*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Δεκεμβρίου

ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ! Αυτόνομα λειτουργεί και πάλι το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης!

31 Δεκεμβρίου
Το πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο έληξε στις 22 Δεκεμβρίου, απέτυχε παταγωδώς, άτακτη υποχώρηση του Υπουργού Εθνικής ΆμυναςΕλλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα!
*Οι Ξανθιώτες απαιτούν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Βενιζέλο να ΟΡΓΑΝΩΘΕΊ και εξοπλιστεί καλύτερα, αλλά και να επιτρέπεται και στους ΙΔΙΩΤΕΣ να το επισκέπτονται, όπως ήδη γίνεται με τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία της Πρωτεύουσας!

Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ! Όλα δείχνουν –αν και πάλι δεν αλλάξουν κάποια απόφαση- ότι το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης δεν θα κλείσει!!! Στο θέμα αυτό τον κύριο ρόλο έπαιξαν φυσικά τρία πράγματα:
1.Το πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο έληξε στις 22 Δεκεμβρίου και απέτυχε παταγωδώς, προκαλώντας την άτακτη υποχώρηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας , αφού ο ένας πίσω από τον άλλο Στρατιωτικοί γιατροί, ήταν έτοιμοι να παραιτηθούν.
2.Η αντίδραση των τοπικών κοινωνιών Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης και ιδίως των αποστράτων και στρατιωτικών.
3.Ο κίνδυνος «ερήμωσης» των Νομών της Θράκης από όλο αυτό τον κόσμο που εργάζεται στα στρατιωτικά Νοσοκομεία ή νοσηλεύεται εκεί και το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μεταφέρονταν κυρίως σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Στην ουσία κανείς ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ πλην κάποιων κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και των διορισμένων διοικητών των δημοσίων Νοσοκομείων, δεν είδε με «καλό μάτι» την μετατροπή των Στρατιωτικών νοσοκομείων σε απλά κέντρα υγείας…
Χαρακτηριστικά θα αναφέρομαι ότι ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα που άφησε η συλλειτουργία στρατιωτικού και πολιτικού νοσοκομείο και στον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Νίκο Ραπτόπουλο παρά τη προσπάθειά του να στηρίξει τις «φαεινές» ιδέες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Βαγγέλη Βενιζέλου και των συναρμόδιων Υπουργών.
Έτσι το πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο έληξε στις 22 Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκε τελικά χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος και μόνο με αρνητική τη διάθεση του κόσμου και των τοπικών κοινωνιών. Πλέον το στρατιωτικό νοσοκομείο Ξάνθης επαναλειτουργεί κανονικά. Μέχρι πότε και τι θα συμβεί στο μέλλον; Παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα…
Επίσης ο κ. Ραπτόπουλος επεσήμανε πως διαβιβάστηκαν γραπτώς οι εμπειρίες από αυτή την ιδιότυπη συνύπαρξη στα αρμόδια υπουργεία.
Στα αρνητικά ο διοικητής συμπεριέλαβε το γεγονός ότι βρέθηκαν τελείως απρόσμενα να διαχειριστούν μια κατάσταση για την οποία δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι!!! (Σ. Σ. Άλλα έλεγε βέβαια στην αρχή κι αυτός, αλλά και ο νυν διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης κ.Θανάσης Μπαμπαλίδης.
Παρόλα αυτά επ΄μενε πως το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξ/πόλης διαθέτει τις υποδομές για παροχή υψηλής ποιότητας ιατρικής την οποία μπορούν και πρέπει να απολαμβάνουν και οι στρατιώτες που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή.
Η ουσία είναι ότι το «Πάντρεμα» των δύο αυτών Νοσοκομείων δεν ευδοκίμησε.
Έτσι πλέον τα δύο Στρατιωτικά Νοσοκομεία της Θράκης, στην Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολης, θα λειτουργούν αυτόνομα.
Το πείραμα απέτυχε πλήρως και βεβαίως οι αντιδράσεις εκ μέρους ανωτάτων στελεχών του Στρατεύματος, έπεισαν τον Υπουργό άμυνας κ. Ε. Βενιζέλο, ότι προέχει η φροντίδα των οπλιτών στις μονάδες που λειτουργούν στην Θράκη και κυρίως στον Έβρο.

Η ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ «Μ» ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
Μετά τις εξελίξεις αυτές, τις οποίες χαιρετίζουμε ως εφημερίδα αλλά και ως τοπική κοινωνία, οι Ξανθιώτες απαιτούν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης να ΟΡΓΑΝΩΘΕΊ και εξοπλιστεί καλύτερα, αλλά και να επιτρέπεται και στους ΙΔΙΩΤΕΣ να το επισκέπτονται, όπως ήδη γίνεται με τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία της Πρωτεύουσας! Εμπιστευόμαστε με αυτά που ακούμε και βλέπουμε καθημερινά περισσότερο το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης παρά το Δημόσιο Νοσοκομείο Ξάνθης. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα!
«Μ»

31 Δεκεμβρίου

Ορκίστηκαν χθες στη Κομοτηνή, Άρης Γιαννακίδης Φώτης Καραλίδης και Περιφερειακοί σύμβουλοι

31 Δεκεμβρίου
Απόντες Μετέ και Μάντατζη Τσετίν,
παρόντες Σωκράτης Ξυνίδης & Κόκλα!Με απόντες τόσο τον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Μετέ (δεν προσκλήθηκε; Ως… εκπρόσωπος της μειονότητας, όπως τον συνάντησαν οι κύριοι Ξυνίδης και Πούλιος;) αλλά και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Μάντατζη Τσετίν, στους οποίους άλλωστε «χρωστάνε» σε μεγάλο βαθμό την Περιφέρεια οι κύριοι Γιαννακίδης - Φώτης Καραλίδη, έγινε χθες το πρωί η ορκωμοσία του Περιφερειακού συμβουλίου Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης.
Παρόντες στην εκδήλωση οι Θρακιώτες Υπουργοί Τιμοσίδης, Σωκράτης Ξυνίδης και Ντόλιος, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τους Νομούς της Περιφέρειας και πολύς κόσμος.
Αντίθετα απουσίαζαν από την ορκωμοσία τόσο ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, όσο και ο βουλευτής Ξάνθης και πρώην Υπουργός Αλέκος Κοντός.

Χαιρετισμός Άρη Γιαννακίδη
Σεβασμιότατε Άγιε Πατέρα,
Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι,
Θα μου επιτρέψετε για τη συγκινησιακή φόρτιση, 16 ολόκληρα χρόνια μιας αδιάλειπτης θεσμικής πορείας και διαδρομής σ΄ αυτό τον ιερό χώρο στο ρόλο της Α΄ Αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκα τους απλούς και τους επώνυμους, όλους όσους επωμίσθηκαν θεσμικούς ρόλους και βρήκαμε τον δίαυλο επικοινωνίας απεγκλωβισμένοι από μεμψιμοιρίες, εσωστρέφειες, κομματικές εμπάθειες, αντιπαραθέσεις, προτάσσοντας πάνω από όλα το συμφέρον του τόπου μας.
Αν κάτι αφήνουμε, και το φωνάζω με στεντόρεια φωνή ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές είναι η συνέργεια, η συλλογικότητα, η συναπόφαση, η ενεργός συμμετοχή όλων των πολιτών χωρίς διακρίσεις, οριοθετήσεις στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα.
Κυρίες και κύριοι,
Το κεντρικό κράτος που στη συλλογική συνείδηση των Ελλήνων έχει ταυτοποιηθεί με τη παρακμή, τη διαφθορά, φαινόμενα εκφυλισμού, εκχωρεί πόρους, αρμοδιότητες, αναζητεί την αναγέννηση του στις περιφερειακές δυνάμεις του τόπου.
Η κυβέρνηση υλοποιώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, προτάσσει τη Αυτοδιοικητική αναδόμηση και αναδιάρθρωση του κράτους.
Ο Καλλικράτης αποτελεί πλέον πραγματικότητα.
Κυρίες και κύριοι,
Η πατρίδα μας σε τούτη τη συγκυρία του χώρο-χρόνου βιώνει ίσως τη μεγαλύτερη ιστορική της κρίση. Κρίση δημοσιονομική, κρίση πολιτισμική, κρίση αξιακή. Η φτώχια διαχέεται σε όλη τη κοινωνική διαστρωμάτωση, διαταράσσεται η κοινωνική συνοχή. Όλες και περισσότερες κοινωνικές ομάδες περιθωριοποιούνται, οι πολίτες οργισμένοι περιεκτικά ταυτοποιούν και απορρίπτουν το πολιτικό σύστημα.
Και η περιφέρεια μας βιώνοντας τη διαχρονική εγκατάλειψη της, αναζητεί τον αναπτυξιακό της βηματισμό, το ρόλο της στη νέα γεω-οικονομία, τη ταυτότητα της, το περιφερειακό αναπτυξιακό σχεδιασμό που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία, κοινωνικό πλεόνασμα.
Η περιφέρεια μας θα αποτελέσει το σύγχρονο ανταγωνιστικό διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο.
Η περιφέρεια μας, απαιτεί την άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, την εμπέδωση της περιφερειακής συνείδησης.
Κυρίες και κύριοι,
Μαζί με τους συνεργάτες μου, ζητούμε τη βοήθεια σας, σας προσκαλούμε να συνεργαστούμε. Είναι το μήνυμα που στέλνουμε προς όλους τους πολίτες, από τη Σαμοθράκη, τον Έβρο, τη Ροδόπη, τη Ξάνθη, τη Καβάλα, τη Δράμα και τη Θάσο.
Καλούμε τις πολιτικές και παραγωγικές δυνάμεις σε εγρήγορση και συμπόρευση.
Δεσμεύομαι ότι θα είμαι Περιφερειάρχης για όλους τους πολίτες της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.
Ευχαριστούμε όλους που μας τίμησαν με τη παρουσία τους.
Στους εκλεγμένους Περιφερειακούς Συμβούλους η ιστορία θα τους μνημονεύει ως τους πρώτους αιρετούς περιφερειακούς συμβούλους.
Καλή συνεργασία.
Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού

Χαιρετισμός του κ. Γιώργου Παυλίδη, Επικεφαλής του συνδυασμού «Περιφερειακή Αναγέννηση»
Εύχομαι, μεταφέροντας τα αισθήματα του συνόλου των μελών του συνδυασμού μας της «Περιφερειακής Αναγέννησης», που αποτελεί πλέον τη μείζονα αντιπολίτευση με ισχυρή λαϊκή εντολή, σε όλους χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία. Καλλίτερη πορεία για την περιφέρειά μας για τον νέο θεσμό και για την πατρίδα μας, που περνάει δύσκολες μέρες.
Θα υπηρετήσουμε το ρόλο μας ως αξιωματική αντιπολίτευση, που είναι σημαντικός για τη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού, με πρόθεση ενίσχυσης του, αλλά και με διάθεση συνεργασίας με τη νέα Διοίκηση για το καλό της κοινωνίας και της ΑΜΘ. Προϋπόθεση όμως για την τελευταία είναι να τηρηθούν οι εξής άξονες:
1) Η διαφάνεια, η αξιοκρατία παντού και η νομιμότητα. Η ανυποχώρητη διεκδίκηση της Περιφέρειας των διακαίων της προς κάθε κατεύθυνση.
2) Η κατοχύρωση διακριτού αναπτυξιακού ρόλου της Περιφέρειας μας, έναντι του Κέντρου αλλά και των άλλων Περιφερειών.
3) Η ίση, δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη, με περιφερειακή συνείδηση, στις έξι(6) περιφερειακές ενότητες.
Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφής απαθή ή ανεκτική στάση, σε οτιδήποτε πλήττει τον τόπο μας. Η ισχυρή λαϊκή εντολή, που έχουμε ως αντιπολίτευση από την κοινωνία της ΑΜΘ, είναι να την υπηρετήσουμε με πίστη, με συνεργασία, με βάση το πρόγραμμά μας, που έχει ως άξονες:
-τον άνθρωπο και τα καθημερινά του προβλήματα,
-την ανάπτυξη με ανατροπές και ρήξεις,
-την διατήρηση και ενίσχυση των δημόσιων υποδομών πυλώνων της περιοχής,
-την στήριξη της διαφορετικότητας,
-την κοινωνική συνοχή και την εμπέδωση του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των πολιτών,
-την απελευθέρωση της περιοχής μας από τα βάρη που την καθηλώνουν, με την ενεργοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων και την αξιοποίηση των πόρων,
-την προστασία των κάθε μορφής ζωτικών της συμφερόντων.
Αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους όσους υπηρέτησαν τον θεσμό της Νομαρχίας επί 130 χρόνια.
Ευχόμαστε σε όλους, όποια θέση και αν έχουν, καλή δύναμη, καλή πορεία στον τόπο μας και δηλώνουμε ότι «θα είμαστε παρόντες και δίπλα στους πολίτες σε κάθε και για κάθε ζήτημα που αφορά τον τόπο μας, με όλες τις δυνάμεις μας».

