*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Αυγούστου

ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: «Ταφόπλακα» στην Τουριστική Ανάπτυξη στο Ν. Ξάνθης

31 Αυγούστου
Ερώτηση του βουλευτή Ξάνθης προς την Υπουργό Περιβάλλοντος αλλά και τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με τις νέες ανατροπές στη ΣΥΝΘΗΚΗ RAMSAR
ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ!
*Μία τέτοια επιλογή θα επιφέρει καίριο πλήγμα στην τουριστική ανάπτυξη της Θράκης, θα αποκλείσει όλη την παραλιακή ζώνη του Ν. Ξάνθης και θα απαξιώσει χώρους όπως η «Φωνή της Αμερικής» κ.λ.π.

ΓΙΑΤΙ «ΑΡΑΓΕ»;;;
*Είναι πράγματι στις προθέσεις της κυβέρνησης η αλλαγή της ΚΥΑ για την συνθήκη Ramsar; Εάν ναι, γιατί η κυβέρνηση ακυρώνει τις ρυθμίσεις που έγιναν σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και ποιες αλλαγές προτίθεται να δρομολογήσει

Σε αναστάτωση και δικαιολογημένη «οργή» βρίσκονται και πάλι οι Ξανθιώτες εξ’ αιτίας των αλλαγών που μεθοδεύει το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος σε σχέση με την περιβόητη ΣΥΝΘΗΚΗ ΡΑΜΣΑΡ που έχει οδηγήσει στο μαρασμό την Τουριστική Ανάπτυξη σε όλη τη περιοχή μας και κυρίως στις παραλίες μας. Για το συγκεκριμένο θέμα, ο βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός, κατέθεσε καυτή ερώτηση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος αλλά και τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά, ζητώντας να μην γίνουν οι φημολογούμενες νέες ανατροπές στη ΣΥΝΘΗΚΗ RAMSAR αφού αυτές θα αποτελέσουν την οριστική «Ταφόπλακα»
στην Τουριστική Ανάπτυξη στο Ν. Ξάνθης!
«Είναι πράγματι στις προθέσεις της κυβέρνησης η αλλαγή της ΚΥΑ για την συνθήκη Ramsar; Εάν ναι, γιατί η κυβέρνηση ακυρώνει τις ρυθμίσεις που έγιναν σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και ποιες αλλαγές προτίθεται να δρομολογήσει» τονίζει στην ερώτησή του ο Αλέκος Κοντός και καταλήγει ως εξής: «Εάν δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης, τι ενέργειες προτίθεται να κάνει ώστε να σταματήσει κάθε ενέργεια που βλάπτει την ανάπτυξη της περιοχής»

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ RAMSAR
Αθήνα 27-8-2010
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ Την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τινα Μπιρμπίλη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωσταντίνου
ΘΕΜΑ «Συνθήκη Ramsar».
Μετά από πολύχρονες προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς του Νομού Ξάνθης, επετεύχθη η οριοθέτηση της συνθήκης Ramsar, η οποία άνοιγε το δρόμο για να γίνουν τουριστικοί θύλακες στην περιοχή και της έδινε σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.
Η έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης χαιρετήθηκε με μεγάλη ικανοποίηση από όλους τους τοπικούς φορείς της Ξάνθης.
Δυστυχώς, σήμερα, πληροφορούμεθα ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προτίθεται με νέα Απόφαση να αναιρέσει όλες αυτές τις ρυθμίσεις.
Μία τέτοια επιλογή θα επιφέρει καίριο πλήγμα στην τουριστική ανάπτυξη της Θράκης, θα αποκλείσει όλη την παραλιακή ζώνη του Ν. Ξάνθης και θα απαξιώσει χώρους όπως η «Φωνή της Αμερικής» κ.λ.π.
Η ενέργεια αυτή ουσιαστικά θα βάλει «ταφόπλακα» σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του τουριστικού - και όχι μόνο - τομέα στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης και ακυρώνει όλα όσα για το θέμα αυτό, με μεγάλη προσπάθεια, επετεύχθησαν την περίοδο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατία.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
1. Είναι πράγματι στις προθέσεις της κυβέρνησης η αλλαγή της ΚΥΑ για την συνθήκη Ramsar; Εάν ναι, γιατί η κυβέρνηση ακυρώνει τις ρυθμίσεις που έγιναν σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και ποιες αλλαγές προτίθεται να δρομολογήσει;
2. Εάν δεν είναι στις προθέσεις της, τι ενέργειες προτίθεται να κάνει ώστε να σταματήσει κάθε ενέργεια που βλάπτει την ανάπτυξη της περιοχής;

Αλέξανδρος Κοντός
Βουλευτής Ξάνθης

31 Αυγούστου

ΛΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Να απαιτήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ειδικά ΚΙΝΗΤΡΑ για τη Θράκη!

31 Αυγούστου
Σκληρή απάντηση του Δημάρχου Ξάνθης στη Ν.Ε ΠΑΣΟΚμε αφορμή τα ΚΙΝΗΤΡΑ για τις επιχειρήσεις της Θράκης
*Το θέμα δεν προσφέρεται για κομματική στείρα αντιπαράθεση. Ο Δήμος Ξάνθης στηρίξει τις πρωτοβουλίες των Επιμελητηρίων Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, μαχόμουν και θα συνεχίσω να μάχομαι να έρθουν νέες επενδύσεις στη περιοχή μας κι όχι να «φύγουν» και οι εναπομείναντες επιχειρήσεις….
*Τα ΚΙΝΗΤΡΑ πρέπει να μείνουν μόνο για τους τρεις Νομούς της Θράκης και προς αυτή τη κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε όλοι μας. Και τα μέλη της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

Κοίτα ποιοι μιλάνε; Αυτοί που με πρώτο τον Σγουρίδη ως παντοδύναμο τότε Αντιπρόεδρο της Βουλής «χάριζαν» τα ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ σε Καβαλιώτες και Δραμινούς (Νομαρχιακές εκλογές 1994…), έρχονται τώρα και ζητάνε και τα…ρέστα από τον Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη γιατί ζήτησε «τα ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, να μείνουν αποκλειστικά και μόνο για τους τρεις Νομούς της Θράκης, τον Έβρο, τη Ξάνθη και τη Ροδόπη.
Ο λόγος φυσικά για την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ του κυρίου Αχιλλέα Τσαρτσάρα που θα πρέπει κάποιοι να του «ακονίσουν» σίγουρα τη «μνήμη», γιατί μάλλον δεν θυμάται ή δεν θέλει να «θυμάται» ότι «Καβάλα και Δράμα πήραν «θάρρος» και άρχισε να διεκδικούν τα κίνητρα της Θράκης, από την ώρα που έγινε η περιβόητη «συνεπαφή» με το Νομό Ξάνθης για την Υπερνομαρχία Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης!!!

Η ΑΝΑΙΤΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ Λ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ
Μεταξύ των άλλων η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης αναφερόμενη στις δηλώσεις του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη για τα ΚΙΝΗΤΡΑ της Θράκης, τονίζει τα εξής:
«Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τις δημόσιες δηλώσεις τόσο του Δημάρχου Ξάνθης αλλά και σύσσωμης της οργανωμένης Ν.Δ. αναφορικά με τον νέο επενδυτικό νόμο. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος παρέσυρε ποιον στην μεγαλειώδη γκάφα, αλλά αλήθεια, σε τι αναφέρονται αμφότεροι όταν λένε ότι «η Θράκη δεν ανήκει πλέον στη ζώνη Δ»; Το άγρυπνο μάτι του δημάρχου Ξάνθης που όπως ο ίδιος επικαλείται προστατεύει την παρουσία της Θράκης στην Δ ζώνη των ενισχύσεων, πήγε περίπατο το 2006; Αγνοούν ότι από τον 3522/2006 (ΦΕΚ 276/22-12-2006), της κυβέρνησής τους, η ζώνη Δ δεν υπάρχει πλέον;
Ποια η συνεισφορά του Δημάρχου στα πλαίσια της διαβούλευσης και γιατί περίμενε την λήξη της για να τοποθετηθεί με μοναδικό κριτήριο τον κομματικό του πατριωτισμό λέγοντας μάλιστα ψέματα;»

ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Σκληρή και καθαρή ήταν απάντηση του Δημάρχου Ξάνθης στη Ν.Ε ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα ΚΙΝΗΤΡΑ για τις επιχειρήσεις της Θράκης:
«Το θέμα δεν προσφέρεται για κομματική στείρα αντιπαράθεση. Ο Δήμος Ξάνθης στηρίξει τις πρωτοβουλίες των Επιμελητηρίων Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, μαχόμουν και θα συνεχίσω να μάχομαι να έρθουν νέες επενδύσεις στη περιοχή μας κι όχι να «φύγουν» και οι εναπομείναντες επιχειρήσεις…
Τα ειδικά ΚΙΝΗΤΡΑ πρέπει να υπάρξουν μόνο για τους τρεις Νομούς της Θράκης και προς αυτή τη κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε όλοι μας ως μια γροθιά. Όλοι μαζί, και τα μέλη της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης και όλων των υπολοίπων κομμάτων, με τα οποία θα πρέπει να μας ενώνουν τα προβλήματα της περιοχής μας κι όχι να μας χωρίζουν. Να απαιτήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ειδικά ΚΙΝΗΤΡΑ για τη Θράκη, αν πραγματικά θέλουμε νέες επενδύσεις ή και να συνεχίσουν την λειτουργία τους στη περιοχή μας οι εναπομείνασες επιχειρήσεις. Αντί άλλης απάντησης, παραπέμπω τους κυρίους της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης στη πρόσφατη κοινή συνάντηση των ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ Θράκης στο Επιμελητήριο Ξάνθης και δεν τους ακολουθώ στο κομματικό κατήφορό τους. Θα είναι ένα καλό βήμα να ενστερνιστούν τις αγωνίες και τις ανησυχίες των επιχειρηματιών της Θράκης για τον υπό ψήφιση Αναπτυξιακό Νόμο που θα πρέπει οπωσδήποτε να βλέπει με άλλο μάτι την ανάπτυξη στη Θράκη και το Νομό Ξάνθης… Ζητώ και απαιτώ και από αυτή τη Κυβέρνηση, αυτά που δικαιούμαστε και αυτό το δικαίωμα δεν έχει δικαίωμα να το στερήσει από τον Δήμαρχο της πόλης κανένα κόμμα».

