*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Δεκεμβρίου

Εμείς όμως θέλουμε Δήμαρχο για τη Ξάνθη μας!

31 Δεκεμβρίου
Πρωτοχρονιάτικο «δώρο» Πεντζουρίδη σε Σγουρίδη-Στυλιανίδη! Τάχτηκε με πρωτοσέλιδο υπέρ του Χρίστου Πούλιου «βροντοφωνάζοντας» «το ΠΑΣΟΚ έχει Δήμαρχο»!ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣΚΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ… «ΚΟΒΕΤΑΙ»;
*Το εβδομαδιαίο έντυπο του γνωστού Π.Β.Π πήρε «επιλεκτικά» τις «επί πληρωμή» ευχές της ΣΕΚΑΠ (Χρ. Πούλιος), ΣΕΚΕ (Καραπάζογλου), Παιδικών Σταθμών (Φιλλίπου), ΔΕΥΑΞ (Τσέπελης) και Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων (Χατζηευαγγέλου), προφανώς για να μας…»βρίζει» επειδή έχουμε διαφορετικές απόψεις!
*Σγουρίδη, αν «φοβάσαι» τον Σωκράτη, τον Τσαρτσάρα και τον Τσέπελη με την «διαπλοκή του» και δεν έχεις «κότσια» για ρήξεις, κάτσε στ’ αμπέλια! Οι «ρήξεις»δεν γίνονται με λόγια του… ούζου!
-Κανείς δεν θα σε κατηγορήσει, γιατί έτσι κι αλλιώς 20 χρόνια σαν βουλευτής, μόνο συμβιβασμούς ήσουνα…!
Το ΠΑΣΟΚ αν έχει πράγματι ….Δήμαρχο τον κύριο Πούλιο όπως λέει ο κύριος Πεντζουρίδης, να τον έχει και να τον χαίρεται!
Εμείς οι ενεργοί πολίτες, που προηγούμαστε των πολιτικών και των κομμάτων και δυστυχώς κανείς από αυτούς δεν το έχει ακόμη αντιληφθεί, θέλουμε Δήμαρχο ΓΙΑ ΤΗ ΞΑΝΘΗ μας!!!
-Όσο λοιπόν περνάει ο καιρός, τόσο αυτή η απαίτηση θα δυναμώνει και περισσότερο και θα γίνεται ποτάμι, θάλασσα και…ωκεανός!
-Γιατί είναι απαίτηση ΨΥΧΗΣ!!! Όλων των Ξανθιωτών….Πλην βεβαίως των «λαμογιών»!
«Μ»
Μόνο ως….Πρωτοχρονιάτικο «δώρο» του γνωστού κυρίου Πεντζουρίδη, προς τον Παναγιώτη Σγουρίδη και κυρίως προς τον Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Επικαιρότητα» που εκδίδει ο ίδιος….χωρίς να προκαλεί πλέον καμία έκπληξη, για τις αμφιλεγόμενες κατά περιόδους θέσεις που εκφράζει.
Προσέξτε λοιπόν.
-Ο ίδιος δημοσιογράφος που είχε χαρακτηρίσει προ μηνός ως …»βαρίδιο» της παράταξης Στυλιανίδη τον παραιτηθέντα Αντιδήμαρχο Ξάνθης Στάμο Τριμίτζιο στη προσπάθειά του αν στηρίξει τους γνωστούς «επαγγελματίες» δημοτικούς συμβούλους Θεολόγο Καλαϊτζή και Μανώλη Τσέπελη καλώντας μάλιστα τον σημερινό Δήμαρχο να κάνει την….»ανατροπή» τώρα που φεύγει το…»βαρίδιο» Στάμος για να επανεκλεγεί θριαμβευτικά!!!
-Χθες εμφανίστηκε ως…εκφραστής του Σωκράτη Ξυνίδη, του Χρίστου Πούλιου και του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, με τίτλο:
-«ΤΟ ΠΑΣΟΚ έχει Δήμαρχο» και φωτογραφία τον εργολάβο κ.Χρίστο Πούλιο!!!!
ΤΩΡΑ πως γίνεται το ίδιο πρόσωπο και η ίδια εφημερίδα από τη μια να ενδιαφέρονται και να νοιάζονται για την «πολιτική εξέλιξη» και….νίκη του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη στις Δημοτικές εκλογές του 2010 μετά την «απαλλαγή» από το… «βαρίδιο» Στάμος Τριμίτζιος κι από την άλλη
να κάνουν «σημαία» τον κύριο Χρίστο Πούλιο που στα…50 του ανακάλυψε την πολιτική!
Με τον βαρύγδουπο τίτλο «Το ΠΑΣΟΚ έχει Δήμαρχο» (ο εκ Καρδίτσης εργολάβος στις δημοτικές εκλογές του 2006 πήρε ποσοστό μόλις 25%!!!), η εξήγηση είναι απλούστατη!
Με τον τρόπο αυτό ο Πεντζουρίδης κάνει ότι μπορεί προκειμένου να «αποθαρρύνει» (!!!) τον πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής Παναγιώτη Σγουρίδη να κατέβει Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης!!! Κι όχι βέβαια γιατί ξαφνικά αναγνώρισε την….δημοτικότητα του κυρίου Πούλιου στη βάση του ΠΑΣΟΚ
(Σ. Σ. Κάτι που «βολεύει» κυρίως τη σημερινή δημοτική αρχή (Τσέπελης-Στυλιανίδης) και στη συνέχεια την αντιπολίτευση Πούλιου-Θανάση Ξυνίοδη που μέχρι ένα βαθμό, είχε «συντηρήσει» και το καθεστώς Τσέπελη-Θεολόγου στον Δήμο τα τελευταία χρόνια…)
…….
ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣΚΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ… «ΚΟΒΕΤΑΙ»;
ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΛΟΙ ΕΥΧΕΣ!...
Το πρωτοσέλιδο Πεντζουρίδη βέβαια στη χθεσινή «Επικαιρότητα» μπορεί εύκολα να «ερμηνευτεί» αν κανείς ανατρέξει στις διαφημίσεις και τις «επί πληρωμή» ευχές που επιλεκτικά δόθηκαν στο εν λόγω έντυπο…
Ταυτόχρονα βέβαια με τις «δηλώσεις» Τσαρτσάρα, Πούλιου κλπ που περισσότερο ΤΡΟΜΟ και ΑΓΩΝΙΑ δείχνουν στη περίπτωση που ο Σγουρίδης κατέβει ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος, παρά να «πείσουν» για την ξεκάθαρη θέση του….ΠΑΣΟΚ!
Προσέξτε λοιπόν τις παρακάτω λεπτομέρειες:
1.Το εβδομαδιαίο έντυπο «Επικαιρότητα» του γνωστού Π.Β.Π πήρε «επιλεκτικά» τις «επί πληρωμή» ευχές της ΣΕΚΑΠ (Χρίστος Πούλιος), ΣΕΚΕ (Ανέστης Καραπάζογλου), Παιδικών Σταθμών (Φιλλίπου Φίλιππος), ΔΕΥΑΞ (Μανώλης Τσέπελης) και Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων (Στέλιος Χατζηευαγγέλου)!!!
Δηλαδή του συστήματος Σωκράτη Ξυνίδη και του συστήματος Αλέκου Κοντού!
Μάλιστα στα ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο εν λόγω δημοσιογράφος βρίσκει την ευκαιρία να μας «επιτεθεί» ακόμη και με ύβρεις, επειδή έχουμε διαφορετικές απόψεις για την «πλατεία-ΤΕΡΑΣ» των 3.5 και πλέον εκατομμυρίων Ευρώ που ο Δήμαρχος Ξάνθης χαρακτηρίζει…στολίδι της πόλης!!!
2.Καθόλου τυχαία, την επομένη μέρα της κριτικής μας για τον «πολυθεσίτη» διευθυντή της ΣΕΚΕ κ.Καραπαπάζογλου, την επομένη το συγκεκριμένο έντυπο παίρνει επιλεκτικά και τις ευχές της ΣΕΚΕ…Ενώ εμάς μας «τιμωρεί» ο συγκεκριμένος κύριος και δεν μπορούμε να πληρωθούμε ούτε την συνδρομή πλέον…
3.Φυσικά το να λέγεσαι Απόστολος Αγκόρτζας και να «ενισχύεις» από την ιδιωτική σου επιχείρηση (ΑΓΡΙΑΝΗ), ένα έντυπο, κανένα πρόβλημα….και δικαίωμά σου. Ωστόσο πρόκειται για το ίδιο έντυπο που εκδίδει ο ίδιος δημοσιογράφος που χαρακτήρισε ως…»πολιτικό βαρίδιο» τον Στάμο Τριμίτζιο! Με τον οποίο ο Αγκόρτζας ήρθε σε ΣΚΛΗΡΗ κόντρα μέσα στη Δημαρχιακή λίγο πριν την παραίτησή του…
4.Επιλεκτικά επίσης, το έντυπο που στηρίζει τον κύριο Πούλιο, πήρε τις ευχές και της….ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗΣ ΔΕΥΑΞ του κυρίου Τσέπελη!!!
5.Τώρα πως γίνεται όποιος ασκεί κριτική στους παραπάνω κυρίους που κουμαντάρουν την ΣΕΚΕ ή την ΣΕΚΑΠ, ή την ΔΕΥΑΞ κλπ να ….«κόβεται» και να δίνονται επιλεκτικά οι «ευχές» στο έντυπο που ρίχνει «λάσπη» ή επιτίθεται στους ανθρώπους που βρίσκονται …..«απέναντι»! Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί αναλόγως……
……..
ΣΓΟΥΡΙΔΗ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΑ…ΑΜΠΕΛΙΑ ΣΟΥ!
Εμείς δεν θα «μασήσουμε»τα λόγια μας και αυτή τη φορά, με τις ΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ μας! Απέναντι σε όλους….μετράει η ψυχή και το όνειρο.
Κι έχουμε και λέμε. Αν το ΠΑΣΟΚ έχει Δήμαρχο τον….Λάκη Στυλιανίδη, γιατί η επιλογή του Πούλιου δεν μπορεί ν’ αλλάξει τίποτα στο κατεστημένο της σημερινής δημοτικής αρχής, με γειά τους και χαρά τους. Και για τους κυρίους Τσαρτσάρα και Σωκράτη….
-Εμείς όμως θέλουμε Δήμαρχο για την Ξάνθη μας!!!
Που θα δίνει ελπίδα και προοπτική στη πόλη και στους δημότες και δεν θα είναι «δέσμιος» κανενός...
Και γι’ αυτό μαχόμαστε…
-Αν λοιπόν κύριε Σγουρίδη το ΠΑΣΟΚ παρά τις 9.067 ψήφους που πήρες σε έχει πλέον…..»πετάξει» σαν στημένη λεμονόκουπα, εκπροσωπείται στη Ξάνθη πλέον από τον Πεντζουρίδη και «φοβάσαι» τον Σωκράτη, τον Τσαρτσάρα και τα άλλα συντρόφια σου….
-Ή αν κύριε Σγουρίδη τρέμεις να τα βάλεις με τον Τσέπελη και την «διαπλοκή του» (σε σένα έδωσε το Elisso για την τελευταία κεντρική πολιτική ομιλία σου παραμονές εκλογών…) και δεν έχεις «κότσια» για ρήξεις,
Εμάς αυτό δεν μας αφορά!!!
Κάτσε στ’ αμπέλια σου…!
-Οι «ρήξεις»δεν γίνονται με λόγια του… ούζου στα αποστακτήρια της Νέας Κεσσάνης, όπου δημόσια τη μια παριστάνεις τον τζάμπα …»μάγκα και απευθύνεις δημόσια πρόσκληση στους αφελείς Ιθαγενείς με το σύνθημα, «Όλοι μαζί, να καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγείου από το Δημαρχείο Ξάνθης» και την….άλλη «Το είπα ναι μεν, αλλά ήταν κουβέντα του…ούζου και της παρέας!» ή για όλα φταίει ο Παπαδόπουλος που τόσα χρόνια σας έχει και…ΤΡΕΧΕΤΕ από πίσω του!
-Κανείς δεν θα σε κατηγορήσει φίλτατε κύριε Σγουρίδη, γιατί έτσι κι αλλιώς 20 χρόνια σαν βουλευτής, μόνο συμβιβασμούς ήσουνα…!
Δεν σου επιτρέπουμε όμως να «αριβίζεις» με τα όνειρά και τα οράματά μας!!!
-Κάτσε λοιπόν στη μπάντα….κι ας τον λαό και τους πολίτες να ονειρεύονται ότι «μαζί με την γέννηση των νέων δρόμων και των νέων ταξιδιών, έρχεται και η ΑΝΑΣΤΑΣΗ της ελπίδας»!!
……
Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΚΟΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ
Θα αναφερθούμε όμως και στα τελευταία σενάρια που «δείχνουν» και τον πρώην Υπουργό κ.Κοντό να θέλει να…αιφνιδιάσει Σαμαρά και ΠΑΣΟΚ και να «ενδιαφέρεται» για τον Δήμο Ξάνθης.
Είναι κάτι που το άφησε και ο ίδιος άλλωστε δημόσια να «αναπτυχθεί» ανιχνεύοντας και τις αντιδράσεις του εκλογικού σώματος…οπότε και δεν κινδυνεύει να του κάνει….ντά κάποια εφημερίδα ή κάποιος εκδότης, όπως συνέβη με τον κύριο Σγουρίδη….γιατί τάχα το «αποκάλυψε» μόνο σε μας…
Τίποτα λοιπόν δεν αποκλείει ένα τέτοιο σενάριο, αφού υπάρχει περίπτωση να ισχύσει τελικά για το Νομό Ξάνθης με τον Καποδίστρια ΙΙ η πρόταση, «Ένας Νομός, ένας Δήμος»!
Στη περίπτωση αυτή λοιπόν ο Αλέκος Κοντός θεωρώντας και ο ίδιος ότι είναι ήδη από τους «κομμένους» του Αντώνη Σαμαρά, ενδέχεται να δει τον Οικουμενικό Δήμο, ως ένα σκαλοπάτι που θα τον καταστήσει εκ νέου πρωταγωνιστή στα νέα πολιτικά πράγματα όπως εξελίσσονται…
Ο Αλέκος Κοντός καθόλου παράξενο να κατέβει ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, κάνοντας με τον τρόπο αυτό και επίδειξη προσωπικής δύναμης, αφού μπορεί παράλληλα να διατηρήσει και την βουλευτική του ιδιότητα κι ότι…βγει αλλά και ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ με τον τρόπο αυτό σε επαγρύπνηση το «προσωπικό του στρατόπεδο»!
Δεν αποκλείεται πράγματι ο Κοντός να… «αιφνιδιάσει» Σαμαρά-ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας ως ανεξάρτητος τον Δήμο Ξάνθης! Ιδίως στην περίπτωση που θα ισχύει το ένας Δήμος, ένας Νομός!!!
Άλλωστε σε τελική ανάλυση αν κανείς μπορεί να δει με καθαρό μάτι όλες αυτές τις εξελίξεις, ακόμη και οι…. «δισταγμοί» του Παναγιώτη Σγουρίδη, ενισχύουν στην ουσία το ίδιο πράγμα…
Την απαίτηση των καιρών για ένα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ που δεν θα «κηδεμονεύεται» ούτε από κόμματα, ούτε όμως και από τα «γνωστά» λαμόγια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…
-Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν αν έχει πράγματι ….Δήμαρχο (τον εκ Καρδίτσας κύριο Πούλιο), να τον έχει και να τον χαίρεται!
Εμείς όμως οι ενεργοί πολίτες, που προηγούμαστε πλέον των πολιτικών και των κομμάτων και δυστυχώς κανείς από αυτούς δεν το έχει ακόμη αντιληφθεί, θέλουμε Δήμαρχο ΓΙΑ ΤΗ ΞΑΝΘΗ μας!!!
-Όσο λοιπόν περνάει ο καιρός, τόσο αυτή η απαίτηση θα δυναμώνει και περισσότερο και θα γίνεται ποτάμι, θάλασσα και…ωκεανός! Γιατί είναι απαίτηση ΨΥΧΗΣ!!! Όλων των Ξανθιωτών…Χθες ο Σγουρίδης, σήμερα ο Κοντός….αύριο ποιος ξέρει….το 2010 φέρνει πολλές εκπλήξεις σίγουρα!
«Μ»

