*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαρτίου

Δήμος Ξάνθης: 99% Το πιο καθαρό νερό στο Νομό!

31 Μαρτίου
Ποιοι δημότες πίνουν το καθαρότερο νερό στο Νομό Ξάνθης, τι «έδειξαν» οι διάφορες μετρήσεις, βελτιωμένη η εικόνα σε γενικά επίπεδα όπως φάνηκε από τη χθεσινή σύσκεψη της Νομαρχίας Ξάνθης. *Ακολουθούν: Δήμος Αβδήρων 97%, Δήμος Τοπείρου 96%, Δήμος Βιστωνίδας 93%, Δήμος Σελέρου 79%, Δήμος Μύκης 77%, Δήμος Σταυρούπολης 61%.
...
H Νομαρχία Ξάνθης εργάζεται συνεχώς και αδιάλειπτα για την ικανοποίηση ενός από τους βασικότερους στόχους της, τη συνεχή βελτίωση και την διασφάλιση της παροχής καθαρού και υγιεινού πόσιμου νερού σε όλους τους πολίτες του Νομού μας.
Φέτος διοργάνωσε την 12η ετήσια δημόσια σύσκεψη, παρουσίαση της εκάστοτε υφιστάμενης κατάστασης, με τις παρατηρήσεις για τις αναγκαίες βελτιώσεις. Οι συσκέψεις πραγματοποιούνται από το 1999 μέχρι σήμερα ανελλιπώς.
Σκοπός της παρούσας έκθεσης είναι η ενημέρωση των αρμοδίων φορέων για την επικρατούσα κατάσταση, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και των εργαστηριακών αναλύσεων που διενεργήθηκαν κατά το έτος 2009 και η λήψη των απαραίτητων μέτρων για την εξασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού.

Τα δίκτυα ύδρευσης Ν. Ξάνθης και οι φορείς που τα διαχειρίζονται είναι:
1. Δήμος Ξάνθης: Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων πόσιμου νερού του Δήμου Ξάνθης, σύμφωνα με τις δειγματοληψίες της Δ/νσης Υγείας και τις παραμέτρους που εξετάσθηκαν εμφανίζουν σχεδόν απόλυτο ποσοστό εκπλήρωσης των όρων της Διάταξης που καθορίζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση. Το ποσοστό των δειγμάτων που εκπληρώνουν τους όρους της Διάταξης φθάνει το 99% Δήμος Ξάνθης υδρεύεται από τις γεωτρήσεις Παραδείσου και Δροσερού.
2. ΔΗΜΟΙ ΠΕΔΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
2.α. Τοπείρου : Η κατάσταση από πλευράς ποιότητας του νερού σύμφωνα με τα αποτελέσματα που υπάρχουν από τις εξετάσεις που διενεργεί η Δ/νση Υγείας, παρουσιάζεται πολύ ικανοποιητική . Υπάρχει εκπλήρωση των όρων της διάταξης σε ποσοστό 96 %.
2.β. Αβδήρων :H εικόνα της ύδρευσης του Δήμου παρουσιάζεται πολύ ικανοποιητική αφού τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού εκπληρώνουν τους όρους της διάταξης σε ποσοστό περίπου 97 % .
2.γ. Βιστωνίδας : Η εικόνα που παρουσιάζει η ύδρευση του Δήμου είναι αρκετά ικανοποιητική καθώς υπάρχει εκπλήρωση των όρων της διάταξης σε ποσοστό 93 %.
2.δ. Σελέρου : Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του νερού παρουσιάζουν αισθητή βελτίωση σε σχέση με αυτά του προηγούμενου έτους. Περίπου το 79 % εκπληρώνει τους όρους της ισχύουσας νομοθεσίας. Η ανάθεση σε ειδικούς των συστημάτων ύδρευσης θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην βελτιστοποίηση της κατάστασης. Το έτος 2009 ο Δήμος Σελέρου έχει προχωρήσει σε σύμβαση με το Εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την μικροβιολογική εξέταση δειγμάτων των οικισμών του.
3.ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
3.α. Σταυρούπολης: Η εικόνα που παρουσιάζει η ύδρευση των οικισμών του Δήμου δεν είναι ικανοποιητική και δεν παρουσιάζει διαφοροποίηση από αυτή του προηγούμενου έτους, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 61 % εκπληρώνει τους όρους της διάταξης. Επιπλέον αρκετά δείγματα παρουσιάζουν βεβαρημένο μικροβιακό φορτίο. Απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια και επαρκής φροντίδα των συστημάτων ύδρευσης, ιδιαίτερα στο θέμα της χλωρίωσης
3.β. Μύκης: Η εικόνα που εμφανίζει η ύδρευση παρουσιάζει αισθητή βελτίωση σε σχέση με αυτή του προηγούμενου έτους. Περίπου το 77 % εκπληρώνει τους όρους της ισχύουσας νομοθεσίας. Πρέπει να δοθεί η ανάλογη σημασία στην εξασφάλιση της ποιότητας του παρεχόμενου νερού, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζονται από τη μεγάλη διασπορά των πηγών, του μεγάλου αριθμού τους και της λειψυδρίας.
3.γ. Κοινότητες Κοτύλης, Σατρών, Θερμών: Στην κοινότητα Κοτύλης η εικόνα που εμφανίζει η ύδρευση, παρουσιάζει αισθητή βελτίωση σε σχέση με αυτή του προηγούμενου έτους. Περίπου το 75 % εκπληρώνει τους όρους της ισχύουσας νομοθεσίας. Από την άλλη, στην κοινότητα Θερμών η εικόνα δεν είναι ικανοποιητική αλλά σαφώς καλύτερη από αυτή του προηγούμενου έτους και συγκεκριμένα, ποσοστό περίπου 65 % εκπληρώνει τους όρους της Διάταξης. Τέλος, στη κοινότητα Σατρών η εικόνα της ύδρευσης είναι πολύ ικανοποιητική αφού τα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες της Δ/νσης Υγείας εμφανίζουν ότι το 100 % των δειγμάτων εκπληρώνουν τους όρους της ισχύουσας Νομοθεσίας.
Συμπερασματικά, η εικόνα της ύδρευσης του νομού για το έτος 2009, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, είναι πολύ καλύτερη από ότι ήταν το 2008. Έγιναν αρκετές προσπάθειες για την βελτίωση της ύδρευσης. Πρέπει να γίνουν περισσότερα έως ότου όλα τα συστήματα ύδρευσης του Νομού να είναι σε υψηλό επίπεδο. Η περυσινή εικόνα αντιστράφηκε, δεν υπάρχει η πλήρης ικανοποίησης . Θα γίνουν περισσότερες προσπάθειες φέτος για να επιτευχθεί ο στόχος που είναι, όλη η ύδρευση του Νομού να είναι στο πιο ψηλό επίπεδο, από απόψεως ποιότητας και υγιεινής του νερού.
Η Νομαρχία Ξάνθης όπως κάθε έτος, σε συνεργασία με το ΑΠΘ αλλά και με το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας ΑΜΘ, έχει προβεί σε συνεχείς δειγματοληψίες πόσιμου νερού από όλα τα σημεία του Νομού και από όλα τα σημεία των δικτύων υδροδότησης ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε ανάλυση των δειγμάτων και σε άμεση ενημέρωση των ΟΤΑ Α' βαθμού για τα αποτελέσματα. Ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης τόνισε, ότι «εντός του 2009, ελήφθησαν και αναλύθηκαν 410 δείγματα. Επίσης από την προηγούμενη χρονιά και ορισμένοι δήμοι έχουν αναθέσει την παρακολούθηση της ποιότητας του πόσιμου νερού σε επίσημα εργαστήρια, ώστε να αναδεικνύονται τα σημεία όπου υπάρχουν αδυναμίες και να λαμβάνονται τα απαραίτητα κάθε φορά μέτρα για την αντιμετώπισή τους».

