*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Μαΐου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ: Σε λειτουργία τα έργα εμπλουτισμών σε τμήματα της πεδιάδας της Ξάνθης!

29 Μαΐου
Ο Νομάρχης Ξάνθης Γ. Παυλίδης συνεχίζει σταθερά την προσπάθεια μεταφοράς νερών στην πεδιάδα της Ξάνθης με στόχους περιβαλλοντικούς αλλά και στήριξης των δοκιμαζόμενων αγροτών*Τα νερά διοχετεύονται προς χρήση για εμπλουτισμό – άρδευση σε αγροκτήματα των οικισμών Τυμπάνου, Βανιάνου, Πρασινάδας, Ν.Αμισού, Εξοχής, Μέλισσας, Δάφνης, Μαγγάνων, Ζηλωτής, Ερασμίου, Αβάτου, Δεκάρχου, Ευλάλου, Κύρνου, Κεντητής, και Μυρωδάτου, καθώς και των οικισμών Πηγαδίων, Πολυσίτου, Σελίνου, Βαφέϊκων, Γενισέας, Συδινής, Κουτσού, Ποταμιάς, Μάνδρας, μειώνοντας την χρήση των γεωτρήσεων και την
υφαλμύρωση των εδαφών, σε πλέον των 110.000 στρεμμάτων γης.
«Ο Νομάρχης Ξάνθης Γ. Παυλίδης συνεχίζει σταθερά την προσπάθεια μεταφοράς νερών στην πεδιάδα της Ξάνθης με στόχους περιβαλλοντικούς αλλά και στήριξης των δοκιμαζόμενων αγροτών, συνεχίζει σταθερά το μεγάλο του όραμα για το ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ του Νομού»!
Αυτά αναφέρει το δελτίο τύπου της Νομαρχίας Ξάνθης, αναφερόμενο στα έργα εμπλουτισμών σε τμήματα της πεδιάδας της Ξάνθη, τονίζοντας τα παρακάτω:
«Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ξάνθης συνεχίζει σταθερά την προσπάθεια μεταφοράς νερών στην πεδιάδα της Ξάνθης με στόχους περιβαλλοντικούς αλλά και στήριξης των δοκιμαζόμενων αγροτών.
Έτσι και φέτος δια της χρήσεως και συντηρήσεως του φράγματος Κύρνου, του εμπλουτισμού Ερασμίου, του εμπλουτισμού Γενισέας - Κουτσού, του εμπλουτισμού Πολυσίτου, των εμπλουτισμών Μαγγάνων, των εμπλουτισμών Μυρωδάτου, των εμπλουτισμών της ευρύτερης περιοχής Βανιάνου – Αμισού – Εξοχής και του αντλιοστασίου της ΕΒΖ ωφελούνται περίπου είκοσι πέντε (25) σημαντικοί οικισμοί του Νομού, όπου προστατεύεται το περιβάλλον, μειώνεται το κόστος και αυξάνεται η παραγωγή. Τα νερά διοχετεύονται προς χρήση για εμπλουτισμό – άρδευση σε αγροκτήματα των οικισμών Τυμπάνου, Βανιάνου, Πρασινάδας, Ν.Αμισού, Εξοχής, Μέλισσας, Δάφνης, Μαγγάνων, Ζηλωτής, Ερασμίου, Αβάτου, Δεκάρχου, Ευλάλου, Κύρνου, Κεντητής, και Μυρωδάτου, καθώς και των οικισμών Πηγαδίων, Πολυσίτου, Σελίνου, Βαφέϊκων, Γενισέας, Συδινής, Κουτσού, Ποταμιάς, Μάνδρας, μειώνοντας την χρήση των γεωτρήσεων και την υφαλμύρωση των εδαφών, σε πλέον των 110.000 στρεμμάτων γης.
Με την εκτέλεση έργου αυτοτελούς ηλεκτροδότησής του αντλιοστασίου της ΕΒΖ, την διοίκηση της οποίας ευχαριστούμε, και με την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας του από πόρους της Νομαρχίας Ξάνθης, πραγματοποιείται απόληψη περίπου 5.000 κ.μ. νερού ανά 24ωρο, από τον Νέστο ποταμό, από το ύψος των Τοξοτών, που διοχετεύεται σε χειμμάρους – κανάλια νότια του Ζαχαρουργείου, σε 6.000 με 7.000 στρέμματα γης.
Ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης σχετικά δήλωσε: «Δημιουργούμε, με σταθερή προσπάθεια, ένα νέο τοπίο στον Νομό μας, προς όφελος όλων, με παρεμβάσεις και έργα. Συνεχίζουμε να αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα, κάθε ευκαιρία, κάθε ιδέα και αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση γιατί έτσι, με χαμηλού κόστους “έξυπνες” πρακτικές προσφέρουμε στον κάθε αγρότη και στην κοινωνία».
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ»

29 Μαΐου

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Τέλος στη σήψη της πολιτικής ζωής!

29 Μαΐου
Θερμή υποδοχή του Πρωθυπουργού στη Κομοτηνή
*Επικεφαλής του Υπουργικού συμβουλίου που συνεδρίασε στα γραφεία της Περιφέρειας, στο πλευρό του και ο Σωκράτης Ξυνίδης.

