*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιανουαρίου

ΜΠΟΥΔΟΥΡ ΑΧΜΕΤ: Δεδομένη λόγω Κοντού στη Ξάνθη η συντριβή της Νέας Δημοκρατίας!

30 Ιανουαρίου
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις του πολιτευτή της Ν.Δ. που δικαιώνει τον «Μ» για τις… «γλάστρες» αλλά και το «Ψηφοδέλτιο Κοντού» για να επανεκλεγεί ο «βατοπεδινός» πρώην Υπουργός!!!

«ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ» (!) ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΜΗΝΥΕ!
*Ο Κοντός και η παρέα του, είχαν δημιουργήσει ασφυκτική κατάσταση, ιδιαίτερα στη μειονότητα. Ποιος θα τους πίστευε; Ακόμη και ο ίδιος για να σωθεί προσπάθησε να φτιάξει ψηφοδέλτιο στα…. μέτρα του!
ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
«Εκτεθειμένος» και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ από τις νέες δηλώσεις Μπουδούρ,
αφού ο μειονοτικός πολιτευτής για πρώτη φορά ομολογεί ότι «ο Κοντός για να σωθεί, προσπάθησε να φτιάξει ψηφοδέλτιο στα… μέτρα του»!
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις του μειονοτικού πολιτευτή της Ν.Δ. που δικαιώνει τον «Μ» για τις… «γλάστρες» (!) αλλά και το «Ψηφοδέλτιο Κοντού στο Νομό Ξάνθης» στις εκλογές της 4/10/2009 για να επανεκλεγεί ο «βατοπεδινός» πρώην Υπουργός, δημοσίευσε χθες η εφημερίδα «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» του Παναγιώτη Πεντζουρίδη!!!
«Δεδομένη λόγω Κοντού στη Ξάνθη η συντριβή της Νέας Δημοκρατίας!», αποκαλύπτει στη συνέντευξή του ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στις τελευταίες Εθνικές εκλογές, τονίζοντας με νόημα τα παρακάτω:
«Ο Κοντός και η παρέα του, είχαν δημιουργήσει ασφυκτική κατάσταση, ιδιαίτερα στη μειονότητα. Ποιος θα τους πίστευε; Ακόμη και ο ίδιος για να σωθεί προσπάθησε να φτιάξει ψηφοδέλτιο στα… μέτρα του!»
ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Είναι σίγουρο ότι οι νέες δηλώσεις-βόμβα του Μπουδούρ θα προκαλέσουν νέες τριβές στα εσωτερικά της Ν.Δ. αφού: «Εκτεθειμένος» είναι και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Στέλιος Μωραϊτης από τις νέες δηλώσεις Μπουδούρ, αφού ο μειονοτικός πολιτευτής για πρώτη φορά επιβεβαιώνει και ομολογεί ότι «ο Κοντός για να σωθεί, «προσπάθησε να φτιάξει ψηφοδέλτιο στα…μέτρα του!» και γι’ αυτό, την «κρίσιμη» νύχτα, ενώ από τη Ρηγίλλης ο Ζαγορίτης με εντολές Καραμανλή αναζητούσε….υποψήφιους για να συμπληρώσει τη λίστα, μέχρι να κατασταλάξει στον Σταμάτη Σταματιάδη τηλεφώνησε σε…10άδες στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όχι όμως και στον εκδότη μας Πάνο Παπαδόπουλο, η υποψηφιότητα του οποίου είχε τη μεγαλύτερη δυναμική και απήχηση στη τοπική κοινωνία και τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, λόγω και της αντιβατοπεδινής του δράσης!!!
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ»
Αυτούσιες οι δηλώσεις του μειονοτικού υποψήφιου της Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές κ.Μπουδούρ στην εφημερίδα «Επικαιρότητα», είναι οι παρακάτω:
«ΗΞΕΡΑ…»
Πρώτη αντίδραση του Μπουδούρ Αχμέτ ήταν απόλυτη: «ήξερα που πήγαινα. Είχα απόλυτη συνείδηση του τι γινόταν. Η Ν.Δ. φαινόταν ότι θα έχανε τις εκλογές, όχι με τέτοιο βεβαίως ποσοστό. Στην Ξάνθη όμως η συντριβή ήταν δεδομένη. Ο Κοντός και η παρέα του, είχαν δημιουργήσει ασφυκτική κατάσταση, ιδιαίτερα στη μειονότητα. Ποιος θα τους πίστευε; Ακόμη και ο ίδιος για να σωθεί προσπάθησε να φτιάξει ψηφοδέλτιο στα…. μέτρα του. Εγώ δέχθηκα να μπω για να τιμήσω το κόμμα μου, για να μην πάμε χωρίς εκπροσώπηση…».
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΜΩΡΑΪΤΗΣ κ.ά
Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. ο Μπουδούρ ζητάει τις παραιτήσεις του Μωραϊτη και νέα πρόσωπα, καταλήγοντας ως εξής στην συνέντευξη του:
«Θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξουν πρόσωπα και κυρίως νοοτροπίες. Νομίζω ότι όλοι όσοι είναι σήμερα σε θέσεις του κόμματος, έχουν ολοκληρώσει όσα είχαν να κάνουν, αν και κατά την άποψή μου, όλοι αυτοί πρέπει να παραιτηθούν και να δώσουν την ευκαιρία να προσφέρουν άλλα στελέχη της Ν.Δ. που πιστεύουν στις αρχές του νέου προέδρου μας. Γιατί ο στόχος είναι ξανακάνουμε τη Ν.Δ. την ελπίδα της χώρας και όλων μας…».

30 Ιανουαρίου

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Ν. ΞΑΝΘΗΣ Α.Ε.: Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά  200.000 Ευρώ, αποφάσισαν οι μέτοχοι!

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Ν. ΞΑΝΘΗΣ Α.Ε.: Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 200.000 Ευρώ, αποφάσισαν οι μέτοχοι!

30 Ιανουαρίου
Πλήρης στήριξη της διοίκησης του Πασχάλη Λύρατζη
Πραγματοποιήθηκε χθες η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Ν. Ξάνθης Α.Ε. προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις καθοριστικές για το μέλλον της περιοχής. Η συμμετοχή μάλιστα 95% των μετόχων ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, γεγονός που δείχνει και τον σημαντικό ρόλο που παίζει η εταιρεία στη περιοχή μας.
Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με Προεδρεύοντα τον Δήμαρχο Σταυρούπολης Γιώργο Καρασακαλίδη και τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Πασχάλη Λύρατζη ο οποίος ζήτησε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου διότι –όπως τόνισε χαρακτηριστικά- «είμαστε στο μεταίχμιο της 3ης προς 4η Προγραμματική περίοδο και δεν υπάρχουν προγράμματα σε όλη την Ελλάδα» και συνέχισε:: «Αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα με όλες τις αναπτυξιακές και για να καλυφθούν οι μισθοδοσίες των υπαλλήλων και τα λειτουργικά έξοδα χρειάζεται αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και στήριξη από τους μετόχους, αλλιώς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε».
Ωστόσο καταλυτική στο θέμα ήταν και η παρέμβαση του Δημάρχου Τοπείρου Στέλιου Χατζηευαγγέλου που πρότεινε μια δεύτερη λύση: «Όλοι οι Δήμαρχοι με τον Νομάρχη να μαζευτούν σε μια άτυπη συνεδρίαση όλοι μαζί για να βρουν κι άλλους τρόπους στήριξης της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ που είναι ένα άριστο εργαλείο και μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην Ανάπτυξη του Νομού μας».
Μετά την συζήτηση και τις προτάσεις που ακούστηκαν οι μέτοχοι αποφάσισαν:
-Στήριξη της διοίκησης Πασχάλη Λύρατζη. Αποφάσισαν να την στηρίξουν όσον αφορά τα προγράμματα που έχει υποβάλει στα Υπουργεία για να αποκατασταθούν οι όποιες αδικίες.
-Αύξηση στο μετοχικό κεφάλαιο ύψους 200.000 Ευρώ με περιθώριο καταβολής 4 μήνες το οποίο θα βάλουν οι μέτοχοι .
Ανάλογα με τα ποσοστά που έχουν, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα καλύψουν οι μέτοχοι ως εξής:
-Δήμος Σταυρούπολης έχει ποσοστό 20% θα βάλει 40.000 Ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
(Γ. Καρασακαλίδης-Β. Κοντογιαννίδης-Π. Κωνσταντινίδης)
-Δήμος Τοπείρου έχει ποσοστό12%, θα βάλει 24.000 Ευρώ
(Χατζηευαγγέλου Στ-Δελής Χρήστος)
-Δήμος Ξάνθης, έχει ποσοστό 10% θα βάλει 20.000 Ευρώ.
(Εκπρόσωπος Απόστολος Αγκόρτζας)
-Νομαρχία Ξάνθης έχει 16% θα βάλει 32.000
(Εκπρόσωποι Τουρκές και Λύρατζης)
-Δήμος Βιστωνίδας έχει 8% θα βάλει 16.000 Ευρώ
(Εκπρόσωπος ο Ν. Ζλάτκος).
-Δήμος Αβδήρων έχει 11% θα βάλει 22.000 Ευρώ
(Εκπρόσωπος η Δήμαρχος Αβδήρων Ευα Τσακίρη)
-ΕΑΣ Ξάνθης.
-ΕΑΣ Ξάνθης ποσοστό 11%, θα βάλει 22.000 Ευρώ
(Εκπρόσωποι Γ. Ράπτης-Καρτάλης)
-ΕΒΕ Ξάνθης ποσοστό 1% θα βάλει 2.000 Ευρώ
(Εκπρόσωπος Στ. Μωραϊτης)
-Δήμος Μύκης ποσοστό 3% θα βάλει 6.000 Ευρώ
(Εκπρόσωπος ο Δήμαρχος Μουσταφά Αγγά)
-Αλιευτικός Συνεταιρισμός έχει 5% θα βάλει 10.000 Ευρώ
-Απουσίαζαν από την χθεσινη Γεν. Συνέλευση το Δ.Π.Θ (εκπρόσωπος Καραμπίνης) που έχει ποσοστό 1%, ο Δήμος Σελέρου που έχει ποσοστό 2.5% και οι Κοινότητες Θερμών & Κοτύλης.
ΤΗΝ αύξηση όπως αναφέραμε και παραπάνω θέλει η Διοίκηση της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ για λειτουργικά έξοδα, μισθοδοσίες εργαζομένων και χρέη προηγούμενων διοικήσεων (δάνειο Τσεγγελίδη κλπ).

30 Ιανουαρίου

ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΑΝΑΨΕ ΠΑΛΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ

30 Ιανουαρίου
Έντονες αντιδράσεις Σαμαρά για την μη κυβερνητική
οργάνωση (ΜΚΟ) για τα αγροτικά που ετοιμάζει ο Κοντός ,
πυρά από αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ
Φωτιές άναψε στη Ρηγίλλης ο βατοπεδινός πρώην Υπουργός Κοντός Αλέκος -σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ»- εξ’ αιτίας της μη Κυβερνητικής Οργάνωση (ΜΚΟ) για τα αγροτικά που ετοιμάζει και δέχεται ήδη πυρά από γαλάζιους και πράσινους αγροτοσυνδικαλιστές!!!

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΧΘΕΣ ΤΟ «ΒΗΜΑ»
«Μπαϊράκι» Κοντού, συστάσεις από Ρηγίλλης
Μια μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) για τα αγροτικά που ετοιμάζει ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλ. Κοντός άναψε φωτιές στη Ρηγίλλης, που τον προειδοποίησε να μην προχωρήσει. Ο κ. Κοντός, ο οποίος στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού της ΝΔ στήριξε την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, αγνόησε τις κομματικές συστάσεις και κινείται μεθοδικά στο παρασκήνιο για να ενισχύσει την ομάδα του. Στη σφαίρα επιρροής του πρώην υπουργού ανήκουν και γνωστοί «γαλάζιοι» αγροτοσυνδικαλιστές που πρωταγωνιστούν στις αγροτικές κινητοποιήσεις, όπως π.χ. οι κκ. Π. Αραμπατζής (μπλόκο Προμαχώνα) και Χρ. Σιδηρόπουλος, «υπαρχηγός» του κ. Αθ. Κοκκινούλη (μπλόκο Τυρνάβου).
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο κ. Κοντός έχει συναντηθεί το τελευταίο διάστημα με επώνυμα στελέχη του αγροτικού χώρου, καλώντας τους να συμμετάσχουν στη ΜΚΟ. Ηδη έχουν γίνει δύο μεγάλες ανοιχτές συναντήσεις, όπου έγινε εκτενής συζήτηση για το πώς θα προχωρήσει η προσπάθεια. Η κίνηση του κ. Κοντού δέχεται πολλά πυρά από αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη της ΝΔ και του ΠαΣοΚ, ενώ και μέλη της ΠΑΣΕΓΕΣ εκφράζονται αρνητικά για τον πρώην υπουργό.

30 Ιανουαρίου

ΨΙΘΥΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!

