*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Φεβρουαρίου

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ: Τα «σκ….», καταλήγουν στη θάλασσα!

27 Φεβρουαρίου

Από τον Απρίλιο ενημερώθηκαν οι Δήμαρχοι Αβδήρων και Τοπείρου αλλά δεν έκαναν τίποτα μέχρι σήμερα, παρά τις καταγγελίες βόμβα της Κοινοπραξίας βυτιοφόρων
ΕΓΓΡΑΦΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
*Η Δήμαρχος Αβδήρων ΕΥΑ ΤΣΑΚΙΡΗ έκανε αποχέτευση χωρίς ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ, κινδυνεύει η υγεία του λαού, τα λύματα χύνονται 100 μέτρα μακρύτερα από το Κέντρο Υγείας Αβδήρων!

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
*Ανεξέλεγκτη η διάθεση λυμάτων κατοικιών του οικισμού Αβδήρων σε αγωγό όμβριων ο οποίος καταλήγει σε κανάλι νότια του οικισμού με τελική κατάληξη στη θάλασσα!!!

Η «ΑΣΥΛΙΑ»ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ!
*Κατά την επιθεώρηση διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει η ίδια όπως περιγράφεται στις γ και ε ανωτέρω σχετικές Εκθέσεις Υγειονομικής Επιθεώρησης
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟΠΕΙΡΟΥ
*Η ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων κατοικιών των οικισμών Ν. Ολβίου και Παλιννοστούντων Αβάτου έχει ως αποτέλεσμα αυτά να καταλήγουν σε αρδευτικά ή αποστραγγιστικά κανάλια
…..
Η καταγγελία της Κοινοπραξίας βυτιοφόρων μεταφοράς λυμάτων Ξάνθης, «σπάζει» κόκαλα και δείχνει παράλληλα «μιας ιδιότυπης «ασυλίας» που παρέχετε στους Δημάρχους, αφού ενώ ελέγχονται από την Διεύθυνση Υγιεινής, συνεχίζουν το…χαβά τους και δεν παίρνουν κανένα μέτρο!», καθώς και στα δικαστήρια να πάνε….το πιο πιθανό να αθωωθούνε λόγω μη ύπαρξης…δόλου!
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Κι έχουμε και λέμε. Από το 2008 και στη συνέχεια από τον Απρίλιο 2009 καταγγέλθηκαν οι Δήμαρχοι Αβδήρων και Τοπείρου ότι τα λύματα από τους βόθρους συγκεκριμένων οικισμών, ή καταλήγουν στη θάλασσα την οποία ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ συνειδητά ή τα πετάνε μέσα στα χωράφια και στα κανάλια επιβαρύνοντας σημαντικά το περιβάλλον!
Κι όμως, δεν έγινε τίποτα μέχρι σήμερα, παρά τις καταγγελίες βόμβα της Κοινοπραξίας βυτιοφόρων που αναγκάστηκαν στη συνέχεια και τους κατήγγειλαν στον «Μαχητή», αφού τα «σκ…» εξακολουθούν να καταλήγουν στη θάλασσα των Αβδήρων για παράδειγμα και ο Δήμος παρά τις εντολές της Διεύθυνσης Υγιεινής, συστηματικά αδρανεί!
Η σημερινή μας αποκάλυψη!
Ο Δήμος Αβδήρων ενώ έκανε αποχετευτικό, δεν έκανε ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ με αποτέλεσμα όλα τα «σκ….» (λύματα) του οικισμού Αβδήρων, να καταλήγουν στην ακτή και την θάλασσα και μάλιστα 100 μέτρα μακριά από το νέο Κέντρο Υγείας Αβδήρων που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από 1 Μαρτίου!!!
«Ανεξέλεγκτη η διάθεση λυμάτων κατοικιών του οικισμού Αβδήρων σε αγωγό όμβριων ο οποίος καταλήγει σε κανάλι νότια του οικισμού με τελική κατάληξη στη θάλασσα!!!», αναφέρει το πόρισμα βόμβα της Διεύθυνσης Υγιεινής της Νομαρχίας Ξάνθης, που τονίζει με έμφαση ότι:
«Κατά την επιθεώρηση διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει η ίδια όπως περιγράφεται στις γ και ε ανωτέρω σχετικές Εκθέσεις Υγειονομικής Επιθεώρησης!»
Δηλαδή ενώ τους είχαν ήδη ενημερώσει ξανά και ξανά…οι Δήμαρχοι αδράνησαν πλήρως! Μόνο για το σχέδιο «Καλλικράτης» προφανώς ενδιαφέρονται!
Επίσης στο Δήμο Τοπείρου, «Η ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων κατοικιών των οικισμών Ν. Ολβίου και Παλιννοστούντων Αβάτου έχει ως αποτέλεσμα αυτά να καταλήγουν σε αρδευτικά ή αποστραγγιστικά κανάλια!»
Κι εκεί οι ίδιες διαπιστώσεις της Διεύθυνσης Υγιεινής.
«ότι η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει η ίδια όπως περιγράφεται στις γ και ε ανωτέρω σχετικές Εκθέσεις Υγειονομικής Επιθεώρησης!»
Αναλυτικά τα δύο έγγραφα ντοκουμέντα που έχουμε στη διάθεσή μας και αποκαλύπτουμε σήμερα αναφέρουν τα παρακάτω:
…….
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ
Ν. Α. ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΑΜ. ΞΑΝΘΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ν.Δ. ΞΑΝΘΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ
Ταχ. Διεύθυνση: Διοικητήριο
Πληροφορίες: Ανδρέας Νεάρχου
Τηλέφωνο: 25410-65734
E-mail : healthdirection@xan.forthnet.gr
Ξάνθη 21 Απριλίου 2009
Αριθ. Πρωτ.: Δ. Υ. 1751
ΠΡΟΣ: Το Δήμο Αβδήρων Άβδηρα
ΘΕΜΑ: Διάθεση λυμάτων οικισμού Αβδήρων.
ΣΧΕΤ: α) Το υπ’ αριθ. Πρωτ. 1004/7/21-ιβ/23.01.2009 έγγραφο Αγρονομικού Τμήματος Ξάνθης
β) Η από 16.01.2009 Αίτηση – καταγγελία της Κοινοπραξίας βυτιοφόρων μεταφοράς λυμάτων Ξάνθης.
γ) Η από 6.02.2009 Έκθεση Υγειονομικής Επιθεώρησης της Υπηρεσίας μας.
δ) Το υπ’ αριθ. Πρωτ. Δ. Υ. 750/20.02.2009 έγγραφό μας.
ε) Η από 13.04.2009 Έκθεση Υγειονομικής Επιθεώρησης της υπηρεσίας μας .
Στη συνέχεια α, β, και δ σχετικών εγγράφων και μετά από νέα καταγγελία της κοινοπραξίας βυτιοφόρων μεταφοράς λυμάτων, αναφορικά με την ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων κατοικιών του οικισμού Αβδήρων σε αγωγό όμβριων ο οποίος καταλήγει σε κανάλι νότια του οικισμού με τελική κατάληξη στη θάλασσα, υπάλληλοι μας διενήργησαν εκ νέου υγειονομική επιθεώρηση.
Κατά την επιθεώρηση διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει η ίδια όπως περιγράφεται στις γ και ε ανωτέρω σχετικές Εκθέσεις Υγειονομικής Επιθεώρησης.
Παρακαλούμε όπως λάβετε τα απαραίτητα μέτρα λόγω αρμοδιότητας σύμφωνα με τον ισχύοντα κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, προκειμένου να αποσυνδεθούν οι παράνομες συνδέσεις λυμάτων κατοικιών του οικισμού και παράλληλα οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω κατοικιών να υποχρεωθούν στην κατασκευή υπεδάφιων συστημάτων (βόθρους) για την διάθεση των λυμάτων τους ώστε να σταματήσει η ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος και παράλληλα η ύπαρξη ανθυγιεινών εστιών στη περιοχή.
Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης
Ανδρέας Νεάρχου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης
2. Γενικό Δ/ντή Ν. Δ. Ξάνθης
3. Τμήμα Περιβάλλοντος Ν. Δ. Ξάνθης
4. Αγρονομικό Τμήμα Ξάνθης
5. Κοινοπραξία βυτιοφόρων μεταφοράς Λυμάτων Ξάνθης
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ
Τμήμα Π. Υ. και Υγειομικού Ελέγχου
Φ. 802/ε6/2009
………………
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ
Ν. Α. ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΑΜ. ΞΑΝΘΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ν.Δ. ΞΑΝΘΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ
Ταχ. Διεύθυνση: Διοικητήριο
Πληροφορίες: Ανδρέας Νεάρχου
Τηλέφωνο: 25410-65734
E-mail : healthdirection@xan.forthnet.gr
Ξάνθη 21 Απριλίου 2009
Αριθ. Πρωτ.: Δ.Υ. 1899
ΠΡΟΣ: Το Δήμο Τοπείρου Εύλαλο
ΘΕΜΑ: Διάθεση λυμάτων οικισμών Αβάτου και Ν. Ολβίου.
ΣΧΕΤ: α) από 16.01.2009 αίτηση – καταγγελία της Κοινοπραξίας βυτιοφόρων Μεταφοράς λυμάτων Ξάνθης.
β) Η από 4.02.2009 και 11.02.2009 Υγειονομική Επιθεώρηση και η σχετική Έκθεση
γ) Το υπ’ αριθ. Δ. Υ. 215/13.02.2009 έγγραφό μας
δ) Η από 13.04.2009 Έκθεση Υγειονομικής Επιθεώρησης της υπηρεσίας μας.
Σε συνέχεια α, β και γ σχετικών εγγράφων και μετά από νέα καταγγελία της κοινοπραξίας βυτιοφόρων μεταφοράς λυμάτων Ν. Ξάνθης, αναφορικά με την ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων κατοικιών των οικισμών Ν. Ολβίου και Παλιννοστούντων Αβάτου, σε αγωγούς όμβριων με κατάληξη σε αρδευτικά ή αποστραγγιστικά κανάλια, υπάλληλοι μας διενήργησαν εκ νέου υγειονομική επιθεώρηση.
Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει η ίδια όπως περιγράφεται στις, β και δ ανωτέρω Εκθέσεις Υγειονομικών Επιθεωρήσεων.
Γι αυτό παρακαλούμε να φροντίσετε λόγω αρμοδιότητας σύμφωνα με το ισχύοντα κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων α) να αποσυνδεθούν οι παράνομες συνδέσεις λυμάτων κατοικιών του οικισμού Ν. Ολβίου και παράλληλα οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω κατοικιών να υποχρεωθούν στην κατασκευή υπεδάφιων συστημάτων (βόθρους) για την διάθεση των λυμάτων τους και β) σε ότι αφορά τον οικισμό παλιννοστούντων στο Άβατο θα πρέπει να λειτουργήσει το σύστημα του βιολογικού καθαρισμού για την επεξεργασία των λυμάτων, σε αντίθετη περίπτωση να κατασκευασθούν υπεδάφια συστήματα αποχέτευσης (βόθροι) για την διάθεση των λυμάτων των κατοικιών του οικισμού.
Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης
Ανδρέας Νεάρχου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
3. κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης
4. Γενικό Δ/ντή Ν. Δ. Ξάνθης
3. Τμήμα Περιβάλλοντος Ν. Δ. Ξάνθης
6. Αγρονομικό Τμήμα Ξάνθης
7. Κοινοπραξία βυτιοφόρων μεταφοράς Λυμάτων Ξάνθης
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ
Τμήμα Π.Υ. και Υγειομικού Ελέγχου
Φ. 802/ε6/2009

…………

27 Φεβρουαρίου

Όταν η Ξάνθη έχει τέτοια ΑΝΕΡΓΙΑ και ΦΤΩΧΙΑ, τα 120.000 Ευρώ για την Shapplin αποτελούν φοβερή πρόκληση!

