*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Αυγούστου

Τους «εκδικήθηκαν» λόγω… Αθωνικής;

29 Αυγούστου
Το χθεσινό σχόλιο του «Μ» για το εν «ψυχρώ» διωγμό των μικροπωλητών από τη Νομαρχία Ξάνθης μπροστά από την Πυροσβεστική, προκάλεσε την αντίδραση του Πανελλήνιου συλλόγου


ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ - ΓΑΛΑΝΟΠΟΠΟΥΛΟΥ
*Λίγες μέρες μετά την ΔΥΝΑΜΙΚΗ παρέμβαση των ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ξάνθης για το θέμα του Εμπορικού Κέντρου της ΑΘΩΝΙΚΗΣ, η Νομαρχία τους «έδιωξε» τους «πάγκους» μπροστά από την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ!
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:
Ευχαριστούμε τον Πάνο Παπαδόπουλο που τοποθετείται
σωστά στα δίκαια αιτήματα που μας αφορούν!Το χθεσινό σχόλιο του «Μ» για το εν «ψυχρώ» διωγμό των μικροπωλητών από τη Νομαρχία Ξάνθης μπροστά από την Πυροσβεστική, προκάλεσε την αντίδραση του Πανελλήνιου συλλόγου Μικροπωλητών που διάβασαν το σχετικό σχόλιο στο blog της εφημερίδας μας!!!
«Ευχαριστούμε τον Πάνο Παπαδόπουλο που τοποθετείται σωστά στα δίκαια αιτήματα που μας αφορούν», τονίζει το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ και το θέμα παίρνει μια νέα διάσταση…
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Έγραψε λοιπόν χθες Παρασκευής ο «Μαχητής» στην στήλη She Throw τα παρακάτω:
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!
«Έδιωξαν» τους μικροπωλητές γιατί… εμποδίζουν!
Ένα κομμάτι ψωμί έβγαζαν οι μικροπωλητές που είχαν τους πάγκους τους μπροστά στην Πυροσβεστική και άκουσον άκουσα, τι έκαναν οι άνθρωποι της Νομαρχίας, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που πήρα και φιλοξενώ στη στήλη:
«Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ξάνθης έχοντας την ευθύνη της λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς και ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για απρόσκοπτη έξοδο των οχημάτων της, προς αντιμετώπιση περιστατικών την ημέρα του Σαββάτου (ημέρα λαϊκής αγοράς), εκκένωσε όλες τις θέσεις των μικροπωλητών από την είσοδο της Πυροσβεστικής μέχρι την ΔΕΗ.
Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο της, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Νομαρχίας Ξάνθης»
-Μα είναι δυνατόν κύριε Νομάρχη… Να στερείτε το ΨΩΜΙ από 10-12 μικροπωλητές παραπάνω που βρίσκονταν εκεί, όταν εδώ και χρόνια η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ έπρεπε ήδη να είχε φύγει από τη συγκεκριμένη θέση της; Η οποία είναι εντελώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ και για την ίδια την υπηρεσία στην κατάσβεση των πυρκαγιών…
-Οι μικροπωλητές ξαφνικά τους…»έφταιξαν» κι όχι να μας «αδειάσουν» το χώρο και να η πόλη να «αναπνεύσει» εκεί με το νέο πάρκινγκ του Δημάρχου Ξάνθης;
ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ «Μ»
Το σχόλιο του Πάνου Παπαδόπουλου συγκίνησε τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ που με σχόλιο στο Maxhtis.blog.spot έγραψαν τα παρακάτω:
Κύριε Παπαδόπουλε καλό το σχόλιο σας. Δυστυχώς ο μικροπωλητής αποτελεί για όλους τους διοικούντες αμελητέα ποσότητα και δεν ακούγεται η διαμαρτυρία του μάλλον έντεχνα παρά από συγκυρίες.
Εμείς ως Συνδικάτο μικροπωλητών Ελλάδος αγωνιούμε για την επιβίωσή μας και ευχαριστούμε θερμά ανθρώπους όπως εσείς που τοποθετούνται σωστά σε δίκαια αιτήματα που μας αφορούν.
Φιλικά
Ψύκος Δημήτρης
Γ.Γ.Συνδικάτου μικροπωλητών Ελλάδος
Η ΑΘΩΝΙΚΗ, ΟΙ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ, Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ, Ο ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΝ ΨΥΧΡΩ… «ΔΙΩΓΜΟΣ»!
Η παραπάνω ιστορία όμως, δεν είναι τόσο απλή τελικά… Σύμφωνα με έρευνα που κάναμε και τα «παρασκήνια» που κυκλοφορούν ευρύτατα.
-Ναι μεν συζητήθηκε και στο παρελθόν το ίδιο θέμα και η «μεταφορά» των συγκεκριμένων μικροπωλητών σε άλλη θέση που μείωνε όμως σημαντικά το εισόδημά τους, αλλά όπως φημολογείται, «η δυναμική εμφάνιση των μικροπωλητών στο τελευταίο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ξάνθης και η αντίθεσή τους με το θέμα της ΑΘΩΝΙΚΗΣ, έγινα η αιτία «χωρίς» καμία χρονοτριβή ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης με τον Αντινομάρχη Ξάνθης Δημήτρη Γαλανόπουλο (υπέρμαχοι της ΑΘΩΝΙΚΗΣ), να αποφασίσει στον «εδώ και τώρα εν ψυχρώ διωγμό» τους!!!
-Τους «εκδικήθηκαν» λόγω… Αθωνικής; Γιατί αυτό ακούγεται και φαίνεται εκ του… αποτελέσματος. Λίγες μέρες μετά την ΔΥΝΑΜΙΚΗ παρέμβαση των ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ξάνθης για το θέμα του Εμπορικού Κέντρου της ΑΘΩΝΙΚΗΣ, η Νομαρχία «έδιωξε» τους «πάγκους» μπροστά από την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ!!!
Ενώ οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι υπήρχε κοινή πολιτική απόφαση των Νομάρχη-Αντινομάρχη Δ. Γαλανόπουλο και μετά «έδρασαν» οι υπηρεσίες ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΣ τους μικροπωλητές!!!

29 Αυγούστου

ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ Π. ΠΟΛΗΣ: Ξεκίνησαν με όραμα, κατέληξαν σε μια απέραντη… σουβλακιάδα!