30 Ιανουαρίου
*Αποκλειστικό. Και ξαφνικά εκεί που πήγαιναν για γάμο κι είχαν βρει και τους… κουμπάρους, Γιάννης Μουσούλας και Γαλήνη χώρισαν!!!
Το δυσάρεστο νέο έμαθα χθες, χωρίς λοιπές λεπτομέρειες, μολονότι κάποιοι λένε ότι ήδη η Γαλήνη θεάθηκε να διασκεδάζει τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο ΑΜΑΝ με νέο αμόρε…
……
*Πληροφορίες μου αναφέρουν ότι ήδη η Γαλήνη κυκλοφορεί πλέον μόνο με την κολλητή της Αλεξάνδρα, ενώ ο Μουσούλας προς το παρόν προσπαθεί να ξεπεράσει τον χωρισμό του, συζητώντας με φίλους αυτό που έπαθε…
-Ερώτημα της στήλης.
-Και τώρα Γαλήνη μου, ποιος θα μας… πηγαίνει πρώτο τραπέζι πίστα;
……

*Κι ενώ Γαλήνη και Μουσούλας χώρισαν και ο γάμος ναυάγησε, στο έτερο στρατόπεδο Αφροδίτης-Παναγιώτη του συνοδού, τα πράγματα εξελίσσονται τελείως διαφορετικά…
Το ζευγάρι «ζει» πλέον το μεγάλο του έρωτα και δεν αποκλείεται νάχουμε αρραβώνες μέχρι το Πάσχα…
Με κουμπάρες την Θεανώ και την Μαρία Τζελέπη…
……
*Και μια ακόμη είδηση. Η Λένα Φερεσιάδου αυτές τις μέρες έχει το «γενικό» κουμάντο στο γνωστό ελληνάδικο ΑΜΑΝ bar…
-Αλλά ο Κύπριος Λεωνίδας, είναι «εξαφανισμένος» από παντού! «Τρέχει» τίποτα;
*Πώς να μη του ευχηθώ λοιπόν τα χρόνια μου πολλά στον Βασίλη Χουλιάρα; Κι όπως μαθαίνω…
-Σε λίγες μέρες 1oς ΧΡΟΝΟΣCLOCHARD και το μεγάλο Party θα γίνει την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 με τους SAL.A.T.A. Latina!!!
Σπεύσατε…
……
*Λίγα λόγια το συγκρότημα. H Sal.a.t.a., η μουσική μπάντα Variete, που συνδυάζει το θέαμα, τη μουσική, το τραγούδι, το χορό, τα ακροβατικά και πολύ πολύ γέλιο, υπόσχεται να δώσει τον καλύτερό της εαυτό,την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, στη Μουσική Σκηνή του Clochard στην Ξάνθη.
……
Οι επτά performers που απαρτίζουν τους Sal.a.t.a. (Σαλταρισμένα Αγνώστου Ταυτότητος Ανθρωπάκια) γράφουν τραγούδια και μουσική! Xoρεύουν, διασκευάζουν γνωστά τραγούδια από τη διεθνή μουσική σκηνή, κάνουν σκετς κωμικά, κάνουν ακροβατικά, αυτοσχεδιάζουν, ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα και προτρέπουν το κοινό να συμμετέχει! Το πρόγραμμα αρχίζει στις 10.00 το βράδυ τη Κυριακή 7 Φεβρουαρίου.
……
*Και η ειδική πρόσκληση που πήρα χθες στο κινητό μου με πολύ αγάπη από την ξεχωριστή Ματθίλδη Μαγγίρα:
«Big Cigar, buena vista, one woman show με τη Ματθίλδη Μαγγίρα. Μαζί της ο Π. Πολίτης και ο Γ. Σκουλάς. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, Ζωοδόχου Πηγής & Ακαδημίας. Τηλ. 210 3829179.»
-Αν κατεβείτε Αθήνα… όλοι ολοταχώς για εκεί!
Υπενθυμίζω ότι το BIG CIGAR της Ματθίλδης Μαγγίρα θα παρουσιαστεί την Παρασκευή, 12/02 στις 21:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης.
-Πρώτη σειρά για να την χειροκροτήσω!
……
Η Σάσα Μπάστα βρέθηκε χθες καλεσμένη στον «Όμορφο Κόσμο» του Mega. Αφού έδωσε συμβουλές για σχέσεις στους τηλεθεατές, κάθισε στον καναπέ και η πεντάδα της εκπομπής τη ρώτησε όλα όσα θέλουμε να μάθουμε.
……
*Μόλις λοιπόν ξεκίνησε η συνέντευξη, μέσω ζωντανής σύνδεσης εμφανίστηκε η μητέρα της, Φανή, η οποία μίλησε για τη Σάσα. «Εκτός τηλεόρασης είναι αυτό που ξέρετε, είναι πολύ αυθόρμητη και μ’ αρέσει αυτό» είπε ενώ πρόσθεσε ότι κατά καιρούς έχει τύχει να μαλώσει με κάποιον γνωστό της για την γνώμη που είχε για την κόρη της. «Έχω μαλώσει αρκετές φορές με γείτονες ή συγγενείς που έλεγαν άσχημα πράγματα για τη Σάσα αλλά αυτό συνέβαινε μόνο στην αρχή.
Τώρα όλα είναι μια χαρά». Η συζήτηση προχώρησε και η Κατερίνα Καινούργιου ρώτησε τη μητέρα της Σάσας αν εγκρίνει τους εκάστοτε συντρόφους της κόρης της. «Δεν γνώρισα κάποιον που να μην τον ήθελα για την κόρη μου, κάνει καλές επιλογές» απάντησε. Όσο για τις σέξι φωτογραφίες, «τώρα πια δεν ενοχλούμαι. Τον πρώτο καιρό είχα πρόβλημα αλλά το συνήθισα πλέον». Κλείνοντας τη σύνδεση, αναφέρθηκε στην οικονομική ενίσχυση που έχει η οικογένειά της από τη Σάσα. «Βέβαια και μας βοηθάει. Είναι άψογη, δεν μας έχει αφήσει ποτέ. Μας στηρίζει πολύ οικονομικά, δεν μπορώ να έχω κανένα παράπονο».
-Μπράβο Σάσα…
……
*Αυτό που προκάλεσε όμως μεγαλύτερη εντύπωση είναι το σχόλιό της σχετικά με την Τζούλια Αλεξανδράτου. Η Σάσα αποκάλυψε μπροστά στην κάμερα ότι την είχε καλέσει για καφέ στη Γλυφάδα μαζί με ένα φίλο της και ταυτόχρονα είχε ενημερώσει το Star για να στείλει κάμερα!
Και τη Τρίτη… τα ξαναλέμε.

30 Ιανουαρίου

Παραιτήθηκε ξαφνικά ο πρόεδρος της ΕΒΖ κ. Καλογερόπουλος

Παραιτήθηκε ξαφνικά ο πρόεδρος της ΕΒΖ κ. Καλογερόπουλος

30 Ιανουαρίου
Ανακατατάξεις στο εσωτερικό της Ελληνικό Βιομηχανίας Ζάχαρης, μετά την παραίτηση του προέδρου της εταιρείας, Σταύρου Καλογερόπουλου κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ.
Πιο συγκεκριμένα, η ΕΒΖ με ανακοίνωσή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί ότι ατά την σημερινή συνεδρίαση της 29ης Ιανουαρίου 2010 του Δ.Σ. της εταιρείας ο Καλογερόπουλος Σταύρος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου υπέβαλε την παραίτησή του από την θέση του Προέδρου καθώς και από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία έγινε αποδεκτή.
Η εταιρεία σημειώνει ότι σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010 το Δ.Σ θα αποφασίσει για την συμπλήρωση των μελών του και την εκ νέου συγκρότησή του σε σώμα.
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της παραίτησης του κου Καλογερόπουλου.

30 Ιανουαρίου

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ! ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΒΟΛΕΜΑ» ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ Γ. ΡΑΠΤΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

30 Ιανουαρίου
Και χθες είχαμε έντονες οι αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στον αγροτοσυνεταιριστικό χώρο, για τον τρόπο με τον οποίο ο υπαρχηγός του Κοντού κ. Γιάννης Ράπτης κατάφερε να «βολέψει» και την κόρη του, στο Ασφαλιστικό Πρακτορείο…
Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του διευθυντή αλλά και του Προέδρου.
Αυτό όμως που πρέπει να επισημάνουμε…
Η «σιωπή» όλου τοπικού τύπου για ένα γεγονός που δείχνει ότι «οι Κυβερνήσεις πέφτουνε, αλλά οι γνωστοί «αγροτοσυνδικαλιστές» συνεχίζουν και χρησιμοποιούν τις Συνεταιριστικές εταιρείες σαν… ιδιωτική τους εταιρεία!!!
-Ούτε μια τοπική λοιπόν εφημερίδα έγραψε λέξη για το «βόλεμα» της κόρης του Ράπτη στο Ασφαλιστικό Πρακτορείο, όταν χιλιάδες φτωχοί αγρότες και συνεταιριστές έχουν τα παιδιά τους άνεργα….
-Ούτε μία!
-Μπράβο Γιάννη Ράπτη «τσαμπουκά»! Απέδειξες για μια ακόμη φορά ότι δεν φοβάσαι κανέναν… αλλά σε φοβούνται όλοι!

30 Ιανουαρίου

Συνάντηση Πεταλωτή με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

30 Ιανουαρίου
Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, συναντήθηκε με τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου.
Τα θέματα που συζητηθήκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης αφορούσαν σε ζητήματα - προβλήματα που απασχολούν τους δημοσιογράφους, μέλη της ΕΣΗΕΑ.
Ο Γιώργος Πεταλωτής από την πλευρά του ανέπτυξε την πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση για τα Μ.Μ.Ε. Παράλληλα συμφωνήθηκε να υπάρξει περεταίρω συνεργασία, με τη δημιουργία ομάδων διαλόγου πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα τύπου και επικοινωνίας.

30 Ιανουαρίου

Από το περασμένο Καλοκαίρι ετοιμάζει ο Κοντός τη μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) για τα αγροτικά με Ιατρίδη, Παπαγιαννίδη και τους ανθρώπους του…

Από το περασμένο Καλοκαίρι ετοιμάζει ο Κοντός τη μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) για τα αγροτικά με Ιατρίδη, Παπαγιαννίδη και τους ανθρώπους του…

30 Ιανουαρίου
Μάλιστα για το σκοπό αυτό, έκανε συναντήσεις ακόμη και με τον Πρόεδρο της ΕΑΣ Ροδόπης. Έλα όμως που τώρα ο Σαμαράς του λέει ανοιχτά, «μη προχωρήσεις»… κι αν σηκώσει «Μπαϊράκι» ο «βατοπεδινός» πρώην Υπουργός, κινδυνεύει από τώρα να βρεθεί εκτός κόμματος!

30 Ιανουαρίου

Ο Μπουδούρ «ξεδόντιασε»χθες Κοντό - Μωραϊτη!

30 Ιανουαρίου
Ειλικρινά δεν χαίρομαι καθόλου. Άλλωστε ήμουν ο πρώτος που «διαφώνησα» εξ’ αρχής με το να μπει ο συγκεκριμένος κύριος στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, επειδή ο βατοπεδινός πρώην Υπουργός κι ο Καραμανλής, ήθελαν ψηφοδέλτια με ….«γλάστρες» στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης.
Ωστόσο η χθεσινή ομολογία και επιβεβαίωση των όσων εγώ υποστήριξα με πάθος προεκλογικά, από τον μειονοτικό υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. στο Ν. Ξάνθης, ήταν μια ακόμη δικαίωσή μου!
«Στην Ξάνθη η συντριβή της Νέας Δημοκρατίας ήταν δεδομένη. Ο Κοντός και η παρέα του, είχαν δημιουργήσει ασφυκτική κατάσταση, ιδιαίτερα στη μειονότητα. Ποιος θα τους πίστευε; Ακόμη και ο ίδιος για να σωθεί προσπάθησε να φτιάξει ψηφοδέλτιο στα… μέτρα του!». -Κύριε Μωραϊτη… Ποιος θα σας πίστευε; Τον Κοντό, εσένα και την «παρέα» σας;;;

30 Ιανουαρίου

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΜΑΝΩΛΗ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ

30 Ιανουαρίου
Είπαμε να σταματήσουμε να σχολιάζουμε την αφίσα έκτρωμα του Φανουράκη ή τις λοιπές πολυδάπανες ιδέες του, αλλά ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ δυστυχώς εξακολουθεί και προκαλεί, ενώ στα ερωτήματα που του υποβάλουν, όπου θέλει απαντάει κι όπου θέλει σιωπά…
-Πόσες προσκλήσεις βγάλατε για την Shapplin τον ρωτούσε και τον ξαναρωτούσε ο Γκορόγιας κι αυτός άλλα… λόγια ν’ αγαπιόμαστε! Κι όταν ρωτήθηκε πως επιλέχτηκε η «μακέτα-έκτρωμα» που μόνο στον ίδιο άρεσε ή μια σοπράνο για την επίσημη έναρξη του Καρναβαλιού, έριξε το μπαλάκι στο υπόλοιπο Δ.Σ. της ΔΕΑΞ και άρες μάρες κουκουνάρες…
-Σεβασμός στους θεσμούς Μανώλη Φανουράκη και σταμάτα να μπερδεύεις το «Κυβερνείο» με το Ξανθιώτικο Καρναβάλι…

30 Ιανουαρίου

ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ… ΑΛΛΑ ΜΌΝΟ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ!

