*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Φεβρουαρίου

Η SPRIDER STORES 8-10 Απριλίου στη Ξάνθη!

26 Φεβρουαρίου
Ξεκινάει την λειτουργία του στο Εμπορικό πάρκο flamingo retail park και σε κατάστημα 1.600 τ.μ., αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική πολυεθνική αλυσίδα «Οικονομικής Μόδας».*Η ισχυρή παρουσία της είναι αποτέλεσμα του προσεκτικού επενδυτικού σχεδιασμού της για τη συνεχή επέκταση του δικτύου καταστημάτων και της επιμελούς και σταθερούς προσήλωσής της στην ανάπτυξη και ενίσχυση του brandname SPRIDER STORES8-10 Απριλίου (ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί η τελική ημερομηνία), ξεκινάει την λειτουργία του στο Εμπορικό πάρκο flamingo retail park στη Ξάνθη.
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ήδη οι αδελφοί Χατζηϊωάννου υπέγραψαν με την εταιρεία και σύντομα η Sprider Stoeres που λογικά θα έπρεπε ήδη να έχει έρθει στη Ξάνθη εδώ και 4-5 χρόνια, από την αρχή δηλαδή που την οραματίστηκαν και την έστησαν οι αδελφοί Σάκης και Σάββας Χατζηϊωάννου, έκλεισαν κατάστημα 1.600 τ.μ., στο Εμπορικό πάρκο flamingo retail park!
Spider Stores που αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική πολυεθνική αλυσίδα «Οικονομικής Μόδας».Η Εταιρεία
Η SPRIDER STORES αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική πολυεθνική αλυσίδα «Οικονομικής Μόδας». Η ισχυρή παρουσία της είναι αποτέλεσμα του προσεκτικού επενδυτικού σχεδιασμού της για τη συνεχή επέκταση του δικτύου καταστημάτων και της επιμελούς και σταθερούς προσήλωσής της στην ανάπτυξη και ενίσχυση του brandname SPRIDER STORES.
Στη διάρκεια της μακράς ανοδικής πορείας της η SPRIDER STORES κινείται με πελατοκεντρική φιλοσοφία και συνάπτοντας στρατηγικές εμπορικές συνεργασίες έχοντας αναδειχθεί πλέον σε μια από τις ισχυρότερες και πιο αναγνωρίσιμες αλυσίδες ολοκληρωμένης ένδυσης και υπόδησης για όλη την οικογένεια, στην Ελλάδα. Η εταιρία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο σχεδιασμό των προϊόντων της. Γι’ αυτό παρακολουθεί τις εξελίξεις στο χώρο της μόδας ώστε να υιοθετεί και να εφαρμόζει τις νέες τάσεις με μοντέρνα σχέδια και υλικά.
Χάρη στη μοντέρνα γραμμή και τα ποιοτικά υλικά τους, τα SPRIDERBrands έχουν αποκτήσει το δικό τους κοινό που τα προτιμά γιατί αποτελούν ιδανική επιλογή μόδας για όλη την οικογένεια στην πλέον συμφέρουσα σχέση ποιότητας-τιμής.
Το μοντέλο τιμή – μόδα – ποιότητα που υλοποιεί η SPRIDER STORES βρίσκει εφαρμογή και στα καταστήματά της τα οποία είναι διαμορφωμένα με μοντέρνα αισθητική και εύχρηστη κατανομή των προϊόντων ανά κατηγορία (ανδρικά, γυναικεία, παιδικά, σπίτι). Οι ολοκληρωμένες λύσεις με ρούχα που προσφέρουν στιλ σε κάθε περίσταση στις καλύτερες τιμές της αγοράς, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα είναι ο λόγος που η SPRIDER STORES έχει επάξια κατακτήσει κορυφαία θέση στην ελληνική αγορά και τις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Με παρουσία σε όλη την Ελλάδα
Η SPRIDER STORES, ξεκίνησε με 1 κατάστημα λιανικής το 1992 και σήμερα έχει αναπτύξει ένα ισχυρό πανελλαδικό δίκτυο πωλήσεων με 83 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα συνολικής επιφάνειας περίπου 108.000 τ.μ. το οποίο ενισχύεται διαρκώς.
Το υφιστάμενο πανελλαδικό δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας αντιπροσωπεύει το 78% των σημείων πώλησης της μεγαλύτερης ελληνικής πολυεθνικής αλυσίδας «οικονομικής μόδας», και περιλαμβάνει συνολικά 31 SPRIDER STORES στο λεκανοπέδιο της Αττικής και 52 καταστήματα στρατηγικά τοποθετημένα σε πόλεις – κλειδιά σε όλη την Ελλάδα.
Η μεγάλη γεωγραφική διασπορά των καταστημάτων, σε συνδυασμό με τη στρατηγικά επιλεγμένη τους θέση, δημιουργούν ένα εκτενές δίκτυο SPRIDER STORES που στόχο έχει την καλύτερη εξυπηρέτηση της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας.
Με βάση τα εμπορικά χαρακτηριστικά των καταστημάτων της αλυσίδας SPRIDER STORES και τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού της χώρας μας, η ελληνική αγορά προσφέρει γόνιμο έδαφος για να πολλαπλασιάσει η SPRIDER STORES των αριθμό των καταστημάτων της τόσο στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, όσο και στην ευρύτερη ελληνική περιφέρεια.
Εστιάζοντας στην επέκταση του δικτύου πωλήσεων με προτεραιότητα στην ελληνική επικράτεια, με βάση το πλάνο ανάπτυξης που έχει σχεδιαστεί, η SPRIDER STORES προγραμματίζει την έναρξη λειτουργίας 5 νέων σημείων πώλησης στην Ελλάδα μέσα στο 2009, ενώ μέχρι τέλη του 2011 αναμένεται η λειτουργία τουλάχιστον 100 καταστημάτων.

Καταστήματα στην Αττική
Ερμού (2 καταστήματα), Βριλήσσια, Ανθούσα, Νέα Ιωνία, Περιστέρι (2 καταστήματα), Πετρούπολη, Αιγάλεω, Πειραιάς, Αγία Παρασκευή, Δάφνη, Ελληνικό, Βάρη, Άγιος Δημήτριος, Καλλιθέα, Λυκόβρυση, Νέα Μάκρη, Νέα Ερυθραία, Μενίδι, Ελευσίνα, Παλαιό Φάληρο, Πλατεία Αττικής, Σαλαμίνα, Παιανία, Μαρκόπουλο, Κερατσίνι, Λεωφόρος Αθηνών, Αργυρούπολη, Ασπρόπυργος, Γλυφάδα.

Καταστήματα στην Υπόλοιπη Ελλάδα
Θεσσαλονίκη (9), Λάρισα (2), Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Κοζάνη, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Χαλκίδα, Πάτρα (2), Κόρινθος, Καλαμάτα, Ρόδος, Σέρρες, Χανιά, Μυτιλήνη, Ηράκλειο (2), Λαμία, Σπάρτη, Κέρκυρα, Αγρίνιο, Τρίπολη, Άρτα, Χίος (2), Γιαννιτσά, Άργος, Ναύπακτο, Ρέθυμνο, Θήβα, Κως (2), Καρδίτσα, Κομοτηνή, Καστοριά, Λευκάδα (2), Προμαχώνας, Πύργος, Αίγιο, Ορεστιάδα, Πτολεμαΐδα.

Με παρουσία στο εξωτερικό
Για μια εταιρεία με τη δυναμική πορεία της SPRIDER STORES, η ανάπτυξη δεν περιορίζεται εντός των ελληνικών συνόρων. Υλοποιώντας με σταθερά και μελετημένα βήματα τον επενδυτικό της σχεδιασμό για επέκταση των δραστηριοτήτων της σε ξένες αγορές που παρουσιάζουν έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον και μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, η SPRIDER STORES δραστηριοποιείται σε πέντε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Κύπρο και FYROM.
Δίνοντας πλέον έμφαση στο διεθνή της προσανατολισμό, η SPRIDER STORES έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο 23 καταστημάτων συνολικής επιφάνειας 32.000 τ.μ.
Σύμφωνα με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Ομίλου, μέχρι το 2011 το δίκτυο SPRIDER STORES υπολογίζεται να αποτελείται από τουλάχιστον 50 σημεία πώλησης σε επιλεγμένες χώρες του εξωτερικού.
Στο πλαίσιο αυτό και προσβλέποντας στην άμεση ανταπόκριση για την κάλυψη των αναγκών καθημερινότητας και lifestyle του καταναλωτικού κοινού των αναπτυσσόμενων αγορών στις οποίες δραστηριοποιείται, η SPRIDER STORES μεταφέρει το ήδη επιτυχημένο μοντέλο λειτουργίας της εκτός των ελληνικών συνόρων. Πριν από κάθε νέο κατάστημα SPRIDER STORES προηγούνται έρευνες και μελέτες που αποτυπώνουν τις ιδιαίτερες συνθήκες και τις εκάστοτε πολιτισμικές προτιμήσεις κάθε αγοράς έτσι ώστε η διείσδυση σε κάθε χώρα να πραγματοποιείται επιλεκτικά και στοχευμένα. Πιο συγκεκριμένα, στη Ρουμανία, τα καταστήματα βρίσκονται στρατηγικά τοποθετημένα μέσα σε μεγάλα εμπορικά κέντρα (malls), καταλαμβάνοντας επιφάνεια ενός επιπέδου 1.300 τ.μ., ενώ σε Βουλγαρία, Κύπρο και Σκόπια, τα καταστήματα SPRIDER STORES είναι μεμονωμένα και βρίσκονται κυρίως στο κέντρο των πόλεων.
Έχοντας ήδη θέσει τη βάση περαιτέρω ανάπτυξης στις αναδυόμενες αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η SPRIDER STORES συνεχίζει απρόσκοπτα την επέκταση του δικτύου καταστημάτων της στις χώρες αυτές. Απευθυνόμενη σε μια δυνητική αγορά 70 εκατομμυρίων καταναλωτών περίπου και λαμβάνοντας υπόψη το δυναμικό χωρητικότητας της αγοράς του εξωτερικού, η SPRIDER STORES υπολογίζει τη δυνατότητα λειτουργίας ενός μεγάλου αριθμού καταστημάτων με γνώμονα τη διεύρυνση του μεριδίου της στις αγορές αυτές.

Καταστήματα εκτός Ελλάδας
Βουλγαρία: Σόφια (2), Βάρνα, Στάρα Ζαγόρα, Πλόβντιβ
ΠΔΓΜ: Σκόπια
Ρουμανία: Βουκουρέστι (3), Τιμισοάρα, Τίργκου Μούρες, Μπακάου, Κλουζ, Οράντεα, Αράντ, Μπουζάου, Ιάσιο, Τούρντα, Πιτέστι, Σουτσεάβα.
Κύπρος: Λεμεσός, Λευκωσία
Πολωνία: Πόζναν

Με ισχυρή παρουσία στη λιανική πώληση
Η αλυσίδα SPRIDER STORES διασφαλίζει την ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της μέσα από την προσφορά μιας μεγάλης ποικιλίας «Fashion for You» ενδυμάτων, υποδημάτων, αξεσουάρ και προϊόντων οικιακού εξοπλισμού, που ανανεώνεται κάθε τέσσερις εβδομάδες καθώς και μέσα από την αύξηση της γεωγραφικής διασποράς των καταστημάτων της στην εγχώρια αγορά αλλά και τις αγορές του εξωτερικού στις οποίες δραστηριοποιείται.
Οι βασικές προϊοντικές κατηγορίες των SPRIDER STORES περιλαμβάνουν το ανδρικό, γυναικείο και παιδικό ένδυμα και από τον Απρίλιο του 2009, και την κατηγορία προϊόντων οικιακού εξοπλισμού. Στο πλαίσιο αυτό, οι στρατηγικοί στόχοι της SPRIDER STORES αφορούν στην αύξηση των πωλήσεων κυρίως του γυναικείου αλλά και του παιδικού τμήματος, καθώς και στην αύξηση των πωλήσεων των προϊόντων που φέρουν εμπορικά σήματα ιδιοκτησίας SPRIDER STORES όπως τα Aggressive, Emilio Corali, Soul Rebel και SPRIDER.
Πάνω από το 80% και πλέον των ρούχων που διατίθενται στα καταστήματά της σχεδιάζεται αποκλειστικά στην εταιρεία από εξειδικευμένους επαγγελματίες, ενώ περίπου το 94% των πωλήσεων της SPRIDER STORES αφορά στα προϊόντα SPRIDER Brands.
Η εταιρεία κινείται σταθερά προς την επίτευξη του προϊοντικού στόχου της για τη σταδιακή προσαρμογή του μείγματος των προϊόντων της στις τάσεις που διαμορφώνονται στην αγοράς, με στροφή προς το γυναικείο (από 26% που ήταν το 2004 στο 40% το 2011) και το παιδικό ρούχο (από 17% που ήταν το 2004 στο 24% το 2011), και αντίστοιχη μείωση της ανδρικής σειράς (από 57% που ήταν το 2004 στο 36% το 2011), διατηρώντας ταυτόχρονα ισχυρές σχέσεις με τους διεθνείς προμηθευτές της, γεγονός που διασφαλίζει την ευελιξία της σε ότι αφορά την παραγωγή της και τη γκάμα SPRIDER STORES .