31 Δεκεμβρίου

ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2010 ΣΤΑ «ΜΕΤΡΑ» ΤΟΥ… Γ. ΠΑΥΛΙΔΗ

31 Δεκεμβρίου

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΞΑΝΘΗΣ
Με το βλέμμα στραμμένο στο… μέλλον, μπας και τον χρίσει ο Αντώνης Σαμαράς υποψήφιο Περιφερειάρχη με το χρίσμα της Ν.Δ.
ΚΑΙ ΟΙ «4»ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ!
*Για…ρεκόρ πολυθεσίας πάει ο Καραπαπάζογλου, παρέμεινε ο Γαλανόπουλος
«κόπηκε» τη τελευταία στιγμή ο Πασχάλης Λύρατζης, υποσχέθηκε με… δόσεις
6μήνου (!) αντινομαρχίες στους Στέλιο Μωραϊτη-Δώρα Συμπιλίδου
Για… ρεκόρ πολυθεσίας πάει πλέον ο διευθυντής της ΣΕΚΕ Ανέστης Καραπαπάζογλου, αφού ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης αποφάσισε να τον κάνει Αντινομάρχη Ξάνθης από 1/1/2010 με το σκεπτικό ότι είχε εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς Νομαρχιακός Σύμβουλος Ξάνθης.
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι ο Ανέστης Καραπαπάζογλου μετά την απομάκρυνση του Γιάννη Ράπτη από το Δ.Σ. της ΣΕΚΑΠ, γίνεται πλέον το Νο 2 στενός συνεργάτης του βουλευτή Ξάνθης Αλέκου Κοντού, καταφέρνοντας όμως παράλληλα να διατηρεί έτσι και στενές σχέσεις και με τον Νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη.
Από τη δική του πλευρά ο Νομάρχης Ξάνθης με τη κίνηση αυτή στοχεύει μακροπρόθεσμα αν ο Αντώνης Σαμαράς του δώσει το χρίσμα του Υποψηφίου Περιφερειάρχη, να κατεβάσει με το ψηφοδέλτιό του τον ισχυρό άνδρα της ΣΕΚΕ επαναπροσδιορίζοντας τους πολιτικούς στόχους του…
ΤΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΕΧΕΙ Ο ΑΝΕΣΤΗΣ ΚΑΡΑΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
Μετά τις χθεσινές εξελίξεις, ο Ανέστης Καραπαπάζογλου γίνεται πλέον ο Νο 2 «ισχυρός» πολιτικός ανήρ στο πλευρό των Α. Κοντού-Γ. Παυλίδη διεκδικών ρεκόρ πολυθεσίας, αφού εκτός των άλλων, κατέχει και τη θέση του Προέδρου του ΚΕΚ με μηνιαία αντιμισθία 500 Ευρώ, εξακολουθεί Πρόεδρος στο Ασφαλιστικό Πρακτορείο και πρόσφατα έγινε και μέλος στη νέα Διοίκηση της ΣΕΚΑΠ όπου από τη πρώτη μέρα «ανέπτυξε» άριστες σχέσεις με τους Μπράτσο και Εγγλεζάκη στην εταιρεία…
ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Όπως αναμένονταν και λόγω και της στενής πλέον σχέσης του κυρίου Παυλίδη με τον Γ. Γκορόγια, παρέμεινε και για το 2010 αντινομάρχης Ξάνθης ο Δημήτρης Γαλανόπουλος (για δεύτερη χρονιά), ενώ «κόπηκε» τη τελευταία στιγμή ο Πασχάλης Λύρατζης, λαμβάνοντας υπόσχεση ότι θα γίνει… αντινομάρχης με 6μηνιαία δόση!!! Και συγκεκριμένα από 1/7/2010!

Επίσης αντινομάρχες με θητεία 6μήνου αναλαμβάνουν από 1/1/2010 και οι: Περικλής Καρβουνίδης και Δημήτρης Παναγιωτάκης.
Υπόσχεση πάντως για 6μηνη αντινομαρχία έχουν πάρει και οι Στέλιος Μωραϊτης και Δώρα Συμπιλίδου (επίσης από 1/7/2010), όπως και ο Τουρκές!
Βέβαια αντικειμενικοί κύκλοι εκτιμούνε ότι «ζημιά» στον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ και Νομαρχιακό σύμβουλο Ξάνθης Στέλιο Μωραϊτη προκάλεσε και η χρόνια φιλική σχέση του με τον εκδότη του «Μ» Πάνο Παπαδόπουλου που μπορεί να πέρασε από «χίλια κύματα», ωστόσο παραμένει σταθερή… γεγονός που μέτρησε στις τελικές αποφάσεις του κυρίου Παυλίδη…
-Οι σχέσεις του οποίου με τον Πάνο Παπαδόπουλο δεν είναι φιλικές όπως στο παρελθόν.
-Η εφημερίδα μας εύχεται καλή επιτυχία και στους «4» αντινομάρχες Ξάνθης για το 2010.

31 Δεκεμβρίου

ΨΙΘΥΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!

31 Δεκεμβρίου
*Με μια αποκλειστικότητα ξεκινάω σήμερα την στήλη μου… Κι έχουμε και λέμε!
……
*Χθες λοιπόν στις 9.30 το βράδυ αφίχθη από την Κύπρο ανανεωμένος αλλά φουλ… ερωτευμένος ο δημοφιλής Πλούταρχος, αρραβωνιαστικός της Ελένης Καπώνη.
Προκειμένου να κάνουν μαζί Πρωτοχρονιά και να υποδεχτούν το 2010…
-Λέτε γι’ αυτό η Ελένη να «φρόντισε» χθες τόσο την εμφάνισή της;
……
*Είδηση. Τον δημοφιλή τραγουδιστή Γιώργο Γιασεμή θα φιλοξενήσουν στην εκπομπή τους την ερχόμενη Παρασκευή ο Πέτρος και ο Τόλης Αλεξίου σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή Bad Boys στο ραδιόφωνο του Life 92,1 fm.
Θα περιμένω πρώτα ν’ ακούσω και μετά… σας δίνω και τις λεπτομέρειες.
……
*Ωστόσο θα σας αποκαλύψω και κάτι ακόμη…
Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε στο μέλλον τον Πέτρο να συνεργάζεται σε κοινή ραδιοφωνική εκπομπή με την υπέροχη και εκρηκτική Ευα Μπάϊλα…
-Περισσότερα μην ρωτάτε… πάντως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα τα πούνε από κοντά για το θέμα αυτό.
……
*Για κρασάκι στο Κυβερνείο είδα το απόγευμα της Τρίτης την δημοφιλή Ελένη Καπώνη παρέα με την κουμπάρα της την Ελενίτσα.
-Μάλιστα από ότι έμαθα τα κορίτσια έκαναν σχέδια για την Πρωτοχρονιά.
……
*Εκεί επίσης είδα τον εκδότη της εφημερίδας «Φωνή της Ξάνθης» Σταύρο Βλαχόπουλο με έναν φίλο του να πίνουν το ποτάκι τους, ενώ ο Σταύρος άναψε και ένα τεράστιο πούρο.
-Αυτό θα πει ποιότητα ζωής…
……
*Και η είδηση της ημέρας. Ποια ήταν η υπέροχη μελαχρινή με την οποία κυκλοφορούσε χθες στην αγορά της πόλης ο Σταύρος Βλαχόπουλος… και μάλιστα θεάθηκε μαζί της στου ΜΑΞ να… αναζητούν… μονόπετρο;
-Εκτός αν έψαχναν βέρες… οπότε πάω πάσο.
……
*Και μια απλοϊκή ερώτηση.
-Σταύρε από την Κούβα τα έφερες τα «πούρα» και είναι τόσα πολλά;;;
-Ή είναι από τα… 5.000 πούρα η τύχη των οποίων αναζητείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης;
……
*Δεν είναι μόνο όμορφη και εκρηκτική, αλλά και άριστη…μαγείρισσα όπως μαθαίνω.
Ο λόγος για την υπέροχη Μαρία την Βραζιλιάνα, η οποία όπως μου λένε οι πηγές μου, μαγείρεψε εκπληκτική… φασουλάδα για τον… καλό της!
Αποδεικνύοντας ότι οι ωραίες γυναίκες, μπορεί να είναι και άριστες μαγείρισσες…
……
*Στη Ξάνθη βρέθηκε για λίγες μέρες (ήρθε τη Κυριακή) ο δημοφιλής τουμπερλεκίστας Μάκης Αρίφογλου…
Χθες όμως αναχώρησε και πάλι για το ΦΙΞ Θεσσαλονίκης, όπου συνεχίζει τις εμφανίσεις του με το καλλιτεχνικό συγκρότημα του Πάνου Καλλίδη…
……
*Μαζί θα υποδεχτούν σήμερα την Πρωτοχρονιά στο ρεβεγιόν του ΚΥΒΕΡΝΕΙΟΥ, Μανώλης Φανουράκης και Ρέα Τουτουνζή…
Και μαζί θα ανταλλάξουν και το πρώτο φιλί του 2010!
-Λέτε στο νέο έτος τελικά να το… πάρει το κορίτσι; Που το ταλαιπωρεί τόσο πολύ τον τελευταίο καιρό στο πήγαινε… έλα στη Ξάνθη;
……
*Το κινητό του Παναγιώτη Σκοπελίτη μαθαίνω ότι… έκλεψε φανατική ακροάτριά του, προκειμένου να δει και ποιες του έστελναν μηνύματα την ώρα που έκανε εκπομπές στον LIFE…
Το κακό είναι ότι δεν του επέστρεψε πίσω, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο άνθρωπος χθες να αγοράσει νέο… κινητό και μάλιστα με… ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ αριθμό για να μην τον βρίσκουνε. Καλορίζικο…
……
*Ποιο είναι το νέο αμόρε της Μαρίας Τοπαλίδου που επιμελώς μας… αποκρύπτει τον τελευταίο καιρό η δημοφιλής τηλεπαρουσιάστρια της ΕΓΝΑΤΙΑ τηλεόραση;
-Θα σας το αποκαλύψω με τη νέα χρονιά… μη της φέρω «γρουσουζιά» γιατί έχω βαρεθεί τη ζήλεια ορισμένων…
……
*Πρωτοχρονιά στη Ξάνθη και στο σπίτι που έχτισε εδώ, θα κάνει φέτος ο γνωστός Ξανθιώτης επιχειρηματίας Κώστας Παπαβραμίδης, περιμένοντας πως και πως να ‘ρθει ο Μάρτιος για να βγάλει ξανά το καράβι του για βόλτα στις Κυκλάδες και στο Αιγαίο… Στη φωτογραφία με τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου Δημήτρη Μαραβέλια.
Καλώς μας ήρθε και πάντα με μεγάλα και δυνατά όνειρα για τη νέα χρονιά.