30 Ιανουαρίου
Άστραψε και… βρόντηξε τη περασμένη Τετάρτη στο Δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης ο Θανάσης Ξυνίδης για τον Περιμετρικό Δακτύλιο ώστε να μη περάσει αυτός από τη Χρύσα όπου συμπτωματικά έχει… σπίτι αλλά από την ανατολική πλευρά, αλλά καθώς φαίνεται, αστράφτει όποτε θέλει…
-Διότι για την «πλατεία-ΤΕΡΑΣ» των 4 φαναριών και της ταλαιπωρίας του κόσμου ή το κυκλοφοριακό αλαλούμ πέριξ της πλατείας, κουβέντα δεν λέει κι ας το «ζει» καθημερινά!
Όπου θέλει… αστράφτει και… βροντά κι όπου δεν θέλει κι αυτός κι ο εργολάβος κύριος Πούλιος, «δεν βλέπουν, δεν ακούν, δεν καταλαβαίνουν» τίποτα…

30 Ιανουαρίου

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΠΤΗ «ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ»…! «ΒΟΛΕΨΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΚΟΡΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ!!!

30 Ιανουαρίου
Του βγάζουμε το καπέλο του Γιάννη Ράπτη τελικά, ακόμη κι αν διαφωνούμε με τις μεθόδους του…
Επί ΠΑΣΟΚ και Μαρουφίδη, αφού τάσυρε ακόμη και στον Κοντό τη περίοδο εκείνη, τον «βόλεψε» τον γιο πρώτα στη ΣΕΒΑΘ και μετά στη ΣΕΚΑΠ…
Και τώρα με Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ απέδειξε και πάλι ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα ούτε από Ταρενίδηδες, ούτε από Καραπαπάζογλου…
-«Βόλεψε» και τη κόρη στο Ασφαλιστικό Πρακτορείο με τη στήριξη πάντα του «αρχηγού» του κυρίου Κοντού.
-Μπράβο Γιάννη «τσαμπουκά»… Διότι τους απέδειξες για μια ακόμη φορά ότι στη σημερινή κοινωνία, υπάρχουν δύο ειδών αγρότες και συνεταιριστές!
Αυτοί που έχουν τα παιδιά τους άνεργα και πάνε με το σταυρό στο χέρι κι αυτοί που… παίρνουν τις θέσεις και βολεύουν τα παιδιά τους στις συνεταιριστικές εταιρίες σαν να είναι αυτές… «τσιφλίκι» τους!!!
(Σ.Σ. Τελικά αν ο Κοντός τους «πρόσεχε» όλους τόσο καλά, όσο τον Ράπτη… σήμερα δεν θα βρίσκονταν σε αυτή τη θέση! Κατά γενική ομολογία…).

30 Ιανουαρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!!!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!!!

30 Ιανουαρίου
*Μάλλον τελικά δεν περίμεναν την «γυριστή» του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη Χρίστος Πούλιος, Θανάσης Ξυνίδης και αντιπολίτευση για την Ανατολική Παράκαμψη και…αντέδρασαν έτσι!
…..
*Διότι τελικά τι έγινε την περασμένη Τετάρτη το βράδυ; Άστραψε και βρόντηξε ο Θανάσης Ξυνίδης, πήγε να….ηρωποιηθεί στους ιδιοκτήτες βιλών και ακινήτων της Χρύσας ο Πούλιος κι όταν ήρθε η μεγάλη στιγμή, ο Δήμαρχος τους έκανε…See Through.
-Ούτε καν μπήκε στη διαδικασία να συζητήσει την Δυτική παράκαμψη! Και μπήκε κατευθείαν στην….Ανατολική!
-Πολύ κακό δηλαδή, για το τίποτα…
….
*Μ’ άρεσαν πολύ οι «παραινέσεις» του Παναγιώτη Πεντζουρίδη στον Πρόεδρο της Μηχανικής Πρόδρομο Εμφιετζόγλου για τους «συνεργάτες» που του «αμαυρώνουν» την εικόνα…
Ποιους όμως εννοεί; Τον νέο συνεργάτη του Κώστα Καραϊσαρίδη που τον καλεί από τους πρώτους, η τους παλιούς (επί Ηλία Γαργάλα) μέσα στους οποίους συγκαταλέγονταν κάποτε και ο ίδιος;
…..
*Μαζί μου τα έχει τον τελευταίο καιρό ο Μανώλης Φανουράκης και δικαίως…
Γιατί εγώ δεν το παίζω όπως εκείνος σε διπλά, τριπλά και πολλαπλά ταμπλό με….όλους κι όπου δεν συμφωνώ, βγαίνω και το εκφράζω στα ίσα!
Οπότε…κατανοητό να τα έχει μαζί μου.
…..
*Όπως και δεν με εξέπληξε εκεί που Βαγγέλης Βασιλειάδης και Θανάσης Ξυνίδης διαφωνούσαν τόσο έντονα για την προεκλογική «συνέντευξη»… μαϊμού (;) στον «Ακρίτα» σε σχέση με τις δηλώσεις για το πόσο «βατοπεδινός» είναι ο Κοντός….ξαφνικά έγιναν τόσο καλά φιλαράκια!
…..
*Προς Δήμαρχο Αβδήρων Ευα Τσακίρη Άβδηρα…
-Εγώ δηλαδή Ευα μου που είμαι και ο πιο «κολλητός» σου εκδότης, δεν δικαιούμαι ένα…σχολείο αντί 200-300 Ευρώ τον μήνα;
-Ή θα πρέπει να απευθυνθώ στον Ζλάτκο να μου δώσει καμιά κοινότητα;
……
*Κι επειδή ακόμη και ο Πεντζουρίδης έβγαλε ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ στην Δήμαρχο Αβδήρων για το αν γνώριζε ή δεν γνώριζε για το ΚΕΚ Ν. Κεσσάνης…
-Είναι δυνατόν να μη ξέρουν Ευα μου οι αφελείς ότι στο Δήμο Αβδήρων αν εσύ δεν δώσεις εντολή, ούτε να…»βήξουν» έχουν δικαίωμα νομικός σύμβουλος (που εισηγήθηκε το θέμα) και δημοτικοί σύμβουλοι;
….
*Ομόφωνα το ψήφισαν το σχολείο της Νέας Κεσσάνης να παραχωρηθεί στο ΚΕΚ άπαντες οι δημοτικοί σύμβουλοι Αβδήρων, με πρώτο και καλύτερο τον αδελφό της Μαριάνας, τον Κίσσα!
-Πλην των απόντων (από τη συνεδρίαση) Σωκράτη Ξανθόπουλου, Παναγιώτη Σαλτούρου και Μπαλαμπανίδη! Έτσι για την ιστορία…
……
*Θέμα συζήτησης χθες σε όλη τη τοπική κοινωνία, για τον «τσαμπουκά» με τον οποίο ο Ράπτης παρά τις αντιρρήσεις τόσο του διευθυντή όσο και του Προέδρου του Ασφαλιστικού Πρακτορείου (Ανέστη Καραπαπάζογλου), κατάφερε να… επιβάλει με το έτσι θέλω, τη «πρόσληψη» της κόρης του!
-Τελικά μόνο στον Ράπτη ο Κοντός, δεν μπορεί ποτέ να πει ΟΧΙ!!!
-Και μπράβο στον Γιάννη! Μας το απέδειξε και πάλι…

29 Ιανουαρίου

ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ Ο ΔΑKΤYΛΙΟΣ Οι ιδιοκτήτες (ακινήτων στη Χρύσα) ΜΙΛΗΣΑΝ και ΚΕΡΔΙΣΑΝ τη μάχη!