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΞΑΝΘΗΣ
«12η ετήσια σύσκεψη για τη ποιότητα του πόσιμου νερού στο Νομό Ξάνθης (2010)»
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου 2010, η καθιερωμένη πλέον από 12ετίας ετήσια σύσκεψη για την ποιότητα του πόσιμου νερού στο Νομό Ξάνθης.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών του έτους 2009 και έγινε ανάλυσή τους. Από το έτος 1999, όταν περίπου το 50% των δειγμάτων δεν εκπλήρωνε τους όρους της Υγειονομικής Διάταξης, μέχρι το 2009 έχουμε σημαντικότατη βελτίωση. Πλέον, το 10% περίπου των δειγμάτων, κυρίως από ορεινές και απομονωμένες περιοχές με ιδιαίτερα προβλήματα, δεν εκπληρεί τους όρους της. Παρατηρείται βελτίωση της τάξης του 80%. Σε αυτό θεωρούμε ότι συνέβαλε καθοριστικά η συνολική προσπάθεια των Δήμων και των Δ.Ε.Υ.Α., όπως και των συνδέσμων ύδρευσης, με την κατασκευή υποδομών και τεχνικών παρακολούθησης, τις χλωριώσεις και τις δράσεις τους, όπως επίσης και έργα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Ρόλο σημαντικό έπαιξε η καλή συνεργασία μεταξύ της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των εμπλεκομένων Δήμων, Δ.Ε.Υ.Α., όπως επίσης και η ετήσια δημοσιοποίηση, η πλήρης διαφάνεια της κατάστασης του πόσιμου νερού προς τους πολίτες.
Σχετικά ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης ευχαρίστησε τους Δημάρχους, τους Κοινοτάρχες, τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης και των άλλων Δ.Ε.Υ.Α. και τόνισε ότι αντικειμενικός στόχος είναι ο μηδενισμός των δειγμάτων που δεν εκπληρούν τους όρους. Ευχήθηκε η διαδικασία της δημόσιας συζήτησης των αποτελεσμάτων που καθιερώθηκε μόνο στο Νομό Ξάνθης να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια γιατί αποτελεί κι αυτή ένα καλό εργαλείο και ερέθισμα βελτίωσης όλων προς την θετική κατεύθυνση.
Τα αποτελέσματα της συνολικής διερεύνησης θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο xanthi.gr.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

31 Μαρτίου

23 Απριλίου στη Ξάνθη ο Αντώνης Σαμαράς!

31 Μαρτίου
*Θα τον συνοδεύει ο βουλευτής Πάνος Παναγιωτόπουλος, φιλική επίσκεψη μια μέρα πριν την προσυνεδριακή της Κομοτηνής. Το επίσημο πρόγραμμα του Προέδρου της Ν.Δ. αποκλειστικά στο «Μ» -Στις 9 Απριλίου στη Κοζάνη, στις 24 Απριλίου στη Κομοτηνή
Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα ξεκίνησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. στις 9 Απριλίου επισκέπτεται την Κοζάνη, στις 23 Απριλίου την Ξάνθη και στις 24 Απριλίου την Κομοτηνή.
Τον κ. Σαμαρά συνοδεύει στις περιοδείες του ο βουλευτής Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Παρακάτω δημοσιεύουμε αποκλειστικά στον «ΜΑΧΗΤΗ» το επίσημο πρόγραμμα των περιοδειών του Προέδρου της Ν.Δ.:

31 Μαρτίου

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΛΗΡΩΣ ΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΓΩΝΑ!

31 Μαρτίου
Οι επαφές που πραγματοποίησε στη περιοχή μας η Ειδική Γραμματέας της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας με φορείς της περιοχής μας είναι πολύ σημαντικές τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, όσον αφορά το θέμα της Μειονοτικής εκπαίδευσης.*Είναι απαράδεκτο να παραβλέπεται το αίτημα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης για την ίδρυση δίγλωσσων νηπιαγωγείων στα οποία η εκπαίδευση θα γίνεται στην Ελληνική και στην Τουρκική γλώσσα.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
30 Μαρτίου 2010
Οι επαφές που πραγματοποίησε πρόσφατα η κ. Θάλεια Δραγώνα, Ειδική Γραμματέας της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας με φορείς της περιοχής μας είναι πολύ σημαντικές όσον αφορά το θέμα της Μειονοτικής εκπαίδευσης. Ευελπιστούμε πως οι επαφές που πραγματοποίησε η υπεύθυνη από την Μειονοτική εκπαίδευση κ. Δραγώνα με εκπροσώπους της Μειονότητας να συνεισφέρουν στη διαδικασία διαλόγου της επίλυσης του προβλήματος της Μειονοτικής εκπαίδευσης που επείγει άμεσης ανάγκης. Ας μην ξεχνάμε πως τα προβλήματα
της Μειονοτικής εκπαίδευσης για να έχουν αίσια αποτελέσματα θα πρέπει να στηρίζονται σε ένα καλοπροαίρετο και ειλικρινή διάλογο με την Μειονότητα. Από τις εμπειρίες που αποκτήσαμε μέχρι σήμερα, μπορούμε να πούμε ατράνταχτα πως δεν έχουν συνεισφέρει τα μέτρα που ελήφθησαν χωρίς να εισακουστεί η γνώμη της Μειονότητας. Η Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης περιμένει και ευελπιστεί από την κ. Δραγώνα, Ειδική Γραμματέα της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας να συνεχίσει τη
διαδικασία διαλόγου μέσα στα πλαίσια καλής διάθεσης και ειλικρίνειας με τους εκπροσώπους και φορείς της Μειονότητας.
Ως Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, από τις δηλώσεις που έκανε η κ. Δραγώνα στα διάφορα Μ.Μ.Ε. έπειτα από τις επαφές στην περιοχή μας και τις δηλώσεις των εκπροσώπων της Μειονότητας στα Μ.Μ.Ε., νοιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε τις επιφυλάξεις μας σχετικά με διάφορα βασικά θέματα. Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης εδώ και χρόνια απαιτεί τη λύση του προβλήματος της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας (Ε.Π.Α.Θ.) αντικαθιστώντας την με μια Παιδαγωγική Σχολή Πανεπιστημιακού επιπέδου. Όμως, ο ισχυρισμός περί «αντισυνταγματικότητας» σχετικά με την απαίτηση της Μειονότητας για τη φοίτηση στην εν λόγω σχολή μόνο μελών της Μειονότητας, προκαλεί ανησυχία. Η Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης γνωρίζει πως η απαίτηση της Μειονότητας είναι ξεκάθαρη όσον αφορά το ζήτημα της Ε.Π.Α.Θ. που συνεχίζει να υπάρχει εδώ και 40 χρόνια και απαιτεί για άλλη μια φορά την επίλυσή του σύμφωνα πάντα με τη απαίτηση της κοινωνίας μας.
Επίσης, για ακόμα μια φορά, θα θέλαμε να τονίσουμε πως είναι απαράδεκτο να παραβλέπεται το αίτημα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης για την ίδρυση δίγλωσσων νηπιαγωγείων στα οποία η εκπαίδευση θα γίνεται στην Ελληνική και στην Τουρκική γλώσσα. Θέλουμε να τονίσουμε πως πρόσφατα οι μειονοτικοί βουλευτές σχετικά με το θέμα των μειονοτικών νηπιαγωγείων έδωσαν μια επιστολή στην Υπουργό Παιδείας που περιλάμβανε και τις υπογραφές των αιρετών μειονοτικών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ευελπιστούμε πως θα
ληφθεί υπ΄ όψη η συγκεκριμένη επιστολή και θα ικανοποιηθούν οι δημοκρατικές απαιτήσεις της Μειονότητας. Η Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης δεν θα αποδεχτεί τον αφανισμό και την εξάλειψη της Μειονοτικής εκπαίδευσης η οποία καθορίζεται από την Συνθήκη της Λωζάννης και τις διμερείς συμφωνίες καθώς και τους σχετικούς με την εκπαίδευση νόμους.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ
ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

31 Μαρτίου

Ερώτηση Μάντατζη Τσετίν στη Βουλή για την καπνοκαλλιέργεια με αιχμές κατά Κοντού!