27 Φεβρουαρίου
ΔΗΜΑΡΧΕ, «ΒΟΑ» Ο ΤΟΠΟΣ! Βγες στη «πιάτσα» και άκου…*Συνεχίζει «σιωπών» ο Φανουράκης και καλεί τους Καρναβαλικούς
συλλόγους τη Δευτέρα να μιλήσουν για όλα, εκτός από τα….ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!
*ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Δεν ερχόμαστε, κουραστήκαμε να κάνουμε τις «γλάστρες»!...
ΟΛΗ η Ξάνθη βοά με το Καρναβάλι της χλιδής, της σπατάλης και της κυρίας….Shapplin που αναβάθμισε την κουλτούρα μας έναντι 120.000 Ευρώ!
Την ώρα που στο Νομό μας υπάρχει τέτοια ανεργία, δεν έχουν ακόμη πληρωθεί οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Παιδικών σταθμών ή οι εργαζόμενοι της Αναπτυξιακής, την ώρα που όλη η χώρα περνάει τέτοια κρίση, ο κύριος Φανουράκης με την έγκριση του Δ.Σ. της ΔΕΑΞ ξοδεύει 120.000 Ευρώ για μια συναυλία δύο ωρών που δεν κατάφερε να γεμίσει παρά τις δεκάδες δωρεάν προσκλήσεις, ούτε το μισό Κλειστό «Φ. Αμοιρίδης»!
Απευθυνόμαστε στον Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη και τον καλούμε να βγει στη «πιάτσα» και ν’ ακούσει τι λέει ο λαός για την…χλιδή του κυρίου Φανουράκη!!!
-Να γιατί ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ συνειδητά «αργεί» τον οικονομικό απολογισμό του! Πέρσι 830.000 Ευρώ, φέτος ποιος ξέρει πόσο θα «ανέβει»το ποσόν, όσο κι αν στη ΔΕΑΞ όπως λένε οι πληροφορίες μου, βρίσκονται πλέον σε μια πλήρη αναστάτωση και…ψάχνονται μετά τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί!
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ
ΩΣΤΌΣΟ εντύπωση προκαλεί το πρωτοφανές θράσος του Προέδρου της ΔΕΑΞ που ενώ «κρύβεται» και ήταν απόν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη περασμένη Τετάρτη, συγκάλεσε για την ερχόμενη Δευτέρα Οργανωτική με τους Καρναβαλικούς συλλόγους, σε μια προσπάθεια να στείλει το μήνυμα ότι «όχι μόνο δεν παραιτείται, αλλά ξεκίνησε από τώρα και την…οργάνωση για του χρόνου»!
Μόνο που αυτή τη φορά λογάριασε και πάλι χωρίς τον ξενοδόχο…
-Διότι εκπρόσωποι συλλόγων που επικοινώνησαν με την ΔΕΑΞ για να πληροφορηθούν το «αντικείμενο»της συνεδρίασης της ερχόμενης Δευτέρας κι αν θα συζητηθεί και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, πήραν την απάντηση ότι, «αυτή ακόμη….αργεί, απλά θα συζητήσουν τα οργανωτικά»!
Η ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ήταν η πρώτη που δυναμικά διαχώρισε τη θέση της, αρνούμενη να «νομιμοποιήσει» τις πράξεις του Προέδρου.
«Δεν ερχόμαστε, κουραστήκαμε να κάνουμε τις «γλάστρες»!...», είπε ο εκπρόσωπος της Θρακικής Σκηνής Ι. Γαλάτης και έπεται και συνέχεια…

«ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ» ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ
Φυσικά για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, πλην της δημοτικής αρχής συνυπεύθυνη είναι και η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα ο Χρίστος Πούλιος! Που μέχρι σήμερα, εξακολουθούν και «σιωπούν» για το Καρναβάλι της χλιδής αλλά και της…αρπαχτής, όπως το χαρακτήρισαν πολλοί επισκέπτες τουρίστες στη πόλη μας!

27 Φεβρουαρίου

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 4ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

27 Φεβρουαρίου
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ:
ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ
ΟΙΚΟΠΕΔΟ 27.500 τ.μ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ! ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΕΤΟΙΜΑ…

Η προσπάθεια στέγασης του 4ου Λυκείου έχει τεθεί ως σκοπός μας. Προηγήθηκε η πρόσφατη στέγαση των 1ου 2ου και 3ου Λυκείων με σύγχρονα κτίρια, πλέον πολλών άλλων.
Από 3ετίας προσπαθούμε να βρούμε οικόπεδο. Η Νομαρχία έχει αρμοδιότητα να αναγείρει σχολεία σε οικόπεδα που της δίδονται. Δεν δικαιούται να αγοράσει, γιατί αυτομάτως περιέρχονται στον Δήμο. Μη υπαρχούσης άλλης λύσεως επιχειρήσαμε και αυτό. Να αγοράσουμε το οικόπεδο των 27.500 τ.μ. για σχολική στέγη, από την Εθνική Τράπεζα. Δεν είχαμε το ποσό του τιμήματος των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, τότε. Πετύχαμε με προσπάθειες από το 2008 να μειώσουμε το τίμημα σε 1,15 εκατομμύρια ευρώ. Ζητήσαμε το ποσό από μακρού, από τις αρχές του 2009, αλλά δεν μας δόθηκε. Κάναμε πρόταση να δώσουμε 300.000 ευρώ και τα άλλα σε δόσεις, αλλά αυτή απορρίφθηκε γιατί η Τράπεζα ήθελε όλο το ποσό, που, δεν το έχουμε. Πρέπει να χρηματοδοτηθούμε μόνο από εθνικούς πόρους.
Τα συμβόλαια είναι έτοιμα προς υπογραφή από πολλών μηνών και επιμόνως ζητάμε χρηματοδότηση. Ελπίζουμε ότι η Κυβέρνηση, που γνωρίζει το θέμα, θα προχωρήσει σ’ αυτήν.
Σχετικά ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης δήλωσε:
«Θέλουμε να κατασκευάσουμε νέο κτιριακό συγκρότημα για το 4ο Λύκειο. Συνεχώς, επιμόνως προσπαθούμε, μόνοι μας και ποτέ δεν υπήρξαμε θεατές ή απαθείς παρατηρητές. Ενδιαφερόμαστε για τα παιδιά μας, δυστυχώς όμως, δεν μας έχει δοθεί ακόμη το αντίστοιχο ποσό για την απόκτηση των οικοπέδων, ώστε να δρομολογηθεί η ανέγερση. Δεκάδες παραστάσεις έχουν γίνει ως τώρα. Έχουμε λύσει το μεγάλο μέρος του σχολικού στεγαστικού προβλήματος της Ξάνθης, καταργήσαμε τη διπλοβάρδια με πολύ κόπο, αγωνιζόμαστε να λύσουμε 3-4 τελευταία προβλήματα σχολικής στέγης που απομένουν. Εύχομαι το Υπουργείο Παιδείας ή ο Ο.Σ.Κ. να προχωρήσουν, μετά τα συνεχή αιτήματά μας στη χρηματοδότηση απόκτησης του οικοπέδου, γιατί χωρίς αυτό σχολείο δεν μπορεί να κατασκευασθεί. Συνεχίζουμε τις πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση».
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

27 Φεβρουαρίου

ΨΙΘΥΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!

27 Φεβρουαρίου
*Διάβασαν που γράφαμε ότι…χώρισαν και έσπευσαν να μας…διαψεύσουν Φανουράκης και Ρέα…
Άσχετα αν η τελευταία έχει να φανεί καιρό στη Ξάνθη και όλο το Καρναβάλι έλαμψε δια της απουσίας της!
….
*Γράφει λοιπόν με νόημα το gossip-tv.gr:
«Σε ένα αποκριάτικο party στην Ξάνθη ξεκίνησαν το δικό τους παραμύθι η Ρέα Τουτουνζή και ο Μανώλης Φανουράκης, σε ένα αποκριάτικο party, πάλι στην Ξάνθη, έναν χρόνο μετά, συνεχίζουν να ζουν τον έρωτά τους. Στην αποκριάτική ατμόσφαιρα της Ξάνθης βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες η πρώην Σταρ Ελλάς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Ξάνθης, και όπως ήταν φυσικό, οι αναμνήσεις από την πρώτη τους γνωριμία πριν από έναν χρόνο τις ίδιες ημέρες, ακόμα και στα ίδια events, «φούντωσαν». Φυσικά, τα ταξιδάκια της Ρέας Τουτουντζή προς την Ξάνθη έχουν γίνει πλέον συνήθεια για την ίδια, η οποία όμως δεν φαίνεται να λογαριάζει από χιλιόμετρα προκειμένου να βρίσκεται με κάθε ευκαιρία στο πλευρό του συντρόφου της: «Θα γίνει πολύ σύντομα (σ.σ. το επόμενο ταξίδι στην Ξάνθη). Ανεβοκατεβαίνω σχεδόν κάθε δυο βδομάδες, αφού εκεί μένει μόνιμα ο σύντροφός μου» δήλωσε το μοντέλο. Ποιος ο λόγος να το κρύψει άλλωστε;»
-Καλά παιδιά…σας πιστέψαμε! Δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε άλλο…
…..
*Μαθαίνω ότι χαμός έγινε την περασμένη Πέμπτη στο Αμάν bar όπου εκεί κεντρικά αστέρια του μπαρ ήταν η Γεωργία (αδερφής της Θεανώς) και η Χριστίνα ενώ μουσική έπαιζε ο δημοφιλής Παναγιώτης Σκοπελίτης ο οποίος έχει μοιράσει τις ημέρες μαζί με τον Γιώργο Ψαθά.
….
*Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι πολύ καιρό έχω να δω τον Βασίλη Ζουμπούλη να παίζει εκεί κάτι που φέρνει αναταράξεις στο Αμάν καθώς οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Βασίλης Ζουμπούλης αποτελεί παρελθόν για το Αμάν bar.
-Βρε Τάκη κρίμα είναι το παιδί... γιατί δεν του δίνεις κανένα μεροκάματο ή κανένα δανεικό…;
-Όχι τίποτα άλλο αλλά έχουμε και οικονομική κρίση!
….
*Η είδηση. Ενώ η Αφροδίτη έχει χωρίσει με τον Παναγιώτη τον «συνοδό», σχεδόν κάθε βράδυ είναι στο ΑΜΑΝ bar, όπως για παράδειγμα προχθές το βράδυ….
Μαζί με Θεανώ και Αργύρη του Αδιέξοδου!
-Βρε μπας και ψάχνει τον…Τόρη και ντρέπεται να το πει;;;