Με ισχυρές συνεργασίες
Η SPRIDER STORES εξελίσσεται δυναμικά με γνώμονα τη διαφύλαξη των συμφερόντων του καταναλωτικού κοινού διατηρώντας τη πιο ανταγωνιστική σχέση τιμής – ποιότητας στα προϊόντα της, γεγονός που επιτυγχάνεται με τη μείωση του αριθμού των προμηθευτών της. Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία στοχεύει στη βελτιστοποίηση της διαδικασίας παραγωγής μέσω ενός optimum αριθμού προμηθευτών και της καλύτερης λειτουργίας σε επίπεδο logistics.
Στο πλαίσιο αυτό, οι προμηθευτές της SPRIDER STORES έχουν σήμερα μειωθεί σε λιγότερους από 100, σε σχέση με το 2004 που είχε 354 προμηθευτές. Παράλληλα, ο Όμιλος συνεχίζει τη στρατηγική του για επικέντρωση σε αγορές με φθηνότερους προμηθευτές, κυρίως Ασιατικής προέλευσης, με αποτέλεσμα σήμερα το 80% περίπου των προμηθευτών μας να προέρχεται από Ασιατικές χώρες έναντι του 50% το 2004.
Αυτή η στρατηγική της SPRIDER STORES δίνει τη δυνατότητα στην εταιρία να έχει καλύτερο έλεγχο της παραγωγής διασφαλίζοντας την ποιότητα των προϊόντων της και προσαρμόζοντας τις ποσότητες και την ποικιλία των προϊόντων της άμεσα και πιο αποτελεσματικά.
Η SPRIDER STORES διατηρεί τα τμήματα σχεδιασμού στις εγκαταστάσεις της δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο σχεδιασμό ενδυματολογικών προτάσεων που ακολουθούν τις διεθνείς επιταγές και τάσεις της μόδας έτσι ώστε τα καταστήματα SPRIDER STORES να προσφέρουν πάντα ολοκληρωμένες λύσεις ξεχωριστών εμφανίσεων για άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Η παραγωγή των προϊόντων των SPRIDER Brands μέσω βιομηχανιών φασόν της Ελλάδας, της Ευρώπης και κυρίως της Ασίας γίνεται κάτω από αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές που θέτει η SPRIDER STORES όσον αφορά στα σχέδια, τα υλικά και τη ραφή και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας.

Κατηγορίες Εμπορευμάτων
SPRIDERBrands
Τα SPRIDERBrands σχεδιάζονται αποκλειστικά από τη SPRIDER STORES μετά από έρευνα και παρακολούθηση των διεθνών τάσεων της αγοράς μόδας και παράγονται για λογαριασμό της από εταιρείες φασόν.
Τα SPRIDER STORES διαθέτουν ξεχωριστές “FashionforYou” σειρές προϊόντων με στόχο την κάλυψη των ενδυματολογικών αναγκών και επιθυμιών των καταναλωτών όλων των ηλικιών. Τα προϊόντα αυτά περιλαμβάνουν τη σειρά Aggressive με νεανικά, ανδρικά και γυναικεία ρούχα για fashion street και fashionsportεμφανίσεις, τη σειρά Emilio Corali για κλασσικές exclusive εμφανίσεις για τον άνδρα και τη γυναίκα, τη σειρά Soul Rebel με casual ρούχα για minimal καθημερινές εμφανίσεις για τον άνδρα και τη γυναίκα, και τη σειρά Sprider Athletic με αθλητικά ρούχα για τον άνδρα και τη γυναίκα. Επιπλέον, διευρύνοντας την γκάμα των προσφερόμενων επιλογών, η SPRIDER STORES διαθέτει τη σειρά Sprider Underwear, με ανδρικά και γυναικεία εσώρουχα και μαγιό, τη Sprider Shoes με παπούτσια κλασσικά, casual, αθλητικά και τις ολοκληρωμένες σειρές Sprider Boy και Sprider Girl για τα παιδιά κάθε ηλικίας.
Επιπλέον, το 2009, η εταιρεία δημιούργησε την συλλογή SPRIDER Home, που περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα προϊόντων οικιακού εξοπλισμού που καλύπτουν όλες τις πρακτικές αλλά και διακοσμητικές ανάγκες ενός σύγχρονου νοικοκυριού. Με χρώματα, σχέδια και αξεσουάρ σπιτιού που δίνουν φως και μοντέρνο στιλ, η σειρά SPRIDER Home φέρνει τις τελευταίες τάσεις της μόδας στις πιο ανταγωνιστικές τιμές στο σπίτι μας, δίνοντας το στίγμα της αγοράς μόδας στο μέλλον, που θέλει ολοκληρωμένες λύσεις και ποικιλία επιλογών.
Aggressive, Aggressive Sport, Emilio Corali, Soul Rebel, SPRIDER man,
SPRIDER woman, SPRIDER girl, SPRIDER boy, SPRIDER Junior, SPRIDER athletic, SPRIDER Underwear, SPRIDER Shoes, SPRIDER Home.
Άλλα Επώνυμα προϊόντα
Παράλληλα, στα SPRIDER STORES ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία από επώνυμα προϊόντα από διεθνείς μάρκες.
Nike, Le Coq Sportif, Lotto, Champion, Diesel, Speedo, Adidas.

26 Φεβρουαρίου

ΚΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΣΕΚΑΠ! Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥΛΑ ΤΑ ΜΕΡΙΔΙΑ ΑΠΟ ΕΒΖ & ΕΛΒΙΖ

26 Φεβρουαρίου
Η κίνηση αυτή κρίνεται υποχρεωτική έναντι των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην Τρόικα για την εύρεση ρευστού χρήματος ,που θα χρησιμοποιηθεί στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πρέπει να κάνει η τράπεζα*Το επόμενο βήμα, κατά πληροφορίες , θα πραγματοποιηθεί με τις συμμετοχές στη ΣΕΚΑΠ και στη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία Ηπείρου, Δωδώνη
*Η προκήρυξη του διαγωνισμού σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθούν οι «γαμπροί» που έχουν ήδη αρχίσει να περιτριγυρίζουν την ΕΒΖ και οι περισσότεροι εκ των οποίων ομιλούν… τη γερμανική
Το διοικητικό συμβούλιο της Αγροτικής τράπεζας, μετά και την προχθεσινή του συνεδρίαση, αποφάσισε να προχωρήσει στην πώληση των μεριδίων που διαθέτει τόσο στην εισηγμένη Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) ΑΕ, όσο και στην εταιρεία Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών (ΕΛΒΙΖ) ΑΕ. Η κίνηση αυτή κρίνεται υποχρεωτική έναντι των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην Τρόικα για την εύρεση ρευστού χρήματος ,που θα χρησιμοποιηθεί στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πρέπει να κάνει η τράπεζα. Η ΑΤΕBANK κάνει την αρχή με τις ΕΒΖ και ΕΛΒΙΖ διότι σε αυτές τις θυγατρικές το ποσοστό της συμμετοχής της τράπεζας είναι στο 82% για την εισηγμένη και στο σχεδόν 98% για την ΕΛΒΙΖ. Το επόμενο βήμα, κατά πληροφορίες , θα πραγματοποιηθεί με τις συμμετοχές στη ΣΕΚΑΠ και στη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία Ηπείρου, Δωδώνη. Στις δυο αυτές συνεταιριστικές βιομηχανίες το ποσοστό της ΑΤΕBANK δεν ξεπερνά το 66%, όποτε χρειάζεται την απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων των δυο βιομηχανιών για να προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών που διαθέτει. Η πώληση των μεριδίων θα γίνει με δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ «ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ»
Η προκήρυξη του διαγωνισμού σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθούν οι «γαμπροί» που έχουν ήδη αρχίσει να περιτριγυρίζουν την ΕΒΖ και οι περισσότεροι εκ των οποίων ομιλούν… τη γερμανική. Οι πληροφορίες θέλουν τους Γερμανούς να έχουν τον πρώτο λόγο στη διαπραγματεύση που θα αρχίσει πολύ σύντομα, καθώς δύο τουλάχιστον ενδιαφερόμενοι όμιλοι έχουν ήδη δώσει το παρόν στις πρώτες διερευνητικές επαφές με τα στελέχη της βιομηχανίας.
Η πρώτη είναι η γνωστή για τη δραστηριότητά της στο κλάδο της ζάχαρης Nord Zucker, ακολουθούμενη από την Baywa, το ενδιαφέρον της οποίας για «δουλειές» στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά έχει ατονήσει - παρά την «τραυματική» εμπειρία που είχε πριν από ένα χρόνο περίπου από τις επαφές της με παραδοσιακούς συνεταιριστές, όταν έπεσε στο τραπέζι η πρόταση δημιουργίας μεικτού σχήματος στο οποίο θα συμμετείχαν και συνεταιρισμοί.

26 Φεβρουαρίου

ΓΙΑ 3η ΦΟΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΕbank ΑΒΑΤΟΥ! Οι δράστες αποκόμισαν λεία  25.000 € κι έφυγαν με τα…πόδια!

ΓΙΑ 3η ΦΟΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΕbank ΑΒΑΤΟΥ! Οι δράστες αποκόμισαν λεία 25.000 € κι έφυγαν με τα…πόδια!

26 Φεβρουαρίου
Για 3η φορά ληστεία στην ΑΤΕbank Αβάτου, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο…. Συγκεκριμένα ληστεία με λεία 25.000 ευρώ έγινε το πρωί της Παρασκευής στο υποκατάστημα της ΑΤΕ στο Άβατο Ξάνθης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο ληστές έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους μπήκαν στις 8 και 15 στο υποκατάστημα της ΑΤΕ Bank στο Άβατο. Ο ένας ληστής κρατούσε αυτόματο όπλο και ο άλλος πιστόλι και υπό την απειλή των όπλων ζήτησαν και πήραν τα χρήματα που υπήρχαν στο Ταμείο και υπολογίζονται ότι ήταν 25.000 ευρώ!
Στην συνέχεια οι ληστές έφυγαν με τα πόδια, ενώ τόπου κατέφτασαν τάχιστα άνδρες της ασφάλειας και του τμήματος εκληματολογικών ερευνών της Α.Δ. Ξάνθης
Πάντως όπως είπε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης Ιωακείμ Τσουκνάδης ο τρόπος διαφυγής τους ερευνάται.
Προς το παρόν πάντως, δεν υπάρχουν ενδείξεις για την ταυτότητα ή την προέλευση των δραστών και η υπόθεση ερευνάται.

26 Φεβρουαρίου

Δώστε λύση στο πρόβλημα της  ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης!

Δώστε λύση στο πρόβλημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης!

26 Φεβρουαρίου
Ερώτηση τριών βουλευτών του ΚΚΕ για την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με τα προβλήματα ασφάλισης των οικοδόμων στην Ξάνθη

*Αυτή τη στιγμή χιλιάδες οικοδόμοι στην περιοχή έπεσαν θύματα διαφόρων «αετονύχιδων» που σύμφωνα με πληροφορίες συνδέονται με υπηρεσίες του ΙΚΑ. Του απέσπασαν μεγάλα χρηματικά ποσά χωρίς να τους ασφαλίσουν!!!