31 Μαρτίου
Οι δύο βουλευτές χαρακτηρίζουν «Βατερλώ» τις πολιτικές των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της καπνοκαλλιέργειαςΟ βουλευτής Ξάνθης, Τσετίν Μάντατζη και ο βουλευτής Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσαν ερώτηση στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, σχετικά με τα μέτρα στήριξης για τους καπνοπαραγωγούς που είχε εξαγγείλει το Υπουργείο.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην ερώτησή τους τονίζουν την συνεισφορά της καλλιέργειας και εμπορίας του καπνού για τους Νομούς της Ξάνθης και της Ροδόπης επισημαίνοντας ότι «η καπνική αγορά, σε όλα τα στάδια της παραγωγικής, μεταποιητικής και εμπορικής αλυσίδας, αποτέλεσε πνοή για τον τόπο μας».
Οι δύο βουλευτές χαρακτηρίζουν «Βατερλώ» τις πολιτικές των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της καπνοκαλλιέργειας. Αντίθετα, επισημαίνουν ότι το πακέτο δράσεων που εξήγγειλε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να διασφαλιστούν οι πόροι και να διατεθεί το σύνολο της απώλειας, που υπολογίζεται σε 568,3 εκατ. Ευρώ για την τριετία 2010 – 2013 στους ίδιους τους καπνοπαραγωγούς, θα τους ανακουφίσει αισθητά οικονομικά.
Ο Τσετίν Μάντατζη και ο Αχμέτ Χατζηοσμάν διατυπώνουν ερωτήματα προς την Υπουργό αναφορικά με ασάφειες και κενά που διαπιστώθηκαν στο εξαγγελθέν πακέτο μέτρων και καλούν το Υπουργείο να ενεργήσει άμεσα προκειμένου να εξειδικευτούν τα μέτρα και να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί του Υπουργείο για να αντιμετωπιστούν τα καρτέλ που δρουν στον τομέα του καπνού.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
...
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Αρ. Πρωτ. 8004 / 24.3.2010
ΘΕΜΑ: ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Κυρία Υπουργέ,
Η πράσινη ανάπτυξη είναι η μόνη εφικτή και ρεαλιστική λύση για να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο, έχει τονίσει σε όλους τους τόνους ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Μέρος της πράσινης ανάπτυξης είναι και η αγροτική ανάπτυξη με πυλώνες της την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, παραδοσιακών, που θα μπορούν να ανταγωνίζονται τα άλλα προϊόντα όχι μόνο στις ευρωπαϊκές αλλά και τις διεθνείς αγορές.
Ένα από τα αγροτικά προϊόντα που συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ο Μπασμάς, μια από τις καλύτερες και αρωματικότερες ποικιλίες στον κόσμο, και ο μοναδικός που παράγεται κάτω από συνθήκες ολοκληρωμένης διαχείρισης, δηλαδή κάτω από συνθήκες ελέγχων σε όλα τα στάδια παραγωγής προκειμένου να προστατεύεται ο καταναλωτής, ο παραγωγός και το περιβάλλον.
Στην καλλιέργεια του Μπασμά έχει στηριχθεί εδώ και δεκαετίες τόσο ο αγροτικός πληθυσμός της Ξάνθης και της Κομοτηνής όσο και το εμπόριο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Η καλλιέργεια του καπνού αφορούσε ολόκληρες οικογένειες της μειονότητας: Άνδρες, γυναίκες και παιδιά συμμετείχαν στην καλλιέργεια, τη συγκομιδή του και στην συνέχεια στο βελόνιασμα για την αποξήρανσή του. Ταυτόχρονα, γύρω από την καλλιέργεια του καπνού αναπτύχθηκαν βιομηχανίες, τα γνωστά «καπνομάγαζα» της Θράκης, στα οποία έβρισκαν δουλειά είτε μόνιμα είτε εποχιακά, πολλοί εργαζόμενοι και με τα μεροκάματα αυτά ζούσαν τις οικογένειές τους. Την ίδια στιγμή άνθισε το εμπόριο που επέφερε πολλά κέρδη αλλά και ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η καπνική αγορά, σε όλα τα στάδια της παραγωγικής, μεταποιητικής και εμπορικής αλυσίδας, αποτέλεσε πνοή για τον τόπο μας.
Η αλυσίδα αυτή, όμως, έσπασε, όταν αποδυναμώθηκε ο κύριος κρίκος της, αυτός της παραγωγής. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα των καταστροφικών για τον τομέα της καπνοκαλλιέργειας πολιτικών που ακολούθησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Η περικοπή και η μεταφορά του 50% των άμεσων ενισχύσεων καπνού από φέτος, το 2010, σε πολιτικές αγροτικής ανάπτυξης, αποτελεί το χαριστικό πλήγμα στην καρδιά της καπνοπαραγωγής. Ταυτόχρονα, οι ηγεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέτυχαν παταγωδώς να σχεδιάσουν σαφείς πολιτικές, και να εφαρμόσουν μέτρα στήριξης της καλλιέργειας καπνού. Χωρίς πλαίσιο για την διαμόρφωση ενός όσο το δυνατόν ασφαλούς περιβάλλοντος για την παραγωγή και την διάθεση της πρώτης ύλης, του καπνού δηλαδή, τα αποτελέσματα ήταν προδιαγεγραμμένα.
Η ανασφάλεια, η απογοήτευση, η άγνοια κατέλαβε τους καλλιεργητές και μετατράπηκε σταδιακά σε εγκατάλειψη της παραγωγής ενός προϊόντος παραδοσιακού, ποιοτικού, ανταγωνιστικού με παρελθόν, παρόν και μέλλον. Το μόνο που έχει μείνει πλέον για να θυμίζει τις «καλές εποχές» είναι τα μουσεία καπνού, το μοναδικό έργο στον αγροτικό τομέα, στο οποίο με επιμέλεια επιδόθηκαν οι προηγούμενοι Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης.
Μετά το «Βατερλώ» που υπέστη η καπνοκαλλιέργεια από το 2004 και μετά, οι καπνοκαλλιεργητές με μεγάλη ανακούφιση ενημερώθηκαν για το πακέτο δράσεων του Υπουργείου σχετικά με τον καπνό και συγκεκριμένα, για την προσπάθεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να διασφαλίσει τους πόρους και να διαθέσει το σύνολο της απώλειας, που υπολογίζεται σε 568,3 εκατ. Ευρώ για την τριετία 2010 – 2013 στους ίδιους τους καπνοπαραγωγούς με προτεραιότητα αυτούς που συνεχίζουν να παράγουν καπνό ή διατροφικά προϊόντα.
Δράσεις όπως η δημιουργία και ανάπτυξη μικρών επιχειρήσεων σε καπνοπαραγωγικές περιοχές, η ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων, ο εκσυγχρονισμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων, το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή καπνού, μπορούν να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη που θα βάλει πάλι σε λειτουργία την καπνοκαλλιέργεια.
Ωστόσο, παρά το πακέτο μέτρο που εξαγγέλθηκε από το Υπουργείο παραμένουν πολλά σημεία ασαφή και απροσδιόριστα, χωρίς να έχει γίνει εξειδίκευση των δράσεων που αφορούν τόσο τους νυν όσο και τους πρώην καπνοκαλλιεργητές. Όσο όμως τα μέτρα δεν εξειδικεύονται τόσο επιτείνεται η ανησυχία των παραγωγών μας.
Επειδή, είναι αδήριτη ανάγκη η λήψη και ενεργοποίηση άμεσων μέτρων,
Επειδή οι καπνοπαραγωγοί και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής χωρίς να γνωρίζουν τι δέον γενέσθαι,
Επειδή, ο καπνός αποτελεί παραδοσιακό εμπορικό αγροτικό προϊόν για τους Νομούς μας,
Επειδή τα τελευταία χρόνια, όπως άλλωστε και φέτος, η τιμή διάθεσης του καπνού συνεχίζει να είναι εξαιρετικά χαμηλή ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται το κόστος παραγωγής, και οι αγρότες «γονατίζουν» οικονομικά,
Επειδή, και στον χώρο του καπνού «ευημερούν» τα καρτέλ, αποδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο το εισόδημα των αγροτών,
Επειδή, η ανάπτυξη της υπαίθρου και η συγκράτηση του πληθυσμού σε αυτήν προϋποθέτει βιώσιμη, ολοκληρωμένη και πολύπλευρη αγροτική ανάπτυξη,
Και επειδή, κυρίως, η αγροτική ανάπτυξη πρέπει να ανακτήσει το ρόλο της ως πυλώνας της κοινωνικής δικαιοσύνης,
Ερωτάσθε,
Σε ποίο στάδιο βρίσκεται η εξειδίκευση των μέτρων και πότε θα είναι έτοιμο το Υπουργείο να προβεί στην εξαγγελία συγκεκριμένων μέτρων;
Υπάρχει πρόβλεψη προκειμένου να ενημερωθούν οι καπνοκαλλιεργητές των Νομών μας σχετικά με τις δυνατότητες που θα τους δίνονται βάση του πακέτου μέτρων;
Υπάρχει σχεδιασμός ώστε να γίνει η αναπλήρωση του μειωμένου εισοδήματος των καπνοπαραγωγών;
Θα ενεργοποιήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τους μηχανισμούς ελέγχου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα καρτέλ που λυμαίνονται τον χώρο και τους αγρότες;
Αθήνα, 24 Μαρτίου 2010
Οι ερωτώντες βουλευτές,
Μάντατζη Τσετίν Αχμέτ Χατζηοσμάν
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης

31 Μαρτίου

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΡΟΣΕΡΟΥ: Μας έχουν εγκαταλείψει στο έλεος των σκουπιδιών! Θέλουμε καθαρή πλατεία και ίση μεταχείριση!

31 Μαρτίου
Αντιπροσωπεία κατοίκων του Συνοικισμού του Δροσερού, επισκέφθηκαν χθες τα γραφεία του «ΜΑΧΗΤΗ» και μας κατήγγειλαν αγανακτισμένοι ότι ο Δήμος Ξάνθης τους έχει εγκαταλείψει στο έλεος των σκουπιδιών, αφού η πλατεία του οικισμού τους έχει να καθαριστεί πάρα πολύ καιρό και είναι γεμάτη σκουπίδια και έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης.Η Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης, όπως μας κατήγγειλαν, ενδιαφέρεται μόνο για την καθαριότητα της Κεντρικής Πλατείας και των κεντρικών δρόμων της πόλης με αποτέλεσμα η περιοχή του Δροσερού να έχει εγκαταλειφθεί.
Θέλουμε ίση μεταχείριση και μία καθαρή πλατεία στον οικισμό μας, μας είπαν οι κάτοικοι του Δροσερού αγανακτισμένοι. Ακόμη και οι λιγοστοί κάδοι (τρείς στον αριθμό) που τοποθετήθηκαν περιμετρικά της πλατείας του Δροσερού, είναι μικροί, φτηνιάρικοι και κακής ποιότητας, αφού καταστράφηκαν από τον πρώτο καιρό της τοποθέτησής τους και δεν αρκούν να καλύψουν τις ανάγκες για την καθαριότητα της πλατείας.
«Παρακαλούμε τον Δήμο Ξάνθης και την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου να δείξουν περισσότερο ενδιαφέρον στον οικισμό μας και τα συνεργία τους να καθαρίζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα την πλατεία. Δεν ζητούμε τίποτε άλλο, παρά μόνο ίση μεταχείριση με όλους τους Δημότες της Ξάνθης», κατέληξαν οι κάτοικοι του Δροσερού.