*Στην Ξάνθη βρίσκεται ο Μάκης Αρίφογλου προκειμένου να ξεκουραστεί για λίγο καιρό και να γεμίσει μπαταρίες για το νέο πρόγραμμα που ετοιμάζει ο Πάνος Καλίδης στην Αθήνα.
…..
*Αλλάζω θέμα τώρα και περνάω σε ευχές.
Τις ευχές μου να στείλω στον φίλο μου τον Βαγγέλη Γεωργανά ο οποίος έχει τα γενέθλιά του την ερχόμενη Δευτέρα και κλείνει μάλιστα τα 34.
-Φίλε Βαγγέλη χρόνια πολλά και να παραμείνεις έτσι «ζεν πρεμιέ» ελεύθερος και ωραίος!!!
….
*Τα χρόνια μου πολλά όμως να στείλω και στην ποιήτρια της Skoda Ξάνθη Δέσποινα Ουζγούρογλου η οποία έχει κι αυτή τα γενέθλιά της την ερχόμενη Δευτέρα και το μοναδικό δώρο που θέλει απ’ όλους είναι η μεγάλη νίκη της Skoda Ξάνθη επί του ΠΑΟΚ.!!!
-Αμήν!!!
…….
*Τι γίνεται με την πάντα λαμπερή και όμορφη Βιργινία; Χώρισε με τον αγαπημένο της d.j. και γι’ αυτό την βλέπω μέχρι αργά στο ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ «κόβοντας» ακόμη και τα ρεπό της;
…….
*Group στο facebook με το όνομα Γιώργος Κουμουλίδης έχουν δημιουργήσει φίλοι του Γιώργου Κουμουλίδη για να τον βοηθήσουν στην επιλογή που έκανε να συμμετέχει στο μεγάλο talent show Ελλάδα έχεις Ταλέντο που προβάλλεται από τον ΑΝΤ1.
Μάλιστα μέσα στους φίλους που έσπευσαν να τον διαδώσουν στο facebook είναι και η δημοφιλής Αφροδίτη.
…..
*»Ξεκούραση» για μια βδομάδα στο Romeo live κι όπως είπε ο Παναγιώτης Σαρχόσης, ψάχνουμε για το νέο πρόγραμμα…
-Όπως έχει γίνει η νύχτα, μήπως σας ψάχνουν πλέον οι…..τραγουδιστές φίλε Παναγιώτη;
….
*Δεν ήρθε αυτή τη βδομάδα στη Ξάνθη η Μαρία Τζελέπη που συνεχίζει με επιτυχία στο ΦΙΞ και στο πλευρό του Νίκου Κουρκούλη όπου θα τραγουδάει μέχρι και 27 Μαρτίου….
-Ελεύθερη και ωραία;
-Ωραία και «κολλημένη» με τον Κουρκούλη…αν αυτό σας λέει τίποτα!
Ο ΓΥΦΤΟΣ

27 Φεβρουαρίου

ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

27 Φεβρουαρίου
Στα... τυφλά ψάχνει η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το «πού πήγαν τα λεφτά», καθώς, μετά την ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ), ούτε και η επιτροπή για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος μπορεί να φωτίσει τις διαδρομές του μαύρου χρήματος στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ενώ άγνωστο παραμένει πώς θα παρακαμφθεί η άρνηση της Δικαιοσύνης στο αίτημα για άνοιγμα των λογαριασμών.
Μάλιστα την Τετάρτη αποκαλύφθηκε ότι επί ένα χρόνο οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών -επί ΝΔ- δεν έψαξαν να μάθουν πού βρίσκεται το πραγματικό λογιστήριο της Μονής!
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της επιτροπής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος Στ. Γκρόζος κατέθεσε ότι με αίτημά του προς το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων, στις 23-1-2009 ζήτησε να του γνωρίσουν πού βρίσκεται εγκατεστημένο το πραγματικό λογιστήριο της Μονής και σε αντίθετη περίπτωση να προχωρήσουν σε φορολογικό έλεγχο, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα!!!
-Τελικά θέλουν ή δεν θέλουν να ξεδιαλυθεί το Σκάνδαλο της Μονής;

27 Φεβρουαρίου

ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΓΙΑ ΔΡΑΓΟΥΪΔΗ: Όλα εκ του πονηρού, συκοφαντικά & ψέματα!

27 Φεβρουαρίου

Έξαλλος έγινε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης με τα εξακολουθεί και «διαδίδει» σε βάρος του ο γνωστός Δραγουϊδης…
«Από σένα τα πληροφορήθηκα, όλα είναι εκ του πονηρού, συκοφαντικά και ψέματα και τίποτα από όλα αυτά δεν με αγγίζει. Ο συγκεκριμένος κύριος εξακολουθεί να με συκοφαντεί και να με λασπολογεί σκόπιμα, ούτε καμιά κλήση πήρα, ούτε και είναι τίποτα αληθές από αυτά «περί συγνώμης», κλπ που αναφέρει/ .
Ωστόσο επικοινώνησα και με τον δικηγόρο Γιώργο Παυλακάκη που χειρίζεται τις υποθέσεις του Στέλιου Μωραϊτη και επίσης είχε παντελή άγνοια….
Οπότε στο συγκεκριμένο θέμα θα υπάρξει σίγουρα και συνέχεια.
Καθώς και οι δύο πλευρές βρίσκονται αντιμέτωπες σε έναν…δεύτερο γύρο!

27 Φεβρουαρίου

Λέξη για την ταμπακέρα και τις σχέσεις του με το ΚΕΚ!

27 Φεβρουαρίου
«Η εφημερίδα «Εμπρός» δεν βρίζει. Δεν απειλεί. Δεν είναι στοιχεία που να την χαρακτηρίζουν», γράφει στο έντυπό του ο κύριος Γ. Διαφωνίδης τονίζοντας παράλληλα ότι, «δεν πρόκειται ν’ ακολουθήσει στον δρόμο της λάσπης, αυτούς (δηλαδή εμάς….) που τον ακολουθούν!»
Ωστόσο τα ΓΡΑΠΤΑ του περί δημοσίων υπαλλήλων άλλα λένε! Και το βασικότερο όλων….
-Τόσες μέρες και ακόμη δεν μας έχουν πει «Εμπρός» και Διαφωνίδης,
ποιες οι σχέσεις τους με το ΚΕΚ CONSUL Πύργου Ηλείας! Γιατί;
-Δεν λένε λέξη για την ταμπακέρα;
ΔΙΟΤΙ αυτός ο ντόρος δεν ξεκίνησε τυχαία!
-Κι ούτε τυχαία η εφημερίδα ζητάει από το Νομαρχιακό συμβούλιο ν’ αλλάξει απόφαση και το ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ να γίνει στο Δημοτικό σχολείο Μυρωδάτου, ενώ γνωρίζει ότι αυτό «και μικρό είναι, αλλά και πολύ παλιό», ενώ το σχολείο Νέας Κεσσάνης κατασκευάστηκε το 1995!

27 Φεβρουαρίου

Κυκλοφόρησε χθες...

Κυκλοφόρησε χθες...

27 Φεβρουαρίου
Κυκλοφόρησε χθες ευρέως και ειδικά στην καφετέρια του Ρωμανού Κοντογιαννίδη όπου το έμαθε και ο Κυριάκος Κεσίσογλου. Ότι έφεση κατέθεσε ο Εισαγγελέας Εφετών κατά της αθωωτικής απόφασης για Φανουράκη, ενώ ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ έχει πλήρη άγνοια του γεγονότος.
Μήπως τελικά τα «διέδωσαν» Αρειανοί ψευδολόγοι και κακεντρεχείς στο Internet διότι και ο νομικός του σύμβουλος αγνοούσε παντελώς το θέμα.

27 Φεβρουαρίου

Μάρτυρας υπεράσπισης του Ράπτη ο Κοντός

27 Φεβρουαρίου
Για ακάλυπτη επιταγή 300.000 Ευρώ της ΣΕΒΑΘ ήταν κατηγορούμενος χθες στο Μονομελές Ξάνθης ο πρώην Πρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Ράπτης.
-Ωστόσο η είδηση της δίκης βρίσκονταν αλλού….
Στο ότι μάρτυράς του κατέθεσε ο πρώην Υπουργός και βουλευτής κ.Κοντός, ο οποίος χαρακτήρισε μάλιστα «κρατικοσυνεταιριστική» την ΣΕΒΑΘ και καταλόγισε ευθύνες στην ΑΤΕ που δεν πληρώθηκε η επιταγή…
Μάλιστα αν και μονομελές, ο κύριος Ράπτης είχε «πολυτελή» υπεράσπισης δύο δικηγόρων (Τσοτανίδης-Γιαλάογλου) που φυσικά ζήτησαν την αθώωση του πελάτη τους.
Τελικά αναβλήθηκε η υπόθεση από το δικαστήριο μετά από πρόταση του Εισαγγελέα, προκειμένου να προσκληθεί και παραστεί στη δίκη η πρώην διευθύντρια της ΣΕΒΑΘ κ.Δέσποινα Καλλή. Οπότε σε αναμονή για τη συνέχεια…

27 Φεβρουαρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!!!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!!!