31 Δεκεμβρίου

Έξω τα λαμόγια από την Τοπική Αυτοδιοίκηση…!

Έξω τα λαμόγια από την Τοπική Αυτοδιοίκηση…!

31 Δεκεμβρίου
Λόγια του… «ούζου» λοιπόν ήταν η δήλωση του κυρίου Σγουρίδη, «όλοι μαζί, να διώξουμε την κόπρο του Αυγείου από το Δημαρχείου…»!
-Αυτό βγήκαν και «διαδίδουν» από χθες άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του Δημάρχου Ξάνθης, αλλά και του περιβάλλοντος του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής.
Αν είναι έτσι… τότε συγνώμη κύριε Σγουρίδη γιατί σε «εκθέσαμε» στον… Πεντζουρίδη και τους «συντρόφους» σου…
Εμείς όμως εμμένουμε στις θέσεις μας και επιμένουμε.
-«Έξω τα λαμόγια» από τη Τοπική Αυτοδιοίκηση!
Και αναφέρομαι σε όλους τους Δήμους…και σε πληθυντικό αριθμό.
-Καθότι ο Θεολόγος «τελείωσε» και απομένει πλέον να δούμε ποιος έχει σειρά το 2010…
Διότι σίγουρα κάτι θα «σκάσει» πάλι!!!
(Σ.Σ. Κι όσο για τον κύριο Σγουρίδη, ας ασχοληθεί καλύτερα με τα ούζα και τα αμπέλια του… Οι ανατροπές δεν «παζαρεύονται»).

31 Δεκεμβρίου

Τι έγινε Δημήτρη Μπένη με τις «αγωγές» στο «Ε»;;;

31 Δεκεμβρίου










Επειδή ο κύριος Διαφωνίδης «ενδιαφέρονταν» σφόδρα για το αν θα συζητηθούν ή όχι οι αγωγές του Κοντού εναντίον μου και αντιλαμβάνομαι την… εύλογη ανησυχία του, ευκαιρία να ρωτήσω κι εγώ τον φίλο και αδελφό μου Δημήτρη Μπένη…
-Τι έγινε Δημήτρη μου; Τα «βρήκες» με τον «υβριστή» του Αείμνηστου Πατερά σου Κώστα Μπένη;
-Του Κορυφαίου Δήμαρχου που γνώρισε η Ξάνθη και δεν σεβάστηκε ο εν λόγω κύριος μετά θάνατο ούτε τη Μνήμη του και το τεράστιο έργο του;
-Γιατί αν εσύ δεν μπορείς, θα ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ εμείς το όνομα Κώστας Μπένης…

31 Δεκεμβρίου

Ζήτησα απλά να ενημερωθώ από τον Κεσίσογλου ποιοι ήταν στην εκδήλωση Εμφιετζόγλου… Όχι φωτογραφίες!

31 Δεκεμβρίου
«Ενοχλήθηκε» σφόδρα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κύριος Τσετίν επειδή σε χθεσινό σχόλιό μου έγραφα ότι, «αναζητεί… ρουφιάνο να τον ενημερώσει ποιοι Πομάκοι συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Εμφιετζόγλου και γι’ αυτό το λόγο μαζί με τα «χρόνια του πολλά» στον Κεσίσογλου, ζητούσε ονόματα και φωτογραφίες των παρόντων μουσουλμάνων…
Μάλιστα πήρε τηλέφωνο ξανά χθες στον Κεσίσογλου και του ζήτησε να αποκαταστήσω την αλήθεια…
-Ποια είναι η άποψη του κυρίου Τσετίν;
«Πήρα πράγματι τηλέφωνο να του ευχηθώ τα χρόνια μου πολλά αλλά ζήτησα απλά να ενημερωθώ από τον Κεσίσογλου αν η εκδήλωση είχε πολύ κόσμο και ποιοι ήταν οι Πομάκοι που παραβρέθηκαν… Όχι όμως να αγοράσω φωτογραφίες!».
-Όχι δηλαδή αυγό, αλλά… ωό κύριε βουλευτά!
Και τι σε νοιάζει εσένα ποιοι Έλληνες Πομάκοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση του Πανελλήνιου συλλόγου Πομάκων;
-Κι όσο για το «Τουρκόγυφτος», πρώτοι διδάξαντες φίλτατε κύριοι Τσετίν προεκλογικά ήταν οι φίλοι σου Μαλκότς, Ιχτσάν, Ορχάν κλπ.
-Αυτοί «γύφτο» σε ανέβαζαν και «γύφτο» σε κατέβαζαν… Γιατί τότε δεν σε «ενοχλούσε» και σε ενοχλεί τώρα;

31 Δεκεμβρίου

Χωρίς «βραδιά ονείρων» σήμερα η Ξάνθη!

Χωρίς «βραδιά ονείρων» σήμερα η Ξάνθη!

31 Δεκεμβρίου
Δηλαδή δεν θα γίνει στη Κεντρική πλατεία η καθιερωμένη υποδοχή του νέου χρόνου, αφού ο Δήμος Ξάνθης είχε «λεφτά» μόνο για το «τσιμπούσι» του Παπασταματίου έξω από το ΚΑΠΗ Ξάνθης… Άντε αδέλφια και του χρόνου! Που θα γιορτάσουμε γέννηση και ΑΝΑΣΤΑΣΗ μαζί!

31 Δεκεμβρίου

Ο Φιλίππου νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου…

31 Δεκεμβρίου
Ο Τσέπελης θα κάνει αντιδήμαρχο τον Μπεκτές (με καθήκοντα το πράσινο) και ο Τσέπελης έχει «πείσει» τον Δήμαρχο Ξάνθης και νέος Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης και να με θυμηθείς, θα είναι ο εκ Κύπρου γιατρός Φίλιππος Φιλίππου που θα διατηρήσει φυσικά και τους Παιδικούς σταθμούς…
Η πληροφορία, από το στενό περιβάλλον του Δημάρχου καθώς ο άνθρωπος που μου τα εμπιστεύτηκε μου είπε ότι «μετά τις παραιτήσεις Τριμίτζιου - Θεολόγου», αναζητείται και η διάδοχος κατάσταση στον Δήμο, με τον Τσέπελη πάντα Νο 1 και τον Φιλίππου αυριανό υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης!
Κι όσο για τα αντιδημαρχιλίκια;
-Μπεκτές ή Απόστολος Αγκόρτζας στη θέση της Σοφίας Καραγιαννίδου (στο πράσινο), Μούρκας στην Πολεοδομία, Νίκος Παπαδόπουλος για τα μαγαζιά και στη… Δημαρχιακή απλό μέλος ο Αλέκος Κυριακίδης! Κι αν δεν θέλει…
-Ας παραιτηθεί κι αυτός, έχουμε ρεζέρβα τον Νίκο Σπυριδόπουλο…
(Σ.Σ. Κατά τα άλλα ο Δήμαρχος περιμένει και την «κρίσιμη» συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ στις 16 Ιανουαρίου, οπότε οι νέοι αντιδήμαρχοι μπορεί να διοριστούν μετά…).

31 Δεκεμβρίου

ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ BLOG ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΛΑΤΕΙΑ

31 Δεκεμβρίου
Ανάμικτα τα συναισθήματα των συνδημοτών μας, για την νέα πλατεία που ο Δήμαρχος Ξάνθης χαρακτηρίζει… αριστούργημα!
Ιδού λοιπόν μερικά από τα τελευταία μηνύματα, αρνητικά αλλά και θετικά…
…..
ΞΑΝΘΙΩΤΗΣ: ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΩΤΟ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ?
……
ΞΑΝΘΙΩΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΚΟΥ ΤΡΕΛΑ. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΔΗΛΑΔΗ
29 Δεκ 09, 12:11
ΞΑΝΘΙΩΤΗΣ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ. ΚΑΛΑ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.
……
saltas: ΠΑΝΤΩΣ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΜΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΛΛΟΝ.

31 Δεκεμβρίου

ΟΙ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΕΣ ΚΟΛΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ…ΦΑΝΑΡΙΑ

31 Δεκεμβρίου
ΑΝΩΝΥΜΟΣ: …εκείνες οι τσιμεντένιες κολόνες απέναντι από τον ΟΤΕ, τι εξυπηρετεί?? Τι θα γίνει??
Αυτό ήταν το όραμα του Λάκη?
Να γεμίσει τσιμέντο και κολόνες το κέντρο της πόλης μας??
Δήμαρχε κατέστρεψες μια πόλη... δυστυχώς θα σε θυμόμαστε για δυσάρεστο λόγο οι πολίτες.
Μόνο οι εργολάβοι χαίρονται από όλα αυτά τα εκτρώματα.

31 Δεκεμβρίου

ΟΥΤΕ ΣΕΦΤΕ ΣΤΗΝ… ΗΡΩΩΝ! ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ Ο ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ;

31 Δεκεμβρίου
ΑΝΩΝΥΜΟΣ: Ευκαιρία για τον Τσιακίρογλου σήμερα, να τα πει στο Δήμαρχο.
Να τον ενημερώσει ότι η πλατεία έκτρωμα, έκανε ζημιά στην αγορά μας, στους επαγγελματίες… και όσο για την Ηρώων… ερημιά σ' εκείνη την πλευρά.
Ούτε αυτές τις μέρες κάναμε σεφτέ… που να μην έχουμε και γιορτές.
Ο Δήμαρχος θα μου πληρώσει τα έξοδα??