31 Δεκεμβρίου

ΖΗΤΩΩΩ!!! Όλα βαίνουν…καλώς στο Νοσοκομείο Ξάνθης!!!!

31 Δεκεμβρίου
Συνέντευξη τύπου Τιμοσίδη-Σωκράτη Ξυνίδη, παρουσία και του Διοικητή κ.Μπαμπαλίδη*Δεν το καταλάβατε βρε όλοι σας… Για όλα φταίνε μόνο αυτοί οι… «αλήτες, οι ρουφιάνοι, οι… δημοσιογράφοι»! Και ποτέ μα ποτέ, οι… ανύπαρκτοι πολιτικοί μας!!!
Ζητώωω…! Τα βράδια από δω και πέρα απαιτούμε πλέον:
1. Να κοιμάστε ήσυχοι! Όλα βαίνουν…καλώς στο Νοσοκομείο Ξάνθης! Αχρείαστο είναι, αλλά με το που πάτε, θα εξυπηρετηθείτε τάχιστα! Γιατροί (όπως και λεφτά…) υπάρχουν!
2. Μετά από όλα αυτά, σταματήστε να δέρνετ… γιατρούς, νοσοκόμους, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς.
3. Βρήκαμε και τους υπεύθυνους που τα έκαναν όλα… μαύρα και πανικοβάλουν τον κόσμο! Δεν το καταλάβατε ακόμη… Για όλα φταίνε μόνο αυτοί οι… «αλήτες, οι ρουφιάνοι, οι… δημοσιογράφοι»! Και ποτέ μα ποτέ, οι… ανύπαρκτοι πολιτικοί μας!!!
-Ρεσιτάλ αξιοπιστίας χθες στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Γεν. Νοσοκομείο Ξάνθης από τους κυρίους Τιμοσίδη (ο Καβαλιώτης Υφυπουργός Υγείας) και Σωκράτη Ξυνίδη (Ξανθιώτης αναπληρωτής Υπουργός που επιτέλους…κάπου τον είδαμε). Και δίπλα τους περιχαρείς, αλλά…σεμνοί και ταπεινοί, ο νυν διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης κ.Θανάση Μπαμπαλίδη.
-Λέξη για την ταμπακέρα.
1. Για τις καταγγελίες και τις σκληρές ανακοινώσεις της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Ξάνθης.
2. Για το πώς μπήκε ΟΡΘΙΟΣ στο Νοσοκομείο ο Νίκος Λαμπαδάρης και πως…έφυγε την επομένη μέρα!
3. Για το πώς κατάντησε το κόσμημα του Νοσοκομείου Ξάνθης, η Καρδιολογική Κλινική μετά την αποχώρηση του κορυφαίου καρδιολόγου Βασίλη Χατζηαποστόλου. Ξαφνικά ανακάλυψαν δηλαδή ότι …συνταξιοδούνταν οι δύο καρδιολόγοι και τώρα… τρέχουν να προλάβουν!
ΩΡΑΙΑ κύριε Σωκράτη Ξυνίδη. Μας πείσατε πλήρως σε όλα. Όταν δεν φταίει η επάρατη δεξιά, φταίνε οι… ρουφιάνοι, οι κίτρινοι, οι κακοί δημοσιογράφοι!!!
-Ζητούμε άφεση αμαρτιών, ομολογούμε το έγκλημά μας να μεταφέρουμε τις καταγγελίες δεκάδων ασθενών και πολιτών που ταλαιπωρούνται καθημερινά…
-Αρκεί να λύσετε τα προβλήματα, αρκεί οι πολίτες να βγαίνουν ΖΩΝΤΑΝΟΙ από το Νοσοκομείο μας, αρκεί να υπάρχουν ΓΙΑΤΡΟΙ όλων των ειδικοτήτων και να μη τρέχουν οι ασθενείς σε ιδιώτες, ή σε άλλα Νοσοκομεία…
Π.Π.
(Σ. Σ. Κι ένα καλό από τη χθεσινή συνέντευξη τύπου του κυρίου Σωκράτη Ξυνίδη. Τουλάχιστον τον… είδαμε! Υπάρχει… Κι είναι Υπουργός… ακόμη!)

ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟ «ΞΕΣΠΑΣΜΑ» ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ!
Το Νοσοκομείο Ξάνθης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Υφυπουργός Υγείας κ. Τιμοσίδης Μιχάλης συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Ξυνίδη Σωκράτη και τον Αντιπεριφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Καραλίδη Φώτη. Ο κ. Τιμοσίδης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Ξάνθης με αφορμή το πρόβλημα που έχει προκύψει στη λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής με την παραίτηση και αποχώρηση δύο γιατρών του τμήματος
Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Υγείας παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Αρχικά, τον λόγο πήρε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης και στη συνέχεια ο Αναπληρωτής Υπουργός, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Τιμοσίδη για το άμεσο ενδιαφέρον. Ο κ. Ξυνίδης αναφέρθηκε στο κλίμα που επικρατεί στην τοπική κοινωνία περί καταστροφολογίας των πάντων και έκανε λόγο για διακίνηση σεναρίων που δεν ευσταθούν σχετικά με το Νοσοκομείο Ξάνθης και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης. «Θα ήθελα αυτοί που διαδίδουν αυτές τις φήμες, να εμφανιστούν επώνυμα. Όπως και να έχει θέλω να τονίσω ότι καμία φήμη δεν έχει βάση και δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός να συρρικνωθεί ή να συγχωνευτεί κανένα Νοσοκομείο, ούτε να κλείσει η Σχολή Αστυφυλάκων ή το Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Η Ελλάδα δεν έχει γίνει Ζιμπάμπουε, είναι μία ευρωπαϊκή χώρα με δημοσιονομικά προβλήματα τα οποία όμως παλεύει με σκληρή δουλειά να αντιμετωπίσει. Δύσκολη χρονιά που όμως έφερε δημοσιονομικά αποτελέσματα που καμία άλλη χώρα δεν έχει πετύχει αυτά που με στερήσεις έχει κερδίσει ο ελληνικός λαός. Το Νοσοκομείο Ξάνθης είναι ένα ίδρυμα με τεράστια προσφορά, με άξιους και ικανούς γιατρούς που έχουν δώσει τους δικούς τους αγώνες στη δημόσια υγεία, άρα πώς γίνεται να κλείσει. Απλά, θα αναδομηθεί., θα γίνουν και νέες προσλήψεις στο νέο έτος και θα παίξει ακόμα σημαντικότερο ρόλο στο μέλλον», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός.
Στη συνέχεια, η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε μεταξύ του κ. Ξυνίδη και του εκδότη της εφημερίδας «Α», όταν ο κ. Γαλάτης έκανε λόγο για τα στρατιωτικά Νοσοκομεία Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης. «Δεν μπορείτε να λέτε ότι κλείνουν τα στρατιωτικά Νοσοκομεία κ. Γαλάτη. Ποιος είναι ο πληροφοριοδότης σας κ. Γαλάτη, που κάνετε και σοβαρή δημοσιογραφία? Δεν έχει παρθεί καμία απόφαση σχετική κ. Γαλάτη και εσείς ενσπείρετε τον πανικό στον κόσμο σχετικά με το κλείσιμο του Γενικού και Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Σας παρακαλώ, σταματήστε πια να ασκείτε στρατευμένη δημοσιογραφία την οποία παρακολουθώ μέσα από την εφημερίδα σας.», ανέφερε ο κ. Ξυνίδης. Ο εκδότης της «Α» κ. Γαλάτης διατήρησε πάντως χαμηλούς τόνους και περίμενε να λάβει απαντήσεις αργότερα στα θέματα που τον ενδιαφέρουν.Ακολούθησε, ενημέρωση περί θεμάτων υγείας από τον αρμόδιο Υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη Μιχάλη. Σε εθνικό επίπεδο, τόνισε πως στόχοι της Κυβέρνησης είναι να τηρηθούν κάποιοι κανόνες στον τομέα της δημόσιας υγείας και να προχωρήσει σε αναβάθμιση πολλών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. «Μηχανοργανώσαμε με διαφάνεια ένα μεγάλο μέρος του Εθνικού Συστήματος Υγείας. όπως κλείνει η χρονιά στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας θα έχουμε θετικά αποτελέσματα και αυτό θα το δείτε. Τέλη Μαρτίου θα μπουν σε μηχανοργάνωση και τα σημαντικά νοσοκομεία της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης. Έχει δρομολογηθεί το εθνικό πρόγραμμα καταπολέμησης καρκίνου μήτρας και μαστού, θα ανακοινωθεί επίσημα το σύστημα προληπτικής υγείας για τα καρδιαγγειακά και είναι σε εξέλιξη το μέτρο απαγόρευσης του καπνίσματος. Τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί ένα ευρύς διάλογος με τον λαό, όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, ώστε να συζητηθεί ο Καλλικράτης Υγείας. Που τι σημαίνει αυτό; Δομές που σήμερα υπολειτουργούν, θα αναβαθμιστούν με την απαιτούμενη συνεργασία. Δεν θα κλείσουν νοσοκομεία, απλά θα συνεργαστούν τα κοντινά. Αλλά ακόμα δεν έχει αποφασιστεί τίποτα, οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν αρχές καλοκαιριού.», τόνισε ο κ. Τιμοσίδης.
Βασικός στόχος της Κυβέρνηση είναι να δημιουργηθεί ένα Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας με ένταξη κλάδων υγείας όλων των ταμείων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Σε τοπικό επίπεδο, ο Υφυπουργός Υγείας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο Νοσοκομείο Ξάνθης και απέκλεισε εξαρχής οποιοδήποτε ενδεχόμενο να κλείσει. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η αναβάθμισή του με την παροχή ενός σύγχρονου αξονικού τομογράφου που θα παραλάβει το Νοσοκομείο Ξάνθης σε λίγους μήνες. Η κυβέρνηση έδωσε άμεσα έγκριση διορισμών ιατρικού προσωπικού λόγω των ελλείψεων και ήδη ο κ. Τιμοσίδης παρέδωσε έναν μακρύ κατάλογο στον Διοικητή του Νοσοκομείου με τα ονόματα των προσληφθέντων. Στο τμήμα της Καρδιολογικής που υπάρχει έλλειψη ιατρών θα δοθεί λύση και σε αυτό με διάφορους τρόπους. « Θα στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε το Νοσοκομείο της Ξάνθης. Είναι χρέος μας. Διαψεύδω όλα όσα φημολογούνται», κατέληξε ο κ. Τιμοσίδης.
Τέλος, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υγείας στο θέμα των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, τονίζοντας πως δεν θα κλείσουν αφού δεν έχει παρθεί καμία σχετική απόφαση. Οι ίδιοι θέλουν να εντάξουν την υγειονομική κάλυψη στρατευμένων οπλιτών εφέδρων και του μόνιμου προσωπικού σε ένα όσο το δυνατόν καλύτερο σύστημα υγείας. Μέχρι να διευθετηθεί το θέμα αυτό από την Κυβέρνηση και να δοθεί λύση για αυτό που επιδιώκουν οι ίδιοι, ζήτησαν από την Κυβέρνηση τα περιστατικά των στρατιωτικών Νοσοκομείων να τα αναλάβουν τα νοσοκομεία Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης. ‘ Δεν νομίζω αυτό να έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στα εν λόγω νοσοκομεία», ολοκλήρωσε ο κ. Τιμοσίδης.

