*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Ιουλίου

Βελτιώνεται ο δρόμος Κιμμέριων-Πηγαδίων

31 Ιουλίου
Τα έργα της Νομαρχίας Ξάνθης έχουν στόχο να «βελτιώσουν» τις οδικές συνθήκες προς το γήπεδο της SKODA ΞΑΝΘΗ
*Το έργο έχει χρόνο παράδοσης δύο (2) μηνών και σκοπό την εξασφάλιση της ομαλής κίνησης των διερχομένων, καταστώντας ασφαλέστερη την κίνηση των πολιτών.
Η SKODA ΞΑΝΘΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ
*Η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη και οι εγκαταστάσεις της αποτελούν σημείο αναφοράς για τον Νομό μας και συγκέντρωσης χιλιάδων πολιτών στην διάρκεια των αγώνων. Με τις δυο αυτές παρεμβάσεις επιχειρούμε να κάνουμε ασφαλέστερη την κίνηση των φιλάθλων και των πολιτών, σε συνθήκες πίεσης. Γενικότερα όμως

Υπογράφηκε από τον Νομάρχη Ξάνθης κ. Γεώργιο Παυλίδη η σύμβαση βελτίωσης – διαπλάτυνσης του δρόμου από το γήπεδο της Skoda Ξάνθη έως την σιδηροδρομική γραμμή των Κιμμερίων. Το έργο έχει χρόνο παράδοσης δύο (2) μηνών και σκοπό την εξασφάλιση της ομαλής κίνησης όλων των πολιτών και κυρίως των φιλάθλων στους αγώνες της Skoda Ξάνθη στο γήπεδο των Πηγαδίων.
…..
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
Υπογράφηκε από τον Νομάρχη Ξάνθης κ. Γεώργιο Παυλίδη η σύμβαση βελτίωσης – διαπλάτυνσης του δρόμου από το γήπεδο της Skoda Ξάνθη έως την σιδηροδρομική γραμμή των Κιμμερίων. Το έργο έχει χρόνο παράδοσης δύο (2) μηνών και σκοπό την εξασφάλιση της ομαλής κίνησης των διερχομένων, καταστώντας ασφαλέστερη την κίνηση των πολιτών. Αποτελεί το πρώτο από τα δύο έργα που έχουν προγραμματιστεί για την περιοχή.
Το δεύτερο έργο, που δημοπρατείται την 25-08-2009, περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση του δρόμου πίσω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις, προς την σιδηροδρομική γραμμή, ώστε να εξασφαλιστεί κυκλική κίνηση και δυνατότητα εκτόνωσης της κίνησης, γύρω από τις εγκαταστάσεις του γηπέδου της Skoda Ξάνθη, σε συνθήκες πίεσης. Και τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους.
Σχετικά ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε: « Η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη και οι εγκαταστάσεις της αποτελούν σημείο αναφοράς για τον Νομό μας και συγκέντρωσης χιλιάδων πολιτών στην διάρκεια των αγώνων. Με τις δυο αυτές παρεμβάσεις επιχειρούμε να κάνουμε ασφαλέστερη την κίνηση των φιλάθλων και των πολιτών, σε συνθήκες πίεσης. Γενικότερα όμως η SKODA ΞΑΝΘΗ σημαίνει πολλά για τον τόπο μας».
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

31 Ιουλίου

Γιατί κυρία Ευα;;; ΤΡΙΑ….ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΑΓΡΕΠΕΚ Α.Ε.!

31 Ιουλίου

«Κάποιοι» έχουν νερό άφθονο κι κάποιοι «κινδυνεύουν» να κλείσουν επειδή ο Δήμος Αβδήρων επί 8 μήνες τους εμπαίζει και τους ταλαιπωρεί!
«ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ» ΟΙ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΙ!
*Από τον Γενάρη «παρακαλεί» η ΑΓΡΕΠΕΚ Δήμο Αβδήρων και Υπηρεσία ύδρευσης για σύνδεση παροχής ύδατος αλλά «φωνή βοώντος» εν τη ερήμω»!


«ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ» ΟΙ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΙ!
Όσο κι φαίνεται απίστευτο, από τον Γενάρη «παρακαλεί» η γνωστή επιχείρηση ΑΓΡΕΠΕΚ Δήμο Αβδήρων και Υπηρεσία ύδρευσης για σύνδεση παροχής ύδατος αλλά «φωνή βοώντος» εν τη ερήμω»!!!!
Η Δήμαρχος Αβδήρων Ευα Τσακίρη επικαλούμενη….»βλάβη» δεν ευαισθητοποιείτε να υδροτήσει την μονάδα, την ίδια ώρα όμως που κάποιοι άλλοι «κλέβουν» νερό για τις δικές τους επιχειρήσεις, το γνωρίζει και…»σφυρίζει» αδιάφορα!
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία έγγραφα έστειλε σε διάστημα 20 ημερών η ΑΓΡΕΠΕΚ Α.Ε. που λειτουργεί στη περιοχή μονάδα με στρουθοκάμηλους με τον χαρακτηρισμό ΕΠΕΙΓΟΝ μπας και η Δήμαρχος ευαισθητοποιηθεί, αλλά και πάλι τίποτα….! Αναπάντητα και τα τρία έγγραφα!!!! Με αποτέλεσμα βέβαια οι άνθρωποι να έρθουν να διαμαρτυρηθούν στον «Μαχητή», διότι η έλλειψη νερού έχει ως αποτέλεσμα να πεθαίνουν οι στρουθοκάμηλοι!
Κι όταν τελικά γίνονται τέτοιες διακρίσεις, ώστε άλλοι να έχουν νερό άφθονο κι κάποιοι να «κινδυνεύουν» να κλείσουν τις μονάδες τους, επειδή ο Δήμος Αβδήρων επί 8 μήνες τους εμπαίζει και τους ταλαιπωρεί!
Δημοσιεύουμε κατά σειρά και τα 3 επείγοντα έγγραφα της ΑΓΡΕΠΕΚ με το απλό ερώτημα στην Δήμαρχο Αβδήρων!
-Γιατί κυρία Ευα «εμπαίζεις» επί 7 μήνες συνέχεια την ΑΓΡΕΠΕΚ;;;
….
1Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΓΡΕΠΕΚ ΣΤΙΣ 6-7-2009
ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ
ΑΡ.ΠΡΩΤ:1292
6-7-2009
ΕΠΕΙΓΟΝ
ΠΡΟΣ τον Δήμο Αβδήρων
Υπόψη α) κ. Δημάρχου β) υπηρεσίας ύδρευσης
ΑΙΤΗΣΗ
ΑΓΡΕΠΕΚ Α.Ε.
Πεζούλα Ξάνθης
Τηλ:2541051971
Ξάνθη 03-07-2009
Παρακαλώ όπως δώσετε λύση επί του θέματος που έχει δημιουργηθεί εις την μονάδα εκτροφής στρουθοκαμήλων ελλείψει ύδατος. Διότι έχουμε σύνδεση παροχής από τον Ιανουάριο του 2009 και ουδέποτε έχουμε συνδεθεί προφασιζόμενη η υπηρεσία σας βλάβη, μετακυλώντας έτσι τη ζημιά αποκατάστασης από εβδομάδα σε άλλη εβδομάδα μέσω των υπευθύνων σας. Σας παρακαλούμε για την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς από το κεντρικό αγωγό στην παροχή. Ή δε άλλως θα διαμαρτυρηθούμε εις πάσα υπεύθυνη άλλη αρχή που πιθανόν δώσει λύση επί του θέματος.
Με κάθε εκτίμηση για την
ΑΓΡΕΠΕΚ Α.Ε.