Ερώτηση τριών βουλευτών του ΚΚΕ για την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με τα προβλήματα ασφάλισης των οικοδόμων στην Ξάνθη. Πρόκειται για τους βουλευτές του ΚΚΕ: Άγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας
Και Σοφία Καλαντίδου:

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Θέμα: Προβλήματα ασφάλισης των οικοδόμων στην Ξάνθη.
Ως γνωστόν δεκάδες χιλιάδες οικοδόμοι λόγω της παρατεταμένης ανεργίας και της κλοπής των ενσήμων που υφίστανται όταν έχουν δουλειά, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα απαιτούμενα ένσημα για αυτήν έστω την υποτυπώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πέφτουν θύματα απάτης από μεγαλοεργολάβους – μεγαλοκατασκευαστές και διάφορα γραφεία που εμπορεύονται ένσημα.
Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν εκατοντάδες σε όλη την Ανατολική Μακεδονία. Αυτή τη στιγμή χιλιάδες οικοδόμοι στην περιοχή έπεσαν θύματα διαφόρων «αετονύχιδων» που σύμφωνα με πληροφορίες συνδέονται με υπηρεσίες του ΙΚΑ. Του απέσπασαν μεγάλα χρηματικά ποσά χωρίς να τους ασφαλίσουν. Σε συνδυασμό με την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνουν η κατάστασή τους είναι απελπιστική.
Οφείλουμε ωστόσο να υπογραμμίσουμε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την αγοραπωλησία ενσήμων.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει για να διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση, να αποδώσει ευθύνες όπου υπάρχουν και να δοθεί λύση στο πρόβλημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των οικοδόμων αλλά και σε ποια άμεσα μέτρα θα προχωρήσει για την αντιμετώπιση της ανεργίας του κλάδου στην περιοχή.
Οι βουλευτές
Άγγελος Τζέκης
Γιάννης Ζιώγας
Σοφία Καλαντίδου

26 Φεβρουαρίου

ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ

26 Φεβρουαρίου
Την Δευτέρα 28/2 ξεκινάει οριστικά το Spaghetti company στην Ξάνθη και σίγουρα θα είναι κάτι ξεχωριστό για όλους, αφού για πρώτη φορά το φρέσκο μακαρόνι έρχεται στα σπίτια μας και μάλιστα και με delivery.
Το Spaghetti company βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου 84 μπροστά στα φανάρια, πίσω από το διοικητήριο και το τηλέφωνό του είναι το 25410 65555 Πλήρη γεύματα (μακαρονάδα, σαλάτα και κόκα κόλα) των 7-8 Ευρώ!


Φοβερό μασκέ πάρτι ετοιμάζει η Θρακική Σκηνή και το CARNIVAL club την ερχόμενη Πέμπτη 3 Μαρτίου στο Kyttaro ελληνάδικο με d.j. τον δημοφιλή Τόρη Παπαδήμα και παραγωγούς του ραδιοσταθμού στους πιο τρελούς βραζιλιάνικους και ελληνικούς ρυθμούς. Τιμή ποτού 5 Ευρώ!!! Μετά τις 11 το βράδυ θα είμαστε όλοι εκεί...
Σημειώνω ότι τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου έρχονται και οι στολές «Οι Άραβες και το χαρέμι τους», για τα μέλη που θα κάνουν παρέλαση με τη Θρακική Σκηνή.

Μετά από μία σειρά έξι ιδιαίτερα επιτυχημένων υλοποιήσεων, τα Πανελλήνια Συνέδρια Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών και Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση αποτελούν πλέον θεσμό στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα. Το 7ο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη από την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Απριλίου 2011, φιλοδοξεί να συνεχίσει αυτήν την επιτυχημένη πορεία.

HOT Night μέσα στο Καρναβάλι με την «καυτή» Τζούλια Αλεξανδράτου και συγκεκριμένα Τετάρτη 2 Μαρτίου και Πέμπτη 3 Μαρτίου που θα εμφανιστεί στο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ!
Κρίμα που δεν θα εμφανιστεί και στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα… Έστω κι έτσι όμως, από τώρα ας σπεύσουμε όλοι για μια θέση στο Κυβερνείο όπου αναμένεται να γίνει χαμός! Ρεζερβέ 25410 77577.

Ο Ελληνοτουρκικός Σύλλογος “Νέα Δάφνη” (“Nea-Dafni”), καλεί φωτογράφους από τις δύο όχθες του Αιγαίου να συμμετάσχουν στον Πέμπτο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα: ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Ο διαγωνισμός είναι στα πλαίσια του 10ου Φεστιβάλ Ελληνοτουρκικής Φιλίας που θα γίνει τον Ιούνιο του 2011 στο Στρασβούργο.
Όπου υπάρχει διάλογος υπάρχει πολιτισμός και ο πολιτισμός φέρνει ειρήνη, ελευθερία φιλία και συναδέλφωση των ανθρώπων και των λαών.
Η λήξη προθεσμίας συμμετοχής είναι η 5η Μαϊου 2011.
Οι βραβευμένες φωτογραφίες θα πάρουν μέρος σε έκθεση στα πλαίσια του φεστιβάλ.

Άλλο ένα εκπληκτικό live ετοιμάζει το Prestige live για την Πέμπτη 3 Μαρτίου με τους δημοφιλείς τραγουδιστές Νίκο Ρωμανό και Χριστίνα Μελελούδη μέσα στην εβδομάδα της Αποκριάς.
Κι είναι σίγουρο ότι θα γίνει και πάλι ένας μικρός χαμός...

26 Φεβρουαρίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

26 Φεβρουαρίου
*Πολύ λιγότερος του αναμενομένου ο κόσμος που βγήκε την Τσικνοπέμπτη να... «τσικνίσει» και να περάσει όμορφα και κεφάτα...
Εμφανής η επίδραση δηλαδή του Μνημονίου... άλλοτε τέτοια μέρα και γίνονταν χαμός σε όλα τα μαγαζιά!

*Δεκαήμερο μεγάλων προσφορών που θα ξεπερνάνε το 50%, θα υπάρξει στην αγορά μας μετά την παρέλευση των χειμερινών εκπτώσεων...
Ο πολύ χειμερινός καιρός «ευνοεί» άλλωστε να κάνετε τώρα τα χειμερινά σας ψώνια... σε αφάνταστα καλές τιμές.

*Την ερχόμενη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου αναμένονται στα γραφεία της Θρακικής Σκηνής, οι ΣΤΟΛΕΣ για την φετινή παρέλαση του Ξανθιώτικου καρναβαλιού. Που μέχρι στιγμής τουλάχιστον, γίνονται ανάρπαστες όπως μου είπε ο Τόρης Παπαδήμας...

*Σε πρόσκλησή της για το φετινό της θέμα, αναφέρει χαρακτηριστικά η Θρακική Σκηνή τα παρακάτω:
«Σε περίοδο οικονομικής και όχι μόνο κρίσης... που διέρχεται η χώρα μας θέλοντας να βοηθήσουμε στην κατεύθυνση αυτή, καλέσαμε Άραβες επιχειρηματίες με τα... χαρέμια τους, με σκοπό να επενδύσουν και να μας σώσουν από την δίνη της οικονομικής μας κρίσης με τα πετροδόλαρά τους.
Το φετινό μας θέμα λοιπόν, έχει σχέση με την επικαιρότητα και το θέμα μας είναι απλό και ξεκάθαρο. «Έρχονται οι Άραβες να μας σώσουν»!
Όσοι ενδιαφέρεστε να κάνετε παρέλαση μαζί μας, δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο 25410/20.670 (Ελένη Αλεξίου - Τόρη Παπαδήμα)
Carnival club
ΘΡΑΚΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ»

*Σ’ αυτόν τον χορό, σίγουρα θα πρέπει να πάμε όλοι. Διαβάστε την πρόσκληση και θα συμφωνήσετε μαζί μου:
«Η Εμπορική Λέσχη Ξάνθης και ο Δήμος Ξάνθης σας προσκαλούν στον μεγάλο αποκριάτικο Μασκέ χορό «ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 και ώρα 22.00 υπέρ της ενίσχυσης του τελευταίου μουράγιου της ζωής, του Γηροκομείου Ξάνθη.
Χώρος της εκδήλωσης το ιστορικό κτίριο της Εμπορικής Λέσχης Ξάνθης, σύμβολο της πλέον γόνιμης δράσης της τέχνης του ΕΡΜΗ στην πόλη μας. Ψηφίδα της ιστορικής μνήμης, κεραία και μάρτυρας της εποχής της, κιβωτός παραγωγής σύγχρονου Ελληνικού εμπορικού πολιτισμού.
ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ΘΑ ΝΤΥΣΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΙ «BANDA LATINIKO» ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΝΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΖΥΘΟΥ «ΒΕΡΓΙΝΑ»

*Ο ετήσιος αποκριάτικος χορός του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 στο κέντρο διασκεδάσεως «ΑΠΟΛΛΩΝ». Τιμή πρόσκλησης: 10 ευρώ (φαγητό και ποτό). Έναρξη: 8:00 μ.μ
Οι προσκλήσεις διατίθενται από το Γραφείο Κοινωνικού Λειτουργού του Κεντρικού Κ.Α.Π.Η. (Καπνεργατών 1) από την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 καθημερινά 9:00- 13:00.
Ο Πρόεδρος του Κ.Α.Π.Η.
Δήμου Ξάνθης
Γεώργιος Παπασταματίου

*Στα 2 δισ. ευρώ έφτασαν τα «φέσια» του 2010 από τις ακάλυπτες επιταγές και τις απλήρωτες συναλλαγματικές, με σχεδόν 340.000 νέες εγγραφές στη «μαύρη λίστα» του Τειρεσία. Ενώ τη διετία 2009-2010 τα «φέσια» στην αγορά ξεπέρασαν τα 5 δισ. ευρώ και οι καταχωρίσεις στα μαύρα κατάστιχα προσέγγισαν τις 800.000.
Κι ακόμη δεν έχουν έρθει βέβαια τα χειρότερα όπως δείχνουν τα πράγματα...

26 Φεβρουαρίου

-Αφού βρήκε τους…»μαλ…», που του βάζουν τζάμπα τόσα χρόνια τις ανακοινώσεις! Ο…»χουβαρντάς» κύριος Πούλιος…

26 Φεβρουαρίου
Δεν σε ένοιαξε φίλτατε Χρήστο που η ΔΕΥΑΞ και οι Δημότες πλήρωνα 18.000 ευρώ για κινητά τηλέφωνα υπαλλήλων της ΔΕΥΑΞ, 40 τον αριθμό ( και η κουτσή Μαρία είχε κινητό τηλέφωνο), ούτε το γεγονός ότι απολαμβάνουν εμφιαλωμένο νερό, που πάλι οι δημότες πληρώνουν, την στιγμή που μας πουλάνε το νερό για χρυσάφι και διαμαρτυρήθηκες για τις συνδρομές των εφημερίδων.
Ο Σταύρος Βλαχόπουλος στη «Φωνή της Ξάνθης»).

26 Φεβρουαρίου

-Ποιών δεν μας είπες…Αυτών που τα «κάνουν» ή αυτών που «ξεδοντιάζουν» τα κατορθώματά τους;

26 Φεβρουαρίου
Αν συνεχίσει μ’ αυτά τα «μυαλά» ο Λάκης Στυλιανίδης κάποια από τα πρωτοπαλίκαρα του, τότε προβλέπω από τώρα ΣΥΝΤΡΙΒΗ στις επόμενες εκλογές! Καλά θα κάνει ο Δήμαρχος, να κόψει το βήχα ορισμένων επίδοξων διαδόχων, που πολώνουν το κλίμα και δημιουργούν έριδες μεταξύ στελεχών και συμβούλων…
(Ο Τένης Καμαρίδης στη ΘΡΑΚΗ).

26 Φεβρουαρίου

Γιατί δεν γίνεται…εμφανής  ο αφανής κύριε Δήμαρχε;

Γιατί δεν γίνεται…εμφανής ο αφανής κύριε Δήμαρχε;

26 Φεβρουαρίου
Τους άλλους μπορεί να τους «παραμυθιάζει» ο Δήμαρχος Ξάνθης, όχι όμως εμάς…
Μαθαίνω λοιπόν ότι στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του ο πρώην…ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ κύριος Λάκης Στυλιανίδης για τον οποίο αδίκως τελικά δίναμε τόσα χρόνια τη ψυχή μας, ισχυρίζεται ότι με …δάνειο από Τράπεζα ο «υπαρχηγός» του κύριος Τσέπελης αγόρασε μετοχές κι έγινε…αφανής εταίρος του Παναγιώτη Ανδρικόπουλου στο γνωστό Elisso Hotel!!!! (Και το τριόφορο έτσι το αγόρασε;)
Ξεχνώντας προφανώς ότι «πολύ πριν ο κύριος Τσέπελης ομολογήσει ότι είναι…αφανής εταίρος, τον έβλεπαν όλοι οι πολίτες ως αντιδήμαρχος Ξάνθης να ….επιστατεί (!) των εργασιών στο πρώην «Ξενία» ή να τρέχει στο Υπουργικό γραφείο του Κοντού στην Αθήνα με έξοδα του Δήμου Ξάνθης για τις άδειες από το Υπουργείο Πολιτισμού…
Το ερώτημα λοιπόν των κοινών θνητών.
-Γιατί Δήμαρχε της Ξάνθης αφού δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν εμφανίζεται ο «υπαρχηγός» σου ως...ΕΜΦΑΝΗΣ συνέταιρος του Ανδρικόπουλου; Και τελικά αφού ξέρεις τόσα πολλά, τι χρήμα έδωσε και τι ποσοστό κατέχει στο Elisso;
Και στο ρεζουμέ της υπόθεσης.
-Στη σύμβαση του Δήμου Ξάνθης με τον ΕΟΤ επιτρέπονται οι τέτοιου είδους επινοικιάσεις;;; Κύριε Ξυνίδη, κύριε Πούλιο! Ποιος ξέρει να μας απαντήσει;

26 Φεβρουαρίου

Άλλα έλεγε ο Αρχηγός, άλλα έκανε ο…υπαρχηγός!