Την ανάγκη να προχωρήσει η χώρα σε ιστορικές αλλαγές, καθοριστικές για τη λειτουργία της τόνισε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από την Κομοτηνή, όπου συμμετείχε χθες σε σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ροδόπης.Ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, την Κομοτηνή, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, στο οποίο συμμετέχουν οι Γιώργος Πεταλωτής, Λούκα Κατσέλη, Δημήτρης Ρέππας, Τίνα Μπιρμπίλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Παύλος Γερουλάνος, Γιάννης Μαγκριώτης, Θεοδώρα Τζάκρη, Φίλιππος Σαχινίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Σπύρος Βούγιας, η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Γιώργος Πετρουλάκης, καθώς και άλλοι γενικοί γραμματείς του υπουργείου και βουλευτές της περιοχής, ενώ παρών είναι και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης.
«Πρέπει να δώσουμε οξυγόνο στο πολιτικό σύστημα, στο οικονομικό σύστημα, σε ολόκληρη την κοινωνία, χτυπώντας τη διαφθορά, ακόμα κι αν πρέπει να ματώσουμε», σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, εκφράζοντας τη βούληση και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης «να βγούμε από τη σήψη και να τελειώνουμε με τη διαφθορά όπου και αν βρίσκεται. Έπρεπε να αλλάξει η κυβέρνηση για να λάμψει η αλήθεια. Η κυβέρνηση αυτή δεν μένει στα προσχήματα. Οι πολίτες το καταλαβαίνουν αυτό ακόμα και αν κάποιοι το αμφισβητούν» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, ανέφερε ότι η κυβέρνηση κάνει «δύσκολα βήματα, διότι χτυπάμε νοοτροπίες που έχουν εμπεδωθεί, χτυπάμε κατεστημένα που αντιδρούν».«Δεν θα κάνουμε πίσω», υπογράμμισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση Καραμανλή ότι δεν αντιμετώπισε τη διαφθορά, αλλά «επέλεξε τη σιωπή και τη συγκάλυψη, επιφέροντας σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας διεθνώς».
Ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στο μηχανισμό στήριξης, τόνισε ότι αποτελεί ανάσα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την ανάπτυξη της χώρας. Χαρακτήρισε τον «Καλλικράτη» «κλειδί» για τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, κάνοντας λόγο για ένα κράτος που θα έχει επιτελικό ρόλο.
Αναφερόμενος στις υποθέσεις σκανδάλων που διερευνά η Βουλή και η Δικαιοσύνη, επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και κατηγόρησε τις κυβερνήσεις της ΝΔ για σιωπή και συγκάλυψη, στάση που αποτέλεσε πλήγμα στο πολιτικό σύστημα και την οικονομία.
«Ανάγκη για ιστορικές αλλαγές»
Την ανάγκη να προχωρήσει η χώρα σε ιστορικές αλλαγές, καθοριστικές για τη λειτουργία της, για πιο δυνατή οικονομία και περισσότερη ευνομία, τόνισε στις δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση με 61 εκατ. ευρώ της ενωμένης κλωστοϋφαντουργίας, με την οποία δίνεται εργασία σε 450 άτομα, τονίζοντας ότι τώρα, την ώρα της κρίσης, πρέπει να σταθούμε κοντά στον εργαζόμενο και τον άνεργο, γιατί η ανεργία μπορεί να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα τα επόμενα χρόνια.
Τη βούληση και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης «για να βγούμε από τη σήψη και να τελειώνουμε με τη διαφθορά όπου και αν βρίσκεται», εξέφρασε από την Κομοτηνή, την οποία επισκέπτεται από το πρωί, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. «Έπρεπε να αλλάξει η κυβέρνηση για να λάμψει η αλήθεια. Η κυβέρνηση αυτή δεν μένει στα προσχήματα. Οι πολίτες το καταλαβαίνουν αυτό ακόμα και αν κάποιοι το αμφισβητούν» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας πρακτικές και αντιλήψεις που μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο, να δώσουμε οξυγόνο στο πολιτικό σύστημα, χτυπώντας τη διαφθορά, ακόμα κι αν πρέπει να ματώσουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «Όλοι έχουμε ευθύνη για πρακτικές του παρελθόντος, αλλά σήμερα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη να αλλάξουμε αυτές τις πρακτικές».
Στη διάρκεια της ομιλίας του στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ροδόπης (ΟΚΕ), ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης την εγγύηση του Δημοσίου στο κοινοπρακτικό, από πέντε τράπεζες, δάνειο, ύψους 61 δισ. ευρώ προς την «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία», ώστε να αναταθούν οι δανειακές της υποχρεώσεις και να προχωρήσει σε παραγωγικές δράσεις μέσω του νέου επιχειρηματικού της σχεδίου.
Επίσης, ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, έριξε ιδιαίτερο βάρος στη σύνδεση των περιφερειακών ΑΕΙ και ΤΕΙ με την Περιφέρεια, ώστε αυτά να συνδεθούν με το αναπτυξιακό πρότυπο και ζήτησε από την ΟΚΕ τη διατύπωση προτάσεων για το πώς αυτή θα έχει περισσότερο λόγο στα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε ό,τι αφορά τα προγράμματα, τη χρηματοδότηση, καθώς και τη δυνατότητα πρόσβασης κάποιου σε αυτά πέραν των διαδικασιών του εξεταστικού συστήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι ανοιχτό.Ο πρωθυπουργός, τόνισε επίσης ιδιαίτερα τη σημασία που αποδίδεται στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, λέγοντας πως αν δεν επενδύσουμε σε αυτό, πάλι σε λίγα χρόνια, θα έλθουν και θα μας πουν μειώστε μισθούς για να γίνετε πιο ανταγωνιστικοί.
Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία

29 Μαΐου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΑΚΑΛΙΔΗΣ: Με «οδηγούς» τον… οδηγό του και την Ούτση, νέα επίθεση κατά της ΝΟΔΕ για τον «Χατζηκαλλικράτη»!

29 Μαΐου
Συνεχίζει δυστυχώς ο Δήμαρχος Σταυρούπολης Γιώργος Καρασακαλίδης αντί να βαράει τον «γάϊδαρο» να βαράει το… «σαμάρι»! Αυτή τη φορά μάλιστα με «οδηγούς»δύο υπαλλήλους του στον Δήμο Σταυρούπολης!
Που με τη «σφραγίδα» Δημοτική Οργάνωση Ν.Δ. Σταυρούπολης, ξεσπαθώνουν κατά της…Νέας Δημοκρατίας και της ΝΟΔΕ!!!
Το τραγελαφικό της υπόθεσης; Ο Πρόεδρος της Τ.Ο. που υπογράφει την ανακοίνωση, είναι ο… προσωπικός του οδηγός του Δημάρχου που τον μεταφέρει παντού γιατί δεν έχει ο ίδιος δίπλωμα! Και αναφέρομαι βέβαια στον Δημήτρη Κωστέλη, κατά τα άλλα ένα πολύ αξιόλογο παιδί.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Το πολιτικό θέμα.
-Με τη ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης λοιπόν και όχι το ΠΑΣΟΚ, ή τους Σωκράτη Ξυνίδη-Χατζηευαγγέλου - Τσαρτσάρα και Ραγγούση, τα βάζουν πλέον τα μέλη της Δημοτικής Οργάνωσης Σταυρούπολης της Νέας Δημοκρατίας, θεωρώντας ότι η νομαρχιακή οργάνωση αδιαφόρησε για το ζήτημα της αυτονομίας του Δήμου Σταυρούπολης και μάλιστα εμφάνισε πρόταση στην οποία συμφωνεί με τη συνένωση των Δήμων Ξάνθης και Σταυρούπολης!!!
Στο πλαίσιο λοιπόν των αντιδράσεών τους τα μέλη της τοπικής οργάνωσης της Σταυρούπολης «παίζοντας» εμφανώς το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ του Δημάρχου Σταυρούπολης και τίποτα άλλο, έκαναν γνωστό στη Τοπική κοινωνία και τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας ότι σταματούν να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε κομματική διαδικασία – με πρώτες τις επικείμενες εκλογές- εκδίδοντας μάλιστα μια ιδιαίτερα σκληρή επιστολή εναντίον της ΝΟΔΕ, λες και αυτή «καθόρισε, κατήρτισε και ΨΗΦΙΣΕ το Χατζηκαλλικράτης»!!!
Εντύπωση λοιπόν προκαλεί το γεγονός ότι το ζήτημα προκαλεί ιδιαίτερα μεγάλη τριβή αν και ουσιαστικά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει κανένα θεσμικό ή ουσιαστικό ρόλο, ενώ η σχετική πρόταση ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφουν οι δύο δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Σταυρούπολης αναφέρει: «Ενημερώνουμε την ΝΟΔΕ Ξάνθης ότι ο καιρός που οι τοπικές οργανώσεις και τα μέλη τους ήταν για να κερνάνε καφέδες, να είναι εκλογικοί αντιπρόσωποι και να τρέχουν να μαζεύουν κόσμο έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Η απόφαση που πήρε η ΝΟΔΕ Ξάνθης σχετικά με το σχέδιο «Καλλικράτης» χωρίς να υπολογίσει την γνώμη της τοπικής και των νεοδημοκρατών του Δήμου Σταυρούπολης ήταν άκρως προσβλητική, ανεύθυνη και απαράδεκτη!»
Και η κατάληξη της ανακοίνωσης:
«Γιατί δεν μας καλέσατε να ακούσετε την άποψή μας; Γιατί τόση απαξίωση; Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε ονομαστικά ποια μέλη ψηφίσαν την συγκεκριμένη απόφαση και ήταν ομόφωνη. Ποιοι ήταν αυτοί που αποφάσισαν για μας, χωρίς εμάς, ως πρωτεργάτες των θεμελίων σε ένα οικοδόμημα-σχέδιο, ταφόπλακα για την περιοχή, που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και θα πεθάνουμε. Αφού λοιπόν η ΝΟΔΕ Ξάνθης απαξίωσε με τόσο προσβλητικό τρόπο τα μέλη της στο Δήμο Σταυρούπολης, εμείς αποφασίσαμε ομόφωνα να μην συμμετέχουμε σε καμία εκλογική διαδικασία του κόμματος στο Ν. Ξάνθης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, για τη συμμετοχή της στο στυγνό-πολιτικό έγκλημα που φέρει την βούλα του ΠΑΣΟΚ» καταλήγει η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος Δημήτρης Κωστέλης (οδηγός του Δημάρχου Σταυρούπολης) και η Γραμματέας Χρύσα Ούτση, υπάλληλος του Δημοτικού ΚΕΠ της Σταυρούπολης!!!!
-Τα σχόλια για σας…

29 Μαΐου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Συνεχίζει με αποχή συσσιτίου, ζητάει να του επιτραπεί στις φυλακές η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή!

