*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Σεπτεμβρίου

ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΠΙΣΩ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ! Αποκαταστήστε τον Θεολόγο, και σε ΕΑΠΑΞ & ΕΤΕΝΕΞ!

30 Σεπτεμβρίου
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΑΪΤΖΗ «ΟΧΙ» ΣΤΑ… «ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ»! ΤΩΡΑ ΤΟΝ… ΘΕΛΕΙ ΠΙΣΩ ΛΟΓΩ… ΔΡΟΣΕΡΟΥ!!!;;;
ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ!
*Να ενταχτεί στο ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ του Δημάρχου Ξάνθης εφόσον πάρει τους Τσέπελη - Θεολόγο και ο Χρήστος Κωνσταντινίδης! Μόνο έτσι η ΑΝΑΝΕΩΣΗ θα γίνει ΠΡΑΞΗ…

ΑΛΕΚΟ ΔΩΣΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟ!
Μετά τις εξελίξεις αυτές, προτείνουμε πάραυτα στον Πρόεδρο της ΕΑΠΑΞ Αλέκο Κυριακίδη να «παραδώσει» τα κλειδιά στον Θεολόγο, μαζί με το τζιπάκι προκειμένου να αναλάβει εκ νέου διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και να «συντονίσει» τον προεκλογικό αγώνα του συνδυασμού!
Όταν για πρώτη φορά έθεσα προσωπικά εγώ στον Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη το ερώτημα αν «θα ξαναβάλει στο ψηφοδέλτιό του, τον επί 24ετία «επαγγελματία» δημοτικό σύμβουλο Ξάνθης Θεολόγο Καλαϊτζή μετά μάλιστα και την ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Εφετείου Θράκης για την γνωστή πλαστογραφία του, η πρώτη ξεκάθαρη κουβέντα του ήταν η εξής: «Όχι στα πισωγυρίσματα… Ούτε συζήτηση δεν έκανα μαζί του. Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο»!
Οι επόμενες μέρες ωστόσο απέδειξαν ότι ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης και πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ χωρίς κανένα «μέτρο» όπως πάντα στις ενέργειές του, ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΕ τους πάντες προκειμένου να φέρει τα πράγματα… «ανάποδα»!
Εφημερίδες, δημοσιογράφοι ακόμη και πολιτικοί (μέχρι και τη στήριξη του βουλευτή Ξάνθης Αλέκου Κοντού ζήτησε…), ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ από τον Θεολόγο Καλαϊτζή προκειμένου ο Δήμαρχος Ξάνθης ν’ αλλάξει την…απόφασή του!
Και εκτός αυτού, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της «αμαρτωλής» ΕΑΠΑΞ και πρώην Πρόεδρος της επίσης «αμαρτωλής» ΕΤΕΝΕΞ για την οποία έχει ήδη παρέμβει ο Εισαγγελέας, εξαπέλυσε και.... προσωπικό πόλεμο στον νυν Πρόεδρο Αλέκο Κυριακίδη, γιατί έξω από το σπίτι του είναι σταθμευμένο το… πολυτελές τζιπ της ΕΑΠΑΞ»(!), που ο ίδιος ο Θεολόγος όμως έπαιρνε ακόμη και στη… Κρήτη όταν πήγαινε για διακοπές τα καλοκαίρια!!!! Και με δική του απόφαση είχε αγοραστεί!!!
Έτσι αυτομάτως, ο ίδιος ο Δήμαρχος Ξάνθης αντί να κοιτάξει ΜΠΡΟΣΤΑ και να γίνει ένας νέος Γκιουλέκας ανανεώνοντας το ψηφοδέλτιό του, στη κυριολεξία «σύρθηκε» και «σύρεται» πίσω από την «αρρωστημένη» νοοτροπία των «υπαρχηγών» και «επαγγελματιών» του Δήμου Ξάνθης που αντί να «σιωπούν» μετά τις πολύμηνες καταδίκες τους για ΑΤΙΜΩΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ, τολμάνε και προκαλούν με τις συμπεριφορές τους.
Σήμερα ο «Μαχητής» που «πάλεψε» και «παλεύει» απέναντι στο γνωστό «δίδυμο» Τσέπελης - Καλαϊτζής εδώ και μια 20ετία, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν πρόκειται για διαφορές προσώπων, αλλά από επιτακτική ανάγκη να καθαρίσει ο τόπος από τους «επαγγελματίες» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις «διεφθαρμένες» συμπεριφορές και πρακτικές τους, «πετάει» το γάντι τόσο στον ίδιο τον Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη, όσο και στο ίδιο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τους πολιτικούς που «στρατολογήθηκαν» ως «υπερασπιστές» τους!
Εφόσον ο Δήμαρχος Ξάνθης αποφάσισε να εντάξει στο ψηφοδέλτιό του τον Θεολόγο Καλαϊτζή, θα πρέπει ΠΑΡΑΥΤΑ να αποκαταστήσει και το ΕΝΤΙΜΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΟΝΟΜΑ του στη κοινή γνώμη και τη Τοπική Κοινωνία!
-Δήμαρχε της Ξάνθης, νυν και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου, Δημήτρη Μπένη, Γιάννη Παπαμαρκάκη, Αλέκο Κυριακίδη, Περιστέρη Μαλάκη…
Δώστε στον Καλαϊτζή πίσω όλες τις θέσεις που του… «πήρατε»! Αποκαταστήστε τον και τοποθετήστε τον εκ νέου:
Διευθύνοντα Σύμβουλο στην ΕΠΑΠΑΞ!
Πρόεδρο στην ΕΤΕΝΕΞ!
Νομικό σύμβουλο στις δύο εταιρείες!
Μέλος στην Επιτροπή Προστίμων, για να….μηδενίζει ή να μειώνει τα πρόστιμα των φίλων και πελατών του ιδιοκτητών καφέ μπαρ κλπ

ΑΛΕΚΟ ΔΩΣΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟ!
Εφόσον ο Δήμαρχος Ξάνθης ενώ γνωρίζει την «αμαρτωλή»διαχείριση του Καλαϊτζή σε ΕΑΠΑΞ-ΕΤΕΝΕΞ ανέλαβε την ευθύνη να τον… επανεντάξει στο ψηφοδέλτιό του, οφείλει να τον αποκαταστήσει πλήρως…
Επίσης μετά τις εξελίξεις αυτές, προτείνουμε πάραυτα στον Πρόεδρο της ΕΑΠΑΞ Αλέκο Κυριακίδη να «παραδώσει» τα κλειδιά στον Θεολόγο, μαζί με το πολυτελές τζιπάκι προκειμένου να αναλάβει εκ νέου διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και να «συντονίσει» τον προεκλογικό αγώνα του συνδυασμού, όπως γνώριζε… από παλιά! Γιατί άλλως δεν θα έχει νόημα η επιστροφή του!

10 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ 5ΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
Σε φυλάκιση 10 μηνών για πλαστογραφία καταδικάστηκε δικηγόρος στην Ξάνθη
19.12.2009
Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας, για την ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ του Θεολόγου Καλαϊτζή με ποινή φυλάκισης 10 μηνών από το 5μελές Εφετείο Θράκης, επικαλούμενοι όχι τα δικά μας δημοσιεύματα –ώστε κάποιοι να μας πουν εμπαθείς- αλλά το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΧΡΟΝΟΣ» Κομοτηνής στις 19.12.2009!!!
Κι ότι ακόμη και μετά την ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, τον είχε θέσει σε προσωρινή ΑΡΓΙΑ ο τότε Περιφερειάρχης… Εξέλιπαν μήπως οι τότε λόγοι με τους νυν; Μήπως… «αθωώθηκε» από τον Άρειο Πάγο και δεν το γνωρίζουμε;
Σε αυτό το ερώτημα οφείλουν τις απαντήσεις ο Δήμαρχος Ξάνθης, η νυν Περιφερειάρχης κ. Κόκλα αλλά και ο ίδιος ο κύριος Θεολόγος Καλαϊτζής

ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΑΡΓΙΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ!!!
*Έχει και την ιδιότητα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου που είχε όμως παυθεί λόγω της εκκρεμοδικίας
*Αν και περίμενε την αθώωση, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Θεολόγο Καλαϊτζή, ο οποίος θα αντιμετωπίσει την παύση από τα καθήκοντά του και μια περιπέτεια σε σχέση με το επάγγελμά του
Σε μία από τις δύο κατηγορίες θεωρήθηκε ένοχος ο Θεολόγος Καλαϊτζής, δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, ο οποίος απαλλάχτηκε της κατηγορίας για απιστία δικηγόρου, γιατί δεν υπήρχε βλάβη και δόλος και κρίθηκε ένοχος της πλαστογραφίας, επειδή το συγκεκριμένο σχέδιο θεωρήθηκε ως απόφαση, επειδή στο τέλος είχε υπογραφές χωρίς σφραγίδες όμως και αριθμό πρωτοκόλλου, όπου του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών. Συνήγοροι υπεράσπισής του ήταν οι δικηγόροι Ξάνθης Αθανάσιος Ξυνίδης και Κομοτηνής ο καθηγητής Νομικής Θεοχάρης Δαλακούρας που δεν έκανε την παραμικρή δήλωση, λέγοντας ότι ο πελάτης του θα προβεί σε ανακοίνωση.
Η υπόθεση ξάφνιασε τον κ. Καλαϊτζή που με προγενέστερη επιστολή του στα ΜΜΕ της Ξάνθης όταν παύθηκε από την περιφέρεια με την πρωτόδικη καταδίκη διευκρίνιζε ότι κάποιοι έσπευσαν λέγοντας:
«Εδώ και τρεις ημέρες, στον τοπικό Τύπο, αλλά και από μερικούς από εσάς λέγονται διάφορα για το πρόσωπό μου, αλλά και για την θεσμική λειτουργία μου από την θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Τα περισσότερα από αυτά είναι ανυπόστατα ή τουλάχιστον διαστρεβλωμένα σε σημείο που πολλά από τα λεγόμενα να με θίγουν και ως πρόσωπο.
Σύμφωνα λοιπόν με το Σύνταγμα, τους νόμους, αλλά και την νομική θεωρεία, κανένας δεν είναι ένοχος μέχρι να τελειώσει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσής του. Υπάρχει το γνωστό σε όλους τεκμήριο της αθωότητας και ταυτόχρονα η προστασία του οποιουδήποτε πολίτη, ακόμη και των δημοσίων προσώπων, από την δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων, πολύ δε μάλιστα που στην περίπτωσή μας δεν άπτονται καθόλου του Δήμου Ξάνθης και της λειτουργίας μου ως δημοτικού συμβούλου. Κατά την άποψή μου η όλη υπόθεση προέρχεται από παρεξήγηση στον εργασιακό μου χώρο και πολύ σύντομα θα αποδειχθεί η αθωότητά μου.
Για την εκκρεμή αυτή υπόθεση, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας, με έθεσε σε προσωρινή αργία όπως προβλέπει ο Δ.Κ.Κ., μέτρο απλά και μόνο διοικητικό και όχι όπως κάποιοι κακόβουλα και κακοπροαίρετα προσπαθούν να περάσουν ως έκπτωσή μου από το τιμητικό για εμένα αξίωμα. Βιάστηκαν πολύ. Να επισημάνω επίσης ότι σε περίπτωση αθώωσής μου, που είναι σχεδόν σίγουρο, τότε το μέτρο αυτό είναι σαν να μην έχει επιβληθεί ποτέ. Παραμένω δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης και είναι τιμή μου που υπηρετώ αυτόν τον θεσμό ανελλιπώς 24 χρόνια. Δεν μπορεί μια τέτοια περίπτωση να προσπαθούν κάποιοι να την χρησιμοποιούν πολιτικά, ενώ δεν άπτεται της πολιτικής, νομίζοντας ότι θα προσπορίσουν ιδιοτελώς κάποια πολιτικά οφέλη, σε βάρος εμού, αλλά και του δημάρχου Ξάνθης.
Νομιμότατα παρέλαβα ενυπόγραφα την απόφαση του γενικού γραμματέα της περιφέρειας στις 19/10/2009, και από τότε μέχρι και σήμερα δεν άσκησα καμία διοικητική πράξη που να άπτεται των καθηκόντων μου ως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης. Ενημέρωσα δε τον αναπληρούντα εμένα αντιπρόεδρο. Το δημοτικό συμβούλιο ενημερώνεται χθες, απλά και μόνο, χωρίς να έχει την δυνατότητα να πράξει οτιδήποτε, μια που δεν το αφορά. Επισημαίνω ότι η απόφαση είναι έγγραφο εμπιστευτικό και η διαρροή του περιεχομένου του από τον οποιοδήποτε δημιουργεί και ευθύνες.
Παράλληλα ενημερώνεται χθες διότι, όπως κάθε πολίτης έτσι και εγώ άσκησα όλα τα ένδικα μέσα που διαθέτω κατά της παραπάνω άδικης απόφασης. Κατέθεσα άμεσα προσφυγή στις 21-10-2009 ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία συζητείται στις 3/12/2009, και ταυτόχρονα κατέθεσα στις 26/10/2009 προς τον κ. Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, αίτηση αναστολής της απόφασης, όπως είχα το δικαίωμα. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχω λάβει απάντηση ούτε θετική, ούτε αρνητική, παρότι έχουν περάσει 25 ημέρες, μια που το εδώ γραφείο της περιφέρειας δεν είχε αποστείλει μέχρι και προχθές την αίτησή μου στην Κομοτηνή με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει γενικός γραμματέας. Περίμενα μέχρι χθες, οπότε και όφειλα να ενημερώσω το δημοτικό συμβούλιο για την αποχή μου από τα καθήκοντά μου και μόνο, όπως και το κάνω.
Και για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση και κάποιοι να μην χρησιμοποιούν προσωπικά θέματα για ευτελείς πολιτικούς σκοπούς, σας ενημερώνω ότι κανένα πρόβλημα νομιμότητας των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου της 14ης Οκτωβρίου 2009 δεν υπάρχει και οι λέγοντες το αντίθετο, καλό θα ήταν να ενημερωθούν από νομικούς και όχι κάποιους που νομίζουν ότι γνωρίζουν τους νόμους, ότι οι ατομικές διοικητικές πράξεις και μάλιστα οι δυσμενείς, ισχύουν από την επίδοσή τους στον ενδιαφερόμενο και όχι από την έκδοσή τους, δεν έχουν αναδρομική ισχύ και στην περίπτωση μας υπεύθυνος για την συμμετοχή μου ή όχι στα όργανα είμαι εγώ και όχι ο κύριος δήμαρχος. Την απόφαση δεν την εκτελεί ο δήμαρχος !!!
Αν υπήρχε θέμα συμμετοχής μου στα όργανα, τότε αρμόδιο όργανο αυτεπάγγελτα ήταν η περιφέρεια. Καμία παραπομπή απόφασης του Δ.Σ. της 14-10-2009 για ακύρωση δεν υπάρχει.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που δεν χρησιμοποιούν και δεν εμπλέκουν προσωπικά μου θέματα με την πολιτική μου δραστηριότητα.
Με εκτίμηση και σεβασμό
ΘΕΟΛΟΓΟΣ Κ. ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου».
«ΧΡΟΝΟΣ» ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (19-12-2009)»

(Σ. Σ. Διαβάστε τι έλεγε λοιπόν ο ίδιος ο δικηγόρος Θεολόγος Καλαϊτζής ΠΡΙΝ την ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ καταδίκη του κι αντί τώρα να ΣΙΩΠΑ…..έχει βάλει «λυτούς και δεμένους» προκειμένου ο Δήμαρχος να τον πάρει στο ψηφοδέλτιό του!)

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ!
Ωστόσο την αποκλειστική ευθύνη των πολιτικών πράξεων και ευθυνών, τόσο για τη κατάρτιση του ψηφοδελτίου του, όσο και για την συνέχεια με τις ΝΕΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ και ΔΙΩΞΕΙΣ των στενών συνεργατών του, την έχει ο ίδιος ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης.
Οι ενεργοί πολίτες και δημότες Ξάνθης που απλά μειδιούν γι’ αυτά που γίνονται απλά ζητούν:
«Να ενταχτεί στο ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ του Δημάρχου Ξάνθης εφόσον πάρει τους Τσέπελη - Θεολόγο και ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ «βατοπεδινός» Χρήστος Κωνσταντινίδης! Μόνο έτσι η ΑΝΑΝΕΩΣΗ θα γίνει ΠΡΑΞΗ για το συνδυασμό του Δημάρχου Ξάνθης…».

30 Σεπτεμβρίου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΓΙΑ 3 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ;;;

30 Σεπτεμβρίου
Με θέμα: «Υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007- 2013 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ», ολοκληρωμένη στρατηγική για την αγροτική ανάπτυξη στο Νομό Ξάνθης, ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός, κατέθεσε ερώτηση για 3 Υπουργούς, σχετικά με την καθυστέρηση της υλοποίησης του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατής» για το Νομό Ξάνθης.Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΝΤΟΥ
Προς τους κκ. Υπουργούς:
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ κ. Κώστα Σκανδαλίδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Τίνα Μπιρμπίλη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου

ΘΕΜΑ: Υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007- 2013 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ», ολοκληρωμένη στρατηγική για την αγροτική ανάπτυξη στο Νομό Ξάνθης.
Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007- 2013 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» είναι το σημαντικότερο χρηματοδοτικό «εργαλείο» για την ανάπτυξη της γεωργίας και κτηνοτροφίας στην χώρα μας και την ουσιαστική στήριξη των αγροτικών περιοχών.
Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόγραμμα, ύψους 6 δις. Ευρώ, που έχει ως βασικές προτεραιότητες: Την προστασία του περιβάλλοντος από την άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας, την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της χώρας , την προστασία και αποκατάσταση του δασικού πλούτου της χώρας μας, τη στήριξη της ποιοτικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, την στήριξη των νέων αγροτών και γενικότερα την αναβάθμιση των υποδομών του αγροτικού τομέα.
Για την υλοποίησή του έγινε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, με αποτέλεσμα την ολοκλήρωση μέσα σε χρόνο ρεκόρ του προγραμματισμού για την κατασκευή περίπου 1200 μικρών έργων σε όλη την ελληνική περιφέρεια και παράλληλα μεγάλων εγγειοβελτιωτικών έργων, περίπου ένα σε κάθε νομό της χώρας.
Όλα έγιναν με τις πιο γρήγορες, δίκαιες και αξιόπιστες διαδικασίες και οδήγησαν στην απορρόφηση μέσα στον πρώτο χρόνο υλοποίησης του Προγράμματος (2008) κονδύλια για περιβαλλοντικές δράσεις, που ανέρχονται συνολικά σε 543,5 εκατ. € Δημόσια Δαπάνη.
Ποσό που αντιστοιχεί σε απορρόφηση ύψους 10,7% της Δημόσιας Δαπάνης του Προγράμματος.
Αξιοσημείωτο είναι ότι την ικανοποίησή τους για την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος κατά τον πρώτο χρόνο εξέφρασαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρέστησαν και πήραν το λόγο στη διάρκεια ανοιχτής πανελλαδικής συνεδρίασης για την υλοποίηση του Προγράμματος.
Η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επιχείρησε, χωρίς λόγο και πειστικά επιχειρήματα, να αλλάξει τον προγραμματισμό που παρέλαβε ήδη έτοιμο, με αποτέλεσμα την απώλεια πολύτιμου χρόνου και την μεγάλη καθυστέρηση σε βάρος της ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας και της ελληνικής περιφέρειας, όμως σύμφωνα με πληροφορίες από την Ε.Ε., δεν κατάφερε να διασφαλίσει και τη σχετική έγκριση από τις Υπηρεσίες της Επιτροπής.
Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης για την άνευ λόγου καθυστέρηση του Προγράμματος είναι τεράστιες και οφείλει να απολογηθεί στους έλληνες αγρότες γι αυτό.
Μέχρι τώρα η κυβέρνηση απέτυχε δραματικά στο θέμα αυτό.
Στο Νομό Ξάνθης η κατάσταση είναι αντίστοιχη και επικρατεί αναστάτωση και αβεβαιότητα στον αγροτικό κόσμο.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Ποιες είναι οι προθέσεις της σημερινή πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑ&Τ στο εν λόγω ζήτημα;
2. Γιατί ενώ είχαν γίνει από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές εργασίες και εγκρίσεις της Ε.Ε. μέχρι σήμερα δεν έχουν προκηρυχθεί δράσεις του Άξονα 2 στην κατεύθυνση Βελτίωσης του περιβάλλοντος και της υπαίθρου όπως Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία, απονιτροποίηση, ενίσχυση της ολοκληρωμένης διαχείρισης;
3. Η στήριξη νέων γεωργών για την εγκατάστασή τους στην γεωργία με την μορφή χορήγησης κεφαλαίου θα συνεχισθεί και με άλλες προκηρύξεις πέραν από αυτή του Ιανουαρίου 2009 την οποία πραγματοποίησε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας?
4. Πότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση του Μέτρου 114 «Χρήση Υπηρεσιών παροχής Γεωργικών Συμβουλών στην Εκμετάλλευση και παροχή δασοκομικών συμβουλών», που περιμένουν όλοι οι επιστήμονες γεωτεχνικοί και οι αγρότες και είχε προκηρύξει κατά προτεραιότητα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις από τις 25.10.2008 έως 31.12.2008;.
5. Δεδομένου ότι προϋπόθεση για την αγροτική ανάπτυξη είναι η εξασφάλιση των υδάτινων πόρων και η αειφορική χρήση τους πότε θα ξεκινήσει ουσιαστικά η υλοποίηση του Προγράμματος Αναβάθμισης των Υποδομών Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω του Μέτρου 125, που σας παρέδωσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και περιλαμβάνει Φράγματα, Αρδευτικά Δίκτυα, Αντλιοστάσια, Λιμνοδεξαμενές, δεξαμενές, Έργα εμπλουτισμού υπόγειων υδροφορέων Έργα αναδασμών, Αγροτικός εξηλεκτρισμός Βελτίωση βοσκοτόπων και Βελτίωση της προσπελασιμότητας στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις (Αγροτική οδοποιία);
6. Θα αναλάβει η κυβέρνηση πρωτοβουλία για τη διαχείριση των υδάτων σε επίπεδο Περιφέρειας Θράκης ως ορίζει η οδηγία 2000/60; Ολοκληρώθηκε η Μελέτη διαχείριση των υδάτων σε Επίπεδο Περιφέρειας Θράκης αρμοδιότητας τέως ΥΠΕΧΩΔΕ και νυν Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας;
7. Υπάρχει βαθύτερη σκέψη στην νέα ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, όπως επανειλημμένα είχε διατυπώσει η πρώην Υπουργός κα Μπατζελή, να ματαιωθεί, η εφαρμογή των Μέτρων του ΠΑΑ που αφορά Δημόσια Έργα κυρίως σε ορεινές και αγροτικές περιοχές παρέμβασης των Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) του Ε.Π. «Αγροτική Ανάπτυξη - Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου 2000-2006» (ΕΠΑΑ-ΑΥ) και των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) 2000-2006 σε συνέχεια των αναπτυξιακών μελετών που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής αυτών;
8. Πως θα πειστούν οι αγρότες ότι υπάρχει συντονισμός για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και ενδεχόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων, που μπορεί να επισκύψουν στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Θράκη στο άμεσο μέλλον, όταν τα έργα στις περιοχές παρέμβασης ιδίως στον τομέα μικρών εγγειοβελτιωτικών έργων, έργων διαχείρισης υδατικών πόρων (βελτίωση –εκσυγχρονισμός αρδευτικών δικτύων), των Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) δεν προχωρούν;
9. Για κάθε έναν από τους Δήμους και κοινότητες του νομού Ξάνθης, ποια είναι η πορεία των ενταγμένων Δημοσίων έργων των Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) στο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2007-2013 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ»;
10. Ποια είναι η πορεία των ενταγμένων στο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2007-2013 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» Μέτρο 125 Δημοσίων έργων Αγροτικής Ανάπτυξης στο Νομό Ξάνθης και συγκεκριμένα:
Ι) «ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΝΕΣΤΟ ΣΤΗ ΠΕΔΙΑΔΑ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΥΔΡΟΦΟΡΕΑ-ΕΡΓΑ ΚΕΦΑΛΗΣ».
Το έργο εντάχθηκε στο ΠΑΑ 2007-2013 στις 5-11-2008 με προϋπολογισμό 50.538.500€, η δημοπράτηση του πραγματοποιήθηκε στις 20-1-2009 με ανοικτό διεθνή διαγωνισμό. Ο συμβατικός χρόνος περαίωσης του έργου είναι 36 μήνες.
Το έργο αφορά την κατασκευή των Έργων Κεφαλής τα οποία αποτελούν τον κορμό του δικτύου μεταφοράς και διανομής νερού που απαιτείται για την εξυπηρέτηση των αρδευτικών αναγκών 242.000 στρεμμάτων περίπου της πεδιάδας της Ξάνθης. Τα έργα ξεκινούν από την Ανατολική Προσαγωγό διώρυγα του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου Θαλασσιάς – Κρεμαστής, σε απόσταση 700 m περίπου από το φράγμα Τοξοτών και καταλήγουν, μετά από διαδρομή 12,5 km , σε δεξαμενή που θα κατασκευαστεί βορειοδυτικώς του οικισμού Κυψέλη.
Το έργο που θα συμβάλει στην εξυπηρετήσει των αρδευτικών αναγκών 242.000 στρεμμάτων της πεδιάδας του Νομού Ξάνθης, στην ορθολογική διαχείριση του διαθέσιμου νερού άρδευσης στην μείωση απωλειών αρδευτικού νερού στην μείωση του κόστους παραγωγής –αύξηση του εισοδήματος των αγροτών, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων βρίσκεται σε αναστολή λόγω προσφυγής Περιβαλλοντικών Οργανώσεων από την Αθήνα που άκριτα και χωρίς να υπάρχει ουσιώδης λόγος μπλόκαραν τις διαδικασίες κατασκευής. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και το συναρμόδιο Υπουργείο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ για να διασφαλισθεί η υλοποίηση του έργου;
ΙΙ) «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΖΩΝΗΣ Α2» συνολικού προϋπολογισμού 54εκατ. €. Ολοκληρώθηκε η οριστική μελέτη των δικτύων άρδευσης έκτασης 57.260 στρεμμάτων στις περιοχές των Δήμων Αβδήρων, Μυρωδάτου, Βελόνης, Πεζούλας και Μάνδρας. Το έργο εντάχθηκε στις 29/12/2008 στο πρόγραμμα «ΠΑΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ 2007-2013».
ΙΙΙ) «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΖΩΝΗΣ Α1» συνολικού προϋπολογισμού 55 εκατ. € περίπου.
Εχει ολοκληρωθεί σε οριστικό στάδιο η μελέτη αρδευτικών δικτύων σε έκταση 62.820 στρεμμάτων στις περιοχές Δεκαρχο, Ορφανό, Εύλαλο, Μικροχώρι, Άβατο, Εράσμιο, Ζηλωτή, Δάφνη, Μάγκανα, Κυψέλη και Εξοχή;
11. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για να διασφαλισθεί η υλοποίηση των έργων Αναδασμού που υπέβαλλε η Νομαρχία Ξάνθης;
Αθήνα 28/9/2010
Ο Βουλευτής Ξάνθης
Αλέξανδρος Κοντός

30 Σεπτεμβρίου

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΚΛΑ Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟΥ! Θα κλείσει τα ΜΑΤΙΑ η Περιφερειάρχης, ή θα τον θέσει σε προσωρινή αργία όπως είχε γίνει με τον Καλαϊτζή;

30 Σεπτεμβρίου
*Από το 2/2/2007 που του τα επέβαλε η Πολεοδομία του Δήμου Ξάνθης, δεν πλήρωσε ούτε τα πρόστιμα στο Δήμο Ξάνθης! Εκ νέου στο σκαμνί ο «Υπαρχηγός» του Δημάρχου για το Πρωτόκολλο του Δασαρχείου, ενώ έρχονται νέες «θύελλες» με τα ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΑ της Χρύσας!

Στα χέρια της Περιφερειάρχη κ.Θεοδώρας Κόκλα βρίσκεται πλέον η υπόθεση του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ Μανώλη Τσέπελη, μετά την πρωτόδικη καταδίκη των 20 μηνών κατά συγχώνευση, χρηματικό πρόστιμο 13.000 Ευρώ και κατάσχεση των μηχανημάτων από το Τριμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης για σοβαρά ατιμωτικά αδικήματα. Υπενθυμίζεται ότι όταν είχε καταδικαστεί πρωτόδικα ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Θεολόγος Καλαϊτζής για άλλη υπόθεση, «ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας, τον είχε θέσει σε προσωρινή αργία όπως προβλέπει ο Δ.Κ.Κ»!!!!
Στη περίπτωση λοιπόν του Μανώλη Τσέπελη, τι θα κάνει η Περιφερειάρχης κ.Κόκλα; Θα ΚΛΕΙΣΕΙ τα μάτια; Ειδικότερα όταν και τα τέσσερα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε ο Μανώλης Τσέπελης είναι ΣΟΒΑΡΑ και ΑΤΙΜΩΤΙΚΑ για έναν εν ενεργεία δημοτικό σύμβουλος
Πληροφορίες μας ωστόσο αναφέρουν ότι η Περιφερειάρχης, φοβούμενη μην εκτεθεί πλέον και η ίδια «καλύπτοντας» τον Τσέπελη, ακόμη και την «έκπτωσή» του από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου Ξάνθης!
Κι αυτό γιατί ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ από τις 2/2/2007 που του τα επέβαλε η Πολεοδομία του Δήμου Ξάνθης, δεν πλήρωσε ούτε τα πρόστιμα στο Δήμο Ξάνθης για τα «αυθαίρετα» στο ρέμα της Χρύσας!
-Επίσης μετά την κατάθεση του Δασάρχη Ξάνθης, ο υπαρχηγός του Δημάρχου Ξάνθης κάθεται εκ νέου στο σκαμνί για το Πρωτόκολλο του Δασαρχείου (αδίκημα βαρύτερο από αυτό του Καλαϊτζή…), ενώ έρχονται νέες «θύελλες» με τα ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΑ 10.5 της Π. Χρύσας στα οποία «παρά την αποβολή τους από το Δασαρχείο Ξάνθης από το 2003», ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ και επιχείρησε μάλιστα να τα…..ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ με το δρόμο που πήγε ν’ ανοίξει και τις λοιπές οικοδομικές του εργασίες, στις 28/1/2007!!!!

30 Σεπτεμβρίου

ΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΡΙΑΔΗΣ: Πολύ γέλιο από την «αβάντα» που πήγε να κάνει στον Καλαϊτζή!