27 Φεβρουαρίου
*Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις του «Μ» για το σχολείο Νέας Κεσσάνης που νοικιάστηκε σε ΚΕΚ του Πύργου Ηλείας και η διαπλοκή της Δημάρχου Αβδήρων στο συγκεκριμένο θέμα…
…..
*Την ίδια ώρα ο Γ. Διαφωνίδης, εξακολουθεί να μας υβρίζει, να μας χαρακτηρίζει….μικρούς και ότι γράφουμε ψέματα!
…..
*Δεν πρόκειται ν’ ακολουθήσει το «Εμπρός» το δρόμο της λάσπης, αυτούς που τον ακολουθούν. Ας κυλιστούν μόνοι τους μέσα σ’ αυτήν!!! Αναφέρει χθες ο Γ. Δ. αναφερόμενος φυσικά στο «Μ» και σε μένα.
…..
*Περίμενε λίγο Γιάννη μου…Κάνε λίγη υπομονή!
-Μη βιάζεσαι και επιβαρύνεις τη θέση σου, όπως έκανες χθες με την Δήμαρχο Αβδήρων….
Και θα δούμε ποιος «κυλιέται» στη λάσπη!
…..
*Ωστόσο το ερώτημα παραμένει.
-Θα μας εξηγήσει ο κύριος Διαφωνίδης την σχέση του με το ΚΕΚ CONSUL Πύργου Ηλείας ή όχι;
-Γιατί δηλαδή υπάρχει το τόόόσο θερμό του ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη υπόθεση;;;
…..
*Αναβλήθηκε τελικά η δίκη του Γιάννη Ράπτη χθες στο Μονομελές, για ακάλυπτη επιταγή της ΣΕΒΑΘ.
Μάρτυρας υπέρ του Ράπτη κατέθεσε στο δικαστήριο ο βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός που χαρακτήρισε «κρατοσυνεταιριστική την εταιρεία» κι ο Ράπτης έκανε ότι του έλεγε η ΑΤΕ!
….
*Ο Εισαγγελέας Ξάνθης ζήτησε για την καλύτερη διαλεύκανση της υπόθεσης, ώστε να προσέλθει και να καταθέσει στο δικαστήριο η πρώην διευθύντρια της ΣΕΒΑΘ Δέσποινα Καλλή.
……
*Θυμάστε ότι όταν έγραψα προεκλογικά για «ψηφοδέλτιο Ν.Δ. με…»γλάστρες» και «λαμόγια» πως τάχιστα κινήθηκε η Εισαγγελία για να συλληφθώ και περάσω αυτόφωρο;
Διότι ….«θίχτηκαν» από εκείνα τα δημοσιεύματά μου εκτός των άλλων και το κόμμα (ΝΟΔΕ-Μωραϊτης) αλλά και ο Κοντός;
Μολονότι μετά τις εκλογές ήρθε και με «επιβεβαίωσε» ο ίδιος ο Μπουδούρ με συνέντευξη στην «Επικαιρότητα»;;;
…..
*Μια σημαντική δίκη έγινε λοιπόν τη περασμένη Δευτέρα στο Τριμελές με κατηγορούμενους μασόνο (πρόσκειται μάλιστα στη πλευρά του Μάριου Κουτσουρίδη) και πολιτευτή της Ν.Δ. και δύο δικαστικούς Επιμελητές.
…..
*Ύστερα από πολύωρη διαδικασία, ο πολιτευτής τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 2 ετών!!! Για ψευδή βεβαίωση και με βαριές καταγγελίες σε βάρος του ακόμη και για τοκογλυφίες κλπ Και μάλιστα με δικηγόρο πολιτικής αγωγής τον Στέλιο Γιαλάογλου!!!
…..
*Βέβαια ο πολιτευτής άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο αντιλαμβάνεστε τελικά τι ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ κατέβασε ο Καραμανλής στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου στο Νομό Ξάνθης, προκειμένου ο Κοντός να επανεκλεγεί….βουλευτής!!!
-Ευτυχώς δεν είχε συμπεριληφθεί κι ο Θεολόγος στο ψηφοδέλτιο για να «δέσει» ακόμη περισσότερο το πράγμα….

26 Φεβρουαρίου

Συναυλία Shapplin! Πάνω από 120.000 ΕΥΡΩ!

26 Φεβρουαρίου
Αφού….»απουσίαζε» ο Φανουράκης από τη προχθεσινή συνεδρίαση και ο Χρίστος Πούλιος επί τόσες μέρες, δεν ήθελε να πει την αλήθεια, την αποκαλύπτουμε σήμερα εμείς!«ΧΛΙΔΗ» ΜΕ ΞΕΝΑ ΛΕΦΤΑ!
*68.000 Ευρώ+19%Φ.Π.Α. πήρε η τραγουδίστρια, 25.000 +19%Ευρώ μουσικοί & Χορωδία ίσον 110.670 Ευρώ, συν φαγητά, ξενοδοχεία, εισιτήρια, δεν υπολογίζεται ο ήχος!!!
ΔΩΡΕΑΝ ΟΙ….VIPS!
Με δωρεάν προσκλήσεις στις θέσεις των VIPS, ο έκπτωτος Θεολόγος και οι Τσέπελης, Γ. Παπασταματίου, Πεντζουρίδης και οι… «εκλεκτοί» προσκεκλημένοι του Προέδρου της ΔΕΑΞ!
…..
-Τι «είσπραξη» είχε η ΔΕΑΞ από τις πωλήσεις των εισιτηρίων στην Shapplin και στις συναυλίες Φανουράκη το Καλοκαίρι;
-Πόσο κόστισε η συναυλία της Βανδή για 45 λεφτά στη Κ. Πλατεία της Ξάνθης;Επιτέλους το βράδυ της περασμένης Τετάρτης συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης.
Μόνο που δεν μάθαμε τίποτα και κυρίως…για το πόσο κόστισε το φετινό Καρναβάλι μας αλλά και τι χρήματα τελικά ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ για τις συναυλίες του Μανώλη Φανουράκη, τόσο το καλοκαίρι στα πλαίσια των Γιορτών Π. Πόλης, όσο και φέτος στο Καρναβάλι μας…Διότι αυτό το «παραμύθι» και η χλιδή αρκετά κράτησαν!
Ο λόγος τη μη ενημέρωσης;
-Απουσίαζαν τόσο ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ Μανώλης Φανουράκης, όσο και το μέλος του Δ.Σ. Θανάσης Ξυνίδης, που λογικά έπρεπε να γνώριζε και να ενέκρινε, αφού την Τρίτη συνεδρίασε το Δ.Σ. της δημοτικής εταιρείας για τις εκδηλώσεις του Προέδρου και μπορεί να ήταν παρόν!
Την Τρίτη συνεδρίαζαν τα μέλη της ΔΕΑΞ, αλλά την Τετάρτη κι ενώ η αντιπολίτευση ανακοίνωνε ότι θα θέσει εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα Καρναβάλι στη συνεδρίαση, Φανουράκης και λοιποί ήταν απόντες!!!!
…..
ΑΠΟΥΣΑ ΚΑΙ Η ΣΟΥΛΑ ΤΖΟΛΑ
Απούσα όμως από την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης ήταν και η Σούλα Τζόλα, αντιπρόεδρος στη ΔΕΑΞ που υποτίθεται επίσης γνωρίζει τα «έργα» του Προέδρου της και μπορούσε να ενημερώσει το σώμα αλλά και τους δημοσιιογράφους.
Φυσικά μετά από όλα αυτά, το Δημοτικό συμβούλιο και η ενημέρωση του Φανουράκη -μπας και μπορέσει κάπως να τα «μπαλώσει» τα πράγματα-, πήγε για την…επόμενη συνεδρίαση, σε ένα μήνα περίπου !!! Και ο κύριος Χρίστος Πούλιος έφυγε πλήρης ικανοποιημένος που εξεπλήρωσε το καθήκον του να ζητήσει ενημέρωση.
…..
ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!
Αφού λοιπόν….»απουσίαζε» ο Φανουράκης από τη προχθεσινή συνεδρίαση και ο Χρίστος Πούλιος με τον Σάββα Μελισσόπουλο επί τόσες μέρες, δεν ήθελαν να πουν την αλήθεια και το ίδιο πράττουν, την αποκαλύπτουμε σήμερα εμείς!
-Η συναυλία Shapplin! Κόστισε στο Δήμο μας, πάνω από 120.000 ΕΥΡΩ! Κι είναι ζήτημα αν εισπράχτηκαν 20.000 Ευρώ από τα εισιτήρια που πουλήθηκαν, αφού μοιράστηκαν για να «φανεί» κόσμος, πάνω από 1.500 δωρεάν προσκλήσεις!!!
…..
«ΧΛΙΔΗ» ΜΕ ΞΕΝΑ ΛΕΦΤΑ!
ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ: ΤΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΑΞ
Η συναυλία λοιπόν της κυρίας Shapplin, ενώ υπάρχουν οι απλήρωτοι συμβασιούχοι των Παιδικών σταθμών, ενώ επί μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι υπάλληλοι της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ και ο Δήμος περιμένει πως και πως τον Κώστα Λειβαδίτη να τελειώσει τη παράσταση για να πάρει τα…ποσοστά των 110 Ευρώ στο καλοκαιρινό δημοτικό θέατρο, κόστισε πάνω από 120.000 Ευρώ.
Το συνολικό ποσό αναλυτικά έχει ως εξής:
Η ίδια η Shapplin πήρε αμοιβή μόνον…..68.000 Ευρώ+19%Φ.Π.Α. (Οι φωτογραφίες της με Δήμαρχο, Φανουράκη και Νέζο ήταν δωρεάν…)
Η ορχήστρα-μουσικοί της Shapplin 15.000 Eυρώ, συν 10.000 Ευρώ η Χορωδία Θεσσαλονίκης που την συνόδευε. (Σ.Σ. Εμείς δεν έχουμε χορωδίες…) συνολικά κόστισαν 25.000 +19%Ευρώ.
Σύνολο όλης της συναυλίας 110.670 Ευρώ, συν φαγητά, εισιτήρια, ξενοδοχεία υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 120.000 Ευρώ ενώ δεν υπολογίζεται ο ήχος!!!
Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ Μανώλης Φανουράκης, ισχυρίζεται ότι «όλα τα μέλη της ΔΕΑΞ γνώριζαν το υψηλό κόστος της συναυλίας της Shapplin και το ΨΗΦΙΣΑΝ ομόφωνα!!!»
……
ΔΩΡΕΑΝ ΟΙ….VIPS!
Δεν πρέπει όμως να αδικούμε τον Φανουράκη, διότι η είσοδος της συναυλίας Shapplin κόστιζε 15 Ευρώ, οπότε μπορεί και είχε…κέρδη!!!
Ωστόσο γνωρίζουμε ότι με δωρεάν προσκλήσεις στις θέσεις των VIPS, παρακολούθησαν την συναυλία ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ και έκπτωτος δημοτικός σύμβουλος Θεολόγος Καλαϊτζής και το ίδιο συνέβη και με τους ισχυρούς άνδρες του Δήμου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη και Γιώργο Παπασταματίου. Επίσης από τις θέσεις των VIPS παρακολούθησε την συναυλία και ο γνωστός Π. Πεντζουρίδης όπως και οι υπόλοιποι… «εκλεκτοί» προσκεκλημένοι του Προέδρου της ΔΕΑΞ!
-Μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν και ο Δημήτρης Μπένης. Αντίθετα αν και είχε τζάμπα πρόσκληση, απουσίαζε από τις θέσεις των VIPS ο Κυριάκος Κεσίσογλου.
Όποιος από αυτούς που αναφέραμε ΑΓΟΡΑΣΕ εισιτήριο των 30 Ευρώ που εστοίχιζαν οι θέσεις των VIPS θα χαρούμε να μας διαψεύσει! Ο αντ’ αυτού Αντιδήμαρχος Ξάνθης Γιώργος Παπασταματίου πάντως, είχε το θάρρος να μας πει ότι ναι, «με προσκλήσεις που πήρε ΤΖΑΜΠΑ από τον Φανουράκη, παρακολούθησα την συναυλία, όπως όλοι οι συνάδελφοί μου», ενώ ο Θεολόγος Καλαϊτζής όπως είναι γνωστό, χρειάστηκε τη προσωπική παρέμβαση του Φανουράκη για να περάσει στις θέσεις των VIPS διότι ο Σεκιουριτάς γνώριζε ότι δεν είναι πλέον δημοτικός σύμβουλος για να μπαίνει μάλιστα και…τζάμπα!
-Τελικά μόνο τα κορόϊδα πλήρωσαν καθώς φαίνεται τη συναυλία της Shapplin και αυτό θέλουμε να μάθουμε.
-Πόσα ήταν αυτά τα…κορόϊδα που πλήρωσαν!!!!
-Πόσο κόστισε η συναυλία της Βανδή για 45 λεφτά στη Κ. Πλατεία της Ξάνθης, το Σάββατο της Αποκριάς; Πόσο μέσα μπήκε η ΔΕΑΞ από τη συναυλία του Ρέμου ενώ το γήπεδο του ΑΟΞ του δόθηκε μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ;;;
-Επίσης τι «είσπραξη» είχε η ΔΕΑΞ από τις πωλήσεις των εισιτηρίων στην Shapplin και τι εισπράξεις μπήκαν στα ταμεία της εταιρείας, από τις συναυλίες Φανουράκη το Καλοκαίρι 2009;
-Που με ΞΕΝΑ κόλλυβα ζητάει και τα ρέστα.....
Μια απάντηση….Πριν επανέρθουμε και με άλλες λεπτομέρειες για το συνολικό κόστος του φετινού Καρναβαλιού μας.