29 Μαΐου
Προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης
Σας γράφω, μετά την πρωτοφανή και εκδικητική μεταγωγή μου για 5 ημέρες στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων στην οποία απάντησα με σκληρή απεργία δίψας, ώσπου μεταφέρθηκα στην εντατική του Ευαγγελισμού με υποχρεωτικό ορρό. Παρόλα αυτά, ουδείς υπεύθυνος τιμωρήθηκε γι’ αυτή την εξοντωτική μεταγωγή (πέντε ημέρες ίσον αιώνες) και συνέχισα με απεργία πείνας από 1 Μαΐου έως σήμερα.
Μεταγόμενος πια σε ανθρώπινες συνθήκες κράτησης στην Κομοτηνή, χάνοντας 17 κιλά σε ένα μήνα, δηλώνω σήμερα Τετάρτη 26 Μαΐου υπεύθυνα ότι σταματώ την απεργία πείνας συνεχίζοντας όμως με αποχή συσσιτίου, με τα εξής αιτήματα:
1. Να εγκριθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τη Γενική Γραμματεία του το δικαίωμα στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή για να παρακολουθήσω «Πρόγραμμα εξ αποστάσεως σπουδών, θεωρώ εφικτό το δικαίωμα στις σπουδές, αλλά και κατοχυρωμένο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τα Δικαιώματα των κρατουμένων.
2. Να μου επιτραπεί, έστω μία ώρα ημερησίως, ο προαυλισμός στον ειδικό χώρο όπου κρατούμαι και όχι αλλού. Ας καταλάβετε ότι παραδόθηκα για μια άσχετη υπόθεση ανθρωποκτονίας και κινδυνεύω με βαριά τιμωρία πλέον, μόνο και μόνο για να αναδείξω στο πανελλήνιο το σχέδιο εξόντωσής μου από παρακρατικούς, πολλοί εκ των οποίων συνεχίζουν το έργο τους εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων.
Τέλος, ευχαριστώ δημόσια τη Διεύθυνση των Φυλακών Κομοτηνής, που δείχνει ανθρωπιστικό πρόσωπο και έμπρακτα ικανοποιεί το δίκαιο αίτημά μου (αρ. πρωτ. 3231/19-4-2010) να εργαστώ και να τελειώσω ήσυχα την ποινή μου.
Συνεχίζω με αποχή συσσιτίου ευελπιστώντας ότι τα λήξει ο Γολγοθάς μου και θα μου επιτραπεί η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή για να συνεχίσω τις σπουδές μου, κάτι που χωρίς υπερβολή είναι το Α και το Ω αυτή τη στιγμή για μένα, επισκιάζοντας ακόμη και το ζήτημα των ποινικών υποθέσεων που εκκρεμούν εις βάρος μου.
Ευχαριστώ για την κατανόησή σας, ευελπιστώντας να δείτε με ανθρωπισμό και ευαισθησία τα δύο αιτήματά μου.

Δημ. Φυλακές Κομοτηνής
Νίκος Κουνταρδάς

Υ.Γ. Ελπίζω σε δίκαιη και ζωντανή δίκη στις 7 Ιουνίου στην Καβάλα

29 Μαΐου

ΨΙΘΥΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!

29 Μαΐου
*Από τη Πέμπτη ξεκίνησε στο φουλ και πάλι ριζικά μάλιστα ανανεωμένη, η παραλία του Αϊ Γιάννη τη λειτουργία της με το Sea Side Paradise cafe bar σε ανεβασμένα επίπεδα…
Βαγγέλης και Δημήτρης Γεωργανάς έκαναν σπουδαία δουλειά και περιμένουν όλο τον κόσμο στη παραλία…
Προσφέροντας όχι μόνο την καθαρή και μοναδική θάλασσα του Αϊ Γιάννη αλλά και τρομερή μουσική και ατμόσφαιρα!
……
*Στο φουλ συνεχίζονται οι πρόβες του καλλιτεχνικού προγράμματος που την Παρασκευή 11 Ιουνίου κάνει πρεμιέρα στις ΝΟΤΕΣ live, πρώην Ρόδον.
-Αυτό όμως που σίγουρα δεν ξέρατε;
Ότι οι πρόβες γίνονται στις ΝΟΤΕΣ Χρυσούπολης, μέχρι να ολοκληρωθεί ριζικά η ανακαίνιση της αίθουσας (γίνεται φανταστική…) και μπει ο ήχος!
……
*Στις φωνάρες που θα απολαύσετε από 11 Ιουνίου στις ΝΟΤΕΣ (το μπουκάλι 90 Ευρώ), φαντάζομαι ότι θα μάθατε ότι συμπεριλαμβάνονται Βιβή Μαστραλέξη και Κατερίνα Ρέππα!
Ενώ πρώτος άνδρας είναι ο φανταστικός Κώστας Μικέλης!
……
*Στην Θεσσαλονίκη σε ταξίδι αστραπή η δημοφιλής παραγωγός του ραδιοφώνου Ειρήνη Ζώη…
Για να ανανεωθεί και να επιστρέψει δριμύτερη.
……
*Απίστευτο κι όμως αληθινό. Μέχρι και τον Ιούνιο σκοπεύει να το «τραβήξει» ο Τάκης του ΑΜΑΝ το γνωστό ελληνάδικο με τον Τόρη Παπαδήμα στη μουσική.
Καθότι ο καιρός «ευνοεί» ακόμη για χειμερινά μαγαζιά, αν όμως αρχίσουν οι ζέστες δεν ξέρω τι θα γίνει..
Που θα είναι για σάουνα!
……
*Περίοδο μεγάλης καψούρας περνάει προς το παρόν με ξανθιά υπέροχη ύπαρξη ο Παναγιώτης Σαρχόσης του Romeo live όπως λένε οι κακές γλώσσες…
Ρομαντικές εξορμήσεις στη Θάσο, θερμό ειδύλλιο που συνεχώς… γίνεται πιο θερμό και μην αποκλείετε πλέον τίποτα… για το μέλλον.
……
*Πολύ ανανεωμένη και όμορφη είδα την Μελίνα το βράδυ της Πέμπτης να πίνει το ποτό της στην ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ της λαμπερής Βιργινίας.
Ωστόσο σε σχετική ερώτηση της στήλης αν αυτό οφείλεται σε κάποιον νέο έρωτα, μου έδωσε τάχιστα την απάντηση ότι…
-Παραμένει ελεύθερη και ωραία!
……
*Αντίθετα στο φουλ ερωτευμένη τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως βρίσκεται η δημοφιλής τηλεπαρουσιάστρια του Xanthi channel Γιώτα Χατζηθεοδώρου…όσο κι αν προσπαθεί να το κρύψει!
Μερικά πράγματα όμως (όπως ο βήχας για παράδειγμα…), δεν κρύβονται!
……
*Πολύ σκεφτική και μελαγχολική είναι τον τελευταίο καιρό η όμορφη Αφροδίτη, αλλά κανείς δεν ξέρει την «αιτία»…
Τι τρέχει μελαχρινό αστέρι; Καμιά πρώην κολλητή σου σε πείραξε πάλι;
......
*Στη Πέραμο Καβάλας θεάθηκε το βράδυ της Πέμπτης η όμορφη Φιλιώ πολύ ανανεωμένη και όμορφη…
Μάλιστα διανυκτέρευσε εκεί, διότι ήθελε παράλληλα –κατά δήλωσή της- να ηρεμήσει και από τις τελευταίες εντάσεις!
Καθότι την έχουν… «ζαλίσει» στα τηλέφωνα μετά τις τελευταίες φωτογραφίσεις της με γνωστό star των τοπικών media…
Τι «ζήλειες» τραβάει τελικά ο κόσμος!!!
……
*Show must go on! Πείτε το και αλλάξτε τα όλα…
Καλό σαββατοκύριακο.

