατοίκων μας δεν έχουμε θρηνήσει ακόμα θύματα. Ο υπάρχων δρόμος θα μπορούσα να πω ότι δεν έχει ούτε μιας λωρίδας και αυτό το κάνει ιδίως τον χειμώνα πάρα πολύ επικίνδυνο. Γίνονται καθιζήσεις του εδάφους και πέφτουν βράχοι στο οδόστρωμα. Για αυτό λοιπόν παρακαλώ τον Κ. Γενικό τον Υπουργό μας, τον Δήμαρχο Μύκης, τους βουλευτές του Νομού μας και όλους τους εμπλεκομένους φορείς της περιοχής μας για τις δικές τους ενέργειες. Εάν είναι να κατασκευάσουμε ένα παρόμοιο δρόμο με τα υπάρχοντα του Αγίου Κωνσταντίνου καλό θα ήταν, κατά την άποψη μου να διορθώσουμε τα υπάρχοντα του , να γίνει διαπλάτυνση, εφόσον υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες και αν δεν υπάρχουν, μάλλον θα ήταν καλύτερα εκεί που θα κινδυνεύουμε οι κάτοικοι κάθε μέρα, να κλείσει ο δρόμος πριν συμβεί το μοιραίο, διότι θα είναι πολύ αργά.
Επιπλέον σας ρωτώ σαν απλός πολίτης γιατί κάθε φορά που μπαίνω στη Βουλγαρία πληρώνουμε κάποιο χρηματικό ποσό κατά την είσοδο στη Βουλγαρία ενώ το αντίστοιχο δεν συμβαίνει όταν μπαίνουν Βούλγαροι υπήκοοι στην Ελλάδα;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Καρά Αχμέτ Χουσνή

30 Μαρτίου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΘΥΜΙΟ Σταράτη παρέμβαση Μιχάλη Καρχιμάκη για τις επενδύσεις στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη.

30 Μαρτίου
Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης έστειλε σταράτη επιστολή στον Υπερπεριφερειάρχη Μακεδονίας - Θράκης και του ζητά να ξεμπλοκάρουν έργα στην ΑΜ-Θ:Αθήνα, 23-03-2011
Προς
Γενικό Γραμματέα
Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας & Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
κ. Θύμιο Σώκο
Αγαπητέ Θύμιο,
Το ΠΑΣΟΚ έχει τη βούληση να συμβάλλει τα μέγιστα στην εθνική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη, για την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της χώρας, και ειδικότερα της ελληνικής Περιφέρειας.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας & Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης αποτελούν κρίσιμες περιφέρειες που μπορούν να δώσουν σημαντική ώθηση στους αναπτυξιακούς ρυθμούς της χώρας μας.
Γι’ αυτό, από τη θέση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, θα ήθελα να ζητήσω τη συμβολή σας με την άμεση αποστολή, της ολοκληρωμένης καταγραφής του σταδίου στο οποίο βρίσκονται οι παρακάτω επενδυτικές πρωτοβουλίες.
α) Ιδιωτικές Επενδύσεις (ανά νομό), που είναι σε προγράμματα χρηματοδότησης από τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας & Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ή κεντρικά από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Παρακαλώ να αναφερθούν, ποια προβλήματα παρατηρούνται και ποια κωλύματα εμφανίζονται για την προώθηση και ολοκλήρωσή τους.
β) Ιδιωτικές Επενδύσεις (ανά νομό) ανεξάρτητα αν είναι ενταγμένες σε προγράμματα χρηματοδότησης, που αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις υπηρεσίες των Υπουργείων, όπως:
1. Αδειοδότησης Περιβαλλοντικών όρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
2. Αδειοδότησης από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (πρώην Εμπορίου)
3. Αδειοδότησης από το Υπουργείο Πολιτισμού
4. Αδειοδότησης από τις Δασικές Υπηρεσίες των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας & Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
γ) Ιδιωτικές Επενδύσεις (ανά νομό), για τις οποίες έχουν δοθεί άδειες από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, σε θέματα ενεργειακής αξιοποίησης και Πράσινης Ανάπτυξης.
δ) Καταγραφή όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές εταιρείες των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας & Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με στόχο την ανάληψη δράσεων για την άμεση επίλυσή τους και την ενίσχυση της εξαγωγικής δυνατότητας των περιφερειών ευθύνης σας και της χώρας μας.
και
ε) Προτάσεις για την επιτυχή διεκπεραίωση των πρωτοβουλιών αυτών, (χωρίς να παραβιάζονται οι βασικοί κανόνες νομιμότητας) καθώς και για την αναλυτική αναφορά του χρηματοδοτικού ύψους των επενδυτικών πρωτοβουλιών.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συμβολή και τη συνεργασία.
Ο Γραμματέας Ε.Σ ΠΑΣΟΚ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ

30 Μαρτίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

30 Μαρτίου
*Σε χιονοδρομικά κέντρα φεύγει σήμερα και μάλιστα…σόλο ο Νίκος Πετράκος. Όπως έμαθα θα επισκεφθεί το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια και στη συνέχεια το Καϊμτσαλάν, προκειμένου να ασκηθεί στο…σκι!
-Κι όχι φαντάζομαι στο…ξεσκί, αφού πάει άνευ Γιάννης με τον φίλο και συνεργάτη του στο ΕΒΕΡΕΣΤ τον Γιώργο…
……..

*Ξεσήκωσε τους φίλους του στο Kyttaro ελληνάδικο το βράδυ της περασμένης Κυριακής ο δημοφιλής τραγουδιστής Τηλέμαχος Σέργης που όπως είναι γνωστό, έφυγε από το RICH live και εμφανίζεται πλέον στο ΘΕΑΤΡΟ live Δράμας…
-Με λίγα λόγια, ήταν άπαιχτος!
…..

*Η είδηση; Στο κεντρικό μπαρ του Kyttaro ελληνάδικο και μάλιστα εμφανώς ανεβασμένη και ανανεωμένη, δούλευε και πάλι το αστέρι που λέγεται Γαλήνη, συναρπάζοντας τους θαυμαστές της….
Που ήταν όπως πάντα πολλοί αλλά και…μυστικοί! (Μη μου ζητάτε λεπτομέρειες…)
……

*Η φωτογραφία της εβδομάδας; Μα αυτή που βλέπετε με Τόρη, Κωνσταντίνα, Σίσσυ και Παναγιώτη τον Συνοδό…
Οι οποίοι κάνουν και παρέα κάθε φορά που η Σίσσυ βρίσκεται στη Ξάνθη.
-Η φωτογραφία αφιερωμένη με αγάπη και στην Αφροδίτη που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει πολύ…σπιτόγατος όπως λένε οι κακές γλώσσες…για άγνωστη όμως αιτία. Προς το παρόν….
…..

*Ποιος άφησε και πάλι την κονσόλα για να παίξει ζωντανά ντράμς, καθότι είναι για όλες τις δουλειές;
Μα ο Κώστας Σπυριάδης τον οποίο βλέπετε και πάλι εν δράσει σε live στο Kyttaro!
……

*Να σας πω και κάτι για να χαρείτε…(Ιδίως τους άρενες βέβαια…)
-Η όμορφη Χρύσα που ζει στην Αλεξανδρούπολη, δούλευε σερβιτόρα όλο το 3ήμερο στο Kyttaro live και μάλιστα φορώντας το νέο της λουκ και….στυλ!
-Χωρίς την πρώην κολλητή της την Γεωργία που την έχω χάσει τον τελευταίο καιρό…αλλά με νέα κολλητή!
…..

*Στο KYTTARO live είδα και τον Ανέστη Καλλιγά του Dynamic clubbing να φλερτάρει άγρια με την εκρηκτική Σοφία από την Σταυρούπολη τη νέα μεταγραφή του Τάκη στο κεντρικό μπαρ…
….


*Γίνεται όμως Τηλέμαχος Σέργης live χωρίς…Αποστόλη Μαλουσάρη που τη περασμένη εβδομάδα μέχρι ΘΕΑΤΡΟ Δράμας πήγε για να απολαύσει τον κολλητό του;
Φυσικά και δεν γίνεται και ιδού την ώρα που ο ίδιος με την παρέα του, απολαμβάνουν Τηλέμαχο και Χριστίνα Μελελούδη…
……

*Στο Kyttaro ελληνάδικο ωστόσο το βράδυ της Κυριακής είδα και τον δημοφιλή Κυριάκο τον «παπαράτσι» μαζί με τον Τόρη Παπαδήμα να διασκεδάζουν και να φωτογραφίζονται αποκλειστικά για το «γύφτο»…
-Σύσταση της στήλης…
-Μην «κλέβετε» φωτογραφίες από το Face book του Κυριάκου, γιατί θα σας καταγγείλω δημόσια…
Αυτός να ξενυχτάει και την άλλη μέρα να τα βρίσκετε εσείς όλα έτοιμα… Έλεος!