30 Σεπτεμβρίου
*Αν ήταν τόσο καλός Νομικός ο Θεολόγος φίλε Νίκο, δεν θα κινδύνευε τώρα να χάσει τη δικηγορική ιδιότητα με τη ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ που έκανε!
Πολύ γέλιο αλλά και πολλά ερωτηματικά, προκάλεσε η συνέντευξη του πρώην «επαγγελματία» δημοτικού συμβούλου Ξάνθης Νίκου Αμπεριάδη σε εβδομαδιαία εφημερίδα, για την «αβάντα» στον Θεολόγο Καλαϊτζή.
«Γέλιο» για τα αφελή επιχειρήματά του, σχετικά με το να συμπεριλάβει ο Δήμαρχος τον Καλαϊτζή στο ψηφοδέλτιό του και «απορίες» για τη πολιτική πρακτική του…
Συγκεκριμένα και με αφορμή συνέντευξη στην εφημερίδα «Τόλμη της Θράκης» της Τετάρτης 29 Σεπτεμβρίου 2010 που παραχώρησε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης, Νίκος Αμπεριάδης (που τον θυμήθηκαν;;;;), στην ερώτηση του δημοσιογράφου Σ. Καραχότζα «Ποια η γνώμη σας για τη συμμετοχή του Θεολόγη Καλαϊτζή; Πρέπει να τον συμπεριλάβει στον συνδυασμό του ο Λάκης Στυλιανίδης;» ο κος Αμπεριάδης απάντησε ως εξής:
«Κατ’ αρχήν ο Θεολόγης Καλαϊτζής παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος όχι γιατί έχει κάτι μεμπτό για τη λειτουργία του στο δήμο. Ήταν σχετικό με την προσωπική του δουλειά, με την λειτουργία του ως δικηγόρος και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος. Προφανώς έχει το δικαίωμα να είναι ξανά υποψήφιος, το ερώτημα είναι αν πρέπει να πολιτευτεί ή αν πρέπει να τον συμπεριλάβει ο Μιχάλης Στυλιανίδης στον συνδυασμό του. Θα πολλές πω πώς τον έζησα στο δήμο εγώ δώδεκα χρόνια. Κατ’ αρχήν ήταν ο πιο καταρτισμένος νομικά δημοτικός σύμβουλος και λόγω πολλές ιδιότητάς του ως δικηγόρου, αλλά και το γεγονός ότι είναι πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος. Άρα λοιπόν γνώριζε και γνωρίζει πολύ καλά πώς λειτουργεί η τοπική αυτοδιοίκηση. Ξέρει να διαβάζει και να ερμηνεύει πολλές νόμους. Είναι σημαντικό αυτό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προστατεύει από πολλά πολλές δημοτικούς συμβούλους. Και εγώ τον συμβουλεύτηκα πολλές φορές για κάποια νομικά θέματα. Είναι ένα πολύ καλό εργαλείο σαν παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο. Θεωρώ ότι πρέπει να είναι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο γιατί θα προκύψουν θέματα στα οποία θα μπορεί να βοηθήσει».

ΕΡΩΤΗΜΑ «Μ» ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΜΠΕΡΙΑΔΗ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΡΓΙΑ! ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΗ
ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΕ, ΠΩΣ ΕΞΕΛΕΙΨΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ;
Το απλό και αφελές ερώτημά μας στον κύριο Νίκο Αμπεριάδη: Αφού θεωρείς τον κύριο Καλαϊτζή ως « ο πιο καταρτισμένος νομικά δημοτικός σύμβουλος και λόγω πολλές ιδιότητάς του ως δικηγόρου, αλλά και το γεγονός ότι είναι πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος», πως ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ για ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ με ποινή φυλάκισης 10 μηνών;
- Και πως ενώ ο τότε Περιφερειάρχης τον είχε θέσει με βάση την πρωτόδικη απόφαση σε «προσωρινή αργία», στη συνέχεια που καταδικάστηκε με ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ 10 μηνών, εξέλιπαν οι λόγοι της…προσωρινής αργίας; Ποιος θα μας το εξηγήσει αυτό;
Πάνος Παπαδόπουλος

30 Σεπτεμβρίου

Ελληνική βραδιά με τον καταπληκτικό Διογένη Φραντζάνα GREΚΕ IDOL διοργανώνει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου το Rich live clubbing

30 Σεπτεμβρίου
Ελληνική βραδιά με τον καταπληκτικό Διογένη Φραντζάνα GREΚΕ IDOL διοργανώνει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου το Rich live clubbing αφού την επομένη μέρα είναι αργία λόγω της γιορτής της πόλης.
Σημειώνω ότι αύριο Παρασκευή και το Σάββατο το Rich live λειτουργεί κανονικά με live πρόγραμμα.

30 Σεπτεμβρίου

ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ LIVE STO PRESTIGE

30 Σεπτεμβρίου
Κανονικά θα γίνει το live του Prestige και αυτή τη Κυριακή 3 Οκτωβρίου μετά τις 9 το βράδυ με Τηλέμαχο Σέργη του Rich live και την εκρηκτική Κάλλυ Νομικού από τις «Μούσες»Αλεξανδρούπολης. Κάθε Κυριακή τα πάρτι του Prestige συνεχίζονται.

30 Σεπτεμβρίου

Μάλιστα μέχρι και Τούρτα είχε φροντίσει να της πάνε οι φίλες της...

30 Σεπτεμβρίου
Σε μπαράκι της Θεσσαλονίκης με την αδελφή της Ελβίνα και συμφοιτητές της στην σχολή Φιλολογίας του Αριστοτελείου, γιόρτασε το βράδυ της Τρίτης τα γενέθλιά της η όμορφη Τζανσέλ.

30 Σεπτεμβρίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ

30 Σεπτεμβρίου
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του γυναικολογικού καρκίνου αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, στις 7:00 το απόγευμα στην Καπναποθήκη «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης του Δήμου Ξάνθης. Η εκδήλωση που εντάσσεται στα πλαίσια του Κύκλου Επιστημονικής Ενημέρωσης πραγματοποιείται από το Σύλλογο του Παραρτήματος Μακεδονίας Θράκης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (με έδρα τη Θεσσαλονίκη) σε συνεργασία με το Δήμο Ξάνθης.
Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Αγοραστός και ο Καθηγητής Χειρουργικής του ΑΠΘ κ. Επαμεινώνδας Φαχαντίδης.

30 Σεπτεμβρίου

To ερχόμενο Σάββατο 2 Οκτωβρίου ο χορός της χρονιάς.

30 Σεπτεμβρίου
Ο φοβερός «Πλανητάρχης» Τάσος Μπουγάς έρχεται για μια και μοναδική βραδιά στο Romeo live. Μαζί του η φοβερή Μαρία Καγιά, ο εκπληκτικός Νίκος Λόλης μετά τη συνεργασία του με «Τα παιδιά της Πάτρας» και τα ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ με τον Νίκο Στογιαννίδη. Θα γίνει του... «Πλανητάρχη»! Ρεζερβέ 25410 72555.

30 Σεπτεμβρίου

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΕ- Α.Μ. Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΕ- Α.Μ. Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

30 Σεπτεμβρίου
Νέος πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας εξελέγη την Δευτέρα ο Λάζαρος Βασιλειάδης. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας τόνισε πως με συλλογικότητα θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του ΤΕΕ και θα επιδιωχθεί εκ νέου να επιστρέψουν οι μηχανικοί που απομακρύνθηκαν από αυτό. Δήλωσε δε, πως πρέπει να αλλάξει ο τρόπος εκλογής προέδρου στο ΤΕΕ, καθώς δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον φορέα που ήταν ακέφαλος στην Ανατολική Μακεδονία για 6 ολόκληρους μήνες.

30 Σεπτεμβρίου

-Δηλαδή ο…»σκοπός» αγιάζει τα μέσα;

30 Σεπτεμβρίου
Ο Δήμαρχος Ξάνθης γνωρίζει καλά πως τα πράγματα θα είναι δύσκολα με την κάθοδο των Μουσουλμάνων αν αυτή γίνει και προσπαθεί να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψήφους στις ερχόμενες εκλογές και αυτό όπως ο ίδιος το αντιλαμβάνεται, μεταφράζεται σε συμμετοχή Μ. Τσέπελη και Θ. Καλαϊτζή στο ψηφοδέλτιό του.
(Ο Σταύρος Βλαχόπουλος στη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ)

30 Σεπτεμβρίου

-Ο Μανώλης Φανουράκης! Τι κερδίζω που απάντησα; Ένα black στο «Κυβερνείο»;

30 Σεπτεμβρίου
Ποιος δημοτικός σύμβουλος του Στυλιανίδη έλεγε εκ του ασφαλούς ότι «αν είναι ο Καλαϊτζής υποψήφιος εγώ δεν μπαίνω», αλλά τώρα που μαθαίνει ότι ο Θεολόγος θα είναι τελικά μέσα στον συνδυασμό του Δημάρχου, έβαλε νερό στο κρασί του και λέει «ε! εδώ που τα λέμε τα πράγματα είναι δύσκολα και όλοι θα πρέπει να βοηθήσουν»;
(Ο Σταύρος Καρυπίδης στη XANTHINEWS)

30 Σεπτεμβρίου

Και να εκλεγείς, πάλι θα …παυτείς Θεολόγε μου!

Και να εκλεγείς, πάλι θα …παυτείς Θεολόγε μου!

30 Σεπτεμβρίου
Έγραφε ο Θεολόγος Καλαϊτζής μετά την ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ του για ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ σε ανοιχτή επιστολή του στον Τύπο-πριν η υπόθεσή του εκδικαστεί στο Εφετείο Θράκης.
«Για την εκκρεμή αυτή υπόθεση, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας, με έθεσε σε προσωρινή αργία όπως προβλέπει ο Δ.Κ.Κ., μέτρο απλά και μόνο διοικητικό και όχι όπως κάποιοι κακόβουλα και κακοπροαίρετα προσπαθούν να περάσουν ως έκπτωσή μου από το τιμητικό για εμένα αξίωμα. Βιάστηκαν πολύ. Να επισημάνω επίσης ότι σε περίπτωση αθώωσής μου, που είναι σχεδόν σίγουρο, τότε το μέτρο αυτό είναι σαν να μην έχει επιβληθεί ποτέ!».
-Έλα όμως που φίλτατε Θεολόγε η περίπτωση αθώωσής σου δεν ήταν…καθόλου σίγουρα και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕΣ με ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ποινή φυλάκισης 10 μηνών από το Εφετείο Θράκης
Και προκειμένου τότε να «γλιτώσεις» την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΥΣΗ, έσπευσες να…ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ από δημοτικός σύμβουλος!
-Γνωρίζεις όμως ότι και να εκλεγείς δημοτικός σύμβουλος, την επομένη μέρα θα σε ΠΑΥΣΕΙ και πάλι ΟΡΙΣΤΙΚΑ η Περιφερειάρχης!!!!
-Άλλωστε για το σκοπό αυτό, ουδέποτε «κυνήγησες» την «προσωρινή αργία» σου στο Συμβούλιο Επικρατείας, ενώ όπως γνωρίζεις και η αναίρεσή σου να γίνει δεκτή στον Άρειο Πάγο….απέχει πολύ από το να αθωωθείς με νέα σύνθεση στο Εφετείο Θράκης!