Η ΘΡΑΚΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ!
Ο ΝΕΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ
ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ
Στο μεταξύ αύριο Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30, συνεδριάζει σε τακτική συνεδρίαση το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης με κυρίαρχο θέμα τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο.
Αναλυτικά τα θέματα της συνεδρίασης:
1. ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ
2. ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΊΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
3. Γ΄ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΗΣ 2010 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
4. ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ-ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟ Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ
5. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

31 Αυγούστου

«Βάζελοι» Ξανθιώτες φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, επετέθησαν στους φιλάθλους της Skoda Ξάνθη επειδή «πανηγύριζαν» το 1-1 μετά τον αγώνα!

31 Αυγούστου
ΕΛΕΟΣ! ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΗΜΙΝ!*Μια ομάδα πρέπει να είναι η ομάδα της «φωνής» μας!
-Η ΑΟΞάρα της ΨΥΧΗΣ μας!
Πριν αρκετά χρόνια ακόμη, ο Χρήστος Πανόπουλος είχε ζητήσει απ‘ όλους τους Ξανθιώτες να έχουν τη SKODA ΞΑΝΘΗ στην καρδιά τους. Να υποστηρίζουν αν θέλουν και τις άλλες ελληνικές ομάδες της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας αλλά πάνω απ‘ όλα να στηρίζουν την ομάδα της πόλης τους, την ομάδα του τόπου τους. Μια ομάδα που προβάλλει το όνομα της πόλης της Ξάνθης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.
Με αφορμή τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία, όταν νεαροί οπαδοί της ομάδας βγήκαν να πανηγυρίσουν το θετικό αποτέλεσμα της ομάδας μας απέναντι στον Παναθηναϊκό και δέχτηκαν προπηλακισμούς από Ξανθιώτες, «βάζελους» οπαδούς του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα τα επεισόδια να γενικευτούν και χάρη στην άμεση παρέμβαση της αστυνομίας να λάβουν τέλος, η δήλωση του Χρήστου Πανόπουλου γίνεται επίκαιρη όσο ποτέ.
-Το να στηρίζει κάποιος Ξανθιώτης και μια άλλη ομάδα δεν μπορείς να το αρνηθείς σε κανέναν. Όμως είναι ανεπίτρεπτο και συνάμα αποτελεί ντροπή να δημιουργούνται επεισόδια από Ξανθιώτες οπαδούς άλλης ομάδας επειδή νεαροί φίλοι της SKODA ΞΑΝΘΗ πανηγύρισαν στο κέντρο της πόλης ένα θετικό αποτέλεσμα της ομάδας τους.
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια και έχει σκοπό να μην αφήσει ποτέ να ξανασυμβεί αυτό, προστατεύοντας τους φίλους της ομάδας που θέλουν να πανηγυρίζουν επιτυχίες της ομάδας της πόλης τους. Πρόσφατα στην εκδήλωση για την παρουσίαση της ομάδας ο κ. Βουρλιώτης από το μικρόφωνο είχε δηλώσει ότι οι μικροί Ξανθιώτες θα πρέπει να στηρίζουν με όλη τους τη θέρμη την ομάδα της πόλης και θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή η ομάδα κάνει περήφανη τον τόπο τους.
Τα νέα παιδιά αυξάνονται και πληθύνονται. Οι σύλλογοι φιλάθλων της πόλης μας κάνουν πολύ καλή δουλειά προς αυτόν τον τομέα. Ο Χρήστος Πανόπουλος, αφήνοντας στη λήθη του παρελθόντος τα «παλιά» και τα προσωπικά του «λάθη» που είχε και τη γενναιότητα μάλιστα να αποδεχτεί δημόσια, στηρίζει τις προσπάθειες των συνδέσμων και φίλων της ομάδα μας! Μάλιστα στα πλαίσια του «δυνατού», προσπαθεί να ικανοποιεί κάθε αίτημά τους αρκεί να στηρίζουν με όλη τους την αγάπη αλλά και με το σωστό τρόπο την ομάδα του τόπου τους, την ομάδα της πόλης τους. Της πόλης μας! Μια ομάδα που υβρίζεται πολλές φορές με το χειρότερο τρόπο από οπαδούς άλλων ομάδων με προσβλητικά και αντιεθνικά πολλές σχόλια κυρίως για τον τόπο στον οποίο ζουν, εργάζονται, αναπτύσσονται και δημιουργούν, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
Ευχόμαστε το συμβάν αυτό να είναι το τελευταίο και να μην επαναληφθεί γιατί παρόμοια γεγονότα αποτελούν ντροπή όχι μόνο για την Ξάνθη αλλά και για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

31 Αυγούστου

ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΞΑΝΘΗ, ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΕ Η ΠΟΛΗ! ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

31 Αυγούστου
Η Ξάνθη γιόρτασε την Αποτομή της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, πολιούχου της πόληςΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
*Ο Δήμαρχος Ξάνθης ανακήρυξε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο , επίτιμο Δημότη της πόλης , προσφέροντάς του το Χρυσό Μετάλλιο του Δήμου Ξάνθης, ως μια ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς του στα διορθόδοξα και διεκκλησιατικά πράγματα της Εκκλησίας μας
Την Ξάνθη επισκέφτηκε, στις 28 και 29 Αυγούστου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος μετά από πρόσκληση της Ιεράς Μητρόπολης της Ξάνθης. Ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, πολιούχου της πόλης. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του ο Αρχιεπίσκοπος ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της πόλης σε ειδική τελετή που διοργάνωσε η Δημαρχιακή Αρχή στο Δημαρχιακό ΜέγαροΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ
Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και τον προσήκοντα σεβασμό, η Ξάνθη τίμησε και φέτος τον Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη, τον πολιούχο της, με κορυφαία απ΄ τις εκδηλώσεις την περιφορά της εικόνας του Αγίου και την τέλεση αρτοκλασίας στην Κεντρική Πλατεία το βράδυ του Σαββάτου, με την εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της γιορτής από τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων παρόντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ο οποίος λάμπρυνε με την παρουσία του τις λατρευτικές εκδηλώσεις.Στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε: « στην αποτομή της Τιμίας κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, του μεγάλου ανδρός που ενώνει τις δυο διαθήκες, την Παλαιά και την Καινή, τον άνθρωπο που βάφτισε τον Ιησού Χριστό και προστατεύει την Ξάνθη». Ο Μητροπολίτης Ξάνθης, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του , για την παρουσία τους στην Ξάνθη, τους παρευρισκόμενους Μητροπολίτες, τους άρχοντες, τον κλήρο και τον απλό λαό που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου. Στην πνευματική κρίση των ανθρώπων , αναφέρθηκε στο λόγο του ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν οι Συνοδικοί Μητροπολίτες Βεροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμων, Νικαίας κ. Αλέξιος, Ελασσώνος κ. Βασίλειος και Ιλίου κ. Αθηναγόρας.
Οι προαναφερθέντες Μητροπολίτες μαζί με τον δικό μας Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη συνχοροστάτησαν το πρωί της Κυριακής στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Του Τιμίου Προδρόμου. όπου προεξήρχε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του ο Αρχιεπίσκοπος ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της πόλης σε ειδική τελετή που διοργάνωσε η Δημαρχιακή Αρχή στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.Το παρόν έδωσαν οι Πολιτικές , Θρησκευτικές και Στρατιωτικές αρχές της πόλης. Στο λόγο του ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης , χαρακτήρισε ιδιαίτερη ευλογία και τιμή για όλους τους δημότες της πόλης μας, την παρουσία του Αρχιεπισκόπου. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην συνεργασία του Δήμου με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης σε πολλά επίπεδα, όπως αυτό της κοινωνικής πρόνοιας . «Τα τελευταία χρόνια η συνεργασία αυτή αγγίζει και θέματα πολιτισμού . Αξίζει να αναφέρω ότι στις πολιτιστικού περιεχομένου «Γιορτές Παλιάς Ξάνθης» , τα επίσημα εγκαίνια των οποίων θα πραγματοποιηθούν σε λίγες ημέρες, η συνεργασία αυτή λαμβάνει σάρκα και οστά με την διοργάνωση εκθέσεων φωτογραφίας και την συνέκδοση βιβλίων και καταλόγων, εκδόσεις οι οποίες αναφέρονται σε πνευματικά θέματα, σε θέματα ιστορικής μνήμης και πολιτιστικής αυτοσυνείδησης», κατέληξε λέγοντας ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης. Στην συνέχεια -όπως αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης-, ο Δήμαρχος Ξάνθης ανακήρυξε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο , επίτιμο Δημότη της πόλης , προσφέροντάς του το Χρυσό Μετάλλιο του Δήμου Ξάνθης, ως μια ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς του στα διορθόδοξα και διεκκλησιατικά πράγματα της Εκκλησίας μας , για το κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο που έχει επιτελέσει, αλλά και για την τιμή και ευλογία που είχε η παραμονή του στην πόλη μας.