31 Δεκεμβρίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

31 Δεκεμβρίου
*Φήμες; Για να τις πάρει κι αυτές το ποτάμι; Όλα πάντως δείχνουν ότι μάλλον φεύγει από το ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ ο Μανώλης Φανουράκης.
Η υπόθεση βέβαια είναι καθαρά προσωπική και αφορά αποκλειστικά και μόνο τους τρεις συνεταίρους (Δημήτρη Ζώτο & Παναγιώτη Σταυρακάρα) και κανέναν άλλον, ωστόσο όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και…φωτιά! Δυστυχώς….
-Πάντα άλλωστε στα μεγάλα, ωραία και δυνατά όνειρα, το τέλος δεν είναι το…ίδιο!
…..
*Ούτε ένας, ούτε δυο, αλλά τέσσερις δημοφιλείς τραγουδιστές κατάφερε να φέρει στο χορό της Θύελλας Μαγγάνων, ο δραστήριος Πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Μπάτζιος το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην αίθουσα του Δημοτικού σχολείου που για μια βραδιά…
Μετατράπηκε σε…Rich live clubbing.


*Σημειώστε ονόματα. Τηλέμαχος Σέργης Μαρία Τζελέπη Έυα Βενέτη και Χριστίνα Μελελούδη
-Τώρα πως «άντεξε» υπό τέτοια ….πίεση (τριών γυναικών αστεριών..) ο πρώτος, την απάντηση δίνει το νέο του C.D.
-Δεν θέλω να θυμάμαι!
-Και για να μη θυμάται….ένας με…τρεις μαγικές οπτασίες ο άτιμος!
-Κι εγώ…Δεν…θέλω να…..θυμάμαι!
…..
*Και ιδού πως συνέλαβα λοιπόν στο χορό της «Θύελλας Μαγγάνων» τον Αποστόλη που πάει παντού….
Με την εκρηκτική Χριστίνα Μελελούδη που πέρσι αν θυμάστε, έγραψε εποχή στο Rich live αφήνοντας πολλά καψούρια να…κόβουν μαχαίρια εξ’ αιτίας της!
-Αποστόλη προσοχή….ερωτεύεται το κορίτσι εύκολα! Ιδίως όταν βρίσκεται στη Ξάνθη…
…..

*Ωστόσο στο χορό της Θύελλα, φαίνεται πως η δημοφιλής τραγουδίστρια έπαιζε με δύο, αφού την αποθανάτισα στη τρυφερή φάση που βλέπετε και με τον Πρόεδρο Γιώργο Μπάτζιο…
Πως όπως είναι γνωστό, πάντα τις ήθελε και τις θέλει τις γυναίκες σε…αποκλειστικότητα! Οπότε…
……

*Αυτό τώρα που δεν ξέρετε και σας το αποκαλύπτω σήμερα αποκλειστικά από τη στήλη μου.
Μετά τον χορό στα Μάγγανα ο δημοφιλής Μπουζουκτσής Δημήτρης Καρατζιοβάλης, έφυγε «βολίδα» για τη Θεσσαλονίκη μαζί με την εκρηκτική Ευα Βενέτη, μολονότι την επομένη μέρα (χθες Πέμπτη δηλαδή), εμφανίζονταν και οι δύο στο live του Prestige bar.
-Τρέχει τίποτα;
-Προς Θεού μη τον κάψουμε τον άνθρωπο που είναι και παντρεμένος. Απλά οι εποχές είναι δύσκολες…
Και προτίμησαν το πήγαινε έλα, από το να πληρώσουν ξενοδοχείο!
……

*Άλλη είδηση; Η Μαρία Τζελέπη τραγούδησε στο χορό της Θύελλας έχοντας από κάτω και δικό της ακροατήριο…
Τους κουμπάρους της, που την συνόδευσαν εκεί με το αυτοκίνητό της.
…..

*Σβάρνα πήραν τα ελληνάδικα προχθές το βράδυ Τόρης Παπαδήμας και Παναγιώτης Σκοπελίτης όπως έμαθα….
Στην αρχή ξεκίνησαν από το KYTTARO ελληνάδικο όπου μάρκα δούλευε και πάλι η ωραία Βάνα και κατέληξαν τελικά στο «Αδιέξοδο»…..
Σημειώνω ότι η Κωνσταντίνα δεν ήταν μαζί τους, διότι ….ασθενούσε εκείνη την ώρα! Κρυολόγησε και κοιμόταν τον ύπνο τω δικαίω…
…..

*Ευα Μπάϊλα σούπερ σταρ…Όμορφη, ξεχωριστή μα πάνω από όλα τραγουδίστρια που σε ταξιδεύει στα όνειρα…
Θα είναι σήμερα αναμφισβήτητα το πιο λαμπερό «όνειρο» στη ΒΡΑΔΙΑ ΟΝΕΙΡΩΝ που διοργανώνει η Θρακική Σκηνή στη Κεντρική πλατεία…
Κι έχει να γίνει εκεί μετά τις 11 το βράδυ….το έλα να δείς!
-Όλη η Ξάνθη μια παρέα…η ζωή είναι ωραία!

31 Δεκεμβρίου

Η δημοφιλής τραγουδίστρια Ευα Μπάϊλα, θα είναι σήμερα ένα από τα μεγάλα αστέρια της «Βραδιάς Ονείρων»

31 Δεκεμβρίου
Η δημοφιλής τραγουδίστρια Ευα Μπάϊλα, θα είναι σήμερα ένα από τα μεγάλα αστέρια της «Βραδιάς Ονείρων» που συνδιοργανώνουν Θρακική Σκηνή και Δήμος Ξάνθης στη Κεντ. Πλατεία για το καλωσόρισμα του 2011.
Όλη η Ξάνθη μια παρέα... η ζωή είναι ωραία! Πάμε πλατεία όλοι σήμερα μετά τις 11 το βράδυ.

31 Δεκεμβρίου

Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν της ζωής σας, στο υπέροχο LE CHALET

31 Δεκεμβρίου
Μετά το πολύ πετυχημένο ρεβεγιόν για τα Χριστούγεννα, ετοιμαστείτε σήμερα για το πιο όμορφο Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν της ζωής σας, στο υπέροχο LE CHALET με τιμή κατ’ άτομο 37 Ευρώ (μαζί με ποτό) στην πανέμορφη διακοσμημένη αίθουσα του ξενοδοχείου με ένα πλούσιο buffet και ζωντανή μουσική. Η πρόσκληση για τα παιδιά στοιχίζει 17 Ευρώ.
Κρατήσεις:2541068511-15.

31 Δεκεμβρίου

ΔΥΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ CHILI Bar

31 Δεκεμβρίου
Δύο καλλιτέχνες με πολύχρονη πείρα και οι δυο τους στο συναυλιακό στερέωμα έρχονται την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου (των Φώτων) στις 10.30 το βράδυ στο Chili bar, Χασιρτζόγλου 7, Ξάνθη. Πρόκειται για τους Anneke Van Giersbergen - Danny Cavanagh που μπορείτε να απολαύσετε στο Chilly με είσοδο €15 με μπύρα σε γνωστές επιτυχίες που έχουν αφήσει εποχή.

31 Δεκεμβρίου

Πολύ ερωτευμένη με τον... Τζώνη Ντέπ

31 Δεκεμβρίου
Δηλώνει τον τελευταίο καιρό η νεαρή d.j. και παραγωγός του ραδιοφώνου Μαρίνα Μπίκου. Μάλιστα στο προφίλ της, «εξαφάνισε» την δική της φωτογραφία κι έβαλε (με μοντάζ προφανώς...), την δική της μαζί με αυτήν του δημοφιλούς ηθοποιού.

31 Δεκεμβρίου

Ρεβεγιόν και Πρωτοχρονιά που αλλού... Στο Rich live clubbing

31 Δεκεμβρίου
Ρεβεγιόν και Πρωτοχρονιά που αλλού... Στο Rich live clubbing με τους Τηλέμαχο Σέργη, Άντζελα Περιστέρη και Αχιλλέα Κωτσόπουλο. Και φυσικά το εκρηκτικό μπαλέτο του μαγαζιού.
Ένα φανταστικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με καταπληκτικές φωνές και καλλιτέχνες. Ρεζερβέ 25410 77447.

31 Δεκεμβρίου

Ανοιχτό μέχρι και σήμερα για τους επισκέπτες «Το όνειρο»!

Ανοιχτό μέχρι και σήμερα για τους επισκέπτες «Το όνειρο»!

31 Δεκεμβρίου
Παράδοσης η έκθεση φωτογραφίας της φωτογραφικής ομάδας του πολιτιστικού συλλόγου φοιτητών Ξάνθης «Η Γέφυρα» με τίτλο «Το όνειρο». «Το όνειρο»… ο διάλογος του υποσυνείδητου με το συνειδητό… όλοι οι φόβοι, οι ελπίδες, οι φιλοδοξίες και οι βαθύτερες γνώσεις μας είναι εκεί… σε κόσμους άλλοτε σκοτεινούς και άλλοτε πλημμυρισμένους με φως… όπως το όνειρο έτσι και η φωτογραφία μέσω της συνειδητής λειτουργίας της παρατήρησης και της ασυνείδητης λειτουργίας της μνήμης και της φαντασίας προσπαθεί να πετύχει αυτό το διάλογο…