29 Ιανουαρίου
Ανεπαρκής τελείως ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Φ. Φιλίππου, αντί να προστατεύσει, εξέθεσε περισσότερο τον Δήμαρχο….
ΑΦΟΥ ΜΑΣ «ΦΟΡΤΩΣΑΝ» ΤΗ «ΠΛΑΤΕΊΑ - ΤΕΡΑΣ»…!
*Μια «γροθιά» Θανάσης Ξυνίδης, Τσέπελης, Δημ. Μπένης, εκδότες με Πούλιο κλπ, πρώτα δεν ήθελαν ν’ ακούσουν, μετά ομόφωνα…άκουσαν και στο τέλος ομόφωνα… νίκησαν!
ΟΜΟΦΩΝΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ!
*Ομόφωνα εγκρίθηκε η κατασκευή του Ανατολικού δακτυλίου της Ξάνθης (από Κιμμέρια), ενώ απορρίφθηκε ο Δυτικός δακτύλιος (από Χρύσα), δήθεν λόγω καταστρεπτικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ….τεράστιου κόστους απαλλοτρίωσης!
…..
Πολύ κακό για το τίποτα, μια «φούσκα» συνεδρίαση που κατέληξε τελικά σε πλήρη…ομοφωνία κι ένας ανεπαρκής Πρόεδρος (Φ. Φιλίππου) που αντί να προστατεύσει εξέθεσε τον Δήμαρχο Ξάνθης περισσότερο, συνέθεσαν τελικά το panel του «θέατρου του παραλόγου» που παίχτηκε το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης.
Οι ιδιοκτήτες δηλαδή ακινήτων στη Χρύσα (με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Θανάση Ξυνίδη), ενωμένοι μια «γροθιά» (μαζί και οι Δημήτρης Μπένης-Μανώλης Τσέπελης), ΜΙΛΗΣΑΝ και ΚΕΡΔΙΣΑΝ τη….μάχη!
Ποια…μάχη; Όταν τελικά έγινε το αυτονόητο κι όταν όλοι οι Ξανθιώτες έχουν πλέον αντιληφθεί ότι «συμμέτοχη τόσο για τη «πλατεία-ΤΕΡΑΣ», όσο και για την λειτουργία του «αφανούς εταίρου» του Elisso είναι και η αντιπολίτευση και στη πραγματικότητα….αλληλοστηρίζονται;
Πολύς θόρυβος λοιπόν και….έντονες αντιπαραθέσεις για το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης σχετικά με την περιβαλλοντική εκτίμηση του περιμετρικού δακτυλίου Ξάνθης, ενός έργου που όπως σημείωσε ο Δήμαρχος είναι κορυφαίας σημασίας για όλη την πόλη, καθώς θα συνδέεται με τον κάθετο άξονα Ελλάδας-Βουλγαρίας αλλά δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί στην 5ετία που ακολουθεί…
Φυσικά η αντιπολίτευση είχε ήδη «προετοιμάσει» την όλη ατμόσφαιρα αφού διέθετε και….ακροατήριο (ιδιοκτήτες ακινήτων στη Χρύσα) προκειμένου να πάρουν διαβεβαιώσεις ότι η κατασκευή του δρόμου δε θα λειτουργήσει καταστρεπτικά προς τον περιβάλλοντα χώρο και δε θα περιλαμβάνει απαλλοτριώσεις μεγάλου κόστους και μεγέθους
Στην προχθεσινή συνεδρίαση ο Δήμαρχος επέμενε από την πρώτη στιγμή να τοποθετηθούν αρχικά οι μελετητές του έργου και οι εκπρόσωποι της εταιρίας Εγνατίας Α.Ε. που έχει αναλάβει το έργο, ενώ η αντιπολίτευση ζητούσε αντιπαράθεση με αιχμή του δόρατος τον Δήμαρχο Ξάνθης που ήταν και ο «στόχος» της…
Από την δική του πλευρά ο Δήμαρχος (για μια ακόμη φορά εντελώς μόνος), συνέχιζε να επιμένει να ξεκινήσει η παρουσίαση του έργου, ενώ η αντιπολίτευση συνέχιζε να ζητά ….διευκρινήσεις και εξηγήσεις!!!
Δίκαια μάλιστα ο Δήμαρχος Ξάνθης από την πλευρά του ξεκαθάρισε έντονα οργισμένος, «… Με ενδιαφέρει η Ξάνθη και το μέλλον της και όχι εσείς», διαβλέποντας ότι το έργο «εμπόδιζαν» συγκεκριμένα συμφέροντα, οπότε τελικά όλα εξελίχτηκαν…καλώς!
Η συνεδρίαση τελικά ξεκίνησε με την εισαγωγή του Δημάρχου για τον περιμετρικό δακτύλιο της Ξάνθης και την Διακρατική συμφωνία που υπάρχει για τους τρεις κάθετους άξονες, Δράμας, Ξάνθης και Ροδόπης. Όπως αποκάλυψε μάλιστα στη Δράμα ο κάθετος άξονας ήδη λειτουργεί, στη Ροδόπη κατασκευάζεται και στο Νομό μας βρίσκεται στο στάδιο προμελέτης. Τόνισε δε, ότι τη μελέτη στο Νομό μας έχει αναλάβει η Εταιρία Α.Ε., σημειώνοντας ότι έχει μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή δρόμων. Ανάφερε παράλληλα, ότι ο περιμετρικός δακτύλιος περιλαμβάνει δύο παρακάμψεις την Δυτική και την Ανατολική.
Τελικά μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν, ο Δήμαρχος πρότεινε η Δυτική παράκαμψη (από την περιοχή της Χρύσας και του Λευκού Πύργου) και να συζητηθεί ως καλύτερη λύση η Ανατολική παράκαμψη (Από την περιοχή του Σαμακώβ και τα Κιμμέρια), τον λεγόμενο Ανατολικό δακτύλιο με δύο τούνελ και μια αερογέφυρα πάνω από τον Κόσυνθο!!!! Και έμειναν όλοι ευχαριστημένοι!
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης, «ο ανατολικός δακτύλιος δε θα προσβάλει τους παραδοσιακούς οικισμούς της Παλιάς Πόλης» και ο Περιμετρικός δαχτύλιος δεν πρόκειται να γίνει, αν προηγουμένως το έργο δεν γίνει αποδεκτό από τους πολίτες! (Σ.Σ. Και πώς τότε Δήμαρχε κατασκεύασες την πλατεία-ΤΕΡΑΣ με τα…4 συνεχόμενα φανάρια και ταλαιπωρείς χιλιάδες κόσμο;)
Ακολούθησε η παρουσίαση των μελετητών και η τοποθέτηση του Αντιπρύτανη του ΔΠΘ, κυρίου Θανάση Καραμπίνη, που δήλωσε θετικός στα να περνάει ο δρόμος δίπλα από το πανεπιστήμιο.
Τελικά εγκρίθηκε ομόφωνα η κατασκευή του κάθετου δρόμου από την Ανατολική πλευρά με δύο τούνελ, που θα καταλήγει στο πανεπιστήμιο και από εκεί θα “συνδέεται” με την Εγνατία οδό, ώστε τα οχήματα να μην μπαίνουν μέσα στη πόλη και να μην υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Επίσης το Δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης αποφάσισε την αντικατάσταση του Θεολόγου Καλαϊτζή κλπ από τις ανώνυμες εταιρείες. Τον Φλεβάρη θα γίνει γεν. συνέλευση στην ΕΑΠΑΞ αλλά και στην ΕΤΑΝΕΞ και νέος Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα αναλάβει ο δημοτικός σύμβουλος Αλέκος Κυριακίδης.
…….
ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥΛΙΟΥ & ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΧΡΥΣΑΣ
Για τον Δακτύλιο Πόλεως Ξάνθης ανακοίνωση εξέδωσε και η παράταξη του κυρίου Πούλιου πανηγυρίζοντας μαζί με τους ιδιοκτήτες ακινήτων Χρύσας!
Η ανακοίνωση αναφέρει τα παρακάτω:
Δακτύλιος Πόλεως Ξάνθης:
Οι Πολίτες ΜΙΛΗΣΑΝ και ΚΕΡΔΙΣΑΝ τη μάχη
Συμμετείχαμε χθες σε ένα ιστορικό Δημοτικό Συμβούλιο όπου κληθήκαμε να αποφασίσουμε και να γνωμοδοτήσουμε σχετικά με τον υπό μελέτη Περιμετρικό Δακτύλιο της Ξάνθης. Ένα έργο, μεγαλεπήβολο που αγγίζει τα όρια του μεγαλοϊδεατισμού.
Καταγγέλλουμε στους συνδημότες μας το γεγονός ότι από 29.10.2009 υπήρχε σχετικό έγγραφο της Περιφέρειας με το οποίο κοινοποιούνταν στο Δήμο της Ξάνθης η Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και ζητούνταν η άποψή του.
Ο κ.Στυλιανίδης, για μια φορά ακόμα, με συνεργούς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, απέκρυψε από το Δημοτικό Συμβούλιο και από τους συνδημότες μας τη σχετική μελέτη και την ύπαρξη του εγγράφου.
Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, εάν μέσα σε ένα 15νθήμερο δεν υπάρχει απάντηση – γνωμοδότηση, οι αρμόδιοι θεωρούν ως θετική την άποψη του Δήμου. Έτσι, προχώρησαν οι διαγωνισμοί (μέχρι τις 12 Ιανουαρίου) για την ανάθεση της Οριστικής Μελέτης τόσο της Ανατολικής όσο και της Δυτικής Παράκαμψης.
Όλα εν κρυπτώ!
Μόνον αφού έγινε «περιφανής» παρουσίαση του «Περιμετρικού Δακτυλίου» στο πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο που οργάνωσε η Νομαρχία, το έφερε ο Δήμαρχος για συζήτηση στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο: τρεις ολόκληρους μήνες μετά το έγγραφο της Περιφέρειας, αφού είχαν εκπνεύσει όλες οι προθεσμίες για γνωμοδοτήσεις και αναθέσεις Οριστικών Μελετών…
Χωρίς διαβούλευση, χωρίς διερεύνηση όλων των πτυχών του θέματος, χωρίς να κληθούν οι αρμόδιοι φορείς να εκφράσουν τις απόψεις τους, χωρίς συζήτηση στα ΜΜΕ και δη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, χωρίς ενημέρωση των συμπολιτών μας. Ούτε καν στην ιστοσελίδα του Δήμου υπήρχε η παραμικρή αναφορά!
Δυστυχώς, όμως, για τον κύριο Στυλιανίδη, οι πολίτες κινήθηκαν γρήγορα. Σύλλογοι ενημερώθηκαν, φορείς ξεσηκώθηκαν, η λαϊκή οργή ξεχείλισε!
Έτσι, παρ’όλες τις αρχικές πομπώδεις δηλώσεις του στα ΜΜΕ, αναγκάστηκε, τελικά, σε πλήρη αναδίπλωση! Εκ των υστέρων εμφανίστηκε με τελείως αντίθετη άποψη απορρίπτοντας και κατακεραυνώνοντας τη Δυτική Παράκαμψη, ενώ λίγες ημέρες πριν ήταν λάβρος υπέρ του Δακτυλίου!
Ο τρόπος με τον οποίο επιχειρήθηκε να παγιδευτεί η τοπική κοινωνία σε τετελεσμένα, με ευθύνη και του Δημάρχου, δε μπορεί παρά να είναι ρητά καταδικαστέος. Η έκταση και το βάθος της μεθόδευσης που προηγήθηκε εις βάρος της Ξάνθης, αποκαλύφθηκε πλήρως με την άρδην ανασκευή από τον κ.Στυλιανίδη όσων υποστήριζε για το έργο μόλις λίγα 24ωρα πριν!
Αν αυτή τη στιγμή η πόλη μας δείχνει να απομακρύνει τον κίνδυνο μιας άνωθεν εγκατάστασης οδικής «θηλιάς» γύρω της, είναι γιατί οι πολίτες της ΜΙΛΗΣΑΝ. Ό,τι δηλαδή, φοβούνταν, οι εμπνευστές και οι υποστηρικτές του Δακτυλίου! Οι πολίτες ΜΙΛΗΣΑΝ και ΚΕΡΔΙΣΑΝ τη μάχη.
Η χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι η αρχή του αγώνα που καλείται να κάνει η τοπική κοινωνία για να μπλοκάρει ό,τι μέχρι σήμερα δρομολογήθηκε ερήμην της και για να αποτρέψει, στο μέτρο πλέον του δυνατού (καθ’υπέρβαση των προθεσμιών από το Νόμο), την ταύτιση της Παράκαμψης (Καθέτου Άξονα) με την ιδέα του Δακτυλίου (Πόλεως Ξάνθης).

29 Ιανουαρίου

ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ του Κ. Χαρδαβέλα: Το βατοπαίδι... τους πάει στα δικαστήρια!

29 Ιανουαρίου

ΜΕ ΤΙΝΟΣ ΕΝΤΟΛΗ;
Θα ασχοληθεί ο Εισαγγελέας Ξάνθης πως τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην ΞΕΝΙΑ (κρεβάτια, κουβέρτες, ηλεκτρολογικά, υαλικά κλπ) στάθηκαν από τον Δήμο Ξάνθης στη Μονή Βατοπεδίου;
ΣΤΑ δικαστήρια πάνε τελικά οι Εφραίμ-Αρσένιος (το γνωστό «δίδυμο») τον ΑΘΕΑΤΟ ΚΟΣΜΟ και τον Κώστα Χαρδαβέλα, μετά τις αποκαλύψεις της εκπομπής του το βράδυ της Τρίτης.
Οι καλόγεροι χαρακτηρίζουν ως αναληθείς τους ισχυρισμούς και τα καταφρονητικά σχόλια περί:
1.δήθεν σκανδαλώδους εκποίησης κελιών,
2.δήθεν «κτηνώδους» διωγμού μοναχών,
3.δήθεν ανθελληνικών πρακτικών,
4.δήθεν καλλιέργειας κλίματος τρομοκρατίας στην Ι.Μ. Βατοπαιδίου,
5.δήθεν αιφνιδίων θανάτων με υπαιτιότητα τού Γέροντα Εφραίμ και
6.δήθεν ύπαρξης κατηγοριών περί παιδεραστίας.
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ
Συγκεκριμένα στη δικαιοσύνη προσέφυγαν οι "πρωταγωνιστές" του ρεπορτάζ του Κώστα Χαρδαβέλα για το περιεχόμενο της εκπομπής του "Αθέατος Κόσμος" που αφορούσε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου. Αναλυτικότερα σε επιστολή του οι ιερείς αναφέρουν:
"Στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010, προβλήθηκαν βίντεο κι έλαβαν χώρα συζητήσεις μεταξύ του δημοσιογράφου παρουσιαστή κ. Κώστα Χαρδαβέλα και των προσκεκλημένων του, που περιελάμβαναν ισχυρισμούς και δηλώσεις που συνιστούν αήθη, υβριστική και συκοφαντική επίθεση σε βάρος του Ηγούμενου της Ι.Μ Βατοπαιδίου Αγ. Όρους Γέροντος Εφραίμ, του μοναχού πατρός Αρσενίου και της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής με στόχο να πληγεί η τιμή και η υπόληψή τους.
Με στόχο να πληγεί η τιμή και η υπόληψη των δύο Πατέρων, χρησιμοποιήθηκαν απόλυτα αναληθείς ισχυρισμοί και καταφρονητικά σχόλια περί:
1.δήθεν σκανδαλώδους εκποίησης κελιών,
2.δήθεν «κτηνώδους» διωγμού μοναχών,
3.δήθεν ανθελληνικών πρακτικών,
4.δήθεν καλλιέργειας κλίματος τρομοκρατίας στην Ι.Μ. Βατοπαιδίου,
5.δήθεν αιφνιδίων θανάτων με υπαιτιότητα τού Γέροντα Εφραίμ και
6.δήθεν ύπαρξης κατηγοριών περί παιδεραστίας.
Είναι προφανές ότι το δημοσιογραφικό καθήκον για ενημέρωση του κοινού και το δικαίωμα άσκησης κριτικής δεν νομιμοποιεί την προσβολή της τιμής και της υπόληψης των δύο Πατέρων μέσα από τη βάναυση κακοποίηση της αλήθειας και τον απολύτως απαράδεκτο τρόπο παρουσίασης των γεγονότων διαστρεβλωμένων, όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση. Όλα αυτά μαρτυρούν πως πρόθεση δεν ήταν η πληροφόρηση του κοινού, αλλά αποκλειστικά η κατασκευή εντυπώσεων, η δυσφήμιση και η κατασυκοφάντηση των δύο Πατέρων.
Για τους λόγους αυτούς εδόθησαν εντολές στους πληρεξουσίους δικηγόρους για άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη. Η απόφαση αυτή συνιστά άσκηση αναφαίρετου δικαιώματος αλλά και καθήκοντος των δύο Πατέρων που είναι αποφασισμένοι να κάνουν χρήση κάθε νόμιμου μέσου που διαθέτουν ώστε επί τέλους να λάμψει η αλήθεια μέσα σ’ ένα περιβάλλον όπου αυτή έχει βάναυσα παραποιηθεί με αναπόφευκτο αποτέλεσμα τον διασυρμό της ίδιας της Ι.Μ.Βατοπαιδίου η οποία αποτελεί φάρο Χριστιανικής διακονίας και πολιτισμού."

ΜΕ ΤΙΝΟΣ ΕΝΤΟΛΗ;
Την ίδια στιγμή, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην ξενοδοχείου «Ξενία» που εν μία νυκτί φορτώθηκαν σε φορτηγό και κατέληξαν στη… Μονή Βατοπεδίου!!!
-Θα ασχοληθεί ο Εισαγγελέας Ξάνθης πως τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην ΞΕΝΙΑ (κρεβάτια, κουβέρτες, ηλεκτρολογικά, υαλικά κλπ) στάθηκαν από τον Δήμο Ξάνθης στη Μονή Βατοπεδίου;
Και με τίνος εντολή;

29 Ιανουαρίου

Σωκράτη, δεν δικαιούσαι να μιλάς! Ο Ράπτης «βόλεψε» και την κόρη του, στο Ασφαλιστικό Πρακτορείο!