….
2Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΓΡΕΠΕΚ ΣΤΙΣ 20-7-2009
ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ
ΑΡ.ΠΡΩΤ:1394
20-7-2009
ΠΡΟΣ
Την κυρία Δήμαρχο Δήμου Αβδήρων
Υπόψη Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αβδήρων
ΑΙΤΗΣΗ
ΑΓΡΕΠΕΚ Α.Ε.
Πεζούλα Ν. Ξάνθης
Κύριοι σας γνωρίζουμε για δεύτερη φορά ότι μονάδα μας εκτροφής Στρουθοκαμήλων στερείται ύδατος για λόγους του ότι ο Δήμος δεν αποκαταστεί την ζημιά στην σύνδεσή μας και αυτό συμβαίνει για 7 μήνες και πλέον να μην έχουμε νερό, και για δεύτερη φορά να έχουμε υποβάλλει γραπτή αίτηση.
Πολλαπλές φορές για την ζημιά αυτή έχουμε ενοχλήσει τον κύριο αντιδήμαρχο, ως και την υπηρεσία της ύδρευσης του Δήμου.
Νομίζουμε ότι η στάση αυτή του Δήμου δηλώνει πλήρη αδιαφορία σε σοβαρά προβλήματα παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις.
Έστω και για τελευταία φορά που σας ενοχλούμε νομίζουμε ότι θα βρούμε την θετική στάση σας για την λύση του προβλήματός μας.
ΑΓΡΕΠΕΚ Α.Ε.

………………..
3Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΓΡΕΠΕΚ ΣΤΙΣ 29-7-2009
ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ
ΑΡ.ΠΡΩΤ.:1460
29-7-2009
ΠΡΟΣ
Την κ. Δήμαρχο Αβδήρων και το Δημοτικό Συμβούλιο
ΑΙΤΗΣΗ
ΑΓΡΕΠΕΚ ΑΕ
Πεζούλα Ν. Ξάνθης
Δήμος Αβδήρων
Άβδηρα 30-7-2009
Επειδή παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας προς τον Δήμο και βλέποντας ότι αντιμετωπίζεται το αίτημά μας με πλήρη αδιαφορία και απάθεια.
Σας γνωρίζουμε ότι θα προβούμε σε οτιδήποτε νόμιμη ενέργεια για την υδροδότηση της μονάδας μας των στρουθοκαμήλων, διότι λόγω ελλείψει ύδατος αντιμετωπίζουμε πρόβλημα μεγάλων απωλειών με θανάτους. Διότι έχουμε αντιληφθεί ότι ο Δήμος αντιμετωπίζει ορισμένους με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Διότι δεν είναι λογικό να μην αποκαταστείται βλάβη επί 8 μήνες και να αποδίδονται και αντισταθμηστικά τέλη, δίχως παροχή υπηρεσιών του Δήμου για αποκατάσταση βλάβης.
ΑΓΡΕΠΕΚ ΞΑΝΘΗΣ Α.Ε.

31 Ιουλίου

ΨΙΘΥΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!

31 Ιουλίου
*Μια ακόμη Ελληνική σούπερ βραδιά το βράδυ της Τετάρτης στο My club με πολύ Ελληνική μουσική, κεφάτη ατμόσφαιρα και πολλούς επώνυμους που δεν πήγαν ακόμη διακοπές, αλλά παραμένουν στην Ξάνθη…
Δείτε την φωτογραφία και θα καταλάβετε γιατί χαμό σας μιλάω…
.......
*Βεβαίως την Ελληνική βραδιά του My προχθές το βράδυ «έκλεψε» η ομορφιά των λαμπερών παρουσιών που υπήρχαν εκεί….
Η πάντα ξεχωριστή Φένια για παράδειγμα, είχε μαζί της δύο Ξανθιές φίλες της από την Αθήνα που ήταν όλα….τα λεφτά! Θεϊκιές στη κυριολεξία, χώρια που έμαθα ότι εκτός από σώμα, ομορφιά και γοητεία, διαθέτουν και…μυαλό, διότι τα κορίτσια είναι συνάδελφοι της Φένιας…
…..
*Μου έκανε πάντως εντύπωση ότι όταν «κόλλησα»τον κολλητό μου για την ξανθιά Θεά (αυτή επάνω αριστερά…), προσπάθησε να κάνει τον…αδιάφορο!
-Από «φόβο» μην τον απορρίψει, ή ακόμη τον…τρελαίνει η μελαχρινή;;;
…..
*Και γενέθλια όμως είχαμε την Τετάρτη το βράδυ στο My club από την διπλανή μας παρέα που ξεσήκωσε το….κόσμο!
Δεν πειράζει παιδιά….Τώρα πανηγυρίζετε που «μεγαλώνετε», αύριο θα…»κλαίτε» που μεγαλώσατε! Αυτή είναι η ζωή…
….
*Σούπερ σταρ barman και τη Τετάρτη το βράδυ στο My club ο φοβερός Βαγγέλης Καρκατζελάκης, αν και πάλι τον είδα «πεταμένο»….έξω αριστερά κι όχι να κάνει «παιχνίδι» στο κεντρικό!
Εν τούτοις είχε την καραμούζα στο χέρι κι έκανε ατμόσφαιρα, αποδεικνύοντας ότι «ο καλός ο μπάρμαν….κλέβει τις εντυπώσεις και στις…γωνίες»!
…..
*Skoda Ξάνθη ολέ! Κι εκεί είδα τον ανανεωμένο Γιάννη Τσαγκάλα μαζί με τον Μάκη Τοπαλίδη, τον Σάκη Ζαϊτίδη και τον Παναγιώτη Άψυχο…..
Κι όσο για την φοβερή Βάσια που συμπληρώνει την 5άδα, δουλεύει στο My και δηλώνει επίσης φανατική οπαδός της Skoda Ξάνθη…
-Οπότε ουδέν πρόβλημα!
…..
*Αυτός πάντως που ξεχώρισε και πάλι προχθές το βράδυ στο My ήταν ένας Μάκης από τα παλιά….
-Που σαν τον «φοίνικα»…..αναγεννήθηκε, αλλά ακόμη δεν κατάλαβα τον…λόγο!
-Μάκη τι τρέχει;
….