31 Δεκεμβρίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

31 Δεκεμβρίου
*Δεν προβλέπεται για σήμερα βροχή ή καταιγίδες ή χιόνι, ωστόσο μη περιμένετε το βράδυ να έχει και...άνοιξη ή νοτιάδες!
Ωστόσο η ΒΡΑΔΙΑ ΟΝΕΙΡΩΝ αναμένεται να «γεμίσει» τη πλατεία με πολύ κόσμο που «διψάει» κάθε χρόνο να κατεβαίνει πλατεία για την υποδοχή του νέου χρόνου...
......
*Πολλά ρεβεγιόν λοιπόν σήμερα για την Πρωτοχρονιά και να σας ενημερώσω για κάποια από αυτά.
......
*Ρεβεγιόν για την Πρωτοχρονιά με ένα υπέροχο πρόγραμμα, ετοιμάζει λοιπόν το κέντρο «ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ» για σήμερα Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου.
Τιμή εισόδου 20 ευρώ και παιδική 10 ευρώ. Ζωντανή μουσική, πλήρες Μενού και πότο απεριόριστο! Τηλ. για κρατήσεις και πληροφορίες 6936588490 & 6944444196.
.......
*Επίσης, ένα ξεχωριστό ρεβεγιόν για την Πρωτοχρονιά διοργανώνει σήμερα Παρασκευή και το γνωστό restaurant cafe ΞΑΝΘΙΠΠΗ με θέα την υπέροχη Ξάνθη.
Τιμή κατ’ άτομο 25 Ευρώ με ένα μπουκάλι κρασί στα δύο και ζωντανή μουσική. Παιδικό 17 Ευρώ.
Πληροφορίες τηλέφωνο 25410/236.27.
(Το μενού περιλαμβάνει πρώτο και δεύτερο πιάτο, ποτό και γλυκό)
.......
*Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν και στο «ΠΟΡΤ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ» στη Διομήδεια Ξάνθης, με Λαϊκό – Ποντιακό πρόγραμμα, πλήρες menu και απεριόριστο κρασί.
Το πρόγραμμα πλαισιώνουν οι Πόντιοι καλλιτέχνες Ανέστης Ραμπίδης, Χρήστος Ραμπίδης και Μέλη Ραμπίδη.
Τιμή εισόδου 20 ευρώ, παιδικού 10 ευρώ.
Ώρα έναρξης 21:00.
Τηλέφωνα για ρεζερβέ: 25410 91208 & 6987 980156.
.......
*Τέλος δοκιμάστε το εκλεκτό περιβάλλον του Clochard με την προχωρημένη αισθητική και τα νέα πιάτα στη Π. Πόλη. Και κάντε σήμερα ένα ρεβεγιόν, ξεχωριστό από όλα τα υπόλοιπα... με την μαγεία της υψηλής αισθητικής.
.......
*Το θέμα της δημιουργίας υποδομής για την ανακύκλωση των ληγμένων φαρμάκων αλλά και για τη δημιουργία κοινωνικού φαρμακείου ερεύνησε το XanthiPress.gr Τα παραδείγματα που υπάρχουν μέχρι στιγμής δεν είναι πολλά αλλά χρησιμεύουν για συμπεράσματα.
......
*Η δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου είναι μια υπόθεση δύσκολη, όπως σημειώνει και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης, Νίκος Λεοντής, καθώς παρουσιάζονται ορισμένα δισεπίλυτα προβλήματα. Το παράδειγμα που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι αρκετά θετικό και είναι αυτό του Κιλκίς. Εκεί ο τοπικός φαρμακευτικός σύλλογος σε συνεργασία με τον ιατρικό σύλλογο και το Δήμο του Κιλκίς, έχοντας αρκετή εθελοντική προσφορά, προχώρησε στη διαμόρφωση ενός χώρου σε κοινωνικό φαρμακείο και ιατρείο που παρέχει υπηρεσίας πρωτοβάθμιας υγείας και χορηγεί δωρεάν φάρμακα σε άπορους και άλλες ομάδες του πληθυσμού. Τα φάρμακα προέρχονται από αποθέματα οικιακών φαρμάκων που δεν είναι πλέον χρήσιμα, τα οποία συλλέγονται και προωθούνται από τον τοπικό φαρμακευτικό σύλλογο.
......
*Σύμφωνα πάντα με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης Νίκο Λεοντή, η πρωτοβουλία του Κιλκίς είναι αξιέπαινη και προδίδει ένα είδος εντυπωσιακής αυτοοργάνωσης, όμως παρουσιάζει σοβαρά θεσμικά και πρακτικά κενά που δεν επιτρέπουν την εφαρμογή τους στην περιοχή της Ξάνθης.
.......
*Πάντως σε ότι αφορά στην περιοχή της Ξάνθης οι φαρμακοποιοί εφαρμόζουν αυτοβούλως διάφορες πρακτικές αξιοποίησης των φαρμάκων που συλλέγουν οι πολίτες και είναι συνήθως πολλά εξαιτίας της πολυφαρμακίας που επικρατεί στη χώρα, όπως σημειώνει και ο Πρόεδρος του Φ.Σ.Ξ. «Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι φαρμακοποιοί προωθούν τα φάρμακα που επιστρέφονται, σε φορείς όπως το Γηροκομείο της Ξάνθης με την ελπίδα ότι θα αξιοποιηθούν από αυτούς» αναφέρει και σημειώνει ότι και ο ίδιος ακολουθεί αυτή την οδό.

31 Δεκεμβρίου

Την αλήθεια τη δικαιώνει ο χρόνος!

31 Δεκεμβρίου
«Ο Δήμαρχος μας κατέστρεψε, ότι έλεγε ήταν μπαρούφες. Μας ρήμαξε! Ο τζίρος μας κατέβηκε 90% πιο κάτω, μετά την ολοκλήρωση του έργου. Όχι μόνον εμείς, αλλά όλη η αγορά της Ξάνθης έχει ρημάξει, αλλά ο Δήμαρχος ήθελε να κάνει εδώ πέρα υπαίθρια γυμναστήρια. Τα σκυλιά που κυνηγάνε τον κόσμο δεν τα μαζεύουν, τα γυμναστήρια μας μάραναν όμως».
Δεν είναι δικά μου λόγια…Είναι λόγια ενός ανθρώπου της καθημερινής βιοπάλης, λόγια του Κωνσταντίνου Πολυζωΐδη που διατηρεί Μπουγατσατζίδικο στην οδό Ηρώων και οι δηλώσεις του φιλοξενήθηκαν χθες στη «Φωνή της Ξάνθης»!!!
-Θυμηθείτε απλά τι έγραφε ο «Μαχητής» ΠΡΙΝ ξεκινήσει το έργο-ΤΕΡΑτούργημα, «ενοποίησης πλατειών» που στοίχισε πάνω από 4 εκατ. Ευρώ!

31 Δεκεμβρίου

Γεωθερμία!

Γεωθερμία!

31 Δεκεμβρίου
Διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό μέσω του οποίου θα παραχωρηθούν τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης του γεωθερμικού δυναμικού περιοχών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για τις οποίες υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία ότι διαθέτουν πράγματι τέτοιο δυναμικό, προκηρύσσει σύντομα το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ο διαγωνισμός θα αφορά:
Στο Δέλτα του ποταμού Νέστου, στο Δέλτα του Έβρου και στη Σαμοθράκη. Στις προσφερόμενες προς έρευνα - μίσθωση περιοχές, όπου σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ύπαρξης πλούσιων γεωθερμικών πεδίων, θα επενδυθούν σε πρώτη φάση 40 - 50 εκατ. ευρώ. Εφόσον, όπως αναμένεται, τα αποτελέσματα των ερευνών αποβούν θετικά, η αξία της εγκατάστασης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής θα ανέλθει συνολικά σε τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ.
Αμήν και πότε…τουλάχιστον γεωθερμικά να πάμε καλά, ειδικά τώρα που δεν «κινείται» τίποτα!

31 Δεκεμβρίου

Γιορτές... λιτότητας, «Έθνος» και Σωκράτης!

31 Δεκεμβρίου
Κι άντε για τα της Ξάνθης (Νοσοκομεία, ανεργία, πολιτική έπαρση…), φταίμε εμείς, οι…στρατευμένοι, ψεύτες και…κίτρινοι δημοσιογράφοι! Το χθεσινό «Έθνος» όμως; Γιατί τον «κράζει» τόσο άγρια (μετά τον άμοιρο εκείνο τον ΒΗΜΑτοδότη), τον εξέχοντα ημέτερο Υπουργό; Δεν ντρέπεται καθόλου;
Έγραψε λοιπόν χθες το «Έθνος» στα παραπολιτικά του:
«Επικαλούμενος τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που απαιτεί... σεμνότητα και αποφυγή χλιδάτων εκδηλώσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδης ανακοίνωσε ότι την Πρωτοχρονιά δεν θα δεχθεί τον κόσμο στο λεγόμενο Διοικητήριο, για τις καθιερωμένες ευχές.
Όμως, το Διοικητήριο παρέμεινε «κλειστό» και την παραμονή των Χριστουγέννων για τις χορωδίες κ.λπ., που, τηρώντας το έθιμο, ήθελαν να πουν τα κάλαντα στην... εξουσία. Ελπίζουμε να μην επαναληφθεί το ίδιο και αύριο (σήμερα), παραμονή της Πρωτοχρονιάς».
-Κι εμείς ελπίζουμε να επικρατήσει το πνεύμα…σεμνότητας και ταπεινότητας του Υπουργού μας. Ή θα προσαρμοστούνε άπαντες, ή….μουγκαμάρα να πάθουνε! Πήραν την άδεια της «Τρόϊκας» να πούνε τα κάλαντα;

31 Δεκεμβρίου

Της έκλεψαν το πορτοφόλι μέσα στη… Βουλή! Και θέλει να προστατέψει την Ελλάδα από τους… κλέφτες;

31 Δεκεμβρίου
Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Βουλή η είδηση ότι πριν από λίγες μέρες η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο καφενείο του Κοινοβουλίου!!!
Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν, η κ. Μπακογιάννη έπινε τον καθιερωμένο της καφέ μαζί με άλλους βουλευτές, αλλά όταν πήγε να πληρώσει για να φύγει, διαπίστωσε πως το …»πορτοφόλι» της είχε κάνει φτερά!!! Αμέσως ενημέρωσε τους αστυνομικούς της Βουλής, οι οποίοι της αποκάλυψαν πως ανάλογο περιστατικό συνέβη και σε μια δημοσιογράφο του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν πρόκειται για βουλευτή, ούτε και για υπάλληλο της Βουλής, αλλά για άτομο… υπεράνω πάσης υποψίας. (;) (Σ. Σ. Δηλαδή οι βουλευτές δεν είναι υπεράνω υποψηφίας;)
-Κατά τα άλλα η Ντόρα έγινε Αρχηγός κόμματος και θέλει να προστατέψει και την Ελλάδα από τους…κλέφτες! Εδώ ούτε την τσέπη της μπορεί να προστατέψει….!

31 Δεκεμβρίου

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ «19»!

31 Δεκεμβρίου
Ο τρόπος με τον οποίο αυτή τη φορά αντέδρασε ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης, «αδειάζοντας» ενώπιον όλου του συνδυασμού τον Μανώλη Τσέπελη, ικανοποίησε όλους σχεδόν τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς του συμβούλους...
Αφήνω από έξω 2-3 το πολύ, οι υπόλοιποι όμως ικανοποιήθηκαν για τον αυστηρό τόνο και την σκληρή γλώσσα με την οποία μίλησε ο Δήμαρχος στον αφανή εταίρο...
-Για μένα είσαι ΑΠΟΝ! Η φράση αυτή από πολλούς ερμηνεύτηκε στην απλή γλώσσα, σαν...κόκκινη κάρτα!!! Τον έθεσε δηλαδή ευθέως εκτός συνδυασμού σαν να του έλεγε, πορεύσουν όπως θέλεις, αλλά οι... τσαμπουκάδες σε μένα, τέλος!
-Αρχηγός είναι ένας κι αυτός είναι ο Δήμαρχος.
Ο Λάκης Στυλιανίδης δια μέσω Τσέπελη έστειλε μήνυμα σε όλο το συνδυασμό τους. Δηλαδή και στους... πιθανούς αυριανούς... Τσέπελήδες...! Κι ο νοών νοείτω...

31 Δεκεμβρίου

ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ;

31 Δεκεμβρίου
Η αλήθεια είναι ότι ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Παναγιώτης Ανδρικόπουλος είχε χάσει τη «μπάλα» στο Επιμελητήριο, την περίοδο του καλοκαιριού, όταν για πρώτη φορά στη διοικούσα συγκρούστηκε με τον διευθυντή Γιάννη Χατζόπουλο με τον οποίο παραλίγο να ρθούνε στα... χέρια, όπως λένε οι πληροφορίες μου.
Τότε με τη μεσολάβηση κάποιων άλλων μελών της Διοικούσας (Ζήσης Κατσαρίκας - Στέλιος Μωραϊτης), επήρθε μια... χαλαρότητα στο Επιμελητήριο, με αποτέλεσμα να φτάσει η κατάσταση εδώ που έφτασε...
Και τώρα να μη μπορεί να κάνεις κανείς πίσω και κυρίως ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης.

31 Δεκεμβρίου

ΚΑΙ ΟΙ «ΣΠΟΝΔΕΣ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΖΗΣΗ ΚΑΤΣΑΡΙΚΑ...

31 Δεκεμβρίου
Ορισμένοι πάντως ρίχνουν τις «σπόνδες» τους και κατά του γραμματέα του ΕΒΕ Ξάνθης Ζήση Κατσαρίκα, τον οποίο κατηγορούν μέχρι ένα σημείο ότι, κάλυπτε τον διευθυντή του Επιμελητηρίου λόγω συγγενείας...
Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια, αφού όσες φορές χρειάστηκε, ο Κατσαρίκας λειτούργησε τελείως αντικειμενικά και αμερόληπτα...
Τώρα πλέον το «μπαλάκι» έχει πέσει στο Υπηρεσιακό συμβούλιο και αυτό θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και το τι θα γίνει τελικά κι αν τιμωρηθεί ή όχι, ο διευθυντής του ΕΒΕ Ξάνθης που προς το παρόν βρίσκεται σε υποχρεωτική άδεια μετ’ αποδοχών!
Ότι είναι να γίνει πάντως, θα πρέπει να γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα (μέσα στο Γενάρη δηλαδή), γιατί το Επιμελητήριο έχει ανάγκη από διευθυντή και δεν μπορεί να περιμένει άλλο.
-Μολονότι ο αναπληρών Σωκράτης Ξανθόπουλος έχει όλα τα προσόντα και την ποιότητα να αναπληρώσει άνετα το κενό που δημιουργήθηκε και είναι άριστος στα καθήκοντα του διευθυντή του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Κι ας μη διαθέτει το ανάλογο πτυχίο όπως ισχυρίζονται ορισμένοι...