31 Μαρτίου

ΨΙΘΥΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!

31 Μαρτίου
*Και σήμερα πολλά τα αποκλειστικά της στήλης και ξεκινάω…
……

*Παρελθόν αποτελεί από χθες η Ελένη Καπώνη. Η δημοφιλής παραγωγός του ραδιοφώνου και πολύ καλή συνεργάτης μας αποχαιρέτισε χθες για την Θεσσαλονίκη και την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ήδη θα έχει φτάσει στο αεροδρόμιο Λάρνακος όπου την περιμένει ο αγαπημένος της Πλούταρχος για μόνιμη εγκατάσταση πλέον στην Κύπρο.
……
*9 χρόνια περίπου ήταν κοντά μας η Ελένη Καπώνη, «μεγάλωσε» στον Life και στη Θρακική Σκηνή σαν μουσική παραγωγός και ηθοποιός, με πολλές καλές και ελάχιστες κακές στιγμές, άριστη και πιστή φίλη…
Θα μας λείψει πολύ το Καπωνάκι…! Πάρα πολύ…
Στη φωτογραφία στο στέκι της Θρακικής Σκηνής.
……
*Τι μου έκανε εντύπωση; Ότι η πρώην κολλητή της η Ειρήνη απαξίωσε ακόμη κι ένα «αντίο» της πει, ενώ αντίθετα η Αφροδίτη της υποσχέθηκε να πάει να την δει στη Κύπρο…
-Να της βρει κι έναν καλό Κύπριο να την παντρέψει και να την νοικοκυρέψει…
……
*Άγρια τα «πήρε» με τον πρώην σερβιτόρο και μετέπειτα d.j. Γιωργάκη ο Τάκης του ΑΜΑΝ όπως έμαθα ενώ μέχρι χθες τον εμφάνιζε ως… τον καλύτερο στο είδος του. Αποτέλεσμα;
-Ο Τάκης μετά την Βασίλη Ζουμπούλη, έδειξε την «έξοδο» και στον Ψαθά… που πολύ φοβάμαι ότι από δω και πέρα…
-Μόνο σε… ψάθα θα παίζει μουσική! Πολύ φοβάμαι…
……
*Οριστικά τέλος από το ΦΙΞ Θεσσαλονίκης για τον Νίκο Κουρκούλη και την όμορφη Μαρία Τζελέπη που ήρθε στη Ξάνθη να περάσει τη Μεγάλη Βδομάδα και τις γιορτές του Πάσχα με τις κολλητές και τους κολλητούς του…
Προς το παρόν ξεκούραση λοιπόν… και στη συνέχεια βλέπουμε, αφού δεν αποκλείεται ο Νίκος Κουρκούλης να ξεκινήσει περιοδείες στην επαρχία.
……
*Εντός των ημερών, «κλείνει» ή δεν «κλείνει» την τελική συμφωνία με επιχειρηματίες από τη Χρυσούπολη για την πώληση του ΡόΔΟΝ live ο Ηλίας Ταληκριάδης.
Η σοβαρή κρίση στη νύχτα δεν αφήνει άλλωστε περιθώρια και πολλών επιλογών…
……
*Πολύ «άγριο» δούλεμα πρέπει να ρίχνει στον γνωστό «παπαράτσι» Κυριάκο Κεσίσογλου η γνωστή Τζούλια Αλεξανδράτου, αφού ενώ δήλωσε στον Star ότι θα ξεκουραστεί για ενάμιση μήνα περίπου, αυτός την έλαβε τέλη Απριλίου να έρχεται στη Ξάνθη και την Θάσο… Ας πρόσεχε!
……
*Η Μαρία Χειράκη θα είναι πρώτη γυναικεία φωνή στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με Χρήστο Αβραμίδη και Χρήστο Κωσταρά που παρουσιάζει το Romeo live Σάββατο και Κυριακή…
……
*Πάντως η δημοφιλής Ευα Μπάϊλα, διέψευσε την είδηση ότι «παντρεύεται», μολονότι επιμένουν οι πληροφορίες μου ότι δέχτηκε πρόταση από τον γνωστό τοπικό ζεν πρεμιέ Στράτο Σαρχόση.
Να σημαίνει αυτό ότι απέρριψε τη πρόταση;
……
*Μια παλιά πολύ καλή φίλη του γιατρού Ιπποκράτη Καμαρίδη, έχει «τρελάνει» κόσμο από το Face book (ακόμη και γνωστό νεαρό εκδότη), αφού αν την δει κανείς σε προσωπικές στιγμές, θα ομολογήσει ότι είναι σαν το…παλιό καλό κρασί!
Ο λόγος για την εκπληκτική Μπαχάρ…
Που αν και μητέρα δύο παιδιών, διατηρεί μοναδική τη λάμψη της!
……
*Την… έναρξη της νέας προεκλογικής του καμπάνιας ξεκίνησε ο Μανώλης Φανουράκης. Πως; Φορώντας… σπόρ ρούχα και συμμετέχοντας τη Κυριακή το πρωϊ σε πρωτοβουλία της τοπικής εφημερίδας XanthiNews να καθαρίσουν το άλσος από τα σκουπίδια, τις γόπες και τα προφυλακτικά…
-Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά…
-Και ψηφοθηρία…
……
*Μπράβο στο «Πυρράκη», γιατί απέδειξε ότι και άποψη έχει αλλά και τσαμπουκά να μη καταλαβαίνει τίποτα, ειδικά όταν, «μαγκέψανε τα ρηχά πιάτα και θέλουν σούπα»…! Κι ο νοών νοείτω…

31 Μαρτίου

Απόστολος Αγκόρτζας

Απόστολος Αγκόρτζας

31 Μαρτίου

Το πώς «πολιτεύεται» ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Αγκόρτζας, ούτε με αφορά, ούτε και θα είμαι αυτός που θα του κάνει μαθήματα…

Αυτό που ξέρω εγώ είναι ένα.

-Ότι ο συγκεκριμένος κύριος, αφού επί Προεδρίας Τριμίτζιου στη Δημαρχιακή πέταξε κάποιες «βόμβες» για υπερτιμολογήσεις στις προμήθειες αγαθών και στη συνέχεια έκανε στροφή 180 μοιρών, αφού στην αρχή ισχυρίζονταν ότι ο κύριος Τσέπελης πριν «κλείσει» με τον Ανδρικόπουλο, θα έμπαινε συνέταιρος στο δικό του ξενοδοχείο και δεν έκρυβε την δυσαρέσκειά του, αφού «κατακεραύνωνε» τον Δήμαρχο και τον κατηγορούσε που δεν του έκανε ούτε έναν χρόνο αντιδήμαρχο και «προωθούσε»τον Μιχάλη Αμοιρίδη ως υποψήφιο Δήμαρχο…

-Ξαφνικά εντάχτηκε στο fun club του «αφανούς εταίρου» κ. Τσέπελη ο οποίος ανέλαβε μάλιστα να τον «πείσει» σε κοινό γεύμα με τον Λάκη να κατέβει και πάλι με την παράταξη του Δημάρχου Ξάνθης ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης κι όχι με τη…παράταξη του Πούλιου, όπως ο ίδιος άφηνε να «διαρρέει» τελευταία, για να κάνει τα προσωπικά του παιχνίδια.

-Ένα απλό προσωπικό ερώτημα.

-Ο συγκεκριμένος κύριος γνωρίζει ότι αν δεν υπήρχε η προσωπική εμβέλεια του πατέρα του, ούτε… κλητήρας θα εκλέγονταν στο Δήμο Ξάνθης;

31 Μαρτίου

«Πονοκέφαλος» για τον Δήμαρχο Ξάνθης τα Κιμμέρια…

31 Μαρτίου

Πραγματικός «πονοκέφαλος» έχουν γίνει τα Κιμμέρια για τον Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη.
Κι αυτό γιατί ενώ έχει αντιδήμαρχο Ξάνθης τον Μπεκτές, με την φημολογούμενη υποψηφιότητα του Μπαντάκ με το ψηφοδέλτιό του, γεννιέται το ερώτημα, πως θα «χωρέσει» στο ψηφοδέλτιο και ο Τσαμούρ με τον οποίο ήταν και παραμένει «δίδυμο» ο πρώτος…
-Θα «χωρέσουν» «3» στους δύο
Από την άλλη ο Χρίστος Πούλιος έχει τον «δυνατό» Τοπ Ισμέτ που αποτελεί το δυνατό και άφθαρτο μειονοτικό στέλεχος και δεν αποκλείεται αν «διαλυθεί» ο ανεξάρτητος, να πάρει μαζί του και τον γνωστό οδοντίατρο Μαλκότς Χασάν.
-Κι όλα αυτά, όταν τα Κιμμέρια αποτελούν ναι μεν «κάστρο» του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι θα κάνουν οι Τσετίν - Σωκράτης και Σγουρίδης…
Και ιδίως οι δύο πρώτοι!