*Βραδιά Μαγεία με τον Αντώνη Ρέμο το βράδυ της Τετάρτης στο γήπεδο του ΑΟΞ…
Ο δημοφιλής καλλιτέχνης μπορεί να «άργησε» να εμφανιστεί, όταν όμως το αποφάσισε…τραγουδούσε μέχρι την 1 τα μεσάνυχτα!!!
….
*Ποια είδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο να παρακολουθεί την συναυλία του Αντώνη Ρέμου;
Μα την ανανεωμένη Μαρία τη Βραζιλάνα….μαζί με τις φίλες της Ιωάννα και Κάρμεν!!!
….
*Η είδηση; Στην Ελληνική βραδιά του My το βράδυ της Τετάρτης είδα και την δημοφιλή Ελένη Καπώνη μαζί με την φίλη της Δήμητρα και την Αφροδίτη….και μάλιστα όλες πολύ ανεβασμένες, χωρίς να γνωρίζω την αιτία!!!
…..
*Και η σημερινή αποκλειστικότητα. Για διακοπές αναχωρεί σήμερα ο Μανώλης Φανουράκης και μάλιστα με την αγαπημένη του Ρέα…όπως λένε οι πληροφορίες μας.
Θα κλείσει κινητό και δεν θα τον βρίσκει κανείς! Οπότε…καλά να περάσει!
Ο ΓΥΦΤΟΣ

31 Ιουλίου

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΗΜΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

31 Ιουλίου

Συμφωνούμε απόλυτα από την ανάπλαση της κάτω πλευράς του Κόσυνθου και του Λημνίου που έχει συμπεριλάβει ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης για το 2010 και θα περάσει από το Δημοτικό συμβούλιο τον ερχόμενο Νοέμβη….
Ο πολύς φωτισμός και η επέκταση του πάρκινγκ της Πισίνας στη περιοχή του Λημνίου σε συνδυασμό με τον άπλετο φωτισμό στην κρεμαστή γέφυρα όχι μόνο θα δώσουν «ζωή» -ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες- στη περιοχή και θα αποτελέσουν χώρο δροσιάς για τους πολίτες, αλλά και θα «διώξουν» όλα τα περιθωριακά στοιχεία που σχεδόν έχουν «εδρεύσει» εκεί….

31 Ιουλίου

ΕΥΑ, ΕΝΑ-ΕΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» ΣΟΥ

31 Ιουλίου

Για τον Δήμο Αβδήρων, τους οικισμούς, τις παραλίες κλπ αν κανείς επιχειρήσει να «περιγράφει» το έργο της Δημάρχου Αβδήρων Ευας Τσακίρη από το 1998 μέχρι σήμερα θα καταλήξει σε ένα τεράστιο ΜΗΔΕΝ!!!
Αν μάλιστα αφαιρέσει κανείς κάποια εργάκια μέσα στα Άβδηρα, για τους λοιπούς οικισμούς, τίποτα δεν έχει κάνει!
-Ωστόσο οι καταγγελίες που μας ήρθανε με την «κλοπή» νερού από γνωστούς ΠΑΣΟΚους των Αβδήρων, αποδεικνύει περίτρανα ότι «χάρις σε τέτοιες διαπλοκές και…εξυπηρετήσεις», έπαιρνε τις ψήφους του και κατόρθωνε και εκλέγονταν….
-Η Δήμαρχος πράγματι δεν «παίζεται»! Να τις κάνουνε επώνυμες καταγγελίες ότι κάποιοι μεγαλόσχημοι του Δήμου Αβδήρων «κλέβουν» εν ψυχρώ νερό για τα κτήματά τους και με φωτογραφίες μάλιστα και αυτή….να σφυρίζει αδιάφορα!
(Σ.Σ. Κι από την άλλη βέβαια να «μπαίνει» καπέλο και να καλούνται κάποιοι ιδιοκτήτες μικρών σπιτιών στις παραλίες, να πληρώσουν πάνω από 1.000 Ευρώ λογαριασμούς!!!)

31 Ιουλίου

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΟΔΗ ΑΥΤΟΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ…

31 Ιουλίου

Το έχουμε γράψει πολλές φορές ότι «αρνούμαστε την ανέξοδη αυτοδιαφήμιση του εκ Καρδίτσας εργολάβου κυρίου Χρίστου Πούλιου» με την βιομηχανία ανακοινώσεων που «βομβαρδίζει» τον τοπικό τύπο και από μια πρόχειρη έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι με αδιαφορία αντιμετώπιζαν οι περισσότεροι αναγνώστες μας…
Ο κύριος Πούλιος αποφεύγει να μιλήσει για την ουσία, έχει σοβαρές ευθύνες «συγκάλυψης» για «αμαρτωλές» ιστορίες όπως ο συνεταιρισμός του ELISSO, η Παιδική χαρά του Τσέπελη κλπ και επιμένει στα ίδια και τα ίδια!
-Εμείς αρνούμαστε να τον «εξυπηρετήσουμε»…
-Έχει άλλωστε άλλες εφημερίδες, που πληρώνει και του κάνουν αυτή τη δουλειά! Οπότε και δεν πρέπει να έχει παράπονα…

31 Ιουλίου

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ!

31 Ιουλίου

Στα πράσα πιάστηκε 30χρονος μουσουλμάνος στη Σαμοθράκη που φωτογράφιζε στρατόπεδα και παρέδιδε υλικό σε συνδέσμους που….δεν γνώριζε, ενώ «σπάζοντας» στην ανάκριση, είπε ότι δούλευε «για την Μητέρα Πατρίδα»!!!
Ο ίδιος ομολόγησε αρχικά ότι εκτελούσε ειδικές αποστολές για λογαριασμό τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, ενώ χθες οδηγήθηκε στον ανακριτή όπου επρόκειτο να καταθέσει απολογητικό υπόμνημα…
-Κατά τα άλλα τα….»κουμπαριά» με την Τουρκία μας μάραναν!