31 Δεκεμβρίου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

31 Δεκεμβρίου
*Μάλλον ούτε ο Μανώλης Τσέπελης «περίμενε» από τον Δήμαρχο τέτοια αντίδραση αλλά και να του τραβήξει το «χαλί» κάτω από τα πόδια, παρουσία όλων των νεοεκλεγέντων δημοτικών συμβούλων...
-Θα το «φυσάει» και δεν θα «κρυώνει» ο αφανής εταίρος γιατί αντιλήφθηκε ότι στη νέα του θητεία ο Δήμαρχος δεν πρόκειται να του «χαριστεί» με τίποτα...
Και ιδίως στο να επιχειρεί να εμφανιστεί... «βεζύρης» στη θέση του «βεζύρη»!
......
*Αίσθηση και από τις αντιΠΑΣΟΚ και αντιΠαπανδρέου δηλώσεις του Παναγιώτη Σγουρίδη στη ΤΟΛΜΗ!
Το πιο πιθανό να τον «διαγράψει» ο Πρόεδρος από το κόμμα αν το θέμα πάρει κι άλλες διαστάσεις...
Αν και ο Σωκράτης Ξυνίδης δύσκολα θα επεδίωκε τη «ρήξη» με τον πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής...
Αφού μέχρι ένα βαθμό, το κατεστημένο του Σγουριδισμού τόσα χρόνια το «στήριζαν» με νύχια και με δόντια και οι Ξυνιδαίοι...
Να μη ξεχνιόμαστε!
......
*Όπως επίσης και η δήλωση του Σγουρίδη ότι «πολύ πιθανόν στο μέλλον να τον ενδιαφέρει ο Δήμος Ξάνθης...», κάποιους ήδη να προβλημάτισε.
-Όχι βέβαια τόσο τον Χρίστο Πούλιο, όσο τον Δημήτρη Μπένη! Κι ο νοών νοείτω....
......
*Την τοποθέτηση επτά διοικητών στις 13 Περιφέρειες της χώρας ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο έπειτα από σχετική εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Ραγκούση.
Συγκεκριμένα στην περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει καθήκοντα ό μέχρι τώρα περιφερειάρχης Ηλίας Λιακόπουλος.
Στην Κρήτη ο Θανάσης Καρούτζος.
Στην Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Ιόνια νησιά ο Τάσος Αποστολόπουλος.
Στην ΄Ηπειρο η Δήμητρα Γεργακοπούλου
Στην Κεντρική Μακεδονία, Αν.Μακεδονία και Θράκη ο Θύμιος Σώκος.
Στον Πειραιά και νησιά του Αιγαίου ο Φώτης Χατζημιχάλης
Στην Θεσσαλία και Στερεά η Πόπη Γερακούδη.
.......
*Η τοποθέτηση των επτά διοικητών διέψευσε και τις προσδοκίες της Θεοδώρας Κόκλα ότι θα αναλάμβανε η ίδια κάπου διοικητής...
Η Μαργαρίτα ή δεν ήθελε, ή δεν μπόρεσε να την κρατήσει! Και σύντομα θα μας «απαλλάξει» από τη... παρουσία της και φυσικά οι μόνοι που σίγουρα δεν θα χάσουμε τίποτα...
Θα είμαστε εμείς οι Θρακιώτες!
......
*Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011 (δηλαδή μεθαύριο), η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης. Η ψηφοφορία θα είναι μυστική κι ότι είναι να φανεί, θα φανεί...
Δηλαδή αν ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος πάρει και τους 20 της παράταξης του Λάκη Στυλιανίδη, ή κάποιος... «ξεφύγει» εκτός, επειδή ήθελε ο ίδιος να προταθεί από τον Δήμαρχο για υποψήφιος Πρόεδρος.
......
*Στο Δήμο Αβδήρων σίγουρος Πρόεδρος του νέου «Καλλικρατικού Δήμου Αβδήρων» (και με το σπαθί του γιατί στήριξε τον Βασίλη Τσολακίδη όσο κανείς άλλος), ο Γιώργος Παραστατίδης.
Που πολύ πιθανόν να πάρει ψήφους και από την αντιπολίτευση. Θυμηθείτε με...

30 Δεκεμβρίου

ΛΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Για μένα είσαι ΑΠΟΝ!

30 Δεκεμβρίου
ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ «ΨΩΜΙΑ» ΤΟΥ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΟ… ΚΑΤΑΛΑΒΕ!
«Πέταξε» το «γάντι» ο Δήμαρχος Ξάνθης στη προχθεσινή μάζωξη του συνδυασμού του και «άδειασε» ενώπιον όλων τον γνωστό Τσέπελη, όταν πήγε να το «παίξει»… «Υπαρχηγός» στο Τοπικό Συμβούλιο!

ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!
*«Αντάρτικο» πήγε να το παίξει ο εκλεκτός του Τσέπελη Μπάμπης Μπακιρτζής στο τοπικό Συμβούλιο Ευμοίρου και να εκλεγεί αυτός ο Πρόεδρος, ενώ πρώτος σε σταυρούς εκλέχθηκε ο Τάσος Ανδρεάδης, που είναι και η πρόταση του Δημάρχου… Δεν του πέρασε όμως!
Ακόμη δεν ξεκίνησε την νέα του θητεία ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης και ο γνωστός Τσέπελης ξανάρχισε τα γνωστά του «τερτίπια» και… «αρχηγιλίκια», αφού προηγουμένως βέβαια κατόρθωσε να «πείσει» τον Δήμαρχο Ξάνθης να συνεχίσει Πρόεδρος στη ΔΕΥΑΞ, εκλιπαρώντας τον στη κυριολεξία…!
Συγκεκριμένα (και μη κατανοώντας ακόμη την «δύσκολη» θέση στην οποία βρίσκεται λόγω των δικαστικών του περιπετειών που δεν θα έχουν πλέον τελειωμό με την έναρξη του 2011) ο Τσέπελης επεχείρησε στη προχθεσινή «μάζωξη» του Δημάρχου Ξάνθης να το «παίξει» και πάλι… Αρχηγός, με αποτέλεσμα να τα πάρει άγρια ο Δήμαρχος Ξάνθης και να τον «αδειάσει» εν ψυχρώ ενώπιον όλου του συνδυασμού…

ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ «ΨΩΜΙΑ» ΤΟΥ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΟ… ΚΑΤΑΛΑΒΕ!
Συγκεκριμένα το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ο Δήμαρχος Ξάνθης κάλεσε τους εκλεγμένους νέους του δημοτικούς συμβούλους για να τους ενημερώσει επίσημα για τις επιλογές του στη θέση του νέου Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης (Μπάμπης Δημαρχόπουλος) αλλά τα Προεδρεία των Τοπικών συμβουλίων Ξάνθης, Ευμοίρου και Σταυρούπολης.
Από τους 20 νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του Δημάρχου, στη συγκέντρωση παρέστησαν οι «19» και απουσίαζε μόνο η Σοφία Καραγιαννίδου λόγω του γνωστού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ…ΑΠΟΝ Ο ΤΣΕΠΕΛΗΣ!
Στη συγκεκριμένη συγκέντρωση λοιπόν, ο εκλεκτός του Τσέπελη στο τοπικό Συμβούλιο Ευμοίρου Μπάμπης Μπακιρτζής επεχείρησε υπό την καθοδήγησή του να το παίξει… «αντάρτικο», «πιέζοντας» να είναι αυτός ο Πρόεδρος, μολονότι πήρε μόλις 172 ψήφους, έναντι 281 ψήφων που πήρε ο Αναστάσιος Ανδρεάδης, που είναι και η πρόταση του Δημάρχου Ξάνθης για τη θέση του Προέδρου και ήρθε ΠΡΩΤΟΣ!...
Επειδή λοιπόν τον Πρόεδρο επιλέγουν τα υπόλοιπα μέλη, ο Μπάμπης Μπακιρτζής με τη στήριξη του Τσέπελη, θεωρώντας ότι έχει την στήριξη των υπολοίπων μελών του τοπικού συμβουλίου (Αλεξάνδρα Κουσίδου κλπ), επέμενε να συνεχίσει αυτός ως… Πρόεδρος, όπως ήταν ήδη μέχρι σήμερα.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης λοιπόν κάλεσε όλα τα νεοεκλεγέντα μέλη του τοπικού συμβουλίου και με το πολιτικό ήθος που τον διακρίνει, πρότεινε για τη θέση του Προέδρου τον πλειοψηφούντα Τάσο Ανδρεάδη.
Ο Τσέπελης λοιπόν παρά τη συγκεκριμένη πρόταση του Δημάρχου Ξάνθης, επεχείρησε να το παίξει… «τσαμπουκάς» και… «αρχηγός», παρεμβαίνοντας ανοιχτά και πάλι υπέρ του Μπάμπη Μπακιρτζή!!!
-Μάλιστα μετά την ομιλία του Δημάρχου Ξάνθης στα μέλη του τοπικού συμβουλίου Ευμοίρου στη προσπάθειά του να «κρατήσει» τις ισορροπίες αλλά και να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ στη πράξη ότι αυτός είναι ο Αρχηγός του συνδυασμού, μπήκε να τους…μιλήσει στη συνέχεια και ο… Τσέπελης!!!
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης δεν άντεξε και του έκοψε αμέσως τον «τσαμπουκά» ενώπιον όλων… «πετώντας» του το «γάντι» στη συγκέντρωση!
Παρουσία λοιπόν και των «19» παρόντων νέων δημοτικών του συμβούλων, ο Δήμαρχος Ξάνθης ευθύς εξ’ αρχής θυμίζοντας ΛΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ των παλιών καλών ημερών, με έντονο ύψος, όταν τον είδε να… απουσιάζει μιλώντας στο τοπικό συμβούλιο και να επανέρχεται με το γνωστό ύφος του… «υπΑΡΧΗΓΟΥ» αφού έδωσε τις…ε ντολές του, του έκοψε το βήχα!!!
-Για μένα σήμερα είσαι ΑΠΟΝ!!!
-Εγώ Δήμαρχε πήγα απλά να τους… χαιρετίσω, του απάντησε κατακίτρινος ο Τσέπελης, μετά το δημόσιο «άδειασμα» που του έκανε ο Δήμαρχος…
-Για μένα είσαι ΑΠΟΝ! Του επανέλαβε τότε δημόσια ο Λάκης Στυλιανίδης, παλιά «καραβάνα» της πολιτικής και διαβλέποντας ότι «ακόμη δεν ξεκίνησε την νέα του θητεία και ο Τσέπελης ξανάρχισε τα γνωστά του τερτίπια, επιχειρώντας να τον «αδειάσει!!!
Καθαρές λοιπόν κουβέντες. Ένας είναι ο Δήμαρχος, ένας ο Αρχηγός της παράταξης και όλοι οι υπόλοιποι ίσοι μεταξύ τους…
Η αρχή του τέλους, ξεκίνησε!
«Μ»

30 Δεκεμβρίου

Δήλωση «βόμβα» του Παναγιώτη Σγουρίδη: Κατηγορεί Παπανδρέου-Κυβέρνηση για ΑΔΡΑΝΕΙΑ! Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

30 Δεκεμβρίου
*«Αν ήμουν υποψήφιος περιφερειάρχης , θα κερδίζαμε τη μάχη από την πρώτη Κυριακή, υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης στις εκλογές τον Ιούνιο του 2014!
Ευθέως μέτωπο με την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου άνοιξε με δηλώσεις του στην εβδομαδιαία εφημερίδα «ΤΟΛΜΗ» ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Παναγιώτης Σγουρίδης,
Ο οποίος ευθέως κατηγόρησε την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για ΑΔΡΑΝΕΙΑ σε σχέση με την οικονομική κρίση στην οποία έφτασε ο τόπος, τονίζοντας μάλιστα στη συνέντευξή του με έμφαση, «θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ»!!!
Δηλώσεις που στην ουσία «αδειάζουν» και τον νυν αναπληρωτή Υπουργό ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ που θεωρείται ο άνθρωπός του στη Θράκη, αφού εκτός αυτού, στις δηλώσεις σχολιάζοντας τις Περιφερειακές εκλογές στην Περιφέρεια Αντ. Μακεδονίας και Θράκης, τόνισε επί λέξει: «Αν ήμουν υποψήφιος περιφερειάρχης , θα κερδίζαμε τη μάχη από την πρώτη Κυριακή»!
Για πολλούς πάντως οι δηλώσεις «ανεξαρτοποίησης» του κυρίου Σγουρίδη από τη πολιτική ΠΑΣΟΚ και το μνημόνιο, έχει σχέση με την φιλοδοξία του να κατέβει Ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης ,στις επόμενες δημοτικές εκλογές, τον Ιούνιο του 2014!