26 Φεβρουαρίου

Μας το έδωσε, για να το…συντηρήσουμε! Διαφωνίδης, «δείχνει» Ευα ως ΗΘΙΚΟ ΑΥΤΟΥΡΓΟ για το σχολείο της Ν. Κεσσάνης!

26 Φεβρουαρίου
Άλλα λέει στην εισήγηση του ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Αβδήρων κι άλλα ισχυρίζεται στο χθεσινό ρεπορτάζ το «Εμπρός»«ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ» ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΗΣ:
*Ο Αντινομάρχης Ξάνθης επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ του «Μ» μιλώντας στην εκπομπή του Γκορόγια. «Το σχολείο ήταν υπό αναστολή λειτουργίας» κι όχι υπό ΠΑΥΣΗ, δεν πτοείται από απειλές συμφερόντων…!
«ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΥΝ» ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΒΔΗΡΩΝ!
*Την Δευτέρα κατηγορούμενη στο Εφετείο για τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΕΙΣ, τον Απρίλιο κατηγορούμενη για το Υδατόπυργο της Νέας Κεσσάνης, ύστερα από καταγγελίες του Σαλτούρου.
………
ΤΗΝ Δήμαρχο των Αβδήρων ΕΥΑ ΤΣΑΚΙΡΗ, «έδειξε» χθες με πρωτοσέλιδό του στο «Εμπρός» ο κύριος Διαφωνίδης «ΩΣ ΗΘΙΚΟ ΑΥΤΟΥΡΓΟ» της καραμπινάτης ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ του Δήμου Αβδήρων να νοικιάσει ένα πανέμορφο και καινούργιο σχολείο σε ΙΔΙΩΤΗ!
Ο κ.Γιάννης Διαφωνίδης, συνεχίζοντας τον αγώνα του ώστε να μη γίνει το ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ στο δημοτικό σχολείο Νέας Κεσσάνης αλλά στο μικρό και παλιό σχολείο του Μυρωδάτου που είναι τελείως ακατάλληλο, προσπάθησε χθες να κάνει το «μαύρο-άσπρο», μιλώντας για τη «δική του αλήθεια» κι όχι την πραγματική αλήθεια!
Κι όλα αυτά προκειμένου το «παλατάκι» σχολείο της Νέας Κεσσάνης να λειτουργήσει ως ΚΕΚ για την υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων από το ΚΕΚ CONSUL Πύργου Ηλείας κι όχι ως ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες από τους Νομούς Δράμας, Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου.
Με πρωτοσέλιδο τίτλο, «ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ» και λεζάντα κάτω από τη φωτογραφία της Δημάρχου στην οποία γράφει επί λέξει, «Δήμαρχος Αβδήρων, κατηγορείται γιατί ενδιαφέρθηκε να μην καταστραφεί το σχολείο!», στην ουσία η εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», «δείχνει» πλέον την «απούσα» από την επίμαχη συνεδρίαση Δήμαρχο Αβδήρων, ως πρωταγωνίστρια και ΗΘΙΚΟ ΑΥΤΟΥΡΓΟ στο θέμα που τον τελευταίο καιρό ταλανίζει τη τοπική κοινωνία!
Και φανερώνει από τη πλευρά της «γαλάζιας» Ευας μια τεράστια διαπλοκή!!!
-Γιατί μέχρι και χθες η Δήμαρχος Αβδήρων έλεγε, «το θέμα ψήφισε το Δημοτικό συμβούλιο, εγώ ήμουν…ΑΠΟΥΣΑ»! Τώρα τα άλλαξε και ισχυρίζεται ότι, «κατηγορείται γιατί ενδιαφέρθηκε να μην καταστραφεί το σχολείο»!!!
Με τίτλο, «Όλη η αλήθεια!-Όλα νόμιμα και καθαρά», η εφημερίδα «Εμπρός» ισχυρίζεται λοιπόν ότι, «η Δήμαρχος Αβδήρων νοίκιασε το σχολείο της Νέας Κεσσάνης στο ΚΕΠ Πύργου για να μη…καταστραφεί, υπενθυμίζοντας τις λεηλασίες στα Λουτρά Ποταμιάς!!!»
-Όπου όμως αυτή είναι αποκλειστικά υπεύθυνη, αφού άφησε τα ΛΟΥΤΡΑ χωρίς φύλακα με αποτέλεσμα δύο φορές να το «χτυπήσουν» οι κλέφτρες…
ΑΛΛΑ ΤΟ «ΕΜΠΡΟΣ», ΑΛΛΑ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Σε μια προσπάθειά του να «απολογηθούν» εφημερίδα και Δήμαρχος Αβδήρων που μέχρι χθες εμφανίζονταν και…πολιτικοί «αντίπαλοι», το «Εμπρός» εμφανίζει τον Δήμο να «ενδιαφέρεται» να νοικιάσει το σχολείο για ΚΕΠ, πολύ πριν προταθεί από τη Νομαρχία Ξάνθης ως…Ειδικό Γυμνάσιο»!!!
Ενώ ο Νομικός σύμβουλος του Δήμου Αβδήρων κύριος Μαυρομάτης στην εισήγησή του, μιλάει «για ενδιαφέρον δύο ΚΕΚ να νοικιάσουν το συγκεκριμένο χώρο»!!!!
Ο Γ. Διαφωνίδης ισχυρίζεται ότι το σχολείο δήθεν δεν λειτουργούσε επί 3-4 χρόνια και άρα ήταν…σε ΠΑΥΣΗ, ενώ στη πραγματικότητα το σχολείο δεν λειτούργησε 2-3 χρόνια και ήταν «σε ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ!!»
-Και εν πάση περιπτώσει, ακόμη και ως ΚΕΚ να λειτουργούσε ΤΩΡΑ, ο Νόμος ορίζει ανά πάσα στιγμή θα έπρεπε οι νέοι «ενοικιαστές» να «διέκοπταν» και να το έδιναν για Ειδικό Σχολείο αν το ήθελε η Νομαρχία Ξάνθης!!!!!
Ο Γ. Διαφωνίδης αποφεύγοντας να αναφέρει «ποια η σχέση της εφημερίδας «Εμπρός» με το CONSUL Πύργου Ηλείας», λέει ότι «ο Δήμος Αβδήρων με επιστολή του στη Περιφέρεια ζήτησε τη γνωμάτευσή από την Περιφέρεια», που την δίνει πλέον με…Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στις 6 Νοεμβρίου 2009, με την προϋπόθεση όμως ότι «ο Δήμος Αβδήρων θα πάρει και το ΟΚ του 3ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης»!!!! Έγκριση που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!
……

ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΠΟΣΟ
ΚΑΙΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ «ΥΠΟ ΑΝΑΣΤΟΛΗ»;;;
Και συνεχίζει ο κύριος Διαφωνίδης στο «Εμπρός»:
«Από τα παραπάνω, που είναι η ξεκάθαρη αλήθεια, φαίνεται ότι ο δήμος έδρασε με νομιμότητα, με διαφάνεια και προς το συμφέρον του δήμου διότι με την μίσθωση διασφάλισε έσοδα αλλά και προστασία του κτιρίου.
Και μια παρατήρηση ως προς τη δικαιολογία της «αναστολής». Προβλήθηκε ότι το σχολείο της Κεσσάνης δεν έχει κλείσει, ότι τελεί υπό αναστολή. Δηλαδή 3-4 χρόνια ήταν υπό αναστολή. Για πόσα άλλα; Μα η αναστολή κύριοι της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας, έχει καταληκτικό χρόνο. Δεν είναι επ’ αόριστον!»
-Και ποιος είσαι κύριε Διαφωνίδη που θα αποφασίσεις πόσα χρόνια μπορεί να είναι υπό αναστολή ένα σχολείο;
-Που όπως είπε ο Αντινομάρχης Ξάνθης Περικλής Καρβουνίδης ήταν ΚΛΕΙΣΤΟ επί δύο χρόνια κι όχι…3-4!!!
Μόνο με Υπουργική απόφαση μπορεί ένα σχολείο να τεθεί υπό ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΥΣΗ! Και τέτοια δεν υπάρχει!!!
…….