30 Σεπτεμβρίου

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Πετάει το «γάντι» στους Τσολακίδη-Παραστίδη για όσα Debate ΤΟΛΜΑΝ και για όποιο θέμα θέλουν!

30 Σεπτεμβρίου
«Όλη η αλήθεια στο ΛΑΟ και στους ΕΝΕΡΓΟΥΣ Πολίτες!». Με αυτό το σύνθημα ο αρχιτέκτονας και υποψήφιος Δήμαρχος Ενεργών Πολιτών Δήμου Αβδήρων ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, τόλμησε χθες και πέταξε το «γάντι» στους Βασίλη Τσολακίδη-Γιώργο Παραστίδη, προκαλώντας τους σε ανοιχτό τηλεοπτικό διάλογο (Debate) για όποιο θέμα θέλουν και αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Δήμους Βιστωνίδας, Αβδήρων και Σελέρου…
-Γιατί και τον Γιώργο Παραστατίδη; Ρώτησα τον Κώστα Αντωνιάδη…
Κι αυτός μου απάντησε με χιούμορ: «Διότι όσο καιρός ήταν Δήμαρχος Βιστωνίδας ο κύριος Τσολακίδης, ο φίλος μου ο Γιώργος στην ουσία ήταν ο Δήμαρχος…Αυτοί οι δύο πάντα πακέτο πήγαιναν. Αν και κατά την ταπεινή μου άποψη, ο κύριος Τσολακίδης μετά την αποτυχία του να επανεκλεγεί στις εκλογές του 2006 δεν έπρεπε να ξαναεκτεθεί. Ο ίδιος άλλωστε δήλωνε στον τύπο, «ότι είχα να δώσω στη Τοπική Αυτοδιοίκηση το έδωσα…»!
-Ερώτημα της στήλης.
-Θα αποτολμήσουν οι Τσολακίδης-Παραστατίδης debate με τον Κώστα Αντωνιάδη;

30 Σεπτεμβρίου

ΤΟ…ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ Τελικό «ΟΧΙ» και από Γεωργία Ανδρέου να κατέβει Υποψήφια Δήμαρχος Αβδήρων!

30 Σεπτεμβρίου
Για μας ήταν αναμενόμενο…Διότι ούτε ή άλλως, η υποψηφιότητά της δεν είχε καμία «τύχη»….
Τελικό «ΟΧΙ» λοιπόν και της Γεωργίας Ανδρέου να κατέβει υποψήφια Δήμαρχος Αβδήρων, αφού μετά την συνάντησή της με τους Νίκο Ζλάτκο και Ευα Τσακίρη, διαπίστωσε η επιλογή της, θα ήταν «πράξη πολιτικής αυτοκτονίας»….
Το πιο ωραίο απ’ όλα;
Πρώτα η Γεωργία ζήτησε από τον βουλευτή Ξάνθης Αλέκο Κοντό να την στηρίξει ως υποψήφια Δήμαρχο Αβδήρων και εκ των υστέρων…-χθες το μεσημέρι στην «Ανοιχτή γραμμή»- δια της μητρός, επεχείρησε να μας…ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ!
-Λέγοντας ότι δεν συνέβη κάτι τέτοιο…
-Εδώ είναι όμως Γεωργία μου ο Αλέκος Κοντός!
-Έχει και τη κλήση σου ακόμη στο κινητό του….Προς τι λοιπόν η εκ των υστέρων διάψευση;

30 Σεπτεμβρίου

Ο εκ Καρδίτσας εργολάβος και υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Χρίστος Πούλιος,  δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν μιλάει και απλά… «τρίβει» τα χέρια του

Ο εκ Καρδίτσας εργολάβος και υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Χρίστος Πούλιος, δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν μιλάει και απλά… «τρίβει» τα χέρια του

30 Σεπτεμβρίου
Θεωρώντας ότι αν ο Λάκης κατέβει στις εκλογές με Τσέπελη-Θεολόγο, θα είναι….«βούτυρο» στο… ψωμί του;;; Δηλαδή δεν τον νοιάζει ότι «δεν θα κερδίσει αυτός τον Δήμο Ξάνθης και απλά θα τον… ΧΑΣΕΙ ο Λάκης Στυλιανίδης εξ’ αιτίας των …«υπαρχηγών» του;;;

30 Σεπτεμβρίου

ΤΙ ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΕΝΗ; Μπες στο ψηφοδέλτιο κι εσύ, αλλά μη ξεχνάς ότι η ιστορία γράφεται με ΡΗΞΕΙΣ κι όχι με συμβιβασμούς!

30 Σεπτεμβρίου
Κοτζάμ πλατεία ανάπλασε ο Δημήτρης Μπένης. Την γνωστή «πλατεία-ΤΕΡΑΣ»!!!
Και δεν μπορούσε δηλαδή ένα… εκλογικό κέντρο να ετοιμάσει για τον Λάκη στη πρώην «Καλλιρόη»;
Γιατί δηλαδή θα έπρεπε να το κάνει να πάει ο Τσέπελης να κάνει κι αυτή τη ….«δουλειά»; Και να τον βλέπουν οι…πολίτες, να κάνει επίδειξη ισχύος, ενώ η Περιφερειάρχης μετά την καταδίκη του με ποινή φυλάκισης 20 μηνών κατά συγχώνευση, δεν μπορεί να μην τον βάλει σε ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΡΓΙΑ όπως τον Θεολόγο;
Κι επειδή όλη αυτή η «υποκρισία» άρχισε να μου τη «δίνει» άγρια…..λέω στον ΚΑΡΔΙΑΚΟ φίλο μου τον Δημήτρη Μπένη, «γιατί μας ταλαιπωρεί ακόμη εφόσον εξέλιπαν οι λόγοι για τους οποίους μέχρι χθες λόγω Τσέπελη ήταν ΚΑΤΑ του Δημάρχου και δεν ανακοινώνει την κάθοδό του με το ψηφοδέλτιο του Λάκη να τελειώνουμε;»
Μπες στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Δημήτρη μου, αλλά μη ξεχνάς ότι «η ιστορία γράφεται με ΡΗΞΕΙΣ κι όχι με ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ»!

30 Σεπτεμβρίου

ΕΝΟΣ ΚΑΚΟΥ... ΜΥΡΙΑ ΕΠΟΝΤΑΙ! ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΕΠΕΛΗΣ!

30 Σεπτεμβρίου
Μάλλον οι εποχές που ο «αφανής εταίρος» και «άρχων» της πόλης Μανώλης Τσέπελης τύγχανε μιας ιδιότυπης ασυλίας, φαίνεται ότι πέρασαν ανεπιστρεπτί...
Ειδικά μετά την καταδίκη των 20 μηνών κατά συγχώνευση από το Τριμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης και την αποκάλυψη ότι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ τα πρόστιμα που του επέβαλε η Πολεοδομία του Δήμου Ξάνθης τον Φλεβάρη του 2007 στον Δήμο Ξάνθης και κινδυνεύει μέχρι και με... έκπτωση από το αξίωμά του!
Και κοντά σε όλα αυτά δώσαμε στη δημοσιότητα και νέα αποκαλυπτικά έγγραφα που αποδεικνύουν καραμπινάτη καταπάτηση 10.5 στρεμμάτων σε δασική περιοχή, στο περιβόητο... κτήμα του!,.
Πήγαν δηλαδή οι άνθρωποι, περιέφραξαν το χώρο όπως κι άλλοι «ξύπνιοι» της Χρύσας βέβαια και τώρα τον... «θεωρούν» ως δικό τους, άσχετα αν τους έχει αποβάλει από το 2003 το Δασαρχείο Ξάνθης με απόφασή του!
Αυτοί δεν φεύγουν με τίποτα!
(Σ.Σ. Αληθεύει κύριε Δήμαρχε ότι τον Φλεβάρη του 2007 η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης έδωσε ένα «χαρτί» στον Τσέπελη που βεβαίωνε ότι ο χώρος στο κτήμα του δεν ήταν... δασική έκταση; Αληθεύει;).

30 Σεπτεμβρίου

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΣΕΠΕΛΗ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ;;;

30 Σεπτεμβρίου
Κι ένα ερώτημα προς την Εισαγγελική Αρχή Ξάνθης. Γιατί δεν κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη του Τσέπελη ο τότε Προϊστάμενος της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ του Δημοσίου και πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Χρήστος Κωνσταντινίδης που στις δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε τη περίοδο Φλεβάρης 2007 ήταν ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ εναντίον του για τις νέες καταπατήσεις και το μπάζωμα του ρέματος της Χρύσας κι ήταν άριστος γνώστης των παρανομιών του σημερινού Προέδρου της ΔΕΥΑΞ;
Μας έκανε μεγάλη εντύπωση...

30 Σεπτεμβρίου

ΣΥΜΠΑΘΗΣ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΛΑ...!

30 Σεπτεμβρίου
Πολύ συμπαθής μου είναι η Γεωργία Ανδρέου, αλλά ξαφνικά μάλλον την έχει πιάσει έντονη μανία πολιτικής αυτοπροβολής και... υποψηφιότητας. Είπαμε ότι η Νέα Δημοκρατία «αναζητεί» υποψήφιο Δήμαρχο, όχι όμως κι έτσι...
Ούτε με τη Βιστωνίδα, ούτε με το Σέλερο, ούτε και με τα Άβδηρα έχει σχέση η Γεωργία Ανδρέου.
Θεμιτό να θέλει να γίνει Δήμαρχος Αβδήρων, αλλά έρχεται από το... πουθενά και σίγουρα δεν είναι ο αντίπαλος που θα «φοβίζει» τον Βασίλη Τσολακίδη...
Καλή της επιτυχία πάντως.