29 Αυγούστου
Ανοικτή Επιστολή του Συλλόγου για την προστασία και την αναβίωση της Παλιάς ΞάνθηςΞανθιώτες και Ξανθιώτισσες,
Σε σύντομο χρονικό διάστημα η Παλιά Ξάνθη θα βρεθεί για μια ακόμη χρονιά το επίκεντρο των Γιορτών της Παλιάς Ξάνθης, που σύμφωνα με τον Δήμαρχο και τον επίσημο φορέα διοργάνωσης τους, τη Δ.Ε.Α.Ξάνθης είναι «μία από τις σημαντικότερες θεσμοθετημένες εκδηλώσεις του Δήμου Ξάνθης, που συνοδοιπορούν με τον πολιτισμό που παράγεται στην πόλη μας εδώ και δεκαεννέα χρόνια» και παρακάτω «η δημιουργική πανδαισία της μουσικής, του χορού, των εικαστικών και λοιπών εκδηλώσεων είναι απόλυτη έκφραση της κοινής γλώσσας των ανθρώπων του πολιτισμού».
Συμφωνούμε ως προς τη στόχευση οι Γιορτές να αποτελούν μία ευκαιρία ανάδειξης της θαυμάσιας αρχιτεκτονικής της Παλιάς Ξάνθης, όπως επίσης είναι μία ευκαιρία παραγωγής πολιτισμού, που θα τον γευτούμε όλοι εμείς οι κάτοικοι και οι επισκέπτες αυτής της πόλης.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου για την προστασία και την αναβίωση της Παλιάς Ξάνθης λυπάται που και αυτήν την φορά θα πρέπει να επισημάνει τα ίδια πράγματα όπως και στο παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια οι Γιορτές έχουν αποκλίνει των αρχικών στοχεύσεων. Ξεκίνησαν με όραμα και κατέληξαν σε μία απέραντη, κακόγουστη και μονοδιάστατη σουβλακιάδα, που λίγη σχέση έχουν με παραγωγή πολιτισμού.
Ο τρόπος διοργάνωσης τους έχει ως συνέπεια:
1) Ένα μεγάλο τμήμα των μονίμων κατοίκων της Παλιά Ξάνθης να δεινοπαθεί και να αναγκάζεται να ανέχεται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες καθημερινά επί 10ήμερο μία τρομακτική ηχορύπανση και να καθίστανται οι πόρτες και τα χαμηλά παράθυρά των σπιτιών τους δημόσια ουρητήρια και όχι μόνο.
2) Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι (κατά το πλείστον Καρναβαλικοί και ελάχιστα πολιτιστικοί, με εξαίρεση λ.χ. ΠΑΚΕΘΡΑ, Σύλλογος Εβριτών, ΦΕΞ) να στήνουν τα υπαίθρια στέκια τους άναρχα, απείθαρχα και χωρίς κανένα ειδικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, ώστε αφενός να δυσχεραίνεται επικίνδυνα η κίνηση των πεζών και αφετέρου να καθίσταται αδύνατη η άμεση και ανά πάσα στιγμή εύκαιρη διέλευση ασθενοφόρου, πυροσβεστικού οχήματος, αστυνομικού οχήματος. Όλα αυτά επιτείνονται από την όχι ιδιαίτερα κοινωνική συμπεριφορά των μελών των συλλόγων που αφήνουν τα τροχοφόρα οχήματά τους (αυτοκίνητα, μηχανές) οπουδήποτε.
3) Χιλιάδες κόσμου να συνωστίζονται άναρχα και απείθαρχα στα στενά σοκάκια της Παλιάς Ξάνθης, ώστε ανά πάσα στιγμή να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητά τους, όταν ένα οποιοδήποτε απρόσμενο γεγονός προκαλέσει τη αναγκαστική βίαιη εκκένωση τους.
4) Τα στέκια των συλλόγων να λειτουργούν χωρίς καμία μέριμνα για όλα αυτά τα εύφλεκτα υλικά που διαχειρίζονται, ώστε σε περίπτωση που ανακύψει ανάγκη πυρόσβεσης, να δύνανται να προκληθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
5) Οι Γιορτές να γίνονται θεσμός και ως θεσμός να βρίσκεται στο «απυρόβλητο», χωρίς να καταβάλλεται καμία προσπάθεια βελτίωσης και αναβάθμισής τους.
Έτσι τα τελευταία χρόνια οι Γιορτές «γίνονται» με τον τρόπο που «γίνονται» με συνέπεια ούτε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής του παραδοσιακού οικισμού να αναδεικνύονται ούτε και η λαϊκή παράδοσή του.
Η Παλιά Ξάνθη είναι το μοναδικό αξιοθέατο αυτής της πόλης που προσελκύει επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Είναι η ατμομηχανή της τουριστικής ανάπτυξης όλου του Νομού.
Γι’ αυτό λοιπόν δείξτε της την προσοχή που της αρμόζει και δικαιούται. Σεβαστείτε πρώτα και κύρια τους κατοίκους της που είναι η πιο σημαντική εγγύηση για να παραμείνει διατηρητέα η Παλιά Ξάνθη.
Απομακρύνεται από αυτήν την απέραντη «σουβλακιάδα» σε παρακείμενους χώρους (λ.χ. σε αμφότερες τις όχθες του ποταμού Κόσυνθου, στον χώρο του κολυμβητηρίου και λιμνίου) και κρατήστε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Επιτέλους δώστε καινούρια χάραξη και πορεία στις Γιορτές πάνω στα «πατήματα» των πρώτων εμπνευστών τους.
Κάνουμε έκκληση προς όλες τις υπεύθυνες αρχές αυτής της πόλης να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η διοργάνωση γιορτών τέτοιας έκτασης θέτει μία σειρά ζητημάτων σχετιζομένων με την πολιτική προστασία και τα αστικά δικαιώματα. Φροντίστε να λάβετε μέριμνα έτσι ώστε να μη βρεθεί η πόλη σε καταστάσεις ανεξέλεγκτες. Σας καλούμε να περιφρουρήσετε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας ενόψει όλων αυτών που πρόκειται να συμβούν κατά τη διάρκεια των Γιορτών. Ως ενεργοί πολίτες και κάτοικοι της Παλιάς Ξάνθης δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε απέναντι σε κάθε είδους παραβίαση των νομίμων δικαιωμάτων μας και επιφυλασσόμαστε αν χρειαστεί, να προβούμε σε ενάσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Συλλόγου της για την προστασία και την αναβίωση της Παλιάς Ξάνθης

29 Αυγούστου

ΨΙΘΥΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!

29 Αυγούστου
*ΜΕ τον Στέλιο Ελευθεριάδη, περάσαμε και περάσαμε στο ΑΙΓΛΗ νύχτες αδιάκοπες… χειμερινές και θερινές, πριν λίγα χρόνια… μέχρι να «χαθούμε», στην ίδια πόλη!
Περίμενα τη πρόσκληση, αλλά μάλλον με… ξέχασε και δικαιολογημένα, διότι σε έναν γάμο, πάντα ξεχνάς τους πιο καλούς φίλους κι… ιδίως αν δεν τους «γουστάρει» ο… πεθερός!
……
*ΣΤΗΝ μεγάλη είδηση. Ο Στέλιος Ελευθεριάδης που είναι από τα πιο καλά παιδιά, παντρεύτηκε πριν λίγες βδομάδες την πανέμορφη αντιδήμαρχο Κομοτηνής Έλενα Αντωνακάκη, κόρη του πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου μας.
……
*Ιδού λοιπόν και η πιο συγκινητική στιγμή για τον πρώην διοικητή του Νοσοκομείου μας και πατέρα της νύφης κ. Καρυοφίλλη Αντωνακάκη, την ώρα που συνοδεύει την κόρη του στην Εκκλησία για το μεγάλο γεγονός.
……
*Η είδηση; Τον γάμο λοιπόν του Στέλιου Ελευθεριάδη και της Έλενας Αντωνακάκη, τίμησε με την παρουσία του και ο Θρακιώτης Υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης με τα «δίδυμα» και την επίσης λαμπερή σύζυγό του.
……
*Αποδεδειγμένο. Όσοι καλλιτέχνες (μεγάλοι ή μικροί), γνωρίζουν την Ξάνθη και κυρίως τους Ξανθιώτες… πάντα θα «κολλάν» μαζί μας. Είμαστε καταδικασμένοι να τους «τρελαίνουμε».
……
*Αυτό βέβαια ισχύει σε μεγάλο βαθμό και με την μοναδική Άννα Βίσση.
-Σε τόσες πόλεις έχει πάει, τόσο κόσμο έχει δει, σε τόσα Φεστιβάλ έχει συμμετάσχει…
-Ήταν η πρώτη φορά που η ίδια προσωπικά επισκέφθηκε έναν Δήμαρχο για να τον ευχαριστήσει για την πρόσκληση και να φωτογραφηθεί μαζί του…
-Κύριε Φραγκούλη, κύριε Γιώργο Θεοφανόπουλε (Χατζιδάκι), σ’ ευχαριστούμε πολύ…
……
*Πολύ «μελαγχολικό» το είδα με τη μπύρα στο χέρι το πρώην αστέρι της «Ξανθίππης» στην Ελληνική βραδιά του My club τη περασμένη Τετάρτη…
-Όπως μου είπε πάντως, προς το παρόν σκέφτεται μόνο τη σχολή που θα πάει από Σεπτέμβρη… ηρεμεί και ξεκουράζεται.
……
*Στην «Πελαγία» θεάθηκαν το βράδυ της Πέμπτης Γιάννης και Φένια Τσαγκάλα με τη μικρή κόρη τους και τον Νεκτάριο Χρυσοστομίδη να παρακολουθούν το παιχνίδι της ΑΕΚ και να… ζητωκραυγάζουν στα γκολ! ΑΕΚάάάρα!
……
*Παρά τον «κακό καιρό», το ότι το κάμπινγκ δεν δούλεψε και το ΚΤΕΛ που καθυστέρησε τα δρομολόγια, ο Βασίλης Μπουζούρης ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που στήριξε και στηρίζει το BLUE bar στη Παραλία Μυρωδάτου, ενώ επέμενε ότι…
-Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου θα είναι ανοιχτά κι αυτός θα κοιμάται στο τροχόσπιτο…
-Ποιο καλή μοναξιά;
……
*Όπως μαθαίνω, στο ΑΡΩΜΑ του «Πύρρου» αλλά για να δούνε την Αφροδίτη που δουλεύει εκεί και να «πιούνε» τον καφέ της, θεάθηκαν την περασμένη Πέμπτη Κουλίτσα, Χρύσα Τζελέπη και Βίκη…
-Άρωμα ομορφιάς!
……
*Ποιότητα, κουλτούρα, ευγένεια… και βέβαια μεγάλη καλλιτέχνης. Η Κάρμεν Ρουγγέρη που βρέθηκε στη Ξάνθη για την μεταφορά της διασκευής «Η Χιονάτη και 7 νάνοι» από την ίδια… κυριολεκτικά ενθουσιάστηκε με τον κόσμο της Ξάνθης, ενώ ζήτησε από τον Δήμο φεύγοντας, «να ανακαινίσει το θερινό δημοτικό θέατρο»…
……
*Να και η πρωταγωνίστρια του έργου που έπαιξε την υπέροχη ΧΙΟΝΑΤΗ σε μια σκηνή του έργου η υπέροχη Ανδρομάχη Δαβλού.
-Αν και οι ΝΑΝΟΙ μόνο Νάνους δεν θύμιζαν…
……
*Τι γίνεται με την Ελευθερία την Κύπρια; Ήρθε ακόμη από την Κύπρο και ποιος είναι ο λόγος που «έκοψε» με όλες τις πρώην κολλητές της; Μήπως ο νέος καλοκαιρινός έρωτάς της; (12 κι ούτε ένα τηλεφώνημα…!).