31 Δεκεμβρίου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

31 Δεκεμβρίου
*Ποτέ δεν έχω κρύψει τη θέση μου, ποτέ δεν ήμουν «δίγλωσσος», ποτέ δεν έπαιξα σε διπλά και τριπλά ταμπλό...
Και κυρίως!
-Ποτέ στη ζωή μου, δεν έστειλα επιστολές σε υποψήφιους βουλευτές ή Δημάρχους κάνοντας οικονομικές προτάσεις, πόσο «πουλάω» τα πρωτοσέλιδα ή την... υποστήριξή μου!!!
-Δηλαδή την ΨΥΧΗ τη δική μου ή της εφημερίδας!!!
......
*Αυτές οι «επαγγελματικές» πρακτικές με ΑΗΔΙΑΖΑΝ και αυτό με ξεχωρίζει άλλωστε και από τους υπόλοιπους του εκδοτικού ενταύθα «συναφιού»...
-Και τα μηνύματα ακόμη που μούρχονται στο blog του «Μαχητή»!
-Πρώτα διαβάζω (αυτούσια και χωρίς περικοπές) αυτά που «υβρίζουν και χλευάζουν» εμένα και μετά (και με λογοκρισία τι περισσότερες φορές...), αυτά που κάτι θα γράψουν για τους άλλους...
-Δήμαρχο, βουλευτές, Νομάρχη κλπ.
-Όσοι με παρακολουθούν, ξέρουν ότι δεν ψεύδομαι και δεν υποκρίνομαι...
-Και το να «προσφέρεις»... εκτόνωση και λόγω ύπαρξης σ’ αυτούς που αποδεδειγμένα σε μισούν και σε φθονούν... αποτελεί μεγαλείο ζωής άλλωστε.
......
*Το σίγουρο λοιπόν είναι ένα...
-Μολονότι ο Λάκης Στυλιανίδης μετά τον «μέντορά» μου Αείμνηστο Κώστα Μπένη είναι ο πολιτικός που «αγάπησα» και σέβομαι όσο κανέναν άλλον....!
-«Αφανή συνέταιρο», τουτέστιν Τσέπελη, εγώ δεν στηρίζω στις επόμενες εκλογές.
-Αυτός είναι ο πρώτος λόγος...
......
*Όπως και δεν μπορώ να «βλέπω» και τη πόλη που γεννήθηκα και είναι η ΨΥΧΗ ΜΟΥ να «υποφέρει» στις ουρές, στην ταλαιπωρία, στα φανάρια που την έστειλαν 50 χρόνια πίσω.... με έμβλημα τις «καμάρες» ΕΚΤΡΩΜΑ!
-Κι ο σημερινός Δήμαρχος να μου λέει, πάρε... ταξί ή αστικό αν θες να κατέβεις στο κέντρο να θαυμάσεις το... τερατούργημα των 3.5 εκατ. Ευρω!!!
Αλλιώς... τράβα αλλού!
......
*Αν «γουστάρετε» εσείς... ξαναψηφίστε τους!
-Εγώ δεν έχω πλέον κανέναν λόγο να το κάνω...
-Δεν με εμπνέει πλέον ο σημερινός Λάκης Στυλιανίδης!!!
Αυτός είναι ο δεύτερος λόγος που θα ήθελα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ τον αυριανό Δήμαρχο Ξάνθης... Να μπορεί να κάνει τις ΡΗΞΕΙΣ χωρίς συμβιβασμούς!
Να διώξει την κόπρο του Αυγείου από το Δημαρχείο... γιατί φτάνει πιά!
.......
*Φανταστείτε λοιπόν ένα... «διαβολικό» σενάριο!
-Ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης ο Παναγιώτης Σγουρίδης και μάλιστα με την «ανεξάρτητη» (υπο)στήριξη και του Κοντού...
-Οπότε αναγκαστικά κι εμείς εκεί με Τάσο Θεοδωρίδη - Τάσο Κουγιουμτζόγλου, κόντρα σε... Μούρκα και Φιλίππου αλλά και Πούλιο!
-Θα γίνει ή δεν θα γίνει το «έλα να δείς»;;;
......
*Διαβολικό (και φανταστικό φυσικά) σενάριο είπαμε...
-Με πιθανότητες να υλοποιηθεί μία στις χιλίοις!
-Τόσους άλλωστε μας «υπολόγιζε» κι ο Δήμαρχος, επειδή διαφωνούσαμε με την πλατεία - ΤΕΡΑΣ των 3.5 εκατ. Ευρώ και βάλε!
-Τι είναι όμως να γίνει η ανατροπή; Μια απλή απόφαση... Ένα Johny black και φύγαμε!
......
*Εδώ τόσα και τόσα βλέπουμε αυτές τις μέρες...
-Τον Λάκη «αγκαλιά» με Μπαντάκ, Ντιλέκ, Μπεκτές και Μούρκα να ζητωκραυγάζει συνεχώς... ζήτω ο Τσέπελης και με το ζόρι να θέλει να φάμε τα... κεμπάμπια του φίλου του Σωτηράκη, τον Σωκράτη τον ανατροπέα να «τοποθετεί» Πρόεδρο στη Bio Filter τον συνταξιούχο εργατοπατέρα Νίκο Παπαβασιλείου με διευθύνοντα σύμβουλο τον εργολάβο Χρίστο Πούλιο, τον Διαφωνίδη... «Κοντότερο του Πύρρου» και τον Γκορόγια «Παυλιδικότερο του Γαλανόπουλου» οπότε... τίποτα πλέον δεν είναι μη υλοποιήσιμο...!
......
*Πάμε κι ένα στοίχημα...;
Ότι καμάρες και φανάρια της «νέας» πλατείας-ΕΚΤΡΩΜΑ, έχουν δεν έχουν έναν χρόνο ζωής...;
Ο νέος Δήμαρχος από εκεί θα ξεκινήσει το «ξήλωμα»... και μετά θα ασχοληθεί με τις «αμαρτωλές» ΔΕΥΑΞ και ΕΑΠΑΞ!
Που σημαίνει ότι δεν θα είναι λέγεται Λάκης....
......
*Και πάμε κι ένα δεύτερο στοίχημα...;
Ότι προς το παρόν, κανείς δεν είναι σίγουρο 100% ότι θα είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2010.
-Και από τα Νο 1 και από τα Νο 2 των Δήμων...
-Διότι την «τύχη» του Θεολόγου καθόλου παράξενο να ακολουθήσουν κι άλλοι...
-Ειδικά αν αρχίσουν και «ψάχνουν» τα Πόθεν Έσχες των πλουτισάντων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση!!! Άντε και του... χρόνου του ξαναλέμε!

31 Δεκεμβρίου

Μετέ είσαι «σκουλήκι»!

31 Δεκεμβρίου
Σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα, όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να λένε ελεύθερα τις απόψεις του, όχι όμως και να «ασελγούν» στους Ιερούς θεσμούς!
ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ!*Αποκαλεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως «θρησκευτικό ηγέτη της Ορθόδοξης Ρωμέικης Μειονότητας της Ινστανμπούλ», ασελγεί σε βάρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, λειτουργεί επιζήμια αν και Έλλην πολίτης σε βάρος της χώρας μας!!Παρέμβαση - πρόκληση επιχείρησε να κάνει με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του Oικουμενικού Πατριάρχη της Kωνσταντινούπολης κ. Bαρθολομαίου, που μίλησε για καθημερινή σταύρωση του ίδιου και των Ελλήνων της Kωνσταντινούπολης, η Συμβουλευτική Επιτροπής της Μειονότητας της Θράκης, που έχει ως πρόεδρο τον «ψευτομουφτή» της Ξάνθης Aχμέτ Mετέ, Έλληνα πολίτη αλλά και απροκάλυπτα «πράκτορα» του Τουρκικού κράτους στην χώρα μας.
Διαβάστε λοιπόν την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα ανακοίνωση της περιβόητης ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ που υπαγορεύτηκε καθαρά από τον Τούρκο Πρόξενο Κομοτηνής, πως αμφισβητεί όχι μόνο την Οικουμενικότητα του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, αλλά και την ίδια την Ορθόδοξη Εκκλησία!
«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Παρακολουθούμε από κοντά τις δηλώσεις του θρησκευτικού ηγέτη της Ορθόδοξης Ρωμαίικης Μειονότητας της Ιστανμπούλ κ. κ. Βαρθολομαίου που έκανε στην Αμερικανική τηλεόραση CBS οι οποίες έρχονται συχνά στην επικαιρότητα τόσο στον τύπο όσο και στα τηλεοπτικά κανάλια.
Πιστεύουμε πως, στις συζητήσεις των μειονοτικών δικαιωμάτων δεν θα πρέπει να παραβλέπεται και η αναφορά για την καταπάτηση των δικαιωμάτων της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Όπως είναι γνωστό, η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης εδώ και χρόνια αγωνίζεται για την εφαρμογή των διατάξεων της Συνθήκης των Αθηνών, της Συνθήκης της Λωζάννης, των Διμερών Συμφωνιών και Πρωτοκόλλων, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ).
Συνεπώς, η μεγαλύτερη επιθυμία της Μουσουλμανικής-Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης είναι η παραχώρηση των δικαιωμάτων της.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»
H Συμβουλευτική Επιτροπή της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, η οποία αυτοαποκαλείται ως «τουρκική», εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή όσα κατήγγειλε τελευταία ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.
Oχι όμως για να συνταχθεί με ευαισθησία μαζί του για όσα είπε με πολύ κόσμιο τρόπο και χωρίς προκλήσεις, αλλά και με όσα διατύπωσαν με αιχμηρό τρόπο και πολλοί επώνυμοι Τούρκοι αναλυτές και κορυφαίοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι δικαίωσαν τον Πατριάρχη.
Αλλά για να στείλει μηνύματα «διχασμού» και «φανατισμού» ακολουθώντας την γραμμή του βαθέος τουρκικού κράτους.
Παράλληλα αν και Έλληνες πολίτες τα μέλη της Συμβουλευτικής, προχώρησαν σε μία κίνηση αντιπερισπασμού. Στην ανακοίνωση αποκαλούν τον Πατριάρχη ως «θρησκευτικό ηγέτη της Ορθόδοξης Ρωμέικης Μειονότητας της Ινστανμπούλ». Oχι δηλαδή «Οικουμενικό», χλευάζοντας τους Ιερούς θεσμούς, έστω κι αν μ’ αυτό τον τίτλο και ως θρησκευτικό ηγέτη εκατοντάδων εκατομμυρίων ορθοδόξων στον κόσμο τον αποδέχονται η E.E., οι HΠA κλπ., αλλά και το ίδιο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις αποφάσεις του. Επιπλέον, η ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη αποκαλείται από τη Συμβουλευτική Επιτροπή αποκλειστικά ως… «ρωμέϊκη».
Kαι ακόμη για να ζητήσει στις «συζητήσεις των μειονοτικών δικαιωμάτων να μη παραβλέπεται και η αναφορά για την καταπίεση των δικαιωμάτων της «τουρκικής» μειονότητας της Δυτικής Θράκης», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά!!!
(Σ.Σ. Τα «σκουλήκια» αυτά, δεν παν να ζήσουν στην Τουρκία να δουν πως «περνάνε» οι εκεί μειονότητες; Που εδώ ευημερούν και αυτοί πρώτοι «καταπιέζουν» την εδώ μουσουλμανική μειονότητα;)
Μάλιστα σε μία προσπάθεια για τη δημιουργία εντυπώσεων και μία κίνηση αντιπερισπασμού, η Συμβουλευτική Επιτροπή αναφέρει ότι η μειονότητα εδώ και χρόνια αγωνίζεται για την εφαρμογή των διατάξεων της Συνθήκης των Αθηνών, της Συνθήκης της Λοζάνης, των Διμερών Συμφωνιών και Πρωτοκόλλων, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (EΔΔA).
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΜΑΧΗΤΗ»
Σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα, όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να λένε ελεύθερα τις απόψεις του, όχι όμως και να «ασελγούν» στους Ιερούς θεσμούς! Όπως έκανε αυτή τη φορά ο «Ψευτομουφτής» κ. Μετέ και οι λοιποί ενταύθα «υπάλληλοι» του Τουρκικού Προξενείου… τους οποίους ευθέως χαρακτηρίζουμε ως «σκουλήκια»!!! Που επιδιώκουν αντί να ενώσουν το λαό, να τον διχάσουν και να μας «βάλουνε» σε «περιπέτειες»…
Ανεχτήκαμε πολλά από τον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης. Ακόμη και τις «κορώνες» μίσους περί «γκιαούρηδων»…
Το να αποκαλεί όμως το συγκεκριμένο άσημο «σκουλήκι» τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως «θρησκευτικό ηγέτη της Ορθόδοξης Ρωμέικης Μειονότητας της Ινστανμπούλ», είναι ωσάν να ασελγεί σε βάρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, λειτουργώντας επιζήμια αν και Έλλην πολίτης σε βάρος της χώρας μας!!! Κι αυτό δεν του το συγχωρούμε!!!
Να παρέμβει ο Εισαγγελέας Ξάνθης και να προστατέψει τους ΙΕΡΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Επιτέλους ΤΕΛΟΣ!

31 Δεκεμβρίου

Ζητείται… «ρουφιάνος»...!