30 Σεπτεμβρίου

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ

30 Σεπτεμβρίου
Σύμφωνα με καταγγελία και του παλαίμαχου δημοσιογράφου Μπάμπη Ελληνίδη τη Τρίτη το μεσημέρι στην «Ανοιχτή γραμμή», αυξάνονται τα κρούσματα κλοπών στη πόλη μας και μάλιστα σε κεντρικούς δρόμους όπως είναι η οδός Βενιζέλου, σε σπίτια και καταστήματα...
Μάλιστα μια παρόμοια προσωπική «εμπειρία» έζησε και ο ίδιος πριν λίγες μέρες.
Καλό είναι να εντείνει την αστυνόμευση η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, διότι η αστυνομική κρίση δυστυχώς έχει κι άλλα παρελκόμενα εκτός από τα γνωστά...

29 Σεπτεμβρίου

Άγριο «μαγείρεμα»!

29 Σεπτεμβρίου
Μετέ – Μαλκότς – Ορχάν - Τζιχάτ ΥΠΕΡ


Τσετίν - Μπαντάκ - Μπιρόλ ΚΑΤΑ!
ΤΟΥ ΕΤΑΞΑΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ
*Επιμένει για συνεργασία με Τσέπελη - Στυλιανίδη ο γνωστός Μπαντάκ Χουσεϊν, ενώ ο Τσετίν «πιέζει» για συνεργασία με το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ - Χρίστου Πούλιου.

Θα κατέβει τελικά ή δεν θα κατέβει ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ο συνδυασμός «ΙΣΟΤΗΤΑ για τον Δήμο Ξάνθης» στις επικείμενες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου;;;
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ενώ η τελική απόφαση στη διαβούλευση της περασμένης Παρασκευής ήταν «θα κατέβει ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ χωρίς συνεργασίες με τα κομματικά ψηφοδέλτια» και σήμερα Τετάρτη σε νέα γεν. συνέλευση στη «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης θα αποφασίζονταν απλά «ποιος θα είναι ο επικεφαλής υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης», η συνέχεια εξελίχτηκε σε «άγριο μαγείρεμα»!
Έτσι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ.Τσετίν που είχε προτείνει το βράδυ της περασμένης Παρασκευής να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης ο οδηγός του ως επικεφαλής της ΙΣΟΤΗΤΑΣ, «πιεζόμενος» από το ΠΑΣΟΚ έκανε στροφή 180 μοιρών και ζητάει… συνεργασία της ΙΣΟΤΗΤΑΣ με τα κομματικά ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στο Δήμο Ξάνθης.
Η πρόταση του κυρίου ΤΣΕΤΙΝ είναι να κατεβάσει μειονοτικούς υποψήφιους και με το ψηφοδέλτιο Στυλιανίδη αλλά και με το ψηφοδέλτιο Πούλιου, με στόχο να εκλεγούν όσο το δυνατόν περισσότεροι μειονοτικοί σύμβουλοι.

Ο ΤΣΕΠΕΛΗΣ ΕΤΑΞΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΝΤΑΚ!
Με την άποψη του μειονοτικού βουλευτή Ξάνθης, συμφωνεί όμως και ο δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης Μπαντάκ Χουσεϊν που επιμένει μάλιστα και για συνεργασία με το ψηφοδέλτιο Στυλιανίδη-Τσέπελη, αφού ο δεύτερος που έκανε και τις «επαφές και τα παζάρια» τόσους μήνες, του υποσχέθηκε θέση αντιδημαρχίας τουλάχιστον για μια 2ετία!!! Ο Μπαντάκ είναι αυτή τη στιγμή ο πιο ένθερμος υποστηριχτής του Δημάρχου Ξάνθης και του Τσέπελη, αφού εκτός των άλλων, αν δεν κατέβει ο ίδιος υποψήφιος, σκέφτεται να προωθήσει στη τοπική αυτοδιοίκηση τον γιο του…

ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, είναι πλέον εμφανές ότι Μετέ (Ψευτομουφτής Ξάνθης) – Μαλκότς Χασάν (δημοτικός σύμβουλος) – Ορχάν Χατζηϊμπράμ (πρώην βουλευτής)- Τζιχάτ (γραμματέας συνέλευσης-φαρμακοποιός είναι ΥΠΕΡ της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ του μειονοτικού ψηφοδελτίου. Στο πλευρό τους μάλιστα έχουν και τον πρώην βουλευτή Αχμέτ Φαϊκογλου.
Αντίθετα ΚΑΤΑ της αυτόνομης καθόδου του μειονοτικού συνδυασμού είναι οι Τσετίν Μάντατζη (βουλευτής) – Μπαντάκ Χουσεϊν (δημοτικός σύμβουλος) - Μπιρόλ Μετέ (Δήμαρχος Σελέρου).
Πάντως μετά από τις εξελίξεις που σημειώθηκαν, υπάρχει έντονος προβληματισμός στη μειονότητα. Κάποιοι μιλάνε μάλιστα για «διάλυση» του Συνδυασμού ΙΣΟΤΗΤΑ για τον Δήμο Ξάνθης, ενώ πρωτοκλασάτα στελέχη της μιλάνε ανοιχτά για «διαπλοκή» και «ξεπούλημα» κατηγορώντας κάποιους ότι «άλλα δηλώνουν δημόσια και… άλλα από πίσω, «σαμποτάροντας» την ΑΥΤΟΝΟΜΗ κάθοδο του συνδυασμού ΙΣΟΤΗΤΑ στο Δήμο Ξάνθης
Τα νεότερα σήμερα μετά τις 8 το βράδυ στην «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης όπου θα συγκεντρωθούν και πάλι για να πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους οι μειονοτικοί. Μάλιστα δεν αποκλείεται στη σημερινή γεν. συνέλευση να είναι παρούσα και η Μειονοτική υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου!

29 Σεπτεμβρίου

ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ! «Γεύμα εργασίας» 300 Ευρώ που πλήρωσε όμως η… Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης!

29 Σεπτεμβρίου
*Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «ΕΘΝΟΣ», τι «απαντάει» η ίδια…
«Γεύμα εργασίας» 300 Ευρώ που πλήρωσε όμως η… Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, έκανε σε φίλους της…μεσάνυχτα σε μαγαζί του Κολωνακίου η Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης κ.Κόκλα σύμφωνα με χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «ΕΘΝΟΣ», τι «απαντάει» η ίδια στις κατηγορίες, διαβάστε στο ρεπορτάζ της εφημερίδας που μεταφέρει και τη δική της θέση, ωστόσο η στάση της αυτή, σίγουρα προκαλεί μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για την ίδια την Κυβέρνηση.

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ «ΕΘΝΟΣ»
Θ. Κόκλα
Περιφερειάρχης με οδοιπορικά... πλανητάρχη
*Πλουσιοπάροχα τραπέζια, πληρωμές σε ντελίβερι και υπερβολικά ποσά για αυθημερόν ταξίδια «χρεώνουν» στην περιφερειάρχη τοπικά στελέχη. Τι απαντά η ίδια
Θέμα ηθικής τάξης εγείρουν εργαζόμενοι αλλά και κομματικά στελέχη στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για τη συμπεριφορά της γενικής γραμματέως Θ. Κόκλα. Πριν από έναν μήνα δημοσιεύτηκαν στην τοπική εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης» τιμολόγια από... γεύμα εργασίας που παρέθεσε η περιφερειάρχης σε εστιατόριο του Κολωνακίου μεταμεσονύκτιες ώρες.
Σύμφωνα με τον εκδότη της εφημερίδας, τα τιμολόγια ξεπερνούν συνολικά τα 1.500 ευρώ, ενώ υπάρχουν και πληρωμές σε ντελίβερι που κυμαίνονται από 500-800 ευρώ μηνιαίως στην έδρα της περιφέρειας. Την ίδια στιγμή, τους 9 μήνες του 2010, η κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών έχει ξοδέψει για γεύματα και κοκτέιλ μόνο 302 ευρώ!
Σύμφωνα, επίσης, με καταστάσεις που έχουν δημοσιευτεί, μόνο για οδοιπορικά και εκτός έδρας αποζημιώσεις, τον μήνα Απρίλιο, η κ. Κόκλα έλαβε 2.080 ευρώ. Το ποσό χαρακτηρίζεται υπερβολικό, αφού αφορά ταξίδια αυθημερόν σε πόλεις των νομών που έχουν απόσταση λιγότερο από 20 λεπτά από τα γραφεία της περιφέρειας. Κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Θράκη έχουν αποστείλει καταγγελίες στα αρμόδια όργανα του Κινήματος.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στην περιφέρεια καταγγέλλουν τη γενική γραμματέα ότι από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ξεκίνησε διαδικασίες μετακίνησης υπαλλήλων με αδιαφανή κριτήρια. Αποκορύφωμα των αποφάσεών της, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ήταν η τοποθέτηση δύο συνταξιούχων σε θέσεις προϊσταμένων στη Διεύθυνση Δασών της Περιφέρειας και στη Δ/νση Δασών νομού Εβρου.

Τι επικαλείται
Η ίδια η κ. Θ. Κόκλα, απαντώντας στα ερωτήματα που της έθεσε το «Εθνος», χαρακτήρισε νόμιμη την αξιολόγηση των δύο υπαλλήλων που είναι σε σύνταξη, επικαλούμενη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η οποία προβλέπει ότι μπορούν να αξιολογηθούν αν έχουν καταθέσει αιτήσεις το χρονικό διάστημα που προέβλεπε ο νόμος.
Για τα τιμολόγια που είδαν το φως της δημοσιότητας, δήλωσε ότι ανταποκρίνονται σε γεύματα εργασίας που παρέθεσε σε υπηρεσιακούς και κυβερνητικούς παράγοντες.
Όσον αφορά το ύψος των οδοιπορικών που λαμβάνει, ανέφερε ότι προβλέπεται να υπάρχει αποζημίωση για τη μετάβαση της περιφερειάρχη εκτός έδρας και ότι όλα τα τιμολόγια έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Τέλος, τόνισε ότι «κάποιοι έχουν χάσει τη βολή τους από το έργο που πραγματοποιεί η περιφέρεια και επιτίθενται με αυτόν τον τρόπο».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Γ. Πετράκης, χαρακτηρίζει μη νόμιμη την τοποθέτηση των δύο συνταξιούχων σε θέσεις προϊσταμένων, ενώ για το θέμα των γευμάτων εργασίας και των οδοιπορικών επισημαίνει: «Δεν γνωρίζω αν είναι νόμιμο ή παράνομο να πληρώνεις 300 ευρώ από το περιφερειακό ταμείο για γεύμα εργασίας στο Κολωνάκι μετά τα μεσάνυχτα. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο πρωθυπουργός μάς ζητεί θυσίες, έχουν γίνει σημαντικές περικοπές στους μισθούς μας και θεωρούμε προκλητικό να πληρώνονται για τραπέζια και οδοιπορικά ποσά κάθε μήνα που αντιστοιχούν με τις περικοπές που έχουν γίνει ετησίως στον μισθό μας. Αλήθεια, τα γνωρίζει ο πρωθυπουργός όλα αυτά;».
ΕΘΝΟΣ

29 Σεπτεμβρίου

To ερχόμενο Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου ο χορός της χρονιάς.