26 Φεβρουαρίου
Μάλλον ο Δήμαρχος Ξάνθης αγνοεί το γνωμικό, «η σιωπή είναι χρυσός» για να βγαίνει δημόσια στο δημοτικό συμβούλιο και να λέει πράγματα που στην ουσία….»καταδικάζουν» και εκθέτουν τον ίδιο ανεπανόρθωτα!
-Και μάλιστα ενώπιον και της Δικαιοσύνης που ήδη έχει επιληφθεί της υπόθεσης!!!
Στη συνεδρίαση της Τρίτης για παράδειγμα όταν τέθηκε το θέμα των παρανομιών του «υπαρχηγού» του στην πρώην «Αρχόντισσα», ο Δήμαρχος Ξάνθης ανακοίνωσε εν πλήρη επισημότητα ότι, «το παραδοσιακό κτίσμα θα κατεδαφιστεί και θα έρθει στην αρχική του μορφή, προκειμένου να παύσει κάθε μη νόμιμη λειτουργία αυτού. Τόνισε μάλιστα ότι το θέμα βρίσκεται ήδη στα χέρια της Πολεοδομίας και της Εφορίας Νεότερων μνημείων, προκειμένου να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τη νόμιμη λειτουργία του καταστήματος!»
Όλα ωραία κι όλα καλά κύριε Δήμαρχε με μια διαφορά…!
-Ότι την ώρα που τα έλεγες όλα αυτά στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης (ενώπιον και του κυρίου Τσέπελη), ο υπαρχηγός σου συνέχιζε κανονικά τις…παράνομες εργασίες του!!!!
-Όχι βέβαια βγάζοντας χώματα (!), αλλά….τοποθετώντας νέα…ωραία κεραμίδια επάνω στη στέγη κι ενώ ακριβώς απέναντι ο τεράστιος κάδος γέμισε ήδη με νέα μπάζα!!!

26 Φεβρουαρίου

Μα είναι δυνατόν τόσο πολύ ο Δήμαρχος να «εμπαίζει» τη νοημοσύνη μας;

Μα είναι δυνατόν τόσο πολύ ο Δήμαρχος να «εμπαίζει» τη νοημοσύνη μας;

26 Φεβρουαρίου
Σε άλλη πόλη ζούμε εμείς; Και βγαίνει στα δημοτικά συμβούλια για να υποστηρίξει στα περί πρωτοκλασάτων στελεχών που του υποστήριξε ο Χρίστος Πούλιος,: «Εγώ δεν έχων καλά παιδιά ή μπάσταρδα!».
-Φίλτατε Λάκη, έντεκα χρόνια είσαι Δήμαρχος!!!
-Τι «χρήμα» εισέπραξαν από τις θέσεις και τα αξιώματα που κατείχαν συν τα δωρεάν τηλέφωνα, βενζίνες κλπ οι πρωτοκλασάτοι σου Τσέπελης, Θεολόγος και τι τα… «μπάσταρδα»! Την ανοίγουμε αυτήν την κουβέντα να μάθει κι ο λαός;

26 Φεβρουαρίου

Ενώ η Ν.Δ. τους…χαϊδεύει! Εκτός ΠΑΣΟΚ 105 στελέχη που στήριξαν αντάρτες!

26 Φεβρουαρίου
Διαβάζω ότι την αναστολή της κομματικής ιδιότητας 105 στελεχών του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού του κυβερνώντος κόμματος Γιώργος Ανωμερίτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας μάλιστα, στην επιστολή του κ. Ανωμερίτη τονίζεται ότι τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, των οποίων η κομματική ιδιότητα αναστέλλεται, στήριξαν αντάρτικα ή ανεξάρτητα ψηφοδέλτια στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Όπως προκύπτει από την λίστα των μελών, ορισμένα από αυτά διαγράφονται, επειδή στήριξαν υποψηφίους ακόμα και σε περιοχές που το ΠΑΣΟΚ δεν είχε επίσημο υποψήφιο!
-Κι όλα αυτά, ενώ η Νέα Δημοκρατία και η κυρία Ιακωβίδου, όχι μόνο «χαϊδεύουν»στελέχη τους όπως οι Μακρίδης-Φεταχίδης-Ντίνας κλπ που κατέβηκαν με το ψηφοδέλτιο το ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Τοπείρου, αλλά και τους καλούν να…ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος!

26 Φεβρουαρίου

Ούτε ένας δέχτηκε… «μείωση» των μισθών!

26 Φεβρουαρίου
Ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη Νίκος Ανταμπούφης ήταν ο μόνος που τόλμησε για μια ακόμη φορά!
-Ζητώντας ευθέως στην συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης (του δημοτικού συμβουλίου), την ΜΕΙΩΣΗ στις αποδοχές του Δημάρχου, αντιδημάρχων, Προέδρων κλπ που με τον «Καλλικράτη», διότι στα ύψη που έχουν φτάσει (5.000 Ευρώ ο Δήμαρχος, 2.500 Ευρώ οι αντιδήμαρχοι κλπ), πράγματι αποτελούν πρόκληση για τον απλό λαό και τους συνταξιούχους…
-Το αναμενόμενο;
-Ούτε καν το…συζήτησαν οι υπόλοιποι!
Με τον Δήμαρχο μάλιστα στη τοποθέτησή του να εμφανίζεται και…παραπονούμενος!
-«Φτωχούλης» ο άνθρωπος και δεν του…φτάνουν! Μα τότε γιατί δεν πήγε σπίτι του; Να μην έχουμε και…τύψεις που «πεινάει»!!!

26 Φεβρουαρίου

ΓΕΜΙΣΕ ΝΕΑ… ΜΠΑΖΑ Ο ΚΑΔΟΣ!

26 Φεβρουαρίου
Την ώρα που ο Δήμαρχος Ξάνθης λοιπόν στο δημοτικό συμβούλιο το βράδυ της περασμένης Τρίτης επιχειρούσε να «τελειώνει» με το θέμα Τσέπελη - Αρχόντισσα και μιλούσε για… κατεδάφιση των αυθαιρέτων, μέσα στο μαγαζί… «κρυφά» τα συνεργεία δούλευαν!
Κι ο τεράστιος κάδος που απέναντι, γέμιζε με νέα… μπάζα που… πρόδωσαν τον «αφανή» εταίρο και τον υπαρχηγό του!!!
Τελικά αυτή η πόλη σε ποιόν ανήκει κύριε Δήμαρχε; Στο ξαναρωτάμε… γιατί δυστυχώς το «ίδιο έργο» με τους «ίδιους» θεατές συνεχίζεται…

26 Φεβρουαρίου

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ BLOG ΤΟΥ «Μ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ BLOG ΤΟΥ «Μ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ

26 Φεβρουαρίου
23 Φεβρουαρίου 2011 9:03 μ.μ. «-Αληθεύουν Τένη μου, αλλά κι εσύ δεν δικαιούσαι να… μιλάς! Διότι όταν οργάνωνες το καρναβάλι, όλα τζάμπα τα… έκανες!»
1 Σχόλιο - Εμφάνιση αρχικής ανάρτησης
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
…Αν εμφανίσει ο Φανουράκης(και ολο το ΔΣ της ΔΕΑΞ μετην συμμετοχη-ανοχη Πουλιου) και γενικά οι τωρινοί διοργανωτες, τα πραγματικά εξοδα των ΘΛΕ και συγκριθούν αυτά, με τα ελαχιστα έξοδα της περιόδου που διοργάνωνε το καρναβάλι η ΘΘΣΞ, θα καταλάβουν όλοι γιατί δεν έχουμε δραχμή στα ταμεία του Δήμου και που πήγαν τα λεφτά.
……
23 Φεβ 11, 10:49
xanthi fans 13: ΤΟΡΟΣΙΔΗ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ. ΜΗ ΦΟΒΑΣΕ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
……
23 Φεβ 11, 10:52
xanthi fans 13: ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΣΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΠΑΡΕΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΗΜΝΕΙΣΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ
……
23 Φεβ 11, 11:12
tsepelhs: TI EGINE RE PIPI? EBGALES POIO MPROSTA THN EFHMERIDA KAI DEN PHRES XAMPARI OTI TO THEMA THS DEYAX ANABLHTHIKE? GELANE OLOI MAZI SOY...
……
23 Φεβ 11, 16:19
xanthi: gia ton kollhto sou ton luratzh koubenta den les pipi!!oloi oi alloi krazoun oti htan anyparktos ki esy toumpeki.Alhtheia poses kataxorhseis kai me ti kostos phres apo thn anaptyxiakh?
……
23 Φεβ 11, 17:44
πιπης: παπαδοπουλε εκεινο το μπουλουκι που ονομαζεις θιασο θα κανει καμια παρασταση ??? μαλλον στέρεψες και δεν εχεις και κανεναν να το παρακολουθησει
……
23 Φεβ 11, 17:46
κοντος: σταματα ρε πιπη να γλυφεις τον κοντο. Αποτελει παρελθον γι αυτον τον τοπο οπως κι εσυ
……
23 Φεβ 11, 18:51
df: etsi re pipi na skas aptomn kako su,oso k na vrizis ton tsepeli aytos tha plutizi perisotero k esi dn tha vgazis mia,, opos estroses etsi tha kimithis na min tus stirizes proeklogika, thimomaste ti ekan
……
23 Φεβ 11, 18:52
df: ise o megaliteros kolotubas giati mexri xtes tus parusiazes oso poli kaliterus tu puliu k oti tha sosi tin xanthi o lakis k tora vrizis tis epiloges tu,dn vrizis ta mutra su leo ego re kolotuba
(Σ.Σ. Δημοσιεύουμε όλες τις ύβρεις και αθλιότητες των θρασύδειλων ανώνυμων «ποντικών» σε βάρος μας… Τους οποίους αργά ή γρήγορα θα ξεσκεπάσουμε πλήρως…).