31 Αυγούστου

SKODA ΞΑΝΘΗ: Έκανε το νέο μεγάλο μπαμ!

31 Αυγούστου
Ο επιθετικός άσσος υπέγραψε για δυο χρόνια συμβόλαιο, το Σάββατο το βράδυ στα γραφεία της ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε.Απέκτησε τον επιθετικό Κριστιάν Μπεκαμένγκα από την Γαλλική ΝΑΝΤ
Στο πλούσιο φετινό ρόστερ της ομάδας της SKODA ΞΑΝΘΗ προστέθηκε ακόμη ένας ποιοτικός παίκτης. Με αυτή την μεταγραφή για φέτος η SKODA ΞΑΝΘΗ ολοκλήρωσε τις φετινές της μεταγραφές. Ο επιθετικός άσσος υπέγραψε για δυο χρόνια συμβόλαιο, το Σάββατο το βράδυ στα γραφεία της ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε.
Ο νεοαποκτηθείς άσσος έχει ξεκινήσει την καριέρα του από την Νέγερι Σεμπιλάν της Μαλαισίας, εκεί όπου από το 2004 έως το 2007 σε 62 παιχνίδια κατάφερε να πετύχει 59 γκολ. Το 2002 όμως στην Περσιμπ Μπαντούγκ της Ινδονησίας, πέτυχε 19 γκολ σε 30 ματς, και ακολούθως πήρε μεταγραφή για την Γαλλική ΝΑΝΤ, όπου δεν κατόρθωσε όμως για διαφωνίες που είχε με την ομάδα εξ αιτίας των οικονομικών δεν αγωνίσθηκε ούτε σε ένα παιχνίδι βασικός, μετρώντας σε τρία χρόνια μόνο 20 συμμετοχές και μόλις τρία γκολ. Είχε τρεις συμμετοχές και ένα γκολ με την Εθνική του ομάδα το Καμερούν, πετυχαίνοντας ένα γκολ. Ο Κριστιάν Μπεκαμένγκα γεννήθηκε στις 9/5 το 1986 και έχει ύψος 1,85.
Πρόκειται για μια σπουδαία μεταγραφή και μακάρι να μπορέσει να προσαρμοσθεί το συντομότερο για να βοηθήσει αισθητά στον επιθετικό τομέα και να αποτελέσει το φόβητρο των αντιπάλων μαζί με τον Άγγλο Έλγκτον.
Στις πρώτες του δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ ο Καμερουνέζος είπε τα εξής.
Ξέρω σε ποια ομάδα έχω έρθει αφού έχω ρωτήσει κάποιους συμπατριώτες μου που παίζουν η έπαιζαν στην Ελλάδα. Πέρα όμως από την ενημέρωση αυτή, είχα την τύχη να δω σε βίντεο πολλούς αγώνες., της νέας μου ομάδας. Στο λίγο διάστημα που είμαι εδώ, έτυχε να δω τις αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες ομολογουμένως είναι φοβερές για μια ομάδα, για να πραγματοποιήσει την προετοιμασία της, αλλά και να κάνει τις καθημερινές της προπονήσεις. Με την διοίκηση και τον Χρήστο Πανόπουλο δίχως δεύτερη κουβέντα είπα το οκ και δώσαμε τα χέρια. Είμαι αποφασισμένος να τιμήσω με το παραπάνω το συμβόλαιο μου γιατί είμαι μόλις 24 ετών και έχω πολλές φιλοδοξίες.
Η ΞΑΝΘΗ βρήκε λαβράκι στο πρόσωπο του Καμερουνέζου, και δεν απομένει να δικαιώσει και ο ίδιος τους ανθρώπους της ομάδας που κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να επέλθει η συμφωνία. Χθες ο παίκτης έκανε την πρώτη του προπόνηση με την νέα του ομάδα, και γνωρίστηκε με τον προπονητή του και τους νέους συμπαίκτες του.

31 Αυγούστου

Α. ΚΟΝΤΟΣ: Άμεση ένταξη των ζημιών στις κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ!

31 Αυγούστου
Ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Ξάνθης και πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην αρμόδια Υπουργό κ. Κατερίνα Μπατζελή, και για τις ζημιές που υπέστησαν οι βαμβακοκαλλιέργειες στο Νομό Ξάνθης από το «πράσινο σκουλίκι»

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Ξάνθης και πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Αλέξανδρος Κοντός, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Κατερίνα Μπατζελή, και για τις ζημιές που υπέστησαν οι βαμβακοκαλλιέργειες στο Νομό Ξάνθης από το «πράσινο σκουλίκι», ζητώντας την άμεση ένταξη των ζημιών στις κατ΄ εξαίρεση αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, όπως κατ' επανάληψη έκανε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επί Νέας Δημοκρατίας, δείχνοντας ουσιαστική στήριξη και ευαισθησία στα προβλήματα των αγροτών.
Στην ερώτησή του ο κ. Κοντός αναφέρει τα παρακάτω:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή

ΘΕΜΑ: «Αποζημιώσεις στους βαμβακοπαραγωγούς για τη ζημία που υπέστησαν από το πράσινο σκουλήκι»

Όπως, ήδη, γνωρίζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε πολλούς Νομούς της χώρας οι βαμβακοκαλλιέργειες έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα από το πράσινο σκουλήκι (Heliothis armigera).
Στο Νομό Ξάνθης, όπου καλλιεργούνται 30.000 στρέμματα βάμβακος, η κατάσταση είναι εξίσου σοβαρή, καθώς η έκταση της προσβολής που έχουν υποστεί οι βαμβακοφυτείες από το πράσινο σκουλήκι είναι ιδιαίτερα μεγάλη .
Εξαιτίας της έκτασης του προβλήματος, το εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών επιβαρύνεται σημαντικά, λόγω της μείωσης της εμπορικής αξίας του βαμβακιού, της ποσοτικής μείωσης της παραγωγής τους, αλλά και ποιοτικής υποβάθμισης της.
Εξαιτίας της κατάστασης που διαμορφώνεται, είναι διάχυτος πλέον ο φόβος των παραγωγών για το ενδεχόμενο να μην τους καταβληθεί ούτε η συνδεδεμένη ενίσχυση, εάν δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν την απαιτούμενη ποσότητα προϊόντος.
Άλλωστε και το 2002, που υπήρξε αντίστοιχο πρόβλημα με το πράσινο σκουλήκι, η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέπεμψε το θέμα της αποζημίωσης στα ΠΣΕΑ, χωρίς όμως να δώσει «μάχη» για το θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αποτέλεσμα το σχετικό αίτημα να απορριφθεί.
Χρειάστηκε να επαναφέρει το θέμα αυτό, μετά από δύο χρόνια, η τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, για να εγκριθεί και τελικά να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς που επλήγησαν.
Επειδή και στη φετινή περίπτωση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δε φαίνεται διατεθειμένο να προχωρήσει σε αποζημιώσεις των παραγωγών,

Ερωτάται η Κα Υπουργός:
1. Γιατί δε δίνει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις στους παραγωγούς που επλήγησαν από το πράσινο σκουλήκι για την καταβολή αποζημιώσεων;
2. Γιατί δεν εντάσσει τις ζημιές από το πράσινο σκουλήκι, στις κατ΄ εξαίρεση αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, όπως κατ' επανάληψη έκανε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επί Νέας Δημοκρατίας, δείχνοντας ουσιαστική στήριξη και ευαισθησία στα προβλήματα των αγροτών;

Αθήνα 27/8/2010
Αλέξανδρος Κοντός
Βουλευτής Ξάνθης

31 Αυγούστου

SHOW MUST GO ON!