31 Μαρτίου

Είχαν παγιδεύσει δύο ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς

Είχαν παγιδεύσει δύο ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς

31 Μαρτίου
Η ανώνυμη καταγγελία ενός πολίτη, οδήγησε στην εξάρθρωση του κυκλώματος
Βούλγαροι παγίδευσαν και τα δύο μηχανήματα ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) της Τράπεζας Πειραιώς στη Δράμα.
Η αστυνομία έφτασε στην τράπεζα και εντόπισε πάνω από το πληκτρολόγιο μία διαφανή μεμβράνη υποκλοπής προσωπικών δεδομένων.
Στη συνέχεια έθεσε υπό παρακολούθηση το ΑΤΜ, ενώ το ίδιο διαπιστώθηκε και στο άλλο ΑΤΜ, στο δεύτερο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς λίγο μακρύτερα.
Οι δράστες συνελήφθησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Δράμας και στην κατοχή τους βρέθηκε ένας υπερσύγχρονος ηλεκτρονικός εξοπλισμός για την υποκλοπή δεδομένων από τις κάρτες ανάληψης και την κατασκευή καρτών-κλώνων, με τις οποίες θα αφαιρούσαν χρήματα από λογαριασμούς πελατών.
-Βούλγαροι «τουρίστες»…

31 Μαρτίου

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλανίδη, είδαν το «φως» της δημοσιότητας...

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλανίδη, είδαν το «φως» της δημοσιότητας...

31 Μαρτίου
Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλανίδη, είδαν το «φως» της δημοσιότητας από την «Αδέσμευτη» και σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως..
-Καραπαπάζογλου, Πέπη Στάντσιου, Π. Ταρενίδης, «Πύρρος», Μπ. Δημαρχόπουλος, Δημούδη… δηλαδή οι «παλιοί» της Νομαρχίας που αναζητούν νέες «επαγγελματικές» θέσεις. Ποιοι ανησύχησαν περισσότερο; Μα οι νυν «επαγγελματίες» του Δήμου Ξάνθης…! «Τρέμουν» στη κυριολεξία!

31 Μαρτίου

Γιατί δεν «βάζει» τον… Γκορόγια μέσον;

31 Μαρτίου

Διαμαρτυρήθηκε και έντονα μάλιστα πριν λίγες μέρες ο Τένης Καμαρίδης για την συμπεριφορά του Χατζηεαυγγέλου απέναντί του, διότι πράγματι σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, στήριξε με το παραπάνω τον Δήμαρχο Τοπείρου, αλλά αυτός τον τελευταίο καιρό, δεν σηκώνει ούτε το… κινητό.
-Τον καταλαβαίνω τον Τένη, καθότι το ίδιο «έργο» έχουμε εισπράξει κι εμείς από πολιτικούς στους οποίους δώσαμε ψυχή… και εισπράξαμε μόνο αχαριστία και δεν εννοώ μόνο τον Λάκη ή την Ευα με τον Ζλάτκο!
-Ωστόσο την περασμένη Τετάρτη ο Χατζηευαγγέλου με τον φίλο του Γκορόγια, όπως έμαθα, πάλι μαζί ήτανε στο Elisso Hotel! Οπότε και εύλογη η απορία μου…
-Γιατί Τένη μου δεν βάζεις τον Γκορόγια… «μέσον» μπας και ο Στέλιος αντιληφθεί ότι ζωή, δεν πρέπει να είσαι ποτέ αχάριστος με τους φίλους ψυχής;
-Εκτός κι αν ο Γιαννάκης, νοιάζεται μόνο για πάρτη του… ρόλο που τον «έπαιζε».

31 Μαρτίου

ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ… ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!

31 Μαρτίου
Ακόμη δεν ολοκληρώθηκε η κατασκευή της νέας Κ. Πλατείας και τα προβλήματα άρχισαν.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο είδαμε τα νερά να πέφτουν… έξω από το μικρό σιντριβανάκι, ενώ το βράδυ ήταν θεοσκότεινα στη πλατεία με αποτέλεσμα να φοβούνται να κυκλοφορήσουν οι πεζοί…
Για να δούμε τελικά στη πράξη πλέον, πόσο θα «αγαπηθεί» το συγκεκριμένο έργο από τους δημότες…
Διότι προς το παρόν, συνεχίζονται τα παράπονα…

31 Μαρτίου

ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ… ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ; ή ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΣΑΕΙ «ΑΣΥΛΙΑ»;

31 Μαρτίου

Πριν αρχίσει και κατηγορεί όλο τους άλλους, μια δηλαδή τον Δήμαρχο, μια τον Πούλιο και την αντιπολίτευση και κυρίως τον…Πάνο Παπαδόπουλο, κάθισε ποτέ ο ίδιος ο Θεολόγος Καλαϊτζής να «διδαχτεί» από τις λέξεις, «σεμνότητα και ταπεινότητα» και να κάνει… αυτοκριτική για την όλη λειτουργία του στα 24 χρόνια που είναι «επαγγελματίας»δημοτικός σύμβουλος, εξυπηρετώντας τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ του ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ όσο κανείς άλλος;
Είδε ποτέ τα «λάθη» και την «αλαζονεία» του; Που τον φέρανε στο σημερινό «χάλι» ώστε ακόμη να καταγγέλλεται από την αντιπολίτευση, όχι απλά για «κατασκευασμένα» πρακτικά του Δ.Σ. της ΕΤΕΝΕΞ, αλλά για… «κακο-κατασκευασμένα»;;;
Ώστε να «μπερδεύει» ακόμη και τις ημερομηνίες των πρακτικών και στο Νο 10 να βάζει ημερομηνία 2008 και στο Νο 11 ημερομηνία 2007!
Μήπως πίστευε ότι θα έχει εσαεί ασυλία;
Διότι τα «κατορθώματά» του, επί Αειμνήστου Φ. Αμοιρίδη ξεκίνησαν στην ΕΑΠΑΞ και το ξέρει…
Δηλαδή τα «βρήκε» όταν ανέλαβε Δήμαρχος ο Λάκης Στυλιανίδης…

31 Μαρτίου

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ; ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ…

31 Μαρτίου

Τι θα γίνει τελικά με τα συνεχή κρούσματα κλοπών στη πόλη μας;
-Το ριφιφί του Σαββατοκύριακου στη Παναγή Τσαλδάρη με το «συνεχόμενο» χτύπημα των τριών μαγαζιών, δείχνει συντονισμένες πλέον ενέργειες με… νέα κόλπα, πρωτόγνωρα για την Ξάνθη και δράστες, πιθανόν Βούλγαρους… «τουρίστες» και «εγχώριους» φαντομάδες…!
Την ίδια ώρα βέβαια οι πολίτες ανησυχούν κάθε μέρα και περισσότερο, απαιτώντας προστασία των περιουσιών τους αλλά και της ίδιας τους της ζωής…
-Διότι κανείς δεν γνωρίζει τις προθέσεις των δραστών, αν κάποια στιγμή βρεθούν αντιμέτωποι με τα «θύματά» τους…
Ας ευχηθούμε δηλαδή ν’ αργήσουν να έρθουν τα χειρότερα, όπως έχει καταντήσει πλέον η πόλη μας! Διότι η Παναγή Τσαλδάρη, θεωρείται αρκετά κεντρικός δρόμος με συνεχή ροή αυτοκινήτων…
Αλλά κανείς δεν αντιλήφθηκε τίποτα!
-Ούτε και από τη πλευρά του παζαριού… όπου επίσης υπάρχει αρκετά μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων.

31 Μαρτίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!!!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!!!