29 Αυγούστου

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

29 Αυγούστου
Η εφημερίδα «Εμπρός» και η καλή δημοσιογράφος Μαριάνα Ξανθοπούλου, επιμένει ότι υπάρχει ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ του ΠΑΣΟΚ που δείχνει ότι στο Ν. Ξάνθης «το ΠΑΣΟΚ αύξησε την διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία στις 18 μονάδες…»!
Λογικά μπροστά σε αυτήν την επιμονή της δημοσιογράφου που ΑΡΝΕΙΤΑΙ πεισματικά να δώσει έστω ένα αξιόπιστο στοιχείο γι’ αυτήν, θα έπρεπε να… πεισθούμε κι εμείς γιατί αυτό… «συμφέρει» άλλωστε στη «γραμμή» μας, κατά το… ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!
Με μια διαφορά:
-Ότι τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ δεν γίνονται δημοσκοπήσεις!!! Επειδή ο μισός κόσμος λείπει σε διακοπές κι αυτό είναι γνωστό τοις πάση!!!
Και χθες όμως η κυρία Ξανθοπούλου επέμενε, προκαλώντας μας μάλιστα με το πρωτοσέλιδο του «Μ» στις 5/6/2009 που έγραφε «1Ο κόμμα και στο Νομό Ξάνθης η Ν.Δ. δείχνουν και τα γκάλοπ»! (Παραμονές Ευρωεκλογών…).
-Χωρίς όμως να μιλάει για… 18 μονάδες διαφορά ή οτιδήποτε άλλο!!!
-Μπροστά λοιπόν στη νέα επιμονή του «Ε» «λυγίζουμε»!
-Άλλος ένας λόγος για να γίνει «ανατροπή» στο τοπικό ψηφοδέλτιο της Ν.Δ… που με Κοντό - Τσαλίδη, πήγε ακόμη πιο κάτω σε ποσοστά, όπως αποκάλυψε και το «Εμπρός»!

29 Αυγούστου

ΕΧΟΥΝ ΧΙΟΥΜΟΡ! Αλλά και η αχαριστία, κακό πράγμα!!!

29 Αυγούστου

Σαφέστατα και δεν σκοπεύω να απολογηθώ στα δύο καλά «φιλαράκια», τον Καρυπίδη και τον «χορηγό» του κύριο «Πύρρο»…
Πόσο μάλλον στον Διαφωνίδη, τον Κοσμάκο και τους υπόλοιπους ΠΑΣΟΚους που μόνον αυτούς δεν θα ρωτούσε ο Καραμανλής τι ψηφοδέλτιο θα κατεβάσει στη Ξάνθη…
Ωστόσο έχω μια απλή απορία που μου την εκφράζουνε και πολλοί απλοί άνθρωποι…
-Αφού είμαι… «εύκολος» αντίπαλος για τον Κοντό Αλέκο, τότε σύσσωμη η «παρέα» Κοντού και τα φιλικά του έντυπα, γιατί από την ημέρα που διέρρευσε η πρόταση που έγινε για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. «κραυγάζουν» τόσο εναντίον μου;
-Ενώ στηρίζουν ακόμη και… Τσαλίδη;;;
-Εγώ να ‘μουν στη θέση τους, θα «παρακαλούσα» να έχει τόσο «εύκολο» αντίπαλο κι όχι την… «ανίκητη» κυρία Πελαγία Βώβου!
Ή και τον Ζαγναφέρη ακόμη…
Γιατί λοιπόν τους… «πονάω» τόσο πολύ;
Και επειδή η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ είναι κακό πράγμα, γιατί ο Σταυράκης ο Καρυπίδης, όταν τον απέλυε ο Μαρουφίδης από τη ΣΕΒΑΘ και ήταν επί ξύλου κρεμάμμενος, σε….μένα ΕΤΡΕΧΕ να τον υπερασπιστώ και να ‘ρθω κόντρα στην τότε ΠΑΣΟΚική διοίκηση!!!! (Και το ‘κανα βεβαίως με ψυχή…)
-Ούτε στον Κοντό δεν πήγε, ούτε στον «παλικαρά» Πύρρο, ούτε καν στον Λύρατζη…
-Μόνο σε ΜΕΝΑ!!! (Κι έτσι δικαιώθηκε…)
-Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ είναι κακό πράγμα Σταυράκη…!

29 Αυγούστου

Και… ΚΚΕ ακόμη μαζί μας…!

29 Αυγούστου

Θα τα πάρω βέβαια κάποια στιγμή και θ’ αρχίσω να δημοσιεύω ΟΝΟΜΑΤΑ που οι ίδιοι (!!!) μου ζήτησαν να δημοσιοποιήσω, για το ποιοι ενεργοί πολίτες «αυθορμήτως» έσπευσαν να μου δηλώσουν την φανατική υποστήριξή τους!!
-Και δεν αναφέρομαι βέβαια μόνο σε πρώην βουλευτές, ή κομματικά στελέχη της ΝΟΔΕ ή απλούς ψηφοφόρους, αλλά και… φανατικούς του ΠΑΣΟΚ και του… ΚΚΕ!!!
-Που θα ψήφιζαν για πρώτη φορά στη ζωή τους Νέα Δημοκρατία λόγω… Παπαδόπουλου και μου έκαναν ΟΡΚΟ μπροστά μου!!!
-Απαραίτητη διευκρίνιση. Ούτε στη μασονία ανήκουν, ούτε στα υψηλά οικονομικά στρώματα και κυρίως….δεν είναι από αυτούς που ΒΟΛΕΨΕ με θέσεις και αξιώματα ο πρώην Υπουργός ώστε να αναζητούν τώρα νέο «μαξιλάρι»…
-Πραγματικοί, έντιμοι αγωνιστές και κυρίως «σκεπτόμενοι» πολίτες που δεν «χαρίζουν»το μέλλον του τόπου ΜΑΣ στα σκουπίδια και στη «μαυρίλα»…

29 Αυγούστου

Κουϊζ

Κουϊζ

29 Αυγούστου
Μας «γάνιασαν» κύριε Πρωθυπουργέ. Διότι αν εξαρτάται από το ΠΑΣΟΚ, τον Κοντό Αλέκο, τον Καρυπίδη, τον Κοσμά και τον «Πύρρο» το… «ανανεωμένο» και δυναμικό ψηφοδέλτιο της Ν.Δ, στο Νομό Ξάνθης, προς τι τότε να μην τον… ΞΑΝΑβάλετε τον πρώην Υπουργό;;; Μη χάσουμε τη ψήφο και του κυρίου… Χατζηευαγγέλλου!