31 Αυγούστου
*Με γενέθλια και πολλές ευχές ξεκινάω σήμερα τη στήλη μου…Και ξεκινάω.
……
*Τις ευχές μου λοιπόν στον φίλο μου γιατρό Γιώργο Ζεμπεκάκη που γιόρτασε χθες τα γενέθλιά του με την αγαπημένη του Ευδοξία και λυπάμαι πολύ που δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ στη πρόσκλησή του…
Του χρόνου! Αρκεί άλλες… «φωτιές» να μη με… βρουν! Και δεν εννοώ φυσικά μόνο αυτή στον Life και το Xanthi channel…
……
*Την τιμητική του φυσικά έχει σήμερα από τη στήλη το σούπερ γενέθλιο πάρτι του Life 92.1 fm τη περασμένη Κυριακή στο φοβερό Sea Side Paradise beach bar!
-Ακούω μόνο Life 92.1. Τον σταθμό της ζωής μας!
……
*Και βέβαια μπορεί πολλοί να ήταν οι… απόντες, ή να απουσίαζαν παραγωγοί του ραδιοφώνου που συνέδεσαν τη ζωή τους με τον σταθμό…
Περισσότεροι ήταν όμως οι ΦΙΛΟΙ του Life 92.1 fm! Που γέμισαν ασφυκτικά τη παραλία του Αϊ Γιάννη…
Κι ευχήθηκαν τα όνειρά μας να ανέβουν πιο ψηλά… να γίνουν πιο δυνατά!
……
*Να και η αναμνηστική φωτογραφία για την περίσταση… Ο Πρόεδρος της Θρακικής Σκηνής Γιάννης Γεωργανάς, ο Πάνος Παπαδόπουλος… πειρατής των «ψυχών», η Μαρία Παπαδοπούλου, η Μαρία Τοπαλίδου, η Αφροδίτη…
Και του χρόνου!
……
*Το γενέθλιο πάρτι φυσικά του Life 921 fm δεν μπορούσε να μη τιμήσει με τη παρουσία του ο παλιός παραγωγός του σταθμού Βασίλης Μιχαήλ (σπουδάζει στην Ισπανία), με έναν εκ των υϊών του Σταύρου Μωραϊτη και φίλους του!
……
*Ο δημοφιλής Τόρης Παπαδήμας κουβάλησε φυσικά τη… βαλίτσα του και έπαιξε μουσική στο προχθεσινό σούπερ πάρτι του Life 92.1 fm.
Με φόντο μάλιστα την Μαρία Τοπαλίδου και την Αφροδίτη με… καπέλο!
(Το χαμόγελο του Τόρη λέει πολλά… αλλά δεν ξέρω τι κατεύθυνση έχει!)
……
*Φυσικά τα σφηνάκια και οι μπύρες έπαιρναν κι έδιναν στο προχθεσινό σούπερ πάρτι του Life 92.1 fm.
Και ιδού ένα ακόμη στιγμιότυπο…
……
*Άψογος και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη ο οικοδεσπότης του beach bar Sea Side Paradise Δημήτρης Γεωργανάς με την Αφροδίτη και την όμορφη αδελφή του την Κατερίνα που από μελαχρινή έγινε… ξανθιά!
Και μου θύμισε πολύ… Νινή στα νιάτα της! Στυλ, εμφάνιση και «κοφτερό» βλέμμα… ακόμη κι όταν κοιτάζει κάτω!
……
*Γιάννης Γεωργανάς ο Πρόεδρος και Πάνος Παπαδόπουλος, η ψυχή του Life 92.1 στο beach bar Sea Side Paradise.
-Πάμε για… Μύκονο; Το φοβερό ιστιοφόρο του εκεί το ‘χει ακόμη ο Κώστας Παπαβραμίδης! Και μας περιμένει…
......
*Και κλείνω με κάτι διαφορετικό. Στη Κρήτη γιόρτασε τη περασμένη Κυριακή τα γενέθλιά της η πρώην αρχηγός των μαζορετών της Θρακικής Σκηνής και ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου (μέχρι και χθες παρουσίαζε τα έργα της στην περίφημη «Βασιλική» γκαλερί του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο Κρήτης) και δεν δικαιολογούμαι με τίποτα να το ξεχάσω! Τα χρόνια μου πολλά… έτσι απλά!
Με ακόμη πιο όμορφα όνειρα για τη συνέχεια… Αυτά άλλωστε δίνουν νόημα και στη ζωή μας!
Πάντα μπροστά… και μόνο μπροστά!

Ο ΓΥΦΤΟΣ

31 Αυγούστου

-Ουδείς «προφήτης»τελικά στον τόπο του…Ούτε ο Δήμαρχος!

31 Αυγούστου
«Από το 1994 «φώναζα» ότι Καβάλα και Δράμα είχαν αποκλειστικό στόχο και σκοπό, να ενταχτούν στην ίδια ζώνη με τους Νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, «υποκλέπτοντας» στην ουσία τα ΚΙΝΗΤΡΑ της Θράκης που πρέπει να παραμείνουν μόνο για την Θράκη, πριν ερημώσει κι άλλο η περιοχή μας. Τέτοιοι κάποιοι χλεύαζαν και αμφισβητούσαν τις θέσεις μου….
(Ο Δήμαρχος Ξάνθης Λ. Στυλιανίδης)

31 Αυγούστου

-Εδώ όμως στην Ελλάδα, οι πλούσιοι ξεχωρίζουν αμέσως…Από τις βίλες τους! Κι από το αν είναι πολιτικοί ή όχι…

31 Αυγούστου
Ο λαός πρέπει να είναι ενωμένος όπως οι καρποί του σιταριού που μόνοι τους ο καθένας δεν μπορούν να κάνουν κάτι, ενώ όταν ζυμωθούν σωστά, φτιάχνουν το πρόσφορο που είναι ευλογημένο αν και δεν διακρίνεται ο κάθε σπόρος χωριστά. Έτσι κι οι άνθρωποι, όταν ενωμένοι προχωρούν, δεν διακρίνεται ο πλούσιος ο φτωχός, ο μορφωμένος.
(Από το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου κ.Ιερώνυμου στον Ξανθιώτικο λαό).

31 Αυγούστου

Χρηματική εγγύηση 100.000 Ευρώ για  Αγγέλου!

Χρηματική εγγύηση 100.000 Ευρώ για Αγγέλου!

31 Αυγούστου
Την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ, εισηγείται με πρότασή του στο Συμβούλιο Εφετών η εισαγγελέας Εφετών Μαρία Μαλούχου, για τον πρώην στενό συνεργάτη του Κ. Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου, κατηγορούμενο στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
Η εισαγγελέας προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών, να μειώσει το ποσό της εγγυοδοσίας στις 100.000 ευρώ από τις 300.000 ευρώ, που επέβαλε με διάταξή της στον κατηγορούμενο η εφέτης ειδική ανακρίτρια, Ειρήνη Καλού.
Στον διευθυντή του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, κατηγορούμενο για ηθική αυτουργία σε απιστία, ανακρίτρια και εισαγγελέας είχαν επιβάλει μετά την απολογία του χρηματική εγγύηση 400.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Ο κατηγορούμενος προσέφυγε κατά της ανακριτικής διάταξης, πετυχαίνοντας να μειωθεί η χρηματική εγγύηση στις 300.000 ευρώ.
Με προσφυγή του στο Συμβούλιο Εφετών, ο κ. Αγγέλου ζητά την περαιτέρω μείωση της εγγυοδοσίας.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται το Συμβούλιο Εφετών να αποφανθεί για το ποσό, που τελικά θα καταβάλει ο κ. Αγγέλου.

31 Αυγούστου

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ή…ΟΧΙ ΤΕΛΙΚΑ; Απάντηση Σωκράτη σε Παυλίδη για την Ramsar!

31 Αυγούστου
Άμεση ήταν η απάντηση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη στις δηλώσεις του Νομάρχη Ξάνθης Γιώργου Παυλίδη για τις αλλαγές στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για την περιοχή που προστατεύει η συνθήκη Ραμσάρ και μάλιστα μέσα από Καβαλιώτικο blog ((kavalanet.gr)
Μεταξύ άλλων ο κ. Ξυνίδης αναφέρει:
«Ο κύριος Παυλίδης και ο κος Τάτσης θα έπρεπε πρώτα μας πουν πως οριοθέτησαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση και όχι με Προεδρικό Διάταγμα την προηγούμενη κατάσταση.
Το τi είναι ταφόπλακα και τι όχι, έχει να κάνει με την επιχειρηματολογία όσων το λένε. Θα έλεγα ότι η εισήγηση που υπάρχει βάζει κάποιες βάσεις καλής συζήτησης και η διαδικασία είναι ανοιχτή. Αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι ας το κάνει και να αφήσουν τα περί “ταφόπλακας” αυτοί που επί χρόνια έχοντας την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου και σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας, δεν έδωσαν καμία ανάπτυξης σε όλη αυτή τη ζώνη με τις προστατευόμενες περιοχές, δεν έγινε κανένα βήμα μπροστά. Ας τα αφήσουν αυτά και ας μιλήσουν κάποιοι άλλοι για το μέλλον».
-Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον, αφού για το ίδιο θέμα και χρησιμοποιώντας μάλιστα και την ίδια λέξη του Νομάρχη (ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ), ερώτηση για την αρμόδια Υπουργό κ.Μπιρμπίλη, κατέθεσε και ο βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός..

31 Αυγούστου

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΜΑΡΚΑΚΗΣ; Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Ξάνθης ο Δημήτρης Μπένης κατά…99%!

31 Αυγούστου
Είναι σχεδόν σίγουρο (κατά 99%) ότι ο Δημήτρης Μπένης θα κατέβει τελικά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη...
Πότε θα το ανακοινώσει; Στο πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου και σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει στους δημοσιογράφος.
-Άγνωστο όμως παραμένει αν θα πάρει μαζί του και τον Γιάννη Παπαμαρκάκη που συνήθως ακολουθεί....
Σίγουρα πάντως κάτι τέτοιο αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τον ίδιο τον Δήμαρχο αλλά και...»αποτυχία» για τον γνωστό «υπαρχηγό» Μανώλη Τσέπελη που δεν μπόρεσε να τον......«κόψει» από τον συνδυασμό!
Όπως και τον Γιάννη Τσεγγελίδη…
Σύντομα λοιπόν τα σπουδαία...

31 Αυγούστου

ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ, ΕΥΑ & ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ! «Δοκιμάστηκαν» και απέτυχαν ήρθε η ώρα των ΕΝΕΡΓΩΝ πολιτών στον Δήμο Αβδήρων!