29 Μαΐου

Κι άλλα  ονόματα!

Κι άλλα ονόματα!

29 Μαΐου
«Πρέπει να δώσουμε οξυγόνο στο πολιτικό σύστημα, στο οικονομικό σύστημα, σε ολόκληρη την κοινωνία, χτυπώντας τη διαφθορά, ακόμα κι αν πρέπει να ματώσουμε», σημείωσε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου στη Κομοτηνή, εκφράζοντας τη βούληση και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης «να βγούμε από τη σήψη και να τελειώνουμε με τη διαφθορά όπου και αν βρίσκεται. Έπρεπε να αλλάξει η κυβέρνηση για να λάμψει η αλήθεια. Η κυβέρνηση αυτή δεν μένει στα προσχήματα. Οι πολίτες το καταλαβαίνουν αυτό ακόμα και αν κάποιοι το αμφισβητούν» τόνισε χαρακτηριστικά.
-Τι σημαίνει αυτή η λέξη….ματώσουμε;;;
Ότι η υπόθεση της SIEMENS θα βγάλει και άλλα ονόματα μέσα από το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ακόμη πιο…πρωτοκλασάτων που ενδεχομένως φτάνουν πολύ ψηλά!
Και το ίδιο θα συμβεί και με τη Νέα Δημοκρατία, άσχετα αν εκεί μάλλον οι πρωτοκλασάτοι είναι λιγότεροι…
Ο μήνας Ιούνης πάντως ούτως ή άλλως, αναμένεται πολύ θερμός και…καυτός από πλευράς αποκαλύψεων!

29 Μαΐου

Μπράβο ρε Γιώργο Πεταλωτή για την ανθρωπιά σου…

29 Μαΐου
Με εντυπωσίασε πραγματικά ο Θρακιώτης Υπουργός Γιώργος Πεταλωτής με τη χθεσινή πρωτοβουλία του.
Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, την Παρασκευή 28 Μαΐου 2010, συνόδευε τον Πρωθυπουργό στο Κέντρο Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Κομοτηνής (ΚΕΚΥΚΑμεΑ) στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Κομοτηνή, αφού προηγουμένως ο ίδιος βέβαια είχε φροντίσει κάτι τέτοιο να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού.
-Ήταν μια κίνηση που εκτός των άλλων, αποδεικνύει ότι ο Κομοτηναίος πολιτικός διαθέτει μεγάλη ψυχή, ανθρωπιά και τρομερές ευαισθησίες…
Σημειώνω ότι στη συνέχεια ο Γιώργος Πεταλωτής συμμετείχε στην Κοινή συνεδρίαση Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ροδόπης με συμμέτοχη πολλών Υπουργών και Υφυπουργών της Κυβέρνησης υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, στο κτήριο της Νομαρχίας Ροδόπης.

29 Μαΐου

Διακριτικά ο Σωκράτης, δεν κάλεσαν τον Νομάρχη…

29 Μαΐου

Διακριτική ήταν η παρουσία του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου και βουλευτή Ξάνθης Σωκράτη Ξυνίδη χθες στη Κομοτηνή. Αποφεύγοντας να εμφανιστεί πολύ «μπροστά», αφού άλλωστε ο Πρωθυπουργός ήταν επικεφαλής μεγάλου κυβερνητικού κλιμακίου Υπουργών κλπ
Ωστόσο θα σημειώσω και κάτι που φάνηκε πολύ αρνητικό σε όλους. Ότι δεν προσκλήθηκε κανείς θεσμικός παράγοντας από το Νομό Ξάνθης στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού...
Ούτε ο Νομάρχης Ξάνθης, ούτε και οι Δήμαρχοι…
Προφανώς γιατί ήταν καθαρά επίσκεψη στη Κομοτηνή! Γιατί άλλως….δεν θα υπήρχε καμιά δικαιολογία.
-Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων είναι ο Γιώργος! Κι όχι μόνο των πράσινων…

29 Μαΐου

Όποιοι και να εκλεγούν, δύναμη και κουράγιο από τη Δευτέρα…

Όποιοι και να εκλεγούν, δύναμη και κουράγιο από τη Δευτέρα…

29 Μαΐου
Δεν θέλω να κάνω «εκτίμηση» για το ποιος θα εκλεγεί νέος Πρόεδρος στη ΝΟΔΕ ή στη Τοπική Δημοτική Οργάνωση Ξάνθης στις αυριανές εκλογές. Κι αυτό γιατί όποιοι κι αν εκλεγούν από τους «4» (Περικλής ή Σούλα, Αλεξία ή Αλέξανδρος), έχουν «βαρύ» φορτίο στη πλάτη τους….και η «πόλωση» μόνο αυτή τη παράταξη δεν ενισχύει στη παρούσα φάση.

29 Μαΐου

«Μάθημα» Σγουρίδη για το….»Χατζηκαλλικράτης»! Για όλα φταίει το….τέρας της γραφειοκρατίας!

29 Μαΐου

Εδώ ο κόσμος καίγεται (για το Χατζηκαλλικράτης στη Ξάνθη εννοώ) και ο….Σγουρίδης «χτενίζεται»!!! Καημός του να τον «χρίσουν» υποψήφιο Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ οι Γ. Παπανδρέου-Σωκράτης Ξυνίδης οπότε…άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!
Οι νέες δηλώσεις λοιπόν του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, έχουν πράγματι πλάκα…Και ιδού τι αναφέρει μεταξύ των άλλων στις χθεσινές δηλώσεις:
«Το τέρας της γραφειοκρατίας έχει επιφέρει όπως είναι γνωστό πολλές δυσάρεστες καταστάσεις στη χώρα και τους πολίτες. Μάλιστα ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του Σχεδίου Καλλικράτη είναι και η πάταξη της γραφειοκρατίας προς όφελος των πολιτών και ταυτόχρονα της χάραξης αξόνων ανάπτυξης. «Η γραφειοκρατία είναι η μεγαλύτερη τροχοπέδη όχι μόνο της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης αλλά γενικότερα της Ελλάδας» υπογραμμίζει σε δηλώσεις του ο πρώην βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Σγουρίδης, καλώντας τους Δημάρχους να κάνουν την….υπέρβαση!
-Κύριε Χατζηευαγγέλου, κυρία Σακάλογλου…λάβετε σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις του πρώην βουλευτή σας. Αφού δεν βρήκε τίποτε άλλο να πει για το «Χατζηκαλλικράτη» στη Ξάνθη! Υπέρ σας είναι κι αυτό…

29 Μαΐου

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ Φ.Ε.Ξ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΜΟΥΖΑΦΕΡ ΜΠΕΗ

29 Μαΐου

Ούτε ένας, ούτε δύο….Ξεσηκώθηκαν όλοι οι Πολιτιστικοί σύλλογοι για το κτίριο του Μουζαφέρ Μπέη διαμαρτυρόμενοι για τον Δήμαρχο Ξάνθης που στην αρχή ήθελε να το δώσει στη ΦΕΞ…
Λες και η ΦΕΞ είναι ο μοναδικός πολιτιστικός σύλλογος του Νομού και δεν υπάρχουν άλλοι σύλλογοι…
Ξεσηκώθηκαν ήδη ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, Κύπριοι, Εβρίτες, Μικρασιάτες και κοινός παρονομαστής, είναι ένας.
Φτάνει κύριε Δήμαρχε και κύριε Νομάρχη.
-Πολιτισμός στη Ξάνθη, δεν είναι μόνο ΦΕΞ! Είμαστε και όλοι εμείς!!!!
(Σ.Σ. Το συγκεκριμένο θέμα χειρίζεται βέβαια ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ Μανώλης Φανουράκης και γι’ αυτό και «τρώει» τον τελευταίο καιρό τα χτυπήματα κάτω από τη «ζώνη» από συγκεκριμένο εβδομαδιαίο έντυπο, αλλά ήδη ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ όλοι οι σύλλογοι…Οπότε και δικαιώνεται με τη καθαρή θέση που κράτησε!)