29 Σεπτεμβρίου
Ο φοβερός «Πλανητάρχης» Τάσος Μπουγάς έρχεται για μια και μοναδική βραδιά στο Romeo live. Μαζί του η φοβερή Μαρία Καγιά, ο εκπληκτικός Νίκος Λόλης μετά τη συνεργασία του με «Τα παιδιά της Πάτρας» και τα ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ με τον Νίκο Στογιαννίδη. Θα γίνει του... Μπουγά! Ρεζερβέ 25410/72.555

29 Σεπτεμβρίου

Ο Πολιτιστικός σύλλογος «Η ΘΡΑΚΗ», ανακοινώνει την έναρξη της νέας χορευτικής με τμήματα για ενήλικες και παιδιά.

Ο Πολιτιστικός σύλλογος «Η ΘΡΑΚΗ», ανακοινώνει την έναρξη της νέας χορευτικής με τμήματα για ενήλικες και παιδιά.

29 Σεπτεμβρίου
Η πρώτη συνάντηση και οι εγγραφές θα γίνουν στην αίθουσα του Συλλόγου στην οδό Βενιζέλου, αριθμός 26, την Τετάρτη 6-10-2010 και ώρα 18.30.
Περισσότερες πληροφορίες: 6944.770915 - Κουτσομιχάλης Ζωή, 6972275052 Δωρόπουλος Ευάγγελος.

29 Σεπτεμβρίου

Μαθαίνω ότι «κρύωσε» το ενδιαφέρον

Μαθαίνω ότι «κρύωσε» το ενδιαφέρον

29 Σεπτεμβρίου
Ζεν πρεμιέ επιχειρηματία μετά τον θυελλώδη του έρωτα με δημοφιλή τραγουδίστρια που είχε… κλέψει τη καρδιά του και όλο σχεδόν το καλοκαίρι το πέρασαν μαζί. Οι λόγοι άγνωστοι προς το παρόν, αν και πριν λίγες πήγε στο μαγαζί που τραγουδάει στην Αθήνα και την απόλαυσε από κοντά...

29 Σεπτεμβρίου

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΞΕΚΙΝΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝ. ΜΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΞΕΚΙΝΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝ. ΜΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

29 Σεπτεμβρίου
Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου αρχίζουν στο κτήριο της Καπναποθήκης «Π» στο χώρο του αναγνωστηρίου «Κυριάκος Σταματιάδης» τα μαθήματα αρχαίων ελληνικών για ενήλικες και του κύκλου ανοιχτών μαθημάτων Ιστορίας και Λαογραφίας Θράκης, με την επίβλεψη του φιλόλογου – συγγραφέα Θανάση Μουσόπουλου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται ανά δεκαπενθήμερο, με ωράριο αρχαία ελληνικά ώρα 18:00 - 20:00 και ιστορία – καογραφία Θράκης 20:00 - 21:00.

29 Σεπτεμβρίου

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου θα κάνουν τελικά πρεμιέρα οι ΝΟΤΕΣ live (πρώην ΡόΔΟΝ)

29 Σεπτεμβρίου
Με το νέο καλλιτεχνικό τους πρόγραμμα που εδώ και μέρες ξεκίνησε πρόβες. Μάλιστα σε αυτό συμμετέχει και η δική μας Μαρία Τζελέπη, ενώ πρώτος άνδρας είναι ο Θάνος Τζάνης και πρώτη γυναίκα η Μαρία Σεργιάδη. Σε αναμονή λοιπόν.

29 Σεπτεμβρίου

ΜΕΧΡΙ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΒΑΤΣΗ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ

ΜΕΧΡΙ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΒΑΤΣΗ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ

29 Σεπτεμβρίου
Μέχρι τις 7 Οκτωβρίου θα παραμείνει η έκθεση κεραμικής του Γιώργου Βαβάτση στην αίθουσα τέχνης «Ορφέως 20» στην παλιά πόλη της Ξάνθης.
Η όμορφη γκαλερί των Έρσης Μεϊμαρίδου και Αλέξανδρου Λαζαρίδη υποδέχεται τον Θεσσαλονικιό κεραμίστα και το φιλότεχνο κοινό της Ξάνθης (και όχι μόνο). Η έκθεση βασίζεται στην πεποίθηση ότι το σώμα λειτουργεί ως δοχείο, ως κουτί, στο οποίο συλλέγονται και αποθηκεύονται εμπειρίες και πληροφορίες, οι οποίες σταδιακά δημιουργούν τη ζωή. Επιχειρείται η δημιουργία χαρακτήρων, μέσω διαφορετικών τεχνοτροπιών σε ένα μωσαϊκό από διαφορετικά δοχεία ίδιας χρήσης.

29 Σεπτεμβρίου

SHOW MUST GO ON!

29 Σεπτεμβρίου
*Δεν έχει σήμερα ελληνική βραδιά το Rich live clubbing και κρατήστε την όρεξή σας για την ερχόμενη Κυριακή…
Για τότε την «μετέφερε» ο Ηλίας Ταληκριάδης.
……
*Στους ρυθμούς του Τάσου Μπουγά που είναι και το «πρόσωπο» της εβδομάδας, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου αναμένουμε όλοι να γίνει πλέον του….»Πλανητάρχη»! Τα ρεζερβέ πάντως στο 25410/72.555 ξεκίνησαν και «κλείνουν» αδιάκοπα…
……
*Στο ΑΡΩΜΑ έπινε χθες το πρωί το ποτό του το «Πυρράκι» μαζί με τον φίλο του τον Τόλη, ιδιαίτερα ευχαριστημένο για το καλό ξεκίνημα του «Αδιέξοδου»..
Το οποίο παρά τη κρίση, εξακολουθεί και «σκίζει»…
……
*Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα για «επαγγελματική» δουλειά, ο δημοφιλής d.j. του Kyttaro ελληνάδικου Τόρης Παπαδήμας. Λεπτομέρειες μη ρωτάτε, αλλά με φίλο του θα πάει κι όχι την αγαπημένη του Κωνσταντίνα… αφού το βράδυ θα έχει επιστρέψει!
……
*Την κόρη του παντρεύει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Ξάνθης, ο γνωστός αθλητικογράφος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης (με το ψηφοδέλτιο Πούλιου) Στάθης Παπαδόπουλος.
Η όμορφη Δήμητρα παντρεύεται τον εκλεκτό της καρδιάς της Νίκο Καλογερόπουλο, ένα από τα καλύτερα παιδιά με κουμπάρους τον Σάκη και την Ευα Τακούδη. Οι ώρες οι καλές…
……
*Ελεύθερος και ωραίος παραμένει ο Κώστας Γαβριηλίδης μετά τον τελευταίο χωρισμό του, προκειμένου να ασχοληθεί και περισσότερο με την υποψηφιότητά του, αφού κατεβαίνει υποψήφιος Τοπικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Χρίστου Πούλιου.
Η είδηση;
Ο Κώστας εμφανίστηκε πριν λίγες μέρες στο Kyttaro ελληνάδικο, απ’ όπου η Πόπη απουσίαζε…
Και μάλλον ο ίδιος το γνώριζε και γι’ αυτό πήγε για ένα ποτό, για να μην υπάρχουν και παρεξηγήσεις!
……
*Δουλειά, σχολή μουσικής και νυχτερινό στο τέλος για την δημοφιλή παραγωγό του ραδιοφώνου Ειρήνη Ζώη που τρέχει και δεν «προλαβαίνει» πλέον, θέλοντας αυτή τη φορά να τα καταφέρει…
-Το κακό είναι ότι ξεκινάει πάντα καλά αλλά μετά κάπου… «σκοντάφτει» και τα παρατάει! Μακάρι αυτή τη φορά να μην γίνει το ίδιο…
……
*Με Αργύρη Κατσίκα στην ελληνική μουσική Παρασκευές και Σάββατα, το Barcode Διομήδειας θα είναι ανοιχτό πλέον από Τετάρτη μέχρι και Κυριακή…
-Η έκπληξη;
Κάθε Πέμπτη (δηλαδή αύριο) θα έχει ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ!
Σπεύσατε και σίγουρα δεν θα χάσετε…
……
*Τι γίνεται το «ειδύλλιο» γνωστού αθλητικογράφου με ξανθιά ύπαρξη; Προχωράει ή πριν αλέκτωρ λαλήσει, διαλύθηκε εν τη… γεννέση του; Γιατί καιρό έχω να τον δω μαζί της… Κι επειδή με το σχόλιο ίσως τσιμπήσει και έτερος αθλητικογράφος, διευκρινίζω ότι πάσα σύμπτωση, είναι απλά σύμπτωση…
……
*Έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης η πρώην τηλεπαρουσιάστρια του Xanthi channel Ζέτα Τζαφέρη, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται από όλους…
Ακόμη και την πρώην κολλητή της που ρώτησα, μου είπε ότι έχει να την δει πάνω από 1-2 χρόνια…
-Δύο ξένες στην ίδια πόλη.
......
*Τα γενέθλιά της έχει σήμερα η όμορφη Τζανσέλ, αδελφή της δημοφιλούς αθλητικογράφου της Ελβίνας και θα τα γιορτάσει φυσικά στη Θεσσαλονίκη μαζί με φίλες και φίλους.
Τα χρόνια μου πολλά και πάντα το ίδιο όμορφη και ονειροπόλα… στα ταξίδια της ζωής, αλλά και του Πανεπιστημίου της!