31 Μαρτίου
*Μεγάλη Εβδομάδα και το σκληρό ροκ της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στον Θεολόγο Καλαϊτζή συνεχίζεται…
Ο οποίος Θεολόγος επιχειρεί να βρει στήριξη σε «κολλητούς» του από τα Μ.Μ.Ε αλλά και «κολλητούς» του Π. Μιχαηλίδη!!! Ονόματα δεν λέμε…
……
Τη Δευτέρα το μεσημέρι στο «Νατάσσα» λοιπόν, μπορεί να απουσίαζε από την συνέντευξη τύπου Χρίστου Πούλιου-Παναγιώτη Μιχαηλίδη ο Θανάσης Ξυνίδης λόγω του προβλήματος που αντιμετώπισε η μητέρα του, ωστόσο ήταν εκεί η δυναμική δικηγόρος κ. Μπέτυ Πατσίδου.
-Που είναι μέλος στο Δ.Σ. της ΕΑΠΑΞ και ακόμη «αναμένει» τα αναλυτικά παραστατικά κι αυτά που ζήτησε από τον πρώην Πρόεδρο Γιώργο Παπασταματίου.
-Πιθανόν να της τα δώσει ο Δερές τον… Δεκέμβρη του 2010! Δηλαδή μετά τις δημοτικές εκλογές…
……
*Επίσης το παρόν στη συνέντευξη Πούλιου έδωσαν και οι Δημήτρης Βορίδης και Χρήστος Αμανατίδης του συνδυασμού…
Έτοιμοι από τώρα για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση!
……
*Πάντως κατά τα φαινόμενα το ροκ θα συνεχιστεί, ενώ εντύπωση εξακολουθεί να προκαλεί το γεγονός…
-Της μη παραίτησης τελικά του Θεολόγου από μέλος, ενώ κάτι τέτοιο είχε αφήσει να εννοηθεί ο ίδιος στη δική του συνέντευξη… Ότι την Δευτέρα (προχθές), θα είχε παραιτηθεί.
-Τελικά συνεχίζει και… παραμένει!
-Αφήνοντας μάλιστα και μπηχτές δεξιά κι αριστερά κατά του Δημάρχου…
Μοναδικός.
……
*Σε πλήρη εξομάλυνση οδεύουν πλέον οι σχέσεις Φανουράκη - Μανώλη Τσέπελη όπως μαθαίνω.
-Πρώτα ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΑΞ είπε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο για τον νυν, «ο πολιτισμός δεν έχει τιμή» και τον στήριξε για το Καρναβάλι του 2010…
-Και μετά ήρθε η επίσκεψη του Τσέπελη στο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ για να «σπάσει» ολότελα ο «πάγος»…
-Βλέπετε οδεύουμε πλέον σε εκλογές και η παράταξη του Δημάρχου Ξάνθης δεν πρέπει μόνο να «φαίνεται» ενωμένη… αλλά και να το αποδεικνύει!
……
*Ποτέ δεν περίμενα να προκαλέσουν τόσο βαθιά εντύπωση στους πολίτες, οι φωτογραφίες του Γ. Διαφωνίδη με Δραγώνα και Σωκράτη Ξυνίδη…
Βλέπετε προεκλογικά οι σχέσεις του τελευταίου με τον πρώτο που στήριζε δυνατά Σγουρίδη - Τριαντάφυλλο, δεν ήταν και οι καλύτερες!
-Έπρεπε να εκλεγεί βουλευτής ο Σωκράτης, για ν’ αρχίσει να του μιλάει στο… αυτί ο Διαφωνίδης!
……
*Δηλαδή δεν μπορούσε να δει τη Δραγώνα κατ’ ιδίαν ο ιδιοκτήτης του «Εμπρός» ή τον πανίσχυρο Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κι έπρεπε να το κάνει τόσο… διαχυτικά και δημόσια;
-Μα πως αλλιώς θα τον… έβλεπαν Νομάρχης, Καρβουνίδης και Δημαρχόπουλος για να «τρομάξουν» και να καταλάβουν ότι…
-Θέλουν δεν θέλουν, το Σχολείο της Νέας Κεσσάνης θα δοθεί για ΚΕΚ στους ιδιώτες του Πύργου Ηλείας κι όχι για Γυμνάσιο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες!!!
-Κι όσο και για τις συνεχιζόμενες απειλές Διαφωνίδη κατά Περικλή Καρβουνίδη, ας προσέξει ο πρώτος μη γίνουν «μπούμερανγκ»…
……
*Για άλλη μια φορά τονίζω στον Πρόεδρο του ΚΑΠΗ Ξάνθης Γιώργο Παπασταματίου ότι «δεν θεωρώ επιλήψιμο και το λογικό είναι σε έναν δημοσιογράφο που κάνει δουλειά και γράφει ένα λεύκωμα (όπως ο Π.Β.Π), να ΑΜΕΙΦΘΕΙ»!!!
-Το να επιχειρείς να «κρατήσεις» μυστικό το αντίθετο…αυτό δημιούργησε χωρίς λόγο τον «θόρυβο»! Και εξέθεσε και τον εαυτό του και τον Δήμαρχο, χωρίς λόγο…
……
*Όπως και ο Π.Β.Π εκτέθηκε το ίδιο, γιατί το χρονικό διάστημα που πήρε τη δουλειά, ξαφνικά… «ανακάλυψε» τον Στάμο ως… «βαρίδιο» της παράταξης του Δημάρχου! Και τον Θεολόγο… ηγέτη του Δήμου! «Συμπτωματικά»…

30 Μαρτίου

«Στενεύει» ο κλοιός! Κακοκατασκευασμένα τα πρακτικά!

30 Μαρτίου
Συνέντευξη Χρίστου Πούλιου και Παναγιώτη Μιχαηλίδη χθες για την «αμαρτωλή» ΕΤΕΝΕΞ με αποκαλυπτικά νέα στοιχεία και ντοκουμέντα«ΜΠΕΡΔΕΨΕ» ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
*Το πρακτικό Νο 10 ήταν 6 Ιουνίου του 2008 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.00 και το πρακτικό Νο 11 (μεταγενέστερο υποτίθεται…), είχε ημερομηνία 30/12/2007 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13.00!!
*Ο Δήμαρχος ουδέποτε ζήτησε τις παραιτήσεις Θ. Καλαϊτζή-Τσέπελη, γιατί χωρίς αυτούς, δεν μπορεί να κατεβεί στις εκλογές…

«Στενεύει» πλέον ο κλοιός για τον γνωστό Θεολόγο Καλαϊτζή. Ο οποίος αντί μετά την τελεσίδικη καταδίκη του στο Εφετείο Θράκη «σεμνά και ταπεινά» να σιωπήσει και να κοιτάξει τι θα κάνει σε σχέση με την επαγγελματική του ιδιότητα (δικηγόρος), συνεχίσει να ζητάει και τα… ρέστα από πάνω, ενώ στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί!!!
Χθες σε συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο «Νατάσσα», ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρίστος Πούλιος με το μέλος της ΕΤΕΝΕΞ και πολιτικό μηχανικό Παναγιώτη Μιχαηλίδη, στην κυριολεξία «ξετίναξαν» τον Θεολόγο Καλαϊτζή καταγγέλλοντας ευθέως ως «κακοκατασκευασμένα τα πρακτικά» του Δ.Σ. που τους έδωσε και αποκαλύπτοντας ότι πλην αυτών, δεν τους έδωσε κανένα παραστατικό!!! Έτσι ώστε αναλυτικά να αναφέρονται οι δαπάνες και τα χρήματα που έφτασαν μια κερδοφόρα Α.Ε. που ως αποκλειστικό σκοπό έχει την είσπραξη ενοικίων να την βάλουν και… μέσα!!!
...
ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ «ΦΑΛΚΙΔΕΥΣΗ» ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ
Συγκεκριμένα για παραποίηση και «φαλκίδευση» πρακτικών της ΕΤΕΝΕΞ κατηγόρησε χθες ευθέως τον Θεολόγο Καλαϊτζή, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης Χρίστος Πούλιος, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παρεχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας.
(Σ.Σ. φαλκίδευση η ενέργεια ή το αποτέλεσμα του φαλκιδεύω… υπονομεύω, αποδυναμώνω, αλλοιώνω έντεχνα την ουσία αρχών ή θεσμών, περιορίζω κατακτημένα, νόμιμα δικαιώματα).
Ο κ. Πούλιος έκανε λόγο για σήψη στη Δημοτική Αρχή Ξάνθης και τόνισε ότι εφόσον ο Δήμος αλλάξει χέρια θα παύσει η λειτουργία τέτοιων εταιρειών, που αποσκοπούν μόνο σε «ρουσφετολογικές και προσωπικές εξυπηρετήσεις».
Στη συνέντευξη ήταν παρόν και το μέλος της ΕΤΕΝΕΞ πολιτικός μηχανικός Παναγιώτης Μιχαηλίδης, που αναφέρθηκε σε μία σειρά ενεργειών που έκανε ο ίδιος για να διαλευκάνει τη «σκοτεινή» λειτουργία της εν λόγω εταιρείας.
Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα ο κ. Πούλιος έκανε έγγραφη στον Εισαγγελέα για την υπόθεση της ΕΤΕΝΕΞ και μετά το πέρας των εορτών του Πάσχα θα προσφύγει εκ νέου στον Εισαγγελέα Ξάνθης με τα νέα στοιχεία, αφού προς το παρόν δεν του έχουν δοθεί ούτε τα παραστατικά της εταιρείας…
...
ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ…ΕΦΟΡΙΑ!
Ο Χρίστος Πούλιος, αναφέρθηκε ακόμη στους εργαζομένους της ΕΤΕΝΕΞ με τρίμηνες και τετράμηνες συμβάσεις, εκ των οποίων δύο εμφανίζονται μάλιστα ως μόνιμοι υπάλληλοι!!! Χωρίς να γνωρίζει κανείς το αντικείμενό τους, ενώ και η «δικαιολογία» κάνουμε κοινωνική πολιτική για να μην πληρώσουμε την… Εφορία, ενδεχομένως να προκαλέσει την παρέμβαση του ΣΔΟΕ και των ελεγκτικών μηχανισμών στις εταιρείες του Δήμου Ξάνθης. Γεγονός που επισημάνθηκε ιδιαίτερα και από τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Βασιλειάδη που για το θέμα αυτό είχε επικοινωνία με τον Προϊστάμενο της Α’ ΔΟΥ Ξάνθης και χαρακτήρισε «παράνομη τη πράξη».
...
ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΠΟ «ΛΑΘΗ» ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ
Στη συνέντευξη τύπου όμως οι κύριοι Πούλιος-Παναγιώτης Μιχαηλίδης, κατέθεσαν και διάφορα ντοκουμέντα για να αποδείξουν την αλήθεια των καταγγελιών τους. Π.χ. Παρουσίασαν Ισολογισμό του έτους 2007 στο οποίο εμφανίζεται να υπογράφει ως Πρόεδρος της εταιρείας ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης ο οποίος όμως ήταν Πρόεδρος της ΕΤΕΝΕΞ μέχρι το έτος 2006 και τον διαδέχτηκε ο…Θεολόγος Καλαϊτζής.
Επίσης ο κύριος Πούλιος κατέθεσε και τοπ πρακτικό Νο 10 με ημερομηνία 6 Ιουνίου του 2008 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.00 και το πρακτικό Νο 11 που είχε ημερομηνία 30/12/2007 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13.00! Δηλαδή… ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΗ του… πρακτικού Νο 10!!!! Απίστευτα δηλαδή πράγματα…
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ:
ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΑ ΕΔΙΝΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ…
Με τη σειρά του, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε κατά καιρούς να λάβει έγγραφα στοιχεία για την λειτουργία και τις δράσεις της εταιρείας, που όμως του δόθηκαν καθυστερημένα και τόνισε ότι οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να τιμούν το ρόλο που τους δίνουν οι δημότες.
Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Πούλιος υποστήριξε ότι με συνεχείς ερωτήσείς του, στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητούσε στοιχεία για τόσο για την ΕΤΕΝΕΞ όσο και για την ΕΑΠΑΞ. Ανέφερε ότι η εταιρεία δημιουργήθηκε για να εισπράττει ενοίκια και να εξυπηρετεί μικροπολιτικά συμφέροντα. Να σημειωθεί ότι ο κ. Καλαϊτζής είχε χαρακτηρίσει αυτή τη τακτική «Κοινωνική Πολιτική του Δήμου Ξάνθης, που ήταν μάλιστα εν γνώσει του Δημάρχου Ξάνθης».
Τέλος ο κ. Πούλιος ανέφερε ότι ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης ουδέποτε ζήτησε την παραίτηση του κ. Καλαϊτζή, διότι δεν μπορεί να κατέβει στις εκλογές χωρίς τους Τσέπελη – Καλαϊτζή.
Επιφυλάχθηκε δε να ενημερώσει τη κοινή γνώμη για την εξέλιξη της υπόθεσης, μετά το πέρας των εορτών του Πάσχα.