29 Ιανουαρίου
Με εισήγηση του Προέδρου Ανέστη Καραπαπάζογλου, μειοψήφησε μόνο ο ΜαστοριδηςΜΟΝΟ Ο ΡΑΠΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΕΡΓΑ ΠΑΙΔΙΑ;;;
*Οργή και αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία, ετοιμάζονται πολλοί ασφαλισμένοι να πάρουν τις ασφάλειές τους από το Πρακτορείο!
-ΣΩΚΡΑΤΗ, δεν δικαιούσαι να μιλάς!
-Ούτε… προφήτης (!) να ήτανε ο βατοπεδινός πρώην Υπουργός κ.Κοντός θα είχε προβλέψει ότι ταυτόχρονα με την απάντησή του στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης περί «πελατειακών σχέσεων», θα «βοούσε» και πάλι η Ξάνθη για τα νέα… «ανδραγαθήματα» του «υπαρχηγού» του Γιάννη Ράπτη και του στενού συνεργάτη του και πολυθεσίτη Ανέστη Καραπαπάζογλου… εμφανώς με τις «δικές»του ευλογίες!
Την ίδια ώρα δηλαδή που ο Κοντός εμφανίζονταν στην απάντησή του στον Σωκράτη Ξυνίδη ως δήθεν… τιμητής της κοινωνικής δικαιοσύνης και αξιοκρατίας, ο πρώην Πρόεδρος της ΣΕΒΑΘ και πρώην Αντιπρόεδρος της ΣΕΚΑΠ Γιάννης Ράπτης που συχνά πυκνά στα δημοτικά συμβούλια μέμφεται ακόμη και σε προσωπικό «επίπεδο» τους αδελφούς Ξυνίδη, επιβραβεύονταν για τον… «τσαμπουκά» του!!!
Και κατάφερνε χάρις στον Κοντό και με εντολές και της κεντρικής διοίκησης, να ΒΟΛΕΨΕΙ μετά τον γιο του και την κόρη του με πλήρη αδιαφάνεια, στο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Ξάνθης, δηλαδή μια ακόμη συνεταιριστική (;) εταιρεία!
ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΑΡΟΥΦΙΔΗ ΤΟΝ ΓΙΟ
Όπως είναι γνωστό, ο Γιάννης Ράπτης τη περίοδο που ακόμη ήταν «πολέμιος» του Κοντού, κατάφερε επί Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ να «βολέψει» επί διοίκησης Μαρουφίδη στη ΣΕΒΑΘ τον γιο του!!!
Όταν παρά την αντίθετη θέση του βουλευτή της Ν.Δ. διορίζονταν στη διοίκηση της ΣΕΒΑΘ.
Ο Γιάννης Ράπτης λοιπόν στη συνέχεια (επί Νέας Δημοκρατίας και Κοντού), όταν διέβλεψε ως Πρόεδρος ότι η ΣΕΒΑΘ θα έκλεινε, «μετακίνησε» τον γιο του στην… ΣΕΚΑΠ και λίγο πριν αποχωρήσει από την αντιπροεδρία της εταιρείας, επεχείρησε ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ να του δώσει και… ΠΡΟΑΓΩΓΗ! (Σ.Σ. Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελικής Αρχής)…
Από την πλευρά του ο πρώην Υπουργός, ενώ ως απλός βουλευτής της Ν.Δ. ήταν σε έντονη αντιπαράθεση με τον Ράπτη και μάλιστα δημόσια είχαν ανταλλάξει επί Μαρουφίδη έντονα προσωπικά πυρά, στη συνέχεια προκειμένου να τον έχει… σύμμαχο (!), προώθησε τον Ράπτη στη Διοίκηση της ΕΑΣ και σαν πανίσχυρος πλέον Υφυπουργός και στη συνέχεια Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, τον έκανε… «σημαία» (ΤΟΥ) στο συνεταιριστικό Κίνημα και κατά γενική παραδοχή… «υπαρχηγό» και τον πλέον στενό συνεργάτη!!!
-Ο Κοντός στην αρχή έκανε Πρόεδρο στη ΣΕΒΑΘ τον Γ. Ράπτη όπου μάλιστα διαχειρίζονταν τεράστια ποσά (μόνο από την ΑΤΕ η εταιρεία είχε πάρει 37 εκατομμύρια Ευρώ) και στη συνέχεια όταν η ΣΕΒΑΘ μπήκε σε εκκαθάριση, τον έκανε… αντιπρόεδρο της ΣΕΚΑΠ!
ΕΜΕΙΝΕ ΕΚΤΟΣ… ΘΕΣΗΣ!
Τα δύσκολα για τον Ράπτη ήρθαν μετά τις 4 Οκτωβρίου 2009. Όταν το ΠΑΣΟΚ ήρθε πλέον στην Εξουσία, ο Γιάννης Ράπτης έμεινε εκτός διοίκησης ΣΕΚΑΠ (στην οποία μπήκε ο διευθυντής της ΣΕΚΕ Ανέστης Καραπαπάζογλου) και από την… επομένη άρχισε να «πιέζει» τον Κοντό να αναλάβει ο ίδιος Πρόεδρος στο Ασφαλιστικό Πρακτορείο, διότι πλέον είχε μείνει χωρίς θέση!!!
Τελικά μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν, το θέμα αυτό αναβλήθηκε για την γεν. συνέλευση του Πρακτορείου τον ερχόμενο Ιούνιο…
Την περασμένη εβδομάδα όμως ο Γιάννης Ράπτης με τον γνωστό… τσαμπουκά του, ξαναχτύπησε!
Έτσι και προφανώς κατόπιν συνεννόησης με τον Κοντό, ο Ράπτης έστειλε την κόρη του «με το έτσι θέλω» και χωρίς απόφαση Δ.Σ. στο Ασφαλιστικό Πρακτορείο για να πιάσει δουλειά, αφού δεν κατάφερε να την μονιμοποιήσει στον Δήμο Ξάνθης παρά τις «πιέσεις»του στον Δήμαρχο Ξάνθης.
Εκεί ο διευθυντής του Ασφαλιστικού Πρακτορείου της είπε ότι «ήδη το Πρακτορείο είναι full time από υπαλλήλους…).
Ενώ λοιπόν ο Πρόεδρος του Ασφαλιστικού Πρακτορείου Ανέστης Καραπαπάζογλου στην αρχή πήγε να το παίξει… «τσαμπουκάς» δεξιά και αριστερά και ισχυρίζονταν ότι «το Δ.Σ. δεν θα κάνει δεκτή την αίτηση της κόρης Ράπτη να πιάσει δουλειά στο Ασφαλιστικό Πρακτορείο», στη συνέχεια… πέταξε το «μπαλάκι» στα κεντρικά της Αθήνας και το βράδυ της Τετάρτης στη συνεδρίαση, διάβασε ο ίδιος την εισήγηση για την… πρόσληψή της στην εταιρεία!!! Σε μια εποχή που η ανεργία μαστίζει την περιοχή μας και δεν είναι φυσικά μόνο ο Ράπτης που έχει ΑΝΕΡΓΑ παιδιά αλλά και χιλιάδες άλλοι αγρότες και συνεταιριστές που βρίσκονται μάλιστα σε έσχατη οικονομική κατάσταση…
ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ!
Η είδηση ότι «ο Ράπτης κατόρθωσε να βολέψει και την κόρη του στο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ», προκάλεσε χθες όπως αναμένονταν, νέο μεγάλο ντόρο στη τοπική κοινωνία!!!
Αλλά και οργή μεταξύ των αγροτών, συνεταιριστών και πελατών του Ασφαλιστικού Πρακτορείου!!!
Αρκετοί πελάτες μάλιστα επικοινώνησαν μαζί μας επώνυμα και μας είπαν ότι «θα πάρουν τις ασφάλειές τους από το Πρακτορείο, διαμαρτυρόμενοι για την όλη κατάσταση αλλά και το ότι οι άνθρωποι του Κοντού θεωρούν «τσιφλίκια» και… ΙΧ τις συνεταιριστικές εταιρείες ώστε να ΒΟΛΕΥΟΥΝ τους γιους, τις κόρες, τις συζύγους, τα αδέλφια, τους κουνιάδους τους κλπ.
Σημειώνεται ότι με την προχθεσινή απόφαση του Δ.Σ. του Ασφαλιστικού Πρακτορείου μειοψήφησε μόνο ο Μαστοριδης!!!
Ο οποίος δεν αποκλείεται μετά από την… άρνηση αυτή και να οδηγηθεί από τους… μετόχους (!) στην… έξοδο κατόπιν φυσικά εντολών Κοντού που στην ουσία και τώρα με ΠΑΣΟΚ Κυβέρνηση, «κουμαντάρει» το δόλιο συνεταιριστικό κίνημα «χρησιμοποιώντας» το καθαρά εξυπηρετώντας προσωπικά και πολιτικά συμφέροντα.
ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ
Φυσικά για τα συνεχιζόμενα «βολέματα» Κοντού-Ράπτη στις Συνεταιριστικές εταιρείες και γενικά στο Συνεταιριστικό Κίνημα, μεγάλη ευθύνη έχει και το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Γραμματέας του Εκτελεστικού συμβουλίου Ξάνθης Σωκράτης Ξυνίδης που «δεν πιάνουν τον ταύρο από τα κέρατα»…
Και οι οποίοι… «φιλολογούν» με τις ανακοινώσεις τους και αρέσκονται ακόμη και σε προκλήσεις τύπου, «Σωκράτη δεν δικαιούσαι να μιλάς…»!!!
-Χωρίς να μας έχουν εξηγήσει ακόμη πως είναι δυνατόν, ένας απλός βουλευτής εξακολουθεί ανεξέλεγκτα να… «κουμαντάρει» όχι μόνο την ΣΕΚΕ αλλά και ένα σωρό Συνεταιριστικές εταιρείες…
Αλλά στο θέμα αυτό, θα επανέρθουμε… Εξ’ άλλου όπως σας έχουμε υποσχεθεί, ο Φλεβάρης θα είναι μήνας συνταραχτικών αποκαλύψεων!

29 Ιανουαρίου

ΨΙΘΥΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!

29 Ιανουαρίου
*Πολύ το χρήμα και δεν έβγαινε με τίποτα ή άλλος ο λόγος που χθες ο Βασίλης Μπουζούρης πήρε σβάρνα τα ραδιόφωνα προκειμένου να ανακοινώσει την… αναβολή και όχι ματαίωση της συναυλίας της Ελένης Βιτάλη την ερχόμενη Κυριακή στο «Χάνι»;
Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα…
……
*Εγώ πάντως έσπευσα να εκδικηθώ από τους πρώτους τον Βασίλη….
-Ακούγοντας χθες στο φουλ Βιτάλη από το ραδιόφωνο! Όχι θα κάτσω να σκάσω…
……
*Σε μεγάλη στεναχώρια έχει πέσει όπως μαθαίνω ο Πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Τάσος Θεοδωρίδης κι ο λόγος είναι πολύ απλός…
-Η εφημερίδα Espresso αποκάλυψε ότι ό κολλητός του Νίκος Μουρατίδης όταν ήταν φοιτητής, έπαιζε σε… σκετσάκια του θεάτρου, την… γυναίκα!!! Και μάλιστα με μεγάλο πάθος…
……
*Γιατί λοιπόν μελαγχόλησε ο Πρόεδρος;
-Διότι ιδρύων νέα θεατρική ομάδα στη Στέγη Πολιτισμού, σκόπευε να κάνει πρόταση στον Νίκο Μουρατίδη να τον βοηθήσει στη μεγάλη του προσπάθεια…
Μετά όμως από τις αποκαλύψεις της Espresso και του «Τρωκτικού» για τα… «γούστα» του φίλου του, να τον καλέσει να παίξει ποιο ρόλο;
-Του… τραβεστί όπως έκανε στο έργο «Η Λίζα και η άλλη»;
-Τελικά ο καθένας με τα προβλήματά του…
……
*«Σπάσιμο» στον Τόρη Παπαδήμα θέλει να κάνει η πρώην του και κάθε φορά που μαθαίνει ότι θα πάει στο ΑΜΑΝ με την αγαπημένη του Κωνσταντίνα, τρέχει αμέσως στο μπαρ του Παναγιώτη να….αγκαλιαστεί μαζί του;
Ξενέρωσε ο άνθρωπος με τις επαναλήψεις της. Ας το καταλάβει επιτέλους…
……
«Η κόρη της Μπέττυς μοιάζει με την Τζούλια Αλεξανδράτου»! Έχει γαλάζια μάτια, είναι φυσική ξανθιά και μοιάζει με τη Τζούλια Αλεξανδράτου» δήλωσε χιουμοριστικά η Ματθίλδη ενώ εξήγησε πως της θύμισε την Τζούλια Αλεξανδράτου γιατί «έχει το γαλάζιο μάτι αλλά και το σχήμα της Τζούλιας».
-Η Ματθίλδη Μαγγίρα βρέθηκε χθες καλεσμένη στο «10 με 1 Μαζί».
…..
*Για το νέο πατέρα, Δημήτρη Μάζη, η Ματθίλδη είπε ότι είναι τρισευτυχισμένος. «Δεν αφήνει την Μπέττυ ούτε καν να τον καθαρίσει. Της λέει συνέχεια ότι αυτός το κάνει καλύτερα. Είναι ξετρελαμένος με την κορούλα του».
Τέτοια να μαθαίνουμε και να γινόμαστε κι εμείς ευτυχισμένοι!
……
*Εντυπωσιαστήκαμε με το τρέιλερ που είδαμε για την σημερινή καλεσμένη στον «Όμορφο κόσμο το πρωί», την δική μας Σάσα Μπάστα!
Τόχει αυτό το κορίτσι όπως και να το κάνουμε…
-Το ταλέντο εννοώ και το γενικό στήσιμο!
……
*Τελικά ο Τάκης του ΑΜΑΝ δεν τον «καθάρισε» τελείως από το γνωστό ελληνάδικο τον Βασίλη Ζουμπούλη…
Απλά του περιόρισε τις μέρες και θα μπορείτε να τον απολαμβάνετε πλέον, είτε Δευτέρα και Τρίτη, είτε Δευτέρα και Κυριακή.
-Δηλαδή ο Τάκης τον έκανε πλέον… αναπληρωματικό του Γιωργάκη και του Παναγιώτη Σκοπελίτη που δουλεύει σήμερα!
Με μπάρμαν τον Παναγιώτη τον συνοδό και δίπλα του αξιολάτρευτη… γλάστρα την όμορφη Αφροδίτη!
……
*Τελευταίες δύο εμφανίσεις σήμερα και αύριο της εκρηκτικής Ευας Μπάϊλα στο Romeo live.
Όπου περιμένει και όλους τους φίλους της.
……
*Και το ερώτημα που μου κάνουν πολλοί…
-Τελικά «έτρεχε» τίποτα ανάμεσα σε Παναγιώτη Σαρχόση και Ευα;
Από ότι λέει ο πρώτος, ΤΙΠΟΤΑ! Από ότι…ΔΕΝ λέει η δεύτερη, κανείς δεν ξέρει! Καθότι η νύχτα πάντα έκρυβε και θα κρύβει πολλά μυστικά…
……
*Ούτε σε… μοναστήρι να είχε πάει, δεν θα είχε «εξαφανιστεί» από παντού η πάντα λαμπερή και ξεχωριστή Πόπη Φερεσιάδου του ΑΜΑΝ…
-Μάλλον αυτή τη φορά βρήκε τον «μάστορα» που της έβαλε τα δύο πόδια σε ένα… παπούτσι!