29 Μαΐου

ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ! ΤΑ ΕΙΠΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ» ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ

29 Μαΐου

Αίσχος και ντροπή. Για την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών. Να δώσουν τόσα χρήματα στην Περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών και να μη δώσουν ούτε ΔΡΑΧΜΗ στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης…
Με αποτέλεσμα η Νομαρχία Ξάνθης να μην έχει δυνατότητες να κάνει τους αναγκαίους ψεκασμούς και να κινδυνεύουμε το καλοκαίρι να μας «φάνε» τα κουνούπια…
Τα είπε έξω από τα δόντια ο Νομάρχης και μπράβο του, γιατί κάποιος έπρεπε να τα… πει!
Μήπως θα έπρεπε επί του θέματος να κάνουν κάποια ερώτηση στη Βουλή όλοι οι βουλευτές της Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης.
Διότι το θέμα αφορά και τους 5 Νομούς! Μη δίνοντας δραχμή στη Περιφέρειά μας για το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, ουσιαστικά αδίκησαν και τους 5 Νομούς!!!

29 Μαΐου

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ!

29 Μαΐου

Πολύ καλά και στους πράσινους αλλά και στους γαλάζιους τα λέει το ΚΚΕ με τις δηλώσεις των δύο βουλευτών του, για το Σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.
Τονίζοντας σε ένα σημείο τους με έμφαση, σχετικά με το κοινό πόρισμα που θέλουν τα υπόλοιπα κόμματα στην Εξεταστική.
«Επί της ουσίας συγκαλύπτουν τις πολιτικές που εξέθρεψαν αυτά τα φαινόμενα. Τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που άφησαν άθικτο το καθεστώς με τα αυτοκρατορικά χρυσόβουλα, τα σουλτανικά φιρμάνια και τα πατριαρχικά συγγίλια ώστε να σφετερίζονται τα μοναστήρια και οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι μεγάλες εκτάσεις σε δάση, βουνά λίμνες και παραλίες. Την ίδια πολιτική ακολουθούν και σήμερα με την πλήρη εμπορευματοποίηση της γής και την παράδοση ολόκληρων περιοχών που αποτελούν το φιλέτο στην επιχειρηματική δραστηριότητα».
-Καθόλου άδικο, γιατί τελικά οι ευθύνες των δύο μεγάλων κομμάτων στο συγκεκριμένο σκάνδαλο, είναι κοινές!!!

29 Μαΐου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!!!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!!!

29 Μαΐου
*Το έχω ξαναγράψει και το επαναλαμβάνω, γιατί αν κάποιον τον θεωρείς φίλο σου, του ασκείς και κριτική…
……
*Ο Δήμαρχος Σταυρούπολης Γιώργος Καρασακαλίδης, μάλλον το έχει «καβαλλήσει» για τα καλά το «καλάμι», με το να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ή τον Δήμαρχο Ξάνθης ότι του φταίνε για το… Χατζηκαλλικράτης στο Νομό Ξάνθης!
Καθώς ακόμη δεν μπορεί να κατανοήσει ότι Κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ και ο Υπουργός λέγεται Ραγκούσης.
……
*Μαθαίνω για παράδειγμα ότι ο ίδιος έβαλε μέχρι και τον γνωστό δημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο του MEGA να μεσολαβήσει για ένα ραντεβού με τον Υπουργό.
Κι αφού το ραντεβού κλείστηκε…
Με το που μπήκε ο Δήμαρχος στο γραφείο του Υπουργού, αυτός πάτησε ένα κουμπί και του είπε.
-Έχεις 10 λεπτά να μου αναλύσεις το πρόβλημα και το αίτημά σου!
-Άρχισε να μιλάει ο Δήμαρχος Σταυρούπολης, πέρασαν τα λεφτά, χτύπησε το κουδούνι… και του λέει ο Υπουργός.
-Περάστε έξω κύριε… Τελειώσαμε!!!
-Αυτό άραγε δεν τον εξόργισε καθόλου τον φίλο μου τον Γιώργο Καρασακαλίδη;
……
*Και κοντά σε όλα αυτά τα τραγελαφικά, ήρθε και η ανακοίνωση της Δημοτικής Οργάνωσης Ν.Δ. Σταυρούπολης, η οποία ως ένδειξη λέει διαμαρτυρίας γιατί η ΝΟΔΕ έκανε άλλη πρόταση για το «Χατζηκαλλικράτης» από αυτή που ήθελε ο Δήμαρχος, δεν συμμετέχει των εσωκομματικών διαδικασιών της Κυριακής!!!
-Ποιος υπογράφει τη σχετική ανακοίνωση;
-Ως Πρόεδρος ο… οδηγός του Δημάρχου Σταυρούπολης Δημήτρης Κωστέλης και ως γραμματέας η υπάλληλος του Δημοτικού ΚΕΠ Σταυρούπολης Χρύσα Ούτση!!!
Δηλαδή οι δύο υπάλληλοι του Δήμου Σταυρούπολης!!! Άπαιχτοι!!!
……
*Κάθε πόλη και στάδιο κάθε χωριό και… γυμναστήριο, το παλιό εκείνο Χουντικό σλόγκαν…
Κάθε χωριό και Δήμος!
……
*Κι άντε του φταίνε του Καρασακαλίδη Νέα Δημοκρατία, Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης, Στέλιος Μωραϊτης κλπ
Τον Θανάση Ξυνίδη έχει δικηγόρο και νομικό σύμβουλο ο Δήμαρχος.
-Γιατί δεν τον βοήθησε να γίνει αυτόνομος Δήμος και η Σταυρούπολη; Μήπως γιατί αυτό εκτός από γελοίο θα ήταν και ανόητο;;;;
…..
*Κι όσο για τις απειλές του Δημάρχου Σταυρούπολης ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Ξάνθης…
-Ας κατέβει με τον Χρίστο Πούλιο και τον Ρωμανό Κοντογιαννίδη!!!
-Στο καφέ του οποίου βρίσκεται μέρα και νύχτα στο νέο Εμπορικό.
-Του το αρνήθηκε κανείς; Κι ο Γιάννης Τσεγγελίδης θα χαίρονταν για κάτι τέτοιο, προκειμένου να φανούν και οι «δυνάμεις» του Γιώργου Καρασακαλίδη!!!
……
*Τις εφημερίδες της Ξάνθης επισκέφθηκε χθες ο βουλευτής της Ν.Δ. Έβρου και υπεύθυνος Περιφερειακού Τύπου, Άκης Γεροντόπουλος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Στέλιο Μωραϊτη.
Κι είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω μαζί του και 2-3 απόψεις και για τις αυριανές εκλογές, αλλά και το πρόβλημα που προέκυψε με τον Δήμαρχο Σταυρούπολης…
-Καλά τα είπε ο Άκης, αλλά σαν Κυβέρνηση θα έπρεπε να φροντίσουν ήδη να κάνουν περισσότερα για τον Περιφερειακό Τύπο. Κι όχι να «ευνοούν» κι αυτοί τους… πράσινους!