Γ. ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΥΡΩΔΑΤΟ, «ΕΦΕΥΡΑΝ» ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ…ΕΓΩΪΣΜΟ ΤΟΥΣ!
…Και συνεχίζει ο ιδιοκτήτης του «Εμπρός» με πυρά κατά των Περικλή Καρβουνίδη (Αντινομάρχης Ξάνθης) και Μπάμπη Δημαρχόπουλο (Νομαρχιακό σύμβουλο Ξάνθης):
«Εφεύραν τη δικαιολογία αυτή για να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους και το γεγονός ότι ο δήμος ενδιαφέρθηκε πριν από αυτούς για την τύχη του κτιρίου.
Αυτά είναι, εν συντομία τα γεγονότα και στοιχεία της υπόθεσης αυτής. Για την οποία το Νομαρχιακό Συμβούλιο φρονίμως ποιών, πρότεινε το Ειδικό Σχολείο να γίνει το Δημοτικό Σχολείο Μυρωδάτου εφόσον διαπιστωθεί εάν υπάρχει νομικό κώλυμα για το σχολείο Κεσσάνης το οποίο μισθώθηκε ως γνωστόν σε ιδιωτικό ΚΕΚ πολύ πριν».
-Δηλαδή με το ζόρι το Νομαρχιακό συμβούλιο Ξάνθης θα πρέπει να κάνει το ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ στο Σχολείο Μυρωδάτου που είναι τελείως ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ, ΜΙΚΡΟ και ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟ για κάτι τόσο μεγάλο!
Προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του κυρίου Διαφωνίδη και του ΚΕΚ Πύργου!!!
Και συνεχίζει ο κύριος Διαφωνίδης τονίζοντας ότι: «Το τελικό λόγο θα έχει το Υπουργείο Παιδεία και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ»,!
Και καταλήγει με την επισήμανση ότι «η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου είναι ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗ! Μπορεί η Περιφέρεια να την δεχτεί ή όχι!!!»
Η ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΜΑΧΗΤΗ»:
Κυρία Ευα, κύριε Διαφωνίδη….Το σχολείο Νέας Κεσσάνης είναι «υπό αναστολή λειτουργίας»!!! Κι εκεί το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει το ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ για τα παιδιά με ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΆΓΚΕΣ από όλη την Περιφέρεια. Τελειώσαμε!
-Αν αποτολμά παρέμβαση η Υπουργός Παιδείας κ.Άννα Διαμαντοπούλου, ή η Περιφερειάρχης κ.Κόκλα, ή αν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης θέλει να εξυπηρετήσει τον «σύντροφο» κύριο Διαφωνίδη και το ΚΕΚ CONSUL Πύργου Ηλείας, ιδού η Ρόδος…
….
«ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΥΝ» ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΒΔΗΡΩΝ!
Η Δήμαρχος Αβδήρων ας μη ξεχνάει πάντως, ότι υποθέσεις σαν αυτή του Σχολείου που «βρωμάνε» έχει αρκετές στη πλάτη της…
Και αναφέρομαι στο παράνομο Πόρτο Μόλο.
-Όπως δεν πρέπει να ξεχνάει ότι την Δευτέρα είναι κατηγορούμενη στο Εφετείο Θράκης για τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΕΙΣ, ενώ τον Απρίλιο είναι κατηγορούμενη για το Υδατόπυργο της Νέας Κεσσάνης, ύστερα από καταγγελίες του Παναγιώτη Σαλτούρου. Αυτά για σήμερα…
-Γιατί εμείς θα περιμένουμε τον Εισαγγελέα Ξάνθης να μας καλέσει να καταθέσουμε για την παραπάνω σκανδαλώδη υπόθεση!!! Και την «πρασινογαλάζια» ΔΙΑΠΛΟΚΗ σε όλη τη διάστασή της….!

26 Φεβρουαρίου

«ΣΠΕΙΡΑ» «ΓΥΦΤΟΒΟΥΛΓΑΡΩΝ» ΜΕ ΔΡΟΣΕΡΙΤΗ Αλώνιζε στη πόλη και σε Νομούς της χώρας, εξαρθρώθηκε από την ΟΠΚΕ!

26 Φεβρουαρίου
Δυστυχώς και πάλι, ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ που τα….προμαντέψαμε για τις διανοίξεις των δρόμων προς Βουλγαρία! *Τρεις πολίτες Βουλγαρίας (δύο άνδρες και μια γυναίκα), ηλικίας 35, 37 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν συστήσει δομημένη ομάδα με διαρκή δράση με σκοπό την διάπραξη κλοπών με την μέθοδο της αναρρίχη-σης, τόσο στην πόλη μας όσο και σε διάφορους Νομούς της Χώρας

…….
Δυστυχώς και πάλι, ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ που τα….προμαντέψαμε για τις διανοίξεις των δρόμων προς Βουλγαρία! Δυστυχώς σε ένα ακόμη ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα, ήμασταν οι μόνοι που ακόμη και παραμονές των Χριστουγέννων, αντιδρούσαμε στην «πειραματική»διάνοιξη του Τουριστικού δρόμου…
Ήδη σαν Ξάνθη, «εισπράττουμε» τα πρώτα….καλά της νέας….«Ελληνοβουλγαρικής» συνεργασίας! Ευτυχώς χάρις στην Ελληνική αστυνομία που αγρυπνεί (ΟΠΚΕ), συνελήφθη «σπείρα» «Γυφτοβούλγαρων» με Δροσερίτη ενταύθα συνεργάτη, που αλώνιζε στη πόλη και σε Νομούς της
Χώρας σε κλοπές, διαρρήξεις και έντονη εγκληματική δραστηριότητα.
«Τρεις πολίτες Βουλγαρίας (δύο άνδρες και μια γυναίκα), ηλικίας 35, 37 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν συστήσει δομημένη ομάδα με πιστόλια και οπλισμό και με διαρκή δράση με σκοπό την διάπραξη κλοπών με την μέθοδο της αναρρίχη-σης, τόσο στην πόλη μας όσο και σε διάφορους Νομούς της Χώρας»…
Διαβάστε αναλυτικά το αστυνομικό δελτίο Ξάνθης:
«Την 23.02.2010 και ώρα 22.30’ στην Ξάνθη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ξάνθης με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Α. Δ. Ξάνθης, τρεις πολίτες Βουλγαρίας (δύο άνδρες και μια γυναίκα), ηλικίας 35, 37 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν συστήσει δομημένη ομάδα με διαρκή δράση με σκοπό την διάπραξη κλοπών με την μέθοδο της αναρρίχη-σης, τόσο στην πόλη μας όσο και σε διάφορους Νομούς της Χώρας καθώς στην κατοχή τους ανευρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων-χρυσαφικών, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Στην κατοχή του α’ δράστη ανευρέθη σακίδιο που περιείχε μία (1) φωτογραφική μηχα-νή μάρκας OLYMPUS με τα παρελκόμενα αυτής, ένα(1) ΜΡ3 Player μάρκας AXIO χρώ-ματος ασημί και τέσσερα (4) κουτιά κόκα κόλες ZERO των 330 ml, που είχε αφαιρέσει νωρίτερα από οικία παθούσης, ενώ (β) & (γ) δράστες, του παρείχαν υποστήριξη- κά-λυψη για την ασφαλή διαφυγή του.
Επίσης εκ της προανακρίσεως διαπιστώθηκε ότι με την ίδια μέθοδο (αναρρίχησης) α-φήρεσαν με πρόθεση να ιδιοποιηθούν παράνομα χρυσαφικά-κινητά τηλέφωνα και λοι-πά τιμαλφή αντικείμενα που είχαν στην κατοχή τους, τόσο στην πόλη μας όσο και στους Νομούς Σερρών, Θεσσαλονίκης και Θεσπρωτίας. Από υφιστάμενη Υπηρεσία μας (Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης), κλήθηκαν παθόντες ανωτέρω κλοπών στους οποίους υπε-δείχθησαν ανευρεθέντα κλοπιμαία, μέρος αυτών αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν νο-μότυπα.
Επιπροσθέτως μέρος των κλοπιμαίων οι ανωτέρω δράστες πούλησαν σε 29χρονο ημε-δαπό κάτοικο Δροσερού Ξάνθης έναντι αδιευκρίνιστου τιμήματος. Σε νομότυπη έρευνα στην οικία του 29χρονου ανευρέθησαν και κατασχέθηκαν κλοπιμαία καθώς και ένα (01) πιστόλι άγνωστης μάρκας και προέλευσης με αποξεσθέντα στοιχεία καθώς και πέ-ντε φυσίγγια των 9mm, τα οποία κατείχε παράνομα.
Κατασχεθέν πιστόλι μαζί με φυσίγγια αποσταλεί Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευ-νών για εργαστηριακή εξέταση. Κλοπιμαία που αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν παθόντες και λοιπά μη ταυτοποιημένα παραμένουν υφιστάμενη Υπηρεσία μας (Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης) για περαιτέρω διερεύνηση. Ανωτέρω (α), (β), (γ) και (δ) δράστες συνελήφθη-σαν και με σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία προσαχθούν ενώπιον Κου Εισαγ-γελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.»

26 Φεβρουαρίου

Μας υποσχεθήκατε, μας κοροίδέψατε, μια αντρίκια απάντηση, πότε θα λυθεί το πρόβλημά μας!