29 Ιανουαρίου

Στον αέρα! Στον «αέρα» η συνάντηση Μπατζελή- αγροτών του Έβρου…

Στον αέρα! Στον «αέρα» η συνάντηση Μπατζελή- αγροτών του Έβρου…

29 Ιανουαρίου
Σύμφωνα με πληροφορίες μου, δεν έχει προγραμματιστεί κανένα ραντεβού, ακόμη, μεταξύ της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνας Μπατζελή και εκπροσώπων των αγροτών του Έβρου, στο πλαίσιο της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει σήμερα η υπουργός στην Κομοτηνή. Οι πληροφορίες ανέφεραν αρχικά πως η κα. Μπατζελή θα είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής αγροτών του νομού, ωστόσο, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχει γίνει συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών για μία τέτοια επαφή. Το βέβαιο είναι ότι η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα συμμετέχει σήμερα σε προγραμματισμένη ημερίδα, που διοργανώνει η νομαρχία Ροδόπης, με θέμα το αγροτικό ζήτημα και ειδικότερα την καλλιέργεια καπνού, που αποτελεί βασικό προϊόν μεγάλης μερίδας αγροτών των νομών Ροδόπης και Ξάνθης.
-Για να δούμε τελικά….τι θα μας πει για τον ΚΑΠΝΟ η νέα Υπουργός, αφού από την καπνοκαλλιέργεια, ζει ο μισός πληθυσμός στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης…

29 Ιανουαρίου

29 Ιανουαρίου

Ο Γ. Πεταλωτής εγκαινίασε τις νέες εγκαταστάσεις της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδας και έκοψε τη βασιλόπιτα!

29 Ιανουαρίου
Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, εγκαινίασε τις νέες εγκαταστάσεις της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδας
Ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο και αμέσως μετά η καθιερωμένη κοπή πίτας της Πανθρακικής Ομοσπονδίας από τον Γιώργο Πεταλωτή, παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, καθώς και του, επίσης Θρακιώτη, Υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου.
Ο Γιώργος Πεταλωτής ενημερώθηκε από τη διοίκηση και τα μέλη για τις δραστηριότητες της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος σε όλα τα επίπεδα, ενώ εξέφρασε τη στήριξη του στην προσπάθεια που κάνει η Ομοσπονδία για τη διαφύλαξη και τη διάδοση ηθών, εθίμων, ιστορίας, γλώσσας και παράδοσης. Άλλωστε, τόνισε, ο σεβασμός στις παραδόσεις μας είναι πρωταρχικό στοιχείο στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

29 Ιανουαρίου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. Την 1η Φεβρουαρίου τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για την κατάταξη Επαγγελματιών Οπλιτών

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. Την 1η Φεβρουαρίου τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για την κατάταξη Επαγγελματιών Οπλιτών

29 Ιανουαρίου
Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την 1η Φεβρουαρίου 2010, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ www.army.gr τα αποτελέσματα του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε για την κατάταξη 2.000 επαγγελματιών οπλιτών στο Στρατό Ξηράς.
Περισσότερες πληροφορίες θα παρέχονται από τα γραφεία δημοσίων σχέσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ή τα τοπικά στρατολογικά γραφεία.
Ως ημερομηνία κατάταξής τους καθορίστηκε η 14η Απριλίου 2010 και παρέχεται προθεσμία δυο ημερών, προκειμένου να παρουσιαστούν όσοι εμποδίστηκαν αποδεδειγμένα από λόγους ανωτέρας βίας.

29 Ιανουαρίου

Ορίστηκαν νέοι γενικοί - ειδικοί γραμματείς! O Γ. Κανελλόπουλος στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

29 Ιανουαρίου
Με απόφαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, και του αρμοδίου Υπουργού αντιστοίχως, ορίζονται οι ακόλουθοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Γενική Γραμματεία Περιβάλλοντος, Δασών και Φυσικών Πόρων
Ανδρεόπουλος Ανδρέας, καθηγητής ΕΜΠ, πρώην Πρύτανης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Γενική Γραμματεία Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Κανελλόπουλος Γεώργιος, πρώην Ειδικός Γραμματέας ΣΔΟΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Γενική Γραμματεία Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης
Γεωργαράκης Νικόλαος, ερευνητής ΕΚΚΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Ειδική Γραμματεία Ανταγωνιστικότητας
Πατεράκης Μανώλης, οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων

29 Ιανουαρίου

Πολύ καλή δουλειά έχει κάνει ο νέος εκπρόσωπος του Εμφιετζόγλου στη Ξάνθη και πρώην Πρόεδρος του Στρατοδικείου κ.Κώστας Καραϊσαρίδης

Πολύ καλή δουλειά έχει κάνει ο νέος εκπρόσωπος του Εμφιετζόγλου στη Ξάνθη και πρώην Πρόεδρος του Στρατοδικείου κ.Κώστας Καραϊσαρίδης

29 Ιανουαρίου
Σήμερα υπολογίζεται να βρίσκονται πάνω από 1000 προσκεκλημένοι, στην εκδήλωση της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ παρουσία και του Προέδρου Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.
Η είσοδος πάντως σήμερα στον ΔΙΟΓΕΝΗ (ώρα 20.30) θα γίνεται με προσκλήσεις.

29 Ιανουαρίου

Δεν βρέθηκε ακόμη ο ψαράς…

Δεν βρέθηκε ακόμη ο ψαράς…

29 Ιανουαρίου
Με αμείωτο ρυθμό, σε τοπικό επίπεδο όμως συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 75χρονου ψαρά, ο οποίος βγήκε για ψάρεμα την Κυριακή 17 Ιανουαρίου και από τότε αγνοείται η τύχη του…
Τις έρευνες συντονίζουν οι λιμενικές αρχές Φαναρίου και Πόρτο Λάγους, με την συνδρομή δυτών οι οποίοι βούτηξαν και χθες στη θαλάσσια περιοχή του Φαναρίου κοντά στα 2 ναυτικά μίλια, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στις έρευνες συνδράμουν και δυνάμεις από την ξηρά ερευνώντας πιθανή προς πιθανή. Παράλληλα σημαντική είναι και η βοήθεια των αλιέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή καθώς και εκείνοι με τη σειρά τους, ερευνούν μήπως εντοπίσουν κάποιο στοιχείο του αγνοούμενο.
Αξίζει να αναφερθεί πως ο 75χρονος άνδρας συνήθιζε να ψαρεύει στο Φανάρι ερχόμενος από την Ξάνθη. Την μοιραία μέρα πήρε το 8,5 μέτρων σκάφος του για να ψαρέψει. Όπως εκτιμήθηκε αρχικά ο άνδρας παρασύρθηκε από τα κύματα. Μάλιστα τις πρώτες ημέρες έγιναν έρευνες στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Θάσου και Σαμοθράκης, όπου βούτηξαν και δύτες. Να σημειωθεί πως οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα εάν κριθεί απαραίτητο.
Η ελπίδα άλλωστε πεθαίνει πάντα τελευταία…

29 Ιανουαρίου

Σωκράτη δεν δικαιούσαι να μιλάς…! (Άλλο όμως ο «Βηματοδότης»…)

29 Ιανουαρίου

Μπορεί ο «βατοπεδινός» πρώην Υπουργός κ.Κοντός να είπε «αυστηρά» στον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη, «Σωκράτη δεν δικαιούσαι να μιλάς…!», ωστόσο ο «Βηματοδότης» του «Βήματος» έχει άλλη άποψη αφού όχι μόνο «μιλάει», αλλά και με αυτά που του γράφει, μάλλον τον κάνει να… «παραμιλάει» τον συντοπίτη μας πολιτικό!
Διαβάστε λοιπόν τι του έγραψε ο «Βηματοδότης» του Κοντού τη περασμένη Τετάρτη αλλά σας παρακαλώ μη… σχολιάζετε!
«Ο τέως υπουργός Γεωργίας κ. Αλ. Κοντός, θέλοντας να υπερασπίσει το έργο του (τι άλλο θα ακούσουμε;) σημειώνει ότι οι σχέσεις του κράτους με τους αγρότες χάλασαν τον τελευταίο χρόνο της διακυβέρνησης Καραμανλή, όταν εκπαραθυρώθηκε για να αντικατασταθεί από τον κ. Σωτ. Χατζηγάκη. Ο δε κ. Χατζηγάκης απάντησε από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται, ότι είχε κακές σχέσεις μόνο με χοντρούς γάτους της ΠΑΣΕΓΕΣ. Το πρόβλημα είναι ότι είχαν όλοι τους ανύπαρκτες σχέσεις με την πραγματικότητα»
-Και βέβαια για τις σχέσεις του Κοντού με τους αγρότες, απλά θα σας υπενθυμίσω τι «κράξιμο» έφαγε λίγους μήνες πριν από τον «γαλάζιο» αγροτοσυνδικαλιστή κ.Νασίκα στη Λάρισα…

29 Ιανουαρίου

Συνάντηση Γιώργου Πεταλωτή με Πρέσβη Μεγάλης Βρετανίας

29 Ιανουαρίου
Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, δέχθηκε την επίσκεψη του Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Δρ. Ντέιβιντ Λάντσμαν, την Τετάρτη το μεσημέρι. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα.
Στη συζήτηση κυριάρχησαν ζητήματα που αφορούν στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας, σε θέματα τύπου και επικοινωνίας. Ο Γιώργος Πεταλωτής και Δρ. Ντέιβιντ Λάντσμαν, δεσμεύτηκαν από κοινού στην οργάνωση ομάδων διαλόγου από κάθε πλευρά σχετικά με θέματα τύπου και επικοινωνίας ώστε να συνεδριάσουν το επόμενο χρονικό διάστημα σε Αθήνα και Λονδίνο αντίστοιχα.
Παράλληλα, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, προσκάλεσε τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Δρ Ντέιβιντ Λάντσμαν, να επισκεφτεί την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκειμένου να γνωρίσει τα ενδιαφέροντα της, σε ζητήματα εμπορικού, οικονομικού, εκπαιδευτικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

29 Ιανουαρίου

Επιτέλους το…»παιδί» μίλησε!

Επιτέλους το…»παιδί» μίλησε!

29 Ιανουαρίου
Και αναφέρομαι στον «αφανή εταίρο» κ.Τσέπελη που στη προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, μίλησε κατά του…Περιμετρικού δακτυλίου από τη πλευρά της Χρύσας!!! Το ότι έχει έννομο συμφέρον ο εν λόγω κύριος στην περιοχή εκείνη, καθότι διαθέτει πολλά ακίνητα πλην των….μπαζωμάτων στον χείμαρρο και του κτήματος που κατέχει χωρίς τίτλο ιδιοκτησίας, δεν θα έπρεπε κύριε Δήμαρχε να τον κάνει τουλάχιστον πιο…προσεχτικό ώστε να μη προκαλεί κι άλλο το κοινό αίσθημα;;;…

29 Ιανουαρίου

«Γάτα» ο Χατζηοσμάν με την Υπουργό Υγείας

29 Ιανουαρίου
Μαθαίνω ότι ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, επισκέφτηκε χθες την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και της παρέδωσε δύο επιστολές. Η πρώτη επιστολή είχε θέμα την κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κομοτηνή και η δεύτερη αφορούσε την στελέχωση των ιατρείων των ορεινών Κοινοτήτων Οργάνης και Κέχρου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ο βουλευτής ενημέρωσε την Υπουργό για τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις που παρουσιάζει ο χώρος της υγείας στον Ν. Ροδόπης.
Μάλιστα όπως μαθαίνω, ο Χατζηοσμάν κατέκρινε την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας η οποία –όπως είπε- τα προηγούμενα χρόνια έπαιξε ένα πρωτοφανές επικοινωνιακό παιχνίδι στις πλάτες του λαού της Ροδόπης για το θέμα του νοσοκομείου και των ιατρείων που βρίσκονται στον ορεινό όγκο και ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Υπουργού για την οριστική επίλυση αυτών των προβλημάτων.
-Στο τέλος η Υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ότι μπορεί, ώστε οι πολίτες της Ροδόπης να μην αισθάνονται πολίτες β κατηγορίας σε ότι αφορά τα θέματα υγείας και να τύχουν ίσης μεταχείρισης στον χώρο της ιατρικής περίθαλψης και της νοσοκομειακής φροντίδας με τους πολίτες των άλλων περιοχών της επικράτειας!!!
-«Γάτα» δηλαδή ο Χατζηοσμάν αφού η Υπουργός με αυτά που είπε, ομολογούσε ότι στο Νομό Ροδόπης οι μουσουλμάνοι είναι πολίτες….β’ κατηγορίας! Τι άλλο θ΄ακούσουμε..