31 Δεκεμβρίου
Με εντολές του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Μετέ ο «τουρκόγυφτος» βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ των Ελλήνων Πομάκων
ΤΣΕΤΙΝ προς ΚΕΣΙΣΟΓΛΟΥ:
Δώσε μας φωτογραφίες, για να δούμε ποιοι….
Πομάκοι πήγαν στην εκδήλωση του Εμφιετζόγλου!
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΕΣΙΣΟΓΛΟΥ:
*Δεν ντρέπεστε με τον τρόπο αυτό να τρομοκρατείτε τους Έλληνες Πομάκους και να μην τους αφήνετε ελεύθερους να εκφραστούν;
Απίστευτα πράγματα κατήγγειλε χθες στην εκπομπή «ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ»ο γνωστός «παπαράτσι» και δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» Κυριάκος Κεσίσογλου.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του, ο «Ψευτομουφτής» Ξάνθης κ.Μετέ που του έκοψε την… καλημέρα, διότι τον χαρακτηρίζει «Ψευτομουφτή», έβαλε τον «Τουρκόγυφτο» μειονοτικό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μάντατζη Τσετίν και του τηλεφώνησε, προκειμένου να του ζητήσει… «φωτογραφίες» με τους Έλληνες Πομάκους που πήγαν στην τελευταία εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων στο «ΚΤΗΜΑ» παρουσία και του Προέδρου της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ Πρόδρομου Εμφιετζόγλου!!!
«Κυριάκο, μου είπε ο Μετέ ότι ήσουν κι εσύ στην εκδήλωση του Εμφιετζόγλου στο ΚΤΗΜΑ. Να στις πληρώσουμε, δώσε μας μερικές φωτογραφίες για να δούμε, ποιοι Πομάκοι πήγαν στην εκδήλωση του Εμφιετζόγλου…», είπε ο Τσετίν στον γνωστό δημοσιογράφο που εξοργίστη έντονα και του απάντησε:
«Και τι είμαι εγώ κύριε Τσετίν; Ο ρουφιάνος σας; Δεν ντρέπεστε με τον τρόπο αυτό να τρομοκρατείτε τους Έλληνες Πομάκους και να μην τους αφήνετε ελεύθερους να εκφραστούν; Εκεί μέσα ήταν τόσα άτομα, σε μένα βρήκατε να πάρετε; Μήπως παρεξηγήσατε την φιλία μας; Τι πράγματα είναι αυτά; Τι τρομοκρατία είναι αυτή»
-Ρωτάμε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Έλληνα Πρωθυπουργό. Επικροτεί τις παραπάνω ενέργειες του βουλευτή του; Να επιχειρεί με τέτοιο τρόπο να θέλει να «ρουφιανέψει» και να «τρομοκρατήσει» τους Έλληνες Πομάκους;

31 Δεκεμβρίου

Οι νέοι Αντινομάρχες

Οι νέοι Αντινομάρχες

31 Δεκεμβρίου
«Προβληματίζεται» ο Νομάρχης για τους νέους Αντινομάρχες του 2010 και τα «σίγουρα» ονόματα καθώς φαίνεται είναι μόνο των Δημήτρη Γαλανόπουλου, Τουρκές και Πασχάλη Λύρατζη…
Ποιος θα είναι ο 4ος αντινομάρχης;
Ο Ανέστης Καραπάζογλου ή ο Περικλής Καρβουνίδης, ενώ δεν αποκλείεται τελικά ο Δημήτρης Παναγιωτάκης να πάει Πρόεδρος στα ΚΕΚ.
Οι οριστικές αποφάσεις πάντως θα παρθούν σήμερα ή αύριο…

31 Δεκεμβρίου

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ: Δεν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος, θα κάνω… κεμπάπια στην Αθήνα!

31 Δεκεμβρίου
Έκανε «πίσω» ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Σωτήρης Τσιακίρογλου, βάζοντας τέλος όλα τα σενάρια και ξεκαθάρισε χθες τη θέση του για τις δημοτικές εκλογές 2010.
Ο Σωτήρης ενώπιον του Δημάρχου Ξάνθης που επέλεξε το μαγαζί του για το καθιερωμένο γεύμα με τους δημοσιογράφους και που έχει τίτλο, «Δια χειρός Σωτήρη», προτίμησε το «Δια χειλών Σωτήρη…», για να «κλείσει» το θέμα της υποψηφιότητάς του, λέγοντας:
«Δεν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης στις εκλογές του 2010, διότι με ενδιαφέρει να επεκτείνω την επιχείρησή μου στην Αθήνα και ήδη αναζητώ μαγαζί σε περιοχή που ήδη έχω εντοπίσει…», είπε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών με χαμόγελο…
Οπότε μετά από αυτό, καλό θα ήταν ν’ ανοίξει κάπου κοντά στα «κεμπάμπια» του Προέδρου και ο κύριος Μπατζακίδης ένα κρεοπωλείο, για να κλείσει οριστικά το θέμα σχετικά με την στάση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ν. Ξάνθης στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.
Που μέχρι και χθες, ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ και απέναντι στη «πλατεία - ΤΕΡΑΣ» του Δημάρχου… για να μη ξεχνιόμαστε.

31 Δεκεμβρίου

Με ξεναγό τον… Σωκράτη, Πετσάλνικος, Καρχιμάκης και Παπουτσής γνώρισαν τη Δευτέρα τη Π. Πόλη!

31 Δεκεμβρίου

Την πανέμορφη Π. Πόλη, γνώρισαν την Δευτέρα το απόγευμα από κοντά με ξεναγό τον Σωκράτη Ξυνίδη τρία από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα οι Μιχάλης Καρχιμάκης (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), Πετσάλνικος (Πρόεδρος της Βουλής) και Χρήστος Παπουτσής (Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ).
Τι είχε συμβεί; Και οι «3» πρωτοκλασάτοι ήταν στα μέρη μας αυτές τις μέρες (Δράμα, Κομοτηνή, Καβάλα) κλπ οπότε ακούγοντας τον Σωκράτη τόσο καιρό να τους μιλάει για την γραφικότητα και ομορφιά της Π. Πόλης, αποφάσισαν να βρουν χρόνο και να… αποδράσουν από τα πολιτικά τους καθήκοντα, επισκεπτόμενη την ξεχωριστή Ξάνθη μας. Προκειμένου βέβαια και να τα πούνε από κοντά με τον Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου μεταξύ… τυρού και κρασιού σε ταβερνάκι της Π.. Πόλης.

31 Δεκεμβρίου

Ο μόνος σίγουρος αντιδήμαρχος για το 2010 είναι ο Μπεκτές και σας το υπογράφω αυτό!

Ο μόνος σίγουρος αντιδήμαρχος για το 2010 είναι ο Μπεκτές και σας το υπογράφω αυτό!

31 Δεκεμβρίου
Ο Δήμαρχος έχει «στριμωχτεί» για τους υπόλοιπους Αντιδημάρχους, ενώ δεν έχει κατασταλάξει ούτε για το πρόσωπο που θα αναλάβει Πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης. Πάντως εξακολουθούν να «παίζουν» τα ονόματα των Απόστολου Αγκόρτζα, Αλέκου Κυριακίδη, Γιάννη Χρηστίδη, Τάσου Θεοδωρίδη και… Μούρκα για ένα από τα αξιώματα!

31 Δεκεμβρίου

Αλέκος Κοντός: Γιατί όχι και… ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης;

31 Δεκεμβρίου
Μετά τις φιλοδοξίες του Παναγιώτη Σγουρίδη για τον Δήμο Ξάνθης, προκειμένου να «φύγουν»τα … «λαμόγια», φαίνεται πως ανάλογα μηνύματα άρχισαν να εκπορεύονται και από το περιβάλλον του βουλευτή Αλέκου Κοντού…
Όπως μαθαίνω, σε συζήτηση που έγινε στο «ΑΡΩΜΑ» την ημέρα των Χριστουγέννων, ο πρώην Υπουργός δεν απέκλεισε ακόμη και να κατέβει ο ίδιος ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, προκειμένου και το ΠΑΣΟΚ να μη πάρει τον Δήμο, αλλά και να φανεί η προσωπική πολιτική του εμβέλεια που αμφισβητείται μετά το «στραπάτσο» των Εθνικών (26.24%) και εσωκομματικών εκλογών όπου στήριξε Ντόρα…
Ενδεικτικό όμως είναι και το χθεσινό σχόλιο του φίλου του Σταύρου Καρυπίδη που με νόημα αφού αναφέρεται στην ομιλία του βουλευτή Ξάνθης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, καταλήγει με νόημα για τον Κοντό:
-Μέχρι και υποψήφιο δήμαρχο το βλέπω…

31 Δεκεμβρίου

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥΣ» ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ;;;

31 Δεκεμβρίου
Κι άντε έσπευσαν ορισμένοι επιχειρηματίες των γύρω καφέ να βάλουν τις καρέκλες τους, για να «προκαταλάβουν» τον Δήμο Ξάνθης με το μοίρασμα των θέσεων στη νέα «πλατεία»...
Τι θα γίνει όμως με δύο μαγαζιά που ήδη με τα νέα σχέδια, δεν έχουν χώρο να βάλουν τα δικά τους τραπεζάκια;
Οι καμάρες-έκτρωμα της νέας πλατείας με τα «περίεργα» σιντριβάνια, έχουν βάλει σε δεύτερη μοίρα τον παραδοσιακό πλάτανο της πλατείας.
-Τι θα γίνει λοιπόν με τα τραπεζάκια του Lorenzo και της «Λευκοθέας» που βρίσκεται απέναντι από τον πλάτανο;
Αυτοί θα μείνουν απ’ έξω κύριε Δήμαρχε;

31 Δεκεμβρίου

ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ «ΚΟΛΛΗΤΟΙ» ΝΑ... ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ!

31 Δεκεμβρίου

Είναι δυνατόν λοιπόν επειδή κάναμε εμείς ένα ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και σοβαρό ρεπορτάζ σε σχέση με την κίνηση Σγουρίδη για «ανεξάρτητο Δημοτικό συνδυασμό», ξαφνικά να γινόμαστε...στόχος των πρώην «κολλητών» του Πεντζουρίδη κλπ.
-Έλεος κύριε Σγουρίδη...
Να ξαναγίνεις «κολλητός» με τον γνωστό Π.Β.Π. γιατί δεν μπορεί ανάμεσα σε τέτοιες μεγάλες... και ποιοτικές φιλίες, να υπεισέρχονται τρίτοι...
Άντε για να... ησυχάσουμε και να ηρεμήσουμε όλοι μας!
-Ταιριάζετε άλλωστε τόσο πολύ ο ένας με τον άλλο... ώστε σου προτείνω φίλτατε Σγουρίδη αν κατέβεις τελικά ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος, ή να πάρεις... εκπρόσωπο Τύπου τον Πεντζουρίδη και να οργανώνει τις ομιλίες σου όπως έκανε με τον Λεοντή, ή γιατί όχι, να τον κατεβάσεις και υποψήφιο Δημοτικό σύμβουλο!!!
Θα «σαρώσετε» σαν «δίδυμο»...

31 Δεκεμβρίου

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο «ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΣ» ΜΕΤΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΑΣ...!

31 Δεκεμβρίου

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Και πλήρως ευθυγραμμισμένος με το Τουρκικό κράτος, ο γνωστός «Ψευτομουφτής» κ. Μετέ, αμφισβητεί με ανακοίνωσή του, την Οικουμενικότητα του Πατριάρχη μας.
Και ιδού τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το συγκεκριμένο «φίδι»...
«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Παρακολουθούμε από κοντά τις δηλώσεις του θρησκευτικού ηγέτη της Ορθόδοξης Ρωμαίικης Μειονότητας της Ιστανμπούλ κ. κ. Βαρθολομαίου που έκανε στην Αμερικανική τηλεόραση CBS οι οποίες έρχονται συχνά στην επικαιρότητα τόσο στον τύπο όσο και στα τηλεοπτικά κανάλια» κλπ.
-Βρε ουστ!!! «Τουρκόσκυλο» που τολμάς και μιλάς για τον Οικουμενικό Πατριάρχη...
Και δεν σέβεσαι ούτε την χώρα που σε φιλοξενεί και σε ανέχεται να «πρακτορεύεις» ανοιχτά σε βάρος της...

31 Δεκεμβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!!!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!!!