31 Αυγούστου
Μέχρι 13 Σεπτεμβρίου ο Ανεξάρτητος Υποψήφιος Αβδήρων ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ θα δώσει στη δημοσιότητα τα πρώτα 30 ονόματα δημοτικών συμβούλων με το ψηφοδέλτιο των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ στο Δήμο Αβδήρων του οποίου θα ηγηθεί!
Μιλώντας χθες στην «Ανοιχτή Γραμμή» και στη πρεμιέρα του Πάνου Παπαδόπουλου στον Life 92.1 fm ο Κώστας Αντωνιάδης αναφερόμενους στις υποψηφιότητες Τσολακίδη, Ευας και Δημήτρη Γαλανόπουλου τόνισε με έμφαση:
«Δοκιμάστηκαν» και απέτυχαν και οι τρεις. Οι δύο πρώτοι ως Δήμαρχοι, ο τρίτος ως Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο. Ήρθε η ώρα των ΕΝΕΡΓΩΝ πολιτών στον Δήμο Αβδήρων! Αυτό εισπράττω στις καθημερινές επαφές μου με τους δημότες…»

31 Αυγούστου

Στη Ξάνθη βρίσκεται από χθες και πάλι, ο γνωστός Ξανθιώτης επιχειρηματίας και πλοιοκτήτης Κώστας Παπαβραμίδης

Στη Ξάνθη βρίσκεται από χθες και πάλι, ο γνωστός Ξανθιώτης επιχειρηματίας και πλοιοκτήτης Κώστας Παπαβραμίδης

31 Αυγούστου
Στη Ξάνθη βρίσκεται από χθες και πάλι, ο γνωστός Ξανθιώτης επιχειρηματίας και πλοιοκτήτης Κώστας Παπαβραμίδης προκειμένου να «ζήσει» από κοντά και τις Γιορτές Π. Πόλης που ξεκινάνε την ερχόμενη Κυριακή…
-Τα δυο… καράβια του πάντως εξακολουθούν και κάνουν μίνι κρουαζιέρες από τη Μύκονο στο Αιγαίο, αφού το καλοκαίρι εκεί κρατεί ακόμη… Κι ίσως του χρόνου μπορούμε κι εμείς να «μυρίσουμε» λίγο… θάλασσα! Γιατί το φετινό καλοκαίρι, μόνο… «φωτιές» μυρίζουμε ακόμη!

31 Αυγούστου

ΤΗΣ ΙΧ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ;

31 Αυγούστου
Απίστευτο κι όμως αληθινό! 5.5 μήνες περίπου δουλεύει ο εργολάβος στην ΙΧ Μεραρχίας και ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει ούτε την κατασκευή των πεζοδρομίων του δρόμου, εκθέτοντας τον Δήμαρχο Ξάνθης με τη μεγάλη καθυστέρηση που προχωράει το έργο, ταλαιπωρώντας δεκάδες κατοίκους της περιοχής.
Η κατάσταση στη Μεραρχίας δυστυχώς είναι απερίγραπτη και η ανάπλαση αντί να κάνει καλό στον Δήμαρχο, στο τέλος ζημιά θα του προκαλέσει!!!
Πότε επιτέλους θα γίνουν τα πεζοδρόμια;
-Πότε επιτέλους θα ολοκληρωθεί η ανάπλαση της ΙΧ Μεραρχίας τελικά; Παραμονές δημοτικών εκλογών; Αρχές Νοεμβρίου και αν...

31 Αυγούστου

ΝΑ ΑΦΕΡΑΙΘΟΥΝ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΝΑ ΑΦΕΡΑΙΘΟΥΝ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

31 Αυγούστου
Κανείς πολίτης δεν μπορεί να καταλάβει γιατί εξακολουθούν και παραμένουν τα φανάρια της Οδού Βενιζέλου και μάλιστα εν λειτουργία (άσχετα αν είναι καλυμμένα με σακούλα ή όχι...), με αποτέλεσμα και να ξοδεύεται τζάμπα ρεύμα αλλά και να «μπερδεύει» πολλούς οδηγούς που δεν γνωρίζουν ότι έχουν καταργηθεί...
Ο Δήμος Ξάνθης ας στείλει επιτέλους ένα συνεργείο να τα αφαιρέσει, γιατί είναι κρίμα επί τόσους μήνες να ανάβουν 24 ώρες το 24ωρο τα φανάρια χωρίς λόγο!
Ειδικά σε εποχές τέτοιας οικονομικής κρίσης, είναι κρίμα ο Δήμος Ξάνθης να χρεώνεται τόσο ρεύμα άνευ λόγου...

31 Αυγούστου

1.200.000 ΑΝΕΡΓΟΙ! ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ...!

31 Αυγούστου
Στην ουσία τώρα ξεκινάει η μεγάλη οικονομική κρίση, αφού το καλοκαίρι ο κόσμος λίγο πολύ ήθελε να περάσει όμορφα, πήγαινε θάλασσα, έβγαινε για καμιά ταβέρνα και χαίρονταν τη ζωή...
Ειδικά ο επαγγελματικός και εμπορικός κλάδος ήδη μαστίζονται και τα πολλά ανοίκιαστα μαγαζιά στους πλέον εμπορικούς δρόμους της πόλης, φανερώνουν το «πρόβλημα» που όσο περνάει ο καιρός, τόσο θα διογκώνεται...
Ιδίως όταν διαβάζει κανείς στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τους 1.200.000 ανέργους που είναι οι υπολογισμοί των αρμοδίων... πως να μην αισθάνεται πλέον ανασφάλεια για το ίδιο το μέλλον της χώρας;

31 Αυγούστου

ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΒΔΗΡΑ

31 Αυγούστου
Δεν λειτουργούν τα φανάρια στη διασταύρωση προς τις παραλίες των Αβδήρων και του Μυρωδάτου (μετά το χωριό των Αβδήρων), όπου έχουν σημειωθεί πριν δύο καλοκαίρια τραγικά τροχαία ατυχήματα...
Προχθές το μεσημέρι που πήγαινα προς τη παραλία του Αϊ Γιάννη είδα ότι τα φανάρια απλά...υπήρχαν και δεν λειτουργούσαν, μολονότι ειδικά το καλοκαίρι θα έπρεπε αυτά να λειτουργούν γιατί η συγκεκριμένη διασταύρωση πράγματι είναι πολύ επικίνδυνη αφού από 4 διαφορετικές κατευθύνσεις πηγαινοέρχονται αυτοκίνητα!
-Τα συγκεκριμένα φανάρια τη περίοδο του χειμώνα είναι μάλλον... αχρείαστα γιατί η κίνηση είναι μικρή στους συγκεκριμένους δρόμους.
Το καλοκαίρι όπως είναι απαραίτητη η λειτουργία τους! Γιατί λοιπόν δεν λειτουργούν φέτος;

31 Αυγούστου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

31 Αυγούστου
*Είναι δυνατόν; Να φέρνει η Skoda Ξάνθη ισοπαλία μέσα στη Λεωφόρο με τον Πρωταθλητή Παναθηναϊκό τη περασμένη Παρασκευή και αργά το βράδυ οι ενταύθα Ξανθιώτες «βάζελοι», να πλακώνονται με τους φιλάθλους της Skoda Ξάνθη!!! Γιατί η Ξάνθη πήρε «Χ» από τον… «πρωταθλητή» τους;
Είναι δυνατόν; Έλεος αδέλφια!!
......
*Αν εμείς σαν Ξανθιώτες δεν υποστηρίξουμε και δεν είμαστε ΟΠΑΔΟΙ της ομάδας μας, ποιοι θα είναι;
-Οι Αθηναίοι ή οι Πειραιώτες; Κρατήστε την οπαδική σας ομάδα… δεν σας το αρνηθήκαμε!
Μπροστά όμως στο όνομα ΑΟΞάρα όλα τα άλλα μπαίνουν στο περιθώριο!!
.......
*Διότι είναι ανεπίτρεπτο, πρωτόγνωρο και απαράδεκτο συγχρόνως... Να διαθέτει επί 21ετία η Ξάνθη ομάδα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα και να υπάρχουν Ξανθιώτες που όχι μόνο υποστηρίζουν ομάδες της Αθήνας, αλλά και θέλουν να «δείρουν» τους φιλάθλους της Skoda Ξάνθη και που, στη ΠΛΑΤΕΙΑ της πόλης μας;;; Έλεος!!!
......
*Άλλα δήλωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης για το θέμα των ΚΙΝΗΤΡΩΝ της Θράκης κι άλλα του «χρέωσε» η Νομαρχιακή Επιτροπή…
Ο καθένας το χαβά του κι όπως τα «καταλαβαίνει»!!
……
*Ο Δήμαρχος θέλει ΕΙΔΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ για τους 3 Νομούς της Θράκης και το «πάλευε» αυτό ανέκαθεν…
Και συνεχάρη τα Επιμελητήρια Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου που αποφάσισαν από κοινού να διεκδικήσουν τα ΔΙΚΑΙΑ τους!
Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης τι θέλει; Τα ίδια ΚΙΝΗΤΡΑ να έχει η Ξάνθη με Καβάλα και Δράμα;
Και στη περίπτωση αυτή, ποιος αφελής επενδυτής θα επενδύσει στο Νομό μας (ή θα παραμείνει στη περιοχή μας…);;; Μπορούν να μας απαντήσουν;
……
*Δεν «έκλεισε» ακόμη το όνομα του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης ο Νομάρχης Γιώργος Παυλίδης...
Αλλά και δεν βιάζεται ιδιαίτερα, αφού το ΠΑΣΟΚ ακόμη δεν ανακοίνωσε ούτε τον υποψήφιο Περιφερειάρχη του...
Πόσο μάλλον τον υποψήφιο… αντιπεριφερειάρχη του!
......
*Πάντως ο πολιτικός μηχανικός Μιχάλης Αμοιρίδης δεν θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια, οπότε μη πάει ο νους σας σ’ αυτόν...
Κι όσο για την Χρυσούλα Δημούδη, θα ‘ταν άστοχη η επιλογή τους από τον Νομάρχη Ξάνθης!
Που θέλει υποψήφιο ΑντιΠεριφερειάρχη που να ΕΝΩΝΕΙ όλες τις τάσεις κι όχι να… «διώχνει» κόσμο!!! Αυτά προς το παρόν…
.......
*Για περίπατο Χατζηευαγγέλου-Τσολακίδη στους Δήμους Τοπείρου και Βιστωνίδας μιλάνε οι ΠΑΣΟΚοι και προς το παρόν τουλάχιστον, δεν φαίνεται να έχουν και τόσο άδικο...
Αφού από τη μια η Νέα Δημοκρατία στη Ξάνθη έχει το μαύρο της χάλι με μια ανύπαρκτη Πρόεδρο της ΝΟΔΕ κι από την άλλη η μειονότητα μάλλον προς τα εκεί κατευθύνεται!
Αφού Χατζηευαγγέλου-Τσολακίδης τους τα έδωσαν όλα...και συνεχίζουν το «βιολί-βιολάκι»…
Αλλά στη πολιτική (και στις εκλογές…), ποτέ μη πεις ποτέ! Και κυρίως μη μιλάς για περιπάτους… διότι μπορεί να σου βγει αυτό εντελώς από την ανάποδη!
......
*Βέβαια στον Δήμο Αβδήρων ο Δημήτρης Γαλανόπουλος όπως μαθαίνω, αδυνατεί να κάνει ακόμη και ψηφοδέλτιο, καθώς πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι του Ζλάτκου και της Εύας περιμένουν και δεν του δίνουν τελική απάντηση καθότι είναι ακόμη «ρευστή» η κατάσταση!
……
*Τι περιμένουν άπαντες;
Μα έστω την τελευταία στιγμή, η Δήμαρχος των Αβδήρων να κατέβει ως ανεξάρτητη υποψήφια…
Με τον Νίκο Ζλάτκο στο πλευρό της! Οπότε, έρχονται τα πάνω… κάτω!