26 Φεβρουαρίου
Επιστολή των μαθητών 4 ου Γεν. Λυκείου Ξάνθης σε Νομάρχη και Δήμαρχο«Μας υποσχεθήκατε, μας κοροίδέψατε, μια αντρίκια απάντηση, πότε θα λυθεί το πρόβλημά μας», ζητάνε από Νομάρχη Ξάνθης και Δήμαρχο Λάκη Στυλιανίδη οι μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης με ανοιχτή επιστολή που τους έστειλαν και κοινοποίησαν και στον «Μαχητή».
Η επιστολή τους αναφέρει τα παρακάτω:
Ξάνθη Φλεβάρης 2010
ΠΡΟΣ τους κ.κ. ΝΟΜΑΡΧΗ και ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΑΝΘΗΣ
Αξιότιμοι άρχοντες,
είμαστε οι μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τις παρακάτω σκέψεις μας.
Θυμόμαστε τον εαυτό μας στο Δημοτικό Σχολείο της γειτονιάς όταν τα αδέρφια μας πήγαιναν στο 5ο Γυμνάσιο και στο 4ο Λύκειο και γυρνούσαν σπίτι φορτωμένα με τα προβλήματα της συνύπαρξης με παιδιά διαφορετικών ηλικιών και ενδιαφερόντων, τη μιζέρια της στενότητας των αιθουσών, την κόπωση των μετακινήσεων σε άλλα κτίρια για παρακολούθηση μαθημάτων, τον εκνευρισμό από τη δημιουργία εντάσεων.
Ακούγαμε όμως ότι το 4ο Λύκειο θα μεταστεγαστεί.
Αργότερα πολλοί από εμάς πήγαμε στο 5ο Γυμνάσιο και βιώσαμε την ίδια κατάσταση, αλλά σε χειρότερη μορφή, δεδομένου ότι οι μαθητές πλήθαιναν, οι χώροι ολοένα και στένευαν, στηνόντουσαν αίθουσες προκάτ και η ένταση της συνύπαρξης ολοένα και μεγάλωνε.
Ακούγαμε και πάλι ότι το 4ο Λύκειο θα μεταστεγαστεί.
Τώρα είμαστε στο Λύκειο με τη σκέψη στην επόμενη βαθμίδα, με αγώνα για μόρφωση, αλλά με βαρίδια στα πόδια και στην καρδιά.
Και πάλι ακούμε για μεταστέγαση του 4ου Λυκείου, αλλά δεν βλέπουμε απολύτως τίποτα.
Αισθανόμαστε την αδιαφορία της τοπικής πολιτείας, γιατί ενώ ζούμε σε μια πόλη που σχεδιάζει και μελετά περιαστικούς δακτυλίους, κατασκευάζει άλλα σχολικά κτίρια σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, καλεί διάσημους καλλιτέχνες και διοργανώνει φιέστες, γιορτές και καρναβάλια, ενοποιεί πλατείες, αδιαφορεί για την πραγματική βάση του πολιτισμού – την Παιδεία.
Νοιώθουμε σαν παιδιά ενός κατώτερου Θεού που ζούμε σε μια ανάλγητη κοινωνία η οποία δεν κατανοεί την ανάγκη μας για μόρφωση, μας έχει αποκόψει από τον κοινωνικό ιστό και μας έχει τσουβαλιάσει σε ένα κτίριο χωρίς να νοιάζεται για μας.
Πιστεύουμε ότι το κύριο μέλημά της είναι να διαμορφώνει χώρους και όχι να μορφώνει νέους.
Σας ζητάμε λοιπόν να σκύψετε με ενδιαφέρον πάνω στο πρόβλημά μας και να πάψετε να κρύβεστε πίσω από τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα, γιατί όταν θέλετε για άλλους σκοπούς τα βρίσκετε και με το παραπάνω.
Να μας δώσετε μια αντρίκια απάντηση για το πότε θα λυθεί το πρόβλημά μας.
Το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του 4ου Γενικού Λυκείου

26 Φεβρουαρίου

Θρίαμβος» ΠΑΣΚΕ στις εκλογές εργαζομένων του Νοσοκομείου Ξάνθης.

26 Φεβρουαρίου
Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010, το Σωματείο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ξάνθης, πραγματοποίησε εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Ψήφισαν 352
Λευκά / άκυρα 19
Έγκυρα 333
ΠΑΣΚΕ: έλαβε 235 ψήφους, αναδείχθηκε πρώτη δύναμη και κατέλαβαν 5 έδρες.
1) Τοφέας Θεόδωρος
2) Παπαδοπούλου Εριφύλλη
3) Ραπτοπούλου Ιωάννα
4) Αιγιαννίτης Χαράλαμπος
5) Κοσμόπυλος Θεόδωρος
ΔΑΚΕ: έλαβε 66 ψήφους, αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη και κατέλαβαν 2 έδρες.
1) Ταϊρίδης Χαράλαμπος 42 ψήφους
2) Μπόντος Ιωάννης 37 ψήφους
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: έλαβε 32 ψήφους και δεν κατέλαβε καμία έδρα.
Το Δ.Σ. του Σωματείου είναι 7μελές και στη νέα σύνθεσή του, σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα, μετέχουν 5 της ΠΑΣΚΕ και 2 της ΔΑΚΕ.

26 Φεβρουαρίου

ΨΙΘΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!

26 Φεβρουαρίου

*Ποιος την «πιάνει» την Αφροδίτη, τώρα που ο κολλητός της Γιώργος Κουμουλίδης πέρασε από το πρώτο στάδιο του ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ και πάει για το…δεύτερο της Αθήνας!
-Έτοιμη για…μάνατζερ του «κολλητού» της!
…..
*Για ΣΚΙ στο Παμπόροβο με παλιούς συμμαθητές και φίλους «δραπέτευσε» όπως έμαθα ο Απόστολος Δανδαλίδης.
-Προσοχή μη…»γλιστρήσει»!
…..
*Στη ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ που κάνει φοβερές καβουροδαγκάνες, θεάθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης η Μαρία η Βραζιλιάνα μαζί με την κολλητή της Ιωάννα και την φίλη της Κατερίνα…
-Και με πολύ ανανεωμένο ξανθό λουκ!.....
….
*Σε καφέ του Εμπορικού Κέντρου θεάθηκαν χθες το μεσημέρι Πασχάλης Λύρατζης, Απόστολος Αγκόρτζας και Μίμης Σκορδόπουλος.
-Αντικείμενο της συζήτησης; Οι εξελίξεις για το ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ προκειμένου να πάρουνε τις τελικές τους αποφάσεις…
-Και οι «3» αφού ο Μίμης δεν αποκλείεται να κατέβει στο Νομαρχιακό της Αιτωλοακαρνανίας…
….
*Ψευτομαγκιές νεόπλουτου νεανία! Είχε τη γκόμενα δίπλα του, ήταν τύφλα στο μεθύσι οπότε παρκάροντας «μπουμπούνισε» το αυτοκίνητο του γείτονα και τι έκανε;
-Έφυγε για να παρκάρει παρακάτω και να μη πληρώσει τη ζημιά!
Μόνο που τον «ανακάλυψαν» και τον ανάγκασαν να ζητήσει συγνώμη!
…..
*Αν πάτε στο υπέροχο «ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ» της Βιργινίας, εκτός από το μοναδικό χαμόγελό της, ρωτήστε αν έχει να σας φέρει ένα ποτήρι από το ζεστό μοναδικό κόκκινο κρασί της…
Ειδικά αν θέλετε ν’ ανέβει η ….ερωτική σας διάθεση!!! Καθότι το κόκκινο κρασί είναι για τους ερωτευμένους….
…..
*Δεν ασχολούνται Τόρης και Κωνσταντίνα με τις ξαφνικές…αγάπες της Αφροδίτης με την πρώην…»σαύρα», όπως την έλεγε.
Για τον δημοφιλή d.j. το παρελθόν δεν υπάρχει πλέον…
…..
*»Άπαιχτος» πράγματι ο Μανώλης Φανουράκης αφού έχει κάνει όλο τον κόσμο να συζητάει γι’ αυτόν, είτε βρίσκεται στη Ξάνθη, είτε βρίσκεται στο γήπεδο Καραϊσκάκη….
-Θετικά ή αρνητικά, σημασία έχει να μη σε ξεχνάνε!
-Αυτό δεν ισχύει βέβαια για τους φιλάθλους του Άρη Θεσσαλονίκης. Καλύτερα να μην τον «θυμούνται»…
…..
*Αυτό το Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει η Οργανωτική επιτροπή του CARNIVAL CLUB προκειμένου να καταθέσει τις δικές τις προτάσεις για το Καρναβάλι, αλλά και να κάνει ένα fun club με τους φίλους και οπαδούς που έχει σε όλη την Ελλάδα πλέον…
Το φετινό ρεκόρ της Θρακικής Σκηνής, δύσκολα μπορεί να το σπάσει άλλος σύλλογος σε καρναβαλιστές…
……
*Τι συμβαίνει με την δημοφιλή τηλεπαρουσιάστρια του Xanthi channel Γιώτα Χατζηθεοδώρου; Και όλο κοιτάζει το…κινητό της;
……
*Πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθεί και ο γάμος του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Φίλιππου Φιλίππου με την αγαπημένη του Βέτα…
Πιθανόν ο γάμος θα είναι πολιτικός και μάρτυρες θα παραστούν ο ίδιος ο Δήμαρχος Ξάνθης και ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ Μανώλης Τσέπελης…
Να δούμε πάντως σε ποια εφημερίδα θα δοθεί και η σχετική αναγγελία του γάμου, αφού ο «Μαχητής» θεωρείται….Κατσικαρικός!
….
*Αληθεύει ότι Βούλγαρος μεγαλοεπιχειρηματίας, καψουρεύτηκε άγρια την τηλεπαρουσιάστρια της ΕΓΝΑΤΙΑ τηλεόραση Μαρία Τοπαλίδου; Και την έχει τρελάνει στα τηλέφωνα και στα μηνύματα;
-Τελικά εκείνο το ταξίδι στο Παμπόροβο ρε παιδιά…ήταν πολύ απρόβλεπτος!
……
Ο ΓΥΦΤΟΣ

26 Φεβρουαρίου

Ποια η …«γραμμή άμυνας» του Αλέκου;

Ποια η …«γραμμή άμυνας» του Αλέκου;