29 Αυγούστου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ «Ε» Ψεύδη όλα. Καμία σχέση δεν έχουμε με τον κύριο Γ. Τράγκα. Που το βρήκαν αυτό;

29 Αυγούστου

Και φυσικά… Παντελώς ψευδές είναι το δημοσίευμα του «Εμπρός» την περασμένη Πέμπτη που άφηνε υπονοούμενα για δήθεν οικονομική συνεργασία ανάμεσα στον γνωστό δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα και την ΣΕΚΑΠ!
-Και γι’ αυτό τα εγκώμια στην εφημερίδα… ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ από τον… Τράγκα!!!
-Ανύπαρκτο παντελώς το θέμα για την Διοίκηση Παππά στη ΣΕΚΑΠ καμία σχέση με τον κύριο Τράγκα και ο Πρόεδρος γελούσε όταν του τηλεφώνησα για αν τον ρωτήσω αν… «ταΐζει» και γι’ αυτό τον λιβανίζει (ο Τράγκας), όπως άφηνε να εννοηθεί το σχόλιο.
-Μήπως φίλτατε Γιάννη έχεις μείνει ακόμη στα χρόνια του… Ηλία Σεϊτανίδη;
Όπως επίσης, μου προκάλεσε απορία τι σχέση έχει ο Γιώργος Τράγκας με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ;;;
Από άλλη… χώρα είσαι και δεν γνωρίζεις ότι ο Τράγκας την ΧΩΡΑ έχει κι όχι το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ;
(Σ.Σ. Ψεύδη όλα. Καμία σχέση δεν έχουμε με τον κύριο Γ. Τράγκα. Που το βρήκαν αυτό… μου είπε έκπληκτος. Μα εκεί που «βρήκαν» και τ’ άλλα…).

29 Αυγούστου

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΞ’ ΑΡΧΗΣ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ΧΩΡΙΣ… ΓΛΑΣΤΡΕΣ!

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΞ’ ΑΡΧΗΣ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ΧΩΡΙΣ… ΓΛΑΣΤΡΕΣ!

29 Αυγούστου
Ξέρετε ποια είναι η διαφορά; Ότι εμάς μας ενδιαφέρει να γίνει ανατροπή και να ξαναγίνει πρώτο κόμμα στο Νομό η Νέα Δημοκρατία, εκλέγοντας δύο βουλευτές.
Το ποιοι θα είναι αυτοί, «μετράει» δεύτερο…
Είναι κι αυτό που λέμε, «άλλοι κόσμοι»…
-Διότι πρωτίστως απ’ ότι φαίνεται και από τις πρακτικές του, τον πρώην Υπουργό τον ενδιαφέρει να επανεκλεγεί για να συνεχίσει να έχει και τη βουλευτική ασυλία που του παρέχει σε μεγάλο βαθμό το «απυρόβλητο»….!

29 Αυγούστου

ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΚΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ;

29 Αυγούστου

Καλά θα κάνουν να μη προκαλούν οι «the voice of Kontos», γιατί στο ερώτημα ποια είναι σήμερα η αληθινή καταξίωση του πρώην Υπουργού τους στον Ξανθιώτικο, σίγουρα δεν μπορούν να απαντήσουν με τόσο κόσμο που του «έφυγε»…
Και φανταστείτε δηλαδή να μην είχε τους μηχανισμούς της ΣΕΚΕ ή των συνεταιρισμών, σε ποια θέση θα βρίσκονταν…
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Νέα Δημοκρατία για πρώτη στην ιστορία της, έπεσε τόσο χαμηλά σε ποσοστά στο Νομό Ξάνθης και οι δημοσκοπήσεις του ΠΑΣΟΚ -από τα φιλικά μάλιστα έντυπα του πρώην Υπουργού-!!!, δείχνουν να αυξάνει η διαφορά…
Λογικό είναι λοιπόν το ΠΑΣΟΚ και τα φιλικά του Μ.Μ.Ε να επιμένουν τόσο πολύ στο να παραμείνει στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ο Κοντός με τον «φίλο» του Φίλιππα Τσαλίδη και την κυρία Πελαγία Βώβου… Ο νοών νοείτω!

29 Αυγούστου

ΕΞ’ ΙΔΙΩΝ ΚΡΙΝΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ… ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

29 Αυγούστου

Τον καταλαβαίνω τον «καημό» του Διαφωνίδη μην δε βάλει ο Καραμανλής στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας τον Κοντό, αλλά θα πρέπει να το κατανοήσει όσο μίσος και να μου έχει ότι, τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας δεν θα τα καταρτίσει το… ΠΑΣΟΚ ή τα φιλικά του έντυπα.
Και τον καταλαβαίνουμε ακόμη περισσότερο οτι εξ’ ιδίων κρίνει τα αλλότρια, διότι ο άνθρωπος για υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος είχε κατέβει κάποτε (με τον Χούχο αν θυμάμαι καλά) και είχε «πατώσει»… οπότε…

29 Αυγούστου

ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗ…

29 Αυγούστου

Πολλά τηλέφωνα δέχτηκε χθες ο «Μαχητής» για την αποκάλυψη που έκανε χθες στο «Πολιτικό Καφενείο» για την καταγγελία του «υπαρχηγού» του Τσολακίδη, Γιώργου Παραστατίδη στο Δήμο Βιστωνίδας, επειδή μια πονεμένη μάνα από τον Πετεινό έκανε… «αυθαίρετη» κατασκευή στο τάφο του παιδιού της για να μη σβήνουν τα κεράκια!
-Σε παρόμοιες περιπτώσεις ο Γιώργος σφύριξε βέβαια αδιάφορα, αλλά κατήγγειλε αυτή τη μάνα (που πριν 4 μήνες έχασε το 25χρονο αγγελούδι της…), επειδή πολιτεύεται με το ψηφοδέλτιο του Νίκου Ζλάτκο…
-Ξέρετε τι μας έλεγαν όλοι;
-Αυτό δεν το περιμέναμε από τον Γιώργο Παραστατίδη. Τόση «σκληράδα» και τέτοια κομματική «εκδίκηση»…
Ούτε εμείς το περιμέναμε από τον Γιώργο. Ούτε εμείς…