28 Μαΐου

ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ άφησαν άθικτο το καθεστώς, με τα αυτοκρατορικά χρυσόβουλα, σουλτανικά φιρμάνια και πατριαρχικά συγγίλια!!

28 Μαΐου
Δήλωση των βουλευτών του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκου και Νίκου Καραθανασόπουλου για την έκδοση κοινού πορίσματος σχετικά με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου
Σκληρή δήλωση των βουλευτών του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκου και Νίκου Καραθανασόπουλου για την έκδοση κοινού πορίσματος σχετικά με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.



-«Οι Κυβερνήσεις Ν.Δ & ΠΑΣΟΚ άφησαν άθικτο το καθεστώς με τα αυτοκρατορικά χρυσόβουλα, σουλτανικά φιρμάνια και πατριαρχικά συγγίλια», τονίζουν με γραπτή δήλωσή τους:«Η συζήτηση για την έκδοση κοινού πορίσματος σχετικά με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου είναι υποκριτική και επιδιώκει την συγκάλυψη των πραγματικών ευθυνών.
Και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ακολουθούν τακτική απόκρυψης των γενικότερων πολιτικών ευθυνών των κυβερνήσεων τους στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Οι όποιες «πολιτικές ευθύνες» δηλώνουν πρόθυμα τα δύο κόμματα να αναλάβουν αφορά δευτερεύοντα ζητήματα και όχι την πολιτική που εξέθρεψε το σκάνδαλο.
Επί της ουσίας συγκαλύπτουν τις πολιτικές που εξέθρεψαν αυτά τα φαινόμενα. Τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που άφησαν άθικτο το καθεστώς με τα αυτοκρατορικά χρυσόβουλα, τα σουλτανικά φιρμάνια και τα πατριαρχικά συγγίλια ώστε να σφετερίζονται τα μοναστήρια και οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι μεγάλες εκτάσεις σε δάση, βουνά λίμνες και παραλίες. Την ίδια πολιτική ακολουθούν και σήμερα με την πλήρη εμπορευματοποίηση της γής και την παράδοση ολόκληρων περιοχών που αποτελούν το φιλέτο στην επιχειρηματική δραστηριότητα.
Ο λαός μας τίποτα το θετικό δεν έχει να περιμένει από ένα τέτοιο κοινό πόρισμα. Στην πραγματικότητα ένα τέτοιο κοινό πόρισμα θα είναι πόρισμα συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών και των πραγματικών προβλημάτων.
Το ΚΚΕ αξιοποιώντας και το πόρισμα που θα καταθέσει στην Βουλή, θα κάνει ότι μπορεί ώστε να αναδειχθεί αυτή η σκανδαλώδης πολιτική που είναι η βάση για να εμφανίζονται και σκάνδαλα όπως αυτό του Βατοπεδίου. Να καταλογιστούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες όπου υπάρχουν»
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΞΑΝΘΗΣ του ΚΚΕ»

28 Μαΐου

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ Τη Κυριακή ψηφίζουν οι Νεοδημοκράτες για νέο Πρόεδρο στη ΝΟΔΕ & νέους Προέδρους στις Τοπικές Δημοτικές Οργανώσεις!

28 Μαΐου
Για νέο Πρόεδρο στη ΝΟΔΕ, αλλά και τους νέους Προέδρους και μέλη στις Τοπικές Δημοτικές Οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας, ψηφίζει η βάση την ερχόμενη Κυριακή.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΔΕ
Υποψήφιοι Πρόεδροι για τη ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης διεκδικώντας την ψήφο των ψηφοφόρων και μελών της Ν.Δ. είναι οι: Περικλής Καρβουνίδης και Σούλα Ιακωβίδου.
Και οι δύο σε κοινή συνέντευξη, τάχτηκαν υπέρ της ενότητας της Νέας Δημοκρατίας.
.....
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΠΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Ν.Δ. ΠΟΛΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
Υποψήφιοι για την Τοπική Δημοτική Οργάνωση Πόλης Ξάνθης κατεβαίνουν στις εκλογές της Κυριακής η δικηγόρος Αλεξία Γκιρτζίκη και ο πολιτικός μηχανικός Αλέξανδρος Καρακασίδης.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΕΞΙΑ ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ
Υποψήφια Πρόεδρος Τοπικής Νέας Δημοκρατίας
Η Αλεξία Γκιρτζίκη γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1976. Πατέρας της είναι ο Γιώργος Γκιρτζίκης, Διευθυντής του εργοστασίου της ΔΕΛΤΑ στην Ξάνθη και ενεργό στέλεχος εδώ και αρκετά χρόνια της Νέας Δημοκρατίας αλλά και Ταμίας της ΕΠΟ.
Μητέρα της η Ελένη, αγρότισσα..
1) Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
2) Παρακολουθεί το πρώτο έτος Διδακτορικού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Αθλητικό Δίκαιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.
3) Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην κατεύθυνση Αθλητικό Management του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης & του Τμήματος ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
4) Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην κατεύθυνση Δικαίου των Επιχειρήσεων και Εργατικού Δικαίου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
5) Διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Ξάνθη, 4ης Οκτωβρίου 6.
6) Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά σε άριστο επίπεδο.
Είναι ένας νέος άνθρωπος γεμάτος όνειρα και ελπίδα για το μέλλον.
……