28 Αυγούστου

ΛΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Τα κίνητρα ανήκουν μόνο στη Θράκη…!

28 Αυγούστου
Σκληρή δήλωση του Δήμαρχου Ξάνθης που συγχαίρει το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Ξάνθης για την πρωτοβουλία του να συγκαλέσει σε σύσκεψη τα ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ
«ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ» ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
*Από το 1994 «φώναζα» ότι Καβάλα και Δράμα είχαν αποκλειστικό στόχο και σκοπό, να ενταχτούν στην ίδια ζώνη με τους Νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου. Δυστυχώς με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο που ετοιμάζει η σημερινή Κυβέρνηση, αυτό υλοποιείται και στη πράξη… Κάτι τέτοιο όμως θα αποτελέσει την οριστική «ταφόπετρα» στην ανάπτυξη και των τριών Νομών της Θράκης
Με σκληρή και καθαρή δήλωση αντέδρασε ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης για τα ΚΙΝΗΤΡΑ της Θράκης σε σχέση με τον νέο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ της Κυβέρνησης που εντάσσει στην ίδια ζώνη (Γ’ Ζώνη) τους Νομούς Καβάλας και Δράμας με τους Νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ξάνθης να συγκαλέσει σε σύσκεψη και τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της Θράκης, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στο υπό κατάθεση Νομοσχέδιο για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, επισημαίνοντας στις δηλώσεις του ότι «κάτι τέτοιο θα αποτελέσει «ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ» στην ανάπτυξη, αφού κανείς πλέον επιχειρηματίας δεν θα έρχεται να επενδύει στη περιοχή της Θράκης, από την ώρα που Καβάλα και Δράμα λόγω λιμανιού, του κάθετου δρόμου (από Εξοχή Δράμας) και Σιδηροδρόμου, θα προτιμά τους κοντινούς Νομούς της Περιφέρειας.
«Από το 1994 «φώναζα» ότι Καβάλα και Δράμα είχαν αποκλειστικό στόχο και σκοπό, να ενταχτούν στην ίδια ζώνη με τους Νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, «υποκλέπτοντας» στην ουσία τα ΚΙΝΗΤΡΑ της Θράκης που πρέπει να παραμείνουν μόνο για την Θράκη, πριν ερημώσει κι άλλο η περιοχή μας. Τέτοιοι κάποιοι χλεύαζαν και αμφισβητούσαν τις θέσεις μου….Δυστυχώς όμως με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο που ετοιμάζει η σημερινή Κυβέρνηση, αυτό υλοποιείται και στη πράξη… Κάτι τέτοιο όμως θα αποτελέσει την οριστική «ταφόπετρα» στην ανάπτυξη και των τριών Νομών της Θράκης. Καλώ το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ της Ξάνθης να συνεχίσει τις παρόμοιες θετικές πρωτοβουλίες του σε συνεργασία πάντα με τα Επιμελητήρια Ροδόπης και Έβρου. Ο Δήμος Ξάνθης κι εγώ προσωπικά στεκόμαστε στο πλευρό των επιχειρηματιών και του Επιμελητηρίου Ξάνθης με όλες μας τις δυνάμεις».
Όπως γράψαμε και στο φύλλο μας, την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010 στο Γραφείο Προέδρου και Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ξάνθης, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των παραγωγικών φορέων της Θράκης, με την παρουσία Προέδρων και εκπροσώπων των Επιμελητηρίων, των Συνδέσμων Βιομηχάνων και των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων της Θράκης, με θέμα το Νέο Αναπτυξιακό Νόμο.
Επισημάνθηκαν οι αδυναμίες του υπό διαβούλευση σχεδίου του Αναπτυξιακού Νόμου και έγιναν παρεμβάσεις και προτάσεις από τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θράκης για αλλαγές που θα προσδώσουν στη Θράκη ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και προοπτικές ανάπτυξης.
Τέλος αποφασίστηκε μετά από επεξεργασία των προτάσεων που κατατέθηκαν στη σύσκεψη, να διαμορφωθεί ένα υπόμνημα - πλαίσιο εξειδικευμένων μέτρων για τη Θράκη, που θα παρουσιαστεί στους πολιτικούς παράγοντες της Θράκης σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες και στην οποία θα πρέπει να τοποθετηθούν όλοι οι πολιτικοί της Θράκης και οι Φορείς. Εν τη ενώσει….τα ΚΙΝΗΤΡΑ που δεν πρέπει να φύγουν από τη περιοχή μας!

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΚΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ
Συναντήσεις του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ξάνθης με αρμόδιους
Υπουργούς για αποπληρωμή της Δημόσιας δαπάνης αλλά και την αποπληρωμή
ενός ακόμη εξαμήνου της επιδότησης εργασίας (12%).

Συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς, είχε στην Αθήνα ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Ξάνθης με αιτήματα την αποπληρωμή της Δημόσιας δαπάνης αλλά και την αποπληρωμή ενός ακόμη εξαμήνου της επιδότησης εργασίας (12%).

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ «Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
Ο Σύνδεσμος μας, εκπροσωπώντας και τους υπόλοιπους Συνδέσμους της ΘΡΑΚΗΣ, επεδίωξε και πέτυχε να έχει συναντήσεις για θέματα των επιχειρήσεων της περιοχής μας, με διάφορους αρμόδιους Υπουργούς. Οι συναντήσεις (που ελπίζουμε πως θα έχουν και συνέχεια) έγιναν χθες, 26/08/10 στην Αθήνα, σ’ ένα πολύ καλό κλίμα, όπου ανεπτύχθηκαν οι εκατέρωθεν απόψεις και θέσεις. Αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων ήταν η εξασφάλιση και η άμεση διάθεση των σχετικών κονδυλίων:
α.Για την αποπληρωμή της Δημόσιας Δαπάνης, σ’ όσες Επιχειρήσεις ολοκλήρωσαν Επενδυτικά Σχέδια στην περιοχή μας, και β. Την αποπληρωμή ενός ακόμη εξαμήνου, της επιδότησης του κόστους εργασίας (12%). Στην όλη μας προσπάθεια, είχαμε την αμέριστη στήριξη του Γεν. Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτή Ξάνθης κ. Σ. Ξυνίδη, τον οποίο και Δημόσια Ευχαριστούμε.
Για τον Σύνδεσμο Βιοτεχνών Βιομηχάνων Ξάνθης
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ
Σκαρλάτος Βασίλης



28 Αυγούστου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – SKODA ΞΑΝΘΗ 1-1 ΑΟΞάρα! Άξιζε και την ΝΙΚΗ με σούπερ την εμφάνιση στο β’ ημίχρονο!