29 Αυγούστου

29 Αυγούστου
*Πάλι με «μπέρδεψαν» με τους ομοίους τους οι άνθρωποι… Τι να τους κάνω;
-Εδώ και 7-8 μήνες τους λέω «επικοινωνούν μαζί μου» όχι μόνο πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξης αλλά και Υπουργοί προκειμένου να έχουν ενημέρωση για τα όσα συμβαίνουν στη περιοχή μας… Κι αυτοί το χαβά τους.
……
*Όπως πράγματι είναι αλήθεια ότι κάποιοι ενταύθα πρωτοκλασάτοι, της Ν.Δ. συναντήθηκαν με συγκεκριμένο υπουργικό στέλεχος και είπαν ένα σωρό ανοησίες σε βάρος μου…
Αλλά και πάλι ατύχησαν, διότι γνώρισε εμένα, αλλά είχε ήδη ολοκληρωμένη άποψη γι’ αυτούς!
……
*Τι τους «καίει» τώρα περισσότερο σε όλη αυτή την ιστορία;
-Ότι προσωπικά δεν μου καίγεται «καρφάκι» για το αν θα είμαι ή όχι στο ψηφοδέλτιο. «Καρφάκι»…
-Αν πιστεύουν στις ικανότητες και το όραμά μου, καλώς. Αν δεν πιστεύουν και πάλι καλώς…
-Τι είχαμε, τι χάσαμε!
-Ούτε να πλουτίσω από τη πολιτική προσδοκώ, ούτε να βολέψω τη κόρη μου ή κανέναν κουμπάρο… ούτε να «πληρώνω» για να εγκωμιάζουν οι «αυλοκόλακες»…
……
*Αυτό που δεν λένε οι γνωρίζοντες.
-Ότι πριν με προτείνουν, όχι μόνο ρώτησαν και έμαθαν, αλλά έκαναν και ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ με συγκεκριμένα τοπικά πολιτικά πρόσωπα που πρόσκεινται στη Ν.Δ!
-Αν έχουν διασυνδέσεις λοιπόν όπως λένε στις υψηλές βαθμίδες, τους προκαλώ να… μάθουν!
-Γιατί η λάσπη, αυτούς θα «πνίξει»!!!
……
*Άλλωστε και το νέο μέτρο που λαμβάνει πλέον η Βουλή για τους νέους υποψήφιους βουλευτής, μου πάει γάντι…
-Ο βουλευτής που εκλέγεται για πρώτη φορά, να υποβάλλει λεπτομερή κατάλογο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, προσδιορίζοντας και την πηγή προέλευσης του εισοδήματος κτήσεως καθενός από αυτά!
-Θα πρέπει λέει να δικαιολογήσουν την περιουσία που έκαναν και κατέχουν!!! Ώστε να φαίνεται από αυτά που θα αποχτήσουν κατά τη διάρκεια της βουλευτικής τους θητείας… αν πλούτισαν ή όχι!
……
*Όταν ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙΣ τίποτα εκτός από ψυχή και οράματά… τι να δηλώσεις; Ας το σκεφτούν αυτό οι κατέχοντες…
Και οι πλουτίσαντες από την ανάμιξή τους με τη πολιτική!
-Και δεν εννοώ μόνο τον Τσέπελη…
……
*Και στο κάτω κάτω, προς τι το μίσος και το πάθος της «παρέας»του Κοντού και των φιλικών του Μ.Μ.Ε που πρόσκεινται μάλιστα στη πλειοψηφία τους στο ΠΑΣΟΚ;
-Αν εγώ είμαι ο… «εύκολος» προσωπικός αντίπαλος, βούτυρο στο ψωμί τους!
-Γιατί άπαντες Τσαλιδικοί και Κοντικοί καίγονται τόσο πολύ ώστε η… Βώβου να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο και αυτή είναι η… ανανέωση;
……
*Αφού ΔΕΝ ΜΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ και δεν με ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ γιατί πράγματι εγώ δεν έχω μηχανισμούς, αλλά… Ταλιμπάν μαζί μου, λογικά θα πρέπει οι κύριοι Γ. Διαφωνίδης, Πύρρος, Σταυράκης Καρυπίδης και Κοσμάς Γεωργιάδης να με στηρίξουν κι από… πάνω!!!
……
*Αλλάζω θέμα και απευθύνομαι στην συμπαθή δημοσιογράφο του «Εμπρός» Μαριάνα Ξανθοπούλου.
-Άλλο να γράφεις κυρία Μαριάνα μου, «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν 1ο κόμμα η Νέα Δημοκρατία» και αναφέρεσαι σε εκτιμήσεις και πληροφορίες κι άλλο να μιλάς για 18 μονάδες διαφορά και να μη δίνεις ούτε ένα στοιχείο!!!
-Εταιρεία που έκανε τη δημοσκόπηση, χρονική περίοδο κλπ;;;
……
*Από την άλλη βέβαια, εφόσον επιμένει το «Εμπρός» ότι «το ΠΑΣΟΚ στη Ξάνθη έχει πάρει διαφορά 18 μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία», τότε η φιλική εφημερίδα του κυρίου Κοντού, συνειδητά ή ασυνείδητα δίνει έναν επί πλέον λόγο στο Καραμανλή να κάνει αλλαγές στο ψηφοδέλτιο Ξάνθης, όπου αυτονόητα η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να πορευτεί και πάλι με ψηφοδέλτιο Τσαλίδη-Κοντό και μια… γλάστρα γυναικεία υποψηφιότητα!
Κι ο νοών, νοείτω…

28 Αυγούστου

Πρωτοβουλία του Δήμου για την νέα γρίπη!

28 Αυγούστου
Σύσκεψη χθες στο Δημαρχείο Ξάνθης με τη συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων και τους γιατρούς-δημοτικούς συμβούλους
Σύσκεψη χθες στο Δημαρχείο Ξάνθης με τη συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων και τους γιατρούς-δημοτικούς συμβούλους, ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη, για το σοβαρό θέμα που απασχολεί και την τοπική κοινωνία –εν όψει μάλιστα της νέας σχολικής χρονιάς-για τη νέα γρίπη.
Στην σύσκεψη (στην ουσία έγινε μια κουβέντα) που έγινε στις 2 το μεσημέρι και διήρκεσε περίπου μισή ώρα, παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι:
Πούλιος, Χρίστος, Κρίτων Καλογερής, Φίλιππος Φιλίππου, Χρηστίδης Γιάννης, Καραγιαννίδου Σοφία, Μαλκότς και Ανταμπούφης.
Έγινε ανταλλαγή απόψεων το πώς θα μπορέσει ο Δήμος Ξάνθης να βοηθήσει τοπικά με την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, ακούστηκαν προτάσεις και έγινε και μια μικρή ενημέρωση για τον Δήμαρχο για το πώς μπορούν οι υπηρεσίες του Δήμου να βοηθήσουν στον κόσμο σε κάποια έκτακτη περίπτωση.
Σωστή η πρωτοβουλία γιατί για τη νέα γρίπη θα πρέπει πλέον να επαγρυπνούμε από δω και πέρα όλοι μας.

28 Αυγούστου

Τρελαμένη με την Ξάνθη η Άννα Βίσση!

28 Αυγούστου

Επισκέφθηκε χθες το Δημαρχείο Ξάνθης και ο Δήμαρχος της δώρισε το νέο λεύκωμα της πόλης, Ξάνθη με τα 1000 χρώματα«Τρελαμένη» με την Ξάνθη η Άννα Βίσση!!! Η δημοφιλής τραγουδίστρια που αποθεώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο γήπεδο του ΑΟΞ όπου τραγουδούσε πάνω από 3 ώρες (!) –ντοπαρίστηκε ιδιαίτερα μετά τον «θόρυβο» με τον Φραγκούλη και τον Γ. Χατζιδάκι- αγάπησε ιδιαίτερα τη πόλη μας κι έφυγε χθες με τις καλύτερες εντυπώσεις, επιφυλάσσοντας μάλιστα κι ένα «προσωπικό» δώρο στο θεσμό που λέγεται Ξανθιώτικο Καρναβάλι… όπου δεν αποκλείεται να έρθει στο Κλειστό «Φ. Αμοιρίδης» και να τραγουδήσει δωρεάν στην έναρξη!!!Η είδηση; Χθες το μεσημέρι, η Άννα Βίσση λίγο πριν φύγει, πανέμορφη, λαμπερή και ξεχωριστή, επισκέφθηκε το Δημαρχείο της πόλης μας και γνώρισε από κοντά τον Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη με τον οποίο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη Π. Πόλη, τον τουρισμό, πολιτισμό και γενικά τη κοινωνική και καλλιτεχνική ζωή της πόλης,. Με τον τρόπο αυτό και δείχνοντας την σεμνότητά της, η Άννα Βίσση ήθελε παράλληλα να ευχαριστήσει και τον Δήμαρχο που της έκανε την τιμή και την προσκάλεσε στις Γιορτές Π. Πόλης 2009.
«Τρελαμένη» ιδιαίτερα με την Ξάνθη και συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της ΔΕΑΞ, Μανώλη Φανουράκη, η Άννα Βίσση δήλωσε στο Δημαρχείο μπροστά σε όλους πως θα ξαναέρθει στην Ξάνθη, είτε για δουλειά, είτε ως απλή επισκέπτρια, ενώ ο Δήμαρχος από τη πλευρά του της δώρισε το υπέροχο νέο ΛΕΥΚΩΜΑ της πόλης με τα 1000 χρώματα…
Δεν έκρυβε επίσης τον ενθουσιασμό της για τις ομορφιές που είδε στην πόλη μας, ενώ εντυπωσιάστηκε από την ζωντάνια της «παραλίας» και τη νεολαία της πόλης.
-Άννα σ’ αγαπάμε…