26 Φεβρουαρίου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

26 Φεβρουαρίου
*Για τον Σεπτέμβριο 2011 αναβλήθηκε η γνωστή υπόθεση Τσέπελη για την ψευδή βεβαίωση την οποία έδωσε σε ιδιοκτήτη τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού προκειμένου αυτός να μπορέσει να τον νομιμοποιήσει... Βεβαίωση που έδωσε ο Τσέπελης ως αντιδήμαρχος Ξάνθης το 2005 αλλά κατατέθηκε στο ΕΣΡ με ημερομηνία 1998, γιατί έτσι μόνο θα είχε… αξία!
......
*Τι ισχυρίστηκε πρωτόδικα ο Τσέπελης όταν τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 6 μηνών; Ότι την έδωσε στους ενδιαφερόμενους για να πάνε να την... πρωτοκολλήσουν εκείνοι!!! Απίστευτο κι όμως αληθινό....
-Πρώτη φορά το είδαμε να πηγαίνουν να πρωτοκολλήσουν ένα έγγραφο όχι η υπηρεσία και αυτός που στο χορηγεί αλλά ο... ενδιαφερόμενος!
......
*Κι ένα ερώτημα για τον Εισαγγελέα Εφετών...
-Στην εν λόγω υπόθεση, μάρτυρας ή μάρτυρες κατηγορίες υπάρχουν;
-Διότι αν θυμάμαι καλά, μετά από καταγγελία στο ΕΣΡ αποκαλύφθηκε όλη η... απάτη!!!
......
*Την ίδια ώρα τα... νέα μπάζα του Τσέπελη στον τεράστιο κάδο που τοποθέτησε στο πεζοδρόμιο και το δρόμο ο ίδιος απέναντι από την πρώην «Αρχόντισσα», φυσικά ΠΑΡΑΝΟΜΑ και χωρίς άδεια του δημοτικού συμβουλίου, «πρόδωσαν» ΑΦΑΝΗ και Δήμαρχο Ξάνθης!
-Αφού φανερώνουν ότι «ενώ υποτίθεται το κατάστημα είναι κλειστό με... κλειδαριά, «κάποιοι» μέσα συνεχίζουν να κάνουν παράνομες... εργασίες»!!!
.......
*Την ίδια ώρα δηλαδή (βράδυ Τρίτης), που ο Δήμαρχος «παραμύθιαζε» το δημοτικό συμβούλιο ότι «όλα τα αυθαίρετα θα γκρεμιστούν για να γίνει... νόμιμο το παραδοσιακά», ο «υπαρχηγός» συνέχιζε να παρανομεί στα εσωτερικά του χώρου...!
-Βιάζεται οπωσδήποτε να προλάβει το Καρναβάλι και ούτε νόμους λογαριάζει, ούτε τίποτα...
.......
*Το ωραίο είναι ότι όλοι οι πολίτες βλέπουν τα....νέα μπάζα στον τεράστιο κάδο, εκτός από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ξάνθης Χρήστο Μούρκα και τον… Δήμαρχο Ξάνθης! Κι ας περνάνε κάθε μέρα από την πλατεία Αντίκα, πηγαίνοντας για το Δημαρχείο...
.......
*Και κάτι άλλο. Επειδή ξέρω πως κινείται ο «άνθρωπος»… Καλά θα κάνει ο Μανώλης Τσέπελης (όπως και ο κουμπάρος του) να μην αναμιγνύουν στις «δουλειές» τους, το όνομα του Αλέκου Κοντού…
Ας αφήσουν τον βουλευτή ήσυχο και έξω από τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.
……
*Αλλάζω θέμα. Από τους 12 που ενδιαφέρονταν μέχρι χθες, πήγαμε ήδη στους 16. Όπως έμαθα λοιπόν, αίτηση για την θέση του Συμπαραστάτη του δημότη στον Δήμο Ξάνθης κατέθεσαν οι: Παπαχρόνης Γιάννης, Μιχάλης Σαραλέκος (δικηγόρος), η δικηγόρος Μαρία Παπανικολάου και η δικηγόρος Συμεωνίδου Πόπη.
……
*Απίστευτο κι όμως αληθινό... Η πλευρά λοιπόν του Αντιδήμαρχου Ξάνθης Απόστολου Αγκόρτζα ισχυρίζεται ότι ο Μητροπολίτης έχτισε ΧΩΡΙΣ άδεια τον περίφημο «στάβλο» που υπάρχει στη ξενοδοχειακή του μονάδα κι αυτός απλά νοίκιασε... ακίνητο και μισό ποτάμι (από την Ιερά Μητρόπολη) κι έβαλε τα άλογα!
Τώρα μάλιστα...
Μάθαμε ότι η Μητρόπολη χτίζει και... στάβλους! Και νοικιάζει και τις όχθες του ποταμού...
-Με τι αντίτιμο; Κάποια στιγμή θα το μάθουμε κι αυτό!

25 Φεβρουαρίου

Γιατί δεν το έκανες μέχρι σήμερα κ. Δήμαρχε; Κατεδαφίζεται η «Αρχόντισσα» για να γίνει κατόπιν εορτής... νόμιμη!

25 Φεβρουαρίου
Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης το βράδυ της Τρίτης, με τον Μανώλη Τσέπελη να δέχεται «πυρά» από όλες τις πλευρές και τον Δήμαρχο Ξάνθης να επιχειρεί την πλήρη «συγκάλυψη» του θέματοςΑΚΟΜΗ ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΨΙΑ!
*Καταγγελίες των κατοίκων ότι «κρυφά» και με την ανοχή του Δημάρχου Ξάνθης, ο Τσέπελης συνεχίζει τις…εργασίες στην «κλειδωμένη» «Αρχόντισσα»!!!! Τον «πρόδωσε» και ο τεράστιος κάδος που ΠΑΡΑΝΟΜΑ τοποθέτησε εκεί ο «υπαρχηγός» και «γέμισε» με νέα…μπάζα!Τέλος (;) στις φωνές που βάλλονται κατά του Μανώλη Τσέπελη, εξαιτίας της εμπλοκής του στο μη νόμιμο κατάστημα της πρώην ταβέρνας «Αρχόντισσα», επεχείρησε να βάλει κατά της διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης λέγοντας ότι το κτίριο θα κατεδαφιστεί για να γίνει από την αρχή... νόμιμο!!!
Ωστόσο για τη θέση αυτή του Δημάρχου Ξάνθης υπάρχουν νέα μεγάλα ερωτηματικά, καθώς εκφράζεται η άποψη ότι «με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Ξάνθης επιχειρεί να «κλείσει» το θέμα ώστε να «συγκαλύψει» και τις δικές του ευθύνες, για το πώς λειτουργούσε τότε παράνομα μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο κατάστημα!»
-Δηλαδή έπρεπε να γίνει «πρωτοσέλιδο» το θέμα και να το προβάλει ο Τύπος για να…ευαισθητοποιηθεί ο Δήμαρχος και να αποφασίσει την…κατόπιν εορτής «κατεδάφιση» των….αυθαιρέτων;

ΑΚΟΜΗ ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΨΙΑ!
Σημειώνεται ότι μέχρι και χθες, δεν είχε ακόμη η αυτοψία των αυθαιρεσιών Τσέπελη στην πρώην «Αρχόντισσα», διότι κατά τον Αντιδήμαρχο Ξάνθης Χρήστο Μούργκα πήγαν οι υπάλληλοι δύο φορές και βρήκαν την πόρτα…κλειστή με κλειδαριά!!!
Ωστόσο και σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων «κρυφά» και με την ανοχή του Δημάρχου Ξάνθης, ο Τσέπελης συνεχίζει τις…εργασίες στην «κλειδωμένη» «Αρχόντισσα»!!!! Τον «πρόδωσε» μάλιστα για δεύτερη φορά και ο τεράστιος κάδος που ΠΑΡΑΝΟΜΑ τοποθέτησε εκεί ο «υπαρχηγός» και «γέμισε» με νέα…μπάζα!
Επισημαίνεται ότι ο κύριος Τσέπελης για την κατάληψη του πεζοδρομίου και του δρόμου, όφειλε πριν την τοποθέτηση του τεράστιου κάδου του για τις άνευ οικοδομικής άδειας εργασίες του, να πάρει ΑΔΕΙΑ και από το Δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, όπως όλοι οι κοινοί θνητοί!!! Ωστόσο ούτε τέτοια άδεια πήρε και ο κάδος παραμένει εκεί, γεμάτος από…νέα μπάζα και σκουπίδια, προφανώς για να υποδεχτεί και τους επισκέπτες εν όψει του Καρναβαλιού….

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Αρχικώς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Τσαβδάρη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης ενημέρωσε το σώμα για τη διεξαγωγή αγώνων της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ ( ανδρών - γυναικών), στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα πραγματοποιηθεί στη Ξάνθη στις 11 και 12 Ιουνίου. Το κόστος για το Δήμο Ξάνθης θα είναι περίπου 5.000 ευρώ και οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ.
Ο Γιώργος Κολλάρος, αναφέρθηκε στην κινητοποίηση των Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης και ζήτησε να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στην καθαριότητα και κυρίως των εποχικών που εργάζονται σκληρά κυρίως την περίοδο των καρναβαλικών εκδηλώσεων.
Αναφορικά με το θέμα του Μανώλη Τσέπελη και τις εργασίες που εκτελούνται στην πρώην ταβέρνα «Αρχόντισσα», ο κ. Κολλάρος αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα, υποστηρίζοντας ότι προσωπικά ζητήματα δημοτικών συμβούλων που δεν σχετίζονται με τον Δήμο Ξάνθης δεν είναι δυνατόν να συζητούνται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου!!!
Στάση που επίσης προκάλεσε ποικίλα ερωτηματικά, καθώς η παρέμβαση του συμβούλου του ΚΚΕ στην ουσία ήρθε ως ο... «από μηχανή Θεός» για τον κύριο Τσέπελη!!!
Απαντώντας, ο Δήμαρχος Ξάνθης υποστήριξε ότι το θέμα πληρωμής των εργαζομένων στην καθαριότητα δεν μπορεί να αποσαφινηστεί , εφόσον το αρμόδιο ελεγκτικό συνέδριο δεν επιδέχεται αλλαγή στον τρόπο πληρωμής και δεν υπάρχει άλλος τρόπος νόμιμης καταβολής των δεδουλευμένων. Δεσμεύτηκε όμως να διερευνηθούν και άλλοι τρόποι.
Στα εκτός ημερήσιας διάταξης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μπάμπης Δημαρχόπουλος, γνωστοποίησε στο σώμα ανακοίνωση των δημοτικών υπαλλήλων, από την οποία προκύπτουν αιχμές σε σχέση με τους Δημοτικούς Συμβούλους, την πολιτική τους ταυτότητα και τη δράση τους στον Δήμο Ξάνθης. Γνωστοποίησε επίσης ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ξάνθης, όπου κατόπιν πρότασης του Νίκου Ανταμπούφη, αποφασίστηκε να συσταθεί ψήφισμα συμπαράστασης και να αποσταλεί στους αρμόδιους φορείς.

ΠΟΡΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑΞ
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημέρωσε το σώμα για την πολυσέλιδη έκθεση ( πόρισμα) για την ΔΕΥΑΞ, που διενεργήθηκε πρόσφατα από τους αρμόδιους ελεγκτές της Οικονομικής Επιθεώρησης της Περιφέρειας, τα στοιχεία της οποίας ωστόσο δεν γνωστοποιήθηκαν εξαιτίας του όγκου της εκθέσεως.
Άμεση ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρίστου Πούλιου, που κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή για καθυστέρηση στην γνωστοποίηση του πορίσματος, εφόσον αυτό ήταν στα χέρια της Δημοτικής Αρχής από τις 2 Φεβρουαρίου. Τόνισε ακόμη ότι στην περίπτωση που προκύπτουν στοιχεία σε βάρος ατόμων του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ δεν είναι δυνατόν στη συνέχεια της συνεδρίασης να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο για το νέο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης ύδρευσης.
Με την φράση «εάν δεν σας αρέσουν τα πρόσωπα ζητήστε την παραίτησή τους», απάντησε ο Δήμαρχος.

ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΤΑΙ Η «ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ» ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΙΜΗ!!!
Ακολούθησε συζήτηση για το φλέγον θέμα που προέκυψε με το κτίριο της πρώην ταβέρνας "ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ" στην Παλιά Πόλη. Ο Χρίστος Πούλιος ζήτησε διευκρινήσεις σε σχέση με την δράση του Μανώλη Τσέπελη, ενοικιαστή του καταστήματος, καθώς προκύπτουν στοιχεία για παράνομο τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου καταστήματος και μάλιστα άνευ της απαιτούμενης άδειας. «Κατ’ επανάληψη πρωτοκλασάτα στελέχη του Δημάρχου θίγουν το κοινό αίσθημα», είπε χαρακτηριστικά ο Χρίστος Πούλιος.
Το λόγο έλαβε στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ανακοινώνοντας ότι το κτίριο θα κατεδαφιστεί και θα έρθει στην αρχική του μορφή, προκειμένου να παύσει κάθε μη νόμιμη λειτουργία αυτού. Τόνισε μάλιστα ότι το θέμα βρίσκεται ήδη στα χέρια της Πολεοδομίας και της Εφορίας Νεότερων μνημείων, προκειμένου να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τη νόμιμη λειτουργία του καταστήματος! Ωστόσο και αυτή η παρέμβαση του Δημάρχου Ξάνθης, θεωρείται ότι «έμμεσα» θέλει να «κλείσει» το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να μην υπάρξουν ενδεχόμενες παραλείψεις του Δήμου Ξάνθης, όσο προς την παράνομη λειτουργία του μαγαζιού μέχρι σήμερα...!
Ανεβάζοντας τους τόνους, ο κ. Στυλιανίδης σε σχέση με τα όσα υποστήριξε ο Χρίστος Πούλιος περί πρωτοκλασάτων στελεχών, είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν έχων καλά παιδιά ή μπάσταρδα!».

ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΟΓΩ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ
Το δεύτερο θέμα που έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης, η παράταξη του Χρίστου Πούλιου αφορούσε τις εργασίες του νέου Δημαρχείου, που έχουν σταματήσει. Ο κ.Πούλιος ζήτησε να μάθει το λόγο καθώς και την φάση που βρίσκονται οι όποιες εργασίες.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ξάνθης, το έργο διεκόπη προσωρινά εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών. Ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τις 470.00 ευρώ. Σε ότι αφορά το υπάρχον Δημαρχιακό Μέγαρο, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την αποκατάστασή του.

ΣΕ ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Τη δυσμενή κατάσταση της λειτουργίας της Αναπτυξιακής Εταιρείας και το γεγονός ότι οι υπάλληλοι αυτής παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες, έθιξε με ερώτησή του προς την Δημοτική Αρχή Ξάνθης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρίστος Πούλιος. Επεσήμανε δε ότι η εταιρεία έπαψε να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης, από την πλευρά του παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στην εταιρεία, εξαιτίας προγραμμάτων που δεν προχώρησαν. Ωστόσο καθησύχασε τους απλήρωτους εργαζομένους, λέγοντας ότι ήδη η Αναπτυξιακή Εταιρεία βρίσκεται σε σημείο αναδιάρθρωσης. Πρότεινε μάλιστα να διεξαχθούν νωρίτερα οι εκλογές για το νέο Δ.Σ. της εταιρείας.
Στο ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Απόστολος Αγκόρτζας, διευκρινίζοντας ότι ο Δήμος Ξάνθης συμμετείχε πάντοτε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες επίλυσης των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
Ωστόσο ο κ.Αγκόρτζας δέχθηκε τα πυρά του Θανάση Ξυνίδη, καθώς για αδιευκρίνιστους λόγους δεν προχώρησαν προγράμματα του Leader και της Αλιείας.

ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΑΝΤΑΜΠΟΥΦΗΣ - ΟΥΔΕΙΣ ΤΟ ΔΕΧΘΗΚΕ!!!
Από τα πλέον ενδιαφέροντα ζητήματα και μάλιστα εν όψει οικονομικής κρίσης, έθεσε ο Νίκος Ανταμπούφης προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης. Πρότεινε μείωση μισθών των δημοτικών συμβούλων, αντιδημάρχων κλπ., χωρίς ωστόσο να λάβει συγκεκριμένη απάντηση και επέμεινε λέγοντας ότι θα μπορούσαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να περικόψουν από τις απολαβές τους και να συνεισφέρουν σε ένα κοινωφελή σκοπό!!!
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, υποστήριξε ότι το θέμα θα πρέπει να επιληφθεί η νομική υπηρεσία του Δήμου για να γνωμοδοτήσει στη συνέχεια. Ο δε Δήμαρχος Ξάνθης αναφέρθηκε στις περικοπές που επήλθαν εξαιτίας του Καλλικράτη και γνωστοποίησε εν ολίγοις τις απολαβές του και τα έξοδά του.
Κανείς από τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους δεν έλαβε θέση στο θέμα.

ΤΟΥΣ ΓΟΥΡΟΥΝΑΔΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΤΣΕΠΕΛΗΣ!
ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΣ Ή ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΑ ΕΚΤΑΣΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ «ΚΑΛΕ» ΣΤΑ ΚΙΜΜΕΡΙΑ
Στα εντός ημερήσιας διάταξης θέματα, μακρά συζήτηση έγινε για το πρώτο ζήτημα που αφορούσε τη λήψη απόφασης σχετικά με την 12/2010 του τοπικού συμβουλίου Κιμμερίων περί προσβολής ή μη της απόφασης ως αναδασωτέας έκτασης της περιοχής ΚΑΛΕ Κιμμερίων. Ωστόσο οι ημερομηνίες προσβολής ή όχι της απόφασης έχουν παρέλθει, γεγονός που αναγκάζει τη Δημοτική Αρχή να προβεί σε άλλες διαδικασίες παρέμβασης.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός της θερμής υποστήριξης που εξέλαβαν κτηνοτρόφοι των Κιμμερίων από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Μανώλη Τσέπελη.
Ο Νίκος Ανταμπούφης, υποστήριξε ότι θα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στην αναδάσωση. Πέραν αυτού - όπως τόνισε - η συγκεκριμένη περιοχή έχει αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Ο Μανώλης Φανουράκης άφησε αιχμές ως προς την λειτουργία του Δασαρχείου Ξάνθης, ενώ ο Μανώλης Τσέπελης υποστήριξε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν περίπου 45 χοιροτροφικές μονάδες και δεν είναι δυνατόν να περιοριστούν ξεχνώντας βέβαια να αναφέρει ότι όλες αυτές οι μονάδες λειτουργούσαν και λειτουργούν μέχρι τώρα... παράνομα!
Ο δε Δημήτρης Μπένης πρότεινε να συνταχθεί και να αποσταλεί ένα υπόμνημα στη Δασική Υπηρεσία Ξάνθης.
Τελικώς αποφασίστηκε να διερευνηθεί το θέμα με άλλους τρόπους, εφόσον η ημερομηνία προσβολής ή μη της απόφασης της Δασικής Υπηρεσίας έχει παρέλθει.

ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Ένταση επικράτησε και στο τρίτο εντός ημερησίας διάταξης θέμα που αφορούσε την έγκριση η μη απόφασης του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΞ για την κατάρτιση και ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2011.
Ο Θανάσης Ξυνίδης αρνήθηκε να ψηφίσει υπέρ, κατηγορώντας το Δ.Σ. της ΔΗΚΕΞ για μεγάλες δαπάνες και για μεταφορά χρεών από το παρελθόν στον υπάρχοντα προϋπολογισμό.
Απαντώντας ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΞ Μανώλης Φανουράκης, ξεκαθάρισε ότι για να πληρωθούν τα έξοδα της διεξαγωγής του Καρναβαλιού, έπρεπε πρώτα να έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ο προϋπολογισμός. Σε ότι αφορά τα έσοδα, διευκρίνισε ότι αυτά προέρχονται από ευρωπαϊκά προγράμματα και από τον Δήμο Ξάνθης.
Στη συνέχεια ο επί των οικονομικών υπεύθυνος της ΔΗΚΕΞ κ. Εγγλεζάκης τόνισε ότι υπάρχουν ασάφειες εξαιτίας του Καλλικράτη και διευκρίνισε ότι αρμόδιος δεν μπορεί να εγκρίνει κανένα ποσό εάν δεν υπάρξει προϋπολογισμός.
Ο κ.Ξυνίδης επέμεινε στην αρχική του θέση και ζήτησε να μάθει που δαπανήθηκαν οι 470.000 ευρώ στις 14 Νοεμβρίου από τα ταμεία της ΔΗΚΕΞ.
«Όφειλε η εταιρεία να μας πει! Είναι πολιτικά ερωτήματα αυτά! Ότι και να μου πείτε έχω αμφιβολίες», είπε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Ξυνίδης.

ΑΝΑΨΕ ΠΑΛΙ «ΦΩΤΙΕΣ» Ο ΒΟΡΙΔΗΣ
Η φράση του νεοεκλεγέντα δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Βορίδη: «Δεν ξέρουμε που πετάχτηκαν 500. 000 ευρώ!», πυροδότησε το κλίμα της συνεδρίασης. Ο Δημήτρης Μπένης σύνεστησε στον κ. Βορίδη να προσέχει τι λέει, καθώς όπως υποστήριξε με τον ίδιο τρόπο προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις και για τον δρόμο στην Alex Pack.
O Χρίστος Πούλιος, ζήτησε περισσότερα στοιχεία για τα έσοδα της ΔΗΚΕΞ.
Ο Μανώλης Φανουράκης κάλεσε όποιον έχει αμφιβολίες για τα οικονομικά να έρθει να ελέγξει αυτοπροσώπως.
Τελικώς το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
Το 9ο εντός ημερήσιας διάταξης θέμα, που αφορούσε τον ορισμό μελών, Προέδρου και Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ και των αναπληρωτών τους, αναβλήθηκε μετά από προτροπή του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρίστου Πούλιου να τοποθετηθούν άτομα μη εκλεγμένα στο δημοτικό συμβούλιο που μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην επιχείρηση ύδρευσης.
Τα λοιπά θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν παρουσίασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

25 Φεβρουαρίου

ΑΓΕΛΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ Έφαγε και τα 10 πρόβατα στο κτήμα του Χρήστου Τιφτίκογλου στο Τύμπανο!

25 Φεβρουαρίου
«Μπάλα» έκαναν τον Τιφτίκογλου Χρήστο από το Δασαρχείο στην Κτηνιατρική, από την Κτηνιατρική στον ΕΛΓΑ και από τον ΕΛΓΑ στον Δήμο Τοπείρου!Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ
*Από την στιγμή που έφυγαν τα σκυλιά ανοίγω την πόρτα και μπαίνω μέσα στο κτήμα. Και τι να δω; Τα πρόβατά μου σκοτωμένα, ξεκοιλιασμένα, δεν… δεν μπορώ να το περιγράψω. Μου τα έφαγαν όλα. μου άφησαν τέσσερα ζωντανά, που οι κοιλίες τους ήταν απ’ έξω!!! Έγινε χαμός. Έκλαιγα. Έκλαιγα μόνο που τα έβλεπα έτσι

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Εκεί που πιστεύαμε ότι «τα σκυλιά προστατεύουν τον άνθρωπο και τα πρόβατα», η καταγγελία του Χρήστου Τιφτίκογλου χθες στην «Ανοιχτή γραμμή» πράγματι έσπαζε κόκαλα…
Αγέλη 30 με 40 σκυλιά, «εισέβαλε» στη κυριολεξία στο κτήμα του στο Τύμπανο Ξάνθης και… κατασπάραξε και τα 10 πρόβατα που βρήκε εκεί!!!
Τι είπε ο ίδιος ο κτηνοτρόφος στο Xanthi channel και τον «Μαχητή»:
«Το πρωί της Τρίτης που μπήκα μέσα στο κτήμα μου, μόλις έκανα να ανοίξω την πόρτα, πλάκωσαν περίπου 30 με 40 σκυλιά. Φοβήθηκα, έτρεμα από τον φόβο μου. Κάποια στιγμή έφυγαν. Από την στιγμή που έφυγαν τα σκυλιά ανοίγω την πόρτα και μπαίνω μέσα στο κτήμα. Και τι να δω; Τα πρόβατά μου σκοτωμένα, ξεκοιλιασμένα, δεν… δεν μπορώ να το περιγράψω. Μου τα έφαγαν όλα. μου άφησαν τέσσερα ζωντανά, που οι κοιλίες τους ήταν απ’ έξω!!! Έγινε χαμός. Έκλαιγα. Έκλαιγα μόνο που τα έβλεπα έτσι. Το ίδιο πράγμα έγινε και πέρυσι. Στο κτήμα ενός φίλου μου. Έκανα καταγγελία αλλά δεν μου απάντησε κανένας. Φοβάμαι να πάω στο κτήμα μου πλέον. Τα σκυλιά είναι αδέσποτα. Κανένας δεν έχει σκυλιά εδώ πέρα. Τι να κάνω πια. Που να απευθυνθώ; Δεν ξέρω! Από τον έναν στο άλλο με στέλνουν. Το δασαρχείο μου λέει στην κτηνιατρική. Η κτηνιατρική με έστειλε στον ΕΛΓΑ. Ο ΕΛΓΑ με έστειλε Δήμο Τοπείρου. Πήγα στον Δήμο και μίλησα με τον Αντιδήμαρχο κ. Τσιλιγγίρη και μου είπε πως θα με βοηθήσει όσο -μπορεί. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω…».
-Μήπως το Σωματείο Ζωοφίλων ΣΩΖΩ μπορεί να δώσει μια απάντηση στον φτωχό κτηνοτρόφο; Ή κάποιος άλλος αρμόδιος;

25 Φεβρουαρίου

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ! ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΤΤΕ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΛΟΠΕΣ

25 Φεβρουαρίου
Όλα τα κλοπιμαία και λοιπά πειστήρια μεταφέρθηκαν με συνδρομή φορτηγών των Δήμων Αβδήρων και Τοπείρου και του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης στο Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας όπου και παραμένουν για αναγνώριση από τυχόν παθόντες.*Συνελήφθηκαν πέντε (05) ημεδαπά άτομα ηλικίας 22, 51, 51, 56 και 42 ετών, κάτοικοι Π. Κατραμίου, Βαφέικων και Ευλάλου.ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ!
*Επίσης κατά τη διάρκεια της προανακρίσεως προέκυψε συμμετοχή στην ανωτέρω εγκληματική οργάνωση επτά (07) ακόμη ημεδαπών ατόμων ηλικίας 34, 43, 46, 37, 26, 28 και 40 ετών, κατοίκων Π. Κατραμίου, Ευλάλου και Βαφέικων Ξάνθης καθώς στις οικίες τους απέκρυπταν σημαντικό αριθμό κλοπιμαίων αντικειμένωνΣε συνέχεια των από 19.02.2011 ανακοινώσεων της Διευθύνσεώς μας σχετικά με τη σύλληψη πέντε (05) ατόμων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης η οποία με δομημένη οργάνωση και διαρκή δράση διέπραττε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παραβάσεις της περί όπλων νομοθεσίας γνωρίζονται τα ακόλουθα :
Κατόπιν συλλογής, αξιολόγησης και αξιοποίησης σχετικών πληροφοριών και μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας, του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης και του Αστυνομικού Σταθμού Ευλάλου, διενεργήθηκαν κα’ όλη τη διάρκεια της 18.02.2011 νομότυπες κα’ οίκον έρευνες (παρουσία δικαστικού λειτουργού) σε εννέα (09) κατοικίες και μία (01) αποθήκη οι οποίες βρισκόταν στους οικισμούς Π. Κατράμιο, Βαφέικα και Εύλαλο.Οι ανωτέρω έρευνες είχαν σαν αποτέλεσμα να συλληφθούν πέντε (05) ημεδαπά άτομα ηλικίας 22, 51, 51, 56 και 42 ετών, κάτοικοι Π. Κατραμίου, Βαφέικων και Ευλάλου.
Την 21.02.2011 αξιολογώντας νεότερες πληροφορίες, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης διενήργησαν εκ νέου νομότυπες κατ΄οίκον έρευνες (παρουσία δικαστικού λειτουργού) σε δύο (02) κατοικίες στον οικισμό Κύρνος και σε μία (01) κατοικία στον οικισμό Εύλαλο.
Αποτέλεσμα των ανακριτικών ερευνών ήταν να ανευρεθούν και κατασχεθούν :
Εκατοντάδες τεμάχια από καλώδια (του ΟΤΕ / Ηλεκτροφόρα)
Εφτά (7) μεγάλοι κόφτες καλωδίων.
Τέσσερα (4) ζεύγη πέδιλα της ΔΕΗ, για αναρρίχηση σε ξύλινους στύλους.
Δύο (02) πινακίδες ΙΧΕ, για τις οποίες έχει δηλωθεί κλοπή.
Παράνομα κατεχόμενα: Έξι (6) κυνηγετικά όπλα (καραμπίνες / μονόκαννα), δύο (2) φλόμπερ, δύο (2) αεροβόλα, ένα (1) πιστόλι δακρυγόνου, ένα (1) αυτοσχέδιο γκλομπ, ένα (1) μαχαίρι με μήκος λεπίδας δεκαπέντε (15) εκ., δύο (2) ρεπλίκες πιστόλια.
Πενήντα δύο (52) dvd-player, αποκωδικοποιητές, ενισχυτές ήχου.
Εκατόν ογδόντα ένα (181) κινητά τηλέφωνα, εκατόν εννέα (109) μπαταρίες κινητών τηλεφώνων, σαράντα ένας (41) φορτιστές κινητών τηλεφώνων.
Εκατόν ογδόντα (180) πακέτα τσιγάρα, διαφόρων μαρκών.
Είκοσι επτά (27) τροχοί κοπής, διαφόρων τύπων.
Δέκα (10) αλυσοπρίονα.
Δεκαοχτώ (18) ραδιοκασετόφωνα αυτοκινήτου.
Είκοσι (20) στερεοφωνικά συγκροτήματα.
Τριάντα (30) ηχεία διαφόρων τύπων.
Δεκαεννέα (19) συλλογές εργαλείων.
Είκοσι τρία (23) ηλεκτρικά, τρυπάνια, βιδολόγοι, κρουστικά.
Δεκατέσσερις (14) ζάντες αυτοκινήτου, εκ των οποίων οι οχτώ (8) με ελαστικά.
Εννέα (09) τηλεοράσεις, τέσσερις (4) οθόνες Η/Υ.
Τρείς (03) φορητοί ασύρματοι και δύο (2) σταθεροί.
Είκοσι δύο (22) οικιακές συσκευές διαφόρων τύπων.
Ένα (01) κομπρεσέρ.
Τέσσερεις (04) φορητές συσκευές ηλεκτροσυγκόλλησης.
Εννέα (09) ρολόγια χειρός.
Εκατόν σαράντα δύο (142) σπρέι περιποίησης αυτοκινήτου, προερχόμενα από πρατήρια υγρών καυσίμων.
Τρία (03) ποδήλατα.
Τέσσερα (04) χορτοκοπτικά.
Τρείς (03) μονάδες Η/Υ.
Δύο (02) ψυγεία.
Τρία (03) καροτσάκια οικοδομής.
Δύο (02) πλυντήρια ρούχων.
Δεκάδες άλλα μικροαντικείμενα.
Κατά τη διάρκεια της προανακρίσεως προέκυψε συμμετοχή στην ανωτέρω εγκληματική οργάνωση επτά (07) ακόμη ημεδαπών ατόμων ηλικίας 34, 43, 46, 37, 26, 28 και 40 ετών, κατοίκων Π. Κατραμίου, Ευλάλου και Βαφέικων Ξάνθης καθώς στις οικίες τους απέκρυπταν σημαντικό αριθμό κλοπιμαίων αντικειμένων. Ανωτέρω δράστες δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης αυτοφώρου.
Από το προανακριτικό υλικό που συλλέχτηκε, τη διακρίβωση και ταύτιση του τρόπου δράσης (modus operandi) και από την μέχρι στιγμής ταυτοποίηση των πειστηρίων, η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, όλοι οι παραπάνω δράστες διακεκριμένων κλοπών, μέλη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, φέρεται ότι διέπραξαν συνολικά τις κάτωθι κλοπές:
Έξι (06) κλοπές καλωδίων ΟΤΕ, ΔΕΗ από κεντρικές διασταυρώσεις και κολώνες ΔΕΗ.
Σαράντα οχτώ (48) διαρρήξεις και κλοπές από οικίες.
Τρείς (03) κλοπές από πρατήρια υγρών καυσίμων.
Πέντε (05) κλοπές από Βιομηχανίες - Εταιρίες.
Μία (01) κλοπή από αποθήκες Δήμου Τοπείρου.
Εφτά (07) κλοπές από καταστήματα πώλησης ψιλικών, περίπτερα, καφενεία.
Δύο (02) κλοπές καλωδίων από πομώνες γεώτρησης.
Οι κλοπές αυτές, διαπράχθηκαν κυρίως από τον Ιούλιο του 2010 έως Φεβρουάριο του 2011, πλην όμως υπήρξαν περιπτώσεις αναγνώρισης και ταύτισης πειστηρίων που είχαν κλαπεί τα έτη 2007, 2008, 2009 και 2010 από την περιοχή της Ξάνθης. Οι κλοπές διεπράχθησαν σε οικίες κυρίως εξοχικές της παραλιακής και πεδινής περιοχής της Ξάνθης ή αγροκτήματα.
Απογευματινές ώρες της 20.02.2011 από το Α.Τ. Χρυσουπόλεως Καβάλας πραγματοποιήθηκαν κατ΄ οίκον έρευνες σε δύο οικίες συγγενικών προσώπων των δραστών, με αποτέλεσμα να βρεθεί και να κατασχεθεί μία φωτογραφική μηχανή, που αποτελούσε προϊόν κλοπής.
Τα κατασχεθέντα κυνηγετικά όπλα που έφεραν αλλοιωμένο τον αριθμό σειράς τους θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.
Όλα τα κλοπιμαία και λοιπά πειστήρια μεταφέρθηκαν με συνδρομή φορτηγών των Δήμων Αβδήρων και Τοπείρου και του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης στο Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας όπου και παραμένουν για αναγνώριση από τυχόν παθόντες.
Προς τούτο, παρακαλούμε τους πολίτες που τυγχάνουν παθόντες κλοπής όπως προσέλθουν στο Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας για αναγνώριση.

25 Φεβρουαρίου

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΝΤΟΥ ΓΙΑ ΛΟΜΒΕΡΔΟ «Υπό διάλυση», καρδιολογικό, παθολογικό & αναισθησιολογικό στο Νοσοκομείο Ξάνθης!

25 Φεβρουαρίου
Παρακολουθούμε όλοι σαν Ξανθιώτες, μια μεθόδευση ραγδαίας υποβάθμισης του νοσοκομείου Ξάνθης με απώτερο πιθανό σκοπό την διακοπή της λειτουργίας του.
*Πότε επιτέλους θα αναλάβει τις ευθύνες του προκειμένου το νοσοκομείο Ξάνθης να ξαναλειτουργήσει ομαλά χωρίς κινδύνους για την υγεία των πολιτών και να επανέλθει στην ικανοποιητική λειτουργία που παραδόθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση;
Υπό διάλυση (!) βρίσκονται καρδιολογικό, παθολογικό και αναισθησιολογικό στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων αλλά και των αρμοδίων Υπουργών και του Διοικητή, η κατάσταση και τα προβλήματα χειροτερεύουν.
Αφορμή όλων αυτών, η νέα ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ξάνθης και πρώην Υπουργός Αλέκος Κοντός, κρούοντας για μια ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου!!!Η ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΝΕΧΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο.
ΘΕΜΑ: Προβλήματα στο νοσοκομείο Ξάνθης
Με τις ερωτήσεις μου 7187/2.12.2010 και 9861/26.1.2011 σας είχα ενημερώσει για την προβληματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο Ξάνθης ζητώντας σας να πάρετε άμεσα μέτρα.
Παρά τις επισημάνσεις μου αυτές και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου κανένα μέτρο δεν ελήφθη μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα ήδη τρείς κλινικές (Καρδιολογική, Παθολογική, Αναισθησιολογικό) να αποδυναμώνονται όλο και περισσότερο και η λειτουργία τους να καθίσταται επικίνδυνη και να κινδυνεύουν με κλείσιμο!!
Πιο συγκεκριμένα σας αναφέρω ότι οι γιατροί του Νοσοκομείου με επιστολή τους στις 17-2-2011 προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης καταγγέλλουν τα εξής:
1. Καρδιολογική κλινική. Δέχεται πάνω από 8100 ασθενείς ετησίως στα εξωτερικά ιατρεία (τακτικά και επείγοντα) με μέσο αριθμό νοσηλευόμενων ασθενών 20 ημερησίως και 1600-1900 εισαγωγές ετησίως. Όλα αυτά τα περιστατικά αντιμετωπίζονται σήμερα από 1 μόνο καρδιολόγο, αντί 5 που προβλέπει ο οργανισμός του νοσοκομείου!! Δηλαδή μπορεί να πιστέψει κανείς ότι την δουλειά 5 καρδιολόγων μπορεί να την κάνει με την ίδια ασφάλεια ένας; ο οποίος σημειωτέον εφημερεύει τουλάχιστον 12 φορές/μήνα (για 24 συνεχείς ώρες) χωρίς να ακολουθεί η υποχρεωτική από τον νόμο 24ωρη ανάπαυση (ρεπό), χωρίς να πάρει ούτε μια μέρα άδειας ( που από τον νόμο είναι υποχρεωτική) από τον Δεκέμβριο του 2009; Είναι δυνατόν ο ίδιος άνθρωπος να είναι ταυτόχρονα στα Επείγοντα Ιατρεία και στα Τακτικά και στην κλινική; Η κατάσταση αυτή είτε θα οδηγήσει σε μοιραίο λάθος σε βάρος ασθενούς, είτε θα μετατρέψει την καρδιολόγο από θεράποντα γιατρό σε νοσηλευόμενο!! Ο διοικητής δε του νοσοκομείου αντί να παρατείνει την θητεία του επι συμβάσει καρδιολόγου που κάλυπτε και εφημερίες τον απολύει σε λίγες μέρες έχοντας ήδη αποδεχτεί την ακύρωση εξαγγελθείσας απόσπασης καρδιολόγου από την Αλεξανδρούπολη και επιχειρεί να καλύψει 6 εφημερίες καρδιολόγου σε παθολόγο!! Το επιχείρημα που προβάλετε ότι για κάθε 5 γιατρούς που απολύονται θα προσλαμβάνετε ένας δεν ευσταθεί διότι εάν περιμένουμε να φύγουν πέντε τότε δεν θα έχει μείνει κανένας γιατρός για να λειτουργήσει το νοσοκομείο.
2. Παθολογική κλινική: Από 6 παθολόγους το νοσοκομείο έμεινε με τρείς εδώ και πέντε περίπου μήνες. Ενώ το Δεκέμβριο υπήρχε διαβεβαίωση και δημόσια δέσμευση ότι θα διορίζονται το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο 2 παθολόγοι με προκήρυξη που ήδη έχει γίνει, ανακοινώθηκε πρόσφατα η ακύρωση του διορισμού τους λόγω της ισχύος του μέτρου 5 προς 1. Επιπλέον ανακοινώσατε τη μη ανανέωση της σύμβασης παθολόγου που είχε προσληφθεί με τρίμηνη σύμβαση και την απόλυσή του στις 14/3/2011. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να διενεργούν οι υπάρχοντες γιατροί περισσότερες εφημερίες και κλινικό έργο στα ιατρεία και στην κλινική που υπερβαίνει ήδη την καλώς εννοούμενη ανταπόκριση των γιατρών οι οποίοι αισθάνονται ήδη εξαντλημένοι. Το περίεργο δε είναι ότι την ίδια στιγμή όμορα νοσοκομεία έχουν ήδη προσλάβει γιατρούς με προκηρύξεις του 2010 σε αντίθεση με το δικό μας που ισχυρίζεται ότι ισχύει το 5 προς 1 στις προσλήψεις!!
3. Αναισθησιολογικό: Το νοσοκομείο μας καθυστέρησε απαράδεκτα την διεξαγωγή της κρίσης για την κάλυψη θέσεων αναισθησιολόγων, με αποτέλεσμα και οι τρείς υποψήφιοι στο μεταξύ να διορισθούν αλλού!! Τώρα πλέον για να προσληφθεί ένας πρέπει να συνταξιοδοτηθούν 5 από τους τρείς υπάρχοντες!! Δηλαδή ο κίνδυνος να μείνουμε από αναισθησιολόγο είναι πλέον ορατός.
Μετά από τα ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι παρακολουθούμε μια μεθόδευση ραγδαίας υποβάθμισης του νοσοκομείου Ξάνθης με απώτερο πιθανό σκοπό την διακοπή της λειτουργίας του.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Πότε επιτέλους θα αναλάβει τις ευθύνες του προκειμένου το νοσοκομείο Ξάνθης να ξαναλειτουργήσει ομαλά χωρίς κινδύνους για την υγεία των πολιτών και να επανέλθει στην ικανοποιητική λειτουργία που παραδόθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση;