31 Ιουλίου

31 Ιουλίου
*Στη Θάσο παραθερίζει όπως μαθαίνω η Πρόεδρος του Νομαρχιακού συμβουλίου Ξάνθης Χρυσούλα Δημούδη…
Κι όσο κι αν φαντάζει ως «ανέκδοτο», πράγματι έχει στόχο τη….Νομαρχία Ξάνθης με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας φυσικά!
…..
*Να υπενθυμίσω την πολιτική «γενναιότητα»της κυρίας Χρυσούλας όταν σε εκδήλωση του Δήμου Τοπείρου άφησε αιχμές κατά του Δημάρχου Τοπείρου και μετά….ζητούσε συγνώμη από τον Χατζηευαγγέλου;;;
-Έτσι για την ιστορία…
-Τον μάγκα φαίνεται τον κάνει μόνο στον Μωραϊτη και στους….Νεοδημοκράτες!
-Στους Χατζηευαγγέλους κάθεται….σούζα!
…..
*Ποτήρια και μπουκάλια…νερού λέει «πετούσαν» ο ένας στον άλλο οι δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στον Δήμο Τοπείρου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου!
-Όμορφος κόσμος….Τοπειρικά πλασμένος!
-Φαντάζομαι την ικανοποίηση της κυρίας Σούλας για την όλη….ατμόσφαιρα!
……
*Προς τον αγροτο-στρατηγό του Θεσσαλικού κάμπου κύριο Κοκκινούλη
Λάρισα
Ισχύει ακόμη εκείνη η πρότασή σου αν η Ξάνθη δεν τον θέλει τον Κοντό Αλέκο ως πολιτικό, ευχαρίστως τον….«παίρνετε» εσείς για να τον βγάλετε ….βουλευτή;
Θα «διευκολύνατε» πολύ τους ενταύθα Ιθαγενείς που τα «φτερά» τους είναι κομμένα μετά το 30.13% των Ευρωεκλογών….
-Ισχύει όμως ακόμη η πρότασή σου; Μια απάντηση κι αν μας ικανοποιήσει, θα σου στείλουμε «πακέτο» μαζί του και όλη την «παρέα» της ΣΕΚΕ…
-Ακόμη και τον αρχιστράτηγο Καραπαπάζογλου με τον Παπαχρήστου.
-Τυχερούλη….Κοκκινούλη!
….
*Προς τον Υπουργό Υγείας κ.Δημήτρη Αβραμόπουλο J.K. Κολωνάκι
Υπό τις ευλογίες σου γίνονται αυτές οι «περίεργες» μετατάξεις νοσηλευτριών (αποσπασμένες σε βουλευτικά γραφεία) στο Νοσοκομείο Ξάνθης που το αποδυναμώνουν το νοσηλευτικό προσωπικό;
-Ή ο κύριος Πέτρου ότι θέλει κάνει, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις;
-Κύριε Υπουργέ μια απάντηση;
…..
*Επειδή ΔΕΝ με ρωτάτε και καλά κάνετε…διότι τελικά φάνηκε ότι τον ξέρετε πολύ καλύτερα από μένα…
-Σας ενημερώνω ότι τελικά δεν είχε την πολιτική ευθιξία μετά το φιάσκο με τις «μαϊμού» πιάτσες ταξί και αστικό και δεν παραιτήθηκε ούτε από Αντιδήμαρχος, ούτε και από Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής ο εκ Τρικάλων πολιτικός μας σωτήρ Στάμος Τριμίτζιος!
-Και παραμένει και δημοτικός σύμβουλος, παρά τους παλιούς λεονταρισμούς του….!
……
*Επέστρεψε από τις διακοπές του στη Κρήτη (όπου φαντάζομαι ότι θα μάζεψε όλα τα ενοίκια που έχει να παίρνει…), ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Θεολόγος Καλαϊτζής!
Να περιμένουμε συνεδρίαση αρχές Αυγούστου;
……
*Προς Γιώργο Παυλακάκη Ενταύθα
Όσο κρατάς Πραφτσιώτη -με τους άλλους δύο που υπέγραψαν την σε βάρος σου κατάπτυστη ανακοίνωση- στη παράταξή σου, τόσο αποθρασύνεις τους αποστάτες και διαπλεκόμενους…
Απορώ πως ακόμη δεν έχεις διαγράψει των εκ Μαγγάνων βολεμένο της Νέας Δημοκρατίας!
….
*Τι έχεις να φοβηθείς; Τον βουλευτή της Ν.Δ. που δεν είχε το θάρρος να πάρει μια δημόσια καθαρή θέση; Ή τον φίλο σου τον Μωραϊτη και την ΝΟΔΕ που απαξίωσαν ακόμη και να…συζητήσουν το θέμα;
-Αν θέλεις μου απαντάς…εκτός αν σου αρέσει η κατάσταση που υπάρχει!

30 Ιουλίου

ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ! Σε κρεμαστή γέφυρα-Λημνίο!

30 Ιουλίου
Το έργο έχει ήδη προγραμματιστεί και θα εγκριθεί με το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης για το 2010 που θα περάσει τον Νοέμβριο, για να υλοποιηθεί την επόμενη χρονιά
*Παράλληλα θα γίνει και επέκταση του πάρκινγκ της πισίνας προς την περιοχή του Λημνίου όπου θα αναπλαστεί όλη η κάτω περιοχή, για να «καθαρίσει» και από τους «περιθωριακούς» τύπους!
Θα μπούνε φώτα, όχι μόνο στην κρεμαστή γέφυρα του Κόσυνθου, αλλά σε όλη την κάτω περιοχή με την ανάπλαση που θα γίνει στο ποτάμι και τα έργα που προγραμματίστηκαν ήδη για το νέο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2010 που θα εγκριθεί τον ερχόμενο Νοέμβρη με τον προγραμματισμό.

Αυτό μας είπε ο Δήμαρχος Ξάνθης με αφορμή το σχόλιό μας για το «σκοτεινό ποτάμι» και την «σκοτεινή γέφυρα» στη στήλη «Βολίδες».
Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο Δήμαρχος Ξάνθης, η κάτω περιοχή του Λημνίου θα αναπλαστεί και μάλιστα θα δοθεί και επαρκής χώρος για στάθμευση αυτοκινήτων σαν προέκταση του πάρκινγκ της Πισίνας.
Σίγουρα με άπλετο φως σε όλη την περιοχή και ιδιαίτερα του Λημνίου, τα περιθώρια των περιθωριακών τύπων θα λιγοστέψουν ώστε ορισμένες περιοχές που δεν τολμάει να «πατήσει» το πόδι του ο Ξανθιώτης, να γίνουν πιο προσιτές…
(Σ.Σ. Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι πέρσι δύο φορές κόντεψε να καεί όλο το περιαστικό άλσος από φωτιές που μπήκανε στη κοίτη του ποταμού, πάνω από το «Νησάκι» από «περίεργους» τύπους…)
Επίσης με την ανάπλαση του χώρου θα γίνει και μονοπάτι περιπάτου που θα ξεκινάει από την γέφυρα παράλληλα του ποταμού και θα φτάνει μέχρι και τη στροφή του ποταμού πάνω από το «Νησάκι». Ήδη άλλωστε διαμορφώνεται και ο χώρος που υπάρχει στη κοίτη του ποταμού πάνω από το «Νησσάκι» καθιστώντας το προσιτό για τους πολίτες που θέλουν να απολαύσουν τη δροσιά και τη θέα του ποταμού.
Μακάρι! Γιατί ιδιαίτερα τη μέρα που οι Scorpions έδωσαν την συναυλία τους στη Ξάνθη, η κρεμαστή γέφυρα για πρώτη φορά είχε τόση κίνηση πολιτών, όμως η έλλειψη φωτισμού την καθιστούσε πολύ επικίνδυνη…
Έτσι κι έπεφτε κάτω κανείς από τους δεκάδες πεζούς που την περνούσαν, με τίποτα δεν γλίτωνε…
Με τα νέα έργα του Δήμου Ξάνθης, η περιοχή αυτή που είναι από τις ομορφότερες, όχι μόνο θα αναβαθμιστεί, αλλά θα γίνει και ασφαλέστερη για τους πολίτες.