28 Αυγούστου

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» Στα χέρια του Καραμανλή, αν θα επιλέξει για το ψηφοδέλτιο Ξάνθης «Βατοπεδινό» ή «Αντιβατοπεδινό»

28 Αυγούστου
Μεγάλη προβολή και διάσταση δίνει η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» στο χθεσινό της φύλλο, για τις προτάσεις που αφορούν το νέο και ανανεωμλένο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στις επικείμενες Εθνικές εκλογές που μπορεί να γίνουν ακόμη και πρόωρα στις 11 ή 18 Οκτωβρίου.


Η αποκάλυψη της «Ελευθεροτυπίας»;
-Στα χέρια του Καραμανλή βρίσκεται πλέον για το αν θα επιλέξει για το
ψηφοδέλτιο Ξάνθης «Βατοπεδινό» ή «Αντιβατοπεδινό», με γνωστή πλέον την «ιστορία» τόσο του πρώην Υπουργού Κοντού Αλέκου, όσο και του εκδότη του «Μ» Πάνου Παπαδόπουλου που τόσο στην Εξεταστική όσο και στην Εισαγγελική αρχή, είναι από τους βασικούς μάρτυρες.
ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΧΘΕΣ Η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», αναφέρει επί λέξει τα παρακάτω:
«Εν αναμονή…
Κανείς δεν γνωρίζει, ακόμα, αν θα είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στο σκάνδαλο Βατοπεδίου. Η παρουσία του στην Κομοτηνή κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη, τον Δεκαπενταύγουστο, συζητήθηκε, αλλά η χειραψία του με τον Κώστα Καραμανλή, έξω από την ιστορική μητρόπολη, ήταν εντελώς τυπική. Στην Ξάνθη, πάντως, η Ν.Δ. έχει κάνει κρούσεις στο πλαίσιο της αναζήτησης νέων υποψήφιων για τις βουλευτικές εκλογές και, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, προσέγγισε τον αντιδήμαρχο Ξάνθης Στάμος Τριμίτζιο, την δήμαρχο Αβδήρων Εύα Τσακίρη, τη νομαρχιακή σύμβουλο Δώρα Συμπιλίδου (αδελφή του Γ. Συμπιλίδη), τον πρώην πολιτευτή της ΠΟΛΑΝ Νίκο Λεοντή και τον εκδότη της εφημερίδας «Μαχητής» Πάνο Παπαδόπουλο. Από τον χώρο της μουσουλμανικής μειονότητας λέγεται ότι πλησίασε τον δημοσιογράφο Καπζά Τζεμίλ.
Λεπτομέρεια: Ο Α. Κοντός και ο Π. Παπαδόπουλος είναι «στα μαχαίρια», λόγω του σκανδάλου Βατοπεδίου, γι’ αυτό κάποιοι σχολιάζουν πως η συμμετοχή του ενός θα αποκλείσει αυτόματα τη συμμετοχή του άλλου.
Η υπόθεση είναι στα χέρια του Κ. Καραμανλή».
-Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος αρκέστηκε σε μια αινιγματική δήλωση:
«Η θέση του «Μ» και πιστεύω και της μεγάλης πλειοψηφίας του Ξανθιώτικου λαού στο συγκεκριμένο θέμα, είναι ξεκάθαρη, εδώ και πολλούς μήνες. Καθαρά και δυνατά ψηφοδέλτια Κώστα Καραμανλή, για έρθει η ΑΝΑΤΡΟΠΗ και η ΕΛΠΙΔΑ… Με τα υπόλοιπα σενάρια δεν έχω καμία σχέση. Είναι περισσότερο θέμα συμπεριφορών και νέων δρόμων και μετά προσώπων που πρόδωσαν έναν λαό κι αυτούς που τους πίστεψαν…».

28 Αυγούστου

ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ: Πρόσβαλαν την Ξάνθη Φραγκούλης - Γ. Χατζιδάκις!

28 Αυγούστου
Έντονη ήταν η οργή της κορυφαίας ηθοποιού και συγγραφέως θεατρικών έργων ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ (βρέθηκε χθες στη Ξάνθη για την καταπληκτική παράσταση «Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ 7 ΝΑΝΟΙ» που σκηνοθέτησε η ίδια (κατάμεστο το θερινό δημοτικό αμφιθέατρο) και παρουσιάστηκε στη πόλη μας στα πλαίσια των Γιορτών Π. Πόλης 2009.
-Εντυπωσιασμένη από τη ΨΥΧΗ του «Μ» η δημοφιλής ηθοποιός που φωτογραφήθηκε διαβάζοντας την εφημερίδα μας, τόνισε επί λέξει ότι :
«H στάση των Φραγκούλη-Γ. Χατζιδάκι δεν προσέβαλε την Ξάνθη, τους Ξανθιώτες και τον θεσμό, αλλά προσβάλει και όλο το καλλιτεχνικό κόσμο. Δεν πρέπει και δεν λειτουργούμε όλοι μας έτσι».
-Και οι καλλιτέχνες αποδοκίμασαν την ενέργειά τους…

28 Αυγούστου

ΨΙΘΥΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!