29 Σεπτεμβρίου

-Προλαβαίνει ο…Τσέπελης επιβλέποντας το στήσιμο του εκλογικού κέντρου του Δημάρχου Ξάνθης;

29 Σεπτεμβρίου
…Ζητήθηκε από το Δήμο να τοποθετηθούν 1-2 παγκάκια εκεί μπροστά από την Γενική Τράπεζα για να μπορούν οι ηλικιωμένοι που περιμένουν ουρά να ξαποσταίνουν λιγάκι…Ούτε κι αυτό μπορείτε να το κάνετε;
(Ο Τένης Καμαρίδης στη ΘΡΑΚΗ)

29 Σεπτεμβρίου

Πες μας  κύριε Σκανδαλίδη

Πες μας κύριε Σκανδαλίδη

29 Σεπτεμβρίου
Ναι…Τα χθεσινά νέα ντοκουμέντα που παρουσιάσαμε με χαρτιά και τίμια πρωτόκολλα εγγράφων, «ταρακούνησαν» όλη την πόλη…
Δεν είναι μόνο η καταπάτηση δασικής έκτασης και το μπάζωμα του ρέματος στη Χρύσα στις 28 Ιανουαρίου 2007 από τον «υπαρχηγό» του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη…
Ακόμη και το θεωρούμενο κατά τον ίδιο «κτήμα ΤΟΥ» στη περιοχή εκείνη, είναι ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΟ εξ’ ολοκλήρου!!!!
Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα του Δασαρχείου Ξάνθης που έχει αποφασίσει την ΑΠΟΒΟΛΗ του μάλιστα από το 2003 και δεν έχει καταφέρει να τον…βγάλει από εκεί αφού ο σημερινός Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ δεν καταλαβαίνει τίποτα και νομίζει ότι είναι ο…άρχων της πόλης!!!
Τα ερωτήματα της κοινής γνώμης που πληθαίνουν καθημερινά πλέον.
-Πως είναι δυνατόν κι από το 2003 μέχρι σήμερα, και ακόμη δεν έχει «αποβληθεί» ο Τσέπελης από τα 10.5 στρέμματα δασικής γης που έχουν καταπατήσει «οικογενειακά» στη Π. Χρύσα; Και αντίθετα προκαλεί…με νέες…καταπατήσεις, προκειμένου να επεκτείνει το…καταπατημένο κτήμα του, να το μεγαλώσει και να κατασκευάσει…δρόμο για να πηγαίνει; Γιατί κανείς δεν μπορεί να τον «βγάλει» από εκεί εδώ και 7.5 χρόνια περίπου που υπάρχει το πρωτόκολλο έξωσης, όταν έχει απορριφθεί και η αίτηση ανακοπής που κατέθεσε; Τι λέει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Σκανδαλίδης για όλα αυτά;
Τι λέει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για το «Πόθεν έσχες» του επί 20ετίας «επαγγελματία» δημοτικού συμβούλου Ξάνθης και όλα αυτά που καταγγέλλονται;

29 Σεπτεμβρίου

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ! Ναι Δήμαρχε, αφού «κρατάς» τον Τσέπελη, αξίζει στο ψηφοδέλτιο σου και ο Καλαϊτζής!

29 Σεπτεμβρίου
«Ενώνουμε» κι εμείς από σήμερα τη φωνή μας, με αυτές των: Τένη Καμαρίδη, Σταύρου Βλαχόπουλου, Σταύρου Καρυπίδη, Γιάννη Διαφωνίδη, Γιαννάκη Γκορόγια…και γινόμαστε ΟΠΑΔΟΙ του «βασιλιά» των Δροσεριτών!
Κι εμείς φανατικά από σήμερα, ΥΠΕΡ του Θεολόγου!
Ναι Δήμαρχε της Ξάνθης, αφού «κρατάς» τον Τσέπελη, αξίζει μια θέση στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο και ο Θεολόγος Καλαϊτζής…!
Το αδίκημα του οποίου άλλωστε είναι ελαφρύτερο, από την «υποκλοπή» ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ από το Δασαρχείο Ξάνθης που έκανε ο «υπαρχηγός» σου για να εξαπατήσει αρχές και Δικαιοσύνη ότι δήθεν, «πήγε στο ρέμα για να καθαρίσει το χώρο από τα…σκουπίδια»!
Κι εμείς υπέρ του Θεολόγου!!! Δυνατά και μαχητικά…
(Σ. Σ. Κι αν κύριε Δήμαρχε μας έδινε κι εμάς ο Τσέπελης 1-2 στρέμματα από τα καταπατημένα που έχει σε δασική περιοχής της Χρύσας….θα ζητωκραυγάζαμε και υπέρ του «αφανούς εταίρου»!!!)

29 Σεπτεμβρίου

Με τη στήριξη της Εύας, η Γεωργία Ανδρέου υποψήφια Δήμαρχος Αβδήρων για να «σώσει» τη…Νέα Δημοκρατία!

29 Σεπτεμβρίου
Να αναφωνήσουμε ότι επιτέλους…»ΣΩΘΗΚΑΜΕ»!
Βρέθηκε το κατάλληλο πρόσωπο που…»θυσιάζεται» μάλιστα και για το κόμμα με τη προσφορά της.
Η πολιτευτής της Ν.Δ. κυρία Γεωργία Ανδρέου λοιπόν με την στήριξη της γνωστής Ευας (Τσακίρη), το πήρε απόφαση και κατεβαίνει υποψήφια Δήμαρχος Αβδήρων!!! -Μολονότι ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχει με κανέναν από τους τρεις Δήμους Βιστωνίδας, Αβδήρων και Σελέρου, αφού η καταγωγή της είναι από τη περιοχή της Σταυρούπολης…
-«Έσωσε» τη παράταξη ως υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 τώρα την…ξανασώζει για 2η φορά, κατεβαίνοντας στον Δήμο Αβδήρων!
Θα κοιμόμαστε ήσυχοι από δω και πέρα….

29 Σεπτεμβρίου

Το έχω πει πολλές φορές  και επιμένω  ότι ο Λάκης ήταν και είναι έντιμος και καθαρός.

Το έχω πει πολλές φορές και επιμένω ότι ο Λάκης ήταν και είναι έντιμος και καθαρός.

29 Σεπτεμβρίου
Κι από τη ΤΣΕΠΗ του πληρώνει την καθαριότητα και τις λοιπές εργασίες που γίνονται στο «Καλλιρρόη» για το εκλογικό του κέντρο. Δηλαδή δεν αντιλαμβάνεται ως Δήμαρχος ότι και μόνο η συνεχής παρουσία του »επιβλέποντος» Τσέπελη εκεί (λόγω και της στενής σχέσης του με τους εργολάβους της ΔΕΥΑΞ), μαζί με τα υπόλοιπα, δημιουργεί ποικίλα σχόλια και …«σκιές»; Δηλαδή άλλος δεν μπορούσε ότι ο…Τσέπελης;

29 Σεπτεμβρίου

Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Τοπείρου με το ψηφοδέλτιο Μίχογλου ο Στέλιος Μωραϊτης!

29 Σεπτεμβρίου
Οριστικό! Ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Στέλιος Μωραϊτης, κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Τοπείρου με το ψηφοδέλτιο του Θωμά Μίχογλου στον Δήμο Τοπείρου…
Αφού πρώτα συσκέφθηκε με το επιτελείο και τους συνεργάτες του, ο Στέλιος Μωραϊτης που καθημερινά «αλωνίζει» όλους τους οικισμούς του Δήμου, τις επόμενες μέρες πρόκειται να ανακοινώσει και επίσημα την απόφαση καθόδου του στις δημοτικές εκλογές, με στόχο να ισχυροποιήσει φυσικά το ψηφοδέλτιο Μίχογλου.
Προσωπικά θα του ευχηθώ καλή προσωπική εκλογή και καλό αγώνα…
-Άσχετα αν διαφωνώ με την προσωπική απόφασή του.

29 Σεπτεμβρίου

Η «ΣΙΩΠΗ» ΤΩΝ Μ.Μ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΣΕΠΕΛΗ ΜΕ 20 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΤΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ

29 Σεπτεμβρίου
Κι επειδή καθημερινά πολλοί αναγνώστες μας και πολίτες αναρωτιούνται και μάλιστα μας τηλεφωνούν... διαμαρτυρόμενοι για την «σιωπή των αμνών» ρωτώντας πως είναι δυνατόν, από τις 7 καθημερινές εφημερίδες της Ξάνθης, μόλις 3 να έγραψαν την είδηση για την καταδίκη του Τσέπελη με ποινή φυλάκισης 20 μηνών κατά συγχώνευση, 13.000 Ευρώ πρόστιμο και κατάσχεση των μηχανημάτων, ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας.
-Εμείς δεν απολογούμαστε για τα άλλα τοπικά Μ.Μ.Ε και το πώς αντιλαμβάνονται την δημοσιογραφία, ώστε ούτε ως είδηση σε ένα μονόστηλο να μην αναφέρουν κάτι για την καταδίκη Τσέπελη...
Δικαίωμά τους να μη γράψουν τίποτα. Ούτε τους κρίνουμε, ούτε και έχουμε όμως δικαίωμα να τους κρίνουμε...

29 Σεπτεμβρίου

ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο...«ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ», ΘΑ ΕΚΠΕΣΕΙ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ!

29 Σεπτεμβρίου
Ωστόσο το γράψαμε καθαρά και σταράτα, αλλά μάλλον ούτε ο ίδιος το αντιλήφθηκε, ούτε όμως και ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης.
Και να «εκλεγεί» λοιπόν δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του Νοέμβρη ο «υπαρχηγός» του Δημάρχου Μανώλης Τσέπελης, το γράφουμε με βεβαιότητα ότι θα εκπέσει του αξιώματός του!!!
Κι αυτό γιατί και στο Εφετείο Κομοτηνής με ομαλές συνθήκες θα καταδικαστεί για τις καταπατήσεις και τις παρανομίες του με το «ρέμα» της Χρύσας, αλλά και μετά την κατάθεση του Δασάρχη Ξάνθης για το πρωτόκολλο του Δασαρχείου, το αδίκημα στο οποίο έχει υποπέσει, είναι βαρύτερο και από αυτό του Θεολόγου....
Κοινώς, δεν την «γλιτώνει» με τίποτα!