29 Ιανουαρίου

29 Ιανουαρίου
Θα παραιτηθεί μετά το προχθεσινό «στραπάτσο»;;;Για… κλάματα (!) ήταν το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης Φίλιππος Φιλίππου….
Τελείως ανεπαρκής να διευθύνει την διαδικασία!
……
-Η δήλωση του μήνα από τον Κοντό Αλέκο προς τον Σωκράτη Ξυνίδη…
-Και που δικαίως «έπαιξε» πρώτο θέμα χθες στο έντυπο του Καρυπίδη!
-Κρατήστε την στη μνήμη σας.
……
-Σωκράτη δεν δικαιούσαι να μιλάς!
-Όταν μιλάει ο Κοντός! Σωστόόόός!
……
-Σωκράτη δεν δικαιούσαι να μιλάς!
-Γιατί εσύ δεν πήγες να βολέψεις παρά το Νόμο και την ηθική τον γιο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης…
-Σωκράτη δεν δικαιούσαι να μιλάς!
-Γιατί εσύ δεν έκανες δημόσιο μετακλητό υπάλληλο τον κουμπάρο σου τον «Πύρρο» που παράλληλα παρέμενε επιχειρηματίας στο νυχτομάγαζο…
-Σωκράτη δεν δικαιούσαι να μιλάς!
-Γιατί εσύ δεν «βόλεψες» συζύγους, κουνιάδους, παιδιά κολλητών και δεν χρησιμοποιείς τις Συνεταιριστικές εταιρίες σαν… «τσιφλίκι» σου!
-Σωκράτη δεν δικαιούσαι να μιλάς!
-Γιατί εσύ δεν έκλεισες την ΣΕΒΑΘ και την ΣΕΠΕΚ…
-Σωκράτη δεν δικαιούσαι να μιλάς!
-Γιατί εσύ δεν «βόλεψες» τη κόρη του Ράπτη στο Ασφαλιστικό Πρακτορείο
-Σωκράτη δεν δικαιούσαι να μιλάς!
-Γιατί εσύ δεν αγόρασες 5.000 Ευρώ πούρα που μέχρι πρότινος παρέμεναν απλήρωτα…
-Σωκράτη δεν δικαιούσαι να μιλάς!
-Γιατί δεν χρησιμοποίησες τα συνεταιριστικά εργοστάσια και την ΣΕΚΕ ως εφαλτήριο των πολιτικών σου φιλοδοξιών!
-Σωκράτη δεν δικαιούσαι να μιλάς!
-Μόνο ο Κοντός κι ο Ράπτης ο «τσαμπουκάς!
……
-Και στα δημοτικά…
-«Οι Πολίτες ΜΙΛΗΣΑΝ και ΚΕΡΔΙΣΑΝ τη μάχη», ισχυρίζεται ο κύριος Πούλιος σε χθεσινή ανακοίνωσή του.
-Προφανώς θα αναφέρεται στους ιδιοκτήτες βιλών, ακινήτων και νεόπλουτων που κατοικούν στη Χρύσα και που αντέδρασαν έντονα στο να περνάει από την περιοχή τους ο Περιμετρικός δακτύλιος, προκειμένου να προστατέψουν βέβαια τα ακίνητά τους…
-Σ’ αυτές τις περιπτώσεις το μέλλον και η προοπτική της πόλης για τα επόμενα χρόνια, δεν παίζει κανέναν ρόλο!
-Δικαιολογημένα λοιπόν, αυτοί μίλησαν και κέρδισαν…
-Και χάσαμε όλοι οι υπόλοιποι και η πόλη!
……
-Θανάσης Ξυνίδης, Βαγγέλης Βασιλειάδης, Σταύρος Καρυπίδης, Δημήτρης Μπένης (κάθισε πίσω από τον Θανάση…), Μανώλης Τσέπελης…
-Ως δια μαγείας έγιναν μια… ΓΡΟΘΙΑ προκειμένου να μη περάσει ο Περιφερειακός Δακτύλιος από τη περιοχή της Χρύσας!!!
-Και… κέρδισαν!!!
-Τους βγάζω το «καπέλο»»!
……
-Μέχρι και ο Μανώλης Τσέπελης για παράδειγμα, άνοιξε το στόμα του ξαφνικά και μίλησε στη προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης…
-Για να πει, «τώρα τι τον θέλουμε αυτόν τον δρόμο κλπ» και είχε απόλυτο δίκαιο. Διότι…
-Πως θα «μπαζώνει» αλλιώς ο άνθρωπος τα ρέματα στη Χρύσα και πως θα συνεχίζονται οι καταπατήσεις στη περιοχή αν περνάει από εκεί ο δρόμος;
……
-Η Αθήνα έχει την Εκάλη, το Ψυχικό, την Κηφισιά, εμείς πώς να μην έχουμε τη Χρύσα και την Λευκού Πύργου…
-Ποιος στη χάρη μας, μη μας «ματιάσουν»…!
……
-Εδώ με το που αποφάσισε να ξαναπαντρευτεί ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού μας συμβουλίου…
-Στη Χρύσα προσέτρεξε κι αυτός να βρει σπίτι!
-Κι όχι μόνο και μόνο για να είναι κοντά στον κουμπάρο του τον Τσέπελη…
……
-Τελικά αφού στην αρχή δεν θέλανε να το συζητήσουνε, ομόφωνα το… συζήτησαν και επίσης… ομόφωνα «φόρτωσαν» τον Περιμετρικό στον ανατολικό τομέα (Πανεπιστημιούπολη - Κιμμέρια) κι έφυγαν όλοι ευχαριστημένοι!
……
-Οι Πολίτες (του κυρίου Πούλιου) ΜΙΛΗΣΑΝ και ΚΕΡΔΙΣΑΝ τη μάχη!
-Ζητώώώώώ!
……

29 Ιανουαρίου

Σωκράτη, πως σε πήρε… «παραμάζωμα» ο Κοντός;;;

29 Ιανουαρίου

Προσωπικά δεν είδα την «κόντρα», ωστόσο…απογοητεύτηκα σφόδρα και το ομολογώ, όταν διάβασα σε τοπικό έντυπο, όψιμο φίλο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, να σχολιάζει ότι… ο Κοντός Αλέκος, πήρε «παραμάζωμα» τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ!!!
Επί λέξει το σχόλιο του κυρίου Καρυπίδη, ένθερμου οπαδού και του Θανάση Ξυνίδη.
«…Ο Αλέκος Κοντός έκανε τηλεφωνική παρέμβαση άμεσα και «πήρε παραμάζωμα» τον τηλεοπτικά άπειρο ακόμη Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. (Τι την ήθελες βρε Σωκράτη την αναφορά στην Ξάνθη, δεν ήξερες ότι ο Κοντός είναι παλιά καραβάνα;)».
-Όταν έχει τέτοιους όψιμους «φίλους» ο Σωκράτης… τι τους θέλει τους εχθρούς;
(Σ.Σ. Μήπως θα πρέπει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης να «συμβουλευτεί» τον Γιάννη Τσεγγελίδη; Που έχει εμπειρία από «κόντρες» με τον Κοντό στον αέρα;;; Ώστε να μην τον ξαναπάρει… παραμάζωμα ο «βατοπεδινός» πρώην Υπουργός;)

29 Ιανουαρίου

ΠΟΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ… ΤΖΑΜΠΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ;

29 Ιανουαρίου
Παρά τα συνεχή ερωτήματά μας, σε τίποτα δεν μας απαντάει ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ Μανώλης Φανουράκης.
Ούτε πόσο «κόστισε» η περιβόητη «αφίσα», ούτε πως επιλέχτηκε το εν λόγω διαφημιστικό γραφείο, ούτε πόσες τελικά τζαμπέ προσκλήσεις θα μοιραστούν από τον Πρόεδρο για να γεμίσουν το χώρο των… VIPS αύριο στην επίσημη έναρξη του Καρναβαλιού.
-Δεν πειράζει…
-Θέλει δεν θέλει, από Δευτέρα θ’ αρχίσουμε να μαθαίνουμε…

29 Ιανουαρίου

ΣΚΛΗΡΕΣ ΟΙ «ΚΟΝΤΡΕΣ» ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟ & ΘΑΝΑΣΗ

29 Ιανουαρίου

Σκληρές πράγματι ήταν οι «κόντρες» ανάμεσα σε Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη και Θανάση Ξυνίδη για τον Περιμετρικό Δακτύλιο. Προσωπικά μάλιστα δεν περίμενα τέτοιο «ξέσπασμα» από τον Θανάση, όταν ο ίδιος και ο Χρίστος Πούλιος, στο περιβόητο έργο «ενοποίησης πλατειών», δεν είδα ποτέ μέχρι σήμερα να εκφράζουν τέτοιες έντονες επιφυλάξεις και αντιρρήσεις…
Ειλικρινά κρίμα, γιατί εγώ θα ήθελα την αντιπολίτευση σε όλα τα «καυτά» θέματα που αφορούν το μέλλον της πόλης, να αντιδρούν με την ίδια «ευαισθησία»…

29 Ιανουαρίου

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ «Μ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ

29 Ιανουαρίου
Άρχισαν τα μηνύματα στο blog του «Μ» και για τον Περιμετρικό δρόμο του Νομάρχη Ξάνθης.
Χαρακτηριστικό το μήνυμα που πήραμε προχτές:
«tpts: κλειστός περιφερειακός δρόμος πάνω από τα στρατόπεδα, τομή της Χρύσας, καταστροφή του ΜΙΣΟΥ Περιαριστικού Δάσους. Μην αφήσετε αυτό το θέμα κ. Παπαδόπουλε να περάσει στα κρυφά. Θα ρυπάνει οπτικά αλλά και θα αλλάξει για ΠΑΝΤΑ την εικόνα αυτής της πόλης που τόσες γενιές δεν άλλαξαν.
-Προωθείται η οριστική καταστροφή της μετά την «πλατεία-τέρας» με τα τσιμέντα θα τσιμεντώσουν και το ΑΛΣΟΣ μας».
-Έχω την εντύπωση ότι κάθε μέρα που περνάει, τόσο πιο πολύ… «σπρώχνουν» ορισμένοι τον Πούλιο και το ΠΑΣΟΚ στο να καταλάβουν τον Δήμο Ξάνθης. Και μακάρι να κάνω λάθος.

29 Ιανουαρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!!!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!!!

29 Ιανουαρίου
*Αίσθηση πολλών μποφόρ και στη Ξάνθη από τις αποκαλύψεις της Τρίτης στην εκπομπή του Χαρδαβέλα για τους Εφραίμ - Αρσένιο…
-Τους οποίους χαρακτήρισε «συμμορία» ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης!!!
-Κάτι δηλαδή παρόμοιο με το… «μαφιόζους» που τους χαρακτήρισα εγώ και έσπευσαν με δικηγόρο τον Στέργιο Γιαλάογλου να με βομβαρδίσουν με αγωγές!
……
*Πως σχολιάζω τα ντοκουμέντα του Χαρδαβέλα και τα λεγόμενα του Καραμανλή (με τον Ρουσόπουλο δίπλα του…);
-Ότι χειρότερο Πρωθυπουργό, δύσκολα θα «ξαναγνωρίσει» η χώρα…
……
*Έχω επίσης την εντύπωση ότι μέχρι να «κλείσει» η Εξεταστική με το νέο πόρισμα για το Βατοπέδι, τέτοιες αποκαλύψεις θα έχουμε πολλές περισσότερες στο μέλλον…
-Βλέπετε δεν υπάρχει πλέον… Ρουσόπουλος στη Κυβέρνηση, να «τρέμεις» να μιλήσεις!
Και να σου κόψουν τις… διαφημίσεις του ΠΡΟ-ΠΟ και των Λαχείων!
……
*Όταν για παράδειγμα ένας διακεκριμένος δικηγόρος όπως ο Βασίλης Καπερνάρος φτάνει στο σημείο να σχολιάζει στην εκπομπή του Χαρδαβέλα, «εμένα με επηρεάζει αρνητικά πάντως η παρουσία αυτού του ατόμου (Εφραίμ) με αυτά τα δρώμενα στο Άγιο Όρος… Την ψυχή μου τη επηρεάζει αρνητικότατα!»
-Τότε τι θα πρέπει να πω εγώ;
-Που μου ζητάει και… 400.000 Ευρώ από πάνω το γνωστό «δίδυμο» των μπίσνεσμαν του Βατοπεδίου;
……
*«Έφυγαν από την Κύπρο το 1978 , με μεγάλες κατηγορίες για παιδεραστία, έχω εδώ και κατάθεση, κοριτσιού 9 χρόνων, 29 τώρα που περιγράφει τι της έκαναν αυτοί οι παιδεραστές όταν πήγαν στο Βατοπεδι, δεν το λέω εγώ το λέει ο Χρυσόστομος ο 2ος , ο επικεφαλής της Κυπριακής εκκλησιάς», είπε λοιπόν στον «Αθέατο κόσμο» ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.
-Και μπίσνεσμαν δηλαδή και παιδεραστές και… καλόγεροι!!!
……
*Οπότε μετά από όλα αυτά τα παραπάνω, ο Μητροπολίτης μας, ας φέρει στη Ξάνθη μια βόλτα τον Χρυστόστομο τον 2ο από την Κύπρο.
-Θα έχει ενδιαφέρον και για όλους αυτούς τους «αφελείς» που συνεχίζουν να «τρέχουν» στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου Πόρτο Λάγος… συνδράμοντας με τον οβολό τους στο να αυξάνει τα κέρδη της η «παρέα» των Εφραίμ - Αρσένιου… Να μάθουν για «τα έργα τους» στην Κύπρο!!!
……
*Και κάτι που οφείλω να ξεκαθαρίσω, μιας και ακόμη και σήμερα, «πληρώνω» προσωπικά την αντίσταση του 2003 και του 2004 στις διεκδικήσεις των καλόγερων μπίσνεσμαν!
-Εγώ και επί Νέας Δημοκρατίας, είχα το «θάρρος» να καταγγείλω από τον «Μ» τις περιβόητες ανταλλαγές, όταν ο Κοντός «πανηγύριζε» γι’ αυτές με δελτία τύπου…
-Τα ΓΡΑΠΤΑ μένουν και όσοι πιστοί, δεν έχουν από το να ανατρέξουν λίγο στο παρελθόν…
……
*Αλλάζω θέμα και το ξεκαθαρίζω:
Εγώ δεν δέχομαι ότι «…Ο Αλέκος Κοντός έκανε τηλεφωνική παρέμβαση άμεσα και… «πήρε παραμάζωμα» τον τηλεοπτικά άπειρο ακόμη Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ», όπως έγραψε ο «όψιμος» υποστηριχτής του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Καρυπίδης…
-Αν το δέχονται ο ίδιος ο Σωκράτης ή και ο αδελφός του ο Θανάσης που «αρέσκεται» τελευταία στα εγκώμια των κυρίων αυτών…
-Τότε ταπεινά τους ζητώ συγνώμη! Δεν θα το… ξανακάνω, ώστε να μην κινδυνέψω να με πάρει κι εμένα… «παραμάζωμα» ο «βατοπεδινός» πρώην Υπουργός…