28 Αυγούστου
*Ήταν Θεά… Μας συγκλόνισε όλους. Ακόμη κι εμάς που ακούγαμε την συναυλία της έξω από το γήπεδο…
Που να ήμασταν και μέσα!
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 3.5 ώρες τραγουδούσε η Άννα Βίσση προχθές το βράδυ στο γήπεδο του ΑΟΞ!
Δίκαια η αποθέωσή της…
……
*Και ιδού καρέ καρέ η είσοδος της Άννας Βίσση χθες στο Δημαρχείο Ξάνθης όπου πήγε να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο για την τιμή που της έκανε να συμπεριλάβει την συναυλία της, στις φετινές εκδηλώσεις Γιορτών Π. Πόλης…
-Με κοντό παντελόνι ο Μανώλης Φανουράκης, με το ίδιο στυλ και η Αννούλα μας!
……
*Η πρώτη χειραψία από τον Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη. Ροκάς με τους Scorpions ο Δήμαρχος, ροκάς και με την Βίσση…
……
*Η πρώην Πρόεδρος της ΣΤΕΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και αντιδήμαρχος Ξάνθης (επί του πρασίνου πλέον…) Σοφία Καραγιαννίδου, υποδέχεται στο Δημαρχείο την δημοφιλή τραγουδίστρια.
-Διαμαρτύρομαι!
-Να μη προσκαλέσουν τον Τάσο Θεοδωρίδη με τον Σάββα Μελισσόπουλο…! Ντροπή…
-Ποιος ενημέρωσε την Αννούλα μας για τον ενταύθα πολιτισμό μας;
……
*Με πολύ χαμόγελο υποδέχτηκε και η κόρη του Δημάρχου μας Νικολέτα Στυλιανίδου την Άννα Βίσση στο Δημαρχείο…
Δύο αστέρια μαζί. Η καλλιτέχνης και η γιατρός.
……
*Η Ξάνθη από την Τετάρτη, απόχτησε σίγουρα έναν ακόμη φανατικό φίλο και υποστηριχτή. «Τρελαμένη» με τη Ξάνθη έφυγε η Άννα για το αεροδρόμιο…
……
*Αλλάζω θέμα. Ελληνική βραδιά προχθές το βράδυ στο MY club κι εκεί θεάθηκαν να απολαμβάνουν τις τελευταίες Αυγουστιάτικες νύχτες, οι Πάνος Παπαδόπουλος του «Μ» και Σταύρος Βλαχόπουλος της «Φωνής» με τη παρέα τους.
-Το μόνο σίγουρο…
-Ήταν όλοι τους σε μεγάλα κέφια και πέρασαν πολύ όμορφα.
…..
*Το ερωτηματικό της προχθεσινής βραδιάς; Το «ύφος» του «δαιμόνιου» Μάκη Τοπαλίδη… που είναι αυτή τη περίοδο… «τρικυμισμένη» έντονα η ψυχή του!
Ενώ ο Μάκης απουσίαζε από τα γενέθλια του Γιάννη Τσαγκάλα, έδωσε έντονο το παρόν την Τετάρτη στο My club.
-Μια αγάπη δεν τελειώνει μ’ έναν χωρισμό! Όπως έλεγε και το τραγούδι που έπαιζε εκείνη τη στιγμή ο Φώτης Ίλτσιος.
……
*Κι όσο για κέφια προχθές το βράδυ στην Ελληνική βραδιά;
Δείτε τι τσιφτετέλια πέφτανε και θα καταλάβετε…
……
*Και να κλείσω τη στήλη με θερμά συγχαρητήρια! Ο φίλος μου ο Ζουέλ κι ένα από τα καλύτερα παιδιά, τελειώνοντας το Νυχτερινό Λύκειο παρακαλώ (να τ’ ακούν αυτά και μερικές άλλες…), μπήκε στην Ιατρική Θεσσαλονίκης!
Μπράβο του και καλός… γιατρός!
Που για το τελευταίο είμαι απολύτως σίγουρος.

28 Αυγούστου

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! «Έδιωξαν» τους μικροπωλητές γιατί… εμποδίζουν!

28 Αυγούστου

Ένα κομμάτι ψωμί έβγαζαν οι μικροπωλητές που είχαν τους πάγκους τους μπροστά στην Πυροσβεστική και άκουσον άκουσα, τι έκαναν οι άνθρωποι της Νομαρχίας, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που πήρα και φιλοξενώ στη στήλη:
«Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ξάνθης έχοντας την ευθύνη της λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς και ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για απρόσκοπτη έξοδο των οχημάτων της, προς αντιμετώπιση περιστατικών την ημέρα του Σαββάτου (ημέρα λαϊκής αγοράς), εκκένωσε όλες τις θέσεις των μικροπωλητών από την είσοδο της Πυροσβεστικής μέχρι την ΔΕΗ.
Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο της, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
-Μα είναι δυνατόν κύριε Νομάρχη… Να στερείτε το ΨΩΜΙ από 10-12 μικροπωλητές παραπάνω που βρίσκονταν εκεί, όταν εδώ και χρόνια η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ έπρεπε ήδη να είχε φύγει από τη συγκεκριμένη θέση της; Η οποία είναι εντελώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ και για την ίδια την υπηρεσία στην κατάσβεση των πυρκαγιών…
-Οι μικροπωλητές ξαφνικά τους… «έφταιξαν» κι όχι να μας «αδειάσουν» το χώρο και να η πόλη να «αναπνεύσει» εκεί με το νέο πάρκινγκ του Δημάρχου Ξάνθης;

28 Αυγούστου

28 Αυγούστου
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009 και το Σάββατο 29 Αυγούστου 2009 οι εργαζόμενοι στο Καζίνο της Ξάνθης πραγματοποιούν ακόμη δύο 4ωρες στάσεις εργασίας, από τις 21:00-01:00, με τα ίδια αιτήματα από τον Μάρτιο του 2009.
1. Άμεση επιστροφή στην εργασία των απολυμένων συνάδελφων, Μακρή και Βαμβακίδη με σύμβαση πλήρους απασχόλησης.
2. Κανείς εργαζόμενος με εκ περιτροπής απασχόληση στο Καζίνο της Ξάνθης.

28 Αυγούστου

28 Αυγούστου
Γίνεται γνωστό ότι την Κυριακή 30 Αυγούστου 2009, ημέρα εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό που βρίσκεται στον χώρο της ΣΕΒΑΘ, κτήτωρ του οποίου υπήρξε ο αείμνηστος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ, την μνήμη του οποίου θα τιμήσουμε.
Για το Δ.Σ. του Κέντρου Μελετών «Α. Μπαλτατζής»
Ο Πρόεδρος
Ρωμανίδης Θεόδωρος
Η Γ. Γραμματέας
Ιγνατιάδου Αικατερίνη»

28 Αυγούστου

Το πυροσβεστικό του Χατζηευαγγέλου, «έσβησε» ήδη πολλές φωτιές…!

28 Αυγούστου

Όχι μόνο τα κακά και οι «γκρίνιες» αλλά και τα θετικά του Δημάρχου Τοπείρου Στέλιου Χατζηευαγγέλου.
Ο Δήμος λοιπόν Τοπείρου προμηθεύτηκε τον περασμένο Μάϊο έγκαιρα, ένα τετρακίνητο 4Χ4 ISUZU D-MAX Πυροσβεστικό όχημα, με τελειότατο Πυροσβεστικό εξοπλισμό και πυροσβεστική αντλία για την άμεση και έγκαιρη κατάσβεση των πυρκαγιών.
Πληροφορίες μου λένε λοιπόν ότι μέχρι σήμερα το όχημα αυτό έχει επέμβει αποτελεσματικότατα σε πάνω από 14 περιπτώσεις και είναι ανά πάσα στιγμή σε επιφυλακή (πανέτοιμο και επανδρωμένο) προκειμένου μόλις ειδοποιηθεί να σπεύσει όπου χρειαστεί. Μάλιστα βοήθησε και γειτονικούς Δήμους, όπως ο Δήμος Αβδήρων για παράδειγμα, όπου συνέδραμε πριν λίγες μέρες στην κατάσβεση της πυρκαγιάς Μάνδρας.
Μπράβο λοιπόν στον Δήμαρχο Τοπείρου που το προμηθεύτηκε και καλά θα κάνουν και οι άλλοι Καποδιστριακοί Δήμοι να τον «μιμηθούν»…
Σημειώνω μάλιστα ότι το συγκεκριμένο Πυροσβεστικό όχημα, αντλεί και νερά από πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών, φρεατίων κλπ.

28 Αυγούστου

Τα συγχαρητήρια του Σγουρίδη!

28 Αυγούστου
Μετά την δημοσιοποίηση των πινάκων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπ/ση, επιθυμώ να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια, σ’ όλους τους επιτυχόντες μαθητές στα ΑΕΙ και στα ΑΤΕΙ, χριστιανούς και μουσουλμάνους, αγόρια και κορίτσια και να ευχηθώ καλό κουράγιο, υγεία και δύναμη στη νέα τους ενδοπανεπιστημιακή πορεία. Θέλω επίσης να συγχαρώ και τους γονείς, που σίγουρα συνέβαλαν σ αυτή την επιτυχία των παιδιών τους.
Σ’ όλους όσους δεν πέτυχαν παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν, θέλω να τους επισημάνω, ότι η ζωή έχει πάρα πολλές ευκαιρίες και επιλογές, αρκεί να έχουμε την υγειά μας.
Τέλος αξίζει έπαινος και στους εκπ/κούς του Νομού μας, που η συνδρομή τους κατοπτρίζεται στον μεγάλο αριθμό επιτυχόντων, όπου και αντανακλάται η ποιότητά της διδασκαλίας τους.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ
Παναγιώτης Σγουρίδης
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ξάνθης

28 Αυγούστου

ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΓΙΟΡΤΩΝ Π. ΠΟΛΗΣ 2009 Ο Ευριπίδης εκπρόσωπος της Κυβέρνησης!