30 Ιουλίου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ: ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΓΡΙΠΗ!

30 Ιουλίου


Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου ο Νομάρχης Ξάνθης, καθησυχάζοντας τους Ξανθιώτες
«Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Νομαρχία Ξάνθης για τη ΦΟΝΙΚΗ ΓΡΙΠΗ», σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Νομαρχίας Ξάνθης που αναφέρει τα παρακάτω:
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ξάνθης με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της (Δ/νση Δημόσιας Υγείας, κ.λ.π.) παρακολουθεί και είναι σε πλήρη ετοιμότητα για τα ζητήματα της εξέλιξης της γρίπης.
Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της αλλά και της προστασίας της δημόσιας υγείας του νομού, με συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν, έχει προβεί με ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια στους απαιτούμενους σχεδιασμούς, προς κάθε προβλέψιμη κατεύθυνση, για την κατά το δυνατόν αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή της, εάν και εφόσον εκδηλωθεί .
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

30 Ιουλίου

ΨΙΘΥΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!

30 Ιουλίου
*Αυτή την Τετάρτη 5 Αυγούστου η MODA THRAKI 2009 στο ISMAROS Hotel.
Στις 9 το βράδυ θ’ αρχίσει η εκδήλωση, φοβερά top model συμμετέχουν σε αυτήν και το βασικότερο από όλα…
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!
……
*Ψυχή της εκδήλωσης ο Πέτρος Γίσης που αυτές τις μέρες, «τρέχει και δεν φτάνει»…
Ο Ίσμαρος Κομοτηνής είναι από τη Ξάνθη περίπου 45-60 λεπτά και νομίζω ότι θα είναι μια πολύ όμορφη εκδήλωση…
……
*Με τον γνωστό Ευτύχη της Κουζίνας της μαμάς (Alpa), είδα την δημοφιλή τηλεπαρουσιάστρια της ΕΓΝΑΤΙΑ τηλεόραση Έφη Γαλάτη…
O Ευτύχης υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στη Ξάνθη και όπως φαίνεται από τη φωτογραφία, έχει μεγάλη επιτυχία ένεκα της… μαγειρικής του στις γυναίκες! Και δει τις τηλεπαρουσιάστριες…
……
*Πολλές κατακτήσεις έχει η Μαρία, το αστέρι του Mariposa που παράλληλα δουλεύει και στη «Ξανθίππη»…
Μόνο που αυτοί που την «φλερτάρουν», μάλλον ατυχούν… διότι το κορίτσι, αγαπάει όπως λένε οι πληροφορίες μου!
……
*Προς πείσμα όλων και ιδίως της… πρώην του, ο Τόρης Παπαδήμας όχι μόνο δεν χωρίζει με την Κωνσταντίνα του, αλλά μέχρι τα Χριστούγεννα τελικά μπορεί να περάσουν και… βέρες, για να «σκάσουν» και οι οχτροί τους…
……
*Πολύ καλή η νεαρή παραγωγός του Ράδιο ΚΑΝΑΛΙ 99.3 FM Μαρία Ιακωβίδου αλλά ακούγοντάς την χθες στην πρωϊνή ζώνη και στις αθλητικές ειδήσεις του σταθμού, εξοργίστηκα στη κυριολεξία με τα σαρδάμ που έκανε…
Νάχει τόσο καλή «δασκάλα» δημοσιογράφο –την Μαρία Τοπαλίδου- και να κάνει τόσο τρανταχτά λάθη; Έλεος κορίτσι μου…
Μάθε επιτέλους ποιος είναι ο Σισέ ή ο Κάτε… Σε δημοσιογραφικό ραδιόφωνο κάνεις πρωινή ζώνη.
……
*Μαζί θεάθηκαν να πίνουν το βράδυ της Τρίτης τον καφέ τους Ειρήνη και Λυδία Χωλίδου και οι δύο πρώην τηλεπαρουσιάστριες της ΕΓΝΑΤΙΑ Τηλεόραση, μια από τις οποίες μάλιστα δεν αποκλείεται σύντομα να ξαναδούμε στο «γυαλί»…
……
*Χαμός γίνεται με τα ρεζερβέ του Romeo live για τον Νίκο Οικονομόπουλο που εμφανίζεται αύριο Παρασκευή με όλο το καλλιτεχνικό του επιτελείο. Γενικά ο Νίκος έχει μεγάλη απήχηση στη Ξάνθη κι αυτό φαίνεται από τους φίλους του που και την περασμένη φορά γέμισαν ασφυκτικά το Romeo live.
……
*Από την Κύπρο μου έστειλε μήνυμα η όμορφη Κύπρια φοιτήτρια η Ελευθερία για να μου πει ότι…
-Πατρίδα σαν τον τόπο σου, ήλιος αλλού δεν λάμπει…
Και να μας προσκαλέσει μαζί με την Ελένη Καπώνη να μας φιλοξενήσει για λίγες μέρες διακοπές!
Με τον πόνο μας παίζει…
……
*Στο λιμένα του Λιμένα Θάσου είδα τον Χρήστο Πανόπουλο το βράδυ της Τρίτης, να παρακολουθεί στο κότερό του το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Σπάρτακ Πράγας (3-1) και να… παθαίνει πλάκα με την συντριβή των «βάζελων»!
Όταν χάνει ο Σισέ πέναλτι… πως θα μην χάνει ο Παναθηναϊκός;
……
*Τελικά άδεια πήρε ο Κώστας Γαλάτης, αλλά στη Ξάνθη τον «βλέπω» να τριγυρνάει με το καμπριολέ και την νέα του αγαπημένη…
Προβλέπω μέχρι να το ξεχρεώσει το αμάξι, να πηγαίνει για διακοπές στο… Μυρωδάτο και στα Μάγγανα!
……
*Μας έχει «πρήξει» τον τελευταίο καιρό η Αφροδίτη με το… νέο αμόρε της. Και ειλικρινά απορώ…
-Αφού υπάρχει, γιατί δεν μας το… δείχνει;;;
……
*«Εξαφανίστηκε» τελείως η Σαφιέ από την ημέρα που έκανε το «μπαμ» ο πρώην αγαπημένο της…
Κάποτε μας έπαιρνε και κανένα τηλέφωνο, ή την βλέπαμε για κανένα καφέ με την Ελένη;
Αληθεύει ότι αποφάσισε να μεταναστεύσει για μόνιμη εγκατάσταση στην Θεσσαλονίκη;;;

30 Ιουλίου

Κέρδη μετά από την εξυγίανση!