31 Δεκεμβρίου
*Λέτε να το δούμε κι αυτό;
-Πάντως όπως έμαθα, σε ευθεία ρήξη με τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά στη Ξάνθη Διονύση Βώβο ήρθε το πρωί των Χριστουγέννων ο «βατοπεδινός» βουλευτής της Ν.Δ. Κοντός Αλέκος όταν ο πρώτος υπερασπίστηκε με πάθος τον νυν Πρόεδρο της Ν.Δ. και είπε ότι «όσοι βουλευτές αναμίχθηκαν σε «σκάνδαλα θα είναι εκτός ψηφοδελτίων στις επόμενες Εθνικές εκλογές»... με αποτέλεσμα να αντιδράσει ο δεύτερος έντονα και να εκραγεί!
-Λέγοντας ότι έχει... προσωπική δύναμη και λαό που τον ακολουθεί και ενδέχεται να κατέβει ακόμη και ως... ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης!
-Οπότε Σγουρίδη, παράτα τα από τώρα, ή κατέβα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος μαζί του!
......
*Η άποψη του Κοντού στην απόφαση Σαμαρά να θέσει εκτός κόμματος όλους τους «βατοπεδινούς»...
-Ψηφίστηκε και εκλέχθηκε από τον λαό και πήρε μάλιστα πάνω από 10.000 ψήφους!
-Βέβαια ξέχασε να πει ότι αυτό συνέβη γιατί ο Καραμανλής κατέβασε ψηφοδέλτιο με... «γλάστρες» στο Νομό Ξάνθης!!!
-Κι ότι το κόμμα εξ’ αιτίας του έπαθε την ΙΣΤΟΡΙΚΗ συντριβή του 26.24%!!!
......
*Αν άλλωστε είχε το Ξανθιώτικο λαό μαζί του όπως ισχυρίζεται ο Κοντός, θα κατάφερνε να βγάλει και την Ντόρα στη Ξάνθη πρώτη...
-Αλλά ακόμη και με την στήριξη των Τσαλίδη - Ζαγναφέρη και Νομάρχη, ελλείψει τρίτου.... δεύτεροι ήρθαν!!!
Έτσι για να μη ξεχνιόμαστε, αφού χθες εκτός των άλλων, ο Αντώνης Σαμαράς συμπλήρωσε έναν μήνα ακριβώς ως νέος Πρόεδρος του κόμματος!!!
.......
*Που βγήκε όμως η είδηση;
Ότι ο Κοντός –όπως έγραψα και παραπάνω- δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατέβει ακόμη και... ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης στις επόμενες δημοτικές εκλογές!!!
Απίστευτο κι όμως αληθινό, άσχετα αν μετά το σημερινό μου σχόλιο ισχυριστεί ότι έκανε... «πλάκα» στον Διονύση, ή ότι είπε...το είπε επάνω στα νεύρα του!!!
......
*Διότι –όπως είπε- μπορεί ως βουλευτής να κατέβει ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, για να αποδείξει και την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ του δύναμη!
-Με τον... Μούρκα και τον Τσέπελη ή χωρίς τον Μούρκα φίλτατε Αλέκο;
Αυτό δεν μας το διευκρίνισες...
-Διότι στη περίπτωση αυτή, εμείς θα ‘χουμε μαζί μας τον Τάσο Θεοδωρίδη!!!
......
*Ποιοι είμαστε εμείς;
-Αυτοί που ακόμη δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως ο σεμνός Κοντός που πιστέψαμε και στηρίζαμε...
-Εξελίχθηκε έτσι!!!
......
*Κι ένα παλιό αλλά αυθεντικό, για να δείτε πως λειτουργούν η «παρέα»...
-Παραμονή λοιπόν των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, ο γνωστός «Πύρρος» πλησιάζει με ένα μάτσο αιτήσεις τον Διονύση Βώβο, τους τις δείχνει και του λέει κομπάζοντας!
-Αυτοί που ΞΕΡΟΥΝ, έτσι κάνουν εκλογές!!!! Αύριο θα δεις πως θα σαρώσει η Ντόρα στη Ξάνθη!!!
-Και την άλλη μέρα, βγαίνει πανηγυρικά από τις κάλπες... Αντώνης Σαμαράς!!!
......
*Πράγματι... ξέρουν οι άνθρωποι να κάνουν εκλογές!
-Τους έγραψαν ναι μεν μέλη, αλλά οι απλοί άνθρωποι από αντίδραση απέναντί τους και λόγω της... αγάπης και του σεβασμού που τους έχει, αντί να ψηφίσουν Ντόρα, ψήφισαν... Σαμαρά!!!
-«Πύρρος» ο ανεπανάληπτος...!

29 Δεκεμβρίου

ΔΥΟ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ! Και για Σγουρίδη, & για Πεντζουρίδη!

29 Δεκεμβρίου
Όταν εμείς «τολμούσαμε» να τα βάλουμε με τον πανίσχυρο «Σγουριδισμό» οι περισσότεροι γαλάζιοι και πράσινοι Νομάρχες και Δήμαρχοι, «στοιβάζονταν» στα σκαλοπάτια της Βουλής…

*Όταν ένας πολιτικός δεν έχει τα «κότσια» να επιβεβαιώνει αυτά που λέει ενώπιον 25 ανθρώπων, τότε σημαίνει ότι δεν έχει και τα «κότσια» να κάνει τις «ανατροπές» που «απαιτούν» οι πολίτες…
*Αν ο Δήμαρχος Ξάνθης δεν μπορεί να αντιληφθεί «ποιόν» ή «ποιους» υπονοεί ο Σγουρίδης με τη φράση «Όλοι μαζί, να διώξουμε την κόπρο του Αυγείου από τη Δημαρχία…», ας τον μηνύσει για να… μάθει! Οι πολίτες πάντως δεν έχουν κανένα ερωτηματικό…
Όταν εμείς «τολμούσαμε» να τα βάλουμε με τον πανίσχυρο «Σγουριδισμό» οι περισσότεροι γαλάζιοι και πράσινοι Νομάρχες και Δήμαρχοι, «στοιβάζονταν» τότε στα σκαλοπάτια της Βουλής…
«Γλύφοντάς» τον στη κυριολεξία. Όπως και οι νυν υβριστές του…
Εμείς ουδέποτε ταυτιστήκαμε ή συμπορευθήκαμε με τον «Σγουριδισμό», ώστε να μπορεί σήμερα ο οποιοσδήποτε να μας «κατηγορεί» ότι τον «χτυπάμε» τώρα που είναι πλέον «αδύναμος» κι όχι… «πανίσχυρος»!
Ωστόσο μας προξένησε μεγάλη απορία όταν στο φύλλο της «ΘΡΑΚΗΣ» τη περασμένη Πέμπτη (24/12) με την υπογραφή κάποιου Γιώργου Συληγαρδάκη που προσφάτως «μετακόμισε» από το «Εμπρός» στις εφημερίδες «Θράκη» και «Επικαιρότητα», φιλοξενήθηκε μια «υποτιθέμενη δήλωση» του Σγουρίδη για δικό μας ρεπορτάζ, ΑΠΑΞΙΩΝΤΑΣ ο συντάκτης της να πάρει παράλληλα και την δική μας άποψη… για λόγους ευνόητους.
ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΗ «ΘΡΑΚΗ» ΠΕΝΤΖΟΥΡΙΔΗΣ-ΣΥΛΗΓΑΡΔΑΚΗΣ
Στην «ΘΡΑΚΗ» λοιπόν της Πέμπτης 24 Δεκεμβρίου 2009, μεταξύ των άλλων δημοσιεύτηκαν τα παρακάτω:
«Στη χθεσινή έκδοσή του ο «ΜΑΧΗΤΗΣ» έγραψε μεταξύ άλλων:
«…Ενδεικτική λοιπόν είναι η δήλωση του Παναγιώτη Σγουρίδη όταν είδε την θερμή αποδοχή της υποψηφιότητάς του στη τοπική κοινωνία και τον ρώτησε ένας από τους παρόντες, αν προτίθεται να διεκδικήσει τον Δήμο της Ξάνθης… «Όλοι μαζί, να διώξουμε την κόπρο του Αυγείου από την Δημαρχία…!»»
Και συνέχιζε η εφημερίδα «ΘΡΑΚΗ» κάνοντας υποτίθεται… «ρεπορτάζ» για το δικό μας… «ρεπορτάζ»:
«Πιο συγκεκριμένα, σε προσπάθεια της «Θ» να επικοινωνήσει μαζί του για το ίδιο θέμα, ο κ. Σγουρίδης μας τόνισε ότι «δεν διαψεύδω ούτε επιβεβαιώνω πράγματα τα οποία γράφει ο καθένας χωρίς να έχω πει τίποτε σχετικό εγώ. Απορώ μάλιστα, αφού σήμερα έχει επικοινωνήσει μαζί μου σχεδόν όλος ο τοπικός τύπος για το ίδιο θέμα, πως γίνεται να παρασύρεστε όλοι από κάτι που έγραψε από το μυαλό του ένας άνθρωπος τον οποίο έχω μηνύσει και έχω καταδικάσει στα ελληνικά δικαστήρια σε 11 μήνες φυλάκιση και με τον οποίο δεν έχω ούτε καλημέρα»
«ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΑΝ» ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΣΓΟΥΡΙΔΗ!
Όπως ήταν επόμενο, η δήλωση του κυρίου Σγουρίδη μας προκάλεσε από τη μια «μειδιάματα» από την άλλη όμως προβληματιστήκαμε, διότι «εδώ και καιρό, τουλάχιστον μια…καλημέρα την έχουμε με τον πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής. Από το 1995 μέχρι σήμερα πέρασαν 14 χρόνια…»!!!
Κι επειδή γνωρίζουμε και τη λειτουργία του γνωστού Π.Β.Π, τίποτα δεν μας παραξένεψε στο δημοσίευμα, διότι σε άλλη περίπτωση ο Συληγαρδάκης είχε το θάρρος να μας πάρει τηλέφωνο και να πάρει και τη δική μας άποψη!
Ωστόσο ο ίδιος ο Παναγιώτης Σγουρίδης έσπευσε να αποκαταστήσει την αλήθεια, επικοινωνώντας μαζί μας και τονίζοντάς μας με έμφαση τα παρακάτω:
«Πράγματι με πήρε από τη «ΘΡΑΚΗ» ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, αλλά εγώ προσωπικά ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ! Απλά χαριτολογώντας του είπα ότι, «μολονότι εγώ τον Παπαδόπουλο τον οδήγησα στα δικαστήρια και τον καταδίκασα, τον παραδέχομαι. Είναι πολύ μάγκας και ο καλύτερος δημοσιογράφος, αφού σας έκανε όλους για μια ακόμη φορά να τρέχετε από πίσω του και να ψάχνετε…»!
ΔΥΟ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!
Και για Σγουρίδη, & για Πεντζουρίδη!
ΩΣΤΟΣΟ πέραν των παραπάνω οφείλουμε στους δύο πρώην «κολλητούς» και «φίλους» Σγουρίδη και Πεντζουρίδη δύο ξεκάθαρες απαντήσεις.
Απάντηση 1η προς Σγουρίδη:
1.Όταν ένας πολιτικός δεν έχει τα «κότσια» να επιβεβαιώνει αυτά που λέει ενώπιον 25 ανθρώπων, τότε σημαίνει ότι δεν έχει και τα «κότσια» να κάνει τις «ανατροπές» που «απαιτούν» οι πολίτες….
2.Την χρονική περίοδο που «καυχιέσαι» κύριε Σγουρίδη (1995-1997) ότι με «καταδίκασες» στα δικαστήρια, κι εγώ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑ δύο τοπικούς εκδότες με τελεσίδικες αποφάσεις του Εφετείου Κομοτηνής αλλά και στα πολιτικά δικαστήρια, εξ’ αιτίας σου! (Σ. Σ. Φιλοξένησαν στα έντυπά τους, συκοφαντικές και εξυβριστικές επιστολές σου σε βάρος μου) Κι εσύ την «γλίτωσες» αποκλειστικά και μόνο διότι είχες ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ!!! Πίσω από την «οποία» καλύφθηκες τόσο στις δικές μου μηνύσεις, όσο και στη μήνυση του τότε βουλευτή Νίκου Λαμπαδάρη!
3.Όταν λοιπόν «θυμάσαι» κάποια πράγματα «και χαίρεσαι», θα πρέπει με ΣΕΒΑΣΜΟ να λές όλη την αλήθεια κι όχι τη μισή στους πολίτες….Κι όχι αυτά που σε «βολεύουν»!
4.Δεν χρειάζομαι «πιστοποιητικά» από σένα για την δημοσιογραφία μου. Το ότι από το 1981 μέχρι σήμερα τα έντυπα που εκδίδω είναι ΠΡΩΤΑ σε αναγνωσιμότητα, δεν είναι τυχαίο….
Απάντηση 2η προς Πεντζουρίδη:
1. Όφειλες κι εσύ κι ο συνεργάτης σου να ρωτήσετε και μένα για την δήλωση του κυρίου Σγουρίδη και να πάρετε και τη δική μου θέση. «Αθλίως» σκεπτόμενος, δεν το έπραξες…ενώ εγώ στη πρόσφατη αντιπαράθεσή σου με τον Βαγγέλη Βασιλειάδη, σου «δίδαξα» τι σημαίνει «ευπρέπεια»…
2. Το με «ένα σμπάρο δύο τρυγόνια» που επεχείρησες φίλτατε Π.Β.Π, δυστυχώς φανερώνει ένα πράγμα. Ότι με τίποτα δεν αλλάζεις!!! Και δεν αξίζεις ούτε τη μεγαλοψυχία μου… Ότι και να έχεις εσύ (τώρα) με τον Σγουρίδη, αυτό αποτελεί «προσωπική σας υπόθεση» Ίδια «οικογένεια» είστε να τα ΛΥΣΕΤΕ όπως έχετε μάθει τόσα χρόνια…
3. Αν θέλεις να υπενθυμίσω τις δικές σου τελεσίδικες καταδίκες στο Εφετείο, μπορώ κάλλιστα να σου υπενθυμίσω τη γνωστή υπόθεση με το Επιμελητήριο…
Δεν είναι δυνατόν στον άνθρωπο που «χρωστάς» το ότι «δεν πήγες ΦΥΛΑΚΗ», να του φέρεσαι με τόσο «υποκριτικό» και «ύπουλο»τρόπο… Δεν αδίκησες εμένα αλλά μόνο τον εαυτό σου. Κρίμα μόνο γιατί πίστευα ότι άξιζες για καλύτερα πράγματα…
ΚΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗ «Θ» ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ….
Στην εφημερίδα «ΘΡΑΚΗΣ» όμως είδα και τον Δήμαρχο Ξάνθης να «σχολιάζει» το ρεπορτάζ του «Μαχητή» με μια επίσης υποκριτική δήλωση, οπότε οφείλω και σε αυτόν μια απάντηση.
Κατά την εφημερίδα «Θράκη» λοιπόν, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ερωτηθείς για το ίδιο θέμα, απάντησε:
«Δεν είμαι εγώ εκείνος που θα ερμηνεύσει τις δηλώσεις του κου Σγουρίδη, αν και πιστεύω ότι δεν έχουν γίνει δηλώσεις. Εντούτοις, αν θεωρήσουμε ότι έχουν ειπωθεί όλα αυτά που δημοσιεύονται, τότε, θα πρέπει ο κ. Σγουρίδης, να εξηγήσει και τι εννοεί…».
Απάντηση 3η προς Δήμαρχο Ξάνθης
1. Είναι δυνατόν να αμφισβητεί ο Δήμαρχος Ξάνθης τη δήλωση του κυρίου Σγουρίδη ισχυριζόμενος ότι «δεν έγινε»;;; Και ούτε λίγο ούτε πολύ να χαρακτηρίζει «αναξιόπιστη» την εφημερίδα που μέχρι σήμερα (από το 1994), τον ΕΞΕΦΡΑΖΕ δημόσια στον πολιτικό του λόγο.
2. Η δήλωση του κυρίου Σγουρίδη γνωρίζεις πολύ καλά φίλτατε Λάκη γιατί στην ίδια ομάδα είστε άλλωστε, (της ΑΣΠΙΔΑΣ Ξάνθης), έγινε και παρα-έγινε!!!
-Άλλωστε τον τελευταίο καιρό συχνά πάς στου Δάγκα και γνωρίζεις πολύ καλύτερα από τον καθένα ότι, «υπάρχει ήδη ανεξάρτητη δημοτική κίνηση Σγουρίδη..»! Που με τον Πεντζουρίδη μάλιστα σφόδρα κατά, αποκτάει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική…
3. Αν φίλτατε Δήμαρχε της Ξάνθης δεν μπορείς να αντιληφθείς «ποιόν» ή «ποιους» υπονοεί ο Σγουρίδης με τη φράση «Όλοι μαζί, να διώξουμε την κόπρο του Αυγείου από τη Δημαρχία…», ας τον μηνύσεις για να….μάθει! Διότι την δική σου δημοτική παράταξη ευθέως «φωτογραφίζει»…
-Οι Ξανθιώτες πάντως δεν έχουν κανένα ερωτηματικό… Και φυσικά ο νούς τους στον πρώτο και καλύτερο που «προσέτρεξε» είναι στον «αφανή εταίρο» του Elisso…Που ποιος ξέρει μέχρι το τέλος της 4ετίας που αλλού μπορεί να τον «ανακαλύψουμε» και πάλι ως… «αφανή εταίρο»!!!
ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥΛΙΟ
Και μια λιτή και ξεκάθαρη απάντηση στον «εργολάβο», γεν. διευθυντή της ΣΕΚΑΠ και νέο Διευθύνοντα σύμβουλο της ΒΙΟ-FILTER Χρίστο Πούλιο σχετικά με τις δηλώσεις του στην ίδια εφημερίδα (ΘΡΑΚΗ) και τους «πιστούς που καλεί να προσέλθουν…»!
-Φίλτατε Χρίστο, μου θυμίζεις το γνωμικό, «άλλαξε τα ρούχα του ο Μανωλιός και τάβαλε αλλιώς…»!
Μόνο ο σημερινός Δήμαρχος με τον «υπαρχηγό» του εφόσον διατηρηθεί το ίδιο «δημοτικό τοπίο» μπορούν να σε βγάλουν Δήμαρχο αυτής της πόλης…
-Δυστυχώς όμως για σένα, «οι Ξανθιώτες (πολίτες) όπως έχουν ήδη αποδείξει στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις προηγούνται πλέον των πολιτικών…!».
Π.Π.