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γ. ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ
Υποψήφιος Πρόεδρος Τοπικής Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης
Γεννήθηκα στην Ξάνθη το 1969. Αφού τελείωσα το 1ο Λύκειο Ξάνθης, σπούδασα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Ξάνθη) Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Ασκώ το επάγγελμα του μηχανικού από το 1997. Το 1999, με συνάδελφο μηχανικό, μπήκαμε στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και σε συνεργασία με εταιρείες του εξωτερικού ασχοληθήκαμε στην ανάπτυξη φωτοβολταϊκών – αιολικών συστημάτων καθώς και τη δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας σε εγκαταστάσεις και κτίρια. Η συνεργασία αυτή επεκτάθηκε και σε τομείς πιστοποιήσεων ISO καθώς, σε επιθεωρήσεις εγκαταστάσεων και σε μετρήσεις ατμοσφαιρικών παραμέτρων.
Για τρία χρόνια εργάστηκα ως Προϊστάμενος Παραγωγής και υπεύθυνος Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων στη ΣΕΒΑΘ ΑΒΕΕ και έπειτα ως τεχνικός σύμβουλος στην ΤΕΔΚ Ξάνθης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, για την ορεινή και μειονεκτική περιοχή του Ν. Ξάνθης καθώς και την κοινότητα Σελέρου.
Από το 2006 είμαι στο χώρο της ύδρευσης ως Τεχνικός Διευθυντής στη ΔΕΥΑ Χρυσούπολης όπου και ολοκληρώθηκαν μέσω του Γ’ ΚΠΣ έργα άνω των 10 εκ. ευρώ και προγραμματιστήκαν έργα για το ΕΣΠΑ άνω των 20 εκ. ευρώ, από το 2009 εργάζομαι στη ΔΕΥΑ Βιστωνίδας.
Έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εξοικονόμησης ενέργειας, επιθεωρήσεων – οργάνωσης καθώς και με δυνατότητες ανάπτυξης περιφερειακών – τοπικών δομών και βελτιστοποίησης της δημόσιας διοίκησης.
Συμμετείχα ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου συμβούλων Αν. Μακεδονίας Θράκης (Καβάλα), και συμμετέχω ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών Ξάνθης καθώς και ως μέλος σε ξένους φορείς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και μετρήσεων.
Στις εκλογές 30 Μαΐου του 2010 είμαι υποψήφιος Πρόεδρος Τοπικής του Δ. Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας.
…..
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ
Φίλες και Φίλοι Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισες ,
Το Νοέμβριο του 2009 οι ψηφοφόροι της ΝΔ, δεν ψήφισαν, επαναστάτησαν, έδωσαν μια ιστορική εντολή στον Πρόεδρό μας Αντώνη Σαμαρά, έδωσαν την ευθύνη να οδηγήσει την παράταξη σε νέους αγώνες για την πρόοδο του ελληνικού λαού και κυρίως για το δικαίωμα της ελπίδας, στα νέα παιδιά του τόπου μας. Ειδικά νέοι και άτομα προχωρημένης ηλικίας με πάθος πρωτόγνωρο και υπομονή αξιοθαύμαστη, ψήφισαν για εκείνον που θα έκανε τη μεγάλη ανατροπή στο κόμμα και γενικότερα στο γερασμένο μεταπολιτευτικό πολιτικό μας σύστημα. Κατάφεραν εκείνο που κάποιους μήνες πριν φάνταζε σαν δονκιχωτικός μύθος. Έδωσαν με μεγάλη πλειοψηφία, την δυνατότητα στον Αντώνη Σαμαρά να κάνει πράξη τα όσα οράματα τους, να κάνει πράξη τα οράματά μας.
Το Νοέμβριο του 2009 ο λαός της Νέας Δημοκρατίας μίλησε, η βάση του κόμματος, ο ψηφοφόρος, μίλησε. Η εντολή του ήταν ηχηρή και αδιαμφισβήτητη. Η νέα Νέα Δημοκρατία την Κυριακή 30 Μαϊου είναι μαζί, είναι ενωμένη και αποφασίζει.
Την Κυριακή 30 Μαϊου ζητώ την ψήφο σας, ζητώ από όλους τους Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισες να συμμετέχετε και να με στηρίξετε με την ψήφο σας, να προχωρήσουμε μαζί. Ζητώ την ψήφο σας για την Τοπική της Νέας Δημοκρατίας στην Ξάνθη, για να κάνουμε τη ΝΔ ξανά την ελπίδα της Ελλάδας, ώστε να φτιάξουμε μαζί την Ελλάδα της ελπίδας.
Με όραμα ένα κόμμα, όπου θα επικρατεί η αξιοκρατία, ο δημοκρατικός έλεγχος, η λογοδοσία. Όπου η φωνή της βάσης θα ακούγεται. Όπου η γνώμη των μελών θα γίνεται σεβαστή. Όπου οι ιδέες μας θα λάμπουν, δεν θα κρύβονται. Όπου καθένας θα μετριέται κατά την προσφορά του και θα αξιοποιείται κατά τις δυνατότητές του. Όπου θα υπάρχει αλληλεγγύη ανάμεσά μας. Όπου δεν θα υπάρχει καμία ανοχή για «μηχανισμούς», για «παρεούλες», για «κυκλώματα». Ένα κόμμα όπου θα κυκλοφορεί καθαρός αέρας και φρέσκες ιδέες, άξιοι άνθρωποι, διαφάνεια και αξιοκρατία παντού.
Τώρα αρχίζει μια καινούργια εποχή για τη Νέα Δημοκρατία, ζητώ την ψήφο σας για τον τόπο μας, για να κάνουμε ξανά τη ΝΔ ελπίδα της πατρίδας μας.
Αλέξανδρος Καρακασίδης
Υποψήφιος Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Ξάνθης Νέας Δημοκρατίας

28 Μαΐου

Να συγχαρώ τον Δήμαρχο Ξάνθης κ.Στυλιανίδη που απέκλεισε την ΦΕΞ από το κτίριο Μουζαφέρ Μπέη!

28 Μαΐου
Επιστολή μέλους του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ξάνθης στον Δήμαρχο Ξάνθης και το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης «Να συγχαρώ τον Δήμαρχο Ξάνθης κ.Στυλιανίδη που απέκλεισε την ΦΕΞ από το κτίριο Μουζαφέρ Μπέη», αναφέρει σε επιστολή της στον Δήμαρχο Ξάνθης μέλος του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ξάνθης.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Κο ΔΗΜΑΡΧΟ – ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ - & όλων των αρμοδίων:
*Αφορά την αξιοποίηση του οικήματος ΜΟΥΖΑΦΕΡ ΜΠΕΗ από την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
Κατ’ αρχάς να συγχαρώ τον κον Στυλιανίδη για ότι απέκλεισε τον ΣΥΛ. Της ΦΕΞ από την διαδικασία της αξιοποίησης του κτιρίου ΜΟΥΖΑΦΕΡ ΜΠΕΗ!!!
Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι στην πόλη της Ξάνθης υπάρχουν αρκετοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι με αξιόλογες προβολές, παρουσίες ανά την Ελλάδα & Πανευρωπαϊκά. Ένας Σύλλογος είναι & ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ «ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ». Εδώ & 17 έτη παρακαλάμε & προσπαθούμε να’ χουμε & εμείς ένα δικό μας ΟΙΚΗΜΑ. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα!
Εύχομαι την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ΚΤΗΡΙΟΥ προς ικανοποίηση όλων των πολιτών της Ξάνθης & όχι την μονομερή ευχαρίστηση άλλων!
Ευχαριστώ που ακούστηκε η φωνή μου.
Με τιμή
Δ.Κ.

28 Μαΐου

Σύσκεψη για την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων στο Νομό Ξάνθης!

28 Μαΐου
Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στη Νομαρχία ΞάνθηςΣύσκεψη με θέμα, τα «Ετήσια Συντονιστική Σύσκεψη για την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων στο Νομό Ξάνθης. Αποτελέσματα 2009. Επικίνδυνα σημεία – τεχνικές ή άλλες παρεμβάσεις», πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Νομαρχίας Ξάνθης.
Παρόν, εκτός από τον Διοικητή της του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης, Κωνσταντίνο Ρίζο ήταν και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και αρχές.
Σκοπός της σύσκεψης ήταν η καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης, η διαχρονική εξέλιξη, η αντιμετώπιση και η ελαχιστοποίηση των κάθε μορφής αιτιών.
Σύμφωνα με το Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης, στα στατιστικά του έτους 2009 υπήρξε μια σταθεροποίηση σε σχέση με το 2008. Τα τροχαία ατυχήματα αριθμούν τα 119 το 2009, σε σχέση με 111 το 2008, 15 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με 15 νεκρούς (2009) σε σχέση με 21 νεκρούς (2008).
Πολύ θετικό είναι το γεγονός ότι το 2009 δόθηκε στην κυκλοφορία το μεγαλύτερο μέρος της Εγνατία Οδός, και έτσι αποσυμφορήθηκε η περιοχή μας από διερχόμενους οδηγούς, που πλέον χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας και δεν διέρχονται από το Εθνικό Δίκτυο του Νομού μας. Τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε όλο το έτος 2009 είναι διάσπαρτα σε όλο το Νομό μη μπορώντας να χαρακτηρίσουν το δίκτυο μας επικίνδυνο. Τα κυριότερα επικίνδυνα σημεία είναι ο δρόμος προς την Σταυρούπολη και Εχίνο, η πόλη της Ξάνθης που έχει την μεγαλύτερη κίνηση και η παραλιακή μας ζώνη.
Η μέθη, η υπερβολική ταχύτητα και η παραβίαση προτεραιότητας, είναι από τους κύριους λόγους των τροχαίων ατυχημάτων.
Για να αποφύγουμε λοιπόν δυσάρεστα γεγονότα, πιστή τήρηση του ΚΟΚ, για η σωστή τήρηση δημιουργεί και καλύτερους οδηγούς.
«Από την πλευρά μας, προσπαθούμε να κάνουμε κάθε τι, όσον αφορά την πρόληψη για το τροχαίο ατύχημα, ενισχύοντας τους τροχονομικούς ελέγχους και για το έτος 2009 νομίζω ότι πήγαμε πάρα πολύ καλά. Δυστυχώς για εμάς βεβαιώσαμε 9.000 περίπου παραβάσεις, αριθμός που είναι πάρα πολύ μεγάλος και δείχνει πως οι οδηγοί δεν έχουν γίνει ποιο νομοταγείς με τον πιο αυστηρό κώδικα που ισχύει από το 2007» τόνισε ο Κωνσταντίνος Ρίζος, Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης.