30 Ιουλίου

Μόνο στην Ξάνθη τελικά είχαμε τη «μίζερη» συμπεριφορά της γνωστής «παρέας» της ΣΕΚΕ απέναντι στον Πρόεδρο της ΣΕΚΑΠ Νίκο Παππά.
Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ αναλυτικά λοιπόν αναφέρεται στην πορεία της ΣΕΚΑΠ σημειώνοντας με έμφαση τα παρακάτω:
Μετά την επιτυχή εφαρμογή ενός τριετούς προγράμματος εξυγίανσης και την ολοκλήρωση ενός μεγάλου επενδυτικού σχεδίου, η μεγαλύτερη συνεταιριστική εταιρία της χώρας, η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, επέστρεψε στην κερδοφορία. Πρόκειται για μια θετική διαχειριστική εξέλιξη που σημειώνεται μέσα σε ένα σκληρό ανταγωνιστικό επιχειρηματικό πεδίο και με εντεινόμενη την αντικαπνική εκστρατεία.
Το σημαντικότερο επίτευγμά της ΣΕΚΑΠ είναι ότι κατά την εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης, έγινε εξοικονόμηση 26 εκατ. ευρώ. Ποσόν το οποίο επέτρεψε στην εταιρία να συνεχίσει την ανταπτυξιακή της πορεία και να ολοκληρώσει ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 16,2 εκατ. ευρώ με το οποίο δημιουργήθηκε ουσιαστικά μια νέα και σύγχρονη καπνοβιομηχανία με στόχο.
-Να συνεχίσει η ΣΕΚΑΠ τη λειτουργία της και ενδυναμωμένη να αντεπεξέλθει στον σκληρότερο ανταγωνισμό του χώρου.
-Την ίδια ώρα βέβαια που κάποιοι «ενταύθα», ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ τον Πρόεδρο και στο πρόσωπό του, ουσιαστικά την ίδια εταιρεία…!!!

30 Ιουλίου

Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για εκλογές με πανέτοιμο το ψηφοδέλτιο. Η Νέα Δημοκρατία;;;

30 Ιουλίου


Σε ετοιμότητα και εγρήγορση «εκλογικής μάχης» βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ! Φαίνεται και από τα ενταύθα πρωτοκλασάτα στελέχη, πολλά από τα οποία δεν έφυγαν ούτε καν…για διακοπές, προκειμένου να μην τους…πιάσουν στον ύπνο σε περίπτωση πρόωρων εκλογών…
Προσέξτε όμως….
-Στο ΠΑΣΟΚ Ξάνθης το ψηφοδέλτιο είναι σχεδόν έτοιμο.
Σωκράτης Ξυνίδης και Γιώργος Χουλιάρας τα δύο νέα πρόσωπα που μαζί με τους νυν βουλευτές Παναγιώτη Σγουρίδη και Μάντατζη Τσετίν συμπληρώνουν την 4άδα και λείπει το όνομα του δεύτερου μειονοτικού υποψηφίου…που σίγουρα δεν θα είναι «γλάστρα» όπως στις εκλογές του Σεπτέμβρη 2007!
-Και στη Νέα Δημοκρατία;
-Τίποτα απολύτως! Με τον Κοντό να «πιέζει» βέβαια να είναι στο ψηφοδέλτιο (προκειμένου να συνεχιστεί και η βουλευτική του ασυλία) και τον Καραμανλή να «ζυγίζει» τα πράγματα, καθώς αυξάνουν οι εσωτερικές φωνές για «καθαρά ψηφοδέλτια» απαλλαγμένα τελείως από τα πρόσωπα που προκάλεσαν το κοινό αίσθημα με τις πολιτικές τους συμπεριφορές…και το κυριότερο!
-Χωρίς καμία υποδομή στο μειονοτικό στοιχείο, όπου τα λάθη του νυν Περιφερειάρχη Δημήτρη Σταμάτη, διαδέχονται το ένα πίσω από το άλλο!!!
-Αλλά να νοιαστεί ποιος; Όταν στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει το «ο σώζων, εαυτό σωθείτω»;;;

30 Ιουλίου

Η πολιτική του Περιφερειάρχη Δημήτρη Σταμάτη…

30 Ιουλίου

Συμπαθής μου φάνηκε στην αρχή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Σταμάτης όταν τον γνώρισα…. Πίστευα μάλιστα ότι ως πρώην βουλευτής, θα έχει και την «πολιτική όσφρηση» να αντιληφθεί τα πολιτικά πράγματα καλύτερα και εκτός από το μισθό και τη θέση του, να κοιτάξει με το έργο και τις συμπεριφορές του να ανεβάσει τη Νέα Δημοκρατία στη περιοχή μας και ειδικά στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης που….πρασίνισαν και δύσκολα καθώς θα ξαναγίνουν γαλάζιες!
-Αν λοιπόν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος…τότε στην περίπτωση του κυρίου Σταμάτη δυστυχώς οι «αριθμοί» δείχνουν ότι «μόνο το ΠΑΣΟΚ επωφελήθηκε από την μέχρι τούδε πολιτική παρουσία του»…!

30 Ιουλίου

Μου διέψευσε ο επιχειρηματίας και δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης Μπαντάκ Χουσεϊν ότι αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Μου διέψευσε ο επιχειρηματίας και δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης Μπαντάκ Χουσεϊν ότι αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

30 Ιουλίου
Μου διέψευσε ο επιχειρηματίας και δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης Μπαντάκ Χουσεϊν ότι αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα με την τεράστια επιχείρηση επίπλων που διευθύνει, χαρακτηρίζοντας ως «κακόβουλες» φήμες τα όσα διαδίδονται σε βάρος του….
Εύχομαι να είναι πράγματι έτσι, διότι βαρεθήκαμε τον τελευταίο καιρό ν’ ακούμε συνεχώς για…»κανόνια»!