28 Αυγούστου
ΣΟΥΠΕΡ Ο ΕΛΙΝΓΚΤΟΝ!
*Ο Ελινγκτον αξιοποίησε την αδράνεια Μπουμσόνγκ και Καντέ, ισοφάρισε στο 51’
ΜΕ σούπερ εμφάνιση στο β’ ημίχρονο, η Skoda Ξάνθη κατόρθωσε μέσα στην «άδεια» Λεωφόρο να πάρει παλικαρίσιο «Χ», ενώ άνετα θα μπορούσε να κερδίσει και το παιχνίδι…
Σούπερ ο Έλινγκτον που αξιοποίησε την αδράνεια Μπουμσόνγκ και Καντέ, και ισοφάρισε στο 51!
Όλη η ομάδα μας στο β’ ημίχρονο με την ψυχολογία του ΝΙΚΗΤΗ, ήταν υπέροχη! «Πάτησε» τους «βάζελους» στη κυριολεξία και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον…
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Μια διαφορετική πρεμιέρα περίμεναν οι φίλοι του Παναθηναϊκού από την πρωταθλήτρια ομάδα της περυσινής περιόδου. Οι «Πρωταθλητές» υποχρεώθηκαν σε ισοπαλία 1-1 από την SKODA Ξάνθη στην άδεια, λόγω τιμωρίας, Λεωφόρο και έκαναν ποδαρικό με το αριστερό στο νέο πρωτάθλημα.
Αν και προηγήθηκαν μόλις στο 9’ με τον Πετρόπουλο, οι πρωταθλητές πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση, ουδέποτε βρήκαν ρυθμό, δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στο δεύτερο ημίχρονο, μετά την ισοφάριση του Ελινγκτον (51’) και γνώρισαν από νωρίς την πρώτη τους βαθμολογική απώλεια.
Όσο για την Ξάνθη, πάλεψε για το βαθμό και τον πήρε.
Το 4-2-3-1 του Νίκου Νιόπλια δεν είχε εκπλήξεις, με δεδομένες τις απουσίες των τραυματιών Σισέ, Ζιλμπέρτο και του τιμωρημένου Σαριέγκι. Μπροστά από τον Τζόρβα, η αμυντική τετράδα αποτελούνταν από τους Σεϊταρίδη, Σπυρόπουλο, Μπουμσόνγκ και Καντέ. Σιμάο και Κατσουράνης ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τον Γκοβού δεξιά, τον Λέτο αριστερά και τον Νίνη πίσω από τον Σισέ.
Από την άλλη πλευρά, το 4-1-4-1 του Νίκου Κεχαγιά είχε τον Ελινγκτον στην κορυφή της επίθεσης, τους Πόι και Κατόνγκο στα δύο άκρα, τους Στρμπα και Βασιλακάκη στον κεντρικό άξονα και τον Αντεφέμι πίσω τους, μπροστά από την αμυντική τετράδα των Μπέρτου, Τζάγκι, Κωστούλα και Γκλέισον. Τερματοφύλακας ήταν ο Γκσπούρνιγκ.
Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε νωρίς με τον Πετρόπουλο, μόλις στο 9’, αλλά αυτό δεν τον βοήθησε. Ρυθμό δεν βρήκε, ούτε ανάπτυξη από τον κεντρικό άξονα. Δεν έπαιξε γρήγορα και έψαξε τις επιθέσεις από τα άκρα, κυρίως από δεξιά με τον Γκοβού. Είχε 3-4 τελικές προσπάθειες με Λέτο, Νίνη και Πετρόπουλο, αλλά καμία μεγάλη ευκαιρία. Από την πλευρά της η Ξάνθη κλείστηκε στο «καβούκι» της μέχρι το 25’ και σταδιακά άρχισε να βγαίνει προς τα εμπρός, έχοντας την καλή στιγμή με τον Στρμπα (42’).
Και το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με γκολ, αλλά από τους φιλοξενούμενους. Ο Ελινγκτον αξιοποίησε την αδράνεια Μπουμσόνγκ και Καντέ, ισοφάρισε στο 51’ και τα «φίδια» άρχισαν να ζώνουν τον Παναθηναϊκό. Οι ποδοσφαιριστές μας πήραν ψυχολογία και έδειξαν επιθετικές τάσεις, οι «πράσινοι» παρέμεναν χωρίς ρυθμό και με λάθη-αστάθειες, ενώ δεν «απάντησαν» άμεσα με Γκοβού (54’) και Σπυρόπουλο (59’).
Ο Νιόπλιας έριξε τον Καραγκούνη αντί του Κατσουράνη (65’) και λίγο αργότερα άλλαξε επιτελικό μέσο, με τον Κλέιτον αντί του Νίνη. Οι προσπάθειες για πίεση συνεχίστηκαν, οι «πράσινοι» είχαν τα ηνία, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με Γκοβού (73’) και Πετρόπουλο (86’), απείλησαν και με τον Καραγκούνη (72’, 79’), αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη παρά τις δύο καλές στιγμές στις καθυστερήσεις με τους Μπουμπσόνγκ και... Σταθάκη!
ΣΚΟΡΕΡΣ: 9' Πετρόπουλος - 51' Ελινγκτον
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) (Πολύ καλός)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 49' Λέτο - 18' Πόι, 82' Στρμπα , 90'+2' Μπούγκα
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας 6, Σεϊταρίδης 6 (86' Μαρίνος), Σπυρόπουλος 4, Μπουμσόνγκ 6, Καντέ 6, Κατσουράνης 5 (65' Καραγκούνης 5), Σιμάο 4, Γκοβού 6, Λέτο 6, Νίνης 7 (75' Κλέιτον 5), Πετρόπουλος 6.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνιγκ 8, Μπέρτος 8, Τζάγκι 8, Κωστούλας 7, Γκλέισον 8, Στρμπα 8, Αντεφέμι 6, Βασιλακάκης 7 (89’ Σταθάκης), Κατόνγκο 8, Πόι 6 (70' Μαρσελίνιο 7), Έλινγκτον 8 (82' Μπούγκα).

28 Αυγούστου

ΘΡΗΝΟΣ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ «Έφυγε» η Ειρήνη Δαλάτση, υπέκυψε στην ανίατη, σήμερα (11.00) η κηδεία της στον Ι. Ν. του Νεκροταφείου!

28 Αυγούστου
Το ήθος, η προσφορά της στα κοινά, η αγάπη της για τη ζωή… την ξεχώριζαν σαν άνθρωπο 
ΘΛΙΨΗ, θρήνος και οδύνη στη κοινωνία της Ξάνθης. «Έφυγε» χθες το πρωί σε ηλικία 53 ετών η δημοτική σύμβουλος Ξάνθης ΕΙΡΗΝΗ ΔΑΛΑΤΣΗ, υποκύπτοντας στην ανίατη ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Το ήθος, η προσφορά της στα κοινά, η αγάπη της για τη ζωή….την ξεχώριζαν σαν άνθρωπο. Θα λείψει σε όλους μας… Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωϊ στην εκκλησία των Νεκροταφείων Ξάνθης.
ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΔΑΛΑΤΣΗ
Η Ειρήνη Δαλάτση γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1957.
Το επάγγελμά της ήταν Κοινωνική Λειτουργός.
Εργάστηκε ως υπάλληλος της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας.
Ήταν παντρεμένη με τον Τάσο Ζουρνατζίδη και μητέρα ενός παιδιού.
Υπήρξε:
Μέλος επιστημονικής ομάδας Κέντρου Ενημέρωσης κατά των ναρκωτικών.
Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Κρατικού Παιδικού Σταθμού Σταυρούπολης.
Μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων.
Κοινωνική Σύμβουλος του Ν. Ξάνθης.
Πρόεδρος του Νομικού Τμήματος του Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας.
Υπεύθυνη Προγραμμάτων Κοινωνικής μέριμνας.Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
Ο Σύλλογος Καρκοναπθών και Φίλων Νομού Ξάνθης αποχαιρετά την αγαπημένη του πρόεδρο Ειρήνη Δαλάτση. Η έξοδος ακολουθία θα τελεσθεί το Σάββατο 28-08-10 στις 11 π.μ. στον Ιερό Ναό Κηρύκου και Ιουλίτης στα Νεκροταφεία Ξάνθης.
Η σορός θα βρίσκεται στον Ναό από τις 10π.μ.
Ο σύλλογος καλεί τα μελή του να παραστούν στην τελετή.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΛΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ
Από το γραφείο του Δημάρχου Ξάνθης για τον θάνατο της Ειρήνης Δαλάτση, δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση:
Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχαήλ Στυλιανίδης εκφράζει την βαθειά του θλίψη για τον αδόκητο χαμό της Δημοτικής Συμβούλου Ειρήνης Δαλάτση και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήριά στην οικογένεια και στους οικείους της εκλιπούσης.
Ο χαμός της αποτελεί πλήγμα για την αυτοδιοικητική οικογένεια η οποία πενθεί αλλά και για την τοπική κοινωνία αφού είναι γνωστή η μεγάλη της προσφορά αλλά και το έργο που επιτελούσε στον ευαίσθητο κοινωνικό τομέα και ιδιαίτερα στους πάσχοντες συνανθρώπους μας από την επάρατο νόσο.
Ας είναι γαλήνιος ο δρόμος της προς την αιωνιότητα.ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ:
Είναι μια μέρα απ’ αυτές που εύχεσαι να μην είχαν έρθει ποτέ...
Η Ειρήνη, η δική μας Ειρήνη, η Ειρήνη όλων, έφυγε από το μάταιο αυτό κόσμο.
Έχοντας όμως αφήσει έντονο και διακριτό πίσω της το ίχνος τής προσωπικής της διαδρομής. Με ανεξίτηλα τα σημάδια της κοινωνικής της προσφοράς και της συμμετοχής της σε αγώνες για εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, για κοινωνική μέριμνα, για τη λύση χρόνιων προβλημάτων των αδύναμων και των κατατρεγμένων. Κι όλ' αυτά τα έκανε με το δικό της χαρακτηριστικό και ασυμβίβαστο τρόπο. Δεν αρνήθηκε ποτέ να βγει μπροστά, να παλαίψει, να φωνάξει πρώτη αυτή για όσα πληγώνουν την κοινωνία μας. Άνθρωπος της προσφοράς, της συνεργασίας, της εξεύρεσης πρακτικών λύσεων, χωρίς προσωπικά ταμπού και εξαρτήσεις, ΑΝΘΡΩΠΟΣ...
Δεν πρέπουν δάκρυα στην Ειρήνη μας. Άλλωστε, δεν θα τό 'θελε και η ίδια. Μόνο υπόσχεση για πίστη στους αγώνες μας και συνέπεια σε όσα η ίδια πίστευε κι αγωνίστηκε. Και είναι βέβαιο ότι η Ειρήνη μας, ο "Τσε" όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούσαμε όλοι μας, θα μας χαμογελάει από κει πάνω...