28 Μαΐου

BODY BUILDING 2010 Ο Γιάννης Τσούνος ήρθε δεύτερος στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 29 Μαΐου διαγωνίζεται στη Κατερίνη!

28 Μαΐου

Μεγάλη αναγνώριση για τη Ξάνθη, παρά τις δυσμενείς προσωπικές συνθήκες για τον ίδιο…
Συγκεκριμένα, το «μάτι» σταμάτησε την περασμένη Κυριακή 23 Μαϊου στο Βελλίδειο Θεσσαλονίκης τον Γιάννη Τσούνο (γνωστό στους φίλους του και σαν Γιάννης ο Φαλακρός), στον Πανελλήνιο διαγωνισμό BODY BUILDING 2010, που γίνεται για να μπορέσουν οι αθλητές να ενταχθούν πλέον στον διεθνή επαγγελματικό τομέα
Ο Γιάννης Τσούλος διεκδίκησε την πρώτη θέση μαζί με άλλους 20 αθλητές του είδους, αλλά στη πρώτη κιόλας προσπάθειά του, έπεσε «λιπόθυμος» από…μάτι με αποτέλεσμα αφού τον «ξεμάτιασαν» να καταλάβει τελικά τη 2η θέση!
Αυτό το Σάββατο 29 Μαϊου στο κλειστό δημοτικό στάδιο της Κατερίνης
ο Γιάννης Τσούνος αγωνίζεται και πάλι στους δεύτερους τελικούς, προκειμένου να κατακτήσει τη 1η θέση. Μάλιστα πολύ φίλοι του από τη Ξάνθη θα τον ακολουθήσουν στη μεγάλη του προσπάθεια…
Σε δηλώσεις του στο «Μ» ο Γιάννης Τσούνος δήλωσε επί λέξει: «Από μικρός, αυτό ήταν το όνειρο και οι προσδοκίες μου… Να ενταχθώ στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Πιστεύω στο δυνάμεις μου και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι επί τέλους θα τα καταφέρω».
-Ευχόμαστε στον Γιάννη Τσούνο καλή επιτυχία και να πανηγυρίσουμε μαζί του τη 1η θέση…
«Μ»

28 Μαΐου

ΨΙΘΥΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!

28 Μαΐου
*Απάντηση με αποδέκτη, είτε το καταλάβει, είτε δεν το καταλάβει.
-Show must go on! Το σώου της (ζωής μας), πρέπει να συνεχίσει…
-Όταν δύο δρόμοι χωρίζουν… χωρίζουν και τελείωσε!!! Σημασία έχει την επόμενη καινούρια μέρα, να τη βλέπεις και με καινούργια μάτια.
……
*Και ξεκινάω. Πολύ κεφάτη και πολύ όμορφη, ήταν η γνωστή παραγωγός του ραδιοφώνου Ειρήνη Ζώη στην Ελληνική βραδιά του My club…
Όπου την συνέλαβα και να χορεύει… Θρακιώτικα σε κάποια φάση, αλλά και να τα λέει με «πρώην» αγαπημένο της που βρίσκονταν στα πριβέ και μάλιστα πολύ… τρυφερά!!!
…..
*Η είδηση; Η Ειρήνη έγραψε το πρώτο της τραγούδι και λίαν συντόμως θα απολαύσουμε από τον Άγγελο Μουρβάκη, τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από το πρώτο του Ελληνόφωνο project με τίτλο Ψυχή (1998), ενώ αίσθηση προκάλεσε και η δημιουργία του συγκροτήματος Cosmicray (2007) με την κυκλοφορία του Αγγλόφωνου album «Love Is», που ξεχώρισε αμέσως στην συνείδηση του rock κοινού στην Ελλάδα.
……
*Τρία χρόνια λοιπόν μετά και με πολλές σημαντικές συνεργασίες επί σκηνής στο ενεργητικό του (Scorpions, Β. Παπακωνσταντίνου, Α. Ιωαννίδη, Δ. Γαλάνη, Πυξ Λαξ, Θ. Τσάτσου, Ξύλινα Σπαθιά κ.α.), ο Άγγελος Μουρβάτης επιστρέφει με «Ένα Φιλί» και μας ταξιδεύει σε reggae καλοκαιρινούς ρυθμούς με το νέο του ραδιοφωνικό single.
-Ένα από τα τραγούδια λοιπόν του single το έγραψε η όμορφη Ειρήνη..
……
*Δύο d.j. μαζί… Ο παλιός Χρήστος Γεντσίδης και ο εξ Αθηνών d.j. Αντώνης Δημητριάδης, ένωσαν σε κάποια φάση το βράδυ της Τετάρτης στην Ελληνική βραδιά τις μουσικές τους...
Ιδού και η χαρακτηριστική φωτογραφία τους.
……
*Στην ελληνική βραδιά του My club όμως είδα και τον Αντώνη Τσίτσιο με τον κουμπάρο του Μάκη Τοπαλίδη σε φουλαριστά κέφια και καλή παρέα, να απολαμβάνουν το ποτό τους…
Άνευ μάλιστα γυναικών όλοι τους, καθότι είχε θεϊκές υπάρξεις το βράδυ της Τετάρτης στο My club…
……
*Σε πολύ μεγάλα κέφια όμως είδα στα πριβέ του My club να διασκεδάζουν Ελληνικά και τον Πάνο Παπαδόπουλο με την ανανεωμένη Αφροδίτη και τον Μίμη Σκορδόπουλο.
Ο οποίος κάθισε τη Τετάρτη ειδικά για να πάει στο My club και δεν ξέχασε να στείλει τους χαιρετισμούς του και σε μια φίλη από τα «παλιά»…
……
*Με τον υποψήφιο για την Τοπική Επιτροπή της Ν.Δ. Ξάνθης και δικηγόρο Μιχάλη Σαραλέκο, είδα τον εκδότη της «Φωνής» Σταύρο Βλαχόπουλο το βράδυ της Τετάρτης στο «Κυβερνείο»…
Έτοιμοι και οι δύο για τις… εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. αυτή τη Κυριακή!!!
…….
*Στο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ όμως είδα και τον ανανεωμένο προσφάτως Μανώλη Φανουράκη (ο οποίος όπως λένε οι πληροφορίες μου, οριστικά χώρισε με την Ρέα Τουτουνζή…), έτοιμο να χαρίσει τη καρδιά του… αλλού!
-Ήδη οι πληροφορίες μου λένε ότι είναι με νέο αίσθημα… και μάλιστα εγχώριο!
-Στη φωτογραφία με την όμορφη Αφροδίτη από το ΑΡΩΜΑ…
……
*Αυτό το Σάββατο ο Γιάννης ο Φαλακρός «διεκδικεί» στη Κατερίνη τη πρώτη θέση στο πρωτάθλημα Body Building! Μάλιστα οι πληροφορίες μου λένε ότι θα πάει εκεί για να τον συμπαρασταθεί και ο Απόστολος Θαγγόπουλος…
Άντε και με τη πρωτιά!!!