28 Αυγούστου

Το Μουσείο του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής, στην Ξυλαγανή θα επισκεφθεί σήμερα στις 10 το πρωί ο Θρακιώτης Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης,
Αύριο Σάββατο 29 Αυγούστου στις 11 το πρωί ο κύριος Στυλιανίδης θα παρουσιάσει στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης το νέο «Αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας και Αεραθλητικό Κέντρο Ροδόπης», ενώ το στις 9 το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παραβρεθεί στην εναρκτήρια πολιτιστική εκδήλωση στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας.
Τέλος, την Κυριακή 30 Αυγούστου στις 8 και μισή το βράδυ ο υπουργός θα παραστεί στην έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης 2009 εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.

28 Αυγούστου

Τα τρωκτικά…

28 Αυγούστου
Τα ενταύθα «τρωκτικά» της διαπλοκής και της γελοιότητας, από τα τόσα που γράφτηκαν, ακούστηκαν και συζητήθηκαν τις τελευταίες μέρες σχετικά με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ στο Νομό Ξάνθης, το μόνο που «βρήκαν» να πουν ήταν ένα:
-Αν χωράνε στο ίδιο ψηφοδέλτιο ο Κοντός κι ο Πάνος Παπαδόπουλος!
-Κι όμως, η απάντηση είναι τόσο απλή στο αφελές ερώτημά τους, αν «δύο τόσο αντίθετοι κόσμοι, μπορούν να «χωρέσουν» στο ίδιο ψηφοδέλτιο;;;»
-Έχει καμία σχέση ο «δικός μας κόσμος», της αξιοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και των ανατροπών, με τους «παρά το Νόμο και την ηθική» διορισμούς γιών και κολλητών; Έχει σχέση η δική μας αντίσταση απέναντι στους Εφραίμ και Αρσένιο με τα «συμφωνώ με τις ανταλλαγές» ή τα…ιδιόχειρα σημειώματα στη Μαντέλη ν’ αλλάξει την κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή; Με τους Χατζηευαγγέλου, τους «Πύρρους», τους Μακρίδηδες;
-Άλλοι κόσμοι, άλλοι δρόμοι με μοναδικό κοινό στοιχείο μια παράταξη πουη βρίσκεται στο πλέον «κρίσιμο σταυροδρόμι» των επιλογών της…
Στις ρήξεις με τη διαπλοκή, τη διαφθορά και τους «νταβατζήδες» ή στις ισορροπίες και μια από τα ίδια…
-Ας μην ανησυχούν λοιπόν καθόλου….
-Ο Πάνος Παπαδόπουλος δεν «καίγεται» για την πολιτική και τους πολιτικούς και δεν του «καίγεται» «καρφί» για τις ασήμαντες πικρόχολες και μίζερες κραυγές…
Άλλωστε όλα είναι στο χέρι του Καραμανλή όπως έγραψε και χθες η «Ελευθεροτυπία». Ας περιμένουμε λοιπόν…
«Μ»

28 Αυγούστου

Στα χέρια του Καραμανλή, αν θα επιλέξει για το ψηφοδέλτιο Ξάνθης «Βατοπεδινό» ή «Αντιβατοπεδινό»!

28 Αυγούστου

«Εν αναμονή», γράφει στα παραπολιτικά της χθες η «Ελευθεροτυπία» και αφού συμπεριλαμβάνει το όνομα του Π. Παπαδόπουλου στις προτάσεις για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο Ν. Ξάνθης και σχολιάζει οτι «κανείς δεν γνωρίζει, ακόμα, αν θα είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στο σκάνδαλο Βατοπεδίου» καταλήγει με νόημα: «Λεπτομέρεια: Ο Α. Κοντός και ο Π. Παπαδόπουλος είναι «στα μαχαίρια», λόγω του σκανδάλου Βατοπεδίου, γι’ αυτό κάποιοι σχολιάζουν πως η συμμετοχή του ενός θα αποκλείσει αυτόματα τη συμμετοχή του άλλου.
Η υπόθεση είναι στα χέρια του Κ. Καραμανλή».

28 Αυγούστου

Λάκη Στυλιανίδη πάρε τον Πύρρο, αν θες να… κυριαρχείς στο πολιτικό σκηνικό!

28 Αυγούστου
Ο «Πύρρος» υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος…!;
-Όχι αυτό δεν βγάζει καθόλου είδηση..
Και γιατί όχι στο κάτω κάτω, αφού οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές για όλους. Εδώ ο πρώην συνέταιρός του στο Λημνίο Τάσος Θεοδωρίδης έγινε Πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού…
Η είδηση βρίσκεται στο σχόλιο…
Όπου ο συμπαθής κατά τα άλλα στενός συνεργάτης του Κοντού και εκδότης της XanthiNews Σταύρος Καρυπίδης, αναλαμβάνοντας από τώρα το image του αγέρωχου Θόδωρου, κάλεσε εδώ και τώρα τον Δήμαρχο Ξάνθης να τον πάρει στο συνδυασμό του και μάλιστα με ιδιαίτερα απαιτητικό τόνο…
-«Λάκη Στυλιανίδη πάρε τον «Πύρρο» στο συνδυασμό σου, αν θέλεις να κυριαρχείς στο… πολιτικό σκηνικό!»
-Το κύριο προσόν –κατά το συγκεκριμένο έντυπο- του κυρίου «Πύρρου»;
-Η θητεία του ως «κουμπάρος» και στενός συνεργάτης επί 15ετία δίπλα στον Κοντό!!!
-Λάκη αν όπως φημολογείται προσέλαβες για τον Δήμο Ξάνθης ως ειδικό σύμβουλο τον Παπαγιαννίδη του Κοντού, πάρε τώρα και τον «Πύρρο» για να δέσει περισσότερο το πράγμα! Μην αργείς…

28 Αυγούστου

Ντροπή σου Γιώργο Παραστατίδη….

28 Αυγούστου
Μια άτυχη και υπερήφανη Μάνα από το Πετεινό, είχε την ατυχία να χάσει το παιδί της, μια 25χρονη κόρη όλο δροσιά και ομορφιά πριν τέσσερις μήνες περίπου…
Χειρότερο πράγμα από το να χάνουν ένας πατέρας και μια μάνα ένα παιδί, δεν γίνεται! Ο πόνος σε «σουβλίζει» νύχτες και μέρες….και δεν γιατρεύεται ποτέ!
Το απίστευτο της υπόθεσης…
-Κι ενώ κάτι παρόμοιο είχε γίνει και επί Τσολακίδη, όταν ο παρόμοιος «πόνος» χτύπησε δικό του δημοτικό σύμβουλο από τη Γενισέα..
-Ο δημοτικός σύμβουλος Βιστωνίδας και «υπαρχηγός» του Τσολακίδη Γιώργος Παραστατίδης πήγε και κατήγγειλε αυτήν την πονεμένη μάνα στο Δήμο, για…αυθαίρετη κατασκευή στο τάφο του παιδιού της στον Πετεινό!!!
-Το μέγα έγκλημα αυτής της υπέροχης Πόντιας μάνας! Για να μη «βολοδέρνει» ο άνεμος το μνήμα και να μπορεί ν’ ανάψει το κεράκι της και να «μιλάει» με την κόρη της στις στιγμές της απέραντης μοναξιάς, έκανε ένα μικρό…κιόσκι!!!!
-Κι ο Γιώργος Παραστατίδης με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου του Τσολακίδη κατήγγειλε την πονεμένη αυτή Μάννα για…αυθαίρετο, επειδή πολιτεύεται με τον Ζλάτκο!
- Ντροπή και κρίμα φίλε Γιώργο Παραστατίδη….
-Αδίκησες μόνο τον εαυτό σου με τον «πόνο» που προκάλεσες στην άτυχη μάνα…