Αθήνα 24 Φεβρουαρίου 2011
Ο Ερωτών Βουλευτής
Αλέξανδρος Κοντός
Βουλευτής Ξάνθης

25 Φεβρουαρίου

Χατζηιωάννου Α.Β.Ε.Ε: Κλείνει τις μονάδες παραγωγής σε Ξάνθη & Βουλγαρία, ενισχύει όμως το retail concept Venus Victoria!

25 Φεβρουαρίου
Η απόφαση για την διακοπή της δραστηριότητας βασίζεται στη στρατηγική επιλογή της εταιρείας να επικεντρωθεί στον τομέα της λιανικής και χονδρικής εμπορίας των επωνύμων προϊόντων της
*Για το σκοπό αυτό η εταιρεία σχεδιάζει την αξιοποίηση των ευκαιριών στην κατακερματισμένη αγορά του γυναικείου εσωρούχου με την ενίσχυση του retail concept Venus Victoria
Η Χατζηιωάννου γνωστοποιεί ότι αποφάσισε τη σταδιακή διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας, η οποία συνίσταται στην μονάδα παραγωγής ενδυμάτων, κάλτσας και καλσόν στην Ξάνθη καθώς και στην μονάδα της θυγατρικής στη Βουλγαρία ΕΒΡΟΚΟΜΕΡS LTD, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της μητρικής με στόχο την επικέντρωση στην εμπορία των επωνύμων προϊόντων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόφαση για την διακοπή της δραστηριότητας βασίζεται στη στρατηγική επιλογή της εταιρείας να επικεντρωθεί στον τομέα της λιανικής και χονδρικής εμπορίας των επωνύμων προϊόντων της αναπτύσσοντας το νέο μοντέλο, το οποίο γνωρίζει καλά και έχει εφαρμόσει με επιτυχία η Διοίκηση του ομίλου τα τελευταία χρόνια.
Για το σκοπό αυτό η εταιρεία σχεδιάζει την αξιοποίηση των ευκαιριών στην κατακερματισμένη αγορά του γυναικείου εσωρούχου με την ενίσχυση του retail concept Venus Victoria. Παράλληλα στοχεύει στην κεφαλαιοποίηση των ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων του πιλοτικού προγράμματος ανάπτυξης δικτύου ιδιόκτητων σημείων πώλησης (retail και shop-in-shop) καθώς και του δικτύου franchise. Τέλος στόχος της διοίκησης είναι και η αναδιάρθρωση του υπάρχοντος δικτύου χονδρικής με σκοπό τη διαμόρφωση ενός υγιούς χαρτοφυλακίου πελατών.
Όπως επισημαίνεται, για την επίτευξη των στόχων αυτών και με σκοπό την αποκόμιση του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος από την υλοποίηση των ως άνω ενεργειών, η διοίκηση της Χατζηιωάννου Α.Β.Ε.Ε. αποφάσισε την απεμπλοκή από την παραγωγική δραστηριότητα, την οποία διατηρούσε ιστορικά με την μονάδα στην Ξάνθη καθώς και με την θυγατρική στη Βουλγαρία.

25 Φεβρουαρίου

Παρεμβαση ΝΟΔΕ Ξάνθης για το Νοσοκομείο μας!

25 Φεβρουαρίου
Στην επιστολή κατηγορεί τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης καθώς και το κυβερνών κόμμα για την κατάσταση και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο της πόληςΠαρέμβαση για το θέμα του Νοσοκομείου Ξάνθης έκανε με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης.
Στην επιστολή κατηγορεί τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης καθώς και το κυβερνών κόμμα για την κατάσταση και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο της πόλης.
Πιο αναλυτικά αναφέρει:
«Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και σαν τέτοιο δεν μπορεί παρά, τα όσα διαδραματίζονται στο χώρο της, να ενδιαφέρουν όλο τον λαό. Η ΝΟ.Δ.Ε Ξάνθης, σαν εκπρόσωπος σημαντικού τμήματος του Ξανθιώτικου λαού, δικαιούται και οφείλει να έχει άποψη για το θέμα, να εντοπίζει προβλήματα όταν υπάρχουν και να επιζητά λύση τους.
Δώσαμε ικανό χρόνο, στην καινούρια Διοίκηση το Γ.Ν. Ξάνθης, αφ’ ενός για να κατατοπισθεί σχετικά με το τι συμβαίνει στο Γ.Ν., και αφ’ ετέρου για να δώσει δείγμα γραφής σχετικά με την λύση που θα προκρίνει στις τρέχουσες ανάγκες. Διαπιστώνουμε ότι, πιεζόμενη από την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, έχει πολύ στενά περιθώρια κινήσεων. Είναι γεγονός ότι η μεγάλη ανάσα με μαζικές προσλήψεις ιατρών για το 2009 και 2010 που προέβλεπε ο νόμος Αβραμόπουλου του 2009 χάθηκε μέσα από τα χέρια μας χωρίς να υλοποιηθεί ούτε στο ελάχιστο, είναι γεγονός ότι τους έξι τελευταίους μήνες του 2010 έφυγαν, με διαφόρους τρόπους από το Γ.Ν. Ξάνθης, τρείς παθολόγοι, τρεις καρδιολόγοι, ο μοναδικός πνευμονολόγος, δύο ορθοπαιδικοί, ένας αναισθησιολόγος, ένας μαιευτήρ – γυναικολόγος, σύνολο ένδεκα.
Είναι γεγονός ότι μετά τόσες αποχωρήσεις, σε ένα χώρο που ήδη είχε ανάγκη ενισχύσεως του δυναμικού του λόγω των συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων για παροχή υπηρεσιών υγείας, το τοπίο καθίσταται ζοφερό. Εάν σ εαυτό το αποψιλωμένο από έμψυχο δυναμικό πλαίσιο προσθέσουμε τις μειώσεις κονδυλίων για εφημερίες με αντίστοιχη μείωση των εφημερευόντων ιατρών, τις διάφορες ελλείψεις που κατά καιρούς, και αφού εν τω μεταξύ εξαντλήθηκαν τα υπάρχοντα αποθέματα, παρατηρούνται είτε σε φάρμακα είτε σε πάσης φύσεως αναλώσιμο υλικό, είτε στις φήμες που κατά καιρούς κυκλοφορούν για κλείσιμο του Γ.Ν. Ξάνθης είτε σαν όλο είτε κάποιων τμημάτων του, δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε την διοίκηση στην ικανοποίησή της για το παρών και στην αισιοδοξία της για το μέλλον του ιδρύματος.
Nα συμμερισθούμε κι εμείς αυτή την αισιοδοξία, “ζητούμε” μέσα στο προσεχές σύντομο χρονικό διάστημα των 5-6 μηνών να μας δώσει τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 καθώς και των ΕΝΔΕΚΑ ΠΟΥ ΑΠΕΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2010, την λειτουργία τμημάτων μέγιστης ζητήσεως όπως το νευρολογικό, η στεφανιαία μονάδα και η μονάδα νεογνών, ο διπλασιασμός ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΤΕΠ αφού εκεί είναι σημείο τριβής λόγω της μεγάλης ζήτησης σε ιατρικές υπηρεσίες και δηλώνουμε πρόθυμοι, εφ΄ όσον μας ζητηθεί, να βοηθήσουμε σε τοπικό ή ευρύτερο πολιτικό επίπεδο να προσπαθήσουμε να πείσουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι η ενίσχυση του Γ.Ν. Ξάνθης είναι επένδυση και όχι σπατάλη», καταλήγει.

25 Φεβρουαρίου

Περιοδεία της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη περιοχή μας το 2ήμερο

25 Φεβρουαρίου
ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ
Έβρο, Ροδόπη και Καβάλα επισκέπτεται
σήμερα και αύριο η Ντόρα Μπακογιάννη
Τους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Καβάλας θα επισκεφθεί η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη σήμερα Παρασκευή 25 και αύριο Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011. Η Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθεί με μέλη του κόμματος, θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς, ενώ παράλληλα θα εγκαινιάσει και τα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Καβάλα.
Το πρόγραμμα της έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
09:45 Αναχώρηση με Aegean για Αλεξανδρούπολη.
11:00 Συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό «Δέλτα».
12:00 Εγκαίνια των γραφείων της Δημοκρατικής Συμμαχίας, στην Αλεξανδρούπολη (Ειρήνης 22) και συνάντηση με τα μέλη των ομάδων πρωτοβουλίας Νομού Έβρου.
13:00 Αναχώρηση για Κομοτηνή.
13:20 Επίσκεψη στο εργοστάσιο φαρμακευτικής έρευνας και παραγωγής της Pharmathen.
13:45 Επίσκεψη στο Δημαρχείο του Δήμο Σαπών.
14:00 Χωριό Λύκειο Ροδόπης. Επίσκεψη στον πολιτιστικό μειονοτικό σύλλογο γυναικών.
15:00 Κομοτηνή. Γεύμα με τα μέλη της ομάδος πρωτοβουλίας.
18:00 Συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ.
18:30 Συναντήσεις
19:30 Επίσκεψη στο Δημαρχείο Κομοτηνής. Συνάντηση με τον Δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη
20:00 Επίσκεψη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη.
20:30 Εγκαίνια γραφείων Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Κομοτηνή (Πλατεία Ειρήνης 53). Κοπή πίτας.
21:00 Βόλτα στην πλατεία.
22:00 Δείπνο σε κεντρικό εστιατόριο

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
09:00 Αναχώρηση για Καβάλα.
10:00 Επίσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά.
10:30 Επίσκεψη στο Δημαρχείο. Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή.
11:00 Επίσκεψη στο Επιμελητήριο. Συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου.
11:30 Βόλτα στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Καφές.
12:30 Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
13:00 Συναντήσεις στο ξενοδοχείο με αντιπροσωπείες των αγροτικών συλλόγων και των κτηνοτρόφων, με τους προέδρους του δικηγορικού και φαρμακευτικού συλλόγου.
14:00 Συνάντηση και συζήτηση με τα μέλη της ομάδος πρωτοβουλίας Νομού Καβάλας.
15:00 Γεύμα.
18:35 Αναχώρηση για Αθήνα.