29 Δεκεμβρίου

«Καθαρίζει» τους βατοπεδινούς!

29 Δεκεμβρίου
Το «ΚΑΡΦΙ» επιβεβαιώνει τις πληροφορίες μας, πριν την έναρξη των εργασιών της Εξεταστικής, ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ θα ξεκαθαρίσει ότι «όποιος εμπλέκεται» στη συγκεκριμένη υπόθεση, «δεν έχει θέση στη Ν.Δ.».ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΠΛΗΝ…ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;
*«Ουδέποτε κατάλαβε κανείς γιατί κόπηκε ο Βουλγαράκης και έμειναν στα ψηφοδέλτια ο Μπασιάκος, ο Κιλτίδης και ο Κοντός», αναφέρουν με νόημα στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά στο ΣαμαράΠιστός στις «προεκλογικές» δεσμεύσεις του (στην εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή του νέου Αρχηγού της Ν.Δ.), ο Αρχηγός της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς «καθαρίζει» τους βατοπεδινούς!
Συγκεκριμένα «ΤΟ ΚΑΡΦΙ» επιβεβαιώνει πλήρως τις πληροφορίες μας, αποκαλύπτοντας ότι πριν την έναρξη των εργασιών της Εξεταστικής, ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ θα ξεκαθαρίσει ότι «όποιος εμπλέκεται» στη συγκεκριμένη υπόθεση, «δεν έχει θέση στη Ν.Δ.»!
Σύμφωνα πάντα με «ΤΟ ΚΑΡΦΙ»:«Εκτός από την υπόθεση της Siemens με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η Εξεταστική για το Βατοπέδι.
Λογικό, αφού στο συγκεκριμένο σκάνδαλο εμπλέκονται στελέχη που βρίσκονταν στην αυλή του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Γι’ αυτό και η στάση της νέας Ν.Δ. εμπεριέχει αρκετό ρίσκο.
Ωστόσο, στο περιβάλλον του Σαμαρά θεωρούν ότι είναι μοναδική ευκαιρία για να «πετάξουν» οριστικά εκτός κόμματος όσους δημιουργούν ακόμη και σήμερα αρνητικά ανακλαστικά στην κοινή γνώμη.
Με δεδομένο μάλιστα ότι οι περισσότεροι εξ αυτών στήριξαν την Ντόρα, δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να το κάνουν.
Οι «προγεγραμμένοι» είναι ποιοι ο Θ. Ρουσόπουλος, ο Γ. Βουλγαράκης, ο Π. Δούκας, ο Σ. Τσιτουρίδης, ο Ευ. Μπασιάκος, ο Κ. Κιλτίδης και ο Αλ. Κοντός».
Και συνεχίζει «Το ΚΑΡΦΙ» και με δεύτερο σχόλιο για το ίδιο θέμα στο οποίο τονίζει με έμφαση:
«Εκτός Κοντός και Κιλτίδης
Ήδη οι τέσσερις πρώτοι έμειναν εκτός ψηφοδελτίων. Πριν από την έναρξη των εργασιών της Εξεταστικής, ο Σαμαράς θα ξεκαθαρίσει ότι όποιος εμπλέκεται στην συγκεκριμένη υπόθεση «δεν έχει θέση στη Ν.Δ.».
Έτσι θα μπορέσει να δικαιολογήσει τον «αποκεφαλισμό» του υπασπιστή της Ντόρας, πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Κιλτίδη, όπως και του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρου Κοντού. «Ουδέποτε κατάλαβε κανείς γιατί κόπηκε ο Βουλγαράκης και έμειναν στα ψηφοδέλτια ο Μπασιάκος, ο Κιλτίδης και ο Κοντός», αναφέρουν με νόημα στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά στο Σαμαρά.
Εκτός από τους δύο, θα «φάει»και τον κουμπάρο του Καραμανλή, τον πρώην υπουργό Μπασιάκο. Στη Ρηγίλλης θεωρούν ότι οι επιλεκτικές καρατομήσεις έφεραν το αντίθετο από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και ο νέος πρόεδρος έχει αποφασίσει να «καθαρίσει» πριν από το συνέδριο όσους ενεπλάκησαν σε υποθέσεις που κόστισαν στη Ν.Δ. Μάλιστα θεωρεί ότι, από την στιγμή που θα τους αποπέμψει, δεν θα έχει οποιαδήποτε αξία η μεταγραφή τους στον Καρατζαφέρη.»
Και καταλήγει η εφημερίδα με νόημα:
«Ο Σαμαράς πιστεύει ότι είναι εύκολο να κάνει τη μεγάλη κάθαρση στους βατοπεδινούς. Και αυτό γιατί θα τολμήσει να τους υπερασπιστεί η Ντόρα. Αν το κάνει, θα επιβεβαιώσει αυτό για το οποίο την κατηγορούσε προεκλογικά. Ότι, δηλαδή, έχει μαζέψει όλους όσοι ενεπλάκησαν σε υποθέσεις σκανδάλων».

29 Δεκεμβρίου

«Tαξίδι» στην Ξάνθη μέσω Aυστραλίας!