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΓΟΥΡΙΔΗ
Μεταξύ των άλλων ο κύριος Σγουρίδης στην συνέντευξή του τονίζει ότι « Τα μέτρα έπρεπε να τα λάβει η κυβέρνηση μόνη της και όχι να της τα επιβάλει η τρόικα», ενώ στην εφημερίδα ΤΟΛΜΗ χθες δημοσιεύτηκαν τα παρακάτω:
«Για αδράνεια της κυβέρνησης κατά τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της και για ένα μνημόνιο που μπορούσαμε να αποφύγουμε, κάνει λόγο ο πρώην βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος ωστόσο συμφωνεί με τα περισσότερα από τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση αλλά επισημαίνει ότι αυτά θα έπρεπε να ληφθούν από την ίδια την κυβέρνηση και όχι να της τα επιβάλει η τρόικα. Για τις σχέσεις του ,με τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης λέει ότι είναι καλές ενώ τονίζει με έμφαση ότι εκείνο που έχει σημασία είναι να μην βουλιάξει το καράβι. Για την περιφέρεια αναφέρει ότι δεν έχουν δίκιο εκείνοι που λένε ότι οι σχέσεις του με τη μειονότητα δεν είναι καλές κι ότι αν ήταν εκείνος υποψήφιος περιφερειάρχης , η μάχη θα είχε κερδηθεί από την πρώτη Κυριακή. Τέλος για όσα ακούστηκαν περί ενδιαφέροντος του για το Δήμο της Ξάνθης , λέει ότι τέτοιο ενδιαφέρον δεν υπήρξε αλλά δεν αποκλείεται τίποτα για το μέλλον».

30 Δεκεμβρίου

ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!

30 Δεκεμβρίου
Συζήτηση για τα φωτοβολταϊκά συστήματα στο Νομό –Γιώργος Παυλίδης: θα προσφέρω από την ΠεριφέρειαΧωρίς διενέξεις και με επιφυλάξεις για το νέο θέσμο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης την Τετάρτη το μεσημέρι.
Με συγκίνηση και ευχαριστίες σε συνεργάτες αλλά και συμβούλους, ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης αναφέρθηκε σε όλα όσα προσέφερε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στο τόπο.
Ο Φώτης Καραλίδης, υποσχέθηκε από την πλευρά του να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την Ξάνθη μέσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ ο Δημήτρης Φωτιάδης ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους, έφοσον το 2011 θα είναι μία δύσκολη χρονιά για την χώρα και χαρακτήρισε «φορομπηχτικό» το σχέδιο Καλλικράτης.
Εκτός ημερήσιας διάταξης δεν συζητήθηκε κανένα θέμα. Ωστόσο παρέμβαση υπηρξε από το Νομαρχιακό Σύμβπουλο Στέλιο Μωραϊτη, σε σχέση με έκγριση θέματος προηγούμενης συνεδρίασης που αφορούσε την εγκατάσταση ξενοδοχειακής μονάδας σε περιοχή του Δήμου Τοπείρου. Όπου όμως ο κ. Μωραϊτης διαπίστωσε ότι πίσω από το θέμα κρύβεται ιδιώτης και ζήτησε περαιτέρω διευκρινήσεις.
Αρχικώς, ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, αναφέρθηκε σε όλα τα σημαντικά που επιτεύχθηκαν στο Νομό μέσα από τον θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και δεσμεύθηκε να συνεχίσει να αγωνίζεται για τη Ξάνθη, από τη θέση πια του επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Α.Μ.–Θ. «Στις 31 Δεκεμβρίου γράφεται ο επίλογος του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Θεωρώ ότι έχουμε προσφέρει πολλά στη Ξάνθη. Ένας θεσμός κλείνει ένας νέος θεσμός έρχεται να υπηρετήσει τη κοινωνία. Ευχαριστώ όλους εσάς για τη συνεργασία σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Παυλίδης.
Με τη σειρά του, ο Φώτης Καραλίδης υποστήξριξε ότι όποιες διενέξεις σημειώθηκαν κατά καιρούς στο Νομαρχιακό Συμβούλο ήταν πολιτικές πάντοτε και όχι προσωπικές. «Θέλω να πιστεύω ότι η καινούργια χρονιά που έρχεται ανοίγει σε όλους μας μια νεά πρόκληση, στην οποία καλούμαστε να ανταποκριθούμε. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει μία ανοχή λειτουργικής αδυναμίαςτι πρώτες ημέρες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Καραλίδης.
Με αιχμές για την Κυβέρνηση και την εφαρμογή του σχεδίου, ο Δημήτρης Φωτιάδης αποχαιρέτησε το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Αναφέρθηκε επίσης στις υποβαθμίσεις των νοσοκομειακών μονάδω και κατέληξε λέγοντας ότι ναι μεν ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥ ΑΛΛΑ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΛΙΓΟΙ!
Στα εντός ημερήσιας διατάξης θέματα, με ενδιαφέρον συζητήθηκε η έγκριση συμμετοχής και υλοποίησης του έργου: Στοχευμένες παρεμβάσεις για την πρόληψη και τη θεραπεία της φυματίωσης & της ηπατίτιδας, στο πλαίσιο του προγράμματος ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγραία 2007 – 2013.
Το θέμα εισηγήθηκε ο προϊστάμενος της Δ/νσης Υγείας Ανδρέας Νεάρχου. Απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις Νομαρχιακών Συμβούλων, ο κ.Νεάρχου ανέφερε ότι τα κονδύλια είναι συγκεκριμένα. Σε ότι αφορά τα κρούσματα έχει ήδη γίνει μία πρώτη καταγραφή.
Στο δεύτερο σκέλος του πρώτου θέματος, ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης ενημέρωσε το σώμα για 3 άλλα προτεινόμενα προς χρηματοδότηση προγράμματα ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2007- 2013 », στα οποία συμμετέχει η Νομαρχία Ξάνθης.
Σύμφωνα με τον κ. Παυλίδης, το πρώτο αφορά αίτημα του Δήμου Ζλάτογκράντ για το δάσος του Σμόλιαν, όπου ζητείται εταίρος για την ανάπτυξη αυτού από την Ελλάδα, καθώς βρίσκεται στα όρια με τη χώρα μας.
Το δεύτερο αφορά τις διασυνοριακές συνδέσεις με τη γείτονα χώρα, για τις οποίες ο Νομάρχης υποστήριξε ότι θα πρέπει να διαφυλαχθούν σωστά. Και το τρίτο και τελευταίο θέμα αφορά τον επιδημιολογικό χάρτη ( ζήτημα που είχε συζητήθει και στο παρελθόν), όπου σε συνεργάσια με όλους τους φορείς καταρτίζεται μία ασπίδα προστασίας ασθενειών.
Το 3ο εντός ημερήσιας διάταξης έως και το 6ο, αφορούσε την έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκών συστημάτων, στις περιοχές Γκιώνα, Πεζούλα και Πολύσιτο από την εταιρεία ΕΝΕΞΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
Τα θέματα εγκρίθηκαν με την επισήμανση του Νομάρχη Ξάνθης να υπάρξει ένα όριο ως προς την τοποθέτηση ανεμογεννητριών ανά το Νόμο και να τηρηθεί στο έπακρον ο νόμος σε σχέση με την ποσόστωση.
Και τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν.
Έτσι έκλεισε η τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης, με τους συμβούλους να ανταλάσσουν ευχές για το νέο έτος και να λαμβάνουν ένα αναμνηστικό δώρο από το Νομάρχη.

30 Δεκεμβρίου

ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ!

30 Δεκεμβρίου
O ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΟ «Μ» ΑΠΛΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ*Τι δήλωσε ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός για την καθυστέρηση των προγραμμάτων.
«Ο μόνος που μας στήριζε και πονούσε πραγματικά για τον καπνό, ήταν ο Κοντός. Ήταν ο μόνος που όσο ήταν Υπουργός, παίρναμε κανονικά τις αποζημιώσεις και επιδοτήσεις, αλλά και έκανε ότι μπορούσε για την στήριξη του εισοδήματός μας»…!
Με τα λόγια αυτά καπνοπαραγωγοί επικοινώνησαν χθες μαζί μας, προκειμένου να μας εκφράσουν την αγωνία και ανησυχία τους, για την μείωση του εισοδήματός τους, σε βαθμό που δύσκολα πλέον μπορούν να επιβιώσουν τις οικογένειές τους.
Στην είδηση. Υπόμνημα και SOS για τη στήριξη της καπνοκαλλιέργειας υπέβαλαν καπνοπαραγωγοί της Θράκης την παραμονή των Χριστουγέννων στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Κουτσούκο. Οι αγρότες ζήτησαν στήριξη του εισοδήματός τους και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των μέτρων που παίρνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να τους επιστραφούν πόροι που έχασαν από την αναθεώρηση της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς (ΚΟΑ) καπνού το 2004. Το ποσό των 568 εκατ. ευρώ αναμένεται να διανεμηθεί υπό προϋποθέσεις σε καπνοπαραγωγούς που θίγονται (αλλαγή στις καλλιέργειες, σχέδια βελτίωσης των επιχειρήσεων, πρόωρη συνταξιοδότηση κ.ά.).
Για το συγκεκριμένο θέμα επικοινωνήσαμε με τον πρώην Υπουργό Αλέκο Κοντό ο οποίος γνώριζε το υπόμνημα των καπνοπαραγωγών, ζητώντας την άποψή του. Τι μας είπε ο κύριος Κοντός.
«Δεν είναι το μόνο θέμα. Ωστόσο υπήρξε και σε αυτό τρομερή καθυστέρηση απ τις μετέπειτα ηγεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού ενώ τους είχα παραδώσει έτοιμα προγράμματα, καθυστέρησαν ένα χρόνο να τα προκηρύξουν συν τα ολέθρια λάθη που έγιναν με αποτέλεσμα στη συνέχεια το πρόγραμμα που ήδη ετοίμασαν να το απορρίψει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όσο ήμουν υπουργός το 2008, είχα καταρτίσει προγράμματα με ειδική επιδότηση 28 Ευρώ το στρέμμα για την καλλιέργεια υψηλής ποιότητας καπνού. Ούτε αυτό δεν προχώρησε δυστυχώς. Το μεγαλύτερο ποσό από τα 568 εκατ. θα τα είχαν εισπράξει ήδη οι καπνοπαραγωγοί, ωστόσο υπήρξε μια πολύ μεγάλη καθυστέρηση και ακόμη δεν έχουν προκηρύξει τα προγράμματα. Πολύ φοβάμαι ότι ούτε μέχρι το 2013 θα μπορέσουν να πάρουν πίσω οι καπνοπαραγωγοί αυτά που δικαιούνται, με την καθυστέρηση που κινούνται…».