30 Ιουλίου

Επιτέλους και μια…ιατρική δήλωση Φιλίππου!

30 Ιουλίου

Μέχρι δεύτερη χειρουργική κλινική έγινε στο Νοσοκομείο Ξάνθης (οι κακές γλώσσες λένε για να γίνει διευθυντής ο ίδιος…), αλλά ο γιατρός κύριος Φίλιππος Φιλίππου από τότε που αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική, έχει ξεχάσει και το…»χειρουργείο»!!! Περιμένοντας επί μήνες το Φύλλο της Κυβέρνησης κατά που λέει ο ίδιος….
Ενώ στη πραγματικότητα τον περισσότερο καιρό του τον έχει «αφιερώσει» στους Παιδικούς σταθμούς ή στα γεύματα του πρώην Υπουργού μετά του κυρίου Τσέπελη, αφού συγκαταλέγεται στον «στρατό» του Κοντού!
Χθες λοιπόν επιτέλους είδαμε και μια…ιατρική δήλωσή του κυρίου Φιλίππου (για τη φονική γρίπη) στο φιλικό έντυπο του Κοντού που μας «θύμισαν» ευτυχώς και την….ιατρική του ιδιότητα!!!!
-Φυσικά για τα «έργα»του Πέτρου στο Νοσοκομείο, ή τον «ρουφιανισμό» των ΠΑΣΟΚων σε βάρος της Προέδρου της ΔΑΚΕ, ή τις «περίεργες» μετατάξεις κλπ
-Ο εκλεκτός κύριος Φιλίππου δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα μέχρι σήμερα!
-Καθότι είναι πολυάσχολος με το έργο του τους Παιδικούς σταθμούς που …«φροντίζουν» ασφαλώς και για την επανεκλογή του…!

30 Ιουλίου

ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΥ

30 Ιουλίου




Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις θα έχουμε λίαν συντόμως για την διοίκηση Πέτρου στο Νοσοκομείο Ξάνθης, μολονότι ο σημερινός Διοικητής δεν έχει συμπληρώσει χρόνο στη θέση του, αλλά οι συμπεριφορές και αποφάσεις του προκαλούν το κοινό αίσθημα…
-Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην καραμπινάτη παρανομία με το φιλέτο ακίνητο ή τις απευθείας αναθέσεις έργων στο γεν. νοσοκομείο.
Βέβαια η ευθύνη των αποφάσεων της διοίκησης δεν βαραίνει μόνο τον ίδιο, αλλά και τα υπόλοιπα εκλεγμένα μέλη της Διοίκησης, με πρώτη και καλύτερη την αντιπρόεδρο Εύα Τσακίρη.

30 Ιουλίου

ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΟΝΤΟ ΑΛΕΚΟ

30 Ιουλίου

Δεσμευόμαστε απέναντι στους αναγνώστες μας αλλά και σε όλους τους Ξανθιώτες ότι τον Σεπτέμβριο θα αντιμετωπίσουμε πλέον εφ’ όλης της ύλης τον πρώην Υπουργό και νυν βουλευτή της Ν.Δ. Κοντό Αλέκο με βάση τις πολιτικές συμπεριφορές και τα «έργα» του την περίοδο της παντοδυναμίας του…
Και θα απαντήσουμε και στη λάσπη που μας ρίχνουν τα «φερέφωνά» του!
-Ας περάσει ο Αύγουστος, να κάνει και τις διακοπές του στην Ελούντα ή όπου αλλού θέλει ο κύριος βουλευτής και τον Σεπτέμβριο θα τα πούμε εφ’ όλης της ύλης.
Είτε γίνουν εκλογές, είτε δεν γίνουν…

30 Ιουλίου

Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ! ΟΙ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;

30 Ιουλίου

Αίσθηση από την δήλωση και ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης κ. Πεταλωτή για τον κατακερματισμό του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Οι βουλευτές της Ν.Δ. όμως στη Θράκη που είναι και γιατί δεν παίρνουν θέση στο θέμα που δημιουργείται; Γιατί σιωπούν άπαντες;
Με πρώτους και καλύτερους τόσο τον πρώην Υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον δικό μας πρώην Υπουργό κ. Κοντό;;;

30 Ιουλίου

ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ! ΓΕΜΙΣΑΝ ΜΕΔΟΥΣΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ

30 Ιουλίου

Οι μέδουσες φέτος ήρθαν δυστυχώς νωρίτερα από κάθε άλλη φορά! Απερίγραπτη η κατάσταση στις παραλίες μας και κυρίως στην περιοχή των Αβδήρων και του Μυρωδάτου! Κατά χιλιάδες οι μέδουσες κάθε χρώματος και είδους έκαναν την εμφάνισή της, προερχόμενες από την… Μαύρη θάλασσα όπως λένε οι ιχθυολόγοι! Και καταστρέφοντας και τα αυγά των ψαριών!
Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που μπαίνουν στο ένα μέτρο στη θάλασσα ίσα - ίσα για να δροσιστούν λίγο και να… βγουν για ηλιοθεραπεία!
Κι άλλες φορές έρχονταν μέδουσες στις παραλίες μας, αλλά κυρίως μετά τον 15Αυγουστο…
Φέτος ήρθαν νωρίτερα από κάθε άλλη φορά…