30 Μαρτίου

ΣΤΗΝ ΠΑΝ. ΤΣΑΛΔΑΡΗ: «Ριφιφί» με… κομπρεσέρ!

30 Μαρτίου
Με κομπρεσέρ και κόφτη για σίδερα άγνωστοι δράστες μπήκαν από το εξωτερικό παράθυρο υπογείου μαγαζιού με πρόσοψη στο παζάρι, ανέβηκαν στην συνέχεια στο μαγαζί (φούρνος) (επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη) και άρχισαν ν’ ανοίγουν… τρύπες το ένα μαγαζί μετά το άλλο, αναζητώντας χρηματική λεία.Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, οι δράστες που εικάζεται από την Ασφάλεια Ξάνθης ότι είναι Βούλγαροι σε συνεργασία με Έλληνα ή Έλληνες, είχαν στόχο να μπούνε σε κοσμηματοπωλείο της Παναγή Τσαλδάρη, κάτι που τελικά δεν κατόρθωσαν… και έφυγαν παίρνοντας μαζί τους μόνο δέματα με προϊόντα ειδών προικός…
Οι δράστες άφησαν επί τόπου καλώδια και διάφορα εργαλεία που χρησιμοποίησαν, ενώ οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.
Πάντως η πυκνότητα των συνεχών κλοπών στη πόλη, έχει προβληματίσει όλους τους πολίτες που αγωνιούν δικαιολογημένα με την αύξηση της εγκληματικότητας, εκφράζοντας την ανησυχία και προβληματισμό της…
Ιδίως μετά την διάνοιξη του νέου τουριστικού δρόμου από και προς Βουλγαρία, τα κρούσματα αυξήθηκαν επικίνδυνα…

30 Μαρτίου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «DIANA»

30 Μαρτίου
Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε., Άγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου για τη χαρτοποιία Θράκης «DIANA» που με την επίκληση έλλειψης πρώτων υλών, έδωσε κανονική άδεια στους 130 περίπου εργαζόμενους, οι οποίοι αντιδρούν στην απόφαση αυτή:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Θέμα: Προβλήματα εργαζομένων στη χαρτοβιομηχανία «DIANA» στην Ξάνθη
Η χαρτοβιομηχανία «DIANA» στην Ξάνθη, συμφερόντων ομίλου Ζερίτη, με την επίκληση έλλειψης πρώτων υλών, έδωσε κανονική άδεια στους 130 περίπου εργαζόμενους, οι οποίοι αντιδρούν στην απόφαση αυτή.
Η αντεργατική συμπεριφορά της εταιρείας, είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, της Ε.Ε., που για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας –ανταγωνιστικότητας «θυσιάζει» τα συμφέροντα και δικαιώματα των εργαζομένων.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει επιδοτηθεί, επιχορηγηθεί, στα πλαίσια του αναπτυξιακού νόμου, με ευνοϊκούς όρους και διατηρεί εργοστάσια στη Βουλγαρία, Αίγυπτο.
Η ενέργεια αυτή προκαλεί ανησυχία στους εργαζόμενους και στο λαό της περιοχής για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς της εταιρείας.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων από αντεργατικές αποφάσεις της εν λόγω εταιρείας.
Οι βουλευτές
Άγγελος Τζέκης
Γιάννης Ζιώγας
Σοφία Καλαντίδου

30 Μαρτίου

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ: Ψευδής πληροφόρηση, δημιουργία δυσμενούς «κλίματος σε βάρος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

30 Μαρτίου
Για δημοσίευμα της εφημερίδας «ΧΡΟΝΟΣ» της 25/03/2010 υπό τον τίτλο «Διερεύνηση δεδομένων δεκαετίας. Μαύρες τρύπες των αναθέσεων» κλπ *Δηλώνουμε ότι εφεξής οποτεδήποτε υποπέσει στην αντίληψή μας δημοσίευμα που θίγει το κύρος του Πανεπιστημίου, την τιμή και την υπόληψη των μελών της Διοίκησής του, θα γίνεται άμεσα προσφυγή στα αρμόδια αστικά και ποινικά Δικαστήρια ώστε να αποδεικνύεται τελικά η αλήθεια…
…..
Το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΔΠΘ στην 26/03/2010 συνεδρίασή του αφού έλαβε υπόψη το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΧΡΟΝΟΣ» της 25/03/2010 υπό τον τίτλο «Διερεύνηση δεδομένων δεκαετίας. Μαύρες τρύπες των αναθέσεων» και επειδή αρμοδίως γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε τα οικονομικά δεδομένα του Πανεπιστημίου, θεωρεί ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα στηρίζεται σε λάθος υποθέσεις, παρέχει ψευδή πληροφόρηση και αποτελεί απεγνωσμένη προσπάθεια δημιουργίας δυσμενούς «κλίματος» σε βάρος του Πανεπιστημίου και της Διοίκησής του, με πλήρη την απουσία της άποψης του ΔΠΘ.
Δημοσιεύματα όπως αυτό προωθούν εσφαλμένη πληροφόρηση και εξυπηρετούν σκοπούς βλαπτικούς προς το Πανεπιστήμιο. Άξιζε να περιμένει η αρθρογράφος να ενημερωθεί ουσιαστικά και υπεύθυνα για το πόρισμα, καθώς επίσης για την άποψη του Εισαγγελέα, του Υπουργείου Παιδείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τα όσα αναφέρει στο δημοσίευμά της.
Δηλώνουμε ότι εφεξής οποτεδήποτε υποπέσει στην αντίληψή μας δημοσίευμα που θίγει το κύρος του Πανεπιστημίου, την τιμή και την υπόληψη των μελών της Διοίκησής του, θα γίνεται άμεσα προσφυγή στα αρμόδια αστικά και ποινικά Δικαστήρια ώστε να αποδεικνύεται τελικά η αλήθεια.
Υ.Γ.: Είναι φανερό ότι η συντάκτης του δημοσιεύματος εμπλέκει στην υπόθεση του πορίσματος και τις επερχόμενες Πρυτανικές εκλογές για να δημιουργηθούν στο κοινό και τους εκλέκτορες σχετικοί συνειρμοί. Ωστόσο η Πανεπιστημιακή Κοινότητα έχει και γνώση και κρίση. Ας περιμένουμε την δημοσίευση του πορίσματος διότι τότε ο συνειρμός που προσπαθεί να προκαλέσει η συντάκτης ίσως λειτουργήσει προς την άλλη κατεύθυνση.
Από την Πρυτανεία του ΔΠΘ
……

30 Μαρτίου

ΨΙΘΥΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!