30 Δεκεμβρίου

Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο υπέροχο LE CHALET

30 Δεκεμβρίου
Μετά το πολύ πετυχημένο ρεβεγιόν για τα Χριστούγεννα, ετοιμαστείτε για το πιο όμορφο Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν σας στο υπέροχο LE CHALET με τιμή κατ’ άτομο 37 Ευρώ (μαζί με ποτό) στην πανέμορφη διακοσμημένη αίθουσα του ξενοδοχείου με ένα πλούσιο buffet και ζωντανή μουσική.
Η πρόσκληση για τα παιδιά στοιχίζει 17 Ευρώ!
Κρατήσεις: 2541068511-15

30 Δεκεμβρίου

Ελεύθερη και ωραία

30 Δεκεμβρίου
Εμφανίστηκε τις μέρες των γιορτών και πάλι στη Ξάνθη, η δημοφιλής πρώην αθλητικογράφος η Ελβίνα...
Η οποία τελειώνει φέτος την διδασκαλική Ακαδημία ΕΠΑΘ στη Θεσσαλονίκη και το έχει ρίξει με τα μούτρα στο διάβασμα, ώστε να πάρει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται το πτυχίο της σαν δασκάλα!

30 Δεκεμβρίου

ΠΕΖΟΔΡΟΜΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΖΟΔΡΟΜΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

30 Δεκεμβρίου
Και σήμερα Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου (δηλαδή προπαραμονή Πρωτοχρονιάς) θα πεζοδρομηθεί το κέντρο της Ξάνθης μετά από κοινή απόφαση της Δημοτικής Αρχής, του Εμπορικού συλλόγου Ξάνθης και της Ομοσπονδίας Εμπόρων-Βιοτεχνών και Επαγγελματιών σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης. Το μέτρο, που στοχεύει στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης, αφορά στη διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό 28ης Οκτωβρίου, από την Πλατεία Ελευθερίας μέχρι την κεντρική πλατεία, στην οδό Μιχαήλ Καραολή, από το ύψος της Τσιμισκή, καθώς και στην πεζοδρόμηση από την Πλατεία (Βασ. Κωνσταντίνου) μέχρι το ύψος της Βενιζέλου ενώ στους πεζόδρομους θα γίνουν και διάφορες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή και της δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Ξάνθης.

30 Δεκεμβρίου

«ΒΡΑΔΙΑ ΟΝΕΙΡΩΝ»

30 Δεκεμβρίου
Διοργανώνει για την υποδοχή του νέου χρόνου ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με τη Θρακική Σκηνή, αύριο Παρασκευή παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Κεντρική πλατεία. Στην εκδήλωση συμμετέχουν δημοφιλείς τραγουδιστές, ενώ θα δοθούν γλυκά, εδέσματα και ποτά, προσφορά των μαγαζιών της πόλης. Όλη η Ξάνθη, μια παρέα... γιατί η ζωή είναι ωραία!

30 Δεκεμβρίου

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ «ΠΟΡΤ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ» ΣΤΗ ΔΙΟΜΗΔΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ «ΠΟΡΤ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ» ΣΤΗ ΔΙΟΜΗΔΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ

30 Δεκεμβρίου
Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν διοργανώνει αύριο Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς, το «ΠΟΡΤ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ» στη Διομήδεια Ξάνθης, με Λαϊκό – Ποντιακό πρόγραμμα, πλήρες menu και απεριόριστο κρασί.
Το πρόγραμμα πλαισιώνουν οι Πόντιοι καλλιτέχνες Ανέστης Ραμπίδης, Χρήστος Ραμπίδης και Μέλη Ραμπίδη.
Τιμή εισόδου 20 ευρώ, παιδικού 10 ευρώ.
Ώρα έναρξης 21:00.
Τηλέφωνα για ρεζερβέ: 25410 91208 & 6987 980156.

30 Δεκεμβρίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

30 Δεκεμβρίου
*Πεζοδρομείται σήμερα και πάλι το κέντρο της πόλης, προκειμένου το καταναλωτικό κοινό να βγει στα μαγαζιά και να στηρίξει την αγορά της πόλης. Θα υπάρχει ένας γιορτινός τόνος στους κεντρικούς δρόμους, κατεβείτε και ψωνίστε....
……
*Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Ίμβρου ήταν το επίκεντρο του σεισμού, μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 7 και 8 πρώτα λεπτά το πρωί της Δευτέρας, κι έγινε αισθητός στο «νησί των Καβείρων».
Σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε 250 χιλιόμετρα ανατολικά της Θεσσαλονίκης και 320 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας. Όπως επισημαίνουν οι σεισμολόγοι, η σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται στην περιοχή είναι περιορισμένη, αλλά ο φαινόμενο παρακολουθείται.
……
*Ένα ξεχωριστό ρεβεγιόν για την Πρωτοχρονιά διοργανώνει αύριο Παρασκευή το γνωστό restaurant cafe ΞΑΝΘΙΠΠΗ με θέα την υπέροχη Ξάνθη.
Τιμή κατ’ άτομο 25 Ευρώ με ένα μπουκάλι κρασί στα δύο και ζωντανή μουσική. Παιδικό 17 Ευρώ.
Πληροφορίες τηλέφωνο 25410/236.27.
(Το μενού περιλαμβάνει πρώτο και δεύτερο πιάτο, ποτό και γλυκό)
......
*Υπέροχα είναι τα νέα πιάτα του καφέ restaurant «ΚΗΠΟΥ» που πιστός στη παράδοση και στη γνήσια ελληνική κουζίνα, στο νέο τα ου κατάλογο περιλαμβάνει πολλά σπεσιαλιτέ, κυνήγια, φρέσκες σαλάτες εποχής και γεύσεις που συναρπάζουν.
Σημειώνω ότι ο «ΚΗΠΟΣ» διοργανώνει ρεβεγιόν για την Πρωτοχρονιά με ελεύθερη είσοδο και ελεύθερο κατάλογο για όλους.
Δίπλα στο ποτάμι, περάστε πολύ όμορφα στο cafe restaurant ΚΗΠΟΣ.
......
*Σύσκεψη για την ενημέρωση των απολυμένων των επιχειρήσεων ΔΕΛΦΙΝΙ και ΚΟΘΑΛΗ Α.Ε. σχετικά με την πορεία της επανένταξής τους, στην παραγωγική διαδικασία με την βοήθεια της Πολιτείας, διοργανώνει αύριο Παρασκευή (31 Δεκεμβρίου) το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Καβάλας. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους βουλευτές της περιοχής, στις 9:30 το πρωί, σε αίθουσα του Κέντρου.
-Εκεί πάνε τουλάχιστον οι βουλευτές του γειτονικού Νομού. Εδώ είναι σχεδόν όλοι, εξαφανισθέντες...
……
*«Καλλικράτη» στη Δημόσια Διοίκηση ξεκινάει το υπουργείο Εσωτερικών με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία όλοι οι φορείς του Δημοσίου καλούνται μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου να προχωρήσουν σε πλήρη καταγραφή προσωπικού και αναγκών.
……
*Τον απολογισμό έργου για τον ένα χρόνο της θητείας της στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσίασε η απερχόμενη γενική γραμματέας της περιφέρειας, Θεοδώρα Κόκλα.
……
*Με ένα όμορφο αστρονομικό φαινόμενο, μία μερική έκλειψη ηλίου, θα ξεκινήσει το 2011, το οποίο θα είναι ορατό από όλη την ελληνική επικράτεια, αλλά δεν θα γίνει ιδιαίτερα αντιληπτό, καθώς ο ηλιακός δίσκος δεν θα καλυφθεί πλήρως από τη σελήνη.
Όπως αναφέρουν αστρονόμοι, αυτή τη φορά το φαινόμενο της μερικής έκλειψης θα πραγματοποιηθεί κοντά στο χειμερινό ηλιοστάσιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα προσφέρει πιο ξεχωριστό θέαμα. Οι μερικές εκλείψεις σημειώνονται 2-3 φορές ετησίως και γίνονται ορατές από διάφορα σημεία του πλανήτη.

30 Δεκεμβρίου

ΟΧΙ ΕΚΛΟΓΕΣ  Λέει η Κυβέρνηση

ΟΧΙ ΕΚΛΟΓΕΣ Λέει η Κυβέρνηση

30 Δεκεμβρίου
Ενοχλεί την κυβέρνηση η ξαφνική συζήτηση, που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες και τρέφεται με σενάρια περί πρόωρων εκλογών μέχρι τον Μάρτιο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής έλεγε μάλιστα ότι πρόκειται για θέμα, που κυκλοφορεί από το χώρο της ΝΔ και διέψευδε κατηγορηματικά ότι υπάρχει τέτοια πρόθεση από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου.
Το γεγονός είναι πάντως ότι η σχετική φημολογία έχει εμφιλοχωρήσει στο κυβερνών κόμμα αρκετά καλά, με αποτέλεσμα ακόμη και κορυφαίοι υπουργοί να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο, εφόσον οι εξελίξεις στην οικονομία είναι δύσκολες έως αρνητικές, να ζητήσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τη λαϊκή εντολή για να προχωρήσει.
Επιπλέον η σημερινή κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εκτιμάται ότι έχει περιορισμένες πλέον αντοχές για να εγκρίνει περαιτέρω σκληρές και αντιδημοφιλείς αποφάσεις, άρα αργά ή γρήγορα το νομοθετικό έργο θα φτάσει σε αδιέξοδο, όπως τουλάχιστον εκτιμούν έμπειροι παράγοντες.
Μέχρι τον Μάρτιο άλλωστε ισχύει και η προθεσμία εντός της οποίας οι εκλογές γίνονται με λίστα – εξ ου και τα σχετικά σενάρια για πρόωρες κάλπες έως τότε.
-Καθώς με ΣΤΑΥΡΟ, οι περισσότεροι «Προεδρικοί» αναμένεται να φάνε…μαύρο και να μείνουν εκτός νέας Βουλής!

30 Δεκεμβρίου

Κύριε Σκαρλάτο έχουμε άδικο;;;

Κύριε Σκαρλάτο έχουμε άδικο;;;

30 Δεκεμβρίου
Την ίδια αντιμετώπιση με τη ΣΕΚΑΠ απ' τον ξανθιώτη βουλευτή και Υπουργό κ.Σωκράτη Ξυνίδη αναμένουν πάντως και οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων που κατά τη διάρκεια συνάντησή τους είχαν αποσπάσει τη δέσμευσή του για την προσπάθεια απόδοσης της επιδότησης στους χειμαζόμενους ιδιώτες που έχουν να την λάβουν για 4 εξάμηνα! Μάλιστα τότε, τον είχαν ευχαριστήσει δημοσίως...Αλλά ακόμη περιμένουν. Κύριε Σκαρλάτο έχουμε άδικο;;;

30 Δεκεμβρίου

Με παρέμβαση Σωκράτη μόνο στη ΣΕΚΑΠ το 12%!!!

30 Δεκεμβρίου
Να λοιπόν που για να πάρει μια επιχείρηση στη Θράκη την επιδότηση του 12% θα πρέπει σύμφωνα με την ιστοσελίδα xanthionline.com, να διαθέτει…Σωκράτη Ξυνίδη και…Χρίστο Πούλιο!!! (Σ. Σ. Αν δεν είναι αυτό…ρουσφέτι, τότε τι είναι;)
Έγραψε λοιπόν μεταξύ των άλλων το xanthionline.com:
«Ανάμεσα στις τοπικές επιχειρήσεις που έχουν να λαβάνουν την επιδότηση εργασίας 12%, είναι και η ΣΕΚΑΠ όπως ανάφερε κι ο Πρόεδρος στην τελευταία συνέντευξη τύπου που παρέθεσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρία, αντιμετώπιζε πρόβλημα στην κάλυψη των οικονομικών αναγκών κι ενόψει των γιορτών.
Ωστόσο, ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι παραμονές των Χριστουγέννων, με εντολή του Ξανθιώτη βουλευτή και Αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδης, εκταμιεύθηκε ένα ποσό απ' το συνολικό χρωστούμενο για την επιδότηση εργασίας ώστε να καλυφθεί το Δώρο των Χριστουγέννων. Οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν, πάντα με εντολή του κ.Ξυνίδη σε χρόνο ρεκόρ ώστε οι απαραίτητες υπογραφές και η είσπραξη να ολοκληρωθούν πριν τις αργίες των Χριστουγέννων.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι καθοριστικό ρόλο στην παραπάνω κίνηση «έπαιξε» ο Διευθυντής του εργοστασίου Χ. Πούλιος».
-Τουτέστιν για όποιους ΔΕΝ θέλει…ΔΕΝ κάνει ρουσφέτια ο κύριος Σωκράτης! Για όσους όμως θέλει….σε χρόνο ρεκόρ, τα ΛΕΦΤΑ υπάρχουν!!!