29 Δεκεμβρίου
Oλυμπία Δουκάκη και Nάντια Tασοπούλου ετοιμάζουν φιλμ που θα αναφέρεται στην Kατοχή, την Aντίσταση, τον Eμφύλιο και τη μετανάστευση!*Tο σενάριο της ταινίας έγραψε η Ξανθιώτισσα Aλεξάνδρα Λαζαρίδου, η οποία και θα είναι εκ των πρωταγωνιστών
Tαξίδι στην Eλλάδα προγραμματίζουν δύο καλλιτέχνιδες ελληνικής καταγωγής, η Eλληνοαμερικανίδα ηθοποιός Oλυμπία Δουκάκη και η Eλληνοαυστραλή σκηνοθέτρια Nάντια Tασοπούλου (Nadia Tass), προκειμένου να συζητήσουν για την ενδεχόμενη συμβολή της ελληνικής πολιτείας στην ταινία «Tο Tαξίδι». Eντός των ημερών, είναι προγραμματισμένη συνάντησή τους με το υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα του «AΠE-MΠE».
«Θέλω πάρα πολύ να κάνω μια ταινία στην Eλλάδα. Kαι ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη» δήλωσε η Nάντια Tασοπούλου. Aν τελικά γυριστεί αυτή η ταινία, κάτι που είναι πολύ πιθανό, θα είναι η πρώτη, τόσο της Δουκάκη όσο και της Tασοπούλου στην Eλλάδα.
Χρόνια αναζητούσε η Νάντια Τας, η γνωστή Ελληνοαυστραλέζα σκηνοθέτρια της «Εϊμι» και του «Μάλκομ», μια καλή αφορμή για να επιστρέψει με την επαγγελματική της ιδιότητα στη γενέτειρά της, την Ελλάδα. Ωραία τα μεγάλα αμερικανικά και αυστραλιανά στούντιο, υπέροχες οι ταινίες με τεράστια budget. Η ρίζα, όμως, είναι πάντα... ρίζα. Αυτήν αναζητούσε η πολυβραβευμένη Τας, όταν διάβαζε σενάρια που εκτυλίσσονται στα πάτρια εδάφη.
Ώσπου ξαφνικά, το θαύμα έγινε. Έφτασε, δηλαδή, στα χέρια της το «Ταξίδι» («The Journey») της σεναριογράφου και ηθοποιού Αλεξάνδρας Λαζαρίδου. Στη διαδρομή της υλοποίησης του παλιού μεγάλου οράματός της (τα γυρίσματα του φιλμ, αν όλα πάνε καλά, θα ξεκινήσουν στην Ελλάδα την άνοιξη του 2010), η Τας είχε την τύχη να συναντηθεί με δυο μεγάλες κυρίες: τη Φιόνα Σο και την Ολυμπία Δουκάκη. Θα είναι οι πρωταγωνίστριες του δίγλωσσου (ελληνοαγγλικού) «Ταξιδιού», για το οποίο η σκηνοθέτρια ξεκινά στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Ξάνθη και στην Πάτρα.
Από την Κατοχή στο σήμερα
«Επιτέλους θα γυρίσω την πρώτη μου ταινία στην Ελλάδα!», αναφώνησε η Τας στην παρουσίαση του πρότζεκτ. Ο ενθουσιασμός της ήταν φανερός. «Ήρθε η εποχή να μιλήσουμε στον έξω κόσμο για τον ελληνικό πολιτισμό και τα γεγονότα που σημάδεψαν την Ιστορία μας. Στο φιλμ θα υπάρχουν τα συλλογικά τραύματα της χώρας μας, οι αγώνες των τελευταίων 60 χρόνων και φαινόμενα όπως η μετανάστευση. Παρ’ όλο που η «πλατφόρμα» είναι η πολιτική, εντούτοις θα είναι μια ανθρώπινη ταινία», τόνισε. «Μ' ενδιαφέρουν οι εσωτερικές διαδρομές των προσώπων, τις οποίες θα παρακολουθήσουμε μέσα από τρεις ηρωίδες».
Το «Ταξίδι» εκτυλίσσεται στο σήμερα και, σε παράλληλη δράση, απ' το 1939 μέχρι 10 μέρες πριν από την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Γερμανούς. Κεντρική ηρωίδα του είναι η Μανταλένα Χατζοπούλου, γνωστή σταρ του αθηναϊκού βαριετέ στην Κατοχή. Ερχόμενη απ' το Παρίσι συναντά στην κατεχόμενη Αθήνα την Ελένη (θα την υποδυθεί η Ολυμπία Δουκάκη), η οποία και τη βγάζει στη σκηνή.
Ο ταραχώδης βίος της καλλιτέχνιδας ζωντανεύει μέσα από ένα ημερολόγιο που ανακαλύπτει σήμερα στην Ξάνθη η Μαρία, μια νεαρή κοπέλα που επιστρέφει στην Ελλάδα από τη Ν. Υόρκη για να συναντήσει στην Ξάνθη την άρρωστη θεία της, Νούλη (στον ρόλο η Φιόνα Σο).
«Το βάρος πέφτει στο '40, ενώ η κινηματογραφική "γραφή" θα είναι διαφορετική μεταξύ του ιστορικού κομματιού και τού σήμερα. Η δράση εποχής θα είναι στα ελληνικά, ενώ όσα εκτυλίσσονται σήμερα, στα αγγλικά», εξηγεί η Τας.
«Οι ηρωίδες επιφανειακά δεν έχουν τίποτα κοινό, δίνουν, όμως, μάχη για το ίδιο πράγμα», προσθέτει. «Το "γέμισμα" του εσωτερικού κόσμου τους είναι οι ελληνικές ρίζες τους. Κι εγώ αναζητώ αυτό που θα με "γεμίσει". Κι επιστρέφω στην Ελλάδα!».
Το σενάριο έχει πάντως το προνόμιο της μαρτυρίας από πρώτο χέρι. Κατ' αρχάς, όσον αφορά τη Μανταλένα Χατζοπούλου, υπάρχει ο χορογράφος Δημήτρης Ιβάνοφ. Ο Ιβάνοφ γνώρισε τη Μανταλένα Χατζοπούλου παιδάκι. Δεν βοήθησε μόνο στο σενάριο. Θα συμβάλει στη σκηνογραφική αναβίωση της εποχής του '40 αλλά και στις χορογραφίες του βαριετέ, μαζί με τον επικεφαλής των «Μοmix» Moses.
Στο σκέλος της αμετανόητης κομμουνίστριας θείας Νούλης, υπάρχει η μαρτυρία της σεναριογράφου Λαζαρίδου. Η Νούλη ήταν θεία της. «Η Φιόνα είναι η τέλεια ηθοποιός για τον ρόλο», υποστηρίζει η Τας. «Έχει την ψυχή αυτής της γυναίκας».
Είναι εντυπωσιακό το ότι η μεγάλη Ιρλανδέζα ηθοποιός αρνήθηκε πρόταση να συμπρωταγωνιστήσει στο Μπρόντγουεϊ με τον Τζέφρεϊ Ρας, για να μετάσχει στα γυρίσματα του «Ταξιδιού». «Διάβασα το σενάριο και με εντυπωσίασε», είπε η Σο. «Δεν έχω σχέση με την πολιτική ιστορία της Ελλάδας, ήθελα όμως να βυθιστώ σε αυτή την ιστορία. Ίσως στην ταινία της Τας μπορέσουμε να βρούμε την ουσία της γυναίκας».
«Πρέπει να καταστεί σαφές ότι το "Ταξίδι" δεν είναι μια χολιγουντιανή υπερπαραγωγή αλλά μια ευρωπαϊκή ταινία, που τυγχάνει να είναι ελληνική», προσθέτει η Λαζαρίδου. Δυστυχώς, το «middle budget» φιλμ, συμπαραγωγή της αυστραλέζικης «Castade Films» και της ελληνικής ομάδας «Θέσις», παρ' όλα τα διεθνή ονόματά του, ακόμα αναζητάει σπόνσορες!
«Oι περισσότεροι χρηματοδότες έχουν βρεθεί» λέει η Tασοπούλου, «αλλά απαιτείται και η συμβολή της ελληνικής πολιτείας, αφού τα περισσότερα γυρίσματα της ταινίας θα γίνουν στην Eλλάδα». Aν και η σκηνοθέτρια εργάζεται πάνω στο «Tαξίδι» δύο χρόνια και πλέον, δεν έτυχε καμιάς συμπάθειας από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση, όπως λέει με απογοήτευση η ίδια.
Tο σενάριο της ταινίας έγραψε η Aλεξάνδρα Λαζαρίδου, η οποία και θα είναι εκ των πρωταγωνιστών. «Eλπίζουμε ότι θα παίξουν ακόμα η Mελίνα Kανακαρίδη, ο Iσπανός Λούις Xόμαρ και η Φιόνα Σο (από τα φιλμ Xάρι Πότερ)» συνεχίζει η Tασοπούλου. «Aναμένοντας την τελική έγκριση προχωρούμε στην επιλογή των συνεργατών μας.
Θα είναι ένα φιλμ που αναφέρεται στην κατοχή του '40, την αντίσταση, τον εμφύλιο, τη μετανάστευση».
Tο «Tαξίδι» αφηγείται την ιστορία τριών γυναικών σε δύο χρόνους, το 1940 και σήμερα. Mια γυναίκα ταξιδεύει από το Mανχάταν στην Ξάνθη, συναντά μια θεία της και αναζητεί τις ρίζες μιας άγνωστης γυναίκας που έζησε στα χρόνια του 1940.
«H συναρπαστική και συγκινητική ιστορία της Eλένης, της ηρωίδας μου, με άγγιξε με όλα αυτά που συνάντησε στη ζωή της και με το πώς προσπάθησε να τα ξεπεράσει από το 1940 μέχρι σήμερα. Aυτό στάθηκε η αφορμή να γυρίσω, επιτέλους, μια ταινία στην πατρίδα μου» σημειώνει η σκηνοθέτρια.
Tα γυρίσματα θα γίνουν στην Ξάνθη, την Aθήνα, το Παρίσι και τη Nέα Yόρκη και η Nάντια φιλοδοξεί πως το φιλμ της θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο, ποντάροντας και στην πρωταγωνίστριά της για την οποία λέει: «H Oλυμπία Δουκάκη μπορεί να βγάλει στην οθόνη τις μύχιες σκέψεις της Eλένης, που είναι η ηρωίδα της ταινίας. Eίναι μία από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της, έχει τη δύναμη να παίξει πολλούς και διαφορετικούς ρόλους».

29 Δεκεμβρίου

ΨΙΘΥΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!

29 Δεκεμβρίου
*Με μια αποκλειστική είδηση ξεκινάω σήμερα και ιδού τι εννοώ…
……
*Η απόφαση ελήφθη χθες και… Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στο Κυβερνείο! Κι όσοι πιστοί προσέλθετε, γιατί θα χωρέσουν μόνο 300…
Όσοι και οι του Λεωνίδα!
-Στις «Θερμοπύλες» της διασκέδασης…
……
*Καθότι μόνο 300 άτομα θα χωρέσουν σύμφωνα με πληροφορίες μου στο ΡΕΒΕΓΙΟΝ του «Κυβερνείου» παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αφού τόσες είναι οι προσκλήσεις που θα εκδοθούν για την ερχόμενη Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου…
Και τις οποίες μπορεί ο κόσμος να εφοδιάζεται από σήμερα κιόλας από το Κυβερνείο. Πριν γίνουν ανάρπαστες.
……
*Οι λεπτομέρειες. Στο ρεβεγιόν λοιπόν της Πρωτοχρονιάς στο «Κυβερνείο», οι εκπλήξεις θα συναρπάσουν τους προσκεκλημένους, καθώς η WIND θα μοιράσει σε 5 τυχερούς που θα κερδίσουν τα φλουριά 5 κινητά τηλέφωνα ενώ με τη σειρά τους το Κυβερνείο θα κάνει κλήρωση για έναν (1) από τους τριακόσιους (300) ο οποίος θα κερδίσει ένα ρολόι ROLEX αξίας 3.500 ευρώ!!!!
-Φαντάζεστε «γύφτο» (εμένα δηλαδή…) με Rolex και κάθε φορά που θα δίνω πουρμπουάρ να το επιδεικνύω σαν… «γύφτικο» σκεπάρνι στις σερβιτόρες;
Ε, τι «ζήλιες» έχουν να πέσουν πάλι…
……
*Σημειώνω επίσης ότι με την πρόσκληση για το ρεβεγιόν του «Κυβερνείου» μπορείτε να έχετε απεριόριστο ποτό και φαγητό ενώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να βιαστούν καθώς ο αριθμός των προσκλήσεων είναι αυστηρά περιορισμένος.
-300 μόνο οι «τυχεροί» που θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν πανέμορφα και φυσικά να διεκδικήσουν τα υπέροχα αυτά δώρα…
Πέντε κινητά συν το Rolex!

*Αλλάζω θέμα. Ευα Μπάϊλα η μοναδική, η εκρηκτική, η γυναίκα…
-Η δημοφιλής τραγουδίστρια του Romeo live «καταγοήτευσε» τους πιστούς της, ξεσηκώνοντας την ατμόσφαιρα…
Με τις εκρηκτικές εμφανίσεις της!
-Και φυσικά την αξεπέραστη φωνή της…
Μας ταξίδεψε στα ουράνια! Συναρπάζοντας ακόμη και τον Γιάννη Γεωργανά που είχε κάτι μήνες και καιρούς να εμφανιστεί στα μπουζούκια…
……
*Στο ROMEO live είδα λοιπόν τη μέρα των Χριστουγέννων να διασκεδάζει και την όμορφη Μαρία τη Βραζιλιάνα με την υπέροχη Κάθριν και ριζικά ανανεωμένο νέο λουκ… Και ιδού με τι χαμόγελο ανταπέδωσαν στο φλας του «παπαράτσι» μου…
……
*Μάλιστα ο Χρήστος Κωσταράς μέχρι που τις χάρισε και ένα τραγούδι ανεβάζοντές τες στην πίστα, ενώ ο φοβερός τουμπερλεκίστας (καιρός είναι να μαθαίνει και λίγο ο Μάκης Αρίφογλου…), βαρούσε συνέχεια από ενθουσιασμό!!!
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις… Βραζιλιάνικες, ελληνικές ή κινέζικες… δεν έχει σημασία!
……
*Στο ROMEO live είδα και την όμορφη Γαλήνη με τον αγαπημένο της Γιάννη «Μουσούλα» κεφάτους, γιορτινούς…
Και φυσικά… ερωτευμένους!!!
-Τελικά αυτή η κολόνια «κρατάει» γερά… γεγονός που ομολογώ ότι με εξέπληξε. Περισσότερο από χρόνο συμπλήρωσε το ευτυχισμένο ζευγάρι…
……
*Αποκλειστικό. Πάλι με χρόνια και καιρούς, είδα επιτέλους τον γνωστό γιατρό Γιώργο Ζεμπεκάκη με την λαμπερή Ευδοξία στο πλευρό του όπως πάντα, να απολαμβάνουν το ποτό τους στην όμορφη Ξάνθη μας…
Χθες το βράδυ μάλιστα απόλαυσα τον γιατρό και στον Life 92l fm να μας ταξιδεύει με τις γνωστές μπαλάντες του…
……
*Είδηση; Όχι πλέον…
Πάντως από την ημέρα που η όμορφη Θεανώ χώρισε για την…αγκαλιά του αγαπημένου της Αργύρη Κατσίκα… Όλο και πιο συχνά την βλέπω στο ΑΔΙΕΞΟΔΟ! Χώρια που έγιναν «κολλητές» (με την αδελφή της), με την Αφροδίτη…
Με d.j. η μια, με μπάρμαν η άλλη… πώς να μη… «τακιμιάσουν»;;; Αδιέξοδο η φιλία τους…
……
*Μπορεί ο αγαπημένος της ο Λεωνίδας να έκανε Χριστούγεννα στη Κύπρο, η όμορφη Λένα Φερεσιάδου όμως… δεν έχασε καθόλου το χαμόγελό της και ήταν και τις μέρες των Χριστουγέννων το αστέρι του ΑΜΑΝ bar.