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
ANAKOΙΝΩΣΗ
Με θλίψη πληροφορήθηκα το μεσημέρι της Παρασκευής την είδηση του θανάτου της Ειρήνης Δαλάτση. Η Ειρήνη υπήρξε μια λαμπρή παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο και ήταν τιμή μου που συνεργαστήκαμε στο Δ.Σ. των Παιδικών Σταθμών του Δ. Ξάνθης. Η συμμετοχή της στα κοινά ήταν φυσική συνέπεια της πολύχρονης παρουσίας της στο χώρο της κοινωνικής πρόνοιας στον οποίο διακρινόταν για τον επαγγελματισμό της, την επιστημονική της επάρκεια αλλά κυρίως για το ανυπόκριτο ενδιαφέρον της στην υποστήριξη των πολιτών. Με λίγα λόγια η Ειρήνη ήταν ένα παλικάρι και νιώθω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης είναι πιο φτωχό πλέον εξαιτίας της απουσίας της.
Στους οικείους της εκφράζω τα συλλυπητήρια μου.
Νίκος Ανταμπούφης
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Ξάνθης

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΗ ΞΑΝΘΗΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κ.Α.Π.Η., με την αναγγελία του θανάτου της Δημοτικής Συμβούλου και μέλους του Δ.Σ. του Κ.Α.Π.Η., Ειρήνης Δαλάτση, συνήλθε εκτάκτως σήμερα Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010 και αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία της
2. Να κατατεθεί στεφάνι
3. Να μεταφέρει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της
4. Να δημοσιευτεί η παρούσα απόφαση στον τύπο της Ξάνθης.
Ξάνθη 27/8/2010
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Κ.Α.Π.Η.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Κ.Α.Π.Η.
ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, συνελθών εκτάκτως την 27.8.2010 μετά την αναγγελία του θανάτου της Ειρήνης Δαλάτση, Δημοτικής Συμβούλου, εκλεκτού και ενεργού στελέχους της τοπικής κοινωνίας, αποφάσισε ομόφωνα:
Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη για τον αδόκητο χαμό της Δημοτικής Συμβούλου.
Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης.
Να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία.
Να κατατεθεί χρηματικό ποσό για την ενίσχυση του συλλόγου καρκινοπαθών στον οποίο ήταν και Πρόεδρος.
Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Συντάχθηκε το ψήφισμα αυτό και υπογράφτηκε όπως ακολουθεί.
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο Πρόεδρος Τα μέλη
Φίλιππος Φιλίππου (Ακολουθούν υπογραφές)

Ακριβές απόσπασμα
Ξάνθη 27-8-2010
Mε εντολή Δημάρχου
Η Ειδική Γραμματέας του Δημ.Σ/λίου
Ανδρέου Μαρία - Άννα

28 Αυγούστου

Τσετίν & Χατζηοσμάν, ζήτησαν από Μπαντζελή! ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

28 Αυγούστου
Το διάστημα από 10 έως και 20 Αυγούστου οι νομοί Ροδόπης και Ξάνθης ήρθαν αντιμέτωποι με πρωτοφανείς για τα δεδομένα των περιοχών υψηλές θερμοκρασίες.
Ο παρατεταμένος καύσωνας προκάλεσε ζημιές στις καλλιέργειες λαχανικών και συγκεκριμένα, στις καλλιέργειες μελιτζάνας, ντομάτας, ντοματοπιπεριάς και μποστανικών. Οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ μετέβησαν στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να ελέγξουν το μέγεθος της ζημιάς και να καταγράψουν τις καταστροφές. «Ενώ ο κανονισμός του ΕΛΓΑ αποζημιώνει καταστροφές στις καλλιέργειες λόγω του καύσωνα, ωστόσο για τους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης και για τις συγκεκριμένες καλλιέργειες ο ΕΛΓΑ της Αθήνας δεν δέχεται τις δηλώσεις των παραγωγών», όπως επισημαίνουν σε επιστολή τους προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, οι βουλευτές Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν και Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη. Θεωρούν άδικο τον αποκλεισμό και ζητούν να τεθεί σε εφαρμογή ο μηχανισμός αποζημίωσης των εν λόγω παραγωγών.

28 Αυγούστου

SHOW MUST GO ON!

28 Αυγούστου
*Όλα τα καίει η φωτιά, εκτός από τα όνειρα…
Από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι μέσα από τον Life 921 fm, ξανά μαζί!
-Ο Πάνος Παπαδόπουλος στην «Ανοιχτή γραμμή»!
(Nα τον διαφημίσουμε και λίγο, τώρα που άλλαξε και λουκ…)
……
*Αυτό κι αν είδηση, χώρια που το κορίτσι με κάλεσε και για… ποτό προκειμένου να την απολαύσω σε στιγμές έμπνευσης!
Στο ΝΟΣΤΟΣ bar λοιπόν παίζει σήμερα μουσική η νεαρή παραγωγός του ραδιοφώνου Μαρίνα Μπίκου.
(Ροκάκια φαντάζομαι ότι θα παίξει κι όχι… νοσταλγικές μπαλάντες! Όπως ο τίτλος του μαγαζιού…).
……
*Στη Ξάνθη παραμένει ο Μανώλης Φανουράκης αναβάλλοντας τελικά τις μίνι διακοπές του, για άγνωστους λόγους…
Το πιο πιθανό να χώρισε και με τον νέο… «μυστικό» έρωτά του, καθότι οι καλοκαιρινοί έρωτες γενικώς διαρκούν λίγο…
……
*Πανέτοιμο και πανέμορφο έγινε το νέο SEVEN cafe bar του Σταύρου και της Πόπης Μωραϊτη στη Παναγή Τσαλδάρη 30…
Το μαγαζί όπως έμαθα ανακαινίστηκε ριζικά, εκεί μάλιστα δουλεύει και το αστέρι που λέγεται Βαλεντίνα και το χειμώνα κατά πάσα πιθανότητα θα δουλεύει μετά τις 10 το βράδυ, ως ελληνάδικο με ελληνική σούπερ μουσική…
Λεπτομέρειες προσεχώς!
……
*Από τώρα ετοιμάζει σπέσιαλ βραδιές για το ΠΕΤΡΙΝΟ ο Ανέστης Αντωνιάδης όπως έμαθα…
Μάλιστα κάθε Τετάρτη θα διοργανώνει Latin night με γνωστό χορευτικό σύλλογο της Ξάνθης (Όχι αυτόν της ΦΕΞ…) ενώ Παρασκευές και Σάββατα οι εκπλήξεις θα διαδέχονται η μια την άλλη…
……
*Αποκλειστικό. Κι έχουμε και λέμε… Οριστικά ο νέος τίτλος του μαγαζιού όπως τον αποφάσισε ο Τάκης, θα έχει ως εξής:
-ΕΛΛΗΝΑΔΙΚΟ Αμάν!
Με σούπερ αστέρι και τον χειμώνα που έρχεται, την πανέμορφη Χρύσα που ήδη όπως έμαθα έκλεισε…
……
*Πότε θα ξεκινήσει το ΕΛΛΗΝΑΔΙΚΟ Αμάν;
Την Παρασκευή 3 ή 10 Σεπτεμβρίου! Εκτός αν αλλάξει κάτι…
……
*Στην Αθήνα βρήκα χθες για δουλειές τον Τάσο Βρένο της ΑΙΧΜΗΣ κι όπως έμαθα, στο… «διάλλειμα» που έκανε, πήγε και μια βόλτα στο κότερο του κουμπάρου του Κώστα Παπαβραμίδη για μία μικρή βόλτα στο Σαρωνικό…
-Μόνοι με τον πλοίαρχο οι τρεις τους ή με λοιπή παρέα, γιατί ο Κώστας είναι πονηρός, αυτό δεν το έμαθα ακόμη…
……
*Θα παρουσιάσει τελικά η Ειρήνη Ζώη το Φεστιβάλ Τραγουδιού στη Θρακική Σκηνή στα θερινά «Ολύμπια» (την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου), ή κάτι άλλαξε… όπως συνήθως συμβαίνει;
….
*Πάντως αν και θα το ήθελαν πολύ, Ελένη Καπώνη και Πλούταρχος δεν θα έρθουν τελικά στο στέκι της Θρακικής Σκηνής έστω και για ένα 2ήμερο μέσα στις γιορτές Π. Πόλης…
Φέτος δεν προβλέπεται και δεν μπορούν (και οι δύο), ούτε… 24ωρη άδεια να πάρουν από τις δουλειές τους!
……
*Τέλη Οκτωβρίου (25-27/10/2010) θα γίνει στη Ξάνθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΤΑΕ-KWO-DO όπως μου είπε ο φοβερός αθλητής που ακούει στο όνομα Κώστας Σιδηρόπουλος (καταγωγή από την Πασχαλιά Σταυρούπολης) και θα είναι πράγματι το μεγάλο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ της χρονιάς!!!
Σημειώστε από τώρα την ημερομηνία, γιατί αναμένονται στη Ξάνθη πάνω από 300-350 αθλητές ΤΑΕ-KWO-DO από όλη την Ελλάδα!!!
Ο ΓΥΦΤΟΣ