30 Δεκεμβρίου

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Για τις συνεχείς αυξήσεις  στις τιμές των καυσίμων

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Για τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων

30 Δεκεμβρίου
Ευθέως περί…ληστείας του Ελληνικού λαού στο θέμα του πετρελαίου και των υγρών καυσίμων μιλάει το ΚΚΕ Ξάνθης τονίζοντας τα παρακάτω σε σκληρή ανακοίνωσή με την οποία ζητάει ευθέως φθηνά καύσιμα:
«Αυτοί που ληστεύουν όλο και πιο προκλητικά και ξεδιάντροπα το λαό στα καύσιμα είναι η κυβέρνηση και τα μονοπώλια που ελέγχουν την εισαγωγή και τη διύλιση του πετρελαίου με τους υπέρογκους φόρους και τα τεράστια υπερκέρδη.
Η ανάγκη του λαού για φθηνά καύσιμα σημαίνει δραστική μείωση της φορολογίας και πάλη για πολιτικές εξελίξεις που θα κάνουν δυνατή τη δημιουργία ενιαίου αποκλειστικά δημόσιου φορέα ενέργειας.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΞΑΝΘΗΣ του ΚΚΕ»
-Δεν έχουν και άδικο…

30 Δεκεμβρίου

Ο κύριος Ρέππας και η μείωση των βουλευτών σε...200!

30 Δεκεμβρίου
Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Πάντως… «Μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 200 και συνταγματική κατοχύρωση ενός εγγυημένου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης». Αυτές είναι μερικές από τις προτάσεις που καταθέτει ο υπουργός Μεταφορών Δ. Ρέππας προκειμένου το πολιτικό σύστημα να βγει από την κρίση του.
Ο κ. Ρέππας προσφέρει πλήρη κάλυψη στον, βαλλόμενο και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι «η πολιτική που ακολουθούμε είναι συλλογική και είμαστε απολύτως αλληλέγγυοι προς τον υπουργό Οικονομικών». Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα, υπογραμμίζει πως «η σχηματική οριοθέτηση σε καλούς και κακούς αδικεί αυτούς που παίρνουν ρίσκα και αναδέχονται τη φθορά συμμετοχής σε αντιδημοφιλείς αποφάσεις».
-Όταν είσαι τόσα χρόνια επαγγελματίας… βουλευτής και πολιτικός, κάνεις και προτάσεις και τα βλέπεις όλα ωραία και καλά!
-Ο κύριος Ρέππας μπορεί να καταθέσει μια τολμηρή πρόταση;
-Να μη μπορεί ένας πολιτικός (βουλευτής, Δήμαρχος, Περιφερειάρχης, δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι) να έχει μεγαλύτερη θητεία των 8 ετών;;; Εκεί θα τον παραδεχτώ…

30 Δεκεμβρίου

Ν’ ανοίγει ο δρόμος για νέους υποψήφιους…

Ν’ ανοίγει ο δρόμος για νέους υποψήφιους…

30 Δεκεμβρίου
Την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και του δημοτικού συμβούλου Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης στα μέλη της παράταξής του ο απερχόμενος Δήμαρχος Γιώργος Αλεξανδρής.
Μάλιστα λόγω της παραίτησης Αλεξανδρή, θέση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, που ορκίζεται σήμερα το πρωί, καταλαμβάνει ο Βαγγέλης Θεοδώρου.
-Παράδειγμα προς μίμηση ο κύριος Αλεξάνδρος και για ορισμένους δικούς μας…Δεν εκλέχτηκαν Δήμαρχοι για δεύτερη φορά; Να πάνε σπίτια τους!!! Ν’ ανοίγει ο δρόμος για νέους υποψήφιους…

30 Δεκεμβρίου

-Καιρός είναι…Και του χρόνου να παρουσιάσει αυτός τη βραδιά!

30 Δεκεμβρίου
Φέτος όσο ποτέ άλλοτε, ήταν αναγκαία η πρωτοβουλία που παίρνει κάθε χρόνο η ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΚΗΝΗ για την υλοποίηση της ΒΡΑΔΙΑΣ ΟΝΕΙΡΩΝ στην κεντρική πλατεία παραμονή του νέου έτους… Μπράβο στην ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΚΗΝΗ , μπράβο και στους καλλιτέχνες που δέχθηκαν να συμμετάσχουν σ’ αυτήν την ανθρώπινη εκδήλωση δωρεάν.
(Ο Τένης Καμαρίδης στη ΘΡΑΚΗ)

30 Δεκεμβρίου

-Δήμαρχε της Ξάνθης, για ποιόν…σύμβουλό σου χτυπάει η καμπάνα;

30 Δεκεμβρίου
Ποιος δημοτικός σύμβουλος ενώ έκανε την προεκλογική του καμπάνια πλουσιοπάροχα, ξέχασε μετά τις εκλογές να περάσει από τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα με τα οποία συνεργάσθηκε, για να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες που έχει αφήσει; Και είναι και πολλοί αυτοί που τον συζητάνε ως «μπαταξή»…
(Ο Σταύρος Καρυπίδης στην XANTHI NEWS)

30 Δεκεμβρίου

6 χρόνια ΧΩΡΙΣ… τον Κώστα Βλαχόπουλο…

6 χρόνια ΧΩΡΙΣ… τον Κώστα Βλαχόπουλο…

30 Δεκεμβρίου
Στις 30 Δεκεμβρίου 2004 στο Γεν. Νοσοκομείο Ξάνθης, «έφυγε» ο Κώστας Βλαχόπουλος. Ήμουν από τους «τυχερούς» που το μεσημέρι της ίδιας μέρας μαζί με την Σταυρούλα (Ταρπίδου), πήγαμε να τον δούμε στο Νοσοκομείο Ξάνθης μετά την «Ανοιχτή γραμμή», να αστειευτούμε μαζί του, να μιλήσουμε για τους νέους δρόμους που ανοίγονταν με τη νέα χρονιά του 2005…
«Τυχερός» γιατί τον συνάντησα για ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορά όπως τον είχα συνηθίσει πάντα. Ορεξάτο δηλαδή για δουλειά, ορεξάτο για νέα όνειρα και έτοιμο…να σηκωθεί και να φύγει εκείνη την ώρα από το Νοσοκομείο Ξάνθης και να βγάλει παράρτημα.
Ο Κώστας ήταν ο μέντοράς μου.
Ο άνθρωπος που στήριξε περισσότερο από όλους τη ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΚΗΝΗ κι εμάς τους υπόλοιπους όταν ξεκινούσαμε τα πρώτα μας θεατρικά βήματα… Και από τη «Φωνή της Ξάνθης» τον Γενάρη του 1976, ξεκίνησα την δημοσιογραφική μου καριέρα… Ο Κώστας Βλαχόπουλος που μου έδωσε τη «φλόγα» να αγαπήσω ακόμη περισσότερο αυτό που λέγεται εφημερίδα, ο φίλος και αδελφός που «ξυπνούσα» ακόμη και στις 5.30 το πρωί όταν έχανα το τραίνο για τη μονάδα μου στη Κομοτηνή όπου υπηρετούσα τη στρατιωτική μου θητεία…
-Στις διαδρομές μας, είχαμε και ρήξεις και μίση και πάθη… όπως μπορεί να συμβεί σε όλες τις μεγάλες φιλίες άλλωστε. Για μένα όμως ήταν, είναι και θα είναι, ο άνθρωπος που αγάπησα πολύ, που επηρέασε όσο ελάχιστοι τη ζωή μου…
Για μένα ο Κώστας Βλαχόπουλος ΖΕΙ και παραμένει ζωντανός στη Ψυχή μου. Το ελάχιστο τα πολλά που έκανε αυτός για μένα.
Π.Π.

30 Δεκεμβρίου

Επικροτούμε την πρόταση του Γιάννη Τσιλιγγίρη…

30 Δεκεμβρίου
Σωστή η πρόταση του πρώην δημοτικού συμβούλου Τοπείρου αλλά και πρώην της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης Γιάννη Τσιλλιγίρη στην «Ανοιχτή γραμμή», να πάρει το όνομα του Αείμνηστου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Νίκου Λαμπαδάρη είτε το Πολιτιστικό κέντρο Ερασμίου, είτε το γήπεδο του Ερασμίου, ως ελάχιστος Φόρος Τιμής για την προσφορά του πρώην βουλευτή στο Εράσμιο από το οποίο κατάγονταν και γενικότερα για την προσφορά του στον Δήμο Τοπείρου και στον τόπο.
Συμφωνούμε, επικροτούμε κι είμαστε σίγουροι ότι με τον ίδιο σεβασμό θα δει το θέμα και προσωπικά ο Δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου αλλά και σύσσωμη η νέα αντιπολίτευση.
Άλλωστε ο Στέλιος Χατζηευαγγέλου είχε άλλωστε ως μέντορα τον Νίκο Λαμπαδάρη, ξεκινώντας την πολιτική του καριέρα ως Πρόεδρος Ολβίου…
-Και μας συγκίνησε όλους στον επικήδειο λόγο του για τον Νίκο, τον οποίο μάλιστα από την έντονη φόρτιση δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει…

30 Δεκεμβρίου

Πρωτοβουλίες Κοντού για Γηροκομείο - Ψυχολογικό Κέντρο

30 Δεκεμβρίου
Τον ευαισθητοποίησε ιδιαίτερα το SOS για το Γηροκομείο Ξάνθης και το Ψυχολογικό Κέντρο τον Αλέκο Κοντό. Και τα δύο σημαντικά Ιδρύματα του Νομού κινδυνεύουν δυστυχώς να κλείσουν, οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν 3 και 4 μήνες και η επιβίωσή της, καθίσταται πλέον προβληματική…
Ήδη ο βουλευτής Ξάνθης ζήτησε ενημέρωσε, μίλησε μάλιστα και με τον Μητροπολίτη Ξάνθης αλλά και την Πρόεδρο του Γηροκομείου Ξάνθης κ. Βιβή Στυλιανίδου και χθες είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ξάνθης για να συζητήσουν τα ίδια θέματα… Κι ο Θεός (και κυρίως το Κράτος), να βάλουν πλέον το…χέρι τους!

30 Δεκεμβρίου

Βοά η «πιάτσα» για προσωπικές οφειλές τους

Βοά η «πιάτσα» για προσωπικές οφειλές τους

30 Δεκεμβρίου
Καλό είναι όσοι αναλάβουν καίριες θέσεις ως Πρόεδροι Οργανισμών ή δημοτικών εταιρειών ή και αντιδήμαρχοι, να μην έχουν οικονομικές προσωπικές εκκρεμότητες και βοά η «πιάτσα» για προσωπικές οφειλές τους και χρωστούμενα...
Καλό είναι, για να προστατεύσουν και οι ίδιοι τους εαυτούς τους από τις διάφορες διαδόσεις, μερικές από τις οποίες μπορεί να είναι και... κακόβουλες!
-Διότι θα πάρουν έτσι στο λαιμό τους και τον Δήμαρχο! Δεν μπορεί από τη μια να κατηγορείσαι για παράδειγμα ως μπαταξής κι από την άλλη…να διαχειρίζεσαι εκατομμύρια Ευρώ!