30 Ιουλίου

30 Ιουλίου

*Μερικά πράγματα δεν «κρύβονται»… Το ΠΑΣΟΚ δηλαδή στη Ξάνθη εκτός από Σγουρίδη-Τσετίν στις ερχόμενες εκλογές θα κατεβάσει Σωκράτη Ξυνίδη και Γιώργο Χουλιάρα. Δύο δηλαδή εντελώς «φρέσκα» πρόσωπα κι έχοντας ήδη σημαντικό προβάδισμα αλλά και τη ψυχολογία του πρώτου κόμματος στο Νομό Ξάνθης.
Και η Νέα Δημοκρατία τι θα κατεβάσει;
-Κοντό και… Σταμούλη;
……
*Δηλαδή στο αντίπαλο δέος που λέγεται Σωκράτης Ξυνίδης και εκφράζει το καινούργιο στο ΠΑΣΟΚ και σε μεγάλη βαθμό την τοπική έκφραση των αντιΒατοπεδινών που έδωσαν την μάχη απέναντι στους Εφραίμ και Αρσένιο…
-Ο Καραμανλής τι θα κατεβάσει; Τον… Κοντό Αλέκο;;;
-Ε, ας τον κατεβάσει…
-Πλην του ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ στη Ξάνθη, αυτό θέλει!!!
……
*Αλλάζω θέμα. Είναι εμφανές ότι ο αγώνας μας να φύγει ο Αντωνακάκης για νάρθει κάποιος καλύτερος που θ’ αφήσει όνομα στην αναβάθμιση της υγείας στο Νοσοκομείο μας, απέτυχε…
-Διότι ο νυν Διοικητής κ.Πέτρου δυστυχώς αποδείχτηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων…
……
*Και λέμε δυστυχώς, διότι κι εμείς δεν περιμέναμε ο σημερινός διοικητής του Νοσοκομείου να εξελιχθεί όπως εξελίχτηκε…
Κι αντί να λειτουργεί αντικειμενικά και με όραμα την αναβάθμιση της υγείας στο Νομό, δυστυχώς λειτουργεί ως Διοικητής κυρίως για να κάνει τα «ρουσφέτια» του πολιτικού που τον τοποθέτησε στη θέση του, ή να «σπάζει» τα έργα για να τα δίνει με απευθείας ανάθεση!
Γεγονός που του επεσήμαναν πολλές φορές και οι Καρατζίνης και Ζεμπεκάκης βέβαια και «κόλπα» που μάλλον του δίδαξε η Δήμαρχος των Αβδήρων…
……
*Στα πολιτιστικά μας. Ποτέ δεν «περιμέναμε» απο τον Πρόεδρο της Στέγης Πολιτισμού Τάσο Θεοδωρίδη να «εξελιχθεί» σε τέτοια… «κότα» κι αντί να στηρίξει την επιλογή του που λέγονταν Νίκος Μουρατίδης, να κάνει πίσω και να κάνει τελικά τα «χατίρια» των ψευτοκουλτουριάρηδων, του Μουσόπουλου και του Μελισσόπουλου!!!
-Αν δεν μπορεί να κάνει τον Πρόεδρο, να παραιτηθεί!
-Εκτός αν έχει τόσο ανάγκη τα λεφτά της αντιμισθίας… οπότε και πάμε πάσο.
……
*Τα καλά να γράφονται. Ωραίος είναι ο Τσέπελης πράγματι… Αλλά ακόμη πιο ωραίος ο ανεπαρκής ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρίστος Πούλιος.
……
*Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ λοιπόν όπως μαθαίνω τελευταία, συχνά πυκνά κατεβαίνει στην Αθήνα για τα φωτοβολταϊκά του (ως ΙΔΙΩΤΙΚΗ πλέον επένδυση), αλλά με έξοδα… της δημοτικής εταιρείας!
-Καθόλου άσχημα… γιατί το ίδιο έκανε και με τις άδειες για το γνωστό Elisso την περίοδο που ήταν Αντιδήμαρχος!!!
-Αφού έχει την πλήρη ανοχή της αντιπολίτευσης (Πούλιος - Θανάσης Ξυνίδης), γιατί να μην αλωνίζει; Προωθώντας τις ιδιωτικές του «μπίζνες» με έξοδα όμως που επιβαρύνουν την ΔΕΑΞ; Διότι ως Πρόεδρος, ποιος θα τον ελέγξει πόσες φορές κατεβαίνει στην Αθήνα και τι ακριβώς κάνει;
-Θα είχε όμως ενδιαφέρον να μάθουμε πόσο κοστίζουν τα εκτός έδρας ταξίδια του Προέδρου στην ΔΕΥΑΞ…
……
*Το θέμα δεν είναι μόνο ότι κάποιοι πρωτοκλασάτοι του ΠΑΣΟΚ που την στήριξαν όμως στις δημοτικές εκλογές του 2006, ΚΛΕΒΟΥΝ νερό και ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Πεδιάδος δεν κάνει τίποτα…
-Αλλά το ότι ενώ αυτό το γνωρίζει η Δήμαρχος Αβδήρων διότι της έχει γίνει καταγγελία, αδρανεί πλήρως και «καλύπτει» τους «κλέφτες»… διότι απλά προσδοκά στην εκ νέου υποστήριξή τους!
-Δηλαδή είναι εν πλήρη επίγνωση του «εγκλήματος»που διαπράττουν οι συγκεκριμένοι κύριοι «κλέβοντας» νερό για τις κτήματά τους…
……
*Το πιο ωραίο από όλα;
Ενώ αυτό το γνωρίζει και έχει καταγγελθεί και στον Σαλτούρο, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης επίσης σιωπά, διότι οι συγκεκριμένοι κύριοι είναι… «σύντροφοί» του!!!
……
*Πώς να μην μας υβρίζει σε καθημερινή βάση και εργολαβικά ο καθέξην λασπολόγος μας; Όταν η ΣΕΚΕ του πλήρωσε ΔΙΠΛΑΣΙΑ χρήματα για τον ισολογισμό της κατόπιν εντολής του «μεγάλου» σε σχέση με τις άλλες τοπικές εφημερίδες;;;
Τη «δουλειά» του κάνει και τον καταλαβαίνουμε… Εμείς με τα «αφεντικά» του τά ‘χουμε…

29 Ιουλίου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ: Αρμόδιο το Υπουργείο Παιδείας για το σχολείο στη Μάνταινα!

29 Ιουλίου
Απάντηση του Νομάρχη Ξάνθης στην επιστολή των κατοίκων της Μάνταινας στο «Blog» του «Μ»!


Απάντηση στην επιστολή των κατοίκων της Μάνταινας που έστειλαν στο «Blog» του «Μ», έδωσε χθές ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, τονίζοντας ότι η ανέγερση σχολείου στη Μάνταινα του Δήμου Μύκης, είναι καθαρά αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και η καθυστέρησή της οφείλεται στην εκ του νόμου προβλεπόμενη Επιτροπή του Υπουργείου!
Την δημοσιεύουμε αυτούσια, μολονότι ο Νομάρχης Ξάνθης αποφεύγει για μια ακόμη φορά να αναφερθεί στην «πηγή» που «ερέθισε» την Νομαρχία να βγάλει το δελτίο τύπου…
Νομάρχης Ξάνθης:
Περί του Σχολείου της Μάνταινας!
Με αφορμή την επιστολή των κατοίκων της Μάνταινας για την καθυστέρηση ανέγερσης του 2/θέσιου Μ/Κ Δημοτικού Σχολείου του οικισμού, διευκρινίζουμε ότι ισχύουν τα περί δέσμευσης πόρων για την ανέγερσή του, ότι υπάρχει προγραμματική σύμβαση, πλην όμως και παρά τις κατ’ επανάληψη έγγραφες οχλήσεις μας, δεν υπήρξε μέχρι τώρα απόφαση της εκ του νόμου προβλεπομένης Επιτροπής Καταλληλότητας, αρμοδιότητας των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας.
Η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, που δεν είναι αρμοδιότητα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, δυστυχώς, αποτελεί ανυπέρβλητη προϋπόθεση για κάθε διαδικασία προώθησης της κατασκευής του σχολείου.
Ξάνθη, 28 Ιουλίου 2009
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