28 Ιανουαρίου

Κώστας Βαξεβάνης: «Συμμορία» Εφραίμ - Αρσένιος!

28 Ιανουαρίου
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην προχθεσινή εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίνου και την «παρέα» Εφραίμ - Αρσένιου
ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΚΑΙ….»ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ»!
*Έφυγαν από την Κύπρο το 1978, με μεγάλες κατηγορίες για παιδεραστία, έχω εδώ και κατάθεση, κοριτσιού 9 χρόνων, 29 τώρα που περιγράφει τι της έκαναν αυτοί οι παιδεραστές όταν πήγαν στο Βατοπεδι, δεν το λέω εγώ το λέει ο Χρυσόστομος ο 2ος, ο επικεφαλής της Κυπριακής εκκλησιάς

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ:
Εμένα με επηρεάζει αρνητικά πάντως η παρουσία αυτού του ατόμου (Εφραίμ) με αυτά τα δρώμενα την ψυχή μου τη επηρεάζει αρνητικότατα! Τιμή σου να κάνουμε μήνυση…




ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:
Ακόμη και σήμερα, «πληρώνω» την αντίσταση του 2003 και του 2004! Και το ότι ακόμη και επί Νέας Δημοκρατίας, είχα το «θάρρος» να καταγγείλω από τον «Μ» τις περιβόητες ανταλλαγές, όταν ο Κοντός «πανηγύριζε» γι’ αυτές…
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ είχε η προχθεσινή εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα για τους «βατοπεδινούς» Εφραίμ-Αρσένιο και το πώς μπόρεσαν φεύγοντας από την Κύπρο να «διώξουν» τους παλιούς άγιους Καλόγερους, προκειμένου να κάνουν στο Άγιο Όρος και στη Μονή Βατοπεδίου τις… μπίζνες τους!!!
Ήταν μια από τις καλύτερες εκπομπές του Χαρδαβέλα.
-Λιγότερο «εμπορική» βέβαια δημοσιογραφικά γιατί έθιγε το σύστημα που «τάιζε» συντάκτες για να περάσουν την γραμμή του Ρουσόπουλου (μέσα στο οποίο συγκαταλέγονταν και πολλοί Υπουργοί τότε), αλλά πολύ ουσιαστική. Το «σάπιο σύστημα» Καραμανλή-Ρουσόπουλου για το οποίο... σήμερα ακόμα και οι πιο σκληροί Νεοδημοκράτες βρίζουν με τα χειρότερα λόγια, αφού αυτό κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία στο σημερινό χάλι…
Συγκλονιστικές ήταν οι μαρτυρίες από το εξαιρετικό ρεπορτάζ του Χαρδαβέλα και του Βαξεβάνη που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή με τον γνωστό δικηγόρο Βασίλη Καπερνάρο να δίνει «ρεσιτάλ» καθαρών πολιτικών θέσεων και να δηλώνει ευθαρσώς «Εμένα με επηρεάζει αρνητικά πάντως η παρουσία αυτού του ατόμου (Εφραίμ) με αυτά τα δρώμενα, την ψυχή μου τη επηρεάζει αρνητικότατα!»
Ο «Μαχητής» που βιντεοσκόπησε όλη τη προχθεσινή εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα, δημοσιεύει αυτούσια μια από τις καταθέσεις ντοκουμέντο στην εκπομπή «ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» της Τρίτης (26-1-2009) από τον ALTER.
ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΟΛΟ ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΣΤΟΝ «ΑΘΕΑΤΟ ΚΟΣΜΟ»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Εμένα με επηρεάζει αρνητικά πάντως η παρουσία αυτού του ατόμου (Εφραίμ)… με αυτά τα δρώμενα την ψυχή μου την επηρεάζει αρνητικότατα!

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: Εγώ πιστεύω σωστό και προστατευτικό και για το Άγιο Όρος και για την Ελλάδα ολόκληρη είναι μόνο η αλήθεια. Και αν θέλουν να προστατευτούν πρέπει να πουν μόνο την αλήθεια. Και οι θεσμοί και το Άγιο Όρος. Ξέρουμε πολύ καλά ότι πρόκειται για μια «συμμορία», και ας μου κάνουν μήνυση θα το αποδείξω πολύ εύκολα στο δικαστήριο.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Είναι τιμή σου να σου κάνουνε μήνυση….
ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: Ναι βεβαίως…Έφυγαν από την Κύπρο το 1978, με μεγάλες κατηγορίες για παιδεραστία, έχω εδώ και κατάθεση, κοριτσιού 9 χρόνων, 29 τώρα που περιγράφει τι της έκαναν αυτοί οι παιδεραστές όταν πήγαν στο Βατοπέδι, δεν το λέω εγώ το λέει ο Χρυσόστομος ο 2ος, ο επικεφαλής της Κυπριακής Εκκλησιάς. Πήγαν στο Βατοπέδι, είναι μια μεγάλη μπίζνα, κατάφεραν να κάνουν το Βατοπέδι Life style. Από κομποσκίνι μέχρι Αγιορείτικο ψωμί. Το 1995 η μεταφορά της Αγίας Ζώνης έγινε όμως με την χορηγία της LADA. Ξεπλύθηκαν καλά καλά με συνεντεύξεις και αγιοποιηθήκαν όχι σε μένα βεβαίως, ξεπλύθηκαν, μπήκαν και έφτιαξαν τα πλοκάμια της εκκλησιάς! Ζουν με αυτήν, κατάφεραν να αποδυναμώσουν θεσμούς ακόμη και αυτόν της Βουλής. Ο πρόεδρος της επιτροπής ο κ. Μαρκογιαννακης, είχε ζητήσει την σύλληψη μου εάν δεν καταθέσω, γιατί με πήγαιναν τρεις μέρες ξημερώματα να καταθέσω, για να μην τα γράφουν οι εφημερίδες και δεν τόλμησε να συλλάβει τον κ. Κούτσου που πέταξε ένα υπόμνημα προσβάλλοντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο!!!
Πρέπει να λειτουργήσουν θεσμοί. Πρέπει να φύγουμε από μικροκομματικά συμφέροντα και να αποδείξουμε στον κόσμο ότι μπορεί να ελπίζει και ότι αυτοί που πρέπει να τιμηθούν θα τιμηθούν.
……………………………………………….
ΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
Στις 15 Μαρτίου το πόρισμα της
νέας Εξεταστικής για το Βατοπέδι
Στις 15 Μαρτίου θα υποβληθεί το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Πρώτη συνεδρίαση τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.
Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου συστάθηκε Εξεταστική Επιτροπή «για την ολοκλήρωση της διερεύνησης του συνόλου του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου». Μετά τις έγγραφες υποδείξεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, η Εξεταστική Επιτροπή συγκροτείται ως ακολούθως:
ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ:
1. Αράπογλου Χρύσα
2. Δημητρουλόπουλος Παναγιώτης
3. Ζωΐδης Νικόλαος
4. Λαφαζάνης Αργύριος
5. Μοσχόπουλος Σπυρίδωνας
6. Μπεντενιώτης Εμμανουήλ
7. Παπουτσής Δημήτριος
8. Περλεπέ – Σηφουνάκη Αικατερίνη
9. Σιδηρόπουλος Αναστάσιος
10. Τσιρώνης Δημήτριος
ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
11. Αναστασιάδης Σάββας
12. Αυγενάκης Ελευθέριος
13. Βόζεμπεργκ Ελισσάβετ
14. Δένδιας Νικόλαος - Γεώργιος
15. Πλακιωτάκης Ιωάννης
16. Στυλιανίδης Ευριπίδης
ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ:17. Σκυλλάκος Αντώνιος
ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΪΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ
18. Πλεύρης Αθανάσιος
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
19. Τσούκαλης Νικόλαος
Η Επιτροπή θα συνέλθει για πρώτη φορά τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010 και θα έχει τις εξουσίες και τις υποχρεώσεις των άρθρων 144 έως και 148 του Κανονισμού της Βουλής.
Το σχετικό πόρισμα θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι την 15η Μαρτίου 2010.

28 Ιανουαρίου

Ο Αδωνις Γεωργιάδης χθες στη Ξάνθη!

28 Ιανουαρίου
Ο «μπουμπούκος» απάντησε για όλους και για όλα, με στόχο να «κόψει» διαρροές ψηφοφόρων προς τη Νέα Δημοκρατία
*Υπέρ των Ελλήνων Πομάκων και σφόδρα κατά των μεταναστών, μαζεύοντας… υπογραφές!
Περιοδεία στην Θράκη πραγματοποιεί από την περασμένη Δευτέρα, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρόθεσης του κόμματος να συγκεντρώσει υπογραφές για την διεξαγωγή δημοψηφίσμαστος στο νόμο για την Ελληνική Ιθαγένεια και το δικαίωμα ψήφου των μεταναστών που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και που οι «ακροδεξιές» και ρατσιστικές «αντιλήψεις» επιχειρούν να σταματήσουν, ώστε να μη περάσει από την Βουλή….
Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ της Ξάνθης το πρωί της Τετάρτης στο Ξενοδοχείο Ζ-Palace, o κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως αυτός ο νόμος εφόσον ψηφιστεί θα αποτελέσει την μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα, χωρίς να εμβαθύνει όμως στις κοινωνικές προεκτάσεις του θέματος, αλλά και τις ευθύνες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη τότε που με βουλευτή της Ν.Δ. τον νυν αρχηγό του Γιώργο Καρατζαφέρη άνοιγε τα…σύνορα με την Αλβανία! .
Συμπλήρωσε πως ο «ΛΑΟΣ» το μόνο που επιθυμεί είναι η γνώμη των Ελλήνων για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.
Κατά την διάρκεια συνομιλίας του κ. Γεωργιάδη με τους δημοσιογράφους, ένας μουσουλμάνος κάτοικος Ορεινής Περιοχής Ξάνθης, έθεσε ερώτημα στον Βουλευτή του ΛΑΟΣ, σχετικά με τις ενέργειες που επρόκειτο να κάνει το κόμμα, για τους μουσουλμάνους του Νομού που θέλουν να τους υποβάλουν την ονομασία ΤΟΥΡΚΟΙ.
ενώ οι ίδιοι αισθάνονται Έλληνες πομάκοι.
Ο κ. Γεωργιάδης στην απάντησή του τόνισε πως, «οι Έλληνες Πομάκοι συμπολίτες μας ζουν πράγματι σε καθεστώς τρόμου, από το τουρκικό Προξενείο και τις Τουρκικές αρχές. Είναι απόλυτα προφανές ότι η Ελληνική πολιτεία δεν έχει πράξει το καθήκον της. Οφείλουμε ως πολιτεία να εξασφαλίσουμε το δικαίωμα των πομάκων συμπολιτών μας να διατηρήσουν την συλλογική τους ταυτότητα. Ο ΛΑΟΣ είναι απολύτως βέβαιο ότι είναι στο πλάι σας σε αυτόν τον αγώνα και κάθε μέτρο που μπορεί να συμβάλει σε αυτόν τον αγώνα, θα έχει την θετική ψήφο του ΛΑΟΣ.