26 Φεβρουαρίου
Με διαφορετικές «γραμμές άμυνας» θα εμφανιστούν στις εξεταστικές επιτροπές που έχουν ήδη συσταθεί (Siemens, Βατοπέδι), και σε αυτή για την οικονομία, τα στελέχη της ΝΔ που εμπλέκονται ή φέρονται να εμπλέκονται στις συγκεκριμένες υποθέσεις. Πρόκειται για τους κ. Θ. Ρουσόπουλο, Π. Δούκα και το δεξί χέρι του Κ. Καραμανλή, Γ. Αγγέλου, ως προς το Βατοπέδι, Ντ. Μπακογιάννη ως προς τη Siemens και Γ. Αλογοσκούφη και Γ. Παπαθανασίου για την οικονομία.
Ο κ. Ρουσόπουλος θα παραπέμψει στα όσα είχε πει όταν «ξέσπασε» το θέμα και θα επισημάνει ότι κανένα από τα έγγραφα των ανταλλαγών εκτάσεων δεν φέρει την υπογραφή του.
Αντίστοιχο επιχείρημα θα παρουσιάσει ο κ. Π. Δούκας, ο οποίος όμως δεν είναι βέβαιο ότι θα σταματήσει εκεί. Ο πρώην υφυπουργός έχει καταστήσει σαφές -απευθυνόμενος κυρίως στο εσωτερικό της ΝΔ- ότι είναι έτοιμος να μιλήσει για τις πιέσεις που δεχόταν, προκειμένου να συναινέσει στην ανταλλαγή των ακινήτων και να ζητήσει με τη σειρά του από τη διοίκηση της ΚΕΔ να προχωρήσει στην υπογραφή των σχετικών πράξεων με τη μονή Βατοπεδίου.
Ο κ. Αγγέλου θα «οχυρωθεί» πίσω από το γεγονός ότι επισήμως δεν είχε καμία αρμοδιότητα ούτε κυβερνητική θέση για να υλοποιήσει το σχέδιο αυτό.
-Ο ημέτερος Κοντός; Ποια «γραμμή άμυνας» θα ακολουθήσει;
-Αυτή των…σημειωμάτων με τον Ιατρίδη στη Μαντέλη;

26 Φεβρουαρίου

Κι ο Στρατηγός θέλει δηλαδή τον…. Σωκράτη του;

26 Φεβρουαρίου
Ο «γαλάζιος» Δήμαρχος και ο «πρασινογαλάζιος» Φανουράκης, fun του Ομπάμα, του Ρουσόπουλου και του Σωκράτη Ξυνίδη στο face book, ευχαρίστησαν ΘΕΡΜΑ τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ξάνθης, γιατί με παρέμβασή του, πήραμε…τζιπάκια από το Δ.’ Σώμα Στρατού για να μεταφέρουν τα άρματα στη παρέλαση!
-Δηλαδή με Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ένας λαοπρόβλητος Δήμαρχος (ο Λάκης Στυλιανίδης), ούτε έναν Στρατηγό δεν μπορεί να «πείσει» να πάρουμε τα τζιπάκια και χρειάζεται να «ενοχληθεί» κοτζάμ Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ;
-Άρε…»Κουτσοδόντη» Γιώργο, τι τους έχει κάνει ο «δικός» σου μετά τα περσινά μπινελίκια…Να τρέχουνε από πίσω σου!

26 Φεβρουαρίου

Δραγουίδης VS Μωραϊτη…!

26 Φεβρουαρίου

Μου «διέρρευσαν» χθες από το στενό περιβάλλον του Δραγουϊδη ότι ο Μάριος έκανε μήνυση στον Στέλιο Μωραϊτη για απιστία Δημοσίου χρήματος της τάξης 500.000€. Επίσης τον κατήγγειλε για καταπάτηση δημοσίας έκτασης με συμβολαιογραφική πράξη και η Νομαρχία αναγκάστηκε να ακυρώσει τα συμβόλαια. Κι ότι ο Μωραΐτης έστειλε και έγγραφο προς Νομαρχία μάλιστα και ζήτησε συγνώμη για το λάθος της «καταπάτησης». Κι ότι δήθεν δεν έχει πληρώσει τα πρόστιμα που ανέρχονται σε 700.000€. Το Ι.Κ.Α. για όλα τα αυθαίρετα δεν πληρώθηκε!!! Αλήθεια ή ψέματα, ο αδελφός Στέλιος ξέρει…
-Ότι και να σας πω εγώ θάταν ψέματα…
-Στον κύριο Κοντό, στον κύριο Καραπάζογλου, στον κύριο «Πύρρο» και στον κύριο Θεολόγο παρακαλώ από δω και πέρα οι… «πονηρές»….»διαρροές»!
Σεβαστές οι επιλογές των «φίλων»…Ένθεν, ένθεν!

26 Φεβρουαρίου

Θέλει να μας τον…»στερήσει» από την δημοσιογραφική οικογένεια έναν τόσο έντιμο και καθαρό δημοσιογράφο;

Θέλει να μας τον…»στερήσει» από την δημοσιογραφική οικογένεια έναν τόσο έντιμο και καθαρό δημοσιογράφο;

26 Φεβρουαρίου
Διαφωνώ με τον φίλο μου Νίκο Σαρρή που όπως πληροφορούμαι, θέλει να στερήσει από τους πολίτες, τον μαχόμενο Π.Β.Π και να τον κάνει…ταβερνιάρη στο «Μονοπάτι» του πεζόδρομου της Εθνικής…Έλεος! Πεντζουρίδης και ξερό ψωμί…Μέχρι σε απεργία πείνας θα κατέβω!

26 Φεβρουαρίου

Νόμιμες ή παράνομες κύριε Δήμαρχε; Αυτό πείτε μας για τις ηλεκτρονικές πινακίδες…

26 Φεβρουαρίου
Ερώτηση κατέθεσε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο κος Ανταμπούφης για τις πινακίδες των οδών, τις καταστροφές των τροχαίων πινακίδων, τις παράνομες τοποθετήσεις διαφημιστικών αλλά και φωτεινών πινακίδων, ρωτώντας τον Δήμαρχο τι προτίθεται να κάνει για την αποκατάσταση των πινακίδων οδοσήμανσης που λείπουν, την επισκευή των τροχαίων πινακίδων, αλλά και την αποκαθήλωση των παράνομων διαφημιστικών και φωτεινών πινακίδων και κυρίως των ηλεκτρονικών… Ο Δήμαρχος Ξάνθης από τη πλευρά του συμφώνησε πως η εικόνα της πόλης με τις παρούσες πινακίδες οδοσήμανσης, τροχαίες, διαφημιστικές και φωτεινές, όπως είναι, δεν είναι η επιθυμητή που θα έπρεπε να έχει μία σύγχρονη πόλη»!!!
-Όσον αφορά τις φωτεινές ηλεκτρονικές διαφημιστικές πινακίδες, που ρωτήθηκε, είπε ότι η μία που όντως θεωρείται ότι ενοχλεί τους οδηγούς και βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία, θα μεταφερθεί μάλλον σε άλλο χώρο ώστε να μην ενοχλεί…
Στον Δήμο Δράμας πάντως αυτές οι πινακίδες κύριε Δήμαρχε αποσύρθηκαν ως παράνομες. Στη πόλη μας είναι νόμιμες;;

26 Φεβρουαρίου

Ο ΛΑΚΗΣ «ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ» ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΟ ΠΟΥΛΙΟ… ΑΛΛΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ

26 Φεβρουαρίου










Ας μας «πολεμάει» ανελέητα ο Λάκης Στυλιανίδης. Είχε 120.000 Ευρώ για την Shapplin, δεν είχε όμως 2-3 χιλιάρικα για ήχο και φως, προκειμένου να γίνει η ΒΡΑΔΙΑ ΟΝΕΙΡΩΝ στη Κεντρική πλατεία παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
«Εγκλωβισμένος» ο Δήμαρχος Ξάνθης ανάμεσα σε Τσέπελη, Φανουράκη και Θεολόγο, κόντρα στη κατακραυγή για την «πλατεία-ΤΕΡΑΣ», ευχαριστεί τον…Σωκράτη Ξυνίδη για λίγα τζιπ για τα άρματα για το Καρναβάλι και «παραδίδει» τον Δήμο Ξάνθης στον Πούλιο!!!
-Συνέχισε Λάκη να «πονάς» τη πόλη και τους ανθρώπους που σε πίστεψαν!!!
-Λογαριάζεις όμως, χωρίς τον ξενοδόχο…

26 Φεβρουαρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΒΟΥΓΙΑΣ…

26 Φεβρουαρίου
Το καταλαβαίνουμε ότι θέλει να κάνει πολιτική υπέρ του ΠΑΣΟΚ ο Υφυπουργός κ.Βούγιας.
Και γι’ αυτό συναινεί και στο να έρθουν οι 5.000 ΠΑΟΚσήδες στη Ξάνθη και να μην αφήσουνε τίποτα…όρθιο! (Προφανέστατο αυτό…)
Γιατί όμως δεν έρχεται το Σάββατο ο Υπουργός εδώ στη Ξάνθη, να «περιφρουρήσει» μόνος του το γήπεδό μας;
Γιατί η πόλη μας, έχει «κακές»αναμνήσεις από το παρελθόν για τα έκτροπα των οπαδών του ΠΑΣΟΚ στη πόλη μας…
Σε περιμένουμε κύριε Βούγια.

26 Φεβρουαρίου

ΣΩΚΡΑΤΗ, ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

ΣΩΚΡΑΤΗ, ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

26 Φεβρουαρίου
Ωστόσο απορούμε όλοι μας….Η Ξάνθη έχει βουλευτή έναν νέο άνθρωπο, με όραμα, με δύναμη ψυχής, με αξιώματα….
Είναι ο γραμματέας του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
-Θα τον θέλαμε και δίπλα στην ομάδα μας! Στη Skoda Ξάνθη. Και ηθικά και οικονομικά και ψυχικά.
Ζητάμε πολλά;

26 Φεβρουαρίου

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ »ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ» ΕΚΤΡΩΠΑ!

26 Φεβρουαρίου
Ν’ ανοίξουν οι δρόμοι, να πηγαινοέρχονται οι δύο λαοί αλλά….ιδού τα πρώτα επιτεύγματα!
Τουρίστες στέλνουμε εμείς που ακουμπάν τα λεφτά τους στο Παμπόροβο και την γειτονική Βουλγαρία κι εκείνοι μας στέλνουν «γυφτοΒούλγαρους» ληστές, «βιζιτούδες» και κλεφτρόνια…
Διαβάστε το αστυνομικό δελτίο και θα καταλάβετε!
Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ συνέλαβαν σπείρα Βουλγάρων και ενός Δροσερίτη που λήστευαν, έκλεβαν και αλώνιζαν σε όλους τους Νομούς και αστυνομικός συνέλαβε Βουλγάρα με…ακριβή βίζιτα, πιθανόν γιατί θα ήταν και ανάλογα όμορφη!!!
Από Τουρίστες «σκίζουνε» οι γείτονες…Στέλνουν μπόλικο υλικό και δεν πρέπει να έχουμε παράπονο!!!