30 Μαρτίου
*Πολλά και αποκλειστικά σας έχω και σήμερα από τη στήλη…και ιδού διαβάστε για να καταλάβετε…
…..
*Στο ΑΜΑΝ bar και με καθυστέρηση δύο ημερών, γιόρτασε το Σάββατο τα μεσάνυχτα τη γιορτή της η «θεά» Λίτσα, ξαδέρφη της Βάνας…
Μάλιστα την γιορτή της τίμησε με τη παρουσία του και ο γνωστός «παπαράτσι» Κυριάκος Κεσίσογλου και μάλιστα με…άσπρο σακάκι και το γνωστό μπλαζέ ύφος…
.,…..
*Τη γιορτή της Λίτσας όμως τίμησαν με την παρουσία τους και η ξαδέρφη της η Χαρούλα με τον σύζυγό της, τον Κώστα που διευθύνει την εκπληκτική Μουσική Ταβέρνα «Μυροβόλος».
Λίτσα και τα δικά μας χρόνια πολλά και πάντα έτσι όμορφη και λαμπερή….ούτως η άλλως, ξεχωριστή!
……
*Η είδηση. Εκεί λοιπόν που ο Γιωργάκης Ψαθάς το «έπαιζε» ο Νο 1 d.j. του μαγαζιού, ποιόν είδαμε να παίζει μουσική στο ΑΜΑΝ bar ξεσηκώνοντας τον κόσμο, το βράδυ του Σαββάτου;
Μα τον εκπληκτικό Παναγιώτη Σκοπελίτη.
Τελικά ο Τάκης, αργεί αλλά ξέρει να …ξεχωρίζει!
……
*Ποιο άλλο αστέρι δούλευε στο ΑΜΑΝ bar το βράδυ του Σαββάτου; Μα η πανέμορφη Χρύσα που διαψεύδει ότι είχε κάτι με τον γνωστό παραγωγό του Life 92,l fm Φώτη Βασιλείου…
-Τόρη, εσύ τι λές;
……

*Με την Θεανώ, την Αφροδίτη και την Ελένη Καπώνη να του ζητάνε τραγούδια συνέχεια, ο Αργύρης Κατσίκας έπαιζε μουσική το βράδυ του Σαββάτου στο ΑΔΙΕΞΟΔΟ…

*Η πανέμορφη ύπαρξη που βλέπετε στη φωτογραφία, έκλειψε τις εντυπώσεις στο «Αδιέξοδο» με την ομορφιά και τα κέφια της…
Λοιπά στοιχεία πλην της εκρηκτικής της παρουσίας, δεν έχω….
…..
*Μια Έλενα Ρίζου, μοναδική…Η φοβερή ξανθιά τραγουδίστρια του Rich live, ξεσήκωσε τον κόσμο Παρασκευή και Σάββατο με την εντυπωσιακή παρουσία της αλλά και την…φωνάρα της!
Να την απολαύσετε οπωσδήποτε το Σάββατο της Ανάστασης και τη Κυριακή του Πάσχα και σίγουρα θα περάσετε πολύ όμορφα…
…..
*Ωστόσο αυτές που έκλεψαν τις εντυπώσεις Παρασκευή και Σάββατο στο Rich live ήταν οι δύο νέες χορεύτριες…
Που ήταν υπέροχες, ιδίως χόρευαν μέσα στους θεατές…
…..
*Στην Ξάνθη άνευ της εκ Κομοτηνής αγαπημένης του, είδα τον Χρήστο Δομτζίδη να πίνει το ποτό του στο Κυβερνείο παρέα με τον φίλο του τον ηλεκτρολόγο το βράδυ του Σαββάτου….
-Προηγουμένως μάλλον θα πήγε για…ύπνο τον «κολλητό» του Γιάννη Τσιλιγγιρίδη.
….
*Στην «Ξανθίππη» είδα το πρώην αστέρι του Mariposa την όμορφη Μαρία (αλήθεια, γιατί η Βιργινία δεν έδωσε το όνομά της, σε καμία από τις γιάλινες «πεταλούδες» της;….), κάνοντας καφέδες και διάφορα ροφήματα….
-Μάλιστα εκεί είδα και την Ελενίτσα με την Ελένη Καπώνη να τα λένε μαζί τους….για αρκετή ώρα!
Ποιος ξέρει ποιους θα «θάβανε»…
….
Ο ΓΥΦΤΟΣ

30 Μαρτίου

Έσκισαν την ελληνική σημαία στον Κένταυρο!

30 Μαρτίου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χρόνος» που φαίνεται ότι έχει καλύτερες… πηγές από εμάς, αν και εκδίδεται στη Κομοτηνή, ανήμερα της εθνικής μας εορτής της 25ης Μαρτίου, ακραία στοιχεία της μειονότητας επέλεξαν να σκίσουν και να ποδοπατήσουν την ελληνική σημαία που βρισκόταν στον ιστό του δημοτικού σχολείου στον Κένταυρο Ξάνθης.
Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα του «Χρόνου», «στο ορεινό πομακοχώρι ρίγος αισθάνθηκαν όσοι αντίκρισαν το εθνικό μας σύμβολο σκισμένο και ποδοπατημένο από άγνωστους δράστες τις βραδινές ώρες της 25ης Μαρτίου, ενώ στον αυλόγυρο του σχολείου υπήρχε το σύνθημα
-«Δεν θέλουμε την ελληνική σημαία, μόνο την τουρκική»!!!!
Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία και επιλήφθηκε ναι μεν του θέματος, το πιο πιθανό όμως και αυτή η ιστορία…να μείνει στο «αρχείο» χωρίς να βρεθούν ποτέ οι δράστες ή ο δράστης…
Και του χρόνου να ξανάχουμε τα ίδια! Όπως και πέρσι άλλωστε…
-Εκτός αν στη παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Κένταυρο εκπροσωπήσει του χρόνου τη Κυβέρνηση η κυρία Δραγώνα…

30 Μαρτίου

Η Μαριάνα…υβρίζει υπέροχα! Ε άει σιχτίρ! Golden boy κ.Παππά…

30 Μαρτίου









Όσο ήταν ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ στη ΣΕΚΑΠ ο κύριος Παππάς, όλοι αυτοί οι κύριοι βέβαια με πρώτη την κυρία Μαριάνα (στο My club), ήταν φουλ από καλά…λόγια, χώρια που κάθονταν και στη «παρέα» του όταν τον συναντούσαν, έστω τυχαία…
Τώρα όμως τα πράματα άλλαξαν ριζικά με αποτέλεσμα οι τότε φίλοι του, να φτάνουν στο σημείο να του λένε τώρα….»Αί στο διάολο»!
Γράφει λοιπόν η Μαριάνα Ξανθοπούλου στο προχθεσινό «Εμπρός» αναφερόμενη στη συνέντευξη τύπου του νέου Προέδρου της ΣΕΚΑΠ κ.Πράτσου τη περασμένη Παρασκευή:
«…με τον περιορισμό δαπανών που έχει κάνει η νέα διοίκηση από το Δεκέμβριο που ανέλαβε, έχει εξοικονομήσει 2 εκ. ευρώ και ότι αν αυτό το είχε κάνει επί μια δεκαετία θα είχε αποθεματικό 20 εκ. ευρώ! Αυτό και μόνο δείχνει τι γινόταν μέσα στην ΣΕΚΑΠ.
Μπάτε σκύλοι αλέστε και απλά ψήφους δώστε!!!! Αλλά και εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Πράτσος σε μια αποστροφή του λόγου του φανέρωσε το μισθό του προηγούμενου προέδρου κ. Παπά. Είπε επί λέξει: «Δεν μπορεί ο πρόεδρος να έχει 300.000 ευρώ κόστος το χρόνο στην εταιρεία…».
Δηλαδή ο κ. Παπάς έπαιρνε 25.000 ευρώ το μήνα! Το golden boy ο κ. Παπάς που από τραυματιοφορέας (ούτε καν νοσηλευτής) έγινε πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ γιατί είχε μπάρμπα στην Κορώνη επί γαλάζιας διακυβέρνησης! Κάτι τέτοια βλέπεις και λες: Ε άει σιχτίρ!!!»
-Κύριε Παππά, κύριε Ράπτη, κύριε Αγγέλου…